Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Νέος αναρχοτραμπούκος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γκλέτσος

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ, γλίτωσε; Έτσι πιστεύουμε από τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη, και βρήκε τον νέο του Πολάκη στο πρόσωπο του Απόστολου Γκλέτσου, τον οποίο στηρίζει για υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας.

Στον Γκλέτσο δεν άρεσαν τα σχόλια του Βασίλη Χιώτη στον ΣΚΑΙ και είπε να τον απειλήσει όπως κάνει τόσα χρόνια ο Παύλος Πολάκης.

Και ο φαιδρός τραμπούκος γράφει (“θα έπρεπε να τον θάψω τρία μέτρα κάτω από τη γή”, “σας έχω” κλπ.) απειλώντας ευθέως με ξυλοδαρμό το γνωστό δημοσιογράφο και διευθυντή του ραδιοφώνου του Σκάι.

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Χιώτη και τις απειλές Γκλέτσου:



Ακροαριστεροί κακοποιοί με εντολή ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν επεισόδια στην Αθήνα

 


Εδώ και δύο ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να ξεσηκώσουν κόσμο με πρόσχημα το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ακροαριστεροί κακοποιοί προσπαθούν με ξεκάθαρες εντολές της ακροαριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, να δημιουργήσουν ένταση, χαλώντας την σιωπηλή διαμαρτυρία του κόσμου για το δυστύχημα, και πετώντας δολοφονικές μολότοφ προς τους αστυνομικούς.



Ελεγχόμενος από την επιτροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Χρήστο Σπίρτζη

 


Δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, γιατί ο έλεγχος αφορά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 καθώς και τον τότε υπουργό μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Και επειδή ευθύνες σίγουρα υπάρχουν και στον  ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να μην αποκαλυφθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αντίθετος με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, και έχει αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος 

Η ουσία είναι ότι η αλήθεια θα λάμψη θέλει, δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευθύνες θα αποδωθούν όπου υπάρχουν.



Ανακοινώθηκε η Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα

 



Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού.

Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

– Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.

– Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.

– Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.




Η Τσαπανίδου ρωτάει θα είναι υποψήφιος ο Καραμανλής; Και εμείς ρωτάμε θα είναι ο Σπίρτζης;



Η Τσαπανίδου μας έδειξε αμέσως ότι είναι έτοιμη να ξεφτιλιστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κάνει ασύστολα.

Η Τσαπανίδου έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση με ερωτήματα φαιδρά να είχαμε να λέγαμε, και στεκόμαστε σε ένα που χρειάζεται και η δικιά της απάντηση.

Ρωτάει η Τσαπανίδου :

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη που απέδωσε στον κ. Καραμανλή την "αντικειμενική πολιτική ευθύνη" να μας απαντήσει εάν αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές και μετά θα είναι κανονικά υποψήφιος".  

Και ρωτάμε και την ίδια να μας απαντήσει; Επειδή οι ευθύνες είναι διαχρονικές ο Χρήστος Σπίρτζης, ο επί 4,5 χρόνια υπουργός μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), που δεν έκανε τίποτα για την ασφάλεια θα είναι υποψήφιος;

Επειδή η τραγωδία έγινε επί Καραμανλή, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευθύνες του Σπίρτζη δεν υπάρχουν!!!!!! 

.



Ο Κάρολος τελειώνει Μέγκαν και Χάρι που πήγαν να κάνουν καριέρα καταγγέλλοντας - Τους πήραν το εξοχικό

 



Η εκδίκηση του βασιλιά και δικαιολογημένη! 

Ο Κάρολος αποφάσισε να διώξει τον Χάρι και τη Μέγκαν από το Frogmore Cottage λόγω των διαρκών αιχμών του γιου του κατά της Καμίλα στα απομνημονεύματά του Spare, και της προσπάθειας του ζεύγους να κάνουν κακό στην βασιλεία, κάνοντας καριέρα καταγγέλλοντας.



Ο βασιλιάς ειδοποίησε τον γιο του και τη νύφη του την Τρίτη να εκκενώσουν την έπαυλη των πέντε υπνοδωματίων εντός του κτήματος του Ουίνδσορ. Η κίνηση του Κάρολου σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail υποστηρίχθηκε θερμά τόσο από τη σύζυγό του Καμίλα όσο και από τον Γουίλιαμ και την Κέιτ.

