Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Έναρξη του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων


 

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργία του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Πρόκειται για το πρώτο Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων 62,5 εκ. ευρώ.

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τραπεζικού δανείου, στις δύο συνεργαζόμενες Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς και Optima Bank) ύψους από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών είτε σε κεφάλαιο κίνησης είτε για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου. Με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, η δικαιούχος επιχείρηση απολαμβάνει είτε χαμηλότερο επιτόκιο στο δάνειο, είτε μικρότερες (ή καθόλου) εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με τους όρους του δανείου:

Οι τράπεζες δεν θα απαιτούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια έως 50.000 ευρώ

Σε όλα τα δάνεια -ανεξάρτητα από το ύψος τους- απαγορεύεται η προσημείωση μόνιμης και μοναδικής κατοικίας

Παρέχονται διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των δανείων με ευνοϊκούς όρους (περίοδος χάριτος και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου