Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς απουσίαζε, η Ντόρα έσωσε με το κύρος της ότι σοβαρό έχει απομείνει στην χώρα


Δόθηκε μια ευκαιρία στην  Ελλάδα μέσο της ετήσιας διμερούς Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου (Munich Security Conference), ένα διεθνές forum το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε ένα «Νταβός» (World Economic Forum) με θέματα για τη Διεθνή Ασφάλεια και τις Διεθνείς Σχέσεις γενικότερα, για να μπορέσει μέσα σε ένα μόλις διήμερο να προωθήσει και προβάλει τις εθνικές της θέσεις της για σοβαρά διεθνή προβλήματα που την απασχολούν και ο Συριζαίος Υπουργός Εξωτερικών ήταν απών από αυτή την εκδήλωση.

Η διάσκεψη αυτή,  συγκεντρώνει κάθε χρόνο σοβαρούς ανθρώπους όπως Προέδρους, πρωθυπουργούς, υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, επικεφαλής διεθνών οργανισμών, εξέχοντες κοινοβουλευτικούς και άλλες προσωπικότητες υψηλού κύρους και επιρροής που συντελούν στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Η διάσκεψη αυτή έχει ως σκοπό να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις που αφορούν στη Διεθνή Ασφάλεια, ενώ αποτελεί σημαντική ευκαιρία για άσκηση Δημόσιας Διπλωματίας.

Σε αυτή την  συνδιάσκεψη θα έπρεπε να ήταν παρών ο υπουργός εξωτερικών της χώρας κ. Κοτζιάς αλλά δεν είχε καταλάβει φαίνεται πόσο σοβαρή ήταν αυτή η διάσκεψη γιατί όπως προείπαμε πρόκειται για διάσκεψη σοβαρών ανθρώπων. Οπότε παρούσα και καλύτερα για την χώρα μας ήταν η πλέον από τις λίγες μετρημένες στα δάχτυλα σοβαρή πολιτική προσωπικότητα της χώρας Ντόρα Μπακογιάννη με την ιδιότητα ναι μεν μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και ως Πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Αντίθετα από τον υπουργό εξωτερικών της χώρας μας ήταν παρών ως κύριος ομιλητής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Mevlüt Çavuşoğlu λέγοντας και περνώντας όσα αυτός ήθελαν να ακουστούν.

Την Ελλάδα έσωσε η Ντόρα Μπακογιάννη που συμμετέχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου. 

Η κ. Μπακογιάννη μίλησε σε πάνελ με θέμα:  «Βρίσκεται η Ευρώπη υπό διάσπαση; Αλληλεγγύη και σταθερότητα;».  Στο ίδιο πάνελ συμμετείχε ο  υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσσελμπορν και ο  επικεφαλής των ευρωβουλευτών του CSU Μάρκους Φέρμπερ.

Σημεία ομιλίας όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της dorabak.gr:

Κύριες και κύριοι, σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα υπαρξιακών διαστάσεων.
Η απάντηση που θα δώσουμε στο προσφυγικό πρόβλημα, θα καθορίσει αν θα πέσουμε διαιρεμένοι ή αν θα σταθούμε όρθιοι ενωμένοι.

‘Η θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι ή θα πέσουμε κάτω ο καθένας μόνος.

Η αποστολή μας, το όραμά μας, η ίδια η  ύπαρξή μας ως ενωμένη Ευρώπη, δοκιμάζονται.

• Το μέγεθος και το εύρος του προβλήματος είναι οφθαλμοφανή. Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, η συλλογική λύση του οποίου είναι τόσο προφανής, όσο είναι και το παρελκόμενο κοινωνικό και πολιτικό κόστος. Θα είμαι σαφής, κατανοώ απολύτως πως η υποδοχή και η ένταξη μεγάλων αριθμών προσφύγων αποτελεί ένα πολιτικό και κοινωνικό σοκ. Είναι δύσκολο εγχείρημα και πολλές φορές ιδιαιτέρως οδυνηρό. Όλοι μας πιστεύω δείχνουμε την ίδια ευαισθησία στο κοινό αίσθημα. Γνωρίζουμε ότι οι λαοί μας διατρέχουν τον κίνδυνο να υποκύψουν στις σειρήνες του λαϊκισμού, του εθνικισμού και του εξτρεμισμού.

Τώρα είναι η ώρα της ηγεσίας.

Η Καγκελάριος Μέρκελ έκανε γενναίο βήμα με τις αποφάσεις της επί του προσφυγικού. Αν η Γερμανία είχε ενδώσει στο λαϊκισμό με την προσφυγική κρίση σήμερα δεν θα είχαμε ελπίδα να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρώπη.

Δυστυχώς, κάποια κράτη μέλη δείλιασαν μπροστά στην πίεση και προχώρησαν διστακτικά. Από τα νεότερα μέλη της Ένωσης άλλα υψώνουν τείχη και άλλα αρνούνται να δεχθούν μετανάστες. Η έλλειψη αλληλεγγύης είναι προφανής. Η συμφωνία για την μετεγκατάσταση πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

• Ως αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια συνεκτική, συνεπή και ουσιαστική πολιτική.

• Το πιο τραγικό είναι ότι αρχίσαμε, κάποιοι από  εμάς, να σκεφτόμαστε με ανταλλάγματα:
Σύνορα ή σταθερότητα, Ελεύθερη μετακίνηση ή ασφάλεια, Schengen για 26 κράτη ή Schengen για 24, 18, ή ακομη και 12 κράτη.

Κύριες και κύριοι, χρειαζόμαστε ένα νέο πρότυπο.

• Το κλειδί κρύβεται στην εμπροσθοβαρή άμυνα, δηλαδή στην συνεργασία με τις χώρες διαμετακόμισης. 

• Εξάλλου, δεν θέλουμε να εφεύρουμε τον τροχό. Το παράδειγμα της Ισπανίας που συνεργάστηκε με χώρες όπως η Σενεγάλη, το Μαρόκο και η Μαυριτανία είναι ένα πολύ καλό ηθικό δίδαγμα. Χώρες που παίρνουν οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη είναι αδιανόητο να παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους και να μην εφαρμόζουν επανεισδοχή. Αυτή τη στιγμή που μιλούμε πρόσφυγες φτάνουν στις ακτές μας, περίπου  2000 την ημέρα, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στην φουρτουνιασμένη θάλασσα. Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να στείλει τις απαραίτητες δυνάμεις της frontex. H Ελλάδα αποδέχεται κάθε ευρωπαϊκή βοήθεια στα σύνορά της αλλά και η Τουρκία οφείλει να κυνηγήσει τους διακινητές και τηρήσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης.

•Δυστυχώς, οι Τούρκοι δεν ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων. Η πρόσφατη νομοθεσία που αφορά στα δικαιώματα εργασίας των Σύρων, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί.

