Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Αμερικανός εργοδότης απολύει ταυτόχρονα 900 υπαλλήλους μέσω Zoom

 


«Εάν συμμετέχετε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος του ατυχούς γκρουπ που απολύεται. Η εργασία σας εδώ παύει από αυτή την στιγμή». Με αυτά τα λόγια ο Βισάλ Γκαργκ, CEO της Better.com,  απέλυσε ταυτόχρονα 900 υπαλλήλους της εταιρείας αμερικανικής εταιρείας παροχής ενυπόθηκων δανείων, μέσω μιας κλήσης Zoom, προκαλώντας αντιδράσεις και μάλιστα διεθνώς...

«Δεν σας έχω και πολύ καλά νέα» ακούγεται να λέει ο Βισάλ Γκαργκ, CEO της Better.com στο ξεκίνημα της βιντεοκλήσης που έκανε την περασμένη Τετάρτη. Στιγμιότυπα της βιντεοκλήσης, που έγονε την περασμένη Τετάρτη, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς να αντιδρούν έντονα στον τρόπο με τον οποίο ο Γκαργκ χειρίστηκε το θέμα.

«Μεταξύ άλλων στο βίντεο ο CEO, επικαλούμενος ως αιτία της μαζικής απόλυσης τις αλλαγές στην αγορά, όπως και ζητήματα «αποδοτικότητας» και «παραγωγικότητας». «Η αγορά έχει αλλάξει... και πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε» εμφανίζεται να λέει ο 43χρονος εξηγώντας την απόφαση που «έλαβε ο ίδιος» και γι' αυτό θεώρησε σωστό να την ανακοινώσει αυτοπροσώπως στους απολυθέντες.


Δείτε το βίντεο με την κλήση, με ελληνικούς υπότιτλους:



Στη συνέχεια της κλήσης, ο Γκαργκ χαρακτηρίζει την απόφαση που πήρε εξαιρετικά δύσκολη και επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που χρειάστηκε να κάνει τέτοιες περικοπές. «Δεν θέλω καθόλου να το κάνω αυτό. Την τελευταία φορά που το έκανα έκλαψα. Αυτή τη φορά ελπίζω να φανώ πιο δυνατός», αναφέρει στην επίμαχη βιντεοκλήση.

«Μας πέταξαν λες και ήμασταν σκουπίδια. Ήμασταν στην εταιρεία από το ξεκίνημά της και δουλέψαμε σκληρά, ο καθένας από τη θέση του», είπε ένας άλλος πρώην εργαζόμενος»  δήλωσε στο Daily Beast, ένας από τους απολυθέντες υπαλλήλους της εταιρείας. 

Στην Ελλάδα το ΠΑΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα το παραπάνω βίντεο καυτηριάζοντας την «βαρβαρότητα αυτού του απάνθρωπου συστήματος που λίγοι κερδίζουν με τον ιδρώτα και τον κόπο των πολλών».


protothema



Την μαζέψανε την υπεύθυνη αρνήτρια που λειτουργούσε το καραγκιοζιλίκι στην Αράχωβα


 

Πριν από λίγο άνδρες του Α.Τ Αράχωβας μαζί με κλιμάκιο της ΑΑΔΕ και υγειονομικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν έφοδο στο κατάστημα που άνοιξαν οι... «Θεματοφύλακες των Συντάγματος» στην Αράχωβα.

Προσήγαγαν την προκλητική ψεκασμένη και υπεύθυνη του καταστήματος. 

Το κατάστημα που λειτουργεί εδώ και ενάμιση περίπου μήνα παράνομα και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού φέρει την επωνυμία «Ministry of Remedies» και προκαλούσε καθημερινά χωρίς καμία αρχή να επεμβαίνει. 



Οι αρνητές ψεκασμένοι ιδιοκτήτες του υποστήριζαν, μέχρι να τους μαζέψουν ότι δεν δέχονται έλεγχο από καμία κρατική υπηρεσία, ωστόσο σήμερα φαίνεται πως μάλλον θα αναθεωρήσουν δεδομένου ότι πριν από λίγο έκαναν την εμφάνιση τους, άνδρες από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ καθώς και κλιμάκιο υγειονομικών υπηρεσιών προκειμένου να ελέγξουν αν το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα.



Αρνητής στην Πάτρα έδωσε 650 ευρώ σε γιατρό και έκανε 4 εμβόλια σε μπουφάν!


