Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Ο υποστηρικτής των τρομοκρατών Ερντογάν λέει στο Ισραήλ να σταματήσει του βομβαρδισμούς.

 


Ο Ερντογάν, έχοντας προκαλέσει την διεθνή κοινότητα και τους Ισραηλινούς παίρνοντας θέση υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς λέγοντας «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση», και χωρίς να  καταδικάσει την σφαγή των Ισραηλινών απο τους τρομοκράτες, έχει το Τούρκικο προκλητικό θράσος να ζητάει κατάπαυση του πυρός.

Αδιαφορώντας για τους νεκρούς Ισραηλινούς γυναίκες και παιδιά, ο προκλητικός Τούρκος Ερντογάν  κάλεσε μέσω X (του πρώην Twitter) το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα», να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καλώντας τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, και χωρίς να έχει πει μέχρι σήμερα ούτε λέξη για τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς.

Στη συγκέντρωση αυτή «θα βροντοφωνάξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού (και) εναντίον του διωγμού από το Ισραήλ».

Ο τούρκος πρόεδρος είχε ήδη προαναγγείλει τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση αυτή, που βαφτίστηκε «μεγάλη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη» και θα γίνει στον χώρο του παλιού διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.




Δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

 


Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.


Γιάννης Καντέλης (ΣΚΑΪ): Και πάλι, χθες, είχαμε μία δύσκολη συζήτηση για το αν θα είναι «ανθρωπιστική παύση» ή «ανθρωπιστικές παύσεις». Καταρχάς, αν μπορείτε να μας μεταφέρετε κάτι από αυτή την συζήτηση και αν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των μελών πάνω σε αυτό.

Δεύτερον, κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν αυτές οι «παύσεις» που συμφωνήθηκε για να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Γάζα και αν έχουν όλες οι χώρες την ίδια ανησυχία για τη διάχυση της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήταν όντως μία εκτεταμένη συζήτηση. Καταλήξαμε όμως, πιστεύω, σε έναν ικανοποιητικό κοινό τόπο ο οποίος από τη μία, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, εντός φυσικά των πλαισίων και των ορίων που θέτει το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Από την άλλη, εκφράζει την έντονη ανησυχία της, η απόφασή μας, για την ανθρωπιστική κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στη Γάζα. Πιστεύω ότι και η αναφορά σε «ανθρωπιστικές παύσεις» ακριβώς στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει σήμερα το Ισραήλ να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας -είτε μιλάμε για τρόφιμα, είτε μιλάμε για νερό, είτε μιλάμε για φάρμακα- και ότι η Ευρώπη υποστηρίζει αυτή την προσέγγιση και φυσικά στέκεται στην πρώτη γραμμή για να μπορέσει να βοηθήσει, έτσι ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στη Γάζα.

Από εκεί και πέρα, προφανώς υπάρχει μία ευρεία ανησυχία για το ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης, κάτι το οποίο όλοι απευχόμαστε, και θέλω επίσης να τονίσω και το γεγονός ότι επανέρχεται πια στη δημόσια συζήτηση κάτι το οποίο ενδεχομένως να είχε λίγο παραπέσει τα τελευταία χρόνια ως προτεραιότητα της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής. Και αναφέρομαι στην τελική πολιτική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος, που δεν μπορεί να είναι άλλη από μία λύση που στηρίζεται στη φιλοσοφία των δύο κρατών.

Νομίζω ότι αν κάτι φάνηκε τελείως ξεκάθαρα μετά από την τραγική εισβολή της τρομοκρατικής Χαμάς στο Ισραήλ, είναι ότι το πρόβλημα ασφαλείας του Ισραήλ δεν θα αντιμετωπιστεί μόνο με όρους ασφαλείας. Θα χρειαστεί μία πολιτική λύση και η μόνη οριστική πολιτική λύση μπορεί να είναι μία λύση δύο κρατών, που θα επιτρέψει στους πολίτες του Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους να ζήσουν ειρηνικά, ο καθένας στο δικό του κράτος.