•Τα ευκόλως εννοούμενα συνήθως παραλείπονται, αλλά θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν αντιμετωπίζουμε μόνο την ανθρώπινη απελπισία αλλά και το οργανωμένο έγκλημα. Αντιμετωπίζουμε ιδιαιτέρως έμπειρα δίκτυα που  εμπορεύονται ανθρώπους με την ίδια ευκολία που φέρουν όπλα ή ναρκωτικά.

•Οι τουρκικές αρχές έχουν μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων απειλών. Είναι ώρα να συνδυαστούν οι προσπάθειες και οι πράξεις.

• Μια απλή προικοδότηση, ακόμη και με τρία δις ευρώ, δεν λύνει το πρόβλημα.
Χρειάζεται μια ευρεία συνεργασία με την Άγκυρα που θα καλύπτει την αστυνόμευση και την παροχή βοήθειας.

Να τονίσω όμως ότι το σημαντικό είναι το άχθος αυτό να κατανεμηθεί δίκαια και ισότιμα.
Δεν είναι καν λογικό, να δεχτεί κανείς ότι το 2016 θα ακολουθήσει τα βήματα του 2015 όπου το 90% του 1.1 εκατομμυρίων αιτούντων άσυλο κατέληξαν μόνο σε 3 χώρες.

Η επανεγκατάσταση θα πρέπει να συμφωνηθεί και να τηρηθεί. Αν χρειαστεί, μπορούμε να σκεφτούμε την επιλογή να γίνουν οι ποσοστώσεις υποχρεωτικές και μόνιμες.

Ο κανονισμός "Δουβλίνο" δεν είναι ευαγγέλιο άλλωστε. Και τι δείχνει για όλους εμάς, αναρωτιέμαι, το ότι η συμφωνία του περασμένου Οκτωβρίου να μοιραστούν 160.000 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία σε όλη την Ευρώπη κατέληξε να εφαρμοστεί μόνο για 300 άτομα;
Κύριες και Κύριοι, κατανοώ βέβαια ότι ζητάμε και πολλά και τα ζητάμε και άμεσα. Φοβούμαι όμως πως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας.

Το πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί δια μαγείας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται  περίπου 4 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία και πάνω από 7 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στην Συρία.

Μια παλιά Κινεζική παροιμία λέει ότι κάθε κρίση είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία. Ή όπως λέμε στην Ελλάδα τελευταίως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αφήσεις μια κρίση να πάει χαμένη. Και ξέρουμε τι λέμε, σας βεβαιώ.

Σήμερα έχουμε μια πρωτοφανή ευκαιρία για τη γενιά μας, να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και την εμπιστοσύνη που έχουμε στην ΕΕ.

Να ορίσουμε εκ νέου την αποστολή μας με βάση ένα κοινό όραμα για την Ευρώπη, όχι όπως είναι σήμερα αλλά όπως θα θέλαμε να είναι.

Για να βγούμε από την κρίση ενωμένοι και ισχυροί. Χρειάζεται μια δέσμη άμεσων δράσεων· υπό αυτό το φως, πρότεινα την δημιουργία μιας ομάδας κρούσης με 4 συγκεκριμένες αρμοδιότητες:

Πρώτον, μια ομάδα εργασίας που θα εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους ΥΠΕΞ της Ένωσης για να διαχειρίζεται την επιστροφή των ανθρώπων σε χώρες όπως το Μαρόκο, η Αλγερία, η Τυνησία, το Πακιστάν κλπ. 50% των αφίξεων είναι οικονομικοί μετανάστες άλλωστε.

Δεύτερον, μια απόφαση ECOFIN για την απαραίτητη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης και επιχείρησης που άπτεται της προσφυγικής κρίσης.

Τρίτον, συνεργασία των Υπουργών της Ένωσης για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Δύναμης, ικανής να αντιμετωπίσει τα απορρέοντα προβλήματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Τέταρτον, αναθεώρηση και ενιαία ερμηνεία της Σύμβασης της Γενεύης για τους πρόσφυγες και της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ανεπάρκεια του μηχανισμού επανεγκατάστασης:

Οι Ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν να υποδεχτούν 160.000 άτομα. Μέχρι στιγμής, μόλις 4.200 έχουν επανεγκατασταθεί. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, θα χρειαστούν 85 χρόνια για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα!

Το 2017, η Ευρώπη θα γιορτάσει την 60η της επέτειο.

Μας χρειάζεται ένα ευρύ όραμα, ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, καλή βούληση και σκληρή δουλειά για να το εφαρμόσουμε, ώστε η ΕΕ να παραμείνει ένας χώρος ελευθερίας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Πιστεύω ακράδαντα πως η Ευρώπη παραμένει η καλύτερη απάντηση στις σημερινές προκλήσεις.

Πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία δημιουργίας μιας πιο στενά συνδεδεμένης Ευρώπης. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να ξεπεράσουμε τα ίδια συμφέροντά μας.


Η ΕΕ είναι κάτι παραπάνω από μια ένωση 28 κρατών. Είναι ένας παγκόσμιος παίκτης που εγγυάται την Ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα όχι μόνο στην επικράτειά της αλλά και παντού στον κόσμο. Πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα σε αυτές τις προσδοκίες.

Παρών όπως διαβάσαμε στα ΜΜΕ ήταν και ο Στρατηγός Κωσταράκος με την ιδιότητα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πρέσβης κ. Θρασύβουλος Σταματόπουλος με την ιδιότητα του Αναπληρωτή ΓΓ/ΝΑΤΟ Υπεύθυνο Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφαλείας…




CIA: Ο ISIS διαθέτει χημικά όπλα



Το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και μπορεί να δημιουργήσει κι άλλα, προειδοποίησε ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και μπορεί να δημιουργήσει κι άλλα, προειδοποίησε ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν.

Όπως δήλωσε στο CBS, «έχουμε αρκετές περιπτώσεις όπου χρησιμοποίησε χημικά όπλα στο Ιράκ και την Συρία. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι έχουν πρόσβαση σε κατόχους χημικών στοιχείων και υλικών για την κατασκευή τους».

Σύμφωνα με τη CIA, οι τζιχαντιστές έχουν δυνατότητα να φτιάξουν αέριο χλωρίου και μουστάρδας σε μικρές ποσότητες. Η συνέντευξη του Μπρέναν θα προβληθεί από την εκπομπή «60 Minutes».


Πηγή : cnn.gr


Ανάστατοι οι Έλληνες του Έβρου για εγκατάσταση λαθρομεταναστών


86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα 5 σημεία της χώρας, με βάση κοινή Υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπογράφτηκε, αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δημάρχου, προβλέπεται η εγκατάσταση προσφύγων που δικαιούνται πολιτικό άσυλο, σε καταλύματα, διαμερίσματα ή και ξενοδοχεία, το ενοίκιο των οποίων θα επιδοτείται από την πολιτεία και την Ε.Ε.

