Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μπλόκο στους Σπαρτιάτες από τον Αρείο Πάγο για τις ευρωεκλογές

 


Θα χάσουν και τις 12 έδρες που θα τις μοιραστούν τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής αναλογικά.

Σε στενό δικαστικό κλοιό βρίσκονται οι Σπαρτιάτες μετά την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμών με τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και μετά την παραγγελία διώξεων κατά 11 βουλευτών του κόμματος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Το αποτέλεσμα των δύο παράλληλων ερευνών που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Δικαιοσύνη, σε ανώτατο επίπεδο, φαίνεται ότι θα επηρεάσει καταλυτικά την τρίτη και καθοριστικότερη δικαστική πράξη της πορείας των Σπαρτιατών που παίζεται στο εκλογοδικείο.

Υπενθυμίζεται πως αρχές Απριλίου η κυρία Αδειλίνη παρήγγειλε την ποινική δίωξη κατά 11 βουλευτών του κόμματος για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές καθοδηγούνταν από τον πρωτόδικα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ασκεί και την πραγματική ηγεσία του κόμματος.

Πλέον, εκκρεμεί η απόφαση του εκλογοδικείου το οποίο εξετάζει την νομιμότητα της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις προηγούμενες εθνικές εκλογές μετά από προσφυγές που έχουν κατατεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η ετυμηγορία αναμένεται το προσεχές διάστημα και πιθανότατα πριν τις ευρωεκλογές.

Αν το ανώτατο δικαστήριο κινηθεί σε πορεία αντίστοιχη με τις δύο προηγούμενες αποφάσεις τότε θεωρείται δεδομένη η έκπτωση του κόμματος από τη Βουλή και η παράλληλη έκπτωση των 12 βουλευτών από το αξίωμα. Σε αυτή τη περίπτωση το εκλογοδικείο θα υποδείξει και τον τρόπο που θα πληρωθούν οι κενές βουλευτικές έδρες. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία ενώ φαίνεται πως διχάζει την κοινότητα των συνταγματολόγων που έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Αρκετοί θεωρούν ότι η κατανομή - έστω και αναλογικά - των 250.000 ψηφοφόρων των Σπαρτιατών σε άλλα κόμματα προσβάλει την λαϊκή βούληση και προκρίνουν ως ορθότερη λύση τις επαναληπτικές εκλογές στις 12 περιφέρειες που είχαν εκλέξει βουλευτή οι «Σπαρτιάτες». Άλλοι, υπερασπίζονται την ακριβώς αντίθετη άποψη και προκρίνουν ως προσφορότερη λύση την κατανομή των 12 εδρών αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα. Ως ενδιάμεση λύση εμφανίζεται το σενάριο του επανυπολογισμού του εκλογικού αποτελέσματος του Ιουνίου 2023 χωρίς να συνυπολογιστούν οι ψήφοι των «Σπαρτιατών».




Συνελήφθη ο βουλευτής Φλώρος - Ο βουλευτής Γραμμένος με το "θα σου γ@@@@ω την μάνα"....έπεσε στα μαλακά

 




Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών οδηγείται, πλέον, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με την κακουργηματική κατηγορία της άσκησης βίας σε βουλευτή, ενώ ο κ. Γραμμένος οδηγείται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος έβρισε πολύ άσχημα και ειδικά την μητέρα του βουλευτή Φλώρου, και το ότι η ποινή του είναι μόλις 15 ημέρες εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν είναι τιμωρία, ούτε θα του βάλει μυαλό να μάθει και αυτός να μιλάει όπως θα μάθει και ο Φλώρος να μην τραμπουκίζει.

Με λίγα λόγια αυτή είναι η ποιότητα των ακροαριστερών βουλευτών του κοινοβουλίου.





Νέα προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών από τον τουρίστα Κασσελάκη - Τον καρφώνουν Νέα Αριστερά και Άδωνις Γεωργιάδης

 


Δεν έχει τον θεό του ο Στέφανος Κασσελάκης και ας δίνει επικοινωνιακές δωρεές σε μοναστήρια για να παραπλανήσει όσους περισσότερους μπορεί.

Κάνοντας κρουαζιέρα ο Κασσελάκης , και κοροιδεύοντας τον κόσμο που βλέπει μπροστά του και όχι μόνο, είπε να εξαπατήσει γενικότερα αποκαλύπτοντας το δήθεν κρυφό σχέδιο που έχει για τη μείωση των δαπανών για την Υγεία. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης που είναι τελικά μεγαλύτερη και αδίστακτη παπάτζα απο τον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε στο Open και εξαπάτησε τον κόσμο χωρίς να γνωρίσει ότι η απάτη θα σκάσει στην μούρη του : στόχος του είναι οι δαπάνες του κράτους για την Υγεία να διαμορφωθούν στο 5%, δηλαδή σε ένα ποσοστό που είναι χαμηλότερο από το σημερινό. «Χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία και πρώτη προτεραιότητα όταν γίνουμε κυβέρνηση θα είναι το κοινωνικό κράτος» είπε και, ερωτηθείς για το ποσοστό, απάντησε ότι «το ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να το μετράς και δυναμικά γιατί δεν είναι μόνο ότι επενδύεις στην υγεία και δεν ανακυκλώνονται στην κοινωνία. Το ποσοστό πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% αλλά αυτό πρέπει να είναι κάτι δυναμικό, μπορείς να φέρεις αποκέντρωση και ανάπτυξη αν επενδύσει στην υγεία».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε άμεσα στην προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου. Σε ανάρτηση του την οποία συνοδεύει με διαγράμματα, επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ζητάει να μειώσουμε τις δαπάνες για την υγεία» υπενθυμίζοντας ότι το 2022 αυτές ήταν στο 5,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, και «τώρα τις υπολογίζουμε περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ». Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι «η δημόσια δαπάνη από 8.634 εκατ. το 2018 έχει φτάσει στα 10.881 το 2022 και έχει επιπλέον αύξηση το 2023 και 2024». 

Ακολούθησε και η Νέα Αριστερά, αναδεικνύοντας επίσης την απάτη που έστησε ο Κασσελάκης που βρίσκεται σε κρουαζιέρα και ανάφερε «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε πως η δημόσια επένδυση για την υγεία "πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ". Είναι προφανές πως δεν έχει ιδέα σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Κασσελάκης έχει ψαλιδίσει όχι μόνο όσα υποσχόταν το κόμμα του στις τελευταίες εθνικές εκλογές (7.5%) αλλά αγνοεί και την υφιστάμενη δαπάνη των πολιτικών διάλυσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ. Το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών στην δημόσια υγεία, ώστε να φτάσει σε επίπεδα χαμηλότερα απ' ό,τι ισχύει σήμερα» επισημαίνει η Νέα Αριστερά και καταλήγει: «η κοινωνία δεν έχει τίποτα να περιμένει από θαυματοποιούς, που ασκούνται σε ανέξοδες επικοινωνιακές φιέστες».



