Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Οικονόμου: Εκτός κάθε ορίου ο κατήφορος του Τσίπρα – Έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος

 


Απάντηση στα όσα φαιδρά δήλωσε ο πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του και για τα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας. Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας”.Συνεχίζει το φαιδρό ψεκασμένο αφήγημα για δήθεν εκβιασμό Ανδρουλάκη ο Τσίπρας εξοργίζοντας το ΠΑΣΟΚ

 Η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα, δείχνει το πώς λειτουργεί ο ίδιος, και το πόσο εύκολο έχει τον εκβιασμό, για να πετύχει τους βρώμικους σκοπούς του.

Αλλά επειδή δεν είναι ευτυχώς όλοι στην πολιτική ζωή του τόπου Τσίπρες, τα φαιδρά αφηγήματα που εκτοξεύει μόνο εξοργίζουν προκαλούν και απέχθεια για τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας.

Ο φαιδρός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας έτοιμο το νέο αφήγημα, είπε πώς είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού εις βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, απατώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου σώου μετά τις σφαλιάρες που παραχώρησε στο Ζάππειο.

Το αφήγημα ήταν έτοιμο και φάνηκε από την τοποθέτηση της Πόπης Τσαπανίδου που ξεφτιλίστηκε, αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, για τον οποίο παρουσίασε μια σκοτεινή ψεκασμένη Συριζαίικη θεωρία: αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεργαστεί τελικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αυτό θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού, από τις υποκλοπές. 

Η τοποθέτηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του εκπροσώπου του, Δημήτρη Μάντζου, που αποκάλεσε την Πόπη Τσαπανίδου «συνωμοσιολόγο» και τα σενάρια αυτά «ψεκασμένα» και έχει δίκιο γιατί γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο νέο σώου, επανέλαβε τα περί εκβιασμών στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε που τον παρακολουθούσαν για να είναι το κόμμα του σε ομηρία και να είναι ο ίδιος και το κόμμα του υπό εκβιασμό. Το αν θα εκβιαστεί κανείς έχει να κάνει με τις αντοχές και τον χαρακτήρα του. Είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού».

«Εδώ είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού. Θυμάστε τις αρχικές δικαιολογίες. Έκαναν διαρροές ότι είναι κατάσκοπος των Ουκρανών και των Κινέζων. Τέτοια παραμύθια έλεγαν. Πού βρίσκονται αυτές οι πληροφορίες των συνδιαλέξεων; Σε ποιων τα χέρια βρίσκεται; Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι σημαντικό ζήτημα, αν κάποιοι συμβιβάζονται με την ιδέα να παρακολουθούνται, εμείς θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα» είπε ο φαιδρός πολιτικός απατεώνας εξοργίζοντας περισσότερο το ΠΑΣΟΚ.Ραπτάκης και Κέλλης οι δύο νέοι υποδιοικητές της ΕΥΠ


Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Ραπτάκης και ο Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κέλλης στις θέσεις των δύο Υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι Υποδιοικητές θα συνεργαστούν με τον Διοικητή για την εκπλήρωση τής αποστολής τής Υπηρεσίας για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η Κυβέρνηση, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της.

Ιωάννης Ραπτάκης

Ο Ιωάννης Ραπτάκης έχει μακρά θητεία στο Διπλωματικό Σώμα.

Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και Διεθνείς Σχέσεις και Διεθνές Δίκαιο

στη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1985.

Πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο (2020-2023), στο Βιετνάμ και στο Λάος (2017-

2019), στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα, στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές και στις Μαλδίβες

(2012-2015).

Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (IMO) (2020-2023).

Γενικός Πρόξενος στο Σίδνεϋ (2004–2007) και στο Βουκουρέστι (2001–2003) καθώς

και Πρόξενος στην Πέρθη (1989–1993).

Αναπληρωτής Επικεφαλής στις Πρεσβείες στο Μπουένος Άιρες (1997–1999) και στο

Δουβλίνο (1993–1996).

Διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών για Χώρες Νοτιοανατολικής Ευρώπης

(2019–2020), για θέματα ΚΕΠΠΑ/ΚΠΑΑ (2015-2017), Δικαιοσύνης, Εσωτερικών

Υποθέσεων και Schengen (2009–2011), καθώς και Ολοκλήρωσης και Οικονομικής

και Νομισματικής Πολιτικής (2008).

Πρόεδρος των Ομάδων Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θεωρήσεις και

Αξιολόγηση Schengen (2003) καθώς και Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας (Leading

Expert) της Ε.Ε. για την Αξιολόγηση της ορθής εφαρμογής του Κοινοτικού

Κεκτημένου για Θεωρήσεις (2003, 2011, 2012).


Aντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης


Ο πρώην Υπαρχηγός του ΓΕΣ και Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης γεννήθηκε

το 1964 στην Ξάνθη. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων,

από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού

Μηχανικού. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου

Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχοντας Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών  με

ειδίκευση  στα Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στο Σχεδιασμό Έργων από

Οπλισμένο Σκυρόδεμα και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Δ.Π.Θ.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του ΜΧ. Παράλληλα

έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών

Μηχανικού.

Το 2000 υπηρέτησε ως Επιτελής του Τμήματος Σχεδιάσεως της SEEBRIG

στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας ενώ το 2004 αποφοίτησε από την Ανώτατη

Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός,

υπηρέτησε ως Διευθυντής στην 732 Διεύθυνση Στρατιωτικών ‘Εργων στην

Ξάνθη, και ως Διοικητής στον 25 ΛΜΧ  και στο 724 ΤΜΧ της Ξάνθης.

