Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πορεία φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, επειδή δεν τους αφήνουν να δέρνουν όποιον θέλουν και να διαλύουν τους χώρους

 


Αντί η πορεία των φοιτητών να γίνει ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση να παρέχει γρήγορα ασφάλεια στα πανεπιστήμια, δυστυχώς γίνεται για να μπορούν ακροαριστεροί και αριστεροί να χτυπάνε και να διαλύουν την ΑΣΟΕΕ.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) προς την πλατεία Συντάγματος. 

Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 300 με 400 άτομα, αλλά όχι για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, αλλά για να μην φυλάσσεται ο χώρος για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας και ανομίας.

Νωρίτερα προκλητικά είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ, ενώ πραγματοποίησαν και συνέλευση . Παράλληλα, ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν στον χώρο, με τις ευλογίες ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών προκάλεσαν εντάσεις και επιτέθηκαν και σε τηλεοπτικό συνεργείο που κάλυπτε την συγκέντρωση. 

Ένα από τα κεντρικά συνθήματά τους είναι: «Το πανεπιστήμιο τους δεν χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες της νεολαίας γι' αυτό θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να τους χαλάσει τα σχέδια!». Με λίγα λόγια αυτοί οι φοιτητές, θεωρούν ανάγκες της νεολαίας, να δέρνουν ακροαριστεροί τραμπούκοι καθηγητές και φοιτητές, και να σπάνε τοίχους, και μάλιστα προειδοποιούν ότι δεν θα αφήσουν να προστατευτούν τα πανεπιστήμια από τέτοια καθάρματα.

Οι φοιτητές ζητούν, επίσης, την παραίτηση του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη,.

Το θέμα είναι ότι η ανομία τελειώνει στα πανεπιστήμια όσες πορείες ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών γίνουν.



Πρόταση 118 ευρωβουλευτών για θεσμοθέτηση επιτρόπου αρμόδιου για τα ζώα -Αίτημα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας

 



Την θεσμοθέτηση Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με χαρτοφυλάκιο την καλή μεταχείριση και την ευζωία των ζώων, πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, ζήτησαν με ερώτησή τους 118 ευρωβουλευτές,

Προερχόμενοι από πολλές χώρες της Ενωσης, οι ευρωβουλευτές βρίσκουν στήριξη σε αυτήν τους την πρωτοβουλία από άλλα 150 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και από χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες.

Πάγιο αίτημα των φιλοζωϊκών οργανώσεων

Η θεσμοθέτηση Επιτρόπου με αρμοδιότητα την ευζωία των ζώων αποτελεί μόνιμη επιδίωξη μεγάλων και σοβαρών φιλοζωικών οργανώσεων που εργάζονται συστηματικά για την καλή μεταχείριση των ζώων, ανάμεσα τους και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

70% των πολιτών ζητά επιπλέον μέτρα προστασίας των ζώων

Τα θέματα άλλωστε της καλής μεταχείρισης των ζώων αποτελούν προτεραιότητα και για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως κατέδειξε πρόσφατα έρευνα της εταιρείας IPSOS όπου το 70% των πολιτών σε όλες τις χώρες της Ενωσης, ενδιαφέρεται και αξιώνει μέτρα σε όλα τα επίπεδα για την προσταςία των ζώων και την εξασφάλιση συνθηκών ευζωίας.

Σημαντική η ελληνική συμβολή

Για τη θεσμοθέτηση Επιτρόπου ειδικά για τα ζώα υποστηρικτική θέση έχουν πάρει οι περισσότεροι έλληνες ευρωβουλευτές, ενώ η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία που κινεί το θέμα από ελληνικής πλευράς, καταβάλλει κάθε προσπάθεια το σύνολο των ευρωβουλευτών να υποστηρίξει το σχετικό αίτημα, το οποίο θα τεθεί προς κρίση στα αρμόδια κοινοτικά όργανα.

«Αποτελεί σημαντικό βήμα»

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία,  όπως τονίζει σε δήλωση της η Πρόεδρός της Ειρήνη Μολφέση, στηρίζει το αίτημα και «χαιρετίζει την κίνηση των ευρωβουλευτών» ενώ  «εργάζεται για την ενημέρωση του συνόλου των ευρωβουλευτών μας αλλά και των ελλήνων πολιτών να στηρίξουν τη θεσμοθέτηση Επιτρόπου για την καλή μεταχείριση των ζώων ώστε η πρόταση που έχει γίνει ήδη και αποτελεί σημαντικό βήμα να γίνει πράξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας

«Στις 10 Ιανουαρίου 118 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέθεσαν προφορική ερώτηση, την οποία προώθησε ο ευρωβουλευτής Νίλς Φούγκλσανγκ (Σοσιαλιστές & Δημοκράτες, Δανία), υπέρ του διορισμού ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου που θα είναι ρητά υπεύθυνος για την καλή μεταχείριση των ζώων.

Η Διάσκεψη των Προέδρων καλείται τώρα να αποφασίσει για τον προγραμματισμό της σε επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας ώστε να απαντήσει η Επιτροπή εντός τριών μηνών και για τη μετατροπή της σε ψήφισμα.