 

Σύμφωνα με την pelop.gr, η καταγγελία που έφθασε στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» την οποία όπως λέει δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Κι αυτό γιατί κανείς δεν θα παραδεχόταν ότι μπορεί και στην Πάτρα να έχει στηθεί «βιομηχανία» παρόμοια με αυτήν της Καρδίτσας.

Όμως, κάποιοι Πατρινοί φανατικοί αντιεμβολιαστές, εμφανίστηκαν να κυκλοφορούν… με πιστοποιητικό εμβολιασμού, την ίδια ώρα που οι σελίδες τους στο facebook είναι γεμάτες με μηνύματα!

Τρανό παράδειγμα, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην ευρύτερη περιοχή του Ψαροφαΐου, αλλά και επιχειρηματίας που παρασκευάζει συγκεκριμένο προϊόν και το πουλά σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην «Π» «επώνυμη» Πατρινή, οι δύο παραπάνω, όπως και κάποιοι άλλοι στην πόλη, αναφέρουν σε προσωπικές συζητήσεις με άτομα που υποτίθεται πως εμπιστεύονται, ότι πλήρωσαν 200 ευρώ ο καθένας για να τους χορηγήσουν ψευδές πιστοποιητικό σε Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας.

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για 4 άτομα. Στο τέταρτο, που ήταν η πεθερά μου, πλήρωσα μόνο 50 γιατί ήδη είχε κάνει την α’ δόση και γλίτωσε τη β’» έλεγε άνδρας επιχειρηματίας, ο οποίος στην σελίδα του στο διαδίκτυο φυσικά και αναφέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο και ότι… είναι «αρνητής», όμως… διαθέτει πιστοποιητικό, πιθανόν με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε.

«Μα δεν μπορούν να βάλουν μία κάμερα να δουν τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο; Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν! Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι» μας λέει η καταγγέλλουσα, που είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στη Πάτρα, πρώην εργαζόμενη δε σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα.

Θέσαμε την καταγγελία υπόψιν του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας – Δημόσιας Υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου, εκτιμώντας – με βάση την εμπειρία – ότι κάτι συμβαίνει εκεί! Ο κ. Μπονάνος ήδη διερευνά το θέμα, ωστόσο η αποκάλυψή του είναι μία δύσκολη υπόθεση, γιατί κανείς δεν θα «πιστοποιήσει» πως πλήρωσε για να πάρει «πιστοποιητικό» χωρίς να εμβολιαστεί!

Θυμίζουμε, πως στην περίπτωση της Καρδίτσας, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού ψευδώς ότι έκαναν εμβόλιο κατά του κορονοϊού άτομα που ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη γιατρού, έμπαινε παράνομα και δήλωνε ως «εμβολιασμένους» ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν ποτέ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος, στα οποία δεν υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή του ιατρού, όπως ορίζεται.

Όμως στην περίπτωση της Πάτρας, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, «όλα τα κανονίζει ο γιατρός» και επομένως δεν λείπουν σφραγίδες ή οτιδήποτε άλλο, που θα μπορούσε να συντελέσει, ώστε να αποκαλυφθεί η κομπίνα!

Η «Π» έχει υποχρέωση να δημοσιεύσει την καταγγελία, έστω κι αν δεν ήταν δυνατή η διασταύρωσή της, όπως γίνεται σε πολλές σοβαρές καταγγελίες.

Εχει όμως στην διάθεσή της το όνομα της καταγγέλλουσας και θεωρεί ότι μόνο έτσι θα σταματήσει η δράση του γιατρού ή θα δοθεί η ευκαιρία στις αρμόδιες αρχές για ενδελεχή έλεγχο.



Κακοποιοί αλωνίζουν στα πανεπιστήμια - Αλγερινοί λήστεψαν με μπαλτά 18χρονο στο ΑΠΘ

 


Είναι τραγική η κατάσταση στα πανεπιστήμια της χώρας.

Κακοποιοί κάθε είδους, συμμορίες αποτελούμενες από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, αντιεξουσιαστές και ακροαριστεροί γενικότερα, έμποροι και βαποράκια ναρκωτικών, έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη των φοιτητών τα πανεπιστήμια, και κινδυνεύει η ασφάλεια των παιδιών μας.

Η κυβέρνηση που άρχισε σωστά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, έχει φρενάρει, αφήνοντας τα πανεπιστήμια στο έλεος κακοποιών.

