Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Λαύριο και Σίνδο




Δύο νέα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων πρόκειται να δημιουργηθούν στο Λαύριο και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση και άλλων χώρων.

Τα δύο κέντρα θα δημιουργηθούν στα πρότυπα του Ελαιώνα και θα αφορούν στη σύντομη παραμονή των προσφύγων πριν την πλήρη ταυτοποίησή τους ή πριν την αναχώρησή τους για άλλους προορισμούς.

«Είναι εντελώς έξω από τη λογική μας και το δηλώσαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δεν θα κάνουμε τη χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο. Αυτό που φτιάχνουμε είναι χώροι μικρής φιλοξενίας. Δηλαδή χώροι, όπου οι πρόσφυγες θα παραμένουν μία- δύο μέρες πριν αναχωρήσουν ή πριν ταυτοποιηθούν πλήρως. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε φυλακές. Δεν πρόκειται να μεταφέρουμε μέσα στις πόλεις στρατόπεδα προσφύγων» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο Λαύριο έχουν επιλεγεί οι εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, ενώ στη Σίνδο έχει εντοπιστεί ένα παλιό κτίριο που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή. Και στις δύο περιπτώσεις έχει γίνει η απαραίτητη αυτοψία και σχεδιαστική αποτύπωση των χώρων και προχωράει η δημιουργία των κέντρων. Τα δύο κέντρα θα έχουν χωρητικότητα 500-700 ατόμων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τα δύο ανοιχτά κέντρα θα λειτουργήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα, ενώ όπως εκτιμά ο κ. Μουζάλας η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει τον όλο σχεδιασμό. «Εμείς συνεχίζουμε κάτι που βρήκαμε και ελπίζω ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το σχεδιασμό μας. Είναι πράγματα τα οποία, όποια και να είναι η πολιτική σου άποψη, οι πρόσφυγες τα δικαιούνται» λέει.

Ο κ. Μουζάλας τονίζει ότι για την επιλογή των δύο χώρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Λέμε στους ΟΤΑ ότι αυτοί είναι οι χώροι που πρέπει να γίνουν. Πείτε μας πώς θέλετε να γίνουν, ώστε να σας διασφαλίζουν. Προσπαθούμε λοιπόν να έρθουμε σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε» αναφέρει και συμπληρώνει: «Είναι σαφές όμως ότι δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι πως οι πρόσφυγες είναι καλοί, αρκεί να μην είναι σε μας, τη στιγμή που ζητάμε από την Ευρώπη να μοιράζει τους πρόσφυγες σε όλα τα κράτη. Δεν θα κοροϊδέψουμε κανέναν. Δεν θα πούμε πράγματα που δεν θα κάνουμε. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει. Οι πρόσφυγες πρέπει να φιλοξενηθούν».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να στείλει αίτημα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Μουζάλας απαντά χαρακτηριστικά: «Όχι, όχι, όχι. Είναι απόφαση της κυβέρνησης να μην ζητήσουμε ενεργοποίηση».


Πηγή : tanea.gr


Ελλάδα - Λετονία 97-90




Η Ελλάδα νίκησε τη Λετονία, κατέκτησε την 5η θέση στο Eurobasket 2105 και κέρδισε τη συμμετοχή της για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Η Εθνική Ελλάδας σε ένα ματς στο οποίο έπαιζε άθλια για 23΄, νίκησε τους Λετονούς (97-90) επιστρέφοντας από το -17 (39-56) και κατάφερε να προκριθεί στο προολυμπιακό τουρνουά κατακτώντας την 5η θέση στο τουρνουά.

Η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου έπαιζε άθλιο μπάσκετ και ειδικά στην άμυνα. Οι Λετονοί φυσικά και εκμεταλλεύτηκαν το ψυχολογικό σοκ τον οποίο κουβάλησαν οι διεθνείς από την ήττα στον προημιτελικό με την Ισπανία και σκόραραν στο πρώτο εικοσάλεπτο 44 πόντους. Μάλιστα οι Λετονοί στη μέση του παιχνιδιού έτρεξαν σερί 24 (!) αναπάντητων πόντων γεγονός το οποίο τους έφερε στο +15 (37-52, 22').

Σε εκείνο το σημείο αποφάσισαν να παίξουν στοιχειωδώς καλή άμυνα, οι αντίπαλοι δυσκολεύονταν αρκετά να βρουν το δρόμο προς το καλάθι και στην επίθεση χάρη κυρίως στην ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε 7 συνεχόμενους πόντους από τον Βασίλη Σπανούλη και σε εύστοχα σουτ του Νικ Καλάθη, η Ελλάδα πήρε προβάδισμα (63-61, 31').