Το 2008 υπηρέτησε ως Διευθυντής Εκπαιδεύσεως του Κέντρου  Αριστείας

Μηχανικού του ΝΑΤΟ, στο Iνγκολσταντ Γερμανίας.

Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2011, φοίτησε στη Σχολή

Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Διοικητής Μηχανικού στο

Δ΄ΣΣ.

Το 2016 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται ως Διοικητής της Ταξιαρχίας

Μηχανικού στο Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, και στη συνέχεια ως Διευθυντής Διεύθυνσης

Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος  στο ΓΕΣ.

Το 2019, έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται στο ΓΕΣ, ως

Διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού. Το 2020  του ανατίθενται τα καθήκοντα

του Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΣ.

Την 01 Μαρτίου 2021 προάγεται σε Αντιστράτηγο και με απόφαση του

ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΣ από την οποία

αποστρατεύτηκε με τις τελευταίες κρίσεις στις 17/1/2023.

Με την αποστρατεία του φέρει τον τίτλο του Επίτιμου Υπαρχηγού του Γενικού

Επιτελείου Στρατού

Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Βουλγαρικής γλώσσας.Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν παίζει το τελευταίο του χαρτί που είναι η εθνικιστική συσπείρωση


 

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε μέσα σε άλλα και στις τουρκικές προκλήσεις, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ χαρακτηρίζοντας λάθος «να επιτραπεί το κάψιμο του κορανιού καθώς βεβηλώνεις ιερά σύμβολα», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι η κίνηση αυτή συσπείρωσε τους μουσουλμάνους ακόμα και εκείνους που δεν είναι οπαδοί του Ερτνογάν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι μέχρι τις εκλογές η Τουρκία δε θα πάρει τα F-16 κι αυτό «παίζει το τελευταίο του χαρτί», το οποίο, όπως είπε, είναι η εθνικιστική συσπείρωση.

Σχολιάζοντας τη θέση της Ρωσίας, η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πως είναι γνωστό ότι ο Πούτιν χρηματοδοτεί ακροδεξιές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι κάποιοι από αυτούς τους λεβέντες είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία», σημείωσε συνδέοντας τα περιστατικά με το κάψιμο του κορανιού.

Για πρώτη φορά η Ευρώπη όπως είπε «αφυπνίστηκε καθώς εθελοτυφλούσε στις προκλήσεις του Ερντογάν», επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψή της ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα είναι ο νικητής των εκλογών. Για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ιμάμογλου να κατέβει στις εκλογές εξέφρασε την άποψη πως είναι δύσκολο να «προλάβει να οργανωθεί στο βάθος της Ανατολής». Είπε ακόμα ότι το παιχνίδι αλλάζει τελείως όσον αφορά τις εκλογές στην γειτονική χώρα εάν υπάρξουν τρεις υποψήφιοι.

Τόνισε ακόμα πως μετά τις εκλογές η συζήτηση με την Τουρκία πρέπει να μπει σε διαφορετική βάση ώστε να πειστεί η γειτονική χώρα ότι πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, αν επιθυμεί να παραμείνει στο διεθνές σκηνικό.

Κλείνοντας, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση με το αξιωματικό κόμμα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια να χαρακτηρίζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό «μαφιόζο»

Επίσης η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο ότι «εκβιάζεται ο Ανδρουλάκης» για συνεργασία με τη ΝΔ , η βουλευτής είπε ότι είναι «βαριά προσβολή να λες ότι εκβιάζεται αρχηγός κόμματος».

Εκτίμησε επίσης πως η ΝΔ πάει για «αυτοδυναμία, αν όμως ο λαός αποφασίσει άλλο τότε θα συζητήσει συνεργασία».Συνεχίζει το καραγκιοζιλίκι ο Τσίπρας παρά τις σφαλιάρες

 


Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρα, είπε να συνεχίσει το σώου ξεφτίλα για να δημιουργήσει θέμα στην χώρα και την πάει πίσω και να κάνει το παιχνίδι του ώστε να επιβιώσει πολιτικά.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο Ζάππειο, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, και πριν δεχθεί ερωτήσεις ζήτησε να προκηρυχθούν εκλογές μέσα σε τρεις εβδομάδας, γιατί έτσι θέλει αυτός, αδιαφορώντας για την Ελλάδα και πιεζόμενος από Τούρκους που τους συμφέρει.

Παράλληλα ο ανθέλληνας και επικίνδυνος για την δημοκρατία Αλέξης Τσίπρα, ανεύθυνος ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από κάθε ψηφοφορία για νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με εξαίρεση, όπως είπε, την διάταξη για το «κόμμα Κασιδιάρη».

«Μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί την δικαιοσύνη. Καλούμε τα δημοκρατικά κόμματα, φορείς και συνδικάτα να δημιουργήσουν ένα μέτωπο δημοκρατίας» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ίχνος ντροπής και όπως φαίνεται έχοντας ανοσία από τις σφαλιάρες που τρώει καθημερινά που δεν του βάζουν μυαλό.Θράσος Παπαγγελόπουλου κατά εισαγγελέων μιλάει για πολιτική δίωξη αυτός που πίεσε για πολιτικές διώξεις αντιπάλων

 Ποιος θα ξεχάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να βγαίνει έξω από το Μαξίμου, αφού είχε στήσει τις κατηγορίες πολιτικών αντιπάλων του Τσίπρα, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τους κουκουλοφόρους μάρτυρες, που ο ένας από αυτούς βρίσκεται σήμερα στην φυλακή κατηγορούμενος για απάτες να χαρακτηρίζει την Novartis «ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Αυτός λοιπόν ο Παπαγγελόπουλος κατηγορεί τους εισαγγελείς που ΄κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο αναφορικά με πιέσεις που δέχθηκαν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ότι ψεύδονται, και μίλησε στην απολογία του για “πολιτική δίωξη” σε βάρος του, και κατά την άποψή του και μόνο διώχθηκε και ο ίδιος από την κυβέρνηση αλλά και από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως οι τρεις εισαγγελείς «ψεύδονται ασύστολα. Και οι τρεις έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχουν ελεγχθεί. Δεν αρκέστηκαν στα ψεύδη τους. Σπίλωσαν εκτός από εμένα και την κυρία Τουλουπάκη, και άλλους, όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους».

Αυτός λοιπόν που διέσυρε με τις κατηγορίες και με απατεώνες μάρτυρες 10 πολιτικούς αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως «το τεκμήριο της αθωότητάς μου έχει παραβιαστεί πολλές φορές».

Και συνέχισε με θράσος προκαλώντας τους πάντες, ακόμα και την δικαιοσύνη λέγοντας ότι «πολύ φοβάμαι ότι την τύχη μου θα έχουν και ο κ. Χρήστος Ράμμος αλλά και ο κ. Κώστας Μενουδάκος. Αν μπορέσουν, θα τους οδηγήσουν και αυτούς στο εδώλιο. Η μέθοδος είναι πάγια, γνωστή και δοκιμασμένη. Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων».

Και δήλωσε, αφού έχει σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα ότι «οδηγήθηκα από μεθοδεύσεις πολιτικών που θέλησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για άλλα φρικτά σκάνδαλα. Παρ’ όλα όσα έχω υποστεί, είναι τιμή μου και καμάρι μου που με έστειλαν στο εδώλιο. Ένα μικρό, σάπιο μέρος του πολιτικού συστήματος, προσπάθησαν να με εξουδετερώσουν. Λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς και υπόθεση Βγενόπουλου. Τα ψέματα είναι ασύστολα, ξεδιάντροπα παρανοϊκά».Αφού ξεφτιλίστηκε στην βουλή με την πρόταση μομφής, ο Τσίπρας ετοιμάζει νέο σώου στο Ζάππειο

 


Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί αν χωνέψει ότι είναι τελειωμένος πολιτικά. Δέν έχει απαντήσει για τα μαύρα λεφτά στο κόμμα; Δεν έχει απαντήσει για τα sms Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά; Δεν έχει απαντήσει για την σύλληψη του απατεώνα μάρτυρα για Novartis; το κυριότερο δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την δήθεν νεκρή Μαρία, και για το ότι έγινε όργανο προπαγάνδας της Τουρκίας σε βάρος της χώρας;

Παρά τα αλλεπάληλα "χαστούκια" που τρώει καθημερινά ο Αλέξη Τσίπρας, έχει επιστρατεύσει, το ψέμα, την απάτη, την χυδαιότητα και την λάσπη για να κάνει αντιπολίτευση.

Σήμερα έχει ετοιμάσει ένα νέο σώου με συνέντευξη στο Ζάππειο, προσπαθώντας μετά την τελευταία ξεφτίλα που έπαθε στην βουλή και με το βάρος της διαφθοράς στο κόμμα του, να κάνει τον σοβαρό, να κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα, να πετάξει λάσπη και να κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει πολιτικά.

Κανένας από τον θίασο της Κουμουνδούρου δεν δίνει πληροφορίες για το θέμα της έκτακτης συνέντευξης Τύπου πριν καν ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδο, αλλά είναι σίγουρο ότι ψάχνει κάτι για να  αντιμετωπίσει το πολιτικό του αδιέξοδο, και να πετάξει νέα λάσπη στις υποκλοπές, με ονόματα και παρακολουθήσεις που ξέρει μόνο ο ίδιος και όλοι αναρωτιούνται πώς και από που τα βρήκε;

Σε λίγες ώρες όσοι θέλουν να εξοργιστούν με τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας, αποδεδειγμένα υποκλοπέα συνεργατών του, και διεφθαρμένο όπως δείχνουν τα μαύρα λεφτά στο κόμμα του, μπορούν να παρακολουθήσουν το νέο σώου σωσίβιο για την πολιτική του επιβίωση.Ρομά τρέχουν με το... κλεμμένο χρηματοκιβώτιο στην πλάτη


 

Είχαν σχέδιο, ήταν γρήγοροι και διέθεταν εμπειρία. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όμως αποδείχτηκαν πιο έξυπνοι και τους τσάκωσαν. Ο λόγος για τα τέσσερα μέλη της συμμορίας Ρομά που κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε 12 ημέρες το ποσό των 228.000 ευρώ από διαρρήξεις και ληστείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ξεκίνησαν τα «χτυπήματά» τους στις 18 Νοεμβρίου του 2021. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες έκαναν δύο διαρρήξεις και δύο ληστείες. Διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις βάμβακος στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και στην περιοχή της Χαλκηδόνας από τις οποίες αφαίρεσαν χρηματοκιβώτια με λεία 200.000 ευρώ περίπου.