Σπύρος Μουρελάτος (ΑΝΤ1 – ΑΠΕ): Κύριε Πρόεδρε, αν μου επιτρέπετε να παραμείνουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα και θέλω να σας ρωτήσω κατά πόσον εσείς προβληματίζεστε από τη στάση που φαίνεται πως υιοθετεί στο Μεσανατολικό ο Πρόεδρος Erdoğan, ιδιαίτερα έναντι της Χαμάς.

Και θέλω να ρωτήσω, επίσης, εάν θεωρείτε πως αυτή η στάση που τηρεί η τουρκική ηγεσία μπορεί να ενεργήσει με αρνητικό τρόπο στις εν εξελίξει διαδικασίες της ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι κατηγορηματικός, η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εκφράζεται θεσμικά μέσα από την Παλαιστινιακή Αρχή. Και πιστεύω ότι αν δει κανείς τις θηριωδίες οι οποίες διεπράχθησαν στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, είναι πάρα-πάρα πολύ δύσκολο να καταλήξει σε ένα αντίθετο συμπέρασμα. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος Erdoğan είναι τελείως εκτός κλίματος, όταν δεν αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα για το τι ακριβώς συνιστά η Χαμάς.

Από εκεί και πέρα όμως, το γεγονός ότι διαφωνούμε στο ζήτημα αυτό θεωρώ ότι δεν πρέπει να επηρεάσει το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου και τα σημαντικά βήματα προόδου τα οποία έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.

Εμείς παραμένουμε εστιασμένοι στην θετική μας ατζέντα και στο χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια από το Υπουργείο Εξωτερικών, για το πώς μπορούμε να φτάσουμε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας την 7η Δεκεμβρίου.


Μαρία Ψαρά (STAR): Κύριε Πρόεδρε, κάνατε μια πρώτη συζήτηση για την αναθεώρηση του πολυετούς προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά τις κόντρες, λοιπόν, όλες οι χώρες πάνω-κάτω συμφωνούν ότι περισσότερα χρήματα πρέπει να δοθούν στο μεταναστευτικό.

Θέλω να σας ρωτήσω: τι προβλέπεται να κερδίσει η Ελλάδα από αυτό, ποιος είναι ο στόχος τουλάχιστον. Αλλά και σε αυτά τα χρήματα -ως follow up στην ερώτηση του συναδέλφου- είναι τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία. Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει αυτή τη χρηματοδότηση της Τουρκίας παρά τις δηλώσεις του Προέδρου Erdoğan περί Χαμάς, που είναι πολύ μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάναμε μια πρώτη συζήτηση πράγματι για τη αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, δηλαδή του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση, διότι αφενός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναδείξει -και σωστά κατά την άποψή μου- μια νέα πραγματικότητα η οποία απαιτεί πρόσθετους πόρους.

Έρχεται και λέει η Ευρώπη ότι εκτός από τα 50 δισεκατομμύρια που θέλουμε και συμφωνούμε όλοι να δώσουμε στην Ουκρανία, χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό, για την στήριξη γειτονικών χωρών με τις οποίες συνεργαζόμαστε για να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές.

Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί, για να μπορούν να στηρίζονται χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το νέο αναπτυξιακό εργαλείο, το STEP, το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους δανεισμού των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Προφανώς υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για αύξηση του προϋπολογισμού, πέραν της δέσμευσης της Ευρώπης να στηρίξει την οικονομία.

Εγώ κατέστησα απολύτως σαφή την ελληνική θέση: η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μία λύση η οποία θα συμπεριλαμβάνει μόνο την Ουκρανία και τίποτα άλλο.

Είναι απολύτως εύλογη η επιχειρηματολογία της Επιτροπής, χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό και για τη διαχείριση του προβλήματος ως χώρα – εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης, χώρα πρώτης υποδοχής. Το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Ναι, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με γειτονικές χώρες οι οποίες φιλοξενούν πολλούς μετανάστες.

Και, προφανώς κα Ψαρά, χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τις φυσικές καταστροφές. Είμαι ευγνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανακατανομή κονδυλίων η οποία έγινε από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε γρήγορα τα έργα ανάταξης της Θεσσαλίας, αλλά δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να λέμε ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης έχει ουσιαστικά εξαντληθεί και χώρες οι οποίες πλήττονται από φυσικές καταστροφές δεν μπορούν να διεκδικήσουν νέους πόρους επειδή πολύ απλά τέτοιοι ευρωπαϊκοί πόροι δεν υπάρχουν.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι πριν το τέλος του έτους είναι επιβεβλημένο, μέχρι το Δεκέμβριο, να έχει βρεθεί μία λύση στα προβλήματα αυτά. Και νομίζω ότι υπάρχει και μία ξεκάθαρη αίσθηση ότι αν πρέπει να προτεραιοποιήσουμε τις πρόσθετες παρεμβάσεις που ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.


Γιάννης Χρηστάκος (MEGA): Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σας πάω λίγο στα εσωτερικά μας, καθώς το πρόβλημα της ακρίβειας, όπως βεβαίως γνωρίζετε, είναι ακόμα τεράστιο στη χώρα. Όμως, έρχεται χειμώνας και τον χειμώνα θα υπάρξουν, προφανώς, πρόσθετες ανάγκες και για την ενέργεια και για τη θέρμανση, τον ηλεκτρισμό. Σκοπεύετε να έχετε κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις επ’ αυτού;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Χρηστάκο, γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει μέσα από την ανακοίνωση των πρωτοβουλιών μας για το επίδομα θέρμανσης. Και πολλά νοικοκυριά τα οποία θερμαίνονται με πετρέλαιο, με φυσικό αέριο, θα μπορούν να καλυφθούν από αυτή την παρέμβαση, ανάλογα πάντα με το πού βρίσκονται και το πόση ενέργεια καταναλώνουν για να θερμανθούν. Διότι μία σημαντική πρόοδος η οποία έχει συντελεστεί επί των ημερών αυτής της διακυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή η μεγαλύτερη εξειδίκευση στη στήριξη, ανάλογα με το πού κάνει περισσότερο ή λιγότερο κρύο.

Όμως, έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει μία μεγάλη αδικία σε αυτή τη στήριξη, αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκείνα τα νοικοκυριά τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια ουσιαστικά δεν είχαν καμία στήριξη. Γι’ αυτό από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για ένα νέο πλαίσιο στήριξης εκείνων των σπιτιών, των νοικοκυριών, που θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια. Θεωρώ ότι είναι μία δίκαιη και σωστή παρέμβαση, ειδικά από τη στιγμή που -καθώς θα φτάνουμε προς το τέλος του έτους και υποθέτοντας ότι δεν θα έχουμε κάποια άλλη έκρηξη στις τιμές- οι οριζόντιες επιδοτήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια θα φθίνουν.


Σοφία Φασουλάκη (OPEN): Καλησπέρα, κ. Πρόεδρε. Πληροφορούμαστε ότι σε λίγες ημέρες θα επισκεφτείτε, προγραμματίζετε μία επίσκεψη στην Κίνα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψης αυτής και αν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η χρονική συγκυρία που γίνεται αυτή η επίσκεψη, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι μία σύντομη επίσκεψη σε επίπεδο κορυφής, κα Φασουλάκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό. Θα βρεθώ λοιπόν στο Πεκίνο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την επόμενη Παρασκευή, για συναντήσεις με τον Κινέζο Πρόεδρο και τον Κινέζο Πρωθυπουργό.

Δεν είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα η οποία επισκέπτεται τη Κίνα, αλλά ο χρονισμός της επίσκεψης δεν έχει τίποτα να κάνει με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, καθώς ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολλούς μήνες.