Περισσότεροι από 150 ευρωβουλευτές και πάνω από 140.000 πολίτες εξέφρασαν πρόσφατα την υποστήριξή τους στην εκστρατεία #EUforAnimals την οποία διεξάγουν πάνω από σαράντα οργανώσεις προστασίας των ζώων σε όλη την ΕΕ.  Απαίτησή τους, να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην καλή μεταχείριση των ζώων μέσω της ρητής  συμπερίληψης αυτής της ευθύνης στο ονομασία  της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης και στον τίτλο του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου. Στο παρόν πλαίσιο, η ευθύνη του Επιτρόπου θα γινόταν «Υγείας, Ασφάλειας των Τροφίμων και Καλής Μεταχείρισης των ζώων».

''Οι ευρωβουλευτές έγραψαν ξανά ιστορία, θέτοντας μαζί –με εντυπωσιακή συμμετοχή βουλευτών– τα θεμέλια για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που, με τη θέσπιση ενός Ευρωπαίου Επίτροπου επιφορτισμένου ρητά με αυτή την ευθύνη, θα φροντίζει το θέμα της ευζωίας των ζώων σταθερά και με συνέπεια, όπως απαιτούν οι πολίτες. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ δεν πρέπει να χάσουν αυτή την ευκαιρία να διασφαλίσουν ότι οι προσπάθειές τους δεν θα ματαιωθούν από μελλοντική Ευρωπαϊκή Επιτροπή με διαφορετική στάση προς το θέμα'', σχολίασε ο Μίτσελ Βάντενμπος, Πρόεδρος της βέλγικης οργάνωσης GAIA.

'Ευχαριστούμε θερμά τον ευρωβουλευτή Νίλς Φούγκλσανγκ και τους άλλους ευρωβουλευτές που κατέθεσαν την προφορική ερώτηση, η οποία αποτελεί ορόσημο στην δουλειά που επιτελείται για την  καλή μεταχείριση των ζώων στην ΕΕ” πρόσθεσε η Ράινεκε Χάμελερς Διευθύνουσα Σύμβουλος του Eurogroup for Animals. Η αποδοχή αυτής της πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν το φυσικό συμπλήρωμα των τωρινών προσπάθειών της και θα χαιρόμασταν να δούμε την κα Κυριακίδη ως πρώτη Ευρωπαία Επίτροπος για την Καλή Μεταχείριση των Ζώων.

Έρευνα της Ipsos που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο ανέδειξε ότι το 70% των Ευρωπαίων πολιτών πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει Ευρωπαίος Επίτροπος για την καλή μεταχείριση των ζώων. Ενώ το θέμα των ζώων απασχολεί τους ευρωπαίους πολιτες, οι οποίοι υποστηρίζουν συνεχώς πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση του τρόπου μεταχείρισης των ζώων, η προσοχή που έλαβε εντός των Βρυξελλών κυμάνθηκε ανάλογα με τις προτεραιότητες της Επιτροπής που ασκούσε τα καθήκοντά της εκείνη την περίοδο.

Έχουμε την τύχη η παρούσα Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιστεύει σε αυτό. Έχει ξεκινήσει αναθεώρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων και επανειλημμένα ανακοινώσει την πρόθεσή της να ετοιμάσει φιλόδοξες βελτιώσεις μέσα στα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, προηγούμενες Επιτροπές είχαν σχεδόν ανύπαρκτη δράση σε αυτό το μέτωπο και αυτό δύναται να ξανασυμβεί όταν ξεκινήσει τη λειτουργία της η επόμενη Επιτροπή στα τέλη του 2024.

Πρέπει και μπορεί να αποτραπεί νέα περίοδος αδράνειας στο μέτωπο της ευζωίας των ζώων.  Ο δρόμος είναι σαφής: ένας Ευρωπαίος Επίτροπος ρητά επιφορτισμένος με αυτή την ευθύνη».


iefimerida



Ξεφτιλίστηκε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ - Έβγαλε σπότ για την ακρίβεια με mercedes και γελάει ο κόσμος

 


Στην Κουμουνδούρου με "ηγέτη" τον Νάσο Ηλιόπουλο δεν έχουν ούτε τακτική, ούτε μέτρο στην ξεφτίλα, και τους γλεντάνε οι πολίτες για ότι λένε και για ότι κάνουν.

Στο σποτάκι νέα ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωταγωνιστής μπαίνει με μια…Mercedes A180 σε ένα πρατήριο βενζίνης, ακούει εκνευρισμένος τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλάει στο ραδιόφωνο για τις τιμές των καυσίμων και… τους κλείνει.

Το αυτοκίνητο δεν είναι κάποιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο ενός ιδιοκτήτη που δυσκολεύεται να πληρώσει την βενζίνη, αλλά μία Mercedes A180 και αυτό δείχνει για ακόμα μία φορά ότι έχει χάσει την επαφή από την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ αν και μόλις πήραν χαμπάρι ότι τους έκραζαν και τα αυτοκίνητα έσβησαν το σήμα της μάρκας, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και στο Twitter:

Πάρτυ στο twitter



Θέλει αναβολή για να μην δικαστεί ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης


Θετικός στον κορωνοϊό όπως λέει ο ίδιος και μάλιστα μία ημέρα πριν την δίκη, διαγνώστηκε σύμφωνα με ανάρτηση του ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Ο αντιεμβολιαστής Αντωνιάδης θα ζητήσει αναβολή της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, όπου θα δικαζόταν την Παρασκευή, για διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία.

Στην ανακοίνωσή του χρησιμοποιεί τη δική του νόσηση για να ξεφτιλιστεί και να προκαλέσει για ακόμα μία φορά.