Λίγες ημέρες μετά λήστεψαν πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και πήραν χρηματοκιβώτιο με 25.000 ευρώ. Τελευταίο τους χτύπημα ένα κατάστημα στο εσωτερικό γνωστού εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Μπήκαν και πήραν ένα χρηματοκιβώτιο με 4.500 ευρώ. Φεύγοντας τους καταδίωξε ο φύλακας, αλλά όπως  φαίνεται και στο βίντεο,  τον ψέκασαν με  πυροσβεστήρα προκειμένου να διαφύγουν.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη της τετραμελούς σπείρας, η οποία και εξαρθρώθηκε. Ως μέλος της σπείρας συνελήφθη ένας 30χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών συνεργών του. Πρόκειται για Ρομά, ηλικίας 27 έως 33 ετών, που συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς κι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διαρρήξεις.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν όχημα στο οποίο άλλαζαν το χρώμα του ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, ενώ δρούσαν κατά τις νυχτερινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Δείτε το βίντεο:Πηγή : protothema.grΣτο αυτόφωτο ο Τατσόπουλος απο μήνυση παρουσιαστή trash tv

 Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο συγγραφέας και πρώην βουλευτήςΠέτρος Τατσόπουλος.Ο συγγραφέας συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (30/1), ενώ ήταν παρών σε εκδήλωση-συζήτηση και κρατήθηκε στο Α.Τ. Ομονοίας, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση και παρουσιαστής trash tv Φίλιππος Καμπούρης.Ο Φίλιππος Καμπούρης σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δεν σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δύο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες, που έφυγαν και οι δύο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη».

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε χαρακτηρίσει καλοδεχούμενη τη μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, λέγοντας μάλιστα: «Εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα».


Δείτε την ανάρτησή του


Petros Tatsopoulos
την Κυριακή

Για το πρόβλημα υγείας της αδελφής του δεν είχα και δεν έχω την παραμικρή ιδέα, ούτε και κάνω περί αυτού την παραμικρή νύξη στη δική μου ανάρτηση -εξυπακούεται ότι της εύχομαι να ξεπεράσει το πρόβλημά της, όπως το εύχομαι και σε κάθε άλλο άνθρωπο που περνάει από ανάλογη οδυνηρή περιπέτεια. Κατά τα λοιπά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φίλιππος Καμπούρης με απειλεί με μήνυση επειδή δήθεν "θίγω τα πιστεύω" του: πάλι ισχυριζόταν από την τηλεοπτική του εκπομπή ότι θα καταθέσει μήνυ...

Δείτε περισσότερα
349
3
4


Ο κ. Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

Στην σύλληψη του κ. Τατσόπουλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.


Ξεκίνησε η καταβολή των αυξημένων συντάξεων

 Από την καθιερωμένη εβδομαδιαία κυριακάτικη ανάρτηση- ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook:

Μία "μικρή" αλλά πολύ σημαντική δράση είναι το νέο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης. Αφορά τους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ακριτικών περιοχών και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Ήδη έχουν ενταχθεί σε αυτό 441 ωφελούμενοι με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Και αυτή η δράση έρχεται να προστεθεί σε άλλες υπηρεσίες που ήδη λειτουργούν όπως: την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για την άνοια 1102, το δίκτυο τηλεψυχιατρικής και τηλεϊατρικής για απομακρυσμένες περιοχές όπως το Καστελόριζο και η Σύμη αλλά και τη δημιουργία νέων δομών ψυχικής υγείας για υποστήριξη ασθενών με άνοια - Alzheimer, που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Ξεκίνησε η καταβολή των αυξημένων συντάξεων (γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας) σε περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που θα πάρει αύξηση η πλειονότητα των συνταξιούχων - 1 στους 2 θα λάβει το αντίστοιχο τουλάχιστον μίας επιπλέον σύνταξη μέσα στο 2023. Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουμε πάρει πολλά μέτρα για να ενισχύσουμε το εισόδημα των απόμαχων της εργασίας. Να θυμίσω την αύξηση έως 8% σε όσους είχαν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9% στην κατώτατη κλίμακα φορολογίας (που σημαίνει με απλά λόγια, ότι αντί ο συνταξιούχος να δίνει στα 100 ευρώ τα 22 στην εφορία, πλέον δίνει τα 9 ευρώ). Μειώσαμε την παρακράτηση σύνταξης από 60% σε 30% για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, καταργήσαμε το ανώτατο πλαφόν των 1.300 ευρώ για όσους λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη και δώσαμε τρεις φορές έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για τη στήριξη του εισοδήματος σε πάνω από 1 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους.

Είχαμε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από έναν ακόμη οίκο αξιολόγησης. Πλέον έχουμε 12 αναβαθμίσεις από το 2019 έως σήμερα που μας φέρνουν μια ανάσα από τον στόχο επιστροφής της πατρίδας μας μετά από 13 χρόνια στο κλαμπ των αξιόχρεων χωρών με επενδυτική βαθμίδα. Γιατί έχει σημασία; Σκεφτείτε το σαν αλυσίδα: Αυτό οδηγεί σε χαμηλότερο κόστος δανεισμού και εξυπηρέτησης του χρέους μας, άρα περισσότερα χρήματα για δαπάνες σε σχολεία, υγεία, ασφάλεια και περισσότερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και συνεπώς περισσότερες και καλύτερες δουλειές με υψηλότερο ΑΕΠ.

