Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κλέφτες για… φίλημα: Επέστρεψαν τις ρόδες του αμαξιού του παραολυμπιονίκη Τσαπατάκη



Έκλεψαν τις ρόδες του αυτοκινήτου του παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση, Αντώνη Τσαπατάκη. Αλλά μετά την ανάρτηση που έκανε το θύμα στο Facebook, οι δράστες… φιλοτιμήθηκαν και τις επέστρεψαν.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, πριν από λίγες ημέρες, έκανε γνωστό μέσω Facebook πως του έκλεψαν τις ρόδες από το αυτοκίνητό του, που ήταν σταθευμένο σε πιλοτή πολυκατοικίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Ανάμεσα σε άλλα, ο παραολυμπιονίκης έγραψε: «Να μην τους τύχει ποτέ… να τους τύχει μόνο να βάλουν λίγο μυαλό και να τις φέρουν πίσω».

Και τελικά το φιλότιμο νίκησε και οι δράστες του επέστρεψαν τις ρόδες που έκλεψαν. «Καμιά φορά η ανάγκη σε ωθεί σε πράξεις που δεν θέλεις να κάνεις. Θα ακουγόταν περίεργο να πω «ευχαριστώ», αλλά αυτή τη φορά το φιλότιμο νίκησε και οι ρόδες επέστρεψαν!» έγραψε στο Facebook ο Αντώνης Τσαπατάκης και συνέχισε λέγοντας:

«Οφείλω να ευχαριστήσω όμως τον φίλο Kostas Axouristos για τις ζάντες που έστειλε από το κατάστημα του (Λιοσίων 194, Αθήνα) δωρεάν, μέχρι να επιστραφούν οι δικές μου, και το συνεργείο του Δημήτρη Παπαδόπουλου (Μιχ. Ψελλού 6, Θεσσ/νίκη) για βοήθεια στην τοποθέτηση. Τέλος, όλους εσάς που δείξατε άμεσα το ενδιαφέρον και την αγάπη σας.

ΥΓ.: Είθε εκείνοι που το έκαναν μη γίνουν ποτέ ξανά θύματα οποιασδήποτε ανάγκης για να προβούν σε ανάλογες ενέργειες», κατέληξε ο Αντώνης Τσαπατάκης.




Πηγή : seleo.greleftherostypos.gr


Θερινό ηλιοστάσιο 2017: Πώς ορίστηκε στην αρχαιότητα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας



Η αρχαία πόλη των Αθηνών και η ζωή της ήταν συνδεδεμένη με τους επτά σημαντικούς λόφους της. Αυτοί ήταν, ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, ο λόφος του Αρείου Πάγου, των Μουσών, της Πνύκας, των Νυμφών, του Λυκαβηττού και του Αρδηττού.

Λογής-λογής τελετές και εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν σ' αυτούς. 

Η ενημέρωση του κοινού για μετεωρολογικά φαινόμενα γινόταν στην Πνύκα, όπου ήταν εγκατεστημένο το Ηλιοτρόπιο του Μέτωνος -πιθανότατα διότι βρίσκεται στο σημείο τομής δύο ευθειών.

Η μία εξ αυτών περνάει πάνω από την Πνύκα και καταλήγει στο σημείο που δύει ο Ήλιος την εαρινή ισημερία (21 Μαρτίου).

Η άλλη ευθεία ορίζεται από την Πνύκα και την κορυφή του Λυκαβηττού και προεκτεινόμενη συναντά το σημείο στο οποίο ανατέλλει ο Ήλιος πάνω από τον Λυκαβηττό στο θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου).

Οι δύο αυτές ημερομηνίες ήταν μεγάλης σημασίας, διότι βάσει αυτών προσδιορίζετο ο χρόνος τέλεσης θρησκευτικών τελετών.


Στέφανος Νικήτας
Πηγή : Cnn.gr


Ο ξηρός καρπός που μειώνει το σάκχαρο και κάνει καλό στην καρδιά



Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη διατροφική πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπαρών. Ειδικά ένα είδος, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται προς κατανάλωση από άτομα με διαβήτη και προβλήματα στο σάκχαρο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο σάκχαρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.

