Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Η ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ο καταδικασμένος Νίκος παππάς διαφωνεί για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας και αυτός τις ευθύνες του με τον Χρήστο Σπίρτζη στο τιμόνι του υπουργείου μεταφορών για 4,5 χρόνια και πρόεδρο των συνδικαλιστών του ΟΣΕ ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί κάνοντας καθυστερήσεις και διαφωνώντας.

Δίχως την εμπλοκή της Βουλής, αλλά με υπερκομματική επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί η διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με βάση τον σχεδιασμό του νέου υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Με την προοπτική αυτή διαφωνεί ο φαιδρός και προκληκτικός ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος και καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος Νίκο Παππά, ο οποίος δήλωσε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή κι όχι υπερκομματική «με πρόσωπα της αρεσκείας της κυβέρνησης», όπως είπε, με σκοό να καθυστερήσει η επιτροπή και να μην βγουν αλήθειες που εμπλέκουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεραπετρίτης, στην διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου μίλησε συγκεκριμένα για την σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην οποία είχε αναφερθεί στο διάγγελμά του και ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, περιγράφοντας τον ρόλο που θα έχει στο υπουργείο επισήμανε ότι είναι μεταβατικός υπουργός και έχει ως αποστολή την επίτευξη τριών στόχων. Διευκρινίζοντας ότι έως τις εκλογές οι υφυπουργοί ουσιαστικά θα εποπτεύουν τον κύριο όγκο των εργασιών του υπουργείου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αναλαμβάνω με ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό με τους εξής τρεις σκοπούς:

1), να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους φθάσαμε να θρηνήσουμε απώλεια ζωών. Η έρευνα θα είναι ενδελεχής και διαφανής. Θα συσταθεί σήμερα επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας. Τις παθολογίες και τις αδράνειες που υπήρξαν διαχρονικά, αντικειμενικά.

2), να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών για να μην υπάρξει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά την ταχύτητα των έργων.

3), να αναληφθούν όλες οι άμεσες ενέργειες εξασφάλισης της ασφάλειας των υποδομών των σιδηροδρομικών μεταφορών».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου