Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Παραλίγο ατύχημα με ελικόπτερο στο Αίγιο


Θαμώνες καφετεριών στην παραλιακή του Αιγίου το μεσημέρι της Κυριακής τρόμαξαν βλέποντας ένα ελικόπτερο να έρχεται επάνω τους.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή παρέσυραν το ελικόπτερο και λίγο έλειψε να πέσει πάνω στις καφετέριες,  ο πιλότος με την εμπειρία του κατάφερε και απομάκρυνε το ελικόπτερο το οποίο στη συνέχεια πέταξε με ασφάλεια προς τον προορισμό του.




Τσιγγάνοι με BMW και Αλβανοί με Mercedes και αλλοδαπές πινακίδες κάνουν ουρά έξω από λογιστικά για το κοινωνικό μέρισμα



Την ώρα που σε χιλιάδες Έλληνες άνεργους και πραγματικά φτωχούς, το σύστημα στο κοινωνικό μέρισμα τους «πετάει» έξω είτε από λάθος του συστήματος, είτε από ελλειπή στοιχεία, εκατοντάδες τσιγγάνοι και Αλβανοί με BMW και Mercedes παρκάρουν έξω από λογιστικά γραφεία, δίνουν το 20αρικο και βγάζουν τον Χριστουγεννιάτικο μποναμά της κυβέρνησης.

Ρομά και Αλβανοί: Οι συνήθεις «ύποπτοι»

Και αν σας φαίνεται ως ρατσιστικό παραλήρημα το συγκεκριμένο άρθρο, θέλω να σας τονίσω ότι πλανάστε. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το χρώμα, αλλά ούτε και η ράτσα του καθενός. Με ενδιαφέρει μόνο το γεγονός ότι τσιγγάνοι και Αλβανοί «σκάνε» μύτη έξω από τα λογιστικά γραφεία, σχηματίζουν ατελείωτες ουρές και απέξω έχουν παρκαρισμένα τα «ακριβά» τους αυτοκίνητα. Μόνο σε αυτό στέκομαι και πουθενά αλλού.

Όλα αυτά τα αυτοκίνητα με αλβανικές πινακίδες ουδέποτε τα είδα να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Άρα, η κοινή λογική λέει το εξής. Μπαίνουν σε μια Mercedes 5 – 6 Αλβανοί, περνάνε τα σύνορα και κάνουν την αίτηση σε ελληνικό έδαφος. Αυτοί, κάποτε -προ κρίσης- έκαναν περιουσίες εδώ, έχτισαν βίλες στη χώρα τους και τώρα φαίνονται άνεργοι και χωρίς εισοδήματα στην Ελλάδα. Κάποιοι «τσάκαλοι» λογιστές, με την ανάλογη μίζα τους κρατούν «ενήμερους» και άνεργους στην Ελλάδα για να έρχονται κάθε χρόνο και να τσιμπάνε επιδόματα που πολλές φορές ξεπερνούν τις 3 χιλιάδες ευρώ/ετησίως.

Όχι ότι στο παιχνίδι δεν έχουν μπει και άλλες εθνικότητες, όπως Πακιστανοί κ.α. Απλά αυτοί δεν προκαλούν. Δεν πάνε στα γραφεία με BMW και Mercedes, αλλά με ποδήλατα. Άρα, έχουν άλλοθι. Ίσως και να τους είναι χρήσιμο το κοινωνικό μέρισμα…

Για τους Ρομά (ή τσιγγάνους στη λαϊκή γλώσσα) ας μην μιλήσουμε. Όπου επίδομα, αυτοί πρώτοι.

Εκατοντάδες εικονικές γεννήσεις κοριτσιών Ρομά που απλά δεν υπάρχουν. Ένα μωρό μπορεί να δηλωθεί και 10 φορές. Γι αυτά παίρνουν επίδομα.
Εκατοντάδες εικονικές εγγραφές παιδιών Ρομά σε σχολεία κάθε χρόνο. Πάνε έναν – δυο μήνες και μετά εξαφανίζονται. Απλά, για να πάρουν επίδομα.
Και σε κάθε εξαγγελία επιδόματος είτε έκτακτο είτε προνιακό, οι Ρομά πρώτοι. Όλοι άλλωστε είναι άνεργοι. Ποιος έχει δει Ρομά να εργάζεται σε επιχείρηση και ποιος επιχειρηματίας θα πάρει έναν Ρομά για εργασία; Και για ποιον λόγο να τον πάρει; Για να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του;

Άρα, η μπίζνα των λογιστικών που έχουν απέξω από τη Παρασκευή το βράδυ μόνιμα καμιά 100αριά Ρομά και Αλβανούς «άνεργους» που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα και δεν τα βγάζουν πέρα αποφέρει «μαύρα» χιλιάδες ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι για κάθε «κεφάλι» παίρνουν από 20 ευρώ.

Συμβουλή προς το «οργανωμένο» κράτος:

Διασταυρώστε όλα τα οχήματα με αλβανικές πινακίδες που μπήκαν από την περασμένη Παρασκευή στην Ελλάδα, αλλά και τους επιβαίνοντες. 
Στείλτε από τις κατά τόπους ΔΟΥ υπαλλήλους στα λογιστικά γραφεία που κάνουν αυτή τη μπίζνα. Ακόμα και απέναντι από ΔΟΥ των Δυτικών προαστίων γίνεται «πάρτι» Ρομά και Αλβανών. 
Βγάλτε μικτά με Αστυνομικούς και τσιμπήστε το κάθε παραβατικό στοιχείο που βρίσκεται έξω από λογιστικό γραφείο. 
Μαρτυρία Έλληνα για «βαρώνο» κόκας

Περίμενε στην ουρά ανάμεσα από αλλοδαπούς για να βγάλει τίμια το κοινωνικό μέρισμα που θα του δώσει μια ανάσα τις ημέρες των εορτών. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα κατάμαυρο Cayenne με φιμέ τζάμια. Κατεβαίνει ο γνωστός στις Αρχές αλλά και την περιοχή έμπορας και μπαίνει στο γραφείο για να κάνει… αίτηση για κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το κοινωνικό μέρισμα του τσιγγάνου εγκρίθηκε.

Εσύ που έχεις 2-3 παιδιά και το «σύστημα» σε πέταξε έξω για 300 ευρώ παραπάνω που δήλωσες το 2017, κάτσε χωρίς πετρέλαιο τα Χριστούγεννα. Ο Ρομά και ο Αλβανός έχει προτεραιότητα. Θέλει να βάλει καινούργια λάστιχα στο όχημά του…


Πηγή : tromaktiko.gr


Οχι στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά


Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμα απέρριψε το αίτημα του ισοβίτη τρομοκράτη της 17Ν για αποφυλάκιση, λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο  πολυισοβίτης τρομοκράτης, ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ του νόμου Παρασκευόπουλου που όπως έχουμε καταλάβει όλοι έγινε νόμος για συγκεκριμένους συντροφικούς λόγους. Το 2015 με διάταξη του προκλητικού νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών δινόταν στο Σάββα Ξηρό η δυνατότητα απόλυσής του με «βραχιολάκι», καθώς αναφερόταν σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80%.

Ο τρομοκράτης αρνήθηκε να φορέσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική επιτήρηση που λέει ο νόμος και ήθελε να τον αφήσουν ελεύθερο λές και δεν έχει κάνει τίποτα, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος που είχε περάσει τον ευνοικό νόμο αποκλειστικά όπως φαίνεται για τον σύντροφο Ξηρό, είχε γνωστοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του Σάββα Ξηρού, παίρνοντας το μέρος του και προσθέτοντας: «Αυτό σημαίνει έναν άνθρωπο που σχεδόν πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επιπλέον υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ότι οι όροι κράτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι κατάλληλοι ειδικά για την πάθηση που έχει στα μάτια». Όπως είχε αναφέρει στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, «από την ρύθμιση ωφελούνταν τρεις κρατούμενοι, ο Σ. Ξηρός και άλλοι δύο καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο εκ των οποίων ο ένας ήδη απεβίωσε».