Θα φροντίσω όμως να την κάνω πιο σύντομη, ακριβώς επειδή δεν θέλω να λείψω από την Ελλάδα για περισσότερες μέρες από όσες είναι απαραίτητο. Τα υπόλοιπα θα μπορέσουμε να τα πούμε από την Κίνα, με το καλό, για τη σημασία αυτής της επίσκεψης.


Μαρίνα Παπαδάκη (ΕΡΤ): Κύριε Πρόεδρε, να σας ρωτήσω, επειδή είχαμε και Euro Summit σήμερα, αν σε αυτό συζητήθηκε η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας την Παρασκευή και με το δεδομένο ότι ήταν και ο Πρόεδρος του Eurogroup και η Christine Lagarde -που είχε έρθει και στην Αθήνα πριν από μερικές ημέρες. Και, στο ίδιο πλαίσιο, αν σας ανησυχούν και οι πιο αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες που προβλέπει και το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας από το 2024.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι τόσο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όσο και ο Πρόεδρος του Eurogroup, αλλά και η Πρόεδρος της Επιτροπής, εκφράστηκαν στο Euro Summit, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρώ, με πολύ κολακευτικά λόγια για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή είναι μία αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας που έχει καταβάλει η χώρα μας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια να μετατραπεί από το «μαύρο πρόβατο» σε μία χώρα που σήμερα μπορεί να «κάνει πρωταθλητισμό» ως προς την ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Και βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με την επισημοποίηση αυτής της προόδου, με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Θέλω να επαναλάβω ότι αυτό είναι μια μεγάλη προσπάθεια όλου του ελληνικού λαού. Και νομίζω ότι είναι λάθος όσοι την αντιμετωπίζουν με μικροψυχία, καθώς η επενδυτική βαθμίδα σηματοδοτεί και το οριστικό τέλος ενός κύκλου που κράτησε πάρα πολλά χρόνια για τη χώρα μας.

Μας πήγε πολύ πίσω, είχε τεράστιο τίμημα ως προς την απώλεια του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της στα χρόνια τής κρίσης. Άντεξε όμως, έδειξε ότι είναι μια χώρα ανθεκτική και σήμερα έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Ως προς τους δημοσιονομικούς κανόνες, εμείς έχουμε ήδη υποβάλει τις προτάσεις μας στη συζήτηση η οποία γίνεται στο Eurogroup. Η Ελλάδα ούτως ή άλλως σήμερα έχει από τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις στην Ευρώπη και επιτυγχάνει τους πιο γρήγορους ρυθμούς μείωσης χρέους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Άρα, είμαστε ήδη στον σωστό δρόμο, θέλουμε να είμαστε σίγουροι όμως ότι έχουμε τη δική μας εθνική ιδιοκτησία για την ταχύτητα με την οποία θα μειώσουμε το χρέος μας από εδώ και στο εξής.

Προφανώς αυτή η ταχύτητα θα συνδέεται και με μεταρρυθμίσεις τις οποίες ήδη έχουμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε -δεν μας ζητάει η Ευρώπη κάτι παραπάνω από αυτά τα οποία ήδη εμείς θέλουμε να κάνουμε- για να μπορέσουμε να κάνουμε την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική.

Θυμίζω ότι και το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πολλές μεταρρυθμίσεις ως προαπαιτούμενο, αλλά είναι μεταρρυθμίσεις -το τονίζω- που δεν μας επιβλήθηκαν από κάποιους γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες, εμείς τις εισηγηθήκαμε, εμείς τις υπερασπιζόμαστε και τις υλοποιούμε, επειδή πολύ απλά θεωρούμε ότι είναι σωστές.

Από εκεί και πέρα, να επαναλάβω τη μεγάλη έμφαση που δίνει η Ελλάδα στην εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους υπολογισμούς του ελλείμματος, όπως τους κάνει η Ευρώπη, για να μην κινηθούν διαδικασίες υπερβολικού ελλείμματος.