Ο κ. Λαμπάκης εκτιμά ότι στον Έβρο θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000, κατά βάση μουσουλμάνοι, πρόσφυγες, για τουλάχιστον δύο χρόνια, αρχής γενομένης μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2016.

Ήδη, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα. Ο κ. Λαμπάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει την Παρασκευή, σύσκεψη με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Έβρου, προκειμένου να αξιολογηθούν οι πληροφορίες και να χαραχθεί η στάση που θα ακολουθηθεί.

Πηγή: gatzoli.gr


Η Τουρκία με θράσος συνεχίζει να προκαλεί, βγάζει το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο



Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα, βγάζοντας στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ», στον απόηχο των εξελίξεων στο προσφυγικό, με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αλλά και της τραγωδίας με την πτώση του ελικοπτέρου του ΠΝ στην Κίναρο.

Η Άγκυρα μέσο του Σουλτάνου της αφού απείλησε την Ευρώπη και την Αμερική ευθέως για ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών εάν δεν πληρώσουν και αμφισβήτησε την ελληνική αρμοδιότητα για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο τώρα πετάει και ένα πλοίο σε ξένα χωρικά ύδατα για να δείξει και καλά ότι εγώ είμαι ο κυρίαρχος όλων.

Όπως ανέφερε η Καθημερινή, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX, με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για περιοχές στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τελευταία φορές το τουρκικό πλοίο είχε πραγματοποιήσει έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με τη συνοδεία πολεμικών. Συνήθως δεν εισέρχεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο πλέει πάνω από την υφαλοκρηπίδα όπως λένε οι Τούρκοι και όχι ότι ισχύει στην πραγματικότητα.


Μέρκελ: Και επί ανατολικής Γερμανίας, τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμα καλύτερα



Σαρκαστική απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι «υπήρχε ζωή και πριν από τη Σένγκεν» έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι υπήρχε και πριν από την γερμανική επανένωση- «εκεί τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμη καλύτερα».

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει συχνά «να μου λένε άνθρωποι ότι ‘υπήρχε ζωή και πριν από την Σένγκεν'. Και τους απαντώ ‘Ναι, υπήρχε ζωή και πριν από την γερμανική επανένωση - εκεί τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμη καλύτερα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ χθες το βράδυ, κατά την διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε στον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον 400 ατόμων στο Δημαρχείο του Αμβούργου. Η καγκελάριος απηύθυνε δε για μία ακόμη φορά έκκληση προς όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συμβάλουν προκειμένου να εξευρεθεί κοινή ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα της προσφυγικής πολιτικής και στην επιτόπου αντιμετώπιση των αιτίων της προσφυγικής ροής.

Η ίδια αναγνώρισε ότι ο δρόμος που προτείνει είναι «επίπονος», αλλά τόνισε ότι το να τον ακολουθήσει κανείς αποτελεί «ζήτημα ανθρωπιάς και θέμα για το μέλλον της Ευρώπης» και εξέφρασε την αισιοδοξία της για μια συμφωνία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα. «Η ικανότητα της ΕΕ να βρίσκει κοινές απαντήσεις» αποτελούσε πάντα τη δύναμή της, δήλωσε και εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι θα συμβεί και τώρα το ίδιο, όπως και στην περίπτωση, επισήμανε, του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.


(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή : huffingtonpost.gr


Απατεώνες σκέφτονται διάφορα για να εισπράττουν το επίδομα ΑΜΕΑ από το ΙΚΑ



Η απάτη κατά του δημοσίου για να εισπράττουν προνοιακά επιδόματα από το ΙΚΑ συνεχίζεται πάρα τους ελέγχους.

Υπάρχουν απατεώνες που βρίσκουν διάφορους τρόπους για να εξαπατήσουν το κράτος και να εισπράττουν προνοιακά επιδόματα από το ΙΚΑ και την πρόνοια αγνοώντας ότι αυτό είναι κακούργημα που επισύρει ποινές πάνω από 10 χρόνια!!!

Άλλοι απατεώνες κάνουν μέχρι και τους χωρισμένους ενώ στο διάστημα αυτό κάνουν και παιδιά, δίνοντας σώου στις επιτροπές κάνοντας τους χωρισμένους για να καταφέρουν λέγοντας ψέματα να πάρουν το προνοιακό επίδομα και εάν δεν υπάρξει κάποιος να το καταγγείλει η απάτη περνάει και οι απατεώνες εισπράττουν επιδόματα. 

Εδώ ήταν περισσότερο προκλητικός ο υποτιθέμενος δικαιούχος και εισέπραττε αναπηρική σύνταξη ενώ παράλληλα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα!

Το δικαστήριο φυσικά θα κρίνει εάν ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει την απάτη και ευχόμαστε να μην είναι αλήθεια.

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στο cretalive.gr ότι για 20 χρόνια  67χρονος Κρητικός εξαπατούσε το ΙΚΑ και έπαιρνε επίδομα ενώ εργαζόταν.

Εισέπραττε αναπηρική σύνταξη και παράλληλα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα! Το ΙΚΑ όμως αντιλήφθηκε την απάτη και ώρα ζητάει από τον 67χρονο Ηρακλειώτη να επιστρέψει τα χρήματα που παρανόμως είχε λάβει.

Ο 67χρονος δικάζεται τη Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αν και πιθανόν είναι η δίκη να μην γίνει λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν απάτη σε βάρος του Δημοσίου (παράνομη είσπραξη αναπηρικής σύνταξης).

Η υπόθεσή του αποκαλύφθηκε το 2012 μετά την ενοποίηση του ταμείου των τραπεζικών με το ΙΚΑ και τους ελέγχους που έγιναν. Σε ό,τι αφορά στο ποσό που είχε λάβει από την παράνομη είσπραξη της αναπηρικής σύνταξης για περίπου 20 χρόνια, αυτό ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο ίδιος πάντως από τότε που έγινε γνωστή η υπόθεση πληρώνει ένα μέρος από τα «χρωστούμενα» προς το Δημόσιο από την κανονική σύνταξη που παίρνει από την εργασία του.

Ο δικηγόρος του Αντώνης Επιτροπάκης δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση «για την οποία πιστεύουμε ότι όταν θα γίνει η δίκη, το δικαστήριο θα αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και ο πελάτης μου θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση».




Κάμερον: Είμαστε ένα ανεξάρτητο νησιωτικό έθνος


Ο πρωθυπουργός Κάμερον υπεραμύνθηκε της επιθυμίας της Βρετανίας να προστατέψει την κυριαρχία της. Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ολοένα πιο σίγουρη για την επίτευξη συμφωνίας Βρετανίας– ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υπεραμύνθηκε της επιθυμίας της χώρας του να προστατέψει την κυριαρχία της, ζητώντας την κατανόηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις για τον επανακαθορισμό των όρων παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, οι οποίοι αναμένονται να αποφασιστούν την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης - 19ης Φεβρουαρίου.


Κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στην γερμανική πόλη του Αμβούργου, παρουσία της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, αλλά και ηγετών του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, ο Κάμερον σημείωσε πως γνωρίζει πως κάποιοι μπορεί να θεωρούν την Βρετανία ως "αντιδραστική και αρκετά ισχυρογνώμων", στην προσπάθεια της να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους παραμονής της στην Ένωση των 28 κρατών-μελών.

Εντούτοις, υπερθεμάτισε την πεποίθηση του ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει θα βοηθήσουν την Γερμανία και τα υπόλοιπα κράτη–μέλη της ΕΕ, ενώ παράλληλα "δεν απολογήθηκε" για την ανάγκη της Βρετανίας να προστατέψει την κυριαρχία της.

"Διαθέτουμε τον χαρακτήρα ενός νησιωτικού έθνους– ανεξάρτητου, ειλικρινούς, ένθερμου αναφορικά με την υπεράσπιση της κυριαρχίας μας – και των θεσμών που μας έχουν εξυπηρετήσει πολύ και για πολλά εκατοντάδες χρόνια", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός ενώπιον δεκάδων καλεσμένων στην αίθουσα συμποσίου στο δημαρχείο του Αμβούργου.

"Αλλά είμαστε παράλληλα ένα ανοιχτό έθνος…Και δεν επιθυμώ από μας να υψώσουμε τείχη και να υποχωρήσουμε από τον κόσμο", πρόσθεσε.

Ο Κάμερον επανέλαβε ότι επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνίζεται σκληρά για να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες των βρετανών πολιτών πριν την Σύνοδο Κορυφής, όπου ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με τους ομολόγους του στην ΕΕ.

Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές αναφέρουν πως έχει υπάρξει συμφωνία στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μεταρρυθμίσεων, αλλά ο Κάμερον θα πρέπει να διευθετήσει δύσκολα τελικά ζητήματα, όπως την μετανάστευση που ελπίζει να μπορέσει να περιορίσει τα προνόμια των εργαζομένων της ΕΕ.

Εξέφρασε επιπρόσθετα την ελπίδα του να εξασφαλίσει δικλείδες ασφαλείας για τις χώρες που βρίσκονται εκτός της ευρωζώνης των 19 κρατών μελών και μια κατανόηση ότι "θα μπορούμε να λειτουργούμε τα δικά μας συστήματα κοινωνικής πρόνοιας".

"Οπότε, εάν με την συνεργασία μας μπορούμε να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές, τότε θα προτείνω αναμφισβήτητα την παραμονή της Βρετανίας σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση υπό αυτούς τους νέους όρους", υπογράμμισε, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά πως: "Φυσικά, αν δεν τα καταφέρουμε, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε".

Η καγκελάριος Μέρκελ, από την πλευρά της, τόνισε πως είναι ολοένα πιο σίγουρη για την επίτευξη μιας συμφωνίας για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, προειδοποιώντας όμως πως χρειάζονται και από τις δύο πλευρές περισσότεροι συμβιβασμοί.

Κάποιους από τους προβληματισμούς που έθεσε ο Κάμερον ήταν "όχι μόνο εύλογοι, αλλά εγείρονται και από εμάς (σ.σ. Γερμανία), τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για την ανταγωνιστικότητα, τη διαφάνεια και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Όπως ανέφερε, ζητήματα όπως αλλαγές στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης χρειάζεται να συζητηθούν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, όχι μόνο αναφορικά με την Βρετανία.

"Η Ευρώπη χρειάζεται την Μεγάλη Βρετανία και η Μεγάλη Βρετανία χρειάζεται την Ευρώπη", δήλωσε η Μέρκελ. Η "ικανότητα για συμβιβασμό" που διαθέτει η ΕΕ θα χρειαστεί από όλους για την συμφωνία του πακέτου των αλλαγών που αναζητά η Βρετανία, τόνισε.

"Εύχομαι πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στο μέλλον ένα ενεργό μέλος μιας επιτυχημένης Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτό είναι προς το κοινό συμφέρον της Βρετανίας και της Γερμανίας.


Πηγή : news247.gr


Γρίπη: Ένας 30χρονος γιατρός νεκρός, 5 παιδιά χαμένα και εμφανίστηκε και στέλεχος τύπου Β



Η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη με την γρίπη που κυριολεκτικά «θερίζει» ανθρώπινες ζωές φέτος στην χώρα μας και αλλού… Χθες έχασε την μάχη ένας 30χρονος γιατρός από το Μεσολόγγι ενώ όπως έκαναν γνωστό πηγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 81 και μεταξύ τους υπάρχουν 5 παιδιά.

Γρίπη ίσον θάνατος φέτος και δεν είναι καθόλου υπερβολή καθώς από την μία μέρα στην άλλη (από Πέμπτη σε Παρασκευή χάθηκαν 4 ακόμα άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα ακόμα παιδί. Και σαν να μην έφτανε η "δράση" του φονικού Η1Ν1, εμφανίστηκε και στέλεχος Β της γρίπης.

Μέχρι χθες το μεσημέρι οι νεκροί ανέρχονταν στην χώρα τους 81, σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 120 άνθρωποι ενώ συνολικά από Μονάδες είχαν περάσει 293 άτομα με επιπλοκές της γρίπης. Μάλιστα, τα 19 ήταν παιδιά εκ των οποίων τα 5 έχουν ήδη καταλήξει.

Όπως ανέφερε εξάλλου ο καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρα, έχει αρχίσει να εμφανίζεται και γρίπη τύπου Β, που σημαίνει ότι θα χτυπά ως επί το πλείστον ηλικιωμένους (ενώ η τύπου Α και ειδικά ο Η1Ν1 "προτιμά μεσήλικες και νέους)...

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η γρίπη βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή της και τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα βρίσκεται σε έξαρση...

Χρειάζεται ως εκ τούτου εμβολιασμός όσων ακόμα δεν το έχουν κάνει κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άμεση ιατρική βοήθεια σε όσους παρουσιάζουν σοβαρή συμπτωματολογία (υψηλό πυρετό που δεν πέφτει με αντιπυρετικά, πόνο στο στήθος, κακουχία κλπ), αποφυγή των κλειστών χώρων με πολύ κόσμο, άμεση εισαγωγή στην αντιιική θεραπεία για όσους νοσήσουν κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και προσοσχή εμ συχνό πλύσιμο των χεριών και αποφυγή όσων φτερνίζονται και βήχουν.