ΕΛ.ΑΣ. : Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών - 67 συλλήψεις

 


Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, μεταξύ των οποίων και η επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Ρέντη, με αποτέλεσμα το θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη.

Για τον τερματισμό της δράσης τους οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ», στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν-63- μέλη της οργάνωσης, που συνολικά απαρτίζεται από -160- άτομα, τα οποία κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση,  ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης, έκρηξη, ληστεία, εκβίαση, εμπρησμό, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, τις φωτοβολίδες, τα βεγγαλικά, τα όπλα σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν επιπλέον -4- άτομα που κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών , περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Η έρευνα, που διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα τους τελευταίους -4- μήνες, ξεκίνησε αμέσως μετά την επίθεση στου Ρέντη και από την εξέλιξή της διαπιστώθηκε ότι αυτή δεν αποτελούσε ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά προέκυψε ότι διαπράχθηκε από οπαδούς ομάδας, οι οποίοι τουλάχιστον από το 2019 είχαν συγκροτήσει επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων σε βάρος αστυνομικών και αντίπαλων οπαδών.

Το συμπέρασμα αυτό ήταν αποτέλεσμα ενδελεχούς και σε βάθος έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία και δεδομένα, ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δικονομικά μέσα ενώ καίριο ρόλο διαδραμάτισε και η συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που κλήθηκε να εξετάσει και να διενεργήσει συγκριτικές εξετάσεις σε πλήθος πειστηρίων και ευρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, καταδείχθηκε επακριβώς ο ρόλος ενός εκάστου και ο τρόπος που λειτουργούσαν στις εγκληματικές επιθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Ειδικότερα, τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν -8- άτομα τα οποία είχαν και ηγετικό ρόλο χαρακτηριζόμενοι μάλιστα ως «μεγάλοι», αφού είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών, ηλικίας 16 έως 24 ετών, που  αποκαλούνταν «μικροί» και αποτελούσαν τη δύναμη κρούσης κατά την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Για την στρατολόγηση των «μικρών» στην οργάνωση, τα ηγετικά μέλη τους παρείχαν δωρεάν είσοδο στο γήπεδο ενώ τους έδιναν και φιλοδωρήματα. Γίνονταν μέλος της οργάνωσης, μόνο αν είχαν συμμετάσχει τουλάχιστον σε μία αξιόποινη πράξη. Μάλιστα, ήταν τέτοια η επιθυμία τους να ανέβουν στην υπόληψη των «μεγάλων», που ήταν ιδιαιτέρως βίαιοι και πάντα πρόθυμοι να συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών ή αντίπαλων οπαδών.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και κατά περίπτωση σε περιοχές της επαρχίας όπως στον Βόλο και στα Ιωάννινα, τελώντας εγκλήματα με αθλητικό υπόβαθρο ή με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Τα κίνητρά των μελών της είναι κυρίως οπαδικά, ως έκφραση δυσαρέσκειας για μη ευνοϊκά αποτελέσματα αγώνων ή ως μέσο εκφοβισμού και επίδειξης δύναμης απέναντι σε οπαδούς άλλων ομάδων ή αστυνομικών που λαμβάνουν μέτρα τάξης στους αγώνες. Μάλιστα, ηγετικά μέλη απολάμβαναν ειδικής μεταχείρισης καθώς κατέχοντας διαπιστεύσεις ως S.L.O. κινούνταν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του γηπέδου, οργανώνοντας με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του «μικρούς» ώστε να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ωστόσο, προέκυψαν και οικονομικά οφέλη για ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης συνδεόμενα με τη δράση τους.  Τα μέλη αυτά, για να έχουν τον πλήρη έλεγχο στα υπόλοιπα, λάμβαναν προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν δωρεάν με σκοπό τη στρατολόγηση νέων μελών ή τις πουλούσαν έξω από τα γήπεδα της ομάδας που υποστήριζαν σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης. Με τον τρόπο αυτό έλεγχαν την είσοδο ατόμων σε θύρες «απενεργοποιώντας» τη δυνατότητα αυτή από το ευρύ κοινό ενώ παράλληλα χρηματοδοτούνταν εμμέσως από αυτούς που τους παρείχαν εισιτήρια και προσκλήσεις. Επίσης, απαιτούσαν και λάμβαναν από τις καντίνες που λειτουργούν περιμετρικά των γηπέδων χρηματικά ποσά 20 ή 50 ευρώ, ενώ σε περίπτωση άρνησης καταβολής του αντίστοιχου κομίστρου, προέβαιναν σε φθορές.

Τέλος, ανέκυψε ότι, κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με εργασιακές σχέσεις τόσο με την ομάδα όσο και με άλλο Φορέα, όπου εργάζονταν χωρίς να πηγαίνουν στην εργασία τους, παρά μόνο μετά το περιστατικό στου Ρέντη οπότε και ζητήθηκε πλέον να πηγαίνουν κανονικά για εργασία αλλιώς να αιτούνται άδεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηγετικού μέλους που εργαζόταν σε αθλητικό σωματείο της ομάδας που υποστηρίζει, όμως η σχέση εργασίας με αυτό διακόπηκε την ημέρα που έλαβαν χώρα τα επεισόδια στου Ρέντη.

Μάλιστα είναι αξιοσημείωτη η αφοσίωση που είχαν ανάμεσα τους, καθώς όταν απειλούνταν η ηγεσία της εγκληματικής ομάδας, από έτερους ανταγωνιστές τους, επιτίθονταν σε αυτούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης γινόταν αποκλειστικά από τα -8- ηγετικά στελέχη, τα οποία διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειές τους. Τα νεότερα μέλη δεν προχωρούσαν σε καμία πράξη χωρίς την εντολή ή την έγκριση των «μεγάλων», όπως διαφάνηκε και από την επίθεση σε βάρος αστυνομικών την 7η Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γεώργιου Λυγγερίδη.

Στην περίπτωση αυτή διακριβώθηκε η εμπλοκή -141- μελών της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασαν με συγκεκριμένο σχέδιο, από το προπαρασκευαστικό στάδιο μέσω της προμήθειας, κατασκευής και μεταφοράς «πολεμοφοδίων» στο γήπεδο έως και την εκτέλεση αυτού, με συγκεκριμένες εντολές από ηγετικά μέλη αλλά ακόμα και επιτόπου αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, με εντολή του 40χρονου αδιαφιλονίκητου ηγέτη της οργάνωσης και αρχηγού συγκεκριμένης θύρας.