Επίσης αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, "τα αμύγδαλα είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών απ' όλους τους καρπούς με κέλυφος", λέει ο O'Shea Kochenbach, διαιτολόγος στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Διαβήτης: Γιατί τα αμύγδαλα είναι επωφελή για τα άτομα με πρόβλημα στο σάκχαρο

Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά έχουν μοναδικά οφέλη για τους πάσχοντες από διαβήτη. "Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης μετά τα γεύματα", λέει ο Kochenbach.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων αμυγδάλων ρίχνει τις τιμές της ινσουλίνης και της γλυκόζης.

Μειώνουν τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Τα αμύγδαλα μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Αυτό είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη, διότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

"Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, το οποίο είναι το ίδιο είδος λίπους με εκείνο στο ελαιόλαδο, το οποίο είναι γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία της καρδιάς. Μια μερίδα αμυγδάλων περιέχει περίπου 13 γραμμάρια ακόρεστου λίπους και μόνο 1 γραμμάριο κορεσμένου λίπους", λέει ο Kochenbach.

Οι ξηροί καρποί είναι μια υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ, αλλά, όταν καταναλώνονται με μέτρο (περίπου 23-45 γραμμάρια) δεν συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Μέχρι πόσα αμύγδαλα συνιστάται να τρώτε

Καλό είναι να καταναλώνετε καθημερινά περίπου 23 αμύγδαλα που περιέχουν 161 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγές : medicalnewstoday.com, iatropedia.gr


ΑΝΟΙΞΕ η γη μετά το σεισμό στη Λέσβο! Απομακρύνθηκε το νησί 4,4 εκ. από τη Χίο



Κατά 4,4 εκατοστά απομακρύνθηκε η Λέσβος από τη Χίο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί στις 12 Ιουνίου.

Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θανάσης Γκανάς η ακριβής αποτύπωση της απόστασης αυτής προήλθε από μετρήσεις δύο γεωδαιτικών σταθμών που χρησιμοποιούνται για ακριβείς μετρήσεις συντεταγμένων εδάφους πριν και μετά το σεισμό, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στα δύο νησιά.

Οι σεισμολόγοι έχουν πλέον καταλήξει ότι ο φονικός σεισμός προκλήθηκε από το ρήγμα που εκτείνεται νότια του Πλωμαρίου και εξαιτίας του μικρού εστιακού του βάθους (10 χλμ.) ήταν πιο έντονος και προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Στην περιοχή μάλιστα προκλήθηκε μικρό τσουνάμι, το οποίο έφτασε σε μέγιστο ύψος τα 30 εκατοστά και προξένησε δίνες, θόλωση των υδάτων, ενώ παρέσυρε και σκάφη.

Στα νεότερα χρόνια ο μεγαλύτερος σεισμός, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τον Ιούλιο του 1949, ενώ το Μάιο του 1994 προκλήθηκε σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί το βορειοδυτικό τμήμα του ρήγματος που φθάνει μέχρι την Ερεσό αποτελεί έναν επιπλέον λόγο που κάνει τους ειδικούς να μην εφησυχάζουν.

Στην περιοχή υπάρχουν και άλλα μικρότερα ρήγματα, τα οποία συνδέονται με γεωθερμικά πεδία, όπως για παράδειγμα οι ιαματικές πηγές. 



Πηγή : star.gr


Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση ανομίας στα Πανεπιστήμια



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην επιστολή 471 φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με επιστολή τους προς την διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 471 φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής αποφάσισαν, επώνυμα και υπεύθυνα, να αντιδράσουν σε ό,τι συμβαίνει στο Πανεπιστήμιό τους και, δυστυχώς, σε πολλά Ιδρύματα της χώρας, στα οποία ανθεί η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών, η βία και οι πάσης φύσεως έκνομες πράξεις.

Τα νέα παιδιά, οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας, αποφάσισαν με θάρρος να ζητήσουν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων, τα οποία έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας.

