Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Σάλος με τη γυναικολόγο που τα έβαλε με το εμβόλιο της Pfizer – «Δεν είπα και πιείτε χλωρίνη»


 

Μετά το πρόσφατο περιστατικό όπου μία γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο της Λαμίας παρακινούσε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, μια γιατρός από την Λάρισα συγκέντρωσε χθες την αρνητική προσοχή του κοινού μιας και η ανάρτηση της στο Facebook, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρακινούσε τον κόσμο να μην εμπιστεύεται το εμβόλιο της Pfizer. Η ίδια κατέβασε τελικά την ανάρτησή της αλλά ο σάλος που προκάλεσε το ποστ συνεχίζει να κάνει ντόρο στο διαδίκτυο.

«Δεν είπα και πιείτε χλωρίνη!» λέει στο newsit.gr η Κωνσταντίνα Καρβέλλα, η γυναικολόγος η οποία προκάλεσε με την ανάρτηση της. Το κύμα των αντιδράσεων και ενδεχομένως και ο φόβος για κάποια ποινή οδήγησαν στο να κατέβει η εμπρηστική ανάρτηση, η οποία παρουσίαζε τα πράγματα συγκεχυμένα, μιας και από την μια έκανε λόγο για «καταστροφή αγγείων» και «διαταραχές στο ανθρώπινο DNA» από τα εμβόλια αλλά την ίδια στιγμή, έλεγε και πως: «θεραπείες υπάρχουν γρήγορες» και: «από Σεπτέμβριο έρχονται τα μονοκλωνικά αντισώματα».

Mέσα σε όλα αυτά διατυπώνονταν και θεωρίες περί παγκοσμιοποίησης, πατριωτισμού αλλά και γενοκτονίας – βλ. την απάντηση σε ένα σχόλιο που πήρε: « Όχι άλλο Άουσβιτς, όχι σε άλλη γενοκτονία»!


Μιλώντας η ίδια στο newsit.gr, «στρογγυλοποίησε» τα λεγόμενά της, έκανε λόγο απλώς για μια «προσωπική γνώμη» με «καλή διάθεση», τόνισε πως δεν είναι αρνήτρια του κορονοϊού ή των εμβολίων και γενικώς προσπάθησε να «μαζέψει» την αιχμηρή τοποθέτησή της.

Όπως μας είπε λοιπόν: «ο καθένας μπορεί να πει στο κοινό να είναι λίγο προσεχτικός. Τα είπα με καλή διάθεση. Ήταν την ίδια στιγμή και μια παραίνεση στην ίδια την εταιρεία να προσέξει διάφορα πράγματα. Μια γνώμη εξέφρασα, έχω το δικαίωμα να το κάνω, δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Δεν ήθελα να ταράξω τον κόσμο».

Η κα Καρβέλλα παραδέχεται πως η ίδια είχε κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer αλλά το ακύρωσε μετά από διάφορα πράγματα που διάβαζε για περιστατικά με παρενέργειες. Επιπρόσθετα, όπως είπε, το άνοιγμα της συζήτησης για εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο της Pfizer ήταν αυτό που προκάλεσε τελικά την αντίδρασή της. «Δεν είμαι ούτε αρνήτρια του εμβολίου, ούτε του κορονοϊού. Έχω τρία παιδιά μαθητές Λυκείου.


Μου έκανε εντύπωση η συζήτηση για εμβολιασμό των παιδιών. Μου φαίνεται μια παρακινδυνευμένη κίνηση. Το εμβόλιο πρέπει να τελειοποιηθεί. Εγώ αποφάσισα να παρατείνω τον εμβολιασμό μου, μέχρι να έχω περισσότερα δεδομένα. Ευελπιστώ σε βελτίωση της σύστασης των εμβολίων και σε περιορισμό των παρενεργειών».

Όσο για το λόγο που κατέβασε τελικά την ανάρτησή της η ίδια αποδίδει αυτή την κίνησή της στο γεγονός ότι δέχθηκε πάρα πολλά αιτήματα φιλίας αλλά και μηνύματα που ζητούσαν συμβουλές ή ήθελαν να ξεκινήσουν συζήτηση μαζί της για το θέμα των εμβολίων και καθώς η ίδια είναι γιατρός με πιεστικό ωράριο αποφάσισε να μη συνεχίσει αυτή την κουβέντα.