Νομίζοντας ότι θα φοβηθεί η πολιτεία προαναγγέλει και συγκέντρωση αρνητών αντιεμβολιαστών  έξω από το Εφετείο την Παρασκευή, όπου είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί η υπόθεσή του για τα προκλητικά fake news για τον κορωνοϊό, που έχουν στείλει και στον θάνατο ασθενής με κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση του αντιεμβολιαστή κατηγορούμενου δικηγόρου :

«Μετά από είκοσι δύο μήνες …μοναδικής σχέσης που ανέπτυξα με τον κορωνοϊό, διάστημα στο οποίο τον προκάλεσα …επί ματαίω αμέτρητες φορές, ενώ αμέτρητες επίσης φορές υπήρξα ο …εξορκιστής του σε δεκάδες νοσοκομεία, με …επισκέφτηκε δυόμιση μέρες πριν τη δίκη του αιώνα!

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μία ίωση, όπως τόσες που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα από γενέσεως, και δεν θα υπήρχε καν λόγος να το κάνω θέμα αν δεν είχε δαιμονοποιηθεί ο κορωνοϊός και η θετική διάγνωση δεν συνοδευόταν από υποχρεωτική απομόνωση. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να εμφανιστώ στο δικαστήριο την Παρασκευή ακόμα και με 40 πυρετό και να υποβάλω τις πρώτες ενστάσεις και τα αιτήματα, αν μου το επέτρεπαν.

Άλλωστε και από χθες το βράδυ όταν και έλαβα με email τη θετική διάγνωση του μοριακού ελέγχου από το πιστοποιημένο εργαστήριο «Αιμοδιάγνωση», δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι πυρετωδώς, όχι πλέον όμως μόνο …μεταφορικά! Αυτό όμως απλά απαγορεύεται και το δικαστήριο δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά.

Φυσικά, έχω απομονωθεί από την οικογένειά μου, η οποία χαίρει άκρας υγείας, όπως όμως θα γινόταν με οποιαδήποτε ίωση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Την Παρασκευή θα εμφανιστεί στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο συνάδελφός μου Αλέξανδρος Παπατσώρης και θα καταθέσει το θετικό μοριακό αποτέλεσμα. Το αίτημα ΟΜΩΣ που θα υποβάλει στο δικαστήριο θα είναι ΟΧΙ και ΕΠΟΥΔΕΝΙ η αναβολή αλλά ΜΟΝΟ η διακοπή της δίκης σε δικάσιμο πέραν του πενθημέρου από τη διάγνωση, με την ίδια σύνθεση.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και του τεραστίου ενδιαφέροντος για τη δίκη αυτή, ο συνάδελφός μου θα υποβάλει στο δικαστήριο αίτημα να εξεταστώ εδώ στην οικία μου από ιατροδικαστή που θα οριστεί από αυτό, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά, αν και δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί σοβαρός άνθρωπος που θα διανοηθεί να αμφισβητήσει τίποτα από όλα αυτά.

Ώστε απευθύνω αυστηρή προειδοποίηση προς όσους σκεφτούν και το κάνουν πράξη να τα αμφισβητήσουν. Η νομική απάντηση θα είναι άμεση και σκληρή. Κάνω την ανακοίνωση αυτή από σήμερα γιατί γνωρίζω ότι γίνονται προετοιμασίες στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα για να έρθει κόσμος έξω από το Εφετείο την Παρασκευή. Για την παρουσία αυτή θα εκδώσω όταν έρθει η ώρα ειδική ανακοίνωση. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι με έχει συγκινήσει πολύ η κινητοποίηση αυτή. Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στο Εφετείο δεν θα έρθουν για να υποστηρίξουν έναν ακόμη επίδοξο πολιτικό. Αλλά έναν δικηγόρο, και μόνο δικηγόρο, που μάχεται είκοσι δύο μήνες τώρα να αποδείξει την Αλήθεια και να απαλλάξει τους Έλληνες από τα δεσμά της μεγαλύτερης Απάτης στην ιστορία του Έθνους, χωρίς να διεκδικεί θέσεις πολιτικές και ανταλλάγματα. Ώστε η αναγνώριση αυτή μόνο αδιάφορη δεν μου είναι.

Σταμάτα, 12 Ιανουαρίου 2022

Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών



Αθήνας σε Τουρκία : Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, δημιουργούν εντάσεις



Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία για τη φραστική επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Κατερίνα Σεκαλλαροπούλου.

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρόσφατη φραστική επίθεση εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας (13.01.2022)

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022

Για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας, στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η τουρκική πλευρά, δυστυχώς, διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά και την συνεχιζόμενη πολιτική της, η οποία καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας εντάσεις και δηλητηριάζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ελλάδα, απορρίπτοντας στο σύνολο τους, τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξής τους για το μέλλον.



10,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας τρίτος μετά τον ΚΑΝΕΝΑ

 



Σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το Politic.gr, η Νέα Δημοκρατία (33,2%) δείχνει να διατηρεί διψήφια διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ (22,3%).



Δέκα μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ (12,3%), το οποίο συνεχίζει να βλέπει τα ποσοστά του σταθερά πάνω από το 10%. Τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ (4,6%), ενώ ακολουθούν Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡΑ25 (3,2%).