Ομάδα Αλγερινών, οπλισμένοι με μπαλτά, επιτέθηκαν σε 18χρονο μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να τον ληστέψουν.

Το άγριο περιστατικό σημειώθηκε στις 00:30 της Κυριακής και δείχνει το πόσο επικίνδυνοι είναι οι χώροι των πανεπιστήμιων.

Ο νεαρός βρισκόταν εντός του ΑΠΘ, όταν ξαφνικά πετάγονται μπροστά του τρεις αλλοδαποί, ο ένας εκ των οποίων κρατούσε έναν μπαλτά και με την απειλή του κοφτερού αντικειμένου του ζήτησε να του δώσει ό,τι είχε πάνω του λέγοντάς του «Δώσε μας ό,τι έχεις για να μην σε κομματιάσουμε».

Ο 18χρονος αρχικά αρνήθηκε και τότε οι δύο αλλοδαποί ορμάνε πάνω του, τον ρίχνουν στο έδαφος και τον χτυπούν ενώ ο τρίτος συνεργός του κολλάει τον μπαλτά στον λαιμό για να τον ακινητοποιήσει.

Οι ανεξέλεγκτοι αλλοδαποί κακοποιοί, αφού άρπαξαν το κινητό του, χάθηκαν στο σκοτάδι, όμως μετά την καταγγελία του θύματος, οι αστυνομικοί κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσουν τον έναν από τους τρεις ληστές, έναν Αλγερινό κακοποιό ηλικίας 27 ετών.

Σύμφωνα με τον 18χρονο, ο συλληφθείς ήταν και αυτός που είχε τον μπαλτά, χωρίς όμως να βρεθεί το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ οι έρευνες και για τον εντοπισμό των άλλων δύο ληστών συνεχίζονται.



Συνεχίζει να λέει βλακείες και ηλιθιότητες ο αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς: «Τα εμβόλια είναι λουσμένα στο αίμα»

 


Προκλητικός και επικίνδυνος ο παπάς Παύλος Ντάνας, συνεχίζει να λέει βλακείες χωρίς να φοβάται θεό.

Ο επικίνδυνος για το ποίμνιο του, Αρχιμανδρίτης παραμένει αμετάπειστος για τα εμβόλια και γενικότερα για την πανδημία. Για εκείνον όλα όσα ζούμε είναι ένα παγκόσμιο σχέδιο για επιβολή δικτατορίας και προσπαθεί να επιβάλει τις ηλιθιότητες και τις βλακείες που πιστεύει.

Ο επικίνδυνος και εγκληματικά ανεύθυνος παπάς Παύλος Ντανάς, Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης, απηύθυνε πύρινα κηρύγματα στις εκκλησίες της περιοχής κατά των εμβολίων, που έκαναν ακόμη και μεγάλο μέρος των πιστών να αποχωρούν οργισμένοι. Επιστολές μάλιστα έστελνε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα διαμαρτυρόμενος από την παγκοσμιοποίηση μέχρι και την εξωτερική πολιτική και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς προέβη σε νέα οργισμένη παρέμβαση με επιστολή στον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο διαμαρτυρόμενος για τα λόγια που είπε για τον Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Δεν παραλείπει να επαναλάβει τις γνωστές ηλιθιότητες και βλακείες που πιστεύει για το εμβόλιο. «’Όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων» γράφει χαρακτηριστικά. Ακόμα δεν χάνει την ευκαιρία να τονίσει πως «δεν φοβόμαστε έναν κορονοϊό» και πως «ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντίχριστου.

«Να ζητήσετε δημοσίως συγνώμη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για να σας ελεήσει ο Θεός. Τους ασθενείς δεν τους μαστιγώνουμε αλλά τους σεβόμαστε, τους τιμούμε και προσευχόμαστε για αυτούς διότι η ασθένεια είναι μεγάλη δοκιμασία. Να σταματήσετε να κατακρίνετε τους ανεμβολίαστους και να μην διχάζετε τον Ελληνικό Λαό. Ο Άγιος Πορφύριος είπε τα εξής αποκαλυπτικά σε έναν σεμνό άνθρωπο «μετά τον θάνατό μου θα έλθει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα».

Να μελετήσετε σας παρακαλώ τον ὓμνον τῆς ἀγάπης του Αποστόλου Παύλου καθώς επίσης και τις τρεις Καθολικές Επιστολές του Ευαγγελιστού Ιωάννου, για να αποκτήσετε «σπλάχνα οἰκτιρμοῦ» για να βιώσουμε την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνίαν του Αγίου Πνεύματος.