Στην αίτηση του αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφοί σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το νόμο, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Ο Αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Επίσης τόνιζε ότι προϋπόθεση για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Ξηρό είναι η έκτιση 25 πραγματικών ετών. Ο αντεισαγγελέας εκτιμούσε, αντιθέτως, ότι ο Ξηρός δεν μπορεί να «υπαχθεί» στο συγκεκριμένο άρθρο, καθώς το τελευταίο δεν αφορά – σύμφωνα με τις βουλές του νομοθέτη – εγκλείστους με ποινές πολλαπλών ισοβίων.





Μανώλης Πετσίτης ο κολλητός Τσίπρα - Παππά από σερβιτόρος πιτσαρίας στις 204.000 εισόδημα


Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής του Νίκου Παππά και στενός συνεργάτης του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα που απο σερβιτόρος σε πιτσαρία βρέθηκε με εισόδημα 200.000 ευρώ.

Οι αποκαλύψεις του newsbomb.gr, και in.gr δείχνουν ότι η διαφθορά στο Μαξίμου με τα κουμάντα του Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα έχει περάσει σε άλλη προκλητική διάσταση και η φυλακή είναι κοντά.

Η αποκάλυψη του newsbomb.gr :

O Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής του Νίκου Παππά και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του και με ιδιαίτερες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, διέγραψε εντυπωσιακή «τροχιά» από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μέχρι το 2014 ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα. Όμως, από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και σε συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών, και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe. Μέσα σε τρία χρόνια, από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο κ. Καλογρίτσας.

Οι 1.174 ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 αποδείχτηκαν «χρυσές» για τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος το 2013 ως σερβιτόρος στο «Ciao Italia» της Λεωφόρου Συγγρού 133 είχε ετήσιες απολαβές 4.911 ευρώ. Το 2014 μάλιστα έβγαλε ακόμη λιγότερα, καθώς ως γκαρσόνι στην προαναφερόμενη επιχείρηση εστίασης, αλλά και ως συνεργάτης της IONIOS FINANCIAL ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ μόλις που κατάφερε ετησίως να μαζέψει 3.255 ευρώ, ήτοι 271 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με το newsbomb, στην «παρέα» της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ της Καισαιριανής, εκτός των Νίκου Παππά και του Μανώλη Πετσίτη, ανήκε και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE.Ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 και παρέμεινε στο τιμόνι της κρατικής εταιρείας μέχρι την αποπομπή του το Νοέμβριο του 2016. Στο διάστημα αυτό τα «φέσια» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από τα 89,76 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ.

Το in.gr, αποκάλυψε ότι ο Μανώλης Πετσίτης διήγε «καλή ζωή» τα τελευταία χρόνια:

«Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα που όμως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)».

Το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Πετσίτης ως μισθοδοτούμενος από την IONIOS FINANCIAL (εταιρεία που σήμερα τελεί υπό εκκαθάριση) δήλωσε 17.500 ευρώ.

Το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε να έχει έξι θέσεις απασχόλησης.

Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε., από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ. Για υπηρεσίες, που το περιεχόμενο τους το γνωρίζει η Forthnet, ο κ. Πετσίτης έλαβε το 2016 συνολικά 28.000 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.

Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ.

Το 2017 η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του. Έτσι, από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε το 2017 από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ. Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE και τα 20.000 ευρώ από την Forthnet. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ.

 Οι αποκαλύψεις για τον κολλητό Παππά - Τσίπρα θα συνεχιστούν και τα σκάνδαλα θα πνίξουν το Μαξίμου και την ακροαριστερή παρέα του Μαξίμου.



Τι οδήγησε στο μεγάλο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.