Όσον αφορά τις προτιμήσεις των πολιτών για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (46%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα (25%), τον οποίο, σε μία ακόμη δημοσκόπηση, ξεπερνά η απάντηση «Κανένας».

Σημειώνεται πως οι πολίτες εξέφρασαν τη διαφωνία τους στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη εκλογών, καθώς το 57,4% δεν θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 35,7% συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα.



Στην πρώτη θέση της δημοφιλίας ανάμεσα στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το 47,9% να δηλώνει πως έχει «θετική/μάλλον θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό.

Δεύτερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28,4%.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 27,7% θετικές απόψεις, ο Κ. Βελόπουλος 14,9%, ενώ τελευταίος είναι ο Γ. Βαρουφάκης με 13,1% θετικές γνώμες.

Ο κορονοϊός παραμένει η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για τους πολίτες (23%), αν και ο βαθμός προβληματισμού που προκαλεί έχει υποχωρήσει από την έναρξη της πανδημίας. Η ελληνική οικονομία προβληματίζει τους πολίτες στον ίδιο βαθμό (23%) καθώς οι πολίτες φέρονται να κρίνουν πως χρειάζονται αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο της χώρας. Το 17% των ερωτώμενων θεωρεί την ακρίβεια σπουδαιότερο πρόβλημα, ενώ ακολουθούν η τουρκική προκλητικότητα (10%) και η ανεργία (9%).

Όσον αφορά τον εμβολιασμό και την υποχρεωτικότητα αυτού, οι πολίτες δεν απαντούν ομόφωνα, όμως μια ισχυρή πλειοψηφία (65,3%) ζητά την επέκταση της υποχρεωτικότητας.



Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία Σολόνικ

 



Φιάσκο η σύλληψη, αφού αυτός που συνελήφθη δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Ρώσου αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ. 

Ο άνθρωπος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ως ο «εγκέφαλος» πίσω από το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το 1997 την Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση, με την δολοφονία. 

Το 1997 είχε δολοφονηθεί ο Σολόνικ- «εκτελεστής» της ρωσικής μαφίας, αλλά και η φίλη του Σβετλάνα Κότοβα, πρώην Μις Ρωσία, η οποία μάλιστα είχε βρεθεί λίγους μήνες αργότερα τεμαχισμένη, σε βαλίτσα. 

Ο άνθρωπος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προερχόμενος από την Κύπρο, πράγματι είχε έρθει στην Ελλάδα για μία κηδεία, τα στοιχεία του όμως, παρέπεμπαν σε διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη διπλή δολοφονία. 

Όπως διαπιστώθηκε, το 2005 ο αστυνομικός που χειριζόταν άλλη υπόθεση ήσσονος σημασίας πέρασε δακτυλικά αποτυπώματα στον φάκελο της δολοφονίας Σολόνικ - Κότοβα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί ο ομογενής ως ηθικός αυτουργός και να συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη. 




Προκλήσεις στην ΑΣΟΕΕ από ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές με συνδρομή αντιεξουσιαστών

 


Ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές, ήθελαν τον τοίχο κάτω στην ΑΣΟΕΕ και ανέχονται να χτυπούν ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές τραμπούκοι, καθηγητές και φοιτητές.

Τρομοκρατία από ακροαριστερούς και αριστερούς κακοποιούς σε δημοσιογράφους και αστυνομικούς.

Στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ έχουν συγκεντρωθεί ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνέλευσή τους στη 1 το μεσημέρι.

Παράλληλα σημειώθηκαν επεισόδια όταν μάλιστα άγνωστοι ακροαριστεροί τραμπούκου κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν και σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τραμπούκοι βγήκαν από πύλη του ιδρύματος και κινήθηκαν προς το μέρος των δυνάμεων της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να πετάξουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.



Δεν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια των Αυτόχθονων αρνητών

 


«Τα λεφτά, τα λεφτά, τα (τρισ)εκατομμύρια»… ή «show me the money» όπως είχε πει ο κινηματογραφικός Τζέρι Μαγκουάιρ... Μαζεύονται τα τρισεκατομμύρια(!) σε πρόστιμα που μοιράζουν τα καραγκιοζιλίκια οι αποκαλούμενοι «Αυτόχθονες» σε περιφερειάρχες για «παράνομες και αντισυνταγματικές» ενέργειες που υπάρχουν μόνο στο μυαλό τους… 

Τώρα τα νούμερα της Επιτροπής Αυτοχθόνων Ελλήνων απαιτεί… δύο τρισεκατομμύρια ευρώ  γιατί όπως ισχυρίζεται  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει παραβεί την εντολή εκπροσώπησης εκ μέρους των πολιτών, για λογαριασμό των οποίων παρεμβαίνουν δίκην επιτροπής και ζητούν αποζημίωση για αθέτηση συμβατικής υποχρέωσης.

Στο καραγκιοζιλίκι εξώδικο που συνέταξαν δίνουν δε και μια εναλλακτική. Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν μπορεί να δώσει ολόκληρο το ποσό με τη μία, προτείνουν 500.000 ευρώ την ημέρα, μέχρι να γίνει η εξόφληση!

Υπενθυμίζεται ότι τα νούμερα οι αυτοαποκαλούμενοι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» είχαν κόψει πριν από δύο μέρες πρόστιμο και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, αλλά αυτό το ποσό ήταν ψιλά, καθώς δεν ξεπερνούσε τα 2 δισεκ. ευρώ. 