Είναι μία επιχειρηματολογία που ουσιαστικά για πρώτη φορά αναπτύχθηκε από εμένα, βλέπω ότι αποκτά μεγάλη δυναμική, και από άλλα κράτη-μέλη. Και ελπίζω, τελικά, ότι αυτή η εξαίρεση του τρόπου λογιστικής απεικόνισης των αμυντικών δαπανών θα υιοθετηθεί τελικά, όταν συμφωνήσουμε τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες.



Και ποιος χ@στηκ@ για τον ΣΥΡΙΖΑ - Ξεσκίζεται στο φαί και στις εκδρομές ο Αλέξης Τσίπρας

 


Τι και εάν διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τι και ένας ηγείται πλέον στο κόμμα ένα μεγαλύτερο νούμερο από τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας εξασφαλίσει την ζωή ενός πρώην πρωθυπουργού και μια πάρα πολύ καλή σύνταξη, κάνει εκδρομές, ξεσκίζεται στο φαί και στην βόλτα.

Ποιος χ@στηκ@, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτω τα Γιάννενα όπου βρέθηκε και φυσικά δεν παρέλειψε να επισκεφθεί ένα από τα ωραιότερα χωριά της περιοχής, τα Πράμαντα, για να φάει καλά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έφαγε στην χασαποταβέρνα «ο Μπούτζας», από τις πιο γνωστές στην περιοχή Πράμαντα των Ιωαννίνων με πραγματικά καλό φαγητό και κρέας.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έκανε και σχετική ανάρτηση στο facebook μέσα από την οποία ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του, ενώ ανέβασε και σχετική φωτογραφία όπου ποζάρει με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Τσίπρα που επέλεξε το μαγαζί για να δειπνήσει το βράδυ του», έγραψε χαρακτηριστικά.

Εκτός της φωτό με τον ιδιοκτήτη, τον απαθανάτισαν και πελάτες του καταστήματος έτοιμος να καταβροχθίσει μια πατάτα.



Η ανάρτηση:

app-facebook
Χασαποταβέρνα "ο Μπούτζας"
13 ώρες πριν

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Τσίπρα που επέλεξε το μαγαζί για να δειπνήσει το βράδυ του @alexistsipras
#tzoumerka #tzoumerkamountains
#pramanta #epuris
#tsipras #mpoutzas

295
24
20


Οι αθλιότητες του ακροαριστερού τρόλ Πολάκη δεξιού χεριού Κασσελάκη συνεχίζονται σπιλώνοντας ανθρώπους

 


Ο ακροαριστερός τραμπούκος, με φασιστική νοοτροπία Παύλος Πολάκης, δεν έχει βάλει μυαλό με τις δικαστικές περιπέτειες που έχει για συκοφαντική δυσφήμηση, με τις αλλεπάληλες άρσης ασυλίας για να δικαστεί και συνεχίζει να σπιλώνει τιμές και υπολήψεις ανθρώπων, ανεβάζοντας fake news.

Ενεργώντας ως επώνυμο τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια προσπάθησε να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη ενός άξιου γιατρού που συνταξιοδοτήθηκε ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια προσφοράς στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείαυ Θεσσαλονίκης.

Το ακροαριστερό τρόλ Παύλος Πολάκης και δεξί χέρι του Κασσελάκη εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στον γιατρό για να χτυπήσει ο άθλιος το υπουργείο υγείας και έδειξε για ακόμα μία φορά τον βρώμικο χαρακτήρα του.

Χωρίς να έχει ερευνήσει τίποτα, με μυαλό τρόλ, ανέφερε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και σπίλωσε την τιμή και την υπόληψη ενός άξιου γιατρού, κάτι που δεν θα γίνει ποτέ ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης.

Ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε τον γιατρό Γιώργο Τσικόπουλο ότι θα χειρουργούσε ένα παιδί ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί. Για άλλη μια φορά ο βουλευτής και ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τις ίδιες ανήθικες τακτικές των τρόλ της υπόγας.