Μια μικρή υπόθεση καταβολής ΦΠΑ σε έναν σκοπιανό οδηγό ΙΧ που είχε επιχειρήσει, τον περασμένο Μάιο, να μεταφέρει χρυσό από τη FYROM μέσω του Τελωνείου Κήπων στον Εβρο προς Τουρκία φαίνεται ότι ήταν αυτή που οδήγησε, λανθασμένα, την ΕΛ.ΑΣ. στο μεγάλο «φιάσκο» με τις συλλήψεις 85 ενεχυροδανειστών και άλλων ιδιωτών με την ανυπόστατη κατηγορία «λαθρεμπορίου χρυσού» προς την Τουρκία!

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – εμφάνισαν την τότε ανακοίνωση λίγων γραμμών του υπουργείου Οικονομικών για να πείσουν με χαρακτηριστική… ευκολία δικαστικούς λειτουργούς ότι η εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία χωρίς παραστατικά συνιστά την κακουργηματική πράξη του λαθρεμπορίου. Ακόμα υπήρξε επίκληση δικαιολογιών ότι «το κύκλωμα του χρυσού έχει μια μυστική κρυψώνα με κλοπιμαία που θα βρούμε» και ότι «είναι μεγάλο εμπόδιο στην ΕΛ.ΑΣ. το ότι ορισμένοι ενεχυροδανειστές έχουν πληροφόρηση και διασυνδέσεις με στελέχη του ΣΔΟΕ».

Και έτσι άρχισε ο κύκλος των συλλήψεων με μη τεκμηριωμένες κατηγορίες. Για να ακολουθήσει το κυβερνητικό σόου για το «πλήγμα στους σύγχρονους μαυραγορίτες» κ.λπ., που τώρα αποσύρεται. Χωρίς κανένας να μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης από την αντιστροφή αυτής της υπόθεσης.

Το παρασκήνιο και οι λανθασμένες κινήσεις

Το παρασκήνιο της γκάφας της ΕΛ.ΑΣ. είναι πολυσύνθετο. Τη σχετική έρευνα για τις «ύποπτες» ενέργειες των ενεχυροδανειστών πραγματοποιούσε τους τελευταίους μήνες το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, το οποίο είχε πιστωθεί, τον Νοέμβριο του 2017, τη μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωσης της «μαφίας των Ρομά» με τους 41 κατηγορουμένους. Η μεγάλη αυτή συμμορία είχε προχωρήσει σε περισσότερες από 500 διαρρήξεις και ληστρικές επιδρομές σε σπίτια. Το ίδιο Τμήμα είχε εξαρθρώσει και κυκλώματα γεωργιανών διαρρηκτών και άλλες εγκληματικές οργανώσεις. Από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορηθεί ότι «η ίδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει, στη συνέχεια της έρευνας για τη «μαφία των Ρομά», κύκλωμα ενεχυροδανειστών κλεπταποδόχων της. Καθώς και ότι το ίδιο κύκλωμα προχωρούσε σε παράνομες εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία». Την περίοδο 23-25 Οκτωβρίου 2018 ζητήθηκε από τις κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής να οργανώσει μια ομάδα 200 αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες, προκειμένου το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου να αρχίσει τις συλλήψεις των ενεχυροδανειστών και άλλων.