Ανδρουλάκης σε ΣΚΑΪ: Fake news από Παπανδρέου

 


Φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, χρησιμοποιεί τακτικές ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα, μοιράζοντας άνετα fake news για να κάνει αντιπολίτευση στον συνυποψήφιο του.

Για fake news έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» τις χθεσινές αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ότι ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο συνυποψήφιός του είχε συμμετάσχει σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για διορισμούς με πελατειακά κριτήρια. 

«Στο σύστημα 4-2-1 (σ.σ με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος διορίζονταν στο Δημόσιο), ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήμουν γραμματέας. Δεν ευσταθεί. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε το καλοκαίρι του 2012, ενώ εγώ εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013. Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με το ζήτημα του βέτο για τα ενταξιακά στην Ε.Ε, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε «να σταματήσουμε και αυτά τα fake news». Όπως εξήγησε, όταν εντάσσονται χώρες στην Ε.Ε, χρειάζεται ομοφωνία. «Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που λέω εγώ. Το βέτο για τα ενταξιακά δεν αλλάζει, είναι δομικό στοιχείο της Ένωσης. Αυτό που αλλάζει είναι θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η λεγόμενη ειδική πλειοψηφία. Εδώ όμως υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Αυτά που λέω εγώ τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Υπήρχε η διαπραγματευτική ομάδα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τότε το Ευρωσύνταγμα, όπου και με άρθρα εκείνης της εποχής στον ξένο τύπο τάσσεται υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας. Συμφωνούσαμε τότε. Τώρα υπάρχει άλλη άποψη από την πλευρά του κ. Παπανδρέου», επισήμανε. 

Απαντώντας στις κατηγορίες του Γιώργου Παπανδρέου ότι εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και δεν φέρνει αέρα ανανέωσης στην παράταξη, τόνισε ότι η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν περήφανο σοσιαλδημοκράτη. 

Πρόσθεσε δε ότι η νίκη του θέλει να ειρηνική με όρους που θα κάνουν την παράταξη ισχυρή την επόμενη μέρα. «Αυτό είναι για μένα η πυξίδα. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δε με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω», επισήμανε. 

Για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την άποψη ότι ήταν μια συμφωνία που δεν ήταν ολοκληρωμένη σημειώνοντας δεν έγινε με εθνικούς όρους συνεννόησης. «Είναι μια συμφωνία κουτσή και είναι πρωτοφανές αλλιώς να λένε τη χώρα και αλλιώς τον λαό της. Αν όμως έρθουν τα μνημόνια και υλοποιείται η συμφωνία, δεν μπορούμε να μην τα ψηφίσουμε. Αν δεν υλοποιείται όμως από την άλλη πλευρά, δε θα τα ψηφίσουμε», ξεκαθάρισε. 



Ακροαριστεροί κακοποιοί αμαύρωσαν την επέτειο Γρηγορόπουλου με επεισόδια - 4 συλλήψεις

 



Επεισόδια εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια με ακροαριστερούς κακοποιούς αντιεξουσιαστές, να βάζουν φωτιές σε κάδους και να πετούν πέτρες και δακρυγόνα κατά των αστυνομικών που απάντησαν με χημικά.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές. 



Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας διαδηλωτής έχει συλληφθεί για κατοχή φωτοβολίδας, ο δεύτερος για κατοχή σπρέι και ο τρίτος για κατοχή σφυριού, ενώ ο τέταρτος συνελήφθη γιατί πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Συνολικά, από το μεσημέρι, οι συλλήψεις ανέρχονται στις επτά και τα επεισόδια με τους ακροαριστερούς κακοποιούς περιορίστηκαν στα Εξάρχεια.



Αρνείται να παραιτηθεί ο Παπανδρέου - Θα το πάει λέει μέχρι τέλους

 


Καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ δεν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ είπε πως δεν θα παραιτηθεί και θα δώσει τη μάχη, επιμένοντας έτσι ώστε να είναι εκείνος που θα κερδίσει.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα δώσει μάχη για τις ιδέες του. Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θέλει αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, γιατί θα επαναπατρίσει όσους ψηφοφόρους του κόμματος πήγαν εκεί, ενώ «κάρφωσε» τον έτερο υποψήφιο, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι δεν ξέρει τις θέσεις του και ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση.