Σε κάθε περίπτωση λέει ότι δεν την φοβίζει μια ενδεχόμενη αντίδραση από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και πως αν την καλέσουν σε απολογία θα πει όσα δήλωσε παραπάνω και σε εμάς.

Όπως κατέληξε « Στους περισσότερους, τα εμβόλια δεν έχουν παρενέργειες. Σε κάποιους όμως έχουν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας πρέπει να κάνει ο,τι πιστεύει και να μιλάει και να ενημερώνεται από τον γιατρό του για το εμβόλιο που θα κάνει. Εκτός από τα εμβόλια έχουμε και την πρόληψη και έχουμε και ελπιδοφόρα νέα φάρμακα. Η κουβέντα για τον κορονοϊό συνεχίζει να γεννά διαρκώς δεδομένα- μια είναι οι μεταλλάξεις και τώρα η συζήτηση αν πρόκειται για αγγειακή ή πνευμονική νόσο».


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Πηγή : newsit.gr



Τα sms του Καλογρίτσα καίνε τον Νίκο Παππά


Μηνύματα (sms) που έχει στην κατοχή του και αντάλλασε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κολλητό του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά προκειμένου να δρομολογηθεί το στήσιμο του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» παρουσιάζει στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας.

Αυτό το αποδεικτικό υλικό είναι κρίσιμο και ενισχύει τις ενδείξεις πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί με νέες αποκαλύψεις.

Ο μάρτυρας Καλογρίτσας είπε για τον Νίκο Παππά :  «Με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC)» και παρέθεσε γραπτή συνομιλία που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, ο Καλογρίτσας υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες.

Χρ Καλογρίτσας: Επειδή αναχωρώ για Πόρτο Χέλι πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Αν δεν τα πούμε θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι.

Ν. Παππάς: Ok! Θα μιλήσουμε πριν.

Ο Καλογρίτσας κατέθεσε αρκετά μηνύματα που καίνε τον Νίκο Παππά και παράλληλα δείχνουν ότι υπήρξε αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Καλογρίτσα – Παππά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας επανέλαβε ότι η εμπλοκή του στο σχέδιο δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» έγινε μετά από πρόσκληση του Νίκου Παππά ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηγεσία της Κουμουνδούρου του ζητούσε να μπει «μπροστινός» για διάφορες δουλειές. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή ώστε τα μέλη της «ομάδας Παππά» όπως την αποκάλεσε διεκπεραίωνε τις εργασίες της στα γραφεία του γνωστού εργολάβου στην Νέα Σμύρνη.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νικος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» είπε ο Καλογρίτσας προσθέτοντας :  «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το καναλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».




Καλογρίτσας : Mέ εκβίαζαν από πολύ ψηλά να δημιουργήσουμε το Documento

 


Αίσθηση προκάλεσε η σημερινή κατάθεση Καλογρίτσα που δείχνουν τις τακτικές υπόκοσμου που χρησιμοποιούσε το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναφορές του προκάλεσαν σοκ και αναφέρονταν στην προσπάθεια δημιουργίας της εφημερίδας Documento και τον εκβιασμό που υπέστη «από πολύ πάνω» (άραγε ποιόν εννοεί;) για αυτό τον σκοπό.

Ο Καλογρίτσας κατέθεσε πως «το Documento δεν ήταν η πρώτη απόπειρα για εφημερίδα. Με δούλευαν μαζί με τον δικηγόρο κ. Ματζουράνη και στο τέλος με πήδηξ@ν κανονικά. Μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento», φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας, προσθέτοντας με νόημα: «Πολύ πάνω! Όχι σαν εσάς εδώ, πολύ πιο ψηλά!».

Πολάκης: «Ποιοι;»

Καλογρίτσας: «Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανακάνε μου την ερώτηση».

Ο κ. Καλογρίτσας σημείωσε ακόμα πως του έστελναν δημοσιογράφους που τους «πληρώναμε και μετά που βγήκε η εφημερίδα Documento». «Ήταν τρεις σχολές! Η σχολή Τσαγκρή, Παππά και Βαξεβάνη. Τον Βαξεβάνη δεν τον ήξερα. Αυτός έλεγε πως με ήξερε από το ΚΚΕ. Είχα προσκληθεί και στα βαφτίσια της κόρης του που νονός ήταν ο Παππάς. Ήμουν καλεσμένος του Παππά».