Τότε όμως υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν να δουν τα στοιχεία του φακέλου, όπου διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για κλεπταποδοχή, που θα ήταν η κεντρική κατηγορία, αλλά περί λαθρεμπορίου χρυσού, που ήταν η «δευτερεύουσα». Ετσι ζητήθηκε να μην… κουνηθεί κανένας αστυνομικός και να εξετάσουν τον φάκελο τουλάχιστον τρεις-τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σε αυτές τις συσκέψεις φαίνεται να ζητήθηκε η περαιτέρω διερεύνηση του καθεστώτος εξαγωγών με την Τουρκία και να υπάρξουν διασαφήσεις των τελωνειακών αρχών. Ακόμα προτάθηκε «να υπάρξει φασματογραφικός έλεγχος των κραμάτων χρυσού, γιατί φαινόταν ότι η περιεκτικότητα που μνημονευόταν ίσως να μην ήταν η ορθή, κι έτσι θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η συμπληρωματική κατηγορία για απάτη, πλαστογραφία κ.λπ., προκειμένου να ενισχυθεί το κατηγορητήριο». Τότε οι ερευνητές της υπόθεσης φαίνεται να ανέφεραν ότι η κλεπταποδοχή δεν προέκυψε γιατί το κύκλωμα είχε κρυφές κρυψώνες αλλά και διασυνδέσεις (σ.σ.: εκτός από έναν αστυνομικό και έναν πράκτορα της ΕΥΠ που είναι ήδη κατηγορούμενοι) και με ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών. Κάτι το οποίο μάλλον δεν αναφέρθηκε στο διαβιβαστικό που συντάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε ελάχιστες από αυτές τις υποδειχθείσες ενέργειες προχώρησαν. Με επίκληση της στεγανότητας της έρευνας και επιζητώντας να παρουσιαστεί αυτή η μεγάλη «επιτυχία» έλαβαν στις 19 Νοεμβρίου μόνο κατάθεση από έναν 56χρονο εκτελωνιστή με γραφείο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στον οποίο υποβλήθηκαν γενικές ερωτήσεις για εξαγωγές σε «τρίτες χώρες» που συνιστούν λαθρεμπόριο και όχι, ως όφειλαν, για το ειδικό καθεστώς της Τουρκίας. Δεν υπήρξε κανένα αίτημα προς οικονομικές αρχές για εκθέσεις που θα τεκμηρίωναν το λαθρεμπόριο.

Η γκάφα με το  Τελωνείο Κήπων

Αντ’ αυτού λοιπόν έδωσε κατάθεση (σ.σ.: στις 25 Νοεμβρίου, λίγα 24ωρα προτού αρχίσει ο κύκλος των άστοχων συλλήψεων) ένας ανθυπαστυνόμος του Τμήματος Αμαρουσίου που λειτούργησε ως φοροτεχνικός και λογιστής. Και ο οποίος αρχικά προσδιόρισε ότι οι διαφυγόντες δασμοί του ελληνικού κράτους από το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία ήταν της τάξης περίπου των 1.700.000 ευρώ.

Ωστόσο το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι στην κατάθεσή του, για να «τεκμηριώσει» επίμονα – και χωρίς να ισχύει – ότι η εξαγωγή χρυσού χωρίς παραστατικά στην Τουρκία συνιστά λαθρεμπόριο, ήταν ένα δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει στις 17 Οκτωβρίου 2018 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Σε αυτό το δελτίο Τύπου που περιείχε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών από την …Ουγκάντα, εισαγωγής οικοσκευής με αρχαία αντικείμενα από την Κόστα Ρίκα, τον εντοπισμό ενός ναργιλέ στη Μύκονο αλλά και τμημάτων απολιθωμένου δέντρου από τη Μυτιλήνη, περιεχόταν και μια σύντομη αναφορά – με ειδική επισήμανση από τους αστυνομικούς για μια έρευνα του Τελωνείου Κήπων Εβρου.

Οπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, «το Τελωνείο Κήπων στις 29.5.2018 εντόπισε και κατέσχεσε, ως αντικείμενα λαθρεμπορίας, 2 πλάκες ακατέργαστου χρυσού 15,5 καρατίων, βάρους 2,030 κιλών και 1,594 κιλών αντιστοίχως, οι οποίες εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε προσωπική αποσκευή επιβάτη οχήματος κατά την έξοδό του από τη χώρα μας. Τα εισπραχθέντα πρόστιμα ανέρχονται στο ποσό των 40.878,72 ευρώ και οι αναλογούντες δασμοί στο ποσό των 20.439,36 ευρώ».