Αυτό ήταν αρκετό για να τελειώσει την ελπίδα των Λετονών οι οποίοι κουράστηκαν και δε μπορούσαν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα η Ελλάδα σταδιακά να αυξήσει τη διαφορά και να πάρει τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αποφάσισαν να παίξουν άμυνα στα τελευταία 15 λεπτά του ματς. Η Ελλάδα επίσης είχε 47,6% στα τρίποντα με 10/21 σουτ πίσω από τα 6,75 ενώ είχε και 31/35 βολές.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και προσπάθησε πάρα πολύ. Στα 25:15 είχε 15 πόντους (3/6δ., 2/5τρ., 3/4β.), πήρε 7 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε ένα λάθος και είχε ένα κλέψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιάνις Μπλουμς σε 21:04 είχε 2 πόντους με 0/1 δίποντο, 0/5 τρίποντα, πήρε ένα ριμπάουντ κι έκαν ένα λάθος.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το διάστημα 25' με 30' στο οποίο η Ελλάδα γύρισε από το -17 στο -1 (60-61) και ουσιαστικά έκοψε τη φόρα των αντιπάλων τους.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ελλάδα κρατά τη νίκη και τίποτα άλλο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Ελλάδα τα πρώτα 23' του ματς στα οποία δεν έπαιζε μπάσκετ, αλλά κάποιο άλλο άθλημα.

Οι Λετονοί το τελευταίο δεκάλεπτο που κουράστηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90



Πηγή :  gazzetta.gr



Η στιγμή του ισχυρού σεισμού στη Χιλή – ΒΙΝΤΕΟ



Δείτε τη στιγμή του ισχυρού σεισμού, εντάσεως 8,3 Ρίχτερ, που έπληξε τα παράλια της Χιλής.

Ο σεισμός ταρακούνησε τα κτίρια και  προκάλεσε τρόμο στους πολίτες, ενώ έγινε αισθητός σε αρκετές πόλεις.

Ακολούθησαν ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις μεγαλύτερες των 6 βαθμών Ρίχτερ.





Πηγή


Μεϊμαράκης: Δεν ξεφύγαμε από το Grexit - «Ναι» σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και υπουργείο Νέας Γενιάς





Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Αυτό που απαιτείται είναι «να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε συζήτηση με νέες και νέους στο Γκάζι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κρίση εκτός από οικονομική είναι και κοινωνική και κρίση αξιών. «Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας, στους πολιτικούς, στην οικονομία, στον συνάνθρωπό μας», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «έχουν πλαστεί πολλοί μύθοι της Αριστεράς, που λένε ότι έχει την ευαισθησία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι όποτε έχουμε αριστερά καθεστώτα, οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες έχουν πληγεί περισσότερο».

«Μεγάλος αριστερός μύθος η δωρεάν παιδεία στην ανώτατη εκπαίδευση», πρόσθεσε και εξήγησε ότι ο ίδιος είναι φανατικός υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αναφερόμενος στην Υγεία, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως «η αριστερή κυβέρνηση θα έδινε παροχές» και συμπλήρωσε: «σε όλους τους τομείς οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες ειναι αυτές που εχουν πληγεί, οι έχοντες και οι κατέχοντες βρίσκουν τον τρόπο. Εμείς με αυτά που προτείναμε, μπορούμε να παράγουμε πλούτο από αυτά που εξοικονομούμε».

«Η δική μας φιλοσοφία είναι ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική σε όλο τον κόσμο, σε αντίθεση με την αριστερή φιλοσοφία, που κατέρρευσε παντού γιατί είναι για τους λίγους», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι η Αριστερά «έβαζε πάντα διχαστικά διλήμματα».

«Παλέψαμε την κρίση, παρασύρθηκε μερίδα πολιτων τον Γενάρη και σταμάτησε η πορεία εξόδου», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «η ψήφος μπορεί να φέρει αλλαγή για το καλύτερο. Σας προτρέπω να βρείτε όλους τους φίλους σας και να έρθουν να ψηφίσουν, έχει σημασία να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Θέλω επίσης, αυτοί που δεν θα μας ψηφίσουν να μπορούν να μας εμπιστευτούν, να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη. Δεν γίνεται να πάμε μπροστά τη χώρα, αν δεν χτίσουμε μίνιμουμ σχέση εμπιστοσύνης».

«Η πολιτική τάξη είναι ώριμη και οι πολίτες. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα με την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς. Δεν μπορούμε να διχαζόμαστε άλλο», είπε.

Ξεκαθάρισε επιπλέον ότι θα καταργήσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις. Σε άλλο σημείο της συζήτησης με τους νέους και μιλώντας για την οικονομία ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε έκτακτο κακό γεγονός τα capital controls επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είπε ότι προστέθηκαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στα ήδη υπάρχοντα και «θα πάρει καιρό να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση».