 Σε αυτά τα νέα παιδιά, ο αρμόδιος Υπουργός για την Παιδεία απαντά πως ο ίδιος, καθώς και το σύνολο της Κυβέρνησης στη χώρα μας, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που παρουσιάζουν τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σε συνέντευξή του, μάλιστα, επέρριψε, με μεγάλη ευκολία ευθύνες για την κατάσταση αυτή στο φοιτητικό κίνημα, το σύλλογο διδασκόντων και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Και αυτό, την ώρα που ο ίδιος προωθεί προς ψήφιση οπισθοδρομική και επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, που θα εντείνει τα προβλήματα βίας και ανομίας στα Ιδρύματα της χώρας.   

Πρέπει, επιτέλους, να γίνει συνείδηση σε όλους ότι στο Πανεπιστήμιο - ως χώρο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών - δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να λογοδοτεί.

Ας αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις ευθύνες τους. Πρωτίστως, όμως, η Κυβέρνηση».


Το σεξουαλικό όργιο κατέληξε σε άγρια δολοφονία για Έλληνα ομογενή




Τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου

Ένας νεαρός 20χρονό ξυλοκοπήθηκε άγρια και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ύστερα από τη συμμετοχή του σε σεξουαλικό όργιο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι New York Daily News, ο 20χρονος Μάνος Οικονομίδης βρέθηκε βαριά τραυματισμένος στην εξώπορτα ενός διαμερίσματος στο Μπρούκλιν και αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κατέληξε λίγη ώρα μετά.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η δολοφονία του Οικονομίδη ήταν αποτέλεσμα της συμμετοχής στου σε έναν σεξουαλικό όργιο μαζί με έναν ακόμα άντρα και μια κοπέλα.

Η βραδιά των τριών αν και έγινε με την συναίνεση τους, κατέληξε στην άγρια δολοφονία του 20χρονου, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκείνος ξεκίνησε να τραβάει με την κάμερα του κινητού τα όσα διαδραματίζονταν στο δωμάτιο.

Στη συνέχεια, η κοπέλα που συμμετείχε στο όργιο φέρεται να δήλωσε στο αγόρι της πως την βίασαν, ενώ το βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης των διαμερισμάτων όπου βρέθηκε ο Οικονομίδης δείχνει τρεις άντρες να τον καταδιώκουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία η κοπέλα του Οικονομίδη έλαβε ένα μήνυμα μέσω Instagram το οποίο έγραφε «Το αγόρι σου έκανε έναν μεγάλο λάθος και φροντίσαμε να το «διορθώσουμε»».

«Μου είπε πως λυπάται πολύ για την αναστάτωση, αλλά του επιτέθηκαν. «Με χτύπησαν στο κεφάλι, με χτύπησαν με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ»», δήλωσε ο ένοικος του διαμερίσματος στην πόρτα του οποίου βρέθηκε ο αιμόφυρτος 20χρονος.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εκτός από τις σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφερε, διαπιστώθηκε πως τον είχαν μαχαιρώσει αρκετές φορές στο στήθος και την πλάτη.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκη ερευνά την υπόθεση με τα άτομα του μετείχαν στο σεξουαλικό όργιο να θεωρούνται μάρτυρες κλειδιά.




Πηγή : e-radio.gr


Βρετανία: Τι θα γίνει με τους Έλληνες μετά το Brexit




Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα εγκαινιάσει μια διαδικασία καταγραφής υπηκόων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στη χώρα ώστε να καταγράψει τον ενδιαφέρον που υπάρχει να παραμείνουν στη Βρετανία καθώς προετοιμάζεται η έξοδός της από την ΕΕ, έγραψε χθες η εφημερίδα Guardian.

Η νομική υπόσταση και τα δικαιώματα των υπηκόων της ΕΕ αποτελούν μερικά από τα πιό ακανθώδη θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Βρετανία στα βαλτώδη εδάφη του Brexit, οι συνομιλίες για το οποίο ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια κάτοικοι χωρών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και η εφημερίδα είπε ότι θα προσκληθούν να καταγράψουν την πρόθεσή τους σε έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μετά το 2019, οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ.

Δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών για δηλώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Financial Times έγραψε ότι το Λονδίνο θα προσφέρει σε υπηκόους άλλων χωρών που ήδη ζουν στη Βρετανία τα ίδια δικαιώματα που έχουν τώρα, καθώς η χώρα αποχωρεί.






Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit


Τζιχαντιστές κρατούσαν ομήρους μαθητές σε σχολείο στις Φιλιππίνες




Μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως απελευθερώθηκαν σώοι όλοι οι μαθητές.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν σε σχολείο στις Φιλιππίνες και κρατούσαν ομήρους τους μαθητές για αρκετές ώρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας. Η ομηρία έγινε στο νησί Μιντανάο στα νότια της χώρας, αλλά τερματίστηκε σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού. Οι αντάρτες που κρατούσαν ομήρους τους μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

«Έχει ήδη επιλυθεί. Οι αντάρτες υποχώρησαν και δεν βρίσκονται στο σχολείο. Το σχολείο είναι ασφαλές», δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο στρατός διερευνά εάν οι αντάρτες κρατούν ομήρους πέντε πολίτες, ενώ όλα τα παιδιά έχουν απελευθερωθεί. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι άμαχοι που βρίσκονταν στην περιοχή του σχολείου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, καθώς έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και του στρατού.

Μεταξύ των Ισλαμιστών που επιτέθηκαν υπήρχαν και μέλη των Ισλαμιστών Μαχητών Ελευθερίας Μπανγκσαμόρο, που βρίσκονται σε ένοπλη σύρραξη με τον στρατό των Φιλιππίνων. 

«Επιβεβαιώνουμε ότι κατέλαβαν ένα σχολείο και πολίτες έχουν παγιδευτεί. Είμαστε στην διαδικασία εξακρίβωσης του πόσοι κρατούνται και ποιοι είναι αυτοί», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στα μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι μπορεί η επίθεση αυτή να εντάσσεται σε ένα σχέδιο αντιπερισπασμού του στρατού της χώρας από το μέτωπο στο Μαράουι, όπου μαίνονται οι μάχες για πέμπτη εβδομάδα. 



Πηγή : protothema.gr


Υπήρξε επικοινωνία Καμμένου με Γιαννουσάκη




Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το UNFOLLOW καταδεικνύουν ότι υπήρξε επικοινωνία από το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί ο καταδικασμένος για την «υπόθεση Noor 1» Μάκης Γιαννουσάκης.

Με αυτό το δεδομένο, οι ηχογραφημένες συνομιλίες που δημοσιεύουμε, όπου αναφέρονται ως ονόματα των συνομιλητών αφενός αυτό του Μ. Γιαννουσάκη και αφετέρου του ανακριτικού λειτουργού και αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, εγείρουν τεράστια ερωτήματα. Αδύνατον, επίσης, είναι το να μην διατυπωθούν ερωτήματα και για τον ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται ή παρακολουθεί την υπόθεση: αληθεύει ότι ο υπουργός δέχτηκε τηλεφώνημα από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, ενώ αυτή βρισκόταν στο κελί του Μ. Γιαννουσάκη;

Αν είναι αλήθεια ότι υπουργοί, καθώς και ανακριτικοί και δικαστικοί λειτουργοί, «υποδεικνύουν» σε κρατούμενο και μάρτυρα το περιεχόμενο της κατάθεσής του, ώστε να ενοχοποιηθεί το «σωστό» πρόσωπο, τότε κανένας μας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.


Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Πηγή : unfollow.com.gr


Το τελευταίο «αντίο» στον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Νηστικάκη



Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον αντιστράτηγο, υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία, Μιχάλη Νηστικάκη.

Η κηδεία του τελέστηκε στον Άγιο Τίτο ενώ η ταφή του στο Καστέλλι Πεδιάδος.