Ο Κάρολος θεωρεί ότι ο γιος του «έχει ξεπεράσει τα όρια» μετά τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στη σειρά του Netflix αλλά και στα απομνημονεύματα-βόμβα του πρίγκιπα Spare και εόιναι δεδομένο ότι η Μέγκαν για να προβληθεί κάνει μεγάλο κακό στην οικογένεια του Χάρι παρασύροντας τον.

Ο βασιλιάς λέγεται ότι εξοργίστηκε ιδιαίτερα με τις κατηγορίες ότι η Καμίλα ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή ιστοριών στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει η Mirror.

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να αποφάσισε να διώξει τον Χάρι και τη Μέγκαν από το Frogmore Cottage λόγω των επανειλημμένων αιχμών του γιου του κατά της βασίλισσας συζύγου Καμίλα

Μιλώντας με τον Anderson Cooper του 60 Minutes για να προωθήσει το βιβλίο του τον Ιανουάριο, ο Χάρι είπε ότι η προθυμία της Καμίλα να δημιουργήσει σχέσεις με τον βρετανικό Τύπο την έκανε «επικίνδυνη» και ότι θα υπήρχαν «πτώματα στο δρόμο εξαιτίας αυτού». Την αποκαλούσε επίσης «κακοποιό» σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Ο Κάρολος φέρεται να ξεκίνησε τη διαδικασία έξωσης στις 11 Ιανουαρίου - την επομένη της κυκλοφορίας του Spare - αφού διάβασε έναν φάκελο με διαπιστώσεις από βοηθούς σχετικά με λεπτομέρειες που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο.

Πηγές δήλωσαν στη Mirror ότι οι κατηγορίες έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση του Χάρι με τον πατέρα του και τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Και πρόσθεσαν: «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Χάρι γνώριζε πολύ καλά πώς η Καμίλα θα αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τον πατέρα του και την πέρασε με κατάφωρη αδιαφορία ούτως ή άλλως. Ο βασιλιάς αισθάνθηκε χωρίς αμφιβολία ότι πέρασε τη γραμμή και ήταν η απόλυτη πράξη ασέβειας».

Η τελευταία τροπή στον συνεχιζόμενο πόλεμο των Windsors δείχνει ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Χάρι θα εμφανιστεί στη στέψη του Κάρολου στις 6 Μαΐου κάτι που δεν ενδιαφέρει τον Βασιλιά γιατί θα χρησιμοποιοήσουν την στέψη για δικιά τους προβολή.

H βασίλισσα Ελισάβετ είχε παραχωρήσει στον Χάρι και τη Μέγκαν το Frogmore Cottage το 2018

Το σπίτι έχει ήδη προσφερθεί στον πρίγκιπα Άντριου





Σταθάκης κατά Παύλου Πολάκη

 



Τη δική του ετυμηγορία, πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και τη σύγκληση του πειθαρχικού οργάνου με αντικείμενο την αποπομπή του Παύλου Πολάκη, που πήγαν για την άλλη εβδομάδα λόγω του εθνικού πένθους, έβγαλε ο πρώην βουλευτής Χανίων και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για «δεδομένο ατόπημα» του Παύλου Πολάκη για την ανάρτηση που οδήγησε στην παραπομπή του στα όργανα. Ο Γιώργος Σταθάκης είπε επί λέξει: «Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υπήρξε μια μικρή αναστάτωση που θεωρήθηκε λήξασα. Τη Δευτέρα μιλούσαμε με τον Παύλο σε εκδήλωση στα Χανιά. Ακολούθησε η κλιμάκωση που ενεργοποίησε μια τελείως διαφορετική διαδικασία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα θέμα που χειρίζεται πλέον κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πριμοδοτεί τη δική του υποψηφιότητα στα Χανιά, απάντησε: «Επέλεξα και έθεσα εαυτόν στον ΣΥΡΙΖΑ να κατέβω στα Χανιά πάλι, προφανώς μαζί με τον Παύλο Πολάκη, όπως και στις προηγούμενες εκλογές. Ανακοινώθηκαν λιγότεροι υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη. Το θέμα με τον κ. Χαιρετάκη έληξε μέσα σε δύο ώρες».