Φωτοβολταϊκά στη στέγη. Τον Σεπτέμβριο είχαμε αναγγείλει ένα νέο πρόγραμμα για την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο για νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Το πρόγραμμα αυτό λοιπόν έχει μπει στις ράγες υλοποίησης και η κάλυψη του κόστους θα φτάσει από 40% έως 60% για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες. Συνολικά θα δοθεί επιδότηση για 250.000 φωτοβολταϊκά - τα 150.000 για στέγες κατοικιών, 75.000 για στέγες επιχειρήσεων και 75.000 για αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων και ημιδιαφανών φωτοβολταϊκών πάνελ τους στον κόσμο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προγράμματος. Το διεκδίκησαν πολλές χώρες, όμως κέρδισε η Ελλάδα που με την πολιτική μας τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει γίνει ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το πρωτοπόρο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN - ΑΠΘ αναβαθμίζεται σε ερευνητικό κέντρο πρώτης γραμμής, με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ (50% από την Ε.Ε., 50% εθνική χρηματοδότηση) και με συμμετέχοντες όπως τα πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Μπορντό.

Η Σαντορίνη, η Φολέγανδρος, η Μήλος και η Σέριφος - τέσσερα πανέμορφα νησιά μας θα απαλλαγούν από τις ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από πετρέλαιο. Πώς θα γίνει αυτό; Με τη διασύνδεση των Νοτιοδυτικών Κυκλάδων με το ηλεκτρικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που υλοποιείται μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και προϋπολογισμού 524 εκ. ευρώ. Μέσα στην εβδομάδα λοιπόν, ο ΑΔΜΗΕ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψαν σύμβαση για τη χρηματοδότηση της υποβρύχιας διασύνδεσης των νησιών με καλώδια μήκους 350 χλμ.

Την περασμένη Τέταρτη παρουσιάσαμε το φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό, πρόγραμμά μας «Η Κρήτη το 2030». Πρόκειται για μια δέσμη 480+ μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων, με προϋπολογισμό 7,7 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα κινείται σε τέσσερις άξονες: την ανάπτυξη σύγχρονων δικτύων και υποδομών, την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής σε συνδυασμό με την πράσινη μετάβαση, την υλοποίηση επενδύσεων που θα δώσουν πρόσθετη αξία σε πολλούς τομείς από τον πολιτισμό έως την έρευνα και την καινοτομία και τέλος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το όρος Δίκτη "Απάτητο Βουνό", και έτσι θα έχουμε δύο Απάτητα Βουνά στην Κρήτη. Έως σήμερα έχουμε ορίσει ως Απάτητα Βουνά 8 ορεινούς όγκους (Σάος, Σμόλικας, Τύμφη, Ταΰγετος, Χατζή, Άγραφα, Μαίναλος, Λευκά Όρη). Σε αυτά θα προστεθεί και η Δίκτη. Και τι σημαίνει αυτό; Πως βρίσκονται σε καθεστώς πολύ αυξημένης περιβαλλοντικής προστασίας. Ουσιαστικά δεν θα επιτρέπεται καμία παρέμβαση που θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα των βουνών, ώστε να βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο τη χλωρίδα και την πανίδα να αναπτυχθούν.

 
Πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στις παραστατικές τέχνες ως το 2025

 Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook:


… Όμως, μέχρι σήμερα, οι σπουδές στις παραστατικές τέχνες υπήρξαν ασύνδετες από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Υπάρχουν βέβαια πανεπιστημιακά τμήματα Θεατρικών και Μουσικών Σπουδών, αλλά έχουν διαφορετική κατεύθυνση. Αυτή η απουσία σύνδεσης προκάλεσε μέσα στα χρόνια στρεβλώσεις και αβεβαιότητα στους σπουδαστές, αποφοίτους και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών ως προς τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους δικαιώματα και αποτελούν πηγή των αντιδράσεων πολλών καλλιτεχνών με αφορμή και το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που ρυθμίζει τα προσόντα όλων των κλάδων για προσλήψεις σε θέσεις διοικητικού -και όχι καλλιτεχνικού- χαρακτήρα στο δημόσιο. …


Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε καθαρές λύσεις και απαντήσεις έτσι ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα τις παραστατικές τέχνες. Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε ήδη από το 2021 ξεκινήσει, σε συνεργασία με της κρατικές μας σχολές, την απαραίτητη προεργασία. Και σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών:


Σχεδιάζουμε άμεσα τον οδικό χάρτη με τον οποίο η χώρα μας θα αποκτήσει ως το 2025 δημόσιες, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδές στις παραστατικές τέχνες. Επίσης προχωράμε με τη διαβάθμιση της ωδειακής εκπαίδευσης, της ραχοκοκαλιάς της μουσικής παιδείας της Ελλάδα, καθώς η ωδειακή παιδεία στη χώρα μας διέπεται ακόμα από Βασιλικό Διάταγμα του 1957.

Δημιουργούμε τρεις διυπουργικές Ομάδες Εργασίας, μία για το θέατρο και τη δραματική τέχνη, μία για τον χορό και μία για τη μουσική, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, φορέων όπως η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, των διευθυντών των κρατικών σχολών μας, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και από τις τρεις μορφές παραστατικών τεχνών, και φυσικά, σε εκτενή και τακτική διαβούλευση με τα αντιπροσωπευτικά κλαδικά και σπουδαστικά σωματεία.

Ως προς το Προεδρικό Διάταγμα που έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση μεταξύ των καλλιτεχνών, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι το ΠΔ δεν ρυθμίζει και δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες προσλαμβάνονται ή αμείβονται στον Δημόσιο Τομέα για καλλιτεχνικό ή εκπαιδευτικό έργο.