 

Με πληροφορίες από το tempo24.news




Έναρξη του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων


 

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργία του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Πρόκειται για το πρώτο Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων 62,5 εκ. ευρώ.

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τραπεζικού δανείου, στις δύο συνεργαζόμενες Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς και Optima Bank) ύψους από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών είτε σε κεφάλαιο κίνησης είτε για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου. Με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, η δικαιούχος επιχείρηση απολαμβάνει είτε χαμηλότερο επιτόκιο στο δάνειο, είτε μικρότερες (ή καθόλου) εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με τους όρους του δανείου:

Οι τράπεζες δεν θα απαιτούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια έως 50.000 ευρώ

Σε όλα τα δάνεια -ανεξάρτητα από το ύψος τους- απαγορεύεται η προσημείωση μόνιμης και μοναδικής κατοικίας

Παρέχονται διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των δανείων με ευνοϊκούς όρους (περίοδος χάριτος και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων).



Παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια

 



Το θέμα της προστασίας των πανεπιστημιακών χώρων, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανομία και  να λειτουργούν απρόσκοπτα και ελεύθερα  ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και ως κυβέρνηση κινείται σταθερά και μεθοδικά σε αυτή την κατεύθυνση. 

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της έχει ήδη προχωρήσει σε  θεσμικές πρωτοβουλίες και επιχειρησιακές δράσεις. Ειδικότερα σε θεσμικό επίπεδο:

Τον Αύγουστο του 2019, με τον πρώτο νόμο που ψήφισε, η Κυβέρνηση προχώρησε στην αποκατάσταση του πανεπιστημιακού ασύλου στην πραγματική του έννοια, την προστασία ελευθερίας διδασκαλίας και έρευνας. Δόθηκε  η δυνατότητα στις δημόσιες Αρχές να ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης της Αστυνομίας λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη κλήση τους από όργανα του Ιδρύματος, (άρθρο 34 του ν. 4623/2019).

Τον Φεβρουάριο του 2021 η Κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση νόμου (ν. 4777/2021) για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια που περιλαμβάνει μέτρα που λαμβάνονται από τα ίδια τα Πανεπιστήμια και μέτρα που λαμβάνονται με μέριμνα της Πολιτείας.

Με βάση το νόμο για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια τα  μέτρα που λαμβάνονται από τα ίδια τα Πανεπιστήμια  αφορούν:

Τη σύσταση Μονάδας Ασφαλείας και Προστασίας.

Τη συγκρότηση Επιτροπής Ασφαλείας και Προστασίας κάθε Ιδρύματος.

Την εκπόνηση σχεδίων ασφαλείας και προστασίας σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε Ιδρύματος και εφαρμογή τεχνικών και λοιπών μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας - Δημιουργία Κέντρου Λήψης Σημάτων εντός κάθε Ιδρύματος.

Την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης και έγκριση αντίστοιχου Κανονισμού ελεγχόμενης πρόσβασης.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας διέθεσε προς τα Πανεπιστήμια κατά το 2021, ποσό 10 εκατομμυρίων, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την ενίσχυση του επιπέδου ασφαλείας τους και θα υπάρξει πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων εντός του 2022. Ήδη, σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ψήφιση του νόμου, τα Πανεπιστήμια έχουν κάνει σημαντικά βήματα και ολοκληρώνουν σχέδια ασφαλείας (όχι μόνο για περιστατικά βίας αλλά και για σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες κτλ) που δεν είχαν ποτέ εκπονηθεί στο παρελθόν ενώ προχωρούν και στην ελεγχόμενη πρόσβαση.

Ο νόμος για τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εφαρμόζεται κανονικά, έχουν προσληφθεί 400 άτομα και στις 17 Ιανουαρίου 2022 αναμένεται η έναρξη της τετράμηνης εκπαίδευσης τους στην Κομοτηνή.

Οι βασικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανομίας και την απόδοση χώρων στην πανεπιστημιακή κοινότητα είναι οι εξής:

Στις 02-11-2019 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης  στο κτίριο «Βανκούβερ» και κατασχέθηκαν κράνη, πυροσβεστήρες, μολότοφ, μικροποσότητες ναρκωτικών. Συνελήφθησαν 4 άτομα.

Στις 30-12-2020 στην Α’ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου και κατασχέθηκαν φορητοί Η/Υ, καδρόνια, κράνη, μάσκες.  Συνελήφθησαν 6 άτομα.

Στις 22-02-2021 στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και συνελήφθηκαν 31 άτομα. Το κτίριο αποδόθηκε  στις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Στις 15-10-2021 στην αίθουσα «Λεονάρδου» της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση γκρεμίσματος αυθαίρετου τοίχου που είχε κατασκευαστεί με πρωτοβουλία φοιτητών των ΕΑΑΚ.

Στις 31-12-2021 και στις 04-01-2022  στο «Στέκι» του Βιολογικού Τμήματος  του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης. Το κτίριο αποδόθηκε άμεσα στις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Στις 12-01-2022 στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας σε κτίριο του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και συνελήφθησαν 15 άτομα. Το κτίριο αποδόθηκε άμεσα στις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Στις 12-01-2022 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και συνελήφθησαν έξι άτομα.



Παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα

 



Ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας -που συνεδρίασε χθες και εξέτασε τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας- αποφασίστηκε τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του 2021 και ήταν προγραμματισμένο να ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, να παραταθούν για μια εβδομάδα ακόμη μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που θα εξακολουθήσουν να ισχύουν  σε όλη την Επικράτεια είναι:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας -οι επονομαζόμενες KN95 ή FFP2- ή εναλλακτικά διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη, τόσο στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά  και στο προσωπικό των χώρων εστίασης. Υπάρχει επιπλέον σύσταση να επιλέγονται οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι έως τα μεσάνυχτα, θα απαγορεύεται η μουσική και η διασκέδαση για ορθίους, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.

Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός της παρακολούθησής τους από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών.  Επίσης, στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρχει αυστηροποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται για αυτό το διάστημα και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.

Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες, που  θα φτάνει έως και το 50%. Παράλληλα θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.




Μητσοτάκης : Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης αποδίδουν απτά αποτελέσματα


 

Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε  στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της παρουσίασης των προγραμμάτων του Οργανισμού:

Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης τις οποίες έχουμε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα αποδίδουν απτά αποτελέσματα. Οι πολιτικές αυτές δίνουν ευκαιρίες κατ' εξοχήν σε αυτούς οι οποίοι για κάποιους λόγους έχουν βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας. Είτε μιλάμε για μακροχρόνια ανέργους είτε μιλάμε για γυναίκες είτε μιλάμε για νέους είτε μιλάμε για άτομα με αναπηρία, άτομα με μεγάλες δυσκολίες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

42.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τα τέσσερα και κάτι χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Μόνο μέσα σε δύο χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Και βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος: να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022, με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου από το ΕΣΠΑ.

Τα προγράμματα έχουν μία στόχευση η οποία δεν είναι μόνο ηλικιακή αλλά και γεωγραφική. Μέσα στο 2022 θα υπάρχουν τέσσερα ειδικά προγράμματα για τις περιοχές οι οποίες εντάσσονται στα προγράμματα της απολιγνιτοποίησης.

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αποτελούν μόνο μία πτυχή της συνολικής πολιτικής που το Υπουργείο Εργασίας έχει, συνολικά, στα ζητήματα απασχόλησης.

Με εργαλεία όπως το «Πρώτο Ένσημο», το οποίο δίνει μία βοήθεια στον εργαζόμενο αλλά και στον εργοδότη για να προσλάβει έναν νέο ο οποίος θα εργαστεί για πρώτη φορά, εφόσον αυτός είναι κάτω των 29 ετών, δίνουμε πιστεύω ένα αυξημένο κίνητρο στους εργοδότες να προσλάβουν νέα παιδιά και να τους ανοίξουν έτσι το δρόμο για τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να υλοποιήσουμε γρήγορα -αποτελεί και δικό σου προσωπικό στοίχημα- την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, την οποία νομοθετήσαμε το περασμένο έτος, η οποία θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια πολύ ακριβή αποτύπωση, σε real time, του χρόνου τον οποίο εργάζονται οι εργαζόμενοι, έτσι ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα τα οποία στο παρελθόν δυστυχώς έχουν στιγματίσει αρνητικά την αγορά εργασίας, εις βάρος των εργαζόμενων.

Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία σε όλες τις πολιτικές που στηρίζουν τους εργαζόμενους γονείς. Η γονική άδεια και για τους δύο γονείς είναι μία σημαντική πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση.

Και βέβαια η περαιτέρω ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, έτσι ώστε να αποφεύγουμε φαινόμενα εκμετάλλευσης εργαζόμενων από τους εργοδότες αποτελεί κι αυτή μια πολιτική που πιστεύω ότι θα βοηθήσει στον περαιτέρω εξορθολογισμό της αγοράς εργασίας.

Το σημαντικό όμως είναι αυτά τα πράγματα να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για μια μόνιμη απασχόληση. Είτε στην εταιρεία την οποία απασχολείται ο εργαζόμενος μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος είτε σε κάποια άλλη επιχείρηση, καθώς πια θα έχει την προϋπηρεσία εκείνη που θα τον κάνει πιο ελκυστικό για τον εργοδότη. Αρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε να παρακολουθούμε ex post ποια προγράμματα είναι τα πιο αποτελεσματικά, ώστε ακριβώς να δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους για μία πιο μόνιμη συμμετοχή στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε να μπορούμε να χτίσουμε για τα μελλοντικά προγράμματά μας με βάση τη γνώση την οποία έχουμε αποκόμισει από την αξιολόγηση των υφιστάμενων προγραμμάτων.

 



Στα θρανία οι πανεπιστημιακοί ειδικοί φρουροί


 

Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινάει η εκπαίδευση των 400 νεοπροσληφθέντων ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία. 