Για το αν πρέπει να διαγραφεί ο Παύλος Πολάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Δεν έχω προσωπική άποψη για το θέμα. Το ατόπημα είναι δεδομένο. Κανένας δεν έχει πολιτική πλατφόρμα πριν από τις εκλογές. Το κόμμα είναι ενιαίο και η πολιτική πλατφόρμα εκφράζεται από τον Τσίπρα. Τέλος».

Τον κάρφωσε τον Παυλάρα  στην καρδιά ο Σταθάκης…


tomanifesto.gr





Με εντολή Τσίπρα ο Παππάς πήγε στα Τέμπη νομίζοντας ότι θα ξεπλύνει την καταδίκη του

 



Νομίζοντας ότι θα ξεπλύνει την καταδίκη του, ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε τον Νίκο Παππά, αποζητώντας την αποδοχή και την συμπάθεια των ανθρώπων, που έχουν πληγεί από την τραγωδία δείχνοντας τον δήθεν λυπημένο.

Με εντολή λοιπόν του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, πήγε στα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νίκος Παππάς, γιατί παραμένει και μετά την καταδίκη του τομεάρχης ο Νίκος Παππάς και θα είναι και υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.






Η ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ο καταδικασμένος Νίκος παππάς διαφωνεί για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας και αυτός τις ευθύνες του με τον Χρήστο Σπίρτζη στο τιμόνι του υπουργείου μεταφορών για 4,5 χρόνια και πρόεδρο των συνδικαλιστών του ΟΣΕ ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί κάνοντας καθυστερήσεις και διαφωνώντας.

Δίχως την εμπλοκή της Βουλής, αλλά με υπερκομματική επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί η διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με βάση τον σχεδιασμό του νέου υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Με την προοπτική αυτή διαφωνεί ο φαιδρός και προκληκτικός ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος και καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος Νίκο Παππά, ο οποίος δήλωσε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή κι όχι υπερκομματική «με πρόσωπα της αρεσκείας της κυβέρνησης», όπως είπε, με σκοό να καθυστερήσει η επιτροπή και να μην βγουν αλήθειες που εμπλέκουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεραπετρίτης, στην διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου μίλησε συγκεκριμένα για την σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην οποία είχε αναφερθεί στο διάγγελμά του και ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, περιγράφοντας τον ρόλο που θα έχει στο υπουργείο επισήμανε ότι είναι μεταβατικός υπουργός και έχει ως αποστολή την επίτευξη τριών στόχων. Διευκρινίζοντας ότι έως τις εκλογές οι υφυπουργοί ουσιαστικά θα εποπτεύουν τον κύριο όγκο των εργασιών του υπουργείου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αναλαμβάνω με ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό με τους εξής τρεις σκοπούς:

1), να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους φθάσαμε να θρηνήσουμε απώλεια ζωών. Η έρευνα θα είναι ενδελεχής και διαφανής. Θα συσταθεί σήμερα επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας. Τις παθολογίες και τις αδράνειες που υπήρξαν διαχρονικά, αντικειμενικά.

2), να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών για να μην υπάρξει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά την ταχύτητα των έργων.

3), να αναληφθούν όλες οι άμεσες ενέργειες εξασφάλισης της ασφάλειας των υποδομών των σιδηροδρομικών μεταφορών».




Συνελήφθησαν δύο Αμερικανοί που κατηγορούνται ότι προμήθευσαν αεροπορική τεχνολογία στη Ρωσία

 



Δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν στο Κάνσας, κατηγορούμενοι ότι προμήθευσαν αμερικανική αεροπορική τεχνολογία στη Ρωσία κατά παράβαση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον σε βάρος της Μόσχας, αποκάλυψε χθες Πέμπτη ο υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Μάθιου Άξελροντ.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Μεταξύ άλλων έβαλαν στη «μαύρη λίστα» τους τομείς της άμυνας, της αεροδιαστημικής, της ναυτιλίας και της βιομηχανίας, προκειμένου να περιορίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε τεχνολογίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πολεμική μηχανή της.