Η λατρεία των Ινδών στον ΣΥΡΙΖΑ - Η αλλαγή ονόματος - Γελάει ο κόσμος με τον Ηλιόπουλο

 



Δεν έχουν τέλος τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ, νούμερα που κάνουν τους πολίτες να γελάνε με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόνο θίασο μπορείς να χαρακτηρίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα συμβαίνουν καθημερινά.

Για πολλές ώρες το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει… ΣΥ στα social media και πιο συγκεκριμένα στο Facebook και αυτό αποδίδεται απο τους εκπρόσωπους του κόμματος στην αγάπη που τρέφουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι Ινδοί

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αντιμετώπισε το θέμα με χιούμορ και έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook τα εξής:

«Ο Ινδός φίλος μας Edo Raman, αποφάσισε μόνος του ότι αντί για ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα λεγόμαστε ΣΥ και άλλαξε το όνομα στην σχετική σελίδα στο facebook. Φαίνεται ότι υπάρχει πλούσιο ενδιαφέρον από Ινδούς χρήστες του facebook για την ελληνική πολιτική σκηνή.

Επειδή όμως το όνομα αλλάζει μόνο στο συνέδριο, έχουμε ήδη φροντίσει να λύσουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να επαναφέρουμε το όνομα της σελίδας. Αν ο φίλος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί στον i-syriza και να επαναφέρει την πρότασή του στον δρόμο για το συνέδριο.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση».






Η Γεροβασίλη νόμιζε ότι κάνουμε 25.000 εμβολιασμούς και όχι 125.000 την ημέρα!!

 


Βαθιά νυχτωμένη; Στον ακροαριστερό κόσμο της;  Θέλοντας να συμμετάσχει και αυτή στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για να μην απογοητεύσει τον απόλυτο ψεύτη Αλέξη Τσίπρα; Ξύπνησε τώρα απο χειμερία νάρκη γιαυτό είχε εξαφανιστεί;

Όπως και να έχει η Γεροβασίλη θέλει να πιστέψει, και θέλει να κάνει τον κόσμο να πιστέψει, ότι οι εμβολιασμοί που γίνονται στην χώρα είναι λίγοι.

Μάλλον ξεχνάει τον αρχηγό της Αλέξη Τσίπρα θεωρούσε ανέφικτους τους 25.000 εμβολιασμούς της ημέρα και του ήρθε ο "θάνατος" μόλις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε τους 100.000 εμβολιασμούς της ημέρα.

Η ανάρτηση της Γεροβασίλη δείχνει ότι μάλλον είχε πέσει σε χειμερία νάρκη, στους 25.000 εμβολιασμούς, και ξύπνησε τώρα χωρίς να γνωρίζει ότι έχουμε ξεπεράσει τους 100.000 εμβολιασμούς.





Διαθέσιμες μέσω του gov.gr οι βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού

 


Διαθέσιμες μέσω του gov.gr είναι δύο επιπλέον βεβαιώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19. Πρόκειται για τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 και τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19.

Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου που διενεργήθηκε, είτε αυτό είναι θετικό, είτε αρνητικό και μπορεί να αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση.

Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ μετά την είσοδό τους θα κληθούν να καταχωρήσουν και τον ΑΜΚΑ τους.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των βεβαιώσεων είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από έναν διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.



«Κούρεμα» επιχειρηματικών δανείων που εντάσσονται στο «ΓΕΦΥΡΑ 2»

 



Μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος "ΓΕΦΥΡΑ 2" ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ειδικότερα η ρύθμιση η οποία συντόμως θα κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει ότι οι τράπεζες πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Στην περίπτωση ρύθμισης μη εξυπηρετούμενου δανείου:

Να παρέχουν μείωση του επιτοκίου ρύθμισης, κατά τουλάχιστον 10%, συγκριτικά με το επιτόκιο που ίσχυε πριν την αναδιάρθρωση του δανείου, με διάρκεια 8 μηνών (δηλ. όσο διαρκεί η επιδότηση),

Να παρέχουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

μείωση του επιτοκίου ρύθμισης, για όλη τη διάρκεια της ρύθμισης αποπληρωμής, ή/και

διαγραφή ποσοστού τόκων υπερημερίας και εξωλογιστικών τόκων, ή/και

διαγραφή ποσοστού κεφαλαίου (εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ότι το χρέος είναι μεγαλύτερο της εμπορικής άξιας της περιουσίας του οφειλέτη, συνοφειλετών και εγγυητών, δεν προκύπτει περίσσευμα εσόδων από τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία κλπ), ή/και

επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, και

Να μην αυξήσουν τη δόση του δανείου μετά τη λήξη της επιδότησης και μέχρι την οριστική αποπληρωμή του δανείου.