Ο τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα ενώ άφησε χτες την τελευταία του πνοή, στα 79 του χρόνια.




Πηγή : Creta Live.gr





Σκότωναν ασθενείς κατά τη μεταφορά τους από το νοσοκομείο στο σπίτι



H μαφία φέρεται να βρίσκεται πίσω από θανάτους ασθενών κατά τη μεταφορά τους από το νοσοκομείο στο σπίτι με στόχο να ευνοηθούν γραφεία κηδειών και τραυματιοφορείς σε τουλάχιστον μία πόλη της Σικελίας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 Την υπόθεση αποκάλυψε η εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού του ομίλου Μπερλουσκόνι και στη συνέχεια η δικαιοσύνη διέταξε έρευνα για πιθανή δολοφονία βαριά ασθενών. Σύμφωνα με όσα γράφονται στον Τύπο και όπως μετέδωσε η εκπομπή Le Iene, η ασύλληπτη αυτή πραγματικότητα φέρεται να ήταν συχνό φαινόμενο στην κωμόπολη Μπιανκαβίλλα, έξω από την Κατάνη της Σικελίας. Μετανοημένος μαφιόζος αποκάλυψε πως όταν οι ασθενείς βρίσκονταν σε ιδιαίτερα βαριά κατάσταση, γιατροί συμβούλευαν τους συγγενείς τους να τους πάρουν σπίτι ώστε να περάσουν τις τελευταίες στιγμές τους με οικεία πρόσωπα. 

Κατά τη μεταφορά τους όμως από το νοσοκομείο στην οικία τους, δύο τραυματιοφορείς φέρεται να τους έκαναν ένεση, εισάγοντας αέρα στις φλέβες και προκαλώντας με τον τρόπο αυτόν τον θάνατό τους. Περίπου 100 θύματα σε πέντε χρόνια Οταν έφταναν στο σπίτι, έλεγαν στους συγγενείς ότι ο θάνατος είχε επέλθει από φυσικά αίτια, λόγω της βεβαρημένης κατάστασης των αγαπημένων τους προσώπων. 

Ο μετανοημένος μαφιόζος, ο οποίος κατέθεσε ήδη ενώπιον των δικαστικών αρχών, ανέφερε ότι οι δύο τραυματιοφορείς–δολοφόνοι της κωμόπολης ελέγχονται και καλύπτονται από την Κόζα Νόστρα. Κέρδιζαν χρήματα από τη μεταφορά, αλλά και από την επιλογή του γραφείου κηδειών, αφού κατάφερναν σχεδόν πάντα να επιβάλουν στους συγγενείς το γραφείο τελετών της προτίμησής τους. Για κάθε «φονική μεταφορά», γράφει η εφημερίδα La Repubblica, οι τραυματιοφορείς φέρεται να κέρδιζαν μέχρι και τριακόσια ευρώ. 

Σύμφωνα με την εκπομπή του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων και μαρτυριών, φέρεται να δολοφονήθηκαν περίπου 100 ασθενείς στο διάστημα των τελευταίων πέντε χρόνων κατά τη μεταφορά τους από το νοσοκομείο της Μπιανκαβίλλα στο σπίτι τους. 


Πηγή : tanea.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιορισμός κράτους και γραφειοκρατίας για την ανάπτυξη στον τουρισμό



Την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, την προώθηση του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και τον περιορισμό του κανονιστικού αποτυπώματος του Κράτους και της γραφειοκρατίας στα απολύτως απαραίτητα, έθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως προτεραιότητες για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:«Είμαστε σε μια κοινή γραμμή πλεύσης στα πιο σημαντικά ζητήματα που είναι η φορολογία, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στα ζητήματα μιας έξυπνης πολιτικής χρήσεων γης, η οποία θα προστατεύει το περιβάλλον, αλλά θα αναγνωρίζει, ταυτόχρονα, και τις εθνικές ιδιαιτερότητες».