Η εκπαίδευσή τους θα γίνει στις σχολές της αστυνομίας στην Κομοτηνή και θα διαρκέσει πέντε μήνες. Οι νέοι ειδικοί φρουροί θα παρακολουθήσουν θεωρητική εκπαίδευση πάνω σε θέματα ποινικής δικονομίας, ενώ στα πρακτικά θα δοθεί έμφαση σε ασκήσεις προσομοίωσης και σενάρια βασισμένα σε περιστατικά που έχουν πράγματι συμβεί σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ο οδηγός σπουδών των νέων ειδικών φρουρών περιλαμβάνει μαθήματα ποινικής δικονομίας, συνταγματικού δικαίου και εγκληματολογίας, με τους αξιωματικούς του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να εξηγούν ότι «οι νέοι αστυνομικοί θα έχουν καθήκοντα προανακριτικών υπαλλήλων και, επομένως, θα κληθούν να συντάσσουν δικογραφίες». 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει ακόμη διαλέξεις που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν στόχο να εμφυσήσουν την πανεπιστημιακή κουλτούρα στους νέους ειδικούς φρουρούς. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν προβλεφθεί διαλέξεις για θέματα ψυχολογίας, ευαισθητοποίησης σε θέματα ατόμων με αναπηρία κ.λπ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρόγραμμα πρακτικής εκπαίδευσης των 400 ανδρών και γυναικών που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία. Και αυτό διότι οι νέοι ειδικοί φρουροί θα μετάσχουν σε ασκήσεις προσομοίωσης, με σενάρια εμπνευσμένα από περιστατικά που έχουν πράγματι συμβεί σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Ετσι θα γίνουν ασκήσεις για το πώς διασφαλίζονται τα πειστήρια στον χώρο όπου έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα, πώς γίνεται έρευνα σε κλεμμένο όχημα προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ίχνη των δραστών κ.ο.κ. 

Τέλος, οι νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί θα εκπαιδευθούν σε θέματα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, καθότι, όπως έχει ήδη αποσαφηνιστεί, δεν θα φέρουν όπλο. 

«Η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους», δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Από τους 400 νέους ειδικούς φρουρούς, 303 είναι άνδρες και 97 γυναίκες. 

Η λήξη της εκπαίδευσής τους έχει προσδιοριστεί για τις 17 Μαΐου.



με πληροφορίες από τον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Πατέρας έχασε προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού του επειδή είναι ανεμβολίαστος

 


Σε προσωρινή άρση της επιμέλειας ενός 12χρονου από τον ανεμβολίαστο πατέρα του ο οποίος «αντιτίθεται στα υγειονομικά μέτρα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχώρησε δικαστήριο του Κεμπέκ, στον Καναδά.

Η απόφαση πάρθηκε στις 23 Δεκεμβρίου ωστόσο ήρθε στη δημοσιότητα τώρα,σε δημοσίευμα της εφημερίδας Devoir.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής έκρινε ότι στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης «δεν ήταν προς το συμφέρον (του παιδιού) να έχει επαφές με τον πατέρα του εφόσον ο τελευταίος δεν έχει εμβολιαστεί και αντιτίθεται στα υγειονομικά μέτρα».

Σημειώνεται ότι ο πατέρας είχε ζητήσει, σε πρώτη φάση, να παραταθεί η περίοδος κατά την οποία είχε τη γονική μέριμνα του γιου του μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου.

Ωστόσο, ο δικαστής αντί γι’ αυτό του στέρησε όλα τα γονεϊκά δικαιώματά του μέχρι τον Φεβρουάριο, εκτός και αν αποφασίσει στο μεταξύ να εμβολιαστεί.

Όπως έγινε γνωστό, ο δικαστής παρατήρησε ότι αποσπάσματα των αναρτήσεων του πατέρα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τον έδειχναν «να αντιτίθεται στα εμβόλια και στα υγειονομικά μέτρα». Για τον λόγο αυτό φαίνεται ότι το παιδί «δεν προστατεύεται πλήρως» από τον ιό, ενδεχομένως δε να έχει και μικρότερη προστασία δεδομένου ότι η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα στην περιοχή του Κεμπέκ.

Συν τοις άλλοις, η μητέρα ζει με τον σύντροφό της και τα δύο άλλα παιδιά της, ηλικίας 7 μηνών και 4 ετών, τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα, δεδομένου ότι στον Καναδά τα εμβόλια χορηγούνται από την ηλικία των 5 ετών.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός εκ των τριών παιδιών» να μπορεί ο πατέρας να βλέπει τον 12χρονο «αυτήν την περίοδο», απεφάνθη ο δικαστής.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα στο Κολωνάκι

 



Η φωτιά ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα σε οχήματα στη συμβολή των οδών Μονή Πετράκη και ΒασιλίσσηςΣοφίας στο Κολωνάκι

Από τη φωτιά κάηκαν ολοσχερώς τέσσερα οχήματα.

Έρευνα πραγματοποιεί η αστυνομία και η πυροσβεστική.



Θεοδωρικάκος : Αυταρχικές συμπεριφορές, "παράγκες", βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο

 


«Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Αυταρχικές συμπεριφορές, "παράγκες", βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της», δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την επιχείρηση σε χώρο υπό κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την επίθεση που δέχτηκε καθηγητής κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Ο υπουργός προσέθεσε: «Αυτά δεν είναι λόγια· είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και στο ΑΠΘ και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια. Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. Η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της, και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους».



Σάλος στην Τουρκία: Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού

 


Σάλο έχουν προκαλεί στην Τουρκία οι φήμες ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να βάλει…χέρι στα κοσμήματα του λαού για να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η τουρκική οικονομία. 

Πριν από μια εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Νουρετίν Νεμπατί σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι υπάρχουν σκέψεις στην τουρκική κυβέρνηση να εκδοθεί κάποιου είδους ομόλογο καλώντας τον κόσμο να καταθέσει τα χρήματά του και τις λίρες του στις τράπεζες για να πάρει ομόλογο του Δημοσίου.