Πιο αναλυτικά, απογευματινές ώρες της 7/12/2023 -34- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και -2- αρχηγικά συγκεντρώθηκαν έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου όπου παρέμειναν για μία ώρα φορτώνοντας αυτοκίνητα με ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν εκεί ήταν και ο μετέπειτα συλληφθείς ανήλικος της ανθρωποκτονίας, ο οποίος μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και ακόμη ένα άτομο, μετά από σχετική εντολή, μετέβησαν σε βενζινάδικο για προμήθεια βενζίνης. Το ίδιο έπραξε αυτοβούλως ακόμη ένα άτομο, ενώ συνολικά εφοδιάστηκαν με -10- μπουκάλια βενζίνη του μισού λίτρου.

Στη συνέχεια, αρχηγικό μέλος παρέδωσε σε -10- μέλη περί τους -10- δυναμίτες προκειμένου να κατασκευάσουν Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς, ενέργεια την οποία συνέχισαν και μετά την άφιξή τους στο γήπεδο όπου θα διεξάγονταν ο αγώνας, ενώ στην κατοχή τους είχαν και ναυτικές φωτοβολίδες.

Μάλιστα κάποια μέλη για τη μετάβασή τους στο γήπεδο χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ώστε να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Αρχικά το σχέδιο ήταν η επίθεση σε βάρος των αστυνομικών να γίνει στο τέλος του αγώνα, όμως αυτό άλλαξε με παρέμβαση του 40χρονου ηγέτη της οργάνωσης, οπότε έλαβε χώρα με την ολοκλήρωση του πρώτου σετ και αφού είχε εντοπιστεί ο στόχος τους και δοθεί το σχετικό σύνθημα.

Κάθε μέλος της οργάνωσης που συμμετείχε στις σφοδρές επιθέσεις, γνώριζε πολύ καλά το σχέδιο, ενώ εκείνη την ημέρα είχαν φροντίσει να μην φέρουν περιβολή ανάλογη με τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζουν, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φορούσε μαύρα ρούχα και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face και half face καθώς και μάσκες μίας χρήσης.

Η εντολή δόθηκε από τα δύο ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βάδιζαν μπροστά από τους υπόλοιπους με κατεύθυνση προς την διμοιρία, οι αστυνομικοί της οποίας δέχθηκαν βάναυση επίθεση με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και μετέπειτα θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη και τον τραυματισμό ακόμη ενός.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τα άτομα, η πλειοψηφία των οποίων εισήλθε στο γήπεδο όπου έκαψαν μέρος του ρουχισμού τους στις τουαλέτες του γηπέδου ενώ κάποιοι εξ αυτών, απέρριψαν εξωτερικά του γηπέδου, μέρος του ρουχισμού τους ή άλλαξαν τα ρούχα τους με άλλους δράστες οπαδούς, ώστε να δυσχεράνουν όσο το δυνατόν το έργο των αστυνομικών και να καταστεί αδύνατη η πιθανή ταυτοποίησή τους.

Από τη συνολική προανάκριση διακριβώθηκε η –κατά περίπτωση- συμμετοχή των ηγετικών και των λοιπών μελών σε επιθέσεις είτε σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων είτε σε βάρος αντίπαλων οπαδών σε ακόμη -14- περιπτώσεις:

  • Την 18-02-2019, σε περιοχή της Αττικής, -4- μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν σε γυναίκα-οπαδό άλλης ομάδας, χτυπώντας τη με μαχαίρι με σκοπό να τη ληστέψουν.
  • Την 02-12-2021, σε περιοχή της Αττικής, μέλος της οργάνωσης από κοινού με τρία ακόμα άτομα, κινούμενοι με όχημα, ακινητοποίησαν και μαχαίρωσαν διανομέα φαγητού, που έφερε σκούφο άλλης ομάδας, τον οποίον αφαίρεσαν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και ενώ εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, ο δράστης, από κοινού με έτερο μέλος, επιχείρησαν να χρηματίσουν το θύμα ώστε να μην αποκαλύψει στοιχεία στις αστυνομικές Αρχές.
  • Την 12-12-2021,έξωθεν ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Αττική, πριν την έναρξη αγώνα, άτομα επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ηγετικό μέλος της οργάνωσης εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα η οποία κατέληξε σε ασπίδα αστυνομικού. Επίσης, απείλησε αστυνομικούς δείχνοντάς τους μαχαίρι που έφερε, ενώ έτερο μέλος έρριψε πέτρες εναντίον τους.
  •  Την 13-12-2021, 70 περίπου άτομα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών με πέτρες, μπουκάλια βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Όπως προέκυψε, η επίθεση οργανώθηκε από -2- ηγετικά μέλη της οργάνωσης.
  • Την 06-10-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, σε σταθμό ΗΣΑΠ πλησίον του γηπέδου, -50- άτομα, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μάρμαρα, σιδερένια κιγκλιδώματα, μπουκάλια, φωτοβολίδες ευθείας βολής κ.α.. Επίσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα, άτομα εξέρχονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το γήπεδο και συνέχιζαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Παράλληλα, εντός του γηπέδου, αστυνομικοί απώθησαν έτερα άτομα που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς, πλην όμως δέχθηκαν σφοδρή επίθεση. Συνολικά τραυματίστηκαν -6- αστυνομικοί. Όπως προέκυψε, στις επιθέσεις συμμετείχαν -9- μέλη της οργάνωσης.
  • Την 05-12-2022, πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης στην Αττική, -250- άτομα σε δρόμο πλησίον του γηπέδου, επιτέθηκαν με αντικείμενα, πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής κατά αστυνομικών. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -2- μελών της οργάνωσης.
  • Την 21-12-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στα Ιωάννινα, -5- άτομα αφαίρεσαν πανό της γηπεδούχου ομάδας από την κερκίδα και το έκαψαν. Παράλληλα, έτερα άτομα έσπαγαν καθίσματα και τα πετούσαν σε αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτοποιήθηκαν -3- μέλη της οργάνωσης για τις εν λόγω επιθέσεις.
  • Την 29-01-2023, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αττική, και ενώ οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας κατευθύνονταν με λεωφορεία προς το γήπεδο, -50- άτομα επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες, προκαλώντας φθορές στα λεωφορεία. Όπως προέκυψε, -11- μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην επίθεση. Παράλληλα, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν σε οπαδούς της άλλης ομάδας με φωτοβολίδες ευθείας βολής και κροτίδες. Αστυνομικοί που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν δέχθηκαν ομοίως επιθέσεις, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό ρουχισμό και κράνος από φωτοβολίδα ευθείας βολής. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -2- μελών της οργάνωσης.
  • Την 23-04-2023, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αττική, οπαδοί επιτέθηκαν με αντικείμενα σε βάρος της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας. Αστυνομικοί που επιχείρησαν να διαφυλάξουν την τάξη, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από περίπου -250- άτομα με καθίσματα, σιδερένια κοντάρια, φωτοβολίδες ευθείας βολής κ.α.. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό ενώ τραυματίστηκαν -4- αστυνομικοί. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -7- μελών της οργάνωσης.
  • Την 26-04-2023, πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, -5- άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και κοντάρια πραγματοποίησαν μοτοπορεία με τελικό προορισμό το γήπεδο. Κατά τη διάρκεια αυτής, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εντόπισαν -2- άτομα που έφεραν κασκόλ με διακριτικά άλλης ομάδας και τους χτύπησαν. Στη συνέχεια της πορείας τους, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με φωτοβολίδα ευθείας βολής. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν -2- μέλη της οργάνωσης.
  • Την 06-07-2023, -60- άτομα που ανήκουν σε σύνδεσμο ομάδας, κινούμενοι από περιοχή της Δυτικής Αττικής με 12 Ι.Χ. και -5- μοτοσυκλέτες, μετέβησαν σε περιοχή των Βορείων Προαστίων, επιχειρώντας να κανονίσουν «ραντεβού» με οπαδούς άλλης ομάδας, χωρίς να το καταφέρουν. Στη συνέχεια, έγιναν αντιληπτοί από -8- οπαδούς άλλης ομάδας οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος έπληξε τον έναν εξ αυτόν με μαχαίρι. Ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη της οργάνωσης.
  • Την 24-08-2023, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, περίπου -250- άτομα, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με πέτρες, φωτοβολίδες ευθείας βολής, κροτίδες και μπουκάλια, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και τους τοποθέτησαν ως οδοφράγματα. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν -3- αστυνομικοί. Όπως προέκυψε, -8- μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην επίθεση.
  • Την 25-09-2023, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, -22- άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσέγγισαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βρίσκονταν οπαδοί άλλης ομάδας. Αφού εισήλθαν, με την απειλή βίας αφαίρεσαν μπλούζες και πανό και διέφυγαν, ενώ στη θέα αστυνομικών απέρριψαν μία μπλούζα, η οποία κατασχέθηκε. Από τις έρευνες προέκυψε η εμπλοκή -5- μελών της οργάνωσης.
  • Την 03-12-2023, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στον Βόλο, έπειτα από απόφαση διαιτητών που δυσαρέστησε τη φιλοξενούμενη ομάδα, -20- άτομα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με μπουκάλια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη της οργάνωσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν -4- άτομα, καθώς στην κατοχή τους και από έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν -κατά περίπτωση- ναρκωτικά (κάνναβη και κοκαΐνη) καθώς και κροτίδες και μαχαίρι.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





  • -2- πιστόλια,
  • πιστόλι-στυλό,
  • αεροβόλα πιστόλια,
  • -97- φυσίγγια
  • φυσιγγιοθήκη,
  • απομίμηση πυροβόλου όπλου,
  • απομίμηση υποπολυβόλου κρότου,
  • κροτίδες,
  • μαχαίρι,
  • -1- κιλό και -210- γραμμάρια κάνναβης,
  • -690- γραμμάρια κοκαΐνης και
  • πλήθος πειστηρίων (ρουχισμός, φωτοβολίδες, συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, υπολείμματα εκρηκτικών μηχανισμών κ.α.).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



2 Συλλήψεις από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

 



  1. Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες χθες (22-4-2024) στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 27χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους διενήργησαν έλεγχο σε αναβάτη μοτοσυκλέτας και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρα με -6- φυσίγγια και αναδιπλούμενο μαχαίρι.



Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  1. Επιπλέον, μεσημβρινές ώρες της 20-4-2024 συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 47χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι αστυνομικοί, κατά την περιπολία τους στην περιοχή της Κυψέλης, διενήργησαν έλεγχο στον ανωτέρω, την κίνηση του οποίου έκριναν ύποπτη. Στο πλαίσιο του ελέγχου βρέθηκε στο μπουφάν του, εντός σακούλας και κατασχέθηκε περίστροφο.



Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Νέο γελοίο σώου Κασσελάκη μοιράζει λεφτά σε μοναστήρια και ρωτάει εάν πρέπει να γίνει μοναχός

 


Μάλλον ο ινφλουένσερ τουρίστας Κασσελάκης δεν ξέρει ούτε και αριθμητική αφού νομίζει ότι η μισή Ελλάδα είναι το 12%-15% που θεωρεί ότι τον θέλει για να τα αλλάξει όλα στην χώρα.

Το σώου Κασσελάκη συνεχίστηκε με δωρεά στην Παναγία την Πορταΐτισσα στην Αστυπάλαια για να αγοραστούν χρώματα για τις αγιογραφίες που καταστράφηκαν μετά από πυρκαγιά.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Καμπύλης, δεν ήταν τίποτα προγραμματισμένο, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεναγήθηκε στην Πορταΐτισσα και του είπαμε την ιστορία για το πώς κάηκε, από μόνος του προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει στη δωρεά», και ενημερώνουμε ότι αυτό δεν έγινε τυχαία, ούτε απο αγάπη, έγινε επειδή θα παίξει και ευτυχώς που τον έχουν πάρει χαμπάρι και δεν τσιμπάει ο κόσμος με τέτοιες ενέργειες.

Όπως είπε μάλιστα η κυρία που συντονίζει τις εργασίες για την αποκατάσταση του ναού Φρόσω Σταυλά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις είδε την καμμένη εκκλησία δάκρυσε και αμέσως προσφέρθηκε να βοηθήσει. Το ποσό των χρημάτων που θα δώσει ο κ.Κασσελάκης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και την κυριά Σταυλά θα είναι μεγάλο, αλλά δεν μας είπανε το ποσό, και στό σώου συμμετέχει και το δώσε και μένα μπάρμπα.

Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε ένα βίντεο με διάλογο που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τους μοναχούς στο μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει «περιμένω από εσάς, από το στόμα του Θεού να μου πείτε».

«Οι γέροντες είμαστε λίτοι. Θα κρατηθούμε. Πρέπει να αυξηθούμε» του απάντησε ένας εκ των μοναχών με τον κ. Κασσελάκη χαριτολογώντας να λέει «να έρθω να μονάσω εγώ; Η μισή Ελλάδα θα το ήθελε αυτό για να με ξεφορτωθεί».