Πηγή : iatropedia.gr


Συγκλονισμένη η Ντόρα Μπακογιάννη για τον χαμό των τριών αξιωματικών: Χάθηκαν τρία νέα παιδιά επιτελώντας στο καθήκον τους



Τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού εξέφρασε με μήνυμά της μέσω Twitter η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει σε βάθος έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.




Αυτός είναι ο Γερμανός διοικητής και τα πλοία της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας που θα περιπολούν στο Αιγαίο [εικόνες]



Ξεκινούν άμεσα οι περιπολίες στο Αιγαίο από την πλευρά του ΝΑΤΟ, έπειτα από συμφωνία της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη άμεση συνδρομή ενός διεθνούς οργανισμού στην περιοχή του Αιγαίο με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.  Από την άλλη πλευρά ειδικοί αναλυτές εκτιμούσαν πως μια τέτοια προσπάθεια δεν θα αποφέρει απτά αποτελέσματα, ενώ εκφράστηκαν φόβοι ότι θα χαθεί χρόνος. Μάλιστα αυτό θα συμβεί σε μια περίοδο που οι μάχες σε περιοχές της Συρίας μένοντας και ως εκ τούτου νέες προσφυγικές ροές είναι πιθανόν να αναπτυχθούν ξανά. 

Συγκεκριμένα η εταιρία ανάλυσης πολιτικού ρίσκου Teneo Intelligence, υπογραμμίζει πως η σημαντικότερη συνεισφορά που θα επιφέρει η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα είναι ο περιορισμός των ακόμα δυσμενέστερων συνεπειών, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από την συνέχιση των εχθροπραξιών στην Συρία. 

Οπως ανακοίνωσε χθες ο γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ το ΝΑΤΟ ξεκινά άμεσα περιπολίες στο Αιγαίο με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. 

«Δεν είναι στόχος μας να απωθούμε ή να σταματάμε τις βάρκες με τους μετανάστες αλλά η παρακολούθηση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων» διευκρίνισε ο κ. Στόλτενμπεργκλ. 

Η δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2 2), η οποία θα αποτελείται από 5 πλοία, θα αναπτύσσεται  ανάμεσα στα νησιά Λέσβος, Χίος, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και τις τουρκικές ακτές. Τα σκάφη και τα φουσκωτά που θα αναχαιτίζονται στη θάλασσα, θα επαναπροωθούνται με τη βοήθεια της Frontex στα παράλια της Τουρκίας.



Η δύναμη  θα είναι υπό γερμανική διοίκηση και διοιηκητής της θα είναι ο υποναύαρχος Jorg Klein. Τον στολίσκο θα αποτελούν το γερμανικό πολεμικό πλοίο FGS Bonn, το καναδικό HMCS Fredericton, το τουρκικό TCG Barbaros, το ιταλικό ITS Libeccio και την ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς.   

Το γερμανικό FGS Bonn


Το καναδικό HMCS Fredericton


Το τουρκικό TCG Barbaros


Το ιταλικό ITS Libeccio


Η ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς



Πηγή : iefimerida.gr


Βίντεο – Αφιέρωμα στα 36 χρόνια της θρυλικής Ομάδας «Ζ»



Πρόκειται για μία από τις διασημότερες αστυνομικές υπηρεσίες της Ελλάδας και όχι ΑΔΙΚΑ.

Οι Ζητάδες κατάφεραν να καθιερωθούν στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών με
τη σοβαρότητα, τον επαγγελματισμό και τις σπουδαίες επιτυχίες τους!

Τα τελευταία χρόνια η Ομάδα Ζήτα δεν είχε την στήριξη που αρμόζει στην ιστορία και τα στελέχη της, ωστόσο είναι ακόμα στους δρόμους και εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά.





funlab.gr, skaythess.gr
Πηγή : bloko.gr


Με τον υψηλότερο ρυθμό της 7ετίας αναπτύχθηκε η κυπριακή οικονομία

O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χ.Γεωργιάδης   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Ως επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης εκλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης την ανακοίνωση ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 είναι 1,6%, ο οποίος είναι ο ψηλότερος των τελευταίων επτά ετών. 

«Οι προβλέψεις των μονίμως διαφωνούντων διαψεύδονται με ηχηρό τρόπο για ακόμη μια φορά» σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών σε γραπτή του δήλωση, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στα Συμβούλια Εurogroup και Εcofin. 

Σύμφωνα με τον ίδιο προκύπτουν πλέον οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών στην οικονομία. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει βασική προϋπόθεση η προσήλωση στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και τη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. 

«Οφείλουμε να μείνουμε μακριά από εκείνες τις ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος που είχαν οδηγήσει την οικονομία μας στα πρόθυρα της συνολικής κατάρρευσης» αναφέρει ο Χ. Γεωργιάδης. 

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015 είναι θετικός και υπολογίζεται σε +2,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. 

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο +2,7%. 

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: Ξενοδοχεία και Εστιατόρια, Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές δραστηριότητες, Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο, Μεταποίηση, Κατασκευές, Μεταφορές καθώς επίσης και οι Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί.


Newsroom ΔΟΛ


Σήμερα και αύριο το τελευταίο αντίο για τους δύο χειριστές του ελικοπτέρου




Το ύστατο χαίρε λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού στους δύο από τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στο Αιγαίο. 

Το Σάββατο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου Αν.Τουλίτση στις 15:30 στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση Αττικής

 Την Κυριακή του υποπλοιάρχου Κ. Πανανά στις 13:00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου




Τηλεοπτικές άδειες: Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Παππά! Έγγραφο ντοκουμέντο



Την ώρα που ο Νίκος Παππάς κάνει λόγο για "σκοπιμότητες όσων αμφισβητούν" τα στοιχεία που έχει παραθέσει για τον αριθμό ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης στην Ευρώπη, οι ίδιες οι υπηρεσίες του υπουργείου τον διαψεύδουν.

Για παράδειγμα, ο κ. Παππάς ισχυρίζεται ότι στην Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Τα στοιχεία που ο Νίκος Παππάς παρουσίασε στη Βουλή


Σε σχετική επιστολή -που αποκαλύπτει το Liberal.gr- με αποδέκτη τον ίδιο που εστάλη στις 16/11/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π.: Φ.20.05/ 152 / KΦ, το γραφείο τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.



Πηγή : newsit.gr


Η Ντόρα Μπακογιάννη διαψεύδει την επικοινωνία της με τον Πάνο Καμμένο




Η Τομέαρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, επικοινώνησε λίγο πριν τις 00:30 με βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και διέψευσε τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος στην ομιλία του είπε ότι την ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα με το ΝΑΤΟ.

Ακόμη η πρώην υπουργός τόνισε ότι απλώς της τηλεφώνησαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της ανέφεραν ότι θα της παράσχουν ενημέρωση τη Δευτέρα.