Ο Άξελροντ αποκάλυψε τις δύο συλλήψεις σε εκδήλωση του αμερικανικού δικηγορικού συλλόγου στο Μαϊάμι, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Εμπορίου συνεργάζεται με το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Cyril Gregory Buyanovsky, 59, του Lawrence, και ο Douglas Robertson, 55, του Olathe, ιδιοκτήτες της KanRus Trading Company, η οποία προμήθευε ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε ρωσικές εταιρείες και παρείχε υπηρεσίες επισκευής για εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής, από το 2020, συνωμότησαν για να αποφύγουν τους νόμους περί εξαγωγών των ΗΠΑ αποκρύπτοντας και παραθέτοντας τους πραγματικούς τελικούς χρήστες, την αξία και τους τελικούς προορισμούς των εξαγωγών τους και μεταφορτώνοντας αντικείμενα μέσω τρίτων χωρών.

Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για συνωμοσία, εξαγωγή ελεγχόμενων αγαθών χωρίς άδεια, παραποίηση και παράλειψη υποβολής ηλεκτρονικών πληροφοριών εξαγωγής και λαθρεμπορία αγαθών αντίθετα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών για κάθε κατηγορία εξαγωγής ελεγχόμενων αγαθών χωρίς άδεια. Έως και 10 χρόνια φυλάκιση για κάθε κατηγορία λαθρεμπορίου και φυλάκιση έως πέντε ετών για κάθε κατηγορία συνωμοσίας και παραποίησης πληροφοριών εξαγωγής».


protothema.gr



Στη φυλακή μετά την απολογία του ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας

 


Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε εχθές Πέμπτη ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Κατά την απολογία του ο 60χρονος, αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είχε κάνει και σε συνέντευξη του κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. Ο ίδιος απολογήθηκε σήμερα για το κακούργημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής.

Να σημειωθεί τέλος ότι προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση έλαβε σήμερα ο Ηλίας Μίχος, προσωρινά κρατούμενος και βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης. Η προθεσμία που του δόθηκε από την ανακρίτρια είναι για τις 6 Μαρτίου.



Ληστεία στη Rolex δύο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

 


Εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ η ληστεία στη Rolex που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου  με την αστυνομία να έχει προχωρήσει ήδη σε δύο συλλήψεις.

Στην ληστεία που έγινε στο υποκατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας οι δράστες είχαν καταφέρει να αρπάξουν τουλάχιστον 23 ρολόγια που η αξία τους μετριέται σε περίπου 135.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μετά την έρευνα των αστυνομικών, η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers (Ροζ Πάνθηρες).

Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν διεθνή δράση και στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, όπου διαπράττουν ληστείες με την μέθοδο “smash and grab” ή διαρρήξεις με την μέθοδο “ram and raid”.

Λειτουργούν με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη  εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κυκλοφορούν με πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ενώ στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει, ακόμα και αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα».

Για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, τα μέλη της εν λόγω ομάδας:

αφαίρεσαν δύο (2) μοτοσικλέτες,

προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό (πιστόλι, σφυρί, μέσα απόκρυψης των χαρακτηριστικών των προσώπων τους),

διέμειναν σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα για χρονικό διάστημα ελάχιστων ημερών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως «ορμητήριο»,

για τις μετακινήσεις τους πριν και μετά την τέλεση της ληστείας χρησιμοποίησαν οχήματα, τα οποία δεν ανήκαν σε αυτούς, ενώ

τρεις εξ’ αυτών εισήλθαν στην Ελλάδα και παρέμειναν σε αυτή το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την τέλεση της ληστείας και εξήλθαν από αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα αμέσως μετά την διάπραξή της.

Περαιτέρω, από τη διεξοδική ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από το σύνολο του προανακριτικού υλικού, τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων καθώς και των πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν μέσω αστυνομικής συνεργασίας με άλλες χώρες, καταδείχθηκε ο ρόλος κάθε μέλους στην διάπραξη της ληστείας.