«Ναι αλλά η άλλη μισή;» τον ρώτησε εκ νέου ο μοναχός με τον Κασσελάκη να του απαντά «η άλλη μισή θα ήθελε να μην μονάσω για να τα αλλάξω όλα»,  θεωρώντας ότι η μισή Ελλάδα είναι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ 12-15%, και τον μοναχό να προσθέτει «αν είναι για να τα αλλάξετε να μην μονάσετε».

«Παιδία ηρεμήστε δεν πάω πουθενά αν και η μισή Ελλάδα θα ήθελε να πάω» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης στον διάλογο που είχε με τους μοναχούς στην Αμοργό, ντόρος να γίνεται απο πολιτική ούτε λόγος.



Λιώσαμε απο τα γέλια με τους ψεκασμένους Πετράκο - Παπαθωμά που αμφισβητούν την σκόνη θέλουν να τους σκοτώσουν

 



Λιώσαμε απο τα γέλια με τους γεοίους αμετανόητους ψεκασμένους και αμφισβητούν τα πάντα, και συνεχίζουν να αμφισβητούν και τον covid-19.

Την αφρικανική σκόνη που έπνιξε τη χώρα τις τελευταίες ώρες αμφισβτούν με αναρτήσεις τους στα social media ο ψεκασμένος τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος και η ψεκασμένη ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά.

Το πρώην ζευγάρι (αυτό τα λέει όλα) παρουσιάζει απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων σχετικά με το φαινόμενο. Ειδικότερα ο ψεκασμένος τραγουδιστής θεωρεί «φοβερό» από ανθρώπους που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα να μην έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό και να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε» ενώ προσθέτει «να μου πεις, εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστούμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ...».

Από την πλευρά της η ψεκασμένη ηθοποιός παρουσιάζεται βέβαιη για το φαινόμενο υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι αφρικανική σκόνη», ενώ κάνει λόγο για χημικά, με τα οποία, κάποιοι «κάθε μέρα προσπαθούν να σε σκοτώσουν».


app-facebook
Grigoris Petrakos
17 ώρες πριν

Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει...

Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστοΰμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις
αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ...

6,9 χιλ.
667
1,1 χιλ.



Ακροδεξιό ξύλο στην Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές των Σπαρτιατών και της Ελληνικής Λύσης


 

Ενα σοβαρότατο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή με βουλευτές που εκφράζουν την ακροδεξιά.

Το επεισόδιο έγινε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντινο Φλώρο πρώην Σπαρτιάτες, να χειροδικεί κατά του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τον έπιασε από τον λαιμό και τον έριξε κάτω.



Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδιανόητη ενέργειά του λέγοντας πως ο Β. Γραμμένος τον έβρισε χυδαία και τον απείλησε πως θα τον βάλει φυλακή με βραχιολάκια.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που στην ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου (άνηκε στο κόμμα Βελόπουλου) έχει κατηγορήσει τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο twitter. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΛΛΥΣΗΣ δια του Κ. Χήτα αν και έχει αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας ότι ο λογαριασμός δεν είναι δικός του, έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του.





Ανδρουλάκη για να νιώσει απειλή η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης πρέπει η αντιπολίτευση να διαθέτει σοβαρούς ηγέτες και δεν είσαι σε αυτούς

 



Ο εθνικός στόχος του Ανδρουλάκη είναι η ΝΔ και Μητσοτάκης να νιώσουν απειλή, αλλά πώς θα γίνει αυτό όταν τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτουν ούτε σοβαρό ηγέτη, ούτε σοβαρά στελέχη πρώτης γραμμής; Φυσικά δεν τολμάμε να αναφερθούμε στα υπόλοιπα κόμματα γιατί  χάνουμε κάθε σοβαρότητα ακόμα και με την αναφορά που κάνουμε.

Άλλη μία τραγική, γελοία εμφάνιση του Ανδρουλάκη με φωτοτυπίες να λέει στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ Οικονόμου και Παυλόπουλο, δεν το λέω εγώ και να κραδαίνει μια φωτοτυπία.

Αντί να θέσει εθνικό στόχο μια σοβαρή αντιπολίτευση και να υποσχεθεί ότι έστω και τώρα θα σοβαρευτεί για να δείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ινφλουένσερ αντίπαλο του «πλασάρει» ως εθνικό.«η χώρα να έχει σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη ΝΔ να νιώσει απειλή»!!

Ναι ρε Ανδρουλάκη συμφωνούμε, αλλά με ποιους; Με εσένα και τον Κασσελάκη; Ο κόσμος ξέρει και κρίνει, δεν σε θεωρεί ικανό, και τον αντίπαλο σου γελοίο τουρίστα που δεν μπορείς να τον ανταγωνιστής για να κερδίσεις την κεντροαριστερά.

Είπε λοιπόν ο Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ. «Βάζουμε έναν εθνικό στόχο, η χώρα να έχει σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη ΝΔ να νιώσει απειλή. Ο Μητσοτάκης κλιμακώνει την αλαζονεία της διακυβέρνησης του γιατί δεν έχει αντιπολίτευση», είπε συγκεκριμένα, αδιαφορώντας εάν ο κόσμος τον θεωρεί σοβαρή αντιπολίτευση.

Ο λίγος και ανεπαρκής Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία χωρίς ουσιαστική κριτική στα πεπραγμένα της, αλλά με συνθήματα και φωτοτυπίες, και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί με την ψήφο του για να επιβιώσει πολιτικά και μόνο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πολλές φορές τον στόχο του «το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρή αντιπολίτευση», ισχυριζόμενος ότι είναι «ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το κυβερνητικό τροπάριο», και οι πολίτες αναρωτιούνται με ποιον στο τιμόνι; Εσένα; Δεν παίζει αυτό!!!

Μπουρδολογώντας όλα σε ένα dimencion είπε «λαός έδωσε στην κυβέρνηση 41%, αλλά δεν έχει δει τίποτα μέσα σε ένα χρόνο. «Το καλοκαίρι πέρυσι είχαμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις σε φυσικές καταστροφές. Είχαμε τη πυρκαγιά στην Ευρώπη, στη Δαδιά, ενώ η ακρίβεια φτάνει κόκκινο», το δουλειά έχουν οι φωτιές, οι πλημμύρες που είναι θέμα της φύσης και δεν φταίει η κυβέρνηση, με την ακρίβεια που είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα; Και θέλει έτσι ο Ανδρουλάκης με μιά σαλάτα όλα μέσα να τον πάρουν στα σοβαρά.