Πηγή : parapolitika


Η συγκλονιστική ιστορία του τυφλού επαγγελματία σέρφερ Derek Rabelo (BINTEO)



Πριν ακόμα γεννηθεί, ο πατέρας του Derek Rabelo ονειρευόταν ο γιος του να γίνει σέρφερ. Για αυτό και τον ονόμασε Derek Ho, όπως τον πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή σέρφερ από τη Χαβάη.

Όταν ο Derek γεννήθηκε τυφλός λόγω γλαυκώματος, ο πατέρας του κατέρρευσε. Όταν έγινε 17 ετών και έμαθε το όνειρό του, αποφάσισε ότι είχε έρθει η στιγμή να το εκπληρώσει. "Με ενθάρρυνε και με βοήθησε ο πατέρας μου. Πηγαίναμε μαζί στον ωκεανό. Με έστειλε να κάνω μαθήματα και να εξασκηθώ. Έκανα πολλές προπονήσεις και με φίλους μου. Πάντα με έβλεπαν ως ίσο.

Ακούω τον ωκεανό και τον αισθάνομαι. Κάθε μέρος ενός κύματος κάνει διαφορετικούς θορύβους. Οπότε μπορώ να αποφασίσω πώς να κινηθώ. Εάν έχετε ένα όνειρο, πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας. Διαφορετικά δεν θα τα καταφέρετε. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε ισχυρές αισθήσεις από τον Θεό. Χρησιμοποιήστε τις με πάθος και επιμονή", είναι το μήνυμα του Derek που δεν μπορεί παρά να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.





Πηγή : Boredpanda.com , newsit.gr


Τι δουλειά έκαναν έξι δικτάτορες πριν πάρουν την εξουσία



Δικτάτορες που το όνομά τους έχει γραφτεί με  αίμα στις σελίδες της ιστορίας ανέλαβαν εξουσία στις χώρες τους και άλλαξαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο την πορεία των πραγμάτων – άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί πριν λάβουν τα ηνία της διακυβέρνησης είχαν απλές, καθημερινές δουλειές, που έχει ενδιαφέρον να μάθουμε…

Pol Pot – Δάσκαλος


To όνομά του ήταν Saloth Sâr και γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1928 στην επαρχία της Καμπότζης. Το 1949 πήρε υποτροφία για σπουδές στην ηλεκτρονική και τη ραδιοφωνία στο Παρίσι, περνώντας τον χρόνο του όχι μέσα στις πανεπιστημιακές αίθουσες αλλά στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Από το 1954 έως το 1963 δίδασκε σε ιδιωτικό σχολείο στο Phnom Penh της Καμπότζης, από όπου απολύθηκε εξαιτίας των κομμουνιστικών του ιδεών. Ήταν ο ηγέτης του κομμουνιστικού κινήματος, γνωστού ως κίνημα των «Ερυθρών Χμερ» και πρωθυπουργός της Καμπότζης την περίοδο 1976-1979. Πέθανε το 1998.

Adolf Hitler – Καλλιτέχνης


Το όνειρό του ήταν να σπουδάσει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Η Ακαδημία απέρριψε δύο φορές την αίτησή του (1907 και 1908), λόγω έλλειψης ταλέντου. O ίδιος ζωγράφιζε πίνακες αλλά και καρτ ποστάλ που πουλούσε για να ζήσει.


François Duvalier – Γιατρός


Ο πρόεδρος της Αϊτής γνωστός και ως  Papa Doc, ήταν γιατρός, πράγμα που εξηγεί το ψευδώνυμό του. Γεννήθηκε το 1901 και τελείωσε την ιατρική το 1943. Εργάστηκε για λίγα χρόνια σε νοσοκομεία της Αϊτής και αργότερα έφυγε για την Αμερική, όπου σπούδασε στο νοσοκομείο του Μίσιγκαν Δημόσια Υγεία. Έγινε πρόεδρος της Αϊτής το 1957 και μέχρι το 1971 όπου πέθανε.


Benito Mussolini – Συγγραφέας


Ο αρχηγός των φασιστών στην Ιταλία ήταν συγγραφέας. Ο ίδιος εργαζόταν σε μια σοσιαλιστική εφημερίδα την “Popolo d’Italia”, για λογαριασμό της οποίας έγραψε μια σειρά κειμένων που δημοσιεύτηκαν σαν μυθιστόρημα, γεμάτο βία και τρόμο.


Muammar Gaddafi – Βοσκός


Καταγόταν από οικογένεια Βεδουίνων νομάδων. Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1942 και πριν σπουδάσει νομική ήταν βοσκός. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1969, μια μικρή ομάδα από αξιωματικούς του στρατού υπό την ηγεσία του έκανε πραξικόπημα και ανέτρεψε τον βασιλιά, αναλαμβάνοντας ντε φάκτο την ηγεσία της Λιβύης μέχρι το 2011 που απεβίωσε.


Idi Amin – Μάγειρας


Ο ίδιος ονόμαζε τον εαυτό του ως τον «Τελευταίο Βασιλιά της Σκοτίας”, αν και γεννήθηκε στην πραγματικότητα σε μια αγροτική πόλη της βορειοδυτικής Ουγκάντα. Ήταν ο τρίτος Πρόεδρος της Ουγκάντα από το 1971 έως το 1979. Παρά το γεγονός ότι η βασιλεία του ήταν σχετικά μικρή σε σύγκριση με τους συγχρόνους του στο εξωτερικό, ο Amin ήταν υπεύθυνος για ένα από τα πιο αιματηρά καθεστώτα στην Αφρική, προκαλώντας το θάνατο σε 100.000 έως 500.000 άτομα στην περιοχή του. Η πρώτη του δουλειά ήταν βοηθός μάγειρα στο Βρετανικό Βασιλικό Στρατό, ενώ διακρίθηκε και ως αθλητής, αφού το 1951 ήταν ο Muhammad Ali της Ουγκάντα.


Πηγή : perierga.gr


Νεκρές δύο 15χρονες από πυροβολισμούς σε λύκειο της Αριζόνας



Δύο έφηβες ηλικίας 15 ετών σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε λύκειο στην Αριζόνα, γνωστοποίησε η τοπική αστυνομία, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».

Τα δύο θύματα εντοπίστηκαν η μία κοντά στην άλλη κι ένα όπλο βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τις σορούς, εξήγησε ο Τρέισι Μπρίντεν, της αστυνομίας του Γκλεντέιλ, ο οποίος προσέθεσε ότι και τα δύο κορίτσια τραυματίστηκαν θανάσιμα από σφαίρες.

Η αστυνομία του Γκλεντέιλ δεν μπορεί προς το παρόν να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη κι ακολούθησε η ανταλλαγή πυροβολισμών, λίγο πριν από τις 08.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στο Λύκειο Ιντιπέντενς, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σύντομα.