Πιο αναλυτικά:

47χρονος αλλοδαπός, πριν τη ληστεία συμμετείχε στις δύο (2) κλοπές μοτοσυκλετών, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα τέλεσης, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής, με τη χρήση σφυριού, έθραυσε τις βιτρίνες και τις προθήκες του καταστήματος και αφαίρεσε τα ρολόγια. Ο συγκεκριμένος αποτελεί ενεργό μέλος του εγκληματικού δικτύου των «Pink Panthers» με διασυνδέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που βοήθησε στην άμεση διοχέτευση των κλεμμένων ρολογιών σε ένα εκτεταμένο δίκτυο κλεπταποδόχων σε διάφορες χώρες ώστε να μην εντοπιστούν.

35χρονος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ ημεδαπού και αλλοδαπών, συμμετείχε στις κλοπές των μοτοσυκλετών και μίσθωσε το κατάλυμα που διέμειναν οι «εισαγόμενοι» δράστες. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, παρέμεινε εξωτερικά του καταστήματος, επιτηρώντας το χώρο και ακολούθως συνέδραμε στη διαφυγή του 47χρονου από την Αττική. Αποτελεί και αυτός ενεργό μέλος του εγκληματικού δικτύου των «Pink Panthers», με διασυνδέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

48χρονος αλλοδαπός, επιτέθηκε και ακινητοποίησε στο πάτωμα τον υπάλληλο security του καταστήματος ώστε να μην αντιδράσει κατά τη διάρκεια της ληστείας.

35χρονος ημεδαπός, απειλούσε με πιστόλι τον υπάλληλο του καταστήματος και τον ιδιωτικό φύλακα security, δίνοντάς τους εντολές στα ελληνικά, ώστε να θεωρηθεί ότι η εγκληματική ενέργεια πραγματοποιήθηκε από ημεδαπούς δράστες αποπροσανατολίζοντας τις έρευνες των διωκτικών Αρχών. Προσέγγισε και διέφυγε από το χώρο της ληστείας με μία από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες ενώ ακολούθως φυγάδευσε μέχρι το «κρησφύγετο» τον 48χρονο.

63χρονος αλλοδαπός, λειτούργησε ως ο «Δούρειος Ίππος» της οργάνωσης για την είσοδο των συνεργών του στο κατάστημα, καθώς εκμεταλλευόμενος την εικόνα ανήμπορου ηλικιωμένου ατόμου, κατάφερε με επιδέξιες κινήσεις, να πείσει τον υπάλληλο security να κρατήσει για περισσότερη ώρα ανοικτή την πόρτα του καταστήματος, με αποτέλεσμα να εισέλθουν εντός του καταστήματος οι συνεργοί του.

Σημειώνεται ότι, ο 47χρονος, ο 48χρονος και ο 63χρονος, εισήλθαν στη χώρα μας με αποκλειστικό σκοπό την τέλεση της ληστείας και αποχώρησαν σχεδόν αμέσως μετά από αυτή.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες (2 Μαρτίου 2023) στον Πειραιά και στον Γέρακα, συνελήφθησαν οι δύο 35χρονοι, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες καθώς και από την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

950 ευρώ,

5 κινητά τηλέφωνα, από τα οποία ένα μεγάλης αξίας,

είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά τη διάρκεια της ληστείας,

περούκα και ζευγάρι γάντια,

κράνος μοτοσικλέτας,

4 φυσίγγια,

ζυγαριά ακριβείας,

συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μικτού βάρους 6,9 gr.

νάιλον συσκευασία, περιέχουσα ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 5,7 gr.

ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, αμφιβόλου γνησιότητας

συσκευή αποθήκευσης δεδομένων USB,

6 στέλεχη καρτών SIM

σουγιάς χρώματος μαύρου, συνολικού μήκους 14 cm,

6 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων,

διάφορα έγγραφα όπως διπλώματα οδήγησης, υπεύθυνες δηλώσεις, κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων κ.λ.π.

Γίνεται μνεία ότι οι μοτοσικλέτες που κλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, βρέθηκαν την 20η και 29η Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, για παρόμοια καθώς και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζονται.