Παυλος Πολακης
την Πέμπτη

Μπορεί να μου εξηγήσει ο Υπουργος Υγειας κύριος Χρυσοχοιδης ,
πως ο γιατρός χειρουργος Παιδων κύριος ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στις 25/9/2023 λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας…..(φωτο 1-2)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ,στο Ιπποκρατειο Θεσσαλονίκης ,λεγοντας πως είναι διευθυντης κλπκλπ!!!!!(φωτο από πρόγραμμα χειρουργειου από τις 23 /10 και για αυριο )

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "23:5/ 14661 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Οκτωβρίου 2023 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Aρ. Φύλλου 2572 η ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Υπουργείο Υγείας Περιβάλλοντος Υπουργείο Ανάπτυξης από υπέβαλε αίτηση εξόδου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ προεδρικό διάταγμα εκδόθηκε στην
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα blueprint, κάτοψη και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο που λέει "ΦΥΛΛΟ1 ΟΣ ΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ nporpamma nporpa ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΑΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Hmepo ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ OPXIA ΟΡΧΕΟΠΗΞΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΩΣΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΑ ΣΟΦΑΓΟΥ ΔΙΑΣΤΟΛΕΣ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΤΣΑΚΗΣ ΞΙΝΙΑΣ"
Μπορεί να είναι εικόνα κάτοψη, blueprint και κείμενο που λέει "ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΗΜΕΡΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ TMHMA ΜΟΝΑΔΙΚ KTHPIO ΑΣΚΕΥΗ 23/10/2023 AMKA xon ΦΥΛΛΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΣΘΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΘΗΣΗΣ xon ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑ nporpamma ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΕΤΩΝ B/KA ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ xon ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΤΩΝ ΥΔΡΟΚΗΛΗΑΡ xon ΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΩΝ ΟΣΧΕΟΒ/ΚΔΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΩΝ ΚΡΥΨΟΡΧΙΑΔ ΑΝΙΔΗΣ ΟΡΧΕΟΠΗΞΙΑ ΕΤΩΝ ΦΙΜΩΣΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣΓ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ"

Η απάντηση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου

Η απάντηση στις κατηγορίες Πολάκη δεν άργησε να έρθει από την διοίκηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο παιδοχειρουργός βρισκόταν στο πρόγραμμα των χειρουργείων, καθώς ο σχεδιασμός κάθε εβδομάδας γίνεται στο τέλος της προηγούμενη, δηλαδή νωρίτερα από όταν ο γιατρός ενημερώθηκε για την συνταξιοδότησή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, «το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό. Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα. Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης».

Και η απάντηση του αξιοπρεπέστατου γιατρού στο τρόλ Παύλο Πολάκη

Στα σχόλια της ανάρτησης έγραψε: «Θα σας θυμίσω, μια και από ό,τι ξέρω έχετε καλή μνήμη, ότι συνεργαστήκαμε για ώρες στην 4η ΥΠΕ για το παιδιατρικό νοσοκομείο. Με το θάρρος αυτό θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα, διότι ενώ ήδη συνταξιοδοτήθηκα αμαυρώσατε το όνομά μου, υιοθετώντας αβασάνιστα πληροφορίες από "συνεργάτες" μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι την απόφαση της συνταξιοδότησής μου την πληροφορήθηκα μέσω email από τη διοίκηση του νοσοκομείου στις 24/10. Όπως θα γνωρίζετε στο βιβλίο προγραμματισμού αναγράφεται το όνομα του προγραμματίζοντος. Έτσι αναγράφτηκε στο προγραμμα το όνομά μου πριν γίνει γνωστή στους συνεργάτες μου η συνταξιοδότησή μου. Πιστεύω ότι ύστερα από τα ανωτέρω να αντιληφθήκατε την ολοκληρωμένη και πραγματική εικόνα των γεγονότων στην ευαίσθητη κλινική της παιδοχειρουργικής του Ιπποκράτειου στην οποία αφιέρωσα 38 χρόνια της ζωής μου (συμπεριλαμβανομένων των χρόνων της ειδικότητός μου)».