Αστυνομικοί περικύκλωσαν το συγκρότημα αμέσως μετά το περιστατικό που σημειώθηκε σε προαύλιο χώρο εντός του λυκείου, ενώ επέτρεψαν στους γονείς να αναζητήσουν τα παιδιά τους.


Πηγή: enikos.gr


Διορία τριών μηνών στην Ελλάδα για τη διαχείριση των συνόρων

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS


Από την έντυπη naftemporiki.gr
Του Νίκου Μπέλλου
nibelgr@gmail.com

Το συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. ενέκρινε χθες δέσμη συστάσεων 50 σημείων, με την οποία δίνεται διορία τριών μηνών (έως τα μέσα Μαΐου) στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σοβαρές ελλείψεις στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

Η χθεσινή απόφαση λήφθηκε με ειδική πλειοψηφία, δεδομένου ότι η Ελλάδα την καταψήφισε, ενώ η Κύπρος και η Βουλγαρία απείχαν.

Όλες οι άλλες χώρες ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της Κομισιόν, η οποία βασίζεται σε επιτόπια αιφνιδιαστική αποτίμηση της κατάστασης που έγινε στη χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο.
Τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η χώρα μας δεν αφορούν μόνο τα θαλάσσια σύνορά της, αλλά κάθε μέρος που θεωρείται αναγκαίο προκειμένου να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία της συνθήκης Σένγκεν.

Μεταξύ των μέτρων είναι η κατασκευή και λειτουργία των κέντρων καταγραφής και ταυτοποίησης των υποψήφιων προσφύγων, η επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών στις χώρες τους, η χρησιμοποίηση της βάσης δεδομένων Σένγκεν και η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων σε συνεργασία με τη Frontex.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τις συστάσεις οι υποψήφιοι πρόσφυγες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα δεν θα έχουν το δικαίωμα πλέον να ζητήσουν να μεταφερθούν στη χώρα της προτίμησής τους, η τύχη τους θα αποφασίζεται στη συνέχεια στο πλαίσιο της μετεγκατάστασής τους σε άλλες χώρες.

Προς το παρόν η μετεγκατάσταση δεν λειτουργεί λόγω της απροθυμίας των κρατών-μελών, δεδομένου ότι από τους 66.400 που έχουν δεσμευθεί να πάρουν από τη χώρα μας έχουν πάρει μόλις 218!

Οσοι χαρακτηρίζονται οικονομικοί μετανάστες και δεν έχουν δικαίωμα ασύλου θα πρέπει να κρατούνται σε κλειστά κέντρα μέχρι την απομάκρυνσή τους από την επικράτεια της Ε.Ε. και την επαναπροώθησή τους.

Οπως τονίζεται, πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία, σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία που έχει υπογράψει η χώρα αυτή με την Ελλάδα.
Η χώρα μας καλείται ακόμη να ενεργοποιήσει ένα σύστημα επιτήρησης που θα υποστηρίζεται από περιπολικά σκάφη για τον εντοπισμό πλοίων, μικρών - μεγάλων, στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, προκειμένου να εντοπίζονται οι διακινητές με τους υποψήφιους πρόσφυγες.

Τέλος, θα γίνεται έλεγχος στα λιμάνια ακόμη και σε κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής που έρχονται από τρίτες χώρες.

Η παραπάνω απόφαση επιτεύχθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στη συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών και εγκρίθηκε ως σημείο Α (χωρίς συζήτηση) χθες από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Η έγκριση των συστάσεων προς την Ελλάδα επιτρέπει νόμιμα πλέον στις άλλες χώρες και κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σουηδία να παρατείνουν τους προσωρινούς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα Σένγκεν.

Οι έλεγχοι μπορούν να παραταθούν μόνον εάν διαπιστωθεί αδυναμία μιας χώρας να φυλάξει τα εξωτερικά της σύνορα.

Πάντως, η Ελλάδα κατέθεσε «συνημμένη δήλωση» στα πρακτικά με την οποία προβάλλει τη διαφωνία της, ωστόσο καθιστά σαφές ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους οργανισμούς και τα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων.
Δήλωση Ελλάδας

«Η Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς σε θέση να δώσει τη συγκατάθεσή της όσον αφορά την πρόταση της Επιτροπής σχετικά με τη σύσταση του συμβουλίου για την αντιμετώπιση των “σοβαρών” ελλείψεων που εντοπίστηκαν κατά την αξιολόγηση του 2015 της εφαρμογής του κεκτημένου Σένγκεν στον τομέα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων από την Ελλάδα, ήτοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

Η Ελλάδα επιθυμεί να επαναλάβει τη θέση της ότι τα συμπεράσματα της αιφνιδιαστικής επίσκεψης αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου 2015 δεν συνιστούν “σοβαρές ελλείψεις” και δεν παρέχουν καμία απόδειξη ότι “η Ελλάδα αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της”.

Η Ελλάδα υπογραμμίζει περαιτέρω ότι η μαζική μικτή μεταναστευτική ροή είναι τέτοιας φύσεως που θα έθετε υπό σοβαρή πίεση τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων οποιουδήποτε κράτους-μέλους και επιπλέον ότι έχει λάβει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επιπλέον, οι προσπάθειες αυτές πραγματοποιούνται με σημαντικό εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Λαμβανομένων υπ’ όψιν των ανωτέρω, η Ελλάδα εμμένει στα επιχειρήματα και τις παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στα έγγραφα που διανεμήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Σένγκεν και στα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν εκ νέου στο πλαίσιο της ομάδας “Θέματα Σένγκεν” και στο πλαίσιο της ΕΜΑ.

Τέλος, η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τα θεσμικά όργανα, τους οργανισμούς και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δυσανάλογη μεταναστευτική πίεση, να κινητοποιήσει πόρους και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια πρωτίστως για την προστασία των προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο».

Η θέση της Ν.Δ.

Ενημέρωση από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για το προσφυγικό αλλά και για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών είχε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσημη θέση της Ν.Δ. παραμένει, πάντως, υπέρ της εμπλοκής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, παρά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν στο εσωτερικό της.

«Στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με τον σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς την πατρίδα μας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση» επανέλαβε αμέσως μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Καμμένου ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αποκρούοντας έτσι τις κατηγορίες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μεταβάλλει στάση λόγω εσωτερικών διαφωνιών.

«Το κρίσιμο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα πήρε δραματική μορφή εξαιτίας προβληματικών κυβερνητικών ενεργειών και απαράδεκτων παραλείψεων. Είναι αυτονόητο ότι κάθε τέτοια διεθνής δράση πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα -σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο- δικαιώματα και αρμοδιότητες της χώρας» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας ενισχύει μεν, αλλά δεν υποκαθιστά τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης -και ειδικότερα της FRONTEX- στη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Σαφείς αποστάσεις από την επίσημη θέση της Ν.Δ. πήρε, όμως, ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος με δηλώσεις του προειδοποίησε ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο.