Το δελτίο αυτό της ΑΑΔΕ θεωρήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ότι καταγράφει παρόμοια πράξη με αυτήν των ενεχυροδανειστών και απόδειξη ότι η μη δηλωθείσα εξαγωγή χρυσού στη γειτονική χώρα συνιστά λαθρεμπόριο, αφού υπάρχει καταβολή δασμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το δελτίο Τύπου φαίνεται να οδήγησε τις τελευταίες ημέρες δικαστικούς λειτουργούς να μιλούν για έλλειψη βεβαιότητας ότι οι αστυνομικές αρχές έκαναν λάθος και ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις εξαγωγών προς την Τουρκία που πρέπει να ερευνηθούν. Κάτι που φαίνεται να οδήγησε στο να υπάρξει «δεύτερη σκέψη» και καθυστέρηση στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων ενεχυροδανειστών.


Λαμπρόπουλος Βασίλης
ΤΟ ΒΗΜΑ



Ακάθεκτος ο Ρουβίκωνας συνεχίζει τις επιθέσεις του



Επίθεση στο δημαρχείο Αλίμου έκανε ο Ρουβίκωνας το πρωί της Δευτέρας θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 Νοεμβρίου.

Η ανάρτηση που έγινε σε ιστότοπο αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα:

Στις 16 του Νοέμβρη στις 05:00 το ξημέρωμα ένας ακόμη άνθρωπος, ο Πέτρος Χατζημιχαηλίδης, οδηγός σε απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου, χάνει τη ζωή του στην μάχη για το μεροκάματο. Αδιευκρίνιστες, λένε, οι συνθήκες του “ατυχήματος”. Οι αιτίες όμως που τα τελευταία τρία χρόνια οδήγησαν στον θάνατο σχεδόν 50 εργαζόμενους στους ΟΤΑ και καμιά 150αρια τραυματίες, αρκετοί πολύ σοβαρά, είναι σαφείς και ξεκάθαρες.

Σαραβαλιασμένα οχήματα, εργοτάξια παγίδες θανάτου, διπλοβάρδιες & εντατικοποίηση της δουλειάς, μη εκπαιδευμένο προσωπικό που εργάζεται με “ελαστικές μορφές απασχόλησης”, σε εργασίες που απαιτούν εμπειρία και εξειδίκευση. Οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους, το προσωπικό μόνιμα ελλιπές και τα είδη προστασίας κοστίζουν…

Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Αλιμος να αποτελεί εξαίρεση.

Το κεντρικό κράτος και οι μηχανισμοί του δεν θα κάνουν τίποτε και αυτήν τη φορά όπως δεν έκαναν και τόσα χρόνια. Βολεύει αυτή η κατάσταση καθώς βοηθάει στις ψηφοθηρικές πρακτικές των δημοτικών παρατάξεων και των κατά τόπους κομματαρχών. Ειδικά τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ και τα κάθε λογής αντεργατικά μέτρα τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Από την άλλη οι ανακοινώσεις των εργατοπατέρων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάθε φορά που ένας εργάτης χάνει την ζωή του η σακατεύεται μόνο οργή προκαλούν.

Ας μην ξεχνάμε ότι πλησιάζουν εκλογές, και όλα αυτά τα τομάρια θα βγούνε στα μπαλκόνια και στα τηλεπαράθυρα να ζητήσουν για ακόμη μια φορά την ψήφο σας. Ήδη έχουν εξαγγείλει προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό στους δήμους που για μια φορά ακόμη θα μείνουν στα χαρτιά και τα κενά στις υπηρεσίες θα καλυφθούν από 8μηνητες, ομήρους του μεροκάματου. Θα τους δούμε να αλληλοκατηγορούνται για ποιος έφαγε τα περισσότερα, για τον ποιον εργολάβο εχει κολλητό ο κάθε ένας και του δίνει δουλείες του δήμου, όπως και για το ποιος βόλεψε τους περισσότερους συγγενείς και φίλους.

Δυστυχώς συνολική λύση η πρόταση για την κατ ευφημισμό αυτοδιοίκηση στα πλαίσια του καπιταλισμού, της αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της δεν μπορεί να υπάρξει και όσο ποιο γρήγορα αυτό γίνει αντιληπτό από πλατύτερα κοινωνικά στρώματα τόσο το καλύτερο για όλους.