Επιτέθηκε και στον Κασσελάκη, αλλά όχι για την ουσία, αλλά για  τα σπίτια εκατομμυρίων, τα κότερα και τα θαύματα, και καλά είναι αυτά και τα κρίνει ο κόσμος αλλά πες στον κόσμο γιατί όχι ο Κασσελάκης και ναι ο Ανδρουλάκης γιατί δεν φαίνεται κάτι να διαφέρει σε σοβαρότητα και επάρκεια!!!

Και επειδή ξέρει ότι δεν έχει την σοβαρότητα και την επάρκεια να πείσει τους πολίτες, έκλεισε και πάλι με την ψήφο κατά της Ν.Δ. μπερδεύοντας τα μήλα με τα σύκα «κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας που ενισχύει το γαλλογερμανικό άξονα».



Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 



Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης ενεργειακής διαχείρισης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι η πρώτη δημόσια ελληνική Αρχή και μία από τις πρώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εντάσσεται ως Συμμετέχουσα στον Ευρωπαϊκό Κώδικα Δεοντολογίας για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των Κέντρων Δεδομένων (European Union Code of Conduct - EU DC CoC).

  • Ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Δεοντολογίας για τα Κέντρα Δεδομένων (EU DC CoC) είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center - JRC) ως απάντηση στην αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας στα κέντρα δεδομένων και στον επακόλουθο περιβαλλοντικό, οικονομικό και ενεργειακό αντίκτυπο που προκύπτει από αυτή. Αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για την «πράσινη» μετάβαση του Ψηφιακού τομέα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (green cloud and green data centres: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/green-cloud). Πρόκειται για έναν κώδικα βέλτιστων μεθόδων, σχεδιασμού και μεθόδων μέτρησης σε κέντρα δεδομένων προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας με τον οικονομικά αποδοτικότερο τρόπο, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία κρίσιμων εφαρμογών, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται εθελοντική δέσμευση μείωσης της κατανάλωσης.
  • Η Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ., ως Κέντρο Πληροφορικής ευρύτερα της Δημόσιας Διοίκησης, διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα σε υπολογιστική ισχύ κέντρα δεδομένων Δημόσιας Διοίκησης (G-Cloud) στην Ευρώπη. Με τη συμμόρφωσή της στις οδηγίες, που ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Δεοντολογίας, στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στην ενίσχυση της συμβολής της στις παγκόσμιες προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής. Η συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Κώδικα Δεοντολογίας για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των Κέντρων Δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα τη δέσμευση λειτουργίας του κέντρου δεδομένων με τρόπο, ο οποίος ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την απόδοση ή την αξιοπιστία του.


«MyCoast» η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

 



Οι νέοι κανόνες που βάζουν τάξη στη δημόσια περιουσία στις παραλίες, διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και κατοχυρώνουν όρους διαφάνειας στην παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, εξειδικεύονται με την υπογραφή τεσσάρων Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπει ο νόμος 5092/2024 «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές». Με τις αποφάσεις αυτές:

  • Δημιουργείται Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας και η ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας.
  • Προβλέπεται η νέα διαδικασία διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών από τις Κτηματικές Υπηρεσίες για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας, με τιμή εκκίνησης που προσδιορίζεται αντικειμενικά.
  • Προσδιορίζονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των παραχωρησιούχων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, την ασφάλεια της παραλίας και τη διασφάλιση της προσβασιμότητας.
  • Θεσπίζονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, ειδικά στις περιπτώσεις παρεμπόδισης της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα.


Επιστολική ψήφος: Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές

 



Περισσότεροι από 114.200 ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί έως σήμερα προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εκτός Ελλάδας εκλογέων να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των πολιτών που ψήφισαν από το εξωτερικό στις βουλευτικές κάλπες του περσινού καλοκαιριού.

  • Οι εντός Ελλάδας εκλογείς που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου ανέρχονται σήμερα σε 80.908, γεγονός που καταδεικνύει το ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει και εντός της επικράτειας για τη λύση της επιστολικής ψήφου, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θα επιδιώξει την καθιέρωσή της και στις γενικές εκλογές, πέραν των φετινών ευρωπαϊκών καλπών.
  • Την ίδια στιγμή, οι εγγεγραμμένοι εκτός Ελλάδας ξεπερνούν πλέον τους 33.350, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με τις 17.365 ψήφους που μετρήθηκαν στα εκλογικά κέντρα της περιφέρειας εξωτερικού τον περασμένο Ιούνιο.
  • Οι περισσότερες εγγραφές από το εξωτερικό, σε ποσοστό που αγγίζει το 85%, εντοπίζονται στην Ευρώπη, όπου 28.177 πολίτες έχουν ζητήσει να λάβουν τον ειδικό φάκελο για συμμετοχή στις εκλογές. Σχεδόν 3.500 έχουν εγγραφεί στη Βόρεια και την Κεντρική Αμερική, ξεπερνούν τους 700 οι εκλογείς που θα στείλουν την ψήφο τους από την Ασία, ενώ περισσότεροι από 600 θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία από την Ωκεανία.
  • Αρκετά μεγάλη εκπροσώπηση έχουν όλες οι ηλικιακές ομάδες, σε μία ακόμα ένδειξη του διαδεδομένου και ευρέως ενδιαφέροντος που υπάρχει για την επιστολή ψήφο. Οι πολίτες 41-50 και 51-60 ετών αντιστοιχούν αυτή τη στιγμή στο 39,6% των εγγεγραμμένων. Οι νεότεροι, 17 έως 30 και 31 έως 40 ετών, αντιστοιχούν στο 30,8%, ενώ οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, 61-70 και άνω των 71 ετών, αντιστοιχούν στο 29,6%.