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, παραγωγική και ουσιαστική συνεργασία με το νέο προεδρείο του ΣΕΤΕ, υπογράμμισε ότι «πέραν της κεντρικής φιλοσοφίας και στρατηγικής υπάρχουν πολλά μικρά ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, που μπορούν να λυθούν, εφόσον καταγραφούν και υπάρχει η βούληση από την Πολιτεία». «Γι’ αυτό», πρόσθεσε «ζητώ διαρκώς από τους συνεργάτες μου να μαζεύουμε όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να τις κωδικοποιούμε… Να γνωρίζουμε τα ζητήματα καλά. Να φύγουμε από τα ωραία λόγια που ακούτε συχνά και να πάμε στην εξειδίκευση των πραγμάτων». 

Αναφερόμενος στη φορολογία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε κατά της εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, αλλά και υπέρ της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, άρα και των τουριστικών επιχειρήσεων…. Ο Φ.Π.Α. θα εξεταστεί όταν θα έχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο». Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι μια τολμηρή πολιτική μεταρρυθμίσεων μπορεί να μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στα πρωτογενή πλεονάσματα».



Αναφερόμενος στο τουριστικό προϊόν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:«Πιστεύουμε στη διασύνδεση τουρισμού και πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο ανεκμετάλλευτο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που μας επιτρέπει να πετύχουμε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου 12 μήνες το χρόνο. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά, όπως στον τομέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».


Και ο Σπίρτζης είπε να κάνει και πάλι τον κόσμο να γελάσει




Νέο stand up comedy πρόσφερε στον Ελληνικό λαό ο απίστευτος Χρήστος Σπίρτζης!!

Διαβάζουμε στο thetoc.gr 

Σπίρτζης: Το κίνημα «Δεν πληρώνω» απαξιώθηκε μαζί με ΝΔ & ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός Μεταφορών χρέωσε την άνοδο και την πτώση του κινήματος του "Δεν πληρώνω" στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!

Τώρα είναι θέμα χρόνου να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης υποστηρίζει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup. Οχι μόνο δεν θεωρεί πως χάθηκε ο στόχος που είχε βάλει η κυβέρνηση αλλά όπως είπε ανοίγει ο δρόμος!

« Μετά την απόφαση του Eurogroup ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Πλέον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και είναι κατά την εκτίμηση μου θέμα χρόνου» ανέφερε σε συνέντευξή του.

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε πως πως αισθάνεται « τώρα,που από το "δεν πληρώνω" στα διόδια ως αντιπολίτευση, φτάσατε στο άλλο άκρο; Γιατί είδαμε να διαμαρτύρονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…

Και έδωσε μια ενδιαφέρουσα απάντηση χρεώνοντας την άνοδο και την πτώση του κινήματος του "Δεν πληρώνω"  στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! 

« Το κίνημα του «πληρώνω πολλά» συγκροτήθηκε από τις δυνάμεις του παλαιοκομματισμού με στόχο την αναπαραγωγή και τη διαιώνισή το. Αυτό το κίνημα απαξιώθηκε μαζί με τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και όσους το υπηρέτησαν» είπε ο υπουργός .

Και δικαιολόγησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας έχουν καθήκον να προστατέψουν την κοινωνία από αντικοινωνικές πολιτικές και να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον.

Εδειξε τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας  «τα διόδια, το ύψος των διοδίων, τις συμβάσεις που κληρονομήσαμε, οι δεσμεύσεις, οι αποφάσεις και τα νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων για όλους τους οδικούς άξονες και την Εγνατία δεν λαμβάνουν υπόψη τους την κοινωνία».

Και υποσχέθηκε πάλι ότι με την λειτουργία του ηλεκτρονικού, αναλογικού συστήματος διοδίων θα μειωθούν και οι χρεώσεις.