Εν το μεταξύ, αυτοί που φέρουν την άμεση ευθύνη για συγκεκριμένα περιστατικά όπως αυτό που έστειλε στον θάνατο τον Πέτρο είναι γνωστοί, έχουν ονόματα και διευθύνσεις και κυρίως έχουν πολιτικούς πάτρωνες καθώς ανήκουν σε συγκεκριμένες κλίκες.

Είναι ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης που ενώ έχει περάσει από τρεις δημοτικές παρατάξεις, τώρα το παίζει ανεξάρτητος, ωστόσο φωτογραφίζεται σε κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ με τον Μπουμπούκο και τον Γιακουμάτο.

Eίναι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο που αρκείται στον διακοσμητικό του ρόλο, και που τα μέλη του περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους να βάλουν, άμεσα η έμμεσα, το δάχτυλο στο μέλι.

Τέλος είναι η Ανδρομάχη Μούσια διευθύντρια της διεύθυνσης περιβάλλοντος και ο Κώστας Προκάκης προϊστάμενος του τομέα καθαριότητας που βολεύονται με τους παχυλούς μισθούς τους.

Σε λίγους μήνες θα ζητήσουν ξανά να τους νομιμοποιήσετε με την ψήφο σας, κι αν δεν είναι τα ίδια πρόσωπα θα είναι κάποια άλλα που θα κάνουν ακριβώς τα ίδια.

Εμείς από τη μεριά μας και στο μέτρο που μας αναλογεί δεν θα δεχτούμε να γίνει κανονικότητα το τσάκισμα των ανθρώπων, βλέπουμε τα εργατικά “ατυχήματα” σαν εργοδοτικά εγκλήματα και αυτούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν τις πολιτικές που οδηγούν σε αυτά σαν εγκληματίες.

Με το να καταστρέψουμε τις τζαμαρίες και να βάψουμε το δημαρχείου στον Αλιμο, κίνηση καθαρά συμβολική, σπάμε τη βιτρίνα ενός από τους ποιο διεφθαρμένους και αναποτελεσματικούς θεσμούς, αυτού των ΟΤΑ, που από τον ποιο μεγάλο δήμο μέχρι την τελευταία κοινότητα δε κάνουν άλλο από το να αναπαράγουν πελατειακές σχέσεις, ευνοιοκρατία, κομματισμό και φυσικά αναρίθμητα οικονομικά σκάνδαλα που αν είχαν αποφευχθεί μπορεί και να λύναμε το δημοσιονομικό της χώρας.

Ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία ότι όποια λύση δοθεί είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είτε σε αυτό του κεντρικού σχεδιασμού αν δεν προέρχεται από την κοινωνική βάση δεν θα είναι προς το συμφέρον της. Όσο για τις εκλογές, τις αυτοδιοικητικές η τις άλλες που κι αυτές δεν θα αργήσουν πολύ, ένα έχουμε να πούμε:

Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες…

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

ΥΓ: Η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.


Ν.Δ.: Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης συνεργάτη των Τσίπρα - Παππά;




Ανακοίνωση Γραφείου Τυπου Ν.Δ. για τον στενό συνεργάτη των κ. Παππά & Τσίπρα που φέρεται να έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία του κ. Λαυρεντιάδη.

«Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη. 

Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο; 

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του.

Θα επανέλθουμε...».


Χέλι σφήνωσε στη μύτη φώκιας και οι ερευνητές απορούν



Μια φωτογραφίας της νεαρής φώκιας που βρέθηκε σε αυτή την δυσάρεστη θέση κοινοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από την Αμερικανική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (Noaa).

Παρά την παρακολούθηση του είδους για σχεδόν 40 χρόνια, οι επιστήμονες έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτό το σπάνιο θέαμα ελάχιστες φορές από το 2016.

Οι ερευνητές ωστόσο, αδυνατούν να εξηγήσουν το φαινόμενο και προτείνουν δύο υποθέσεις.