Η ανανέωση δεν είναι ηλικιακό θέμα, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, που έμεινε δεύτερος στις εσωκομματικές εκλογές με διαφορά 10% από τον πρώτο Νίκο Ανδρουλάκη.



Μαφιόζικη δολοφονία 35χρονου στο Γαλάτσι


 


Στόχος μαφιόζικης επίθεσης έγινε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο 35χρονος πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης γνωστός στην νύχτα ως «Dirty Harry».

Η εκτέλεση του πυγμάχου έγινε στην οδό Εκάβης, στο Γαλάτσι. Την ώρα που έμπαινε σε γυμναστήριο - κλαμπ μποξ δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. 

Το θύμα δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες και εξέπνευσε μέσα σε λίγα λεπτά.



Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας συνδέεται συγγενικά με πρόσωπο που είχε δολοφονηθεί προ μηνών στη Μεταμόρφωση. Οι έρευνες της αστυνομίας προσανατολίζονται ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έναν πεζό δράστη που αργότερα επιβιβάστηκε σε μηχανή, ενώ μιλούν για πέντε πυροβολισμούς.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το θύμα της δολοφονίας είχε εμπλοκή με υποθέσεις της νύχτας και αρκετοί τον έβλεπαν ως «διάδοχο» του θείου του και εκεί αναζητούν τα κίνητρα του εγκλήματος. Το όνομα του Χάρη Κοντογιώργη, πάντως, είχε εμπλακεί σε μεγάλη δικογραφία για κυκλώματα της νύχτας, το 2011.



Χωρίς λόγο σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στην Τουρκία - Θεωρείται λήξαν το περιστατικό

 


Προς εκτόνωση βαίνει όπως όλα δείχνουν η σύντομη κρίση που δημιούργησε η σύλληψη την Κυριακή στην Τουρκία 42χρονου Έλληνα αστυνομικού.

Ο υπαρχιφύλακας υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, και συνελήφθη μαζί με τη σύντροφό του, το βράδυ της Κυριακής στην τουρκική πλευρά των συνόρων, στον Έβρο όπου είχαν πάει για βόλτα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αστυνομικός και η σύντροφός του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής και ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας πήγαν με τη σύντροφό του στην Αδριανούπολη, που απέχει μερικά μόλις χιλιόμετρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στελέχη των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας τους συνέλαβαν με το αιτιολογικό ότι βρισκόταν εντός απαγορευμένης ζώνης.

Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν το πρωί της Δευτέρας και ενώ ο 41χρονος δεν είχε δώσει το «παρών» στην υπηρεσία του.

Οι συνάδελφοί του στην αστυνομία πληροφορήθηκαν αρχικά μέσω των οικείων του ότι ο υπαρχιφύλακας κρατείτο για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Εντολή να μεταβεί στον Έβρο για τη διαχείριση του περιστατικού πήρε ο αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούμας, ενώ τη διαχείριση του περιστατικού ανέλαβε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών.

Έγινε προσπάθεια να υπάρξει ενημέρωση για την υπόθεση μέσω θεσμοθετημένου σημείου επαφής Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας, που λειτουργεί στην περιοχή του Καπετάν Αντρέεβο, ενώ ενεργοποιήθηκε και το ελληνικό προξενείο στην Ανδριανούπολη.

Σε σχετική ανακοίνωση του, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι 41χρονος, τη στιγμή που επέστρεφε στην Ελλάδα και ενώ βρισκόταν 50 μέτρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο ελέγχθηκε από Τούρκους αστυνομικούς.

Συνέλαβαν τον Έλληνα αστυνομικό όπως επίσης και τη σύντροφό του με το αιτιολογικό ότι βρισκόντουσαν «ένα μέτρο πλησίον της απαγορευμένης ζώνης».

Και οι δύο οδηγήθηκαν χθες ενώπιον δικαστικών αρχών, δίχως τελικά σε βάρος τους να ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία, όπως ήταν η αρχική ανησυχία, για να προκαλέσουν επεισόδιο οι Τούρκοι.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν υπό επιτήρηση για 48 ώρες σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τηλεφώνων του αστυνομικού και της συντρόφου του.