Ο Ισραηλινός στρατός σκότωσε τον επικεφαλής εναέριας διάταξης της Χαμάς που σχεδίασε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου


 

Την εξόντωση του επικεφαλής εναέριας διάταξης της Χαμάς ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Επίσης, οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν ότι στις ολονύκτιες επιδρομές στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας κατέστρψαν περίπου 150 υπόγειες υποδομές της Χαμάς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF, τα πλήγματα κατέστρεψαν σήραγγες μάχης, υπόγειους χώρους μάχης και υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές της παλαιστινιακής οργάνωσης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στις νυχτερινές επιθέσεις.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν τον Asem Abu Rakaba, τον επικεφαλής της εναέριας διάταξης της Χαμάς.

Ο Abu Rakaba ήταν υπεύθυνος για τα UAV, τα drones, τα αλεξίπτωτα πλαγιάς, τον εναέριο εντοπισμό και την άμυνα της Χαμάς.

Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και διέταξε τους τρομοκράτες που διείσδυσαν στο Ισραήλ με αλεξίπτωτα πλαγιάς και ήταν υπεύθυνος για τις επιθέσεις με drone σε θέσεις των IDF» ανέφερε το IDF.



Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη σταθερής ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε και στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου και τη θέση της Ελλάδας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή. Τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών και υπογράμμισε ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.



Ξεκίνησαν οι χερσαίες επιθέσεις στην Γάζα - Ισραήλ : «Η Χαμάς θα νοιώσει την οργή μας»

 



Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία του επίθεση ενώ ταυτοχρόνως χτυπά με την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, ισοπεδώνοντας την Γάζα.

Η Χαμάς «θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση», δήλωσε ένας σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μαρκ Ρεγκέβ.

«Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας», συνέχισε.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Ρεγκέβ είπε ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη και η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν.

«Θα συνεχίσουν να δέχονται τα στρατιωτικά πλήγματά μας μέχρι να διαλύσουμε τη στρατιωτική μηχανή τους και την πολιτική υποδομή τους στη Γάζα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, στριμωγμένη βλέποντας ότι αλλιώς τα περίμεναν και σε λίγο καιρό θα τους έχουν αφανίσει οι Ισραηλίτες, ζήτησε από όλον τον κόσμο «να αναλάβει αμέσως δράση» για να σταματήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί που εντάθηκαν σημαντικά απόψε στον θύλακα αυτόν.

«Ζητάμε από τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες και από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν τώρα για να σταματήσουν τα εγκλήματα και η σφαγή του λαού μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η τρομοκρατική οργάνωση, αδιαφορώντας ότι η ευθύνη για ότι συμβαίνει είναι δικιά της μετά τα εγκλήματα που διέπραξε μέσα στο Ισραήλ.




Νεκρός ο μακελάρης του Μέιν - Αυτοκτόνησε

 


Νεκρός βρέθηκε ο έφεδρος του αμερικανικού στρατού Ρόμπερτ Καρντ, ο οποίος φέρεται την Τετάρτη να σκότωσε 18 άτομα και τραυμάτισε άλλους 13 σε μία μικρή πόλη του Μέιν.

«Είναι νεκρός, η πολιτειακή αστυνομία του Μέιν εντόπισε το πτώμα», δήλωσε η κυβερνήτρια Τζάνετ Μιλς, αναφερόμενη στον ύποπτο για τη σφαγή 18 ανθρώπων στην πόλη Λιούιστον, τον 40χρονο Ρόμπερτ Καρντ, έφεδρο του στρατού.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, αυτοκτόνησε. Το πτώμα του βρέθηκε σε περιοχή με βλάστηση κοντά στην πόλη Λίσμπον, όχι μακριά από κέντρο ανακύκλωσης στο οποίο εργαζόταν μέχρι την πρόσφατη απόλυσή του, ανέφεραν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του CNN, επικαλούμενα πηγές τους στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.