Μια συγγνώμη από τους προηγούμενους υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη;

 



Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έχοντας ευθύνες γιατί δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στο σύστημα ασφάλειας των σιδηροδρόμων ζήτησε συγγνώμη με κλάματα και παραιτήθηκε δείχνοντας πολιτική ευθιξία.



Το ερώτημα είναι αν προηγούμενοι υπουργοί που πέρασαν από αυτό το πόστο θα ζητήσουν και αυτοί συγνώμη, κυρίως ο προτελευταίος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για 4,5 χρόνια Χρήστος Σπίρτζης που συμμετείχε στο ξεπούλημα του ΟΣΕ.

Η κατάσταση στους σιδηρόδρομους δεν είναι σημερινή, όπως ακούγεται το πρόβλημα απο το 2000 και ενώ υπήρχε λύση κανένας δεν έκανε τίποτα. 

Εδώ υπάρχει σκάνδαλο με κάποιους μέσα στον ΟΣΕ να σταματούν συμβάσεις, να επαναδιαπραγματεύονται, να ξεπουλάνε τελικά τον ΟΣΕ αντί για 300 εκατομμύρια που θα τον πουλούσε η κυβέρνηση Σαμαρά, σε 45 εκατομμύρια που τα ξεπούλησε ο Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώνει κόσμο χωρίς ίχνος ντροπής, και φωνάζει να αναζητηθούν ευθύνες, όταν είναι και ο ίδιος στο κάδρο και μάλιστα με ένα υπουργό μεταφορών τον Χρήστο Σπίρτζη, από το 2015, έως το 2019 που έχει και αυτός τεράστιες ευθύνες.

Ο πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε, οι ευθύνες θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν και αυτό θα γίνει γρήγορα!!!



Ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτη ημέρα πένθους καλεί κόσμο στις πλατείες χωρίς ίχνος ντροπής

 


Βρήκαν ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεσηκώσουν όσους περισσότερους μπορούν για το δυστύχημα στα Τέμπη, παρά το ότι έχουν οι ίδιοι προιστορία στις τραγωδίες, όπως το Μάτι και η Μάνδρα, και τότε δεν είχαν ξεσηκώσει κανένα.

Να κατεβάσει κόσμο στις πλατείες επιχειρεί ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενος την οδύνη για την τραγωδία στα Τέμπη προωθώντας μέσω των σοσιαλ μίντια κάλεσμα για μια δήθεν σιωπηρή διαμαρτυρία την Παρασκευή το απογεύμα.

Καλό θα ήταν στα καλέσματα να είναι και ο Σπίρτζης που ήταν υπουργός μεταφορών για 4,5 χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, για να τον ρωτάει ο κόσμος τι έκαναν αυτοί στον ΟΣΕ εκτός από το ξεπούλημα του για μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ.

«Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την αλήθεια» αναφέρει η ΜΚΟ που είχε διοργανώσει τη γνωστή συναυλία για τον… άνθρωπο χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη Ουκρανία, και δεν την είδαμε να έχει κάνει το ίδιο για τα θύματα στο Μάτι.

Είναι αυτή που όπως είχε αποκαλυφθεί χρησιμοποιούσε ως τηλέφωνο επικοινωνίας ένα τηλέφωνο που ήταν στο όνομα της Θεανούς Φωτίου, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ίδια η ΜΚΟ με την οποία συντάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση για τη συλλογή τροφίμων και άλλων αναγκαίων υλικών για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

«Αλληλεγγύη για Όλους Σιωπηρή διαμαρτυρία- Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την αλήθεια. Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία με κεριά στις 3 Μαρτίου 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19.00.» γράφουν οι φαιδροί βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τα θύματα στο Μάτι που δεν ζήτησαν ποτέ την αλήθεια, και δεν έχουν ζητήσει συγνώμη μέχρι και σήμερα.
















Νέα 24ωρη απεργία σήμερα εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς

 


Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Η Ομοσπονδία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με βάση επιστολές της που έχουν σταλθεί σε αρμόδιους φορείς (υπουργεία, διοικήσεις, πολιτικά κόμματα) όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συντάξει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και θα ζητήσει άμεση συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα (το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα).

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (σωματεία που το προσωπικό τους εργάζεται στην Hellenic Train), όπως αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.