Στην περίπτωση εξυπηρετούμενων δανείων:

Να μην τροποποιήσουν τους όρους του δανείου (π.χ. κεφάλαιο, επιτόκιο, διάρκεια αποπληρωμής) σε σχέση με τους όρους που υπήρχαν πριν τη χορήγηση της Κρατικής επιδότησης,

Να μην αυξήσουν τη δόση του δανείου μετά τη λήξη της επιδότησης και μέχρι την οριστική αποπληρωμή του δανείου.

Tα νέα μέτρα θα ισχύσουν και για τις 33.792 επιχειρήσεις που υπέβαλαν μέχρι χθες αίτηση στο πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ 2". Σημειώνεται ότι μέχρι τις 31 Μαΐου οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα και να επωφεληθούν της επιδότησης του επιχειρηματικού τους δανείου για 8 μήνες καθώς και των ανωτέρω νέων διευκολύνσεων. Δεδομένου αυτών των εξελίξεων, η πληρωμή της 1ης δόσης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου και θα αφορά αναδρομικά και τον μήνα Μάιο. Έτσι, οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν συνδυαστικά και το πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων.



Ανοίγουν οι εμβολιασμοί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών


 

Ανοίγουν οι εμβολιασμοί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson,  Moderna) και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, την Παρασκευή 21 Μαΐου. Με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί με όλα τα εμβόλια για άλλες ηλικιακές ομάδες. 


Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε έχουν πραγματοποιηθεί 4.377.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2.817.000  πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 26,8% και περισσότερο από 1.615.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε  15,4%.

Λειτουργούν 1.515 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν, καθώς θα προστεθούν και του ιδιωτικού τομέα, που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 300.

Μέχρι τέλος Μαΐου, αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 5,5 εκατ.  πολίτες. Με μία δόση περίπου 3,5 εκατ., ποσοστό 34%, και με δύο δόσεις 2 εκατ., ποσοστό 20%.

Σε σχέση με τις παραδόσεις από τη Pfizer αναμένονται 1.860.000 δόσεις, από την εταιρεία Moderna 308.000 δόσεις, την εταιρεία Johnson & Johnson 152.000 δόσεις και η εταιρεία AstraΖeneca έχει επιβεβαιώσει 348.000 δόσεις και 450.000 τον Ιούνιο.



Η χώρα μας ξεκίνησε την πορεία για τη νέα κανονικότητα


 

Η χώρα μας ξεκίνησε ήδη την πορεία για τη νέα κανονικότητα. Μετά το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου,  της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους  και των σχολείων είμαστε τώρα στην επόμενη φάση. Διανύουμε κιόλας τις πρώτες μέρες μετά το άνοιγμα του τουρισμού και των μουσείων, την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, την κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής μηνυμάτων  και τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας. 

Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται συγκεκριμένοι κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ για το άνοιγμα του τουρισμού δημιουργήθηκαν πέντε ζώνες άμυνας: 

Η πρώτη αφορά τις πύλες εισόδου. Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι τους και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του), είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την ημερομηνία νόσησης.  Από την 1η Ιουνίου  θα γίνει ενεργοποίηση του Green Pass.

Η δεύτερη ζώνη -και πάλι στις πύλες εισόδου-  αφορά  στη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

Η τρίτη αφορά στη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της χώρας. 

Η τέταρτη αφορά στην εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων για τις δραστηριότητες  στον τουρισμό. 

Και η πέμπτη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Είναι απαραίτητο και οι επαγγελματίες να συμμορφώνονται στους ειδικούς όρους λειτουργίας. 