« Εμείς μένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας… Δεν θα φορτώσουμε τον ελληνικό λαό και με πρόσθετα βάρη ούτε λόγω των απαράδεκτων και αντικοινωνικών συμβάσεων που βρήκαμε ούτε λόγω λαϊκίστικων επιχειρημάτων που οδηγούν σε δυσβάστακτα χρέη τον ελληνικά λαό. Μέσα στο 2017 θα δημοπρατηθεί το ενιαίο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων και εργαζόμαστε ώστε το 2018 να λειτουργεί. Ήμασταν στο ίδιο άκρο που ήμασταν πάντα. Απέναντι στο κίνημα «του πληρώνω πολλά, υπέρ των λίγων» υποστήριξε. 





Χωρίς καμία ζήτηση στην αγορά εργασίας ένα στα δύο πτυχία



Μόλις ένας στους δύο εργαζόμενους στην Ελλάδα έχει προσόντα που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της ελεγκτικής εταιρείας ΕΥ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Endeavor Greece. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαρδιωτικά για τους νέους που παίρνουν πτυχία σε σχολές, οι οποίες δεν έχουν καμία ζήτηση στην Ελλάδα. 

Το 13% των φοιτητών σπουδάζει ανθρωπιστικές επιστήμες, το 12% επιστήμες εκπαίδευσης, ενώ μόλις το 4% φοιτά σε σχολές πληροφορικής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Στον καιρό της κρίσης, οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής έχουν αυξηθεί κατά 20%, όταν η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει.

Η έρευνα εντοπίζει ευθύνες και στις επιχειρήσεις καθώς αναζητούν εργαζόμενους με εμπειρία, αλλά με πολύ χαμηλές αμοιβές, ενώ δεν επενδύουν καθόλου στην κατάρτιση του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, το 87% των διαθέσιμων θέσεων εργασίας απαιτούν τουλάχιστον δύο χρόνια πρακτικής εμπειρίας, όταν το 75% των νέων δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε πρακτική άσκηση.




ΒΗΜΑ


Μέτρα αποφυγής της ταλαιπωρίας για τα ανασφάλιστα



Λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αποστολή ειδοποιητηρίων για ανασφάλιστα οχήματα σε πολίτες οι οποίοι έχουν αποσύρει, έχουν πωλήσει ή έχουν απολέσει τα ΙΧ αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους, λόγω καταστροφής, κλοπής ή κατάσχεσης ή τα κυκλοφορούν στο εξωτερικό, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις πολιτών που δεν υποχρεούνταν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αναζητούν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ποιες λύσεις εξετάζονται

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων πλευρών κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν «σενάρια» για τον περιορισμό ή ακόμη και την εξάλειψη της «γραφειοκρατικής» ταλαιπωρίας που κινδυνεύουν να υποστούν περισσότεροι από 350.000 πολίτες που έλαβαν κατά λάθος ειδοποιητήρια για μη ασφάλιση οχημάτων. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι, κατ’ αρχήν, να διαχωριστούν οι περιπτώσεις αυτές απ’ όλες τις υπόλοιπες των πολιτών που πράγματι αμέλησαν να ασφαλίσουν τα οχήματα με τα οποία κυκλοφορούν. Στη συνέχεια, όσοι πράγματι δεν οφείλουν να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ θα επιδιωχθεί να απαλλαγούν απ’ αυτό, χωρίς οι ίδιοι να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας, δηλαδή με πλήρη απαλλαγή τους από υποχρεώσεις αυτοπρόσωπης προσέλευσης στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπου αυτό είναι δυνατό.

Όσον αφορά τους πολίτες που όντως έχουν αφήσει ανασφάλιστα τα οχήματά τους, η κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια: είτε να εφαρμόσει κανονικά τον ισχύοντα νόμο, καλώντας τους να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 250 ευρώ -παρέχοντάς τους ταυτόχρονα μια μικρή παράταση στον χρόνο αποπληρωμής- είτε να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς να πληρώσουν το πρόστιμο και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, τότε να τους καλέσει να πληρώσουν πρόστιμα. Για τη λήψη της οριστικής απόφασης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να περιλαμβάνεται και η μείωση του προστίμου για τα μικρού κυβισμού δίκυκλα -από 250 ευρώ σε 100 ευρώ- καθώς, επίσης, και η παροχή της δυνατότητας σε όσους ισχυρίζονται ότι έχουν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους να μην πληρώσουν το πρόστιμο, αλλά να καταθέσουν τις πινακίδες και να μην μπορούν να τις πάρουν πίσω για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση την αρχική ανακοίνωση, στις περιπτώσεις που μη ορθώς ένα όχημα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του να ακολουθεί την κατωτέρω διαδικασία:

αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, να απευθυνθεί στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχει ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες.