Εμβληματικές πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία


 

Τα δικαιώματα των ΑμεΑ ήταν η πρώτη οριζόντια δημόσια πολιτική που ανέλαβε η Κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2019. Ένα χρόνο αργότερα το Νοέμβριο του 2020 κατέθεσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ένα πλήρες πρόγραμμα 6 πυλώνων και 30 δράσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Έκτοτε έχουν σχεδιαστεί και έχουν υλοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή μια σειρά εμβληματικές πολιτικές. Ανάμεσα στα άλλα:

Ενεργοποιήθηκε ο Συντονιστικός Μηχανισμός του ν. 4488/2017, ενώ ορκίστηκαν και ανέλαβαν συγκεκριμένο έργο τα επιμέρους, υπεύθυνα για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, Σημεία Αναφοράς σε Υπουργεία, Περιφέρειες και Δήμους.

Έγινε κωδικοποίηση της διάσπαρτης και κατακερματισμένης νομοθεσίας που αφορά στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Συστάθηκε και συγκροτήθηκε η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.

Ξεκίνησε η καταγραφή όλων των κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να αξιολογηθούν ως προς τις συνθήκες προσβασιμότητάς τους και να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να καταστούν πλήρως προσβάσιμα.

Θεσμοθετήθηκε ο Προσωπικός Βοηθός, ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, για 1.000 άτομα με αναπηρία  (και τους αντίστοιχους βοηθούς τους) σε πρώτη φάση και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η εφαρμογή του θα εξειδικευθεί άμεσα δια της δευτερογενούς νομοθεσίας.

Θεσπίστηκε για πρώτη φορά ο Κανονισμός Λειτουργίας των ΚΕΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο πλέον τα άτομα με μη αναστρέψιμες παθήσεις θα λαμβάνουν τα προβλεπόμενα επιδόματα και παροχές χωρίς την υποχρέωση επανεξέτασης.

Ολοκληρώθηκε η Εθνική Στρατηγική Αποϊδρυματοποίησης.

Δημιουργούνται διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης για παιδιά με αναπηρία και εφήβους, στο πλαίσιο προώθησης της αποϊδρυματοποίησης.

Συντάχθηκε Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην συμπεριληπτική εκπαίδευση.

Ολοκληρώθηκε ο διορισμός 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και ο διορισμός 10.500 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με προϋπόθεση την ύπαρξη της συμπεριληπτικής/ενταξιακής διάστασης στην επιμόρφωσή τους.

Τίθεται σε εφαρμογή, εντός του 2022, η Κάρτα Αναπηρίας, που θα κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των πολιτών με αναπηρία.

Καταργήθηκε οριστικά η υποχρέωση των αναπήρων συνανθρώπων μας με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις να περνούν ξανά και ξανά επιτροπές για την πιστοποίηση της συγκεκριμένης αναπηρίας τους.

Προχωρά η μεταστέγαση των ΚΕΠΑ της οδού Πειραιώς σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με θέρμανση, κλιματισμό και χώρους στάθμευσης, αναβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση στην πράξη. Παράλληλα, δρομολογείται και η αναβάθμιση των αντίστοιχων εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη.

Σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπηρία και για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές 0-6 ετών.

Ενισχύονται οι θεσμοί της αναδοχής και της υιοθεσίας, για τα παιδιά στις δομές παιδικής προστασίας.

Προχωρά η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών για τα άτομα με οπτική αναπηρία, με βάση σχετικό πόρισμα της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διασφαλίστηκε χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την προσβασιμότητα των συνανθρώπων μας με αναπηρία σε: 4.000 ιδιωτικές κατοικίες, 700 ιδιωτικούς χώρους εργασίας, 300 δημόσιους χώρους εργασίας και 17 κέντρα κοινωνικής πρόνοιας.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη στο δημόσιο τομέα περίπου 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους.




Η Ελλάδα γίνεται κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας


 

Ένας ακόμη κολοσσός της τεχνολογίας και του online εμπορίου η Amazon Web Services  επιλέγει την Ελλάδα για  για να εγκαταστήσει μια από τις 11 Τοπικές Ζώνες, που σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Ευρώπη. Σε σύσκεψη που είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη της εταιρείας  ανέφερε  ανάμεσα στα άλλα, για την απόφαση αυτή:

Είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα, μια σημαντική μέρα για την Amazon. Η χώρα αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Γίνεται πραγματικά κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας, ειδικά σε κέντρα δεδομένων. Και είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς που πολύ σημαντικοί σημαντικοί παγκόσμιοι «παίκτες» επιλέγουν την Ελλάδα για να έχουν μόνιμη παρουσία.