Τα προηγούμενα 24ωρα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κατέγραψαν παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης στην Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Το Σάββατο σε  72.911 ελέγχους, καταγράφηκαν 278 παραβιάσεις των μέτρων,  επιβλήθηκαν πρόστιμα  ύψους 151.400 ευρώ, έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οκτώ επιχειρήσεις. 

Ήδη, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους  και συνεχίζουν ακόμα πιο εντατικά τους ελέγχους. 

Η Κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι είναι  ανάγκη:

Να υπάρξει σεβασμός των μέτρων από όλους ώστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια και να αποφύγουμε επιδημιολογικές εξάρσεις.

Να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Πάνω απ όλα, να σπεύσουμε για εμβολιασμό.



Ο Δένδιας σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη

 


Στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Ν. Δένδιας θα είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ κράτους-μέλους της ΕΕ που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την έναρξη της κρίσης και μέσω πολέμου.

Κατά την επίσκεψή του, θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ', με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχιμ Στάγεχ.

Ο Ν. Δένδιας θα συμμετάσχει επίσης και στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Μετά το Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Τελευταία στάση του ΥΠΕΞ θα είναι το Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.



Ενισχύεται το ΕΣΥ με 4.000 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών – Εντός του 2021 η προκήρυξη

 


ΕΣΥ: Τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού υλοποιούν οι υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη, ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση για το νοσηλευτικό προσωπικό της Πατρίδας μας, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας, οι δύο Υπουργοί προχώρησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία», αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους, όπως επισημαίνουν οι δύο υπουργοί.

«Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν πως αυτό «είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Οι δύο υπουργοί καταλήγουν επισημαίνοντας πως «η στήριξη των δομών Υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



19 Νεοσμυρνιώτες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του πάρκου αναψυχής σκύλων


Την κατάργηση του πάρκου αναψυχής σκύλων δεσποζόμενων, που κατασκεύασε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, μέσα σε ελεύθερο χώρου πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής και σε έκταση 1.130 τ.μ., δίπλα σε σχολικό συγκρότημα και δημοτικό κολυμβητήριο, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) 19 Νεοσμυρνιώτες.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ν. Σμύρνης, ο χώρος θα είναι περιφραγμένος (περίφραξη ύψους 1,60 μ.) και θα διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία, τραμπάλα, τσουλήθρα), ώστε να μπορούν τα σκυλιά να γυμναστούν, να τρέξουν ελεύθερα χωρίς να εμποδίζουν ή να εμποδίζονται.

Όπως, αναφέρουν οι κάτοικοι στην αίτηση ακύρωσής τους, η λειτουργία του πάρκου αναψυχής σκύλων (ουσιαστικά -όπως αναφέρουν- πρόκειται για δυο πάρκα, ένα για μεγάλα και ένα για μικρά σκυλιά) ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο έχει διαταχθεί η σφράγισή του, από την υπηρεσία Δόμησης Ελληνικού-Αργυρούπολης, λόγω παραβίασης της πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς δεν προβλέπεται στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο η χρήση πάρκου σκύλων, ενώ μετά από αυτοψία, κρίθηκαν αυθαίρετες οι κατασκευές των εγκαταστάσεων που έχουν γίνει. Η σφράγιση όμως δεν έχει υλοποιηθεί, όπως αναφέρουν οι 19.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι εν λόγω κάτοικοι είχαν προσφύγει στο συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής για το επίμαχο θέμα, αλλά δεν έλαβαν απάντηση, όπως αναφέρουν και μετά την παρέλευση 60 ημερών από την άρνηση αυτή (σιωπηρή απόρριψη αιτήματος), προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Επισημαίνουν ότι στο οικοδομικό τετράγωνο που είναι το πάρκο σκύλων (περικλείεται από τις οδούς Ταρπεζούντος-Αρτάκη-Εθνικής Στέγης- Νικοδημείας) είναι δίπλα τα σπίτια τους, ενώ λειτουργούν δυο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα δημοτικό κολυμβητήριο και πρόκειται να ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν για την κατασκευή του επίμαχου πάρκου δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και ο χώρος έχει δηλωθεί στην διεύθυνση Πολίτικης Προστασίας ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού και για τον λόγο αυτό πρέπει να παραμένει ελεύθερος (και όχι περιφραγμένος) και προσβάσιμος στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Ακόμη, αναφέρουν οι κάτοικοι ότι υπάρχει υψηλή ηχορύπανση από τα γαυγίσματα των σκυλιών, που ξεπερνούν τα προβλεπόμενα ανεκτά όρια σε αστικό επίπεδο, που είναι τα 50 dBA, καθώς από τις μετρήσεις που έχουν κάνει η ηχορύπανση φτάνει τα 115 dBA (65 δηλαδή επιπλέον).