Η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι το ΠΔ δεν θίγει ακαδημαϊκά, επαγγελματικά και μισθολογικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, ούτε επιφέρει οποιαδήποτε μεταβολή στη νομική και οικονομική αντιμετώπισή τους. Κάνουμε όμως ένα βήμα παραπάνω για να λήξει αυτή η παρεξήγηση.

Δρομολογούμε νομοθετική ρύθμιση που εξαιρεί ρητά τις προσλήψεις καλλιτεχνών στο δημόσιο από το προεδρικό διάταγμα ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στις προθέσεις μας είναι η στήριξη και αναβάθμιση και όχι η υποβάθμιση του κλάδου.

Για αυτό, προχωράμε άμεσα και σε μία ακόμα κίνηση: Ξεκαθαρίζουμε το μισθολογικό τοπίο για τους καλλιτέχνες ώστε να είναι σαφές σε όλους ότι εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ και πληρώνονται με άλλον τρόπο.

Προκειμένου λοιπόν να διορθωθούν αστοχίες και λάθη που παρατηρήθηκαν διαχρονικά σε ΟΤΑ, επεκτείνουμε νομοθετικά στους δήμους την υποχρέωση για τη χρήση ειδικού και όχι του ενιαίου μισθολογίου, έτσι ώστε οι καλλιτέχνες μας να προσλαμβάνονται και να αμείβονται με δίκαιο τρόπο που αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της φύσης του καλλιτεχνικού επαγγέλματος.

Αυτή είναι η δέσμευση της Κυβέρνησης μας:


Δημόσιες πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές παραστατικών τεχνών ως το 2025

Άμεση νομοθέτηση για δίκαιη αμοιβή καλλιτεχνών σε όλο το δημόσιο

Προστασία και διασφάλιση ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών

Είναι ένα σύνθετο έργο που θα αναβαθμίσει και θα μεταρρυθμίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τον πολιτιστικό κλάδο. Είναι ένα έργο που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη τετραετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Καταλυτική η σύγκριση και στην οικονομία με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ

 


Τα τελευταία 4 χρόνια, με την ασκηθείσα οικονομική πολιτική πετύχαμε: την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας, την αναπτυξιακή και συμπεριληπτική πορεία της οικονομίας, την ολόπλευρη ισχυροποίηση της χώρας, την αποτελεσματική στήριξη της κοινωνίας. Και τα πετύχαμε όλα αυτά, συλλογικά, με ευθύνη απέναντι στο σήμερα και το αύριο, στις θυσίες των πολιτών και τις προοπτικές της νέας γενιάς. Αυτά αποτυπώνονται σε όλους, σχεδόν, τους βασικούς δείκτες της οικονομίας, ενώ η σύγκριση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλυτική!


Διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Σε επίπεδο 9μήνου 2022, η άνοδος του διαθέσιμου εισοδήματος είναι 10 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2019. Το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα ήταν 72,1 το 2015, με μονάδα βάσης το 100, και σήμερα είναι 79,3.

Ανάπτυξη. Περίοδος ΣΥΡΙΖΑ: Μέσος όρος στην Ευρωζώνη; 2,08%. Μέσος όρος στην Ελλάδα; 0,53%! Δηλαδή, το ¼ του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Περίοδος Νέας Δημοκρατίας: Μέσος όρος στην Ευρωζώνη; 1%. Μέσος όρος στην Ελλάδα; 1,73%. Δηλαδή, σχεδόν διπλάσιος. Και η καλύτερη εγχώρια απόδοση, διαρκώς διευρύνεται.

Άμεσες ξένες επενδύσεις. Στα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, 12,1 δισ. ευρώ. Στα 3,5 χρόνια Νέας Δημοκρατίας, 16,5 δισ. ευρώ. Ποσό που θα αυξηθεί, αφού ακόμη δεν έχουμε στοιχεία για όλο το 2022.

Ανεργία. Μειώθηκε κατά 7% επί ΣΥΡΙΖΑ. Μειώθηκε επιπλέον κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες επί Νέας Δημοκρατίας, παρά τις εξωγενείς κρίσεις.

«Κόκκινα» δάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα παρέλαβε στο 43,5% του συνόλου. Τα παρέδωσε στο ίδιο ποσοστό. Σήμερα είναι στο 9,7%!

Καταθέσεις. Επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτές μειώθηκαν κατά 11 δισ. ευρώ. Επί Νέας Δημοκρατίας, έχουν αυξηθεί κατά 48 δισ. ευρώ.

Αναβαθμίσεις – υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας. Επί ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα αφού υποβαθμίστηκε 10 φορές, στη συνέχεια αναβαθμίστηκε 18 φορές. Επί Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα μόνο αναβαθμίζεται, 12 φορές μέχρι σήμερα.

Spread, δηλαδή διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου. Επί ΣΥΡΙΖΑ, το μέσο spread διαμορφώθηκε στις 612 μονάδες βάσης. Επί Νέας Δημοκρατίας, στις 174,6 μονάδες βάσης, πάνω από τρεις φορές χαμηλότερα.

Κύκλος εργασιών επιχειρήσεων. Στο 9μηνο του 2022 ανέρχεται στα 336 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 30 δισ. ευρώ από το σύνολο του 2018.