Όταν οι συγκεκριμένες φώκιες αναζητούν τροφή και βάζουν το πρόσωπό τους μέσα σε κροκάλες κοραλλιογενών υφάλων, κάτω από βράχια ή άμμο, ένα παγιδευμένο χέλι μπορεί να βρεθεί κολλημένο στην μύτη τους προσπαθώντας να αμυνθεί ή να ξεφύγει.

Η άλλη θεωρία λέει πως τα χέλια καταλήγουν εκεί όταν οι φώκιες κάνουν εμετό και συμβαίνει -όπως και με τους ανθρώπους - τα υγρά να βγαίνουν όχι μόνο από το στόμα, αλλά και από τη ρινική δίοδο.

Η αλήθεια θα παραμείνει μυστήριο αλλά στο μεταξύ η Noaa έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για την απομάκρυνση των χελιών σε μελλοντικά περιστατικά.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Γαλλία: Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν - Νέο προσκλητήριο «κίτρινων γιλέκων»



Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Ελιζέ.

Tη Δευτέρα το βράδυ, σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τη γαλλική κοινή γνώμη, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των «Κίτρινων Γιλέκων» που ανακοίνωσαν νέα μεγάλη κινητοποίηση το προσεχές Σάββατο.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Ελιζέ.

Νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν πάντως για το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους στο Facebook, απειλώντας μάλιστα με «τελική επίθεση», σε ένα μήνυμα για τις διαθέσεις τους στη σκιά των σοβαρών επεισοδίων του Σαββάτου

Η έκκληση του γάλλου πρωθυπουρογύ Ζεράρ Φιλίπ για εθνική ενότητα έπεσε στο κενό, με τα «κίτρινα γιλέκα» να επιμένουν στην παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν από την προεδρία διοργανώνοντας την «Πέμπτη Πράξη», δηλαδή την πέμπτη διαδήλωσή τους.


Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι το πρωί, στην «εκδήλωση», με τόπο συνάντησης τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, που είχε αναρτηθεί στο Facebook εκδήλωναν το πρωί ενδιαφέρον συμμετοχής ήδη 14.000 άνθρωποι.

Κεντρικά αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων» είναι μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει κανείς άνεργος, πιο προοδευτικός φόρος εισοδήματος, αύξηση της φορολόγησης στις μεγάλες επιχειρήσεις προς όφελος των μικρών, κοινό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους, κοινωνικό αλληλέγγυο συνταξιοδοτικό σύστημα, τέλος στο φόρο καυσίμων, κατώτατος μισθός 1.300 ευρώ (καθαρά) και καμία σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας μόνο στο Παρίσι -οπού διαδήλωσαν 10 χιλιάδες άνθρωποι- έγιναν 1.220 προσαγωγές στο Παρίσι (1.723 συνολικά σε όλη τη Γαλλία), ενώ 126 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν 125.000 άτομα. 

Πολλοί Γάλλοι πολίτες φαίνεται εξάλλου ότι «σνομπάρουν» τους ισχυρισμούς της βρετανικής εφημερίδας The Times για υποδαύλιση των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» από τη Μόσχα μέσω εκατοντάδων ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας ότι «η κρίση ήταν ήδη εδώ». 


Πηγή: skai.gr


Όλο και πιο κοντά οι κάλπες μετά την στάση Θεοδωράκη



Η αλλαγή στάσης του Ποταμιού φέρνει σίγουρες κάλπες γρηγορότερα.

όπως φαίνονται τα πράγματα δεν θα επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή και έτσι, ενισχύονται τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Οι διαδικασίες στα Σκόπια αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο και μετά είναι η σειρά της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φανερά σε πανικό και σε συνέντευξή του ζήτησε από τις «προοδευτικές» δυνάμεις «να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη», δηλαδή να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στο Ποτάμι λέγοντας ότι θα πρέπει να ζυγίσει τα δεδομένα και να αποφασίσει όχι με όρους κοντόφθαλμους αλλά με βάση μια θέση αρχών.