Επιπρόσθετα, υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα όσων κατοικούν στην εν λόγω περιοχή, καθώς με την επίμαχη κατασκευή επέρχεται επιδείνωση των όρων διαβίωσης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ είναι εκτός των κανόνων της χωροταξικής και πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής και της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Την ίδια στιγμή παραβιάζονται και οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην υγεία και στην ισότητα των πολιτών, αφού οι πέριξ κάτοικοι αφενός επιβαρύνουν την ψυχική τους, κ.λπ. υγεία με την δημιουργούμενη ηχορύπανση και αφετέρου ζουν σε δυσμενέστερο καθεστώς σε σχέση με τους λοιπούς κατοίκους της Ν. Σμύρνης.


Παναγιώτης Τσιμπούκης

Πηγή : protothema.gr



Νότια Καρολίνα : Στις επιλογές των θανατοποινιτών ηλεκτρική καρέκλα η εκτελεστικό απόσπασμα

 


Εκτελεστικό απόσπασμα ιδρύθηκε στη Νότια Καρολίνα για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της θανατικής ποινής, οι καταδικασμένοι στην οποία θα έχουν επίσης την επιλογή να οδηγούνται και στην ηλεκτρική καρέκλα εάν το επιθυμούν.

Αυτό ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο κυβερνήτης αυτής της πολιτείας του αμερικανικού Νότου : «Το Σαββατοκύριακο, επικύρωσα νόμο που θα επιτρέψει στην πολιτεία να εφαρμόζει τη θανατική ποινή. Στις οικογένειες και στους αγαπημένους των θυμάτων αξίζει να κλείνουν οι υποθέσεις και να αποδίδεται δικαιοσύνη όπως ορίζει ο νόμος. Τώρα, μπορούμε να τους το προσφέρουμε», ανέφερε ο Χένρι ΜακΜάστερ σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, υποστηρικτής της εσχάτης των ποινών, θέλει να ξαναρχίσουν οι εκτελέσεις έπειτα από παύση δέκα ετών στην πολιτεία του, εξαιτίας της έλλειψης των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στις εκτελέσεις με θανατηφόρες ενέσεις.

Ο νόμος, ο οποίος υπεγράφη την Παρασκευή, ορίζει πως η ηλεκτρική καρέκλα μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή ενός θανατοποινίτη αντί της θανατηφόρας ένεσης, ενώ εγκρίνει επίσης την ίδρυση εκτελεστικού αποσπάσματος, που θα είναι η δεύτερη επιλογή.

Η εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση θα αποκτήσει ξανά προτεραιότητα όταν οι απαραίτητες χημικές ουσίες είναι διαθέσιμες και πάλι, σύμφωνα με το κείμενο.

Ως εδώ, οι θανατοποινίτες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα και τη θανατηφόρα ένεση. Η τελευταία επιλογή ήταν αυτόματη εάν αρνούνταν να επιλέξουν.

Η οργάνωση αρωγής στους φυλακισμένους Incarcerated Outreach Network, η οποία εδρεύει στη Νότια Καρολίνα, κατήγγειλε μέσω Twitter τη «φρικιαστική, σοκαριστική, αποτροπιαστική» απόφαση.

Για τον αντιπρόσωπο της ισχυρής οργάνωσης υπεράσπισης των αστικών και ατομικών δικαιωμάτων ACLU στην πολιτεία, τον Φρανκ Νακ, η Νότια Καρολίνα «βρήκε τρόπο να ξαναρχίσει τις εκτελέσεις» στο πλαίσιο ενός «συστήματος ρατσιστικού, αυθαίρετου και επιρρεπούς σε λάθη».

«Η δικαιοσύνη της Νότιας Καρολίνας κάνει λάθη, αλλά η θανατική ποινή είναι αμετάκλητη», πρόσθεσε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, υπογραμμίζοντας πως οι έγχρωμοι αντιπροσωπεύουν πάνω από τους μισούς θανατοποινίτες μολονότι δεν ξεπερνούν το 27% των κατοίκων της πολιτείας.