Το F-16 Block 52+ της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ» πάνω απο την Θεσσαλονίκη

 


Για άλλη μια χρονιά το F-16 Block 52+ της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας θα δώσει το παρόν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος θα πιλοτάρει φέτος το αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», που θα εμφανιστεί στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα.

Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.



H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των ακροβατικών σμηνών της Πολεμικής Αεροπορίας : “Καρέ των Άσσων”, “Acro Team”, “Ελληνική Φλόγα”, “Νέα Ελληνική Φλόγα” καθώς και του Μεμονωμένου Αεροσκάφους Αεροπορικών Επιδείξεων Τ-6Α Texan II, το 2009 ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας μιας Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους με F-16. Εγιναν οι πρώτες επαφές και συμφωνήθηκε τελικά η εκπαίδευση δύο Ιπταμένων της ΠΑ από την πεπειραμένη ομάδα ”Viper West F-16 Demo Team” της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USAF), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Hill στην πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ.

Ομάδα αποτελούμενη από τον Επισμηναγό David Graham Ιπτάμενο Εκπαιδευτή, τον Σμηναγό Steve Masek Υπεύθυνο Ασφάλειας Πτήσεων και τον Αρχισμηνία Kerry Clark Επικεφαλής Προσωπικού Εδάφους και Αφηγητή, ανέλαβε την εκπαίδευση των Ιπτάμενων Σμηναγών Εμμανουήλ Καραχάλιου της 340Μ και Δημήτριου Κοντούλη της 343Μ καθώς και της ομάδας υποστήριξης εδάφους.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 28 ημερών, ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου 2010 και ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2010 στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Σούδας.

Στις 7 Νοεμβρίου 2010, η ομάδα F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat). Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

Υψηλή Επίδειξη (High Show)

Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show)

Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Υψηλή Επίδειξη

Ανάστροφη απογείωση

Είσοδος με Barrel Roll

Άνοδος για εκτέλεση Κουβανέζικου 8 και τετράφυλλο

Διέλευση Υψηλής Ταχύτητας

Ελιγμός Ταχείας Επιβράδυνσης

Αργή περιστροφή

Διέλευση Υψηλής Γωνίας Προσβολής

Στροφή ελάχιστης ακτίνας

Κατακόρυφη άνοδος

Στροφή του Γερακιού

Περιστροφή δύο σημείων

Ανάστροφη διέλευση

Άνοδος Μέγιστης Επίδοσης με Περιστροφές

Σπειροειδής Βύθιση

Διέλευση Ελληνική Φλόγα

Τακτική Άνοδος για Προσγείωση

Χαμηλή Επίδειξη

Απογείωση Μέγιστης Επίδοσης και Άνοδος για εκτέλεση Οριζόντιου 8

Διέλευση Υψηλής Ταχύτητας

Ελιγμός Ταχείας Επιβράδυνσης

Αργή Περιστροφή

Διέλευση Υψηλής Γωνίας Προσβολής

Στροφή ελάχιστης ακτίνας

Στροφή του Γερακιού

Περιστροφή δύο σημείων

Ανάστροφη διέλευση

Διέλευση Ελληνική Φλόγα

Τακτική Άνοδος για Προσγείωση

Για την εκτέλεση του προγράμματος επίδειξης το αεροσκάφος πετά χωρίς εξωτερικά φορτία (καθαρή διαμόρφωση) ή μπορεί να φέρει τις Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks-CFT’s).

Το Ελληνικό F-16 είναι το μοναδικό αεροσκάφος επιδείξεων στον κόσμο που εκτελεί το πρόγραμμα επίδειξης με διαμόρφωση CFT.

Η μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της επίδειξης είναι 0.94 Mach, ενώ τα G κυμαίνονται από +9,5 έως -3.

Κάθε πτήση επίδειξης πληρεί όλα τα διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας Πτήσεων που ορίζονται από το ΝΑΤΟ, τον ICAO, τον JAA και την FAA.