Ο δήμαρχος της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, ο οποίος είναι φιλοκυβερνητικός, το έκανε πιο συγκεκριμένο σημειώνοντας ότι ο λαός μπορεί να παραδώσει τα κοσμήματα του σε μια θυρίδα του κράτους, να πάρει ένα ομόλογο και όποτε τα χρειάζεται, να τα «δανείζεται» και μετά να τα επιστρέφει.

«Ο κάθε πολίτης να φέρει τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, το κάθε κόσμημά του στο κράτος, να ζυγιστούν, να τους δοθεί ένα ομόλογο και όλα αυτά να μπουν σε χρηματοκιβώτιο υπό τον έλεγχο του κράτους. Όποιος επιθυμεί, την ημέρα μιας εκδήλωσης, ενός γάμου, θα πηγαίνει να πάρει το κόσμημα, θα το φοράει και μετά θα το επιστρέφει στο κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος κόμματος «Μεγάλης Ενότητας», Μουσταφά Ντεστιτζί, ο οποίος ανήκει στην κυβερνητική συμμαχία απαντώντας για την ακρίβεια τόνισε ότι ο ίδιος δεν αγοράζει κρέας, αλλά όποτε θέλει να φάει, σφάζει ένα πρόβατο. 

«Δεν πάω να αγοράσω κρέας από τον κρεοπώλη και δε δίνω 100 λίρες. Σφάζω ένα πρόβατο ή δίνω εντολή να σφάξουν και μου φέρνουν κρέας. Ίσως να μην μπορούν όλοι οι πολίτες, αλλά εγώ αυτό κάνω», υπογράμμισε. 


 skai.gr




Θράσος ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Άρειου Πάγου για Βαξεβάνη

 


H Νέα Δημοκρατία απάντησε στις δηλώσεις του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Ξανθόπουλου σχετικά με την υπόθεση Novartis, που με θράσος αμφισβητεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης για να υπερασπιστεί τον σύντροφο Βαξεβάνη.

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

H NΔ απέφυγε να σχολιάσει την κλήση σε απολογία με βαρύτατες κατηγορίες του εκδότη του Documento K. Βαξεβάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του, καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Αρειος Πάγος, ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Ο κ. Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρά τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του;

Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εκλεκτό του, ειδικά μάλιστα μετά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται η ανάγκη διερεύνησης του ρόλου του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Ομως είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με θράσος και αφού έχει στήσει όλη αυτή την σκευωρία για να ασκήσει διώξεις σε πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρει σε ανακοίνωση του : «Εκδικητικότητα η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία για τη Novartis»

Διαστρέβλωση της υπόθεσης του «σκανδάλου Novartis», προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν «σκευωρία Novartis», από την πλευρά της κυβέρνησης, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την κλήση δημοσιογράφων σε απολογία.

Στην ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, αναφέρεται ότι η σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της, να εμφανίσει το «σκάνδαλο» (που πήγε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ψευδή στοιχεία και στημένες κατηγορίες) σαν σκευωρία, εισέρχεται στην επόμενη φάση της, και προσθέτει:

«Αφού δεν δίστασε να κατατρομοκρατήσει μάρτυρες και να καρατομήσει εν ενεργεία εισαγγελείς, αφού ευνόησε κάθε κώλυμα στην εξέλιξη των υποθέσεων των ‘Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, αφού παραγνώρισε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που την καλούσε να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, έστρεψε, με διαρροές και πιέσεις, όλες της τις προσπάθειες στο να διαμορφώσει τις συνθήκες και το ανάλογο περιβάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δημοσιογράφους που θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε».

Καταλήγοντας, αναφέρει: «Στη σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν, αντί να τον λιβανίζουν».



Για βαριά κακουργήματα καλεί κατηγορούμενο τον Βαξεβάνη ο Άρειος Πάγος


Κατηγορούμενος από ανώτατο δικαστικό λειτουργό είναι πλέον ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης για την φερόμενη εμπλοκή του στο σκοτεινό παρασκήνιο της ενοχοποίησης των 10 πολιτικών για την υπόθεση της Novartis.

Η υπόθεση βρίσκεται με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου στον Αρειο Πάγο.

Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία διενεργεί την ανάκριση για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτών (Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλων), απήγγειλε βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες στον εκδότη της εφημερίδας «Documento», αξιολογώντας και αναλύοντας το τεράστιο υλικό της δικογραφίας που έχει στα χέρια της.

Στον Βαξεβάνη, έχουν απαγγελθεί οι παρακάτω κατηγορίες :

συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία

συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος

και δύο κατηγορίες για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος Βαξεβάνη είναι βαρύτατες και σχετίζονται με τη φερόμενη σκοτεινή ανάμειξή του παρασκηνιακά αλλά και με δημοσιεύματα προκειμένου να ενοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία στο σκάνδαλο πολιτικοί, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν ήδη από τις δικαστικές αρχές απαλλαγεί.

Ο εκδότης του «Documento» βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, στην οποία θα απολογηθεί, ενώ δεν αποκλείεται να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και άλλους, που ελέγχονται για την ενοχοποίηση των πολιτικών χωρίς στοιχεία στο κατά τα άλλα υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis.

Η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία άρχισε την αποστολή των κλήσεων σε απολογία από τα μη πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται, έστειλε επίσης κλήση σε απολογία ως κατηγορούμενους στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου.

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Έχει καταθέσει προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση της κλήσης σε απολογία.