Η ηλεκτρική καρέκλα, γνωστή ως «Old Sparky», δεν χρησιμοποιείται από το 2008, ενώ η τελευταία εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση έγινε το 2011, σύμφωνα με την υπηρεσία φυλακών της πολιτείας και τοπικά ΜΜΕ.

Η Νότια Καρολίνα είναι η τέταρτη αμερικανική πολιτεία που επαναφέρει την εφαρμογή της θανατικής ποινής με εκτελεστικό απόσπασμα, μετά τον Μισισιπή, την Οκλαχόμα και τη Γιούτα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο Ενημέρωσης για τη Θανατική Ποινή (Death Penalty Information Center, DPIC).

Μόνο τρεις θανατοποινίτες έχουν οδηγηθεί μπροστά σε εκτελεστικό απόσπασμα – όλοι τους στη Γιούτα – αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε εκ νέου το 1976 να επιβάλλεται και να εφαρμόζεται η εσχάτη των ποινών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρο.





Έχει ξεφύγει ο δικτάτορας Ερντογάν - Σκληρά λόγια για Μπάιντεν με απειλές


 

Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Τούρκος δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη στάση των ΗΠΑ στη σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο διδάκτορας που όλα δείχνουν ότι ξεφεύγει περισσότερο και γίνεται επικίνδυνος για την περιοχή, έκανε λόγο για «ματωμένα χέρια» του κ. Μπάιντεν.

«Γράφετε ιστορία με χέρια βαμμένα σε αίμα» σημείωσε, επικρίνοντας την αμερικανική κυβέρνηση ιδιαίτερα για την έγκριση πώλησης νέων οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ «που εξαπολύει δυσανάλογες επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας».

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ από μία αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων και από την άλλη στηρίζουν το Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε «δολοφόνο» Παλαιστινίων όλων των ηλικιών.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «όσοι δεν μιλούν για την αιματοχυσία του κράτους – τρομοκράτη Ισραήλ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έρθει μέρα που αυτό το αίμα θα πέσει πάνω τους».









Τι είναι η «Αθηναϊκή» μετάλλαξη; Πόσο επικίνδυνη είναι;

 


Τον προβληματισμό του για τη διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και κυρίως για τη λεγόμενη «αθηναϊκή» μετάλλαξη, διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας HERACLES, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Δε γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι» η εν λόγω μετάλλαξη, συνεπώς, «χρειάζεται χρόνος» είχε δηλώσει, και είχε συστήσει παραπάνω επιδημιολογική επιτήρηση.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στις 7 Μάϊου έκανε λόγο «για ένα στέλεχος που η πιο παλιά απομόνωση του βρίσκεται στη Νιγηρία» και το οποίο φέρει «τη μετάλλαξη E484K που σχετίζεται με ανοσολογική διαφυγή» - είναι δηλαδή μία μετάλλαξη «ύποπτη» ως προς το ενδεχόμενο να «διαφεύγει», μερικώς, από την προστασία που παρέχουν τα διαθέσιμα εμβόλια.

Όλα τα μέλη της επιτροπής των ειδικών μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή τους κινδύνους της μετάλλαξης Β 1.1.318, δηλαδή της λεγόμενης «αθηναϊκής» μετάλλαξης.

Για τις νέες μεταλλάξεις κορωνοϊού που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας, και ιδιαίτερα της «αθηναϊκής μετάλλαξης», έκανε λόγο και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αθ. Δημόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν μεταλλάξεις που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα ένα στέλεχος που φαίνεται ότι αυξάνει τη μετάδοση του. Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή από τους παγκόσμιους οργανισμούς και φορείς στα μεγάλα κράτη της Ασίας και της Αφρικής.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αν δεν εμβολιαστούν οι πληθυσμοί αυτών των κρατών, ο ιός θα εξαπλώνεται και θα δίνει τη δυνατότητα σε μεταλλάξεις να αναπτύσσονται.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη πλέον έχει μεγαλύτερη διασπορά στο λεκανοπέδιο και ανιχνεύεται και σε χώρους που βρίσκονται έξω από τον κεντρικό τομέα της Αθήνας όπου είχε εντοπισθεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.