4 σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023

 


Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και η σταθερή δημοσιονομική πολιτική οδήγησαν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το έτος 2023. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το πρωτογενές αποτέλεσμα γενικής κυβέρνησης για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% του ΑΕΠ που περιλαμβανόταν στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού. Σε σχέση με τους στόχους του Προϋπολογισμού 2024 παρατηρήθηκε υπέρβαση καθαρών φορολογικών εσόδων ύψους 292 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και ύψους 647 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024, που καταγράφονται δημοσιονομικά στο έτος 2023, ενώ παρατηρήθηκε συγκράτηση των δαπανών των φορέων γενικής Κυβέρνησης ύψους 602 εκατ. ευρώ. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα αποδεικνύει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τα σταδιακά οφέλη από τη μείωση της φοροδιαφυγής. Είναι ενδεικτικό ότι τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2024, τα 397 εκατ. ευρώ εκ των 647 εκατ. ευρώ που ήταν η υπέρβαση των στόχων, προήλθαν από την καταβολή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Η υπέρβαση του στόχου αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα έχει αντανάκλαση σε 4 πεδία:

  • Πρώτον, στην ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους. Με βάση το ανωτέρω αποτέλεσμα, ο λόγος Χρέους προς ΑΕΠ μειώθηκε από 172,7% το 2022 σε 161,9% το 2023.
  • Δεύτερον, στη δημιουργία μιας καλύτερης αφετηρίας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2024, παρά τις διεθνείς αναταράξεις και την επιβράδυνση των διεθνών και ευρωπαϊκών ρυθμών ανάπτυξης.
  • Τρίτον, στη δημιουργία περισσότερων περιθωρίων ευελιξίας αναφορικά με τον 4ετή δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας λόγω της συγκράτησης του χρέους.
  • Τέταρτον, το αποτέλεσμα αυτό στέλνει ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές ότι η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται και αναπτύσσεται πέραν των στόχων, παρά τις δυσκολίες και τα έκτακτα γεγονότα που αντιμετώπισε η χώρα (φυσικές καταστροφές, διεθνείς κρίσεις, διπλές εθνικές εκλογές κ.λπ.) κατά το προηγούμενο έτος.


Συνεχής ο αγώνας κατά της ακρίβειας

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με εμπόρους για την πορεία των τιμών, τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα της αποθήκευσης και μεταφοράς αγαθών, προς όφελος και των καταναλωτών. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε:

  • Σε αυτή τη συγκυρία αυτές οι επισκέψεις αποκτούν μία ιδιαίτερη σημασία, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές.
  • Ξεκινάει το “Καλάθι του νονού”, ενώ σε λίγες μέρες από τώρα θα ξεκινήσει και το “Καλάθι του Πάσχα”.
  • Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι σε μία σειρά από προϊόντα, λαχανικά και φρούτα, έχουμε τιμές οι οποίες είναι χαμηλότερες από πέρυσι. Και, βέβαια, να τονίσω ότι όσο καλύτερα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα, όσο περισσότερο επενδύουν και οι προμηθευτές μας σε υποδομές logistics, τόσο τελικά αυτό θα καταλήγει και σε καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές μας.
  • Ο αγώνας κατά της ακρίβειας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής. Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται.


Μητσοτάκης στο Tik Tok για επιστολική ψήφο: Εγγραφείτε στην πλατφόρμα ως τη Μ. Δευτέρα

 


Με ένα νέο βίντεο στο Tik Tok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι η προθεσμία για την εγγραφή λήγει τη Μεγάλη Δευτέρα. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η επιστολική ψήφος δεν αφορά μόνο τους ομογενείς αλλά όλους τους Έλληνες.

«Αν δουλεύετε σεζόν, αν σπουδάζετε σε άλλη πόλη, ή δίνετε εξετάσεις, αν σας δυσκολεύουν οι μετακινήσεις ή αν απλώς θέλετε να πάτε για μπάνιο στις 9 Ιουνίου, μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, μπορείτε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα» λέει ο πρωθυπουργός.

«Η αποχή δεν είναι απάντηση, έχετε τώρα έναν επιπλέον λόγο να συμμετέχετε στις εκλογές» είναι το μήνυμα που στέλνει, κλείνοντας το βίντεο, ο κ. Μητσοτάκης.




Δεν βάζει μυαλό ο Ανδρουλάκης αντί προβληματιστεί για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ κάνει φαιδρή αντιπολίτευση

 


Ο Ανδρουλάκης δεν έχει καταλάβει ότι έχει κάνει κακό στο ΠΑΣΟΚ η ηγεσία του, είτε παίζοντας τα τελευταία χρόνια την Μάρθα Βούρτση στο θέμα των παρακολουθήσεων, είτε με την άρνηση του να ενημερώσει τους πολίτες στο γιατί τον παρακολουθούσαν, είτε ότι έχει γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά μετά από τέτοιες κωλοτούμπες που έχει κάνει, που δεν γίνονται ούτε στην ρυθμική.

Αντί να αλλάξει ύφος μήπως τις τελευταίες 50 ημέρες τον δει ο κόσμος λίγο σοβαρά, γίνεται για ακόμα μία φορά ειρωνικός, γελοίος με τη Νέα Δημοκρατία και από την Βαρβάκειο, χρησιμοποιώντας την φράση «Εδώ, τα παπαγαλάκια της ΝΔ, μιλάνε για πολιτική σταθερότητα», νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση και θα τραβήξει κόσμο.

Το ότι τον έχει περάσει ένας ινφλουένσερ τουρίστας που έχει βγει κρουαζιέρα στο Αιγαίο, δεν τον έχει προβληματίσει καθόλου, και συνεχίζει να μην θέλει να κάνει την διαφορά από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για ακόμα μία φορά, κατώτερος των περιστάσεων, κακομοίρης χωρίς ίχνος σοβαρότητας, ο Ανδρουλάκης, έδειξε την εμμονή του προς τη Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας μία τυχαία εικόνα από τους δρόμους της Αθήνας με παπαγαλάκια μέσα σε κλουβί για να κάνει ο γελοίος αντιπολίτευση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε την Βαρβάκειο αγορά στο κέντρο της ΑΘήνας, παρέα με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αλλά και το νούμερο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και περνώντας μπροστά από κλουβιά με παπαγάλους, στάματησε και είπε χαμογελώντας: «Εδώ, τα παπαγαλάκια της ΝΔ, μιλάνε για πολιτική σταθερότητα» προσθέτοντας πως στις επικείμενες ευρωεκλογές «δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα αλλά η κυβερνητική αλαζονεία».

Τον ενημερώνουμε ότι στις ευρωεκλογές, κρίνεται και το πολιτικό του μέλλον στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που όπως φαίνεται τελειώνει με τις χειρότερες εντυπώσεις για τον ίδιο.



Το τριτοκοσμικό Ιράν του σκοταδισμού απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου

 


H λίγκα του τριτοκοσμικού σκοταδιστικού Ιράν απαγόρευσε πάλι την Τρίτη (23/4) την παρουσία γυναικών στο στάδιο Yadegar Imam στην πόλη Ταμπρίζ, στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, αφού τους είχε επιτρέψει την είσοδο για πρώτη φορά στις 12 Απριλίου.

«Σύμφωνα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σχετικά με τις γυναίκες και την έλλειψη εγγύησης για την ασφάλεια των σεβαστών κυριών στους δρόμους που περιβάλλουν το στάδιο, οι κυρίες δεν μπορούν να γίνουν δεκτές μέχρι να εξαλειφθούν τα προβλήματα», ανέφερε η ανακοίνωση για να δικαιολογήσει την πράξη του , σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.