Είναι μια ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ψηφιοποίησης του κράτους. Έχουμε μια πολιτική για το «cloud first» και σκοπεύουμε να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως ένα κέντρο υποδοχής δεδομένων. Η Κυβέρνηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη για να υποστηρίξει αυτό το όραμα και είμαι πολύ χαρούμενος που ανταποκρίνεστε  σε αυτό και που θα αυξήσετε σημαντικά την παρουσία σας στην Ελλάδα.

Η τραγωδία του COVID ήταν αφορμή να επιταχύνουμε τη διαδικασία ψηφιοποίησης. Έχουμε μια εξαιρετικά σχεδιασμένη επιχείρηση εμβολιασμού, πλήρως ψηφιακή. Αυξάνουμε συστηματικά τις υπηρεσίες για επιχειρήσεις και πολίτες που παρέχονται ηλεκτρονικά.

Η Ελλάδα έχει αποκτήσει τώρα ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό οικοσύστημα. Έχουμε ήδη τέσσερις ή πέντε «unicorns» (εταιρείες με αποτίμηση άνω του 1 δισεκ. δολαρίων) στην Ελλάδα, και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από startups και αναπτυξιακά κεφάλαια στον τομέα της τεχνολογίας. Και ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Σημειώνεται ότι οι Τοπικές Ζώνες -μια από τις οποίες εγκαθίσταται στη χώρα μας- μειώνουν τον χρόνο απόκρισης (latency) εφαρμογών. Προσφέρουν υπολογιστική ισχύ, ψηφιακό αποθηκευτικό χώρο, βάσεις δεδομένων και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες μέσω υποδομών που εγκαθίστανται πολύ κοντά σε μεγάλα αστικά, βιομηχανικά και τεχνολογικά κέντρα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι Τοπικές Ζώνες της AWS επιταχύνουν τις αποκρίσεις στο επίπεδο των ελάχιστων χιλιοστών του δευτερολέπτου, διευκολύνοντας ουσιαστικά δραστηριότητες όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η παραγωγή πολυμέσων, η ζωντανή ροή βίντεο, το gaming υψηλών απαιτήσεων, οι προσομοιώσεις, τα περιβάλλοντα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και η μηχανική μάθηση.




Τα τρία σημαντικά όπλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 


Τρία είναι σήμερα τα σημαντικά όπλα που έχουμε στη διάθεση μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία:

Πρώτον: Εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να μη νοσήσουμε βαριά, να μην κινδυνεύσουμε, αλλά και για να μην μεταδώσουμε τον ιό στο περιβάλλον μας και γενικότερα στην κοινότητα.

Δεύτερον: Κάνουμε όλοι- εμβολιασμένοι και μη- συστηματική χρήση του testing, προκειμένου να ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή μας, αλλά και για να  μη  μεταφέρουμε άθελά μας τη λοίμωξη στο περιβάλλον μας. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει δωρεάν διάθεση self-test σε κάθε ενήλικα πολίτη.

Και τρίτον: Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, κυρίως τη χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική, τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.



Επιτάχυνση του αναμνηστικού εμβολιασμού

 



Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά τη χορήγηση της 3ης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες 18 και άνω:


Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους που έγινε  με δύο δόσεις.

Τρεις μήνες μετά τη διάγνωσή της σε περίπτωση προηγηθείσας νόσησης.

Δύο μήνες σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού είναι ήδη ανοιχτή και υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.   Σημειώνεται ότι:


Ήδη έχουν κλειστεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ραντεβού και υπάρχουν διαθέσιμα άλλα τόσα.

Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου να μπορέσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή κατέληξε στην απόφαση αυτή συνεκτιμώντας τη διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από την παραλλαγή «Όμικρον» σε συνδυασμό με την έναρξη του χειμώνα που καθιστούν απαραίτητη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας έναντι της νόσου Covid-19 μέσω της επιτάχυνσης του αναμνηστικού εμβολιασμού. Επισημαίνεται ότι και άλλες χώρες, παραδείγματος χάριν η Αγγλία έχει το ίδιο διάστημα εμβολιασμού με αναμνηστική δόση, στους τρεις μήνες και πολλές άλλες χώρες έχουν στους πέντε μήνες.