«Η λύση στην κρίση δεν είναι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, ευρωπαϊκό και ανθρωπιστικό. Και βασικός υπεύθυνος φορέας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και αρμόδιος ευρωπαϊκός φορέας για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων είναι η Frontex» συμπλήρωσε.

Υψηλούς τόνους για το θέμα είχε κρατήσει όμως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος προχθές το βράδυ διερωτήθηκε σε υψηλούς τόνους «αν η κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα να έρθει δύναμη του ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση».

Στον κ. Δένδια απάντησε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για δύο γραμμές στο εσωτερικό της Ν.Δ.

«Η Ν.Δ. δεν έχει επικοινωνία μεταξύ της» κατήγγειλε ο κ. Καμμένος και ανέφερε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με την αρμόδια τομεάρχη Ντόρα Μπακογιάννη επί 35 λεπτά και την ενημέρωσε για όλο το κείμενο που είναι απόρρητο.

Κύκλοι της Ν.Δ. διέψευσαν πάντως ότι υπήρξε τέτοια επικοινωνία.
Οι λύσεις «περνούν» από την Αθήνα




1 Bug αχρηστεύει το iPhone σας αν αλλάξετε την ημερομηνία του σε 01/01/1970



Μην το δοκιμάσετε. Ούτε για αστείο. Αν αλλάξετε την ημερομηνία σε ένα πρόσφατο iPhone στην 1η Ιανουαρίου του 1970 ενδέχεται να το αχρηστεύσετε και δε θα μπορέσει να ξαναανοίξει!

Ακόμη και ένα σχετικό λάθος ή ένα… πείραμα, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τη συσκευή σας. Σε περίπτωση που έχετε ρυθμίσει τη συσκευή σε αυτή την ημερομηνία, κλείσετε το τηλέφωνο και κατόπιν το ξανανοίξετε, απλά δε θα κάνει reboot, θα εμφανίζει μόνο τη home screen της Apple και… μέχρι εκεί.

Δε θα δουλέψει ούτε η προσπάθεια να κάνετε reboot τη συσκευή, συνδέοντας την στο iTunes. Η μόνη περίπτωση να διορθωθεί το πρόβλημα είναι, όπως αναφέρουν οι χρήστες που το έχουν πάθει, να επισκεφθούν ένα Apple Store ή ένα service.

Το bug φαίνεται πως επηρεάζει οποιαδήποτε iOS συσκευή με 64-bit επεξεργαστή (iPhone 5s, 6, 6 Plus, iPad Air 2, iPad mini 3 και 4 και έκτης γενιάς iPod Touch) και έχει παρατηρηθεί από αρκετούς χρήστες στο Reddit. Το αν, πάντως, η δική σας συσκευή παρουσιάσει πρόβλημα, εξαρτάται όπως φαίνεται και από τη ζώνη ώρας όπου βρίσκεστε.

Δείτε ακολούθως ένα video του χρήστη του Youtube Zach Straley που παρουσιάζει το iPhone του το οποίο δεν ανοίγει, αφού του αλλάξει την ημερομηνία σε 01/01/1970.



Πηγή : digitallife.gr


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 92-85



Η ΤΣΣΚΑ νίκησε στη Μόσχα τον Ολυμπιακό (92-85) ο οποίος έπαιξε πολύ καλά, πάλεψε, αλλά εκτός από την ποιότητα των Ρώσων είχε να αντιμετωπίσει και εχθρική διαιτησία.

Ο Ολυμπιακός διεκδίκησε με αξιώσεις τις πιθανότητες που είχε να νικήσει στη Μόσχα, ωστόσο η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ και η ευκολία με την οποία οι διαιτητές την έστελναν στη γραμμή των φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο, έφεραν το τελικό 92-85.

Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με μεγαλύτερη ενέργεια την αναμέτρηση και κυρίως με καλύτερες επιθετικές επιλογές. Οι Πειραιώτες είχαν ήδη 3 λάθη και 1/5 τρίποντα κι έτσι οι Ρώσοι με πρωταγωνιστή τον Νικίτα Κουρμπάνοφ (8π.) προηγήθηκαν με 15-7. Μέσω της ομαδικής άμυνας και τους πόντους του Γιώργου Πρίντεζη στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ μέχρι το 27΄. Σε εκείνο το σημείο δύο συνεχόμενα καλάθια και φάουλ έδωσαν πλεονέκτημα 11 πόντων στην «αρκούδα».

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να δράσει και το κατάφερε με επιτυχία σκοράροντας, πασάροντας και κλέβοντας μπάλες. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα με τρίποντο του Ντι Τζέι Στρόμπερι οι «ερυθρόλευκοι» να προσπεράσουν στο σκορ (50-51), ωστόσο η ΤΣΣΚΑ ξεδίπλωσε την ποιότητα της στο επόμενο διάστημα (7 πόντους ο Χίγκινς) και εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη των αντιπάλων της και την ευκολία με την οποία της έδιναν βολές οι διαιτητές, προσπέρασε με +8 (60-52, 29').

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ, ωστόσο ο Ολυμπιακός έβρισκε τρόπο να μένει κοντά της.

Η ΤΣΣΚΑ πανηγύρισε τη νίκη παρά τη σπουδαία προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου αφού οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι τις στιγμές που πλησίαζε ο Ολυμπιακός.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΤΣΣΚΑ «διάβαζε» καλύτερα τις υψομετρικές διαφορές στο παρκέ, έκανε μόλις 7 λάθη (κι ο Ολυμπιακός μόλις 11) και βρήκε 27 εύκολους πόντους από τις 35 συνολικά βολές που εκτέλεσε.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μίλος Τεόντοσιτς σε 28:52 είχε 21 πόντους (1/3δ., 3/7τρ., 11/12β.), 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο κι ένα λάθος.

Σημαντική βοήθεια έδωσαν οι Κουρμπάνοφ (11π., 4ρ.) και Χίγκινς (12π.).

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μιλουτίνοφ (1ρ., 1λ. σε 3:59), Παπαπέτρου (ο/1δ., 0/1τρ. σε 16:49) και Μάντζαρης (0/2τρ., 1κλ., 1λ. σε 12:17) δε βοήθησαν.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 73-70, ακολούθησαν 4/4 βολές των γηπεδούχων και δύο άστοχες επιθέσεις του Ολυμπιακού.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ τη νίκη και τη βοήθεια από τον Κουρμπάνοφ. Ο Ολυμπιακός την εξαιρετική του προσπάθεια και στα 40΄του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι Ρώσοι το γεγονός ότι με υπέρ τους διαιτησία νίκησαν με δυσκολία ενώ οι Πειραιώτες την κακή άμυνα στο pick 'n' roll του πρώτου ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 41-33, 66-61, 92-85



Πηγή :  gazzetta.gr