αν το όχημα δεν ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, ο κάτοχος θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια για τη φορολογία του ΔΟΥ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.)

αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν ανήκει πλέον στο φερόμενο ως κάτοχο, τότε αυτός θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.
αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε ΚΕΠ και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθεί ο ιδιοκτήτης σε οποιαδήποτε ΔΟΥ προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του ΚΕΠ για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης.

αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του π.δ. 237/1986 (ΦΕΚ Α’ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθεί σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Επίσης, στην περίπτωση που το όχημα εντοπίσθηκε από την Αστυνομική Αρχή και επιβλήθηκαν οι ποινές και τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία πρόστιμα (παρ. 4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ.237/1986), δεν απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου των 250 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Θα πρέπει, όμως, πριν από την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να απευθυνθεί ο κάτοχος σε οποιαδήποτε ΔΟΥ προσκομίζοντας τη σχετική πράξη της Αστυνομικής Αρχής για τη γνωστοποίηση της εξαίρεσής του από την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου.



Πηγή : naftemporiki.gr


Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό-Εξουδετερώθηκε καμικάζι



Ως αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζουν οι αρχές τη μικρής ισχύος έκρηξη, που δεν προκάλεσε θύματα, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Βελγίου.

Ως αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζουν οι αρχές τη μικρής ισχύος έκρηξη, που δεν προκάλεσε θύματα, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Βελγίου.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν ο ύποπτος για την επίθεση -ο οποίος εξουδετερώθηκε έχοντας δεχθεί πυρά από στρατιώτες- είναι ακόμη ζωντανός.

Σημείωσε πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός των Βρυξελλών και η Grand Place, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις και πυροβολισμούς. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι γραμμές 1 και 5 του Μετρό της πόλης σταμάτησαν την λειτουργία τους. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά εισήλθε στον κεντρικό σταθμό των Βρυξελλών με την αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα και να τον εξουδετερώνει. 

Η αστυνομία των Βρυξελλών μέσω του λογαριασμού της στο Twitter έκανε λόγο νωρίτερα για "περιστατικό" με ένα δράστη με την κατάσταση να είναι «ελεγχόμενη». 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά προκάλεσε μία μικρή έκρηξη πριν οι δυνάμεις των στρατιωτών που βρίσκονταν στον σταθμό τον εξουδετερώσουν. Σύμφωνα με αστυνομικές που επικαλούνται βελγικά μέσα από την έκρηξη δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου πολίτη. 

Βελγικά μέσα αναφέρουν πως μετά την έκρηξη στον σταθμό επικράτησαν στιγμές πανικού αλλά η εκκένωση έγινε πολύ γρήγορα και δεν υπήρξε τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσε και ειδική ομάδα εξουδετέρωσης βομβών καθώς ο δράστης πέρα από τα εκρηκτικά που είχε στο σακίδιο το οποίο και πυροδότησε φαίνεται πως φόραγε και γιλέκο με εκρηκτικά το οποίο δεν εξερράγη χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των στρατιωτών. 

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ο δράστης μπήκε στο σταθμό έχοντας τα εκρηκτικά σε σακίδιο πλάτης και τα πυροδότησε την ώρα που η προσοχή των αστυνομικών στράφηκε επάνω του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ενώ όπως σημειώνουν αυτόπτες μάρτυρες στη συνέχεια δέχθηκε και τα πυρά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Libre του Βελγίου ο βομβιστής αυτοκτονίας πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά φώναξε προς τους αστυνομικούς "Ο Αλάχ είναι μεγάλος". 




Πηγή: skai.gr