Κενό ΦΠΑ (VAT Gap). Το 2018, ήταν στο 25,6%. Το 2020, βρίσκεται στο 19,7%. Σημαντική βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, που προέρχεται, κυρίως, από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών – ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη – της τελευταίας τετραετίας, αλλά και από τη σημαντική ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.Επιβεβαιώνεται η ανθεκτικότητα και η ανοδική δυναμική της ελληνικής οικονομίας

 Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η ανθεκτικότητα και η ανοδική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις, επιβεβαιώθηκαν κατά την συνάντηση που είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Pierre Gramegna. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως η ενεργειακή κρίση και η ανάγκη για μια ισχυρή απάντηση της Ευρώπης στην κλιματική αλλαγή αλλά και οι προκλήσεις του μέλλοντος.


Τα στοιχεία αυτά -όπως επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας- αντανακλώνται στις επενδύσεις και στις εξαγωγές που ενισχύονται σημαντικά, στην ανεργία που συρρικνώνεται, στις οικονομικές ανισότητες που μειώνονται, στα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια που διαμορφώνονται σε μονοψήφιο ποσοστό του συνόλου των δανείων, στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά, στα δημόσια οικονομικά που βρίσκονται σε τροχιά περαιτέρω βελτίωσης, και, τέλος, στο ενισχυμένο κύρος και την αυξημένη αξιοπιστία της χώρας.

Αντανακλώνται, επίσης, στις 11 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία, φτάνοντας, πλέον, ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα και καθιστώντας ρεαλιστικό τον στόχο για ανάκτησή της εντός του 2023.

Για το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση θέτει στις προτεραιότητές της:

Τη διασφάλιση δημοσιονομικής υπευθυνότητας.

Την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.

Την εμπροσθοβαρή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Την αντιμετώπιση του συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους.Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και θα συνεχίσει το έργο της

 


Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αρχή για ένα σχέδιο πόλωσης που έχει καταστρώσει για να φτάσει μέχρι της εκλογές.

Είναι μια ευκαιρία πλήρους αποτίμησης διότι δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τη σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια σύγκριση για όλα: Για την οικονομία, την απασχόληση, τη διεθνή θέση της χώρας, την εξωτερική και αμυντική πολιτική, το μεταναστευτικό και φυσικά και το κράτος δικαίου. Θα φανεί έτσι γιατί ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την Κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, στο πεδίο της αληθινής ζωής, επιλέγει το «γήπεδο» της λάσπης και της τοξικότητας.

Θα υπάρχει όμως και μια δεύτερη ευκαιρία. Θα δοθεί η δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για μια σειρά από ζητήματα μείζονος σημασίας. Τα ερωτήματα εστιάζονται κυρίως σε 3 ενότητες:

Ενότητα 1η που αφορά το θέμα επισυνδέσεων και παράνομων λογισμικών.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξαν επί των ημερών του άρσεις απορρήτου κρατικών λειτουργών και πολιτικών προσώπων; Διότι, ήδη, η πρώτη η αρνητική τοποθέτησή του το Σεπτέμβριο του 2022 έχει διαψευστεί, αφού προέκυψε το ζήτημα των παρακολουθήσεων των κυρίων Σαγιά και Πιτσιόρλα. Αλλά και γιατί λίγο πριν φύγουν από την εξουσία, το 2019, άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα και φρόντισαν να παραγραφούν αδικήματα σχετικά με κακόβουλα λογισμικά.

Ποια είναι ακριβώς η θέση του για τα όσα αναδείχθηκαν σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του Κ.Κ.Ε. επί ημερών της διακυβέρνησής του;

Πώς ανέφερε τα ονόματα των έξι πολιτών; Είχε άδεια εκ μέρους εκ μέρους των προσώπων για να διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα, για να διακινεί τα προσωπικά τους τηλέφωνα; Στην επιστολή του κ. Ράμμου, την οποία κράδαινε επιδεικτικά, αναφέρονταν τα ονόματα αυτά; Ναι ή όχι;

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε -αυτή είναι η σταθερή γραμμή εδώ και πάρα πολύ καιρό του ΣΥΡΙΖΑ- ότι ο Πρωθυπουργός είναι «αρχηγός εγκληματικού δικτύου ή εγκληματικής συμμορίας». Υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να συνδέει τον Πρωθυπουργό με τα όσα του καταμαρτυρεί; Υπάρχει κάποιος -κάποιος μέσα από την ΑΔΑΕ ή οποιοσδήποτε- ο οποίος έχει αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε το θέμα;

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «υπάρχουν δικασταί εν Αθήναις». Βεβαίως υπάρχουν, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή οι δικαστές ανάμεσα στα υπόλοιπα δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Και έπειτα τι σημαίνει η δήλωση αυτή; Τι θέλει να μας πει; Τι υπαινίσσεται; Ότι υπάρχουν δικαστές διαφόρων ταχυτήτων, ότι υπάρχουν δικαστές που είναι άξιοι και δικαστές που είναι ανάξιοι, υπάρχουν δικαστές δύο τάξεων και κατηγοριών ανάλογα με το πώς βλέπει τις αποφάσεις τους ο κ. Τσίπρας; Ισχύει ή όχι η δήλωσή του στις 5 Δεκεμβρίου έξω από τον Άρειο Πάγο ότι «εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη»;