Στην πόλη Ταμπρίζ, οι γυναίκες είχαν πάρει άδεια να μπουν στο «Yadgar Imam Stadium», για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Κλαμπ Τράκτορ και Ζομπ Αχαν, για την 23η αγωνιστική του «Iran Pro League», που διεξήχθη στις 12 Απριλίου.

Για 40 χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν επέτρεπε στις γυναίκες να παρευρεθούν στα γήπεδα, ένα ταμπού που έσπασε το 2019 σε αγώνα Ιράν-Καμπότζης όπου παρακολούθησαν 3.500 γυναίκες, υπό την πίεση της FIFA.

Μετά από αυτή την απόφαση, οι αρχές έδωσαν σταδιακά άδεια στους συλλόγους να δέχονται γυναίκες σε αγώνες.

Η Ταμπρίζ Τράκτορ ήταν η τελευταία ομάδα που έλαβε αυτή την άδεια, η οποία διήρκεσε μόνο έναν αγώνα.



Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες - Σοκαριστικοί διάλογοι μεταξύ των κακοποιών

 


Στην άσκηση ποινικής δίωξης για σειρά κακουργημάτων και για σωρεία πλημμελημάτων, συνολικά 28 αδικήματα, προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνoμικού των ΜΑΤ στου Ρέντη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής κατηγορίες:


• Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (πέντε άτομα)


• Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.


• Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης


• Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης


• Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.


• Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση


• Εκβίαση με απειλής βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.


• Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.


• Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.


• Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.


• Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.


• Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.


• Κλοπή κατά συναυτουργία.


• Παράνομη οπλοκατοχή.


• παράνομη οπλοφορία.


• Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση


• Παράνομη κατοχή κροτίδων.


• Προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.


Πέντε ανακριτές θα αναλάβουν την έρευνα μετά την άσκηση των διώξεων. Συγκεκριμένα την υπόθεση θα χειριστούν ο 9ος ανακριτής με επίκουρες την 22η και την 17η, η 2η ανακρίτρια ανηλίκων και η 4η ανακρίτρια ναρκωτικών.

Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες μεταξύ των οπαδών που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν συμμετάσχει στην επίθεση κατά των αστυνομικών που οδήγησε στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη.


Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία μεταξύ του 18χρονου που έχει συλληφθεί για την ρίψη της φωτοβολίδας που τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό και του 16χρονου αδερφού του που επίσης συνελήφθη για την υπόθεση.


Στη συνομιλία οι δύο νεαροί αναφέρονται στη χρονική στιγμή που ο Υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης βρισκόταν στο έδαφος τραυματισμένος από τη φωτοβολίδα ναυτικού τύπου και σε μία μολότοφ που εξερράγη δίπλα του.


Ν.: Ο Ο. άσπρο φούτερ δεν φόραγε;

Δ.: Ναι.

Ν.: Εντάξει.

Δ.: Γιατί;

Ν.: Τίποτα για νααα πάρουν όλα τη θέση τους.

Δ.: Από σένα;

Ν.: Εεεε;

Δ.: Από σένα θα την πάρουν την θέση τους;

Ν.: Όοοχι.

Δ.: Τότε;

Ν.: Από την αστυνομία ρε Δ.

Δ.: Ναι τι;

Ν.: Υπάρχουνεεε κάμερες και τέτοια, κατάλαβες;

Δ.: Και τι σου πανε εσένα;

Ν.: Τίποτα ρε φίλε γιατί ο οοοοο ο Αστυνόμος, χτυπήθηκεεεε αφού χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα, χτυπήθηκε.

Δ.: Ναι.

Ν.: από μολότοφ που του δημιούργησε και αυτό σοβαρό πρόβλημα.

Δ.: Ναι.

Ν.: Κατάλαβες και ψάχνουν και αυτόν που έριξε την μολότοφ.

Δ.: Μμμ.

Ν.: Αυτά.

Δ.: Και τι έχουν βρει για αυτόν;

Ν.: Μέχρι στιγμής τίποτα. Χτες μου’ πε ο δικηγόρος ότι έχουν κάνει κάτι προσαγωγές, δεν ξέρω τώρα τι να σου πω.


Σε άλλη συνομιλία, ένας οπαδός μιλά με άγνωστο άτομο και αναφέρεται σε άλλο οπαδό τον οποίο, όπως του λέει, τον αναζητούν οι Αρχές.


Οπαδός: Στον Λ. έχουνε πάει τρεις φορές σπίτι του.

Άγνωστος: Οι μπάτσοι;

Οπαδός: Ναι (ακατάληπτο) μου λέει φίλε μου λέει με ψάχνουνε έχουνε πάει τρεις φορές πήγαν μου λέει μια εννιά, μια δώδεκα και μια... Που είναι ρε τώρα αυτός (ακατάληπτο). Έχουνε βρει πυρίτιδα ρε από τον Λ. σίγουρα ή αποτυπώματα.

Άγνωστος: Α ναι;

Οπαδός: Ναι.


Τέλος, σε άλλη συνομιλία μεταξύ δύο οπαδών μετά την επίθεση, οι δύο άνδρες εκφράζουν την ανησυχία τους για τις έρευνες των Αρχών.


Οπαδός Α: Τι σου πε;

Οπαδός Β: Ότιιιι εε έχει αφήσει κάτι;

Οπαδός Α: Ναι.

Οπαδός Β: Ναι;

Οπαδός Α: Ναι γιατί;

Οπαδός Β: Αφού όταν σε είχα ρωτήσει μου είχες πει όχι.

Οπαδός Α: Πότε με ρώτησες ρε μ...α;

Οπαδός Β: Εκείνη την μέρα δεν θυμάμαι.

Οπαδός Α: Ρε φίλε ξέρεις τι έχει γίνει τώρα;

Οπαδός Β: Τι;

Οπαδός Α: Εεε μου κάηκαν άλλα μου κάηκαν πού καλά, έτσι πιστεύω, δηλαδή έχει γίνει... δεν υπάρχουν πλέον πια για μένα αλλά δίνε ένα ξέρω γω 30% τι να σου πω. Ακόμα και έτσι να γίνει δεν βγήκα φίλε εντάξει; Στα @@ μου δηλαδή ότι και να πούνε, μου τα πήραν άλλοι μου τα πήρα άλλοι τι να κάνω εγώ;

Οπαδός Β: Ναι, εντάξει. Οκ.

Οπαδός Α: Βγαίναμε το μπούγιο, με είδανε, μου τα πήρεεε, θα πω θα κατηγορήσω εκεί τους δυτικούς να πάνε να γ@μ...

Οπαδός Β: Εντάξει.