Για κάποιο περίεργο λόγο, για κάποιο ύποπτο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει και πάλι μανιωδώς να γίνει δημόσια θεσμική συζήτηση για τις επισυνδέσεις δίχως να έχουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης. Το σωστό θεσμικά θα ήταν να έχει προηγηθεί η δικαστική διερεύνηση και έπειτα να επιχειρηθεί η πολιτική αποτίμηση. Η απάντηση για την αντιστροφή της κανονικότητας, της θεσμικής τάξης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται και εδώ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Θεωρεί ότι θα κερδίσει πολιτικά από το σκοτάδι, πριν το απόλυτο το φως και για αυτή την υπόθεση έλθει στην επιφάνεια. Βιάζεται γιατί γνωρίζει πως ό,τι όταν τελικά θα έλθει το φως στην επιφάνεια όσα θα αποδειχθούν, θα είναι τελείως άσχετα με αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι συνέβησαν και σε κάθε περίπτωση θα αναδειχθεί το αδιέξοδο, το παράλογο, το αναληθές των ισχυρισμών του σε ό,τι αφορά στον Πρωθυπουργό.

Η δεύτερη ενότητα ερωτημάτων έχει να κάνει με γεγονότα, για τα οποία, πάνω από 10 ημέρες, ο κ. Τσίπρας επιδεικνύει μια εκκωφαντική σιωπή. Αφορούν τις αποκαλύψεις για σακούλες με «μαύρο» χρήμα προς την Κουμουνδούρου, τα SMS για το μοίρασμα ποσοστών μεταξύ καναλαρχών για την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel και τον περιβόητο «Α2».

Τι, επιτέλους, απαντά ο κ. Τσίπρας στις βαριές καταγγελίες που αφορούν στο κόμμα και την Κυβέρνησή του για τα ζητήματα αυτά;

Γιατί -αν αμφισβητεί όσα λέει ο κ. Καλογρίτσας- δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του; Τι φοβάται; Φοβάται μήπως τον «προκαλέσει» και βγουν και άλλα στοιχεία στην επιφάνεια;

Ποιος ήταν τελικά ο καθοδηγητής πίσω από αυτό το ιδιότυπο αρχηγείο διανομής «μαύρου» χρήματος, που, όπως καταγγέλλεται, κατευθύνονταν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικά στελέχη, κομματικά ΜΜΕ και κομματικούς μηχανισμούς προπαγάνδας;

Ποια ήταν η σχέση του ίδιου του κ. Τσίπρα με τον δικηγόρο κ. Αρτεμίου, που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και ζητούσε ασφάλεια για να μεταφέρει βαλίτσες, που προοριζόταν, όπως φαίνεται, για το 16% του ΣΥΡΙΖΑ Channel, έτσι ώστε μαζί με τον κ. Καλογρίτσα να υπάρχει πλειοψηφία;

Η τρίτη ενότητα αφορά τις νέες αποκαλύψεις για την πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον της χώρας μας στον Έβρο, αλλά και δηλώσεων στελεχών του κόμματός του ότι με τον φράχτη παραβιάζεται η διεθνής νομιμότητα. Επειδή επιμένουν να σιωπούν και σε αυτά, επανερχόμαστε στα ερωτήματα και θα είναι μια ευκαιρία κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην πρόταση δυσπιστίας, να απαντήσει:

Γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και στελέχη του κόμματός του, επέμεναν για νεκρό παιδί, ακόμη και όταν έχουν καταρρεύσει πλήρως οι σχετικοί ισχυρισμοί;

Δεν αισθάνεται καμιά ενοχή, καμιά ντροπή για το διασυρμό της χώρας μας;

Εξακολουθεί ακόμη και τώρα να μην βρίσκει κανένα λόγο για να ζητήσει συγγνώμη;

Τι λέει ο ίδιος σε σχέση με όσα δηλώνει ο στενός συνεργάτης του, κ. Τζανακόπουλος σχετικά με το θέμα νομιμότητας του φράχτη στον Έβρο; Παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, η προστασία των συνόρων μας στον Έβρο, μέσω του φράχτη;

Εάν ποτέ με τον οποιονδήποτε τρόπο ξαναγίνονταν Κυβέρνηση, θα γκρέμιζαν τον φράχτη;

Ήδη οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και γιατί ταυτόχρονα δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της δικής του διακυβέρνησης. Επειδή δεν έχει πραγματική πρώτη ύλη για να αντιπολιτευτεί την Κυβέρνηση στην πραγματική ζωή, στα μεγάλα διακυβεύματα, φιλοτεχνεί επιμελώς μια πλαστή εικόνα. Η ακατάσχετη υποσχεσιολογία, η ατεκμηρίωτη σκανδαλολογία και η παρανοϊκή συνωμοσιολογία συνιστούν το πάζλ των προτάσεων, της τακτικής, του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εκλογές, αλλά και για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Η σύγκριση είναι χρήσιμη, σε κάθε περίπτωση, απαραίτητα και τα αποτελέσματα καταλυτικά. Όμως ο δικός μας πήχης δεν είναι σε καμία περίπτωση η ανεπάρκεια των άλλων.

Την Παρασκευή το απόγευμα η κυβέρνηση θα ξαναπάρει ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξει ο Πρωθυπουργός τις εκλογές θα συνεχίσει κανονικά τη δουλειά της. Το διακύβευμα για την Πατρίδα και τους ανθρώπους στις εκλογές που έρχονται είναι μια ισχυρή, ασφαλής και ευημερούσα Ελλάδα. Είναι μια Δημοκρατία ισχυρή, και μια Δημοκρατία είναι ισχυρή όταν όλοι σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Το διακύβευμα είναι σημαντικό, συλλογικό και εθνικό.