Σημείωσε επ' αυτού ότι με την υπογραφή της συμφωνίας κάπως απομακρύνθηκε ο κίνδυνος του Grexit αλλά δεν έχουμε ξεφύγει τελείως καθώς, είπε, οι αγορές περιμένουν να δουν την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως ο ίδιος είναι υπέρ της σύστασης ενός υπουργείου Νέας Γενιάς με όλες τις αρμοδιότητες αντί να υπάρχουν συναρμοδιότητες σε διάφορα υπουργεία.

«Σημασία δεν έχει αν έχει μικρό ή μεγάλο υπουργικό συμβούλιο αλλά να είναι αποτελεσματικό. Με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά όπως πρέπει. Και αν κρίνω ότι πρέπει να γίνει υπουργείο Νέας Γενιάς, ναι, θα γίνει με υπουργό νέο άνθρωπο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις κινήσεις του στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, είπε ότι θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, συνεννόησης και εθνικής ευθύνης.

«Απ' ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα δεν θα μετέχει και ενώ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, λέει ότι η συνεργασία με τη ΝΔ είναι παρά φύσιν», πρόσθεσε.

Για την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. «'Αλλος τρόπος για να μειώσεις την ανεργία από το να υπάρξουν επενδύσεις δεν υπάρχει», εξήγησε τονίζοντας την ανάγκη σταθερού φορολογικού πλαισίου.


Πηγή : newpost.gr


Καλεσμένος στον Λευκό Οίκο ο μαθητής που συνελήφθη με δήθεν βόμβα



Ηρωας έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ ένας έφηβος από το Τέξας, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας συνελήφθη στο σχολείο του γιατί έφερε μαζί του ένα αυτοσχέδιο ρολόι που οι αρχές του σχολείου θεώρησαν αυτοσχέδια βόμβα. Η περιπέτεια του μικρού εφευρέτη διαδόθηκε αμέσως με αποτέλεσμα να κερδίσει μια προσωπική πρόσκληση από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ώστε να συμμετάσχει σε μια βραδιά αστρονομίας στο Λευκό Οίκο.

Το μόνο που ήθελε Άχμεντ Μοχάμεντ, 14, ήταν να εντυπωσιάσει τους νέους συμμαθητές και δασκάλους τους. Γι' αυτό και αποφάσισε να φτιάξει ένα ρολόι, το οποίο έφερε από το σπίτι στο σχολείο του για να τους το δείξει. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε. Ο μαθητής της τρίτης γυμνασίου, που φορούσε μια μπλούζα της NASA, απομακρύνθηκε από το σχολείο MacArthur με χειροπέδες, κατηγορούμενος ότι έφτιαξε μια ψεύτικη βόμβα. Η αστυνομία τον προσήγαγε στο τμήμα, πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα και τον φωτογράφησε. Αφέθηκε ελεύθερος όταν ήρθαν οι γονείς του να τον πάρουν.

Χθες ωστόσο η ιστορία του Αχμεντ έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο και συγκίνησε και τον Λευκό Οίκο.
«Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θες να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία», είπε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Ομπάμα. Το γραφείο του προέδρου προσκάλεσε τον Μοχάμεντ να συμμετάσχει στην μηνιαία «βραδιά αστρονομίας» με αστροναύτες της NASA και άλλα νεαρά άτομα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους, ο οποίος πρόσθεσε ότι «στη περίπτωση αυτή, είναι προφανές ότι τουλάχιστον μερικοί από τους δασκάλους του Άχμεντ απέτυχαν στο ρόλο τους. Είναι κρίμα».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επίσης προσκάλεσε τον έφηβο να επισκεφθεί την εταιρεία του στην Καλιφόρνια. «Το να έχει κανείς τις δεξιότητες και τη φιλοδοξία να χτίσει κάτι ωραίο θα έπρεπε να οδηγήσει σε επικρότηση, όχι σε σύλληψη. Το μέλλον ανήκει σε άτομα σαν τον Άχμεντ», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο.

Το επεισόδιο εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση δημοφιλών θεμάτων της μέρας στο Twitter, με το ξεκίνημα της καμπάνιας του κοινωνικού δικτύου με όνομα #IStandWithAhmed ("Υποστηρίζω τον Άχμεντ"), με 600.000 άτομα να το παρακολουθούν, πολλά από αυτά ασκώντας κριτική στο τοπικό σχολικό σύστημα και την αστυνομία.

«Το χόμπι μου είναι να εφευρίσκω πράγματα», είπε ο Μοχάμεντ στην εφημερίδα Dallas Morning News σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, προσθέτοντας ότι του αρέσει η ρομποτική και ήθελε να συνεχίσει στο λύκειο, γι' αυτό και έδειξε το ρολόι - που είχε ψηφιακή οθόνη και πίνακα κυκλώματος - στη δασκάλα του, η οποία τον κατήγγειλε στις αρχές.

«Με πήγαν σ΄ένα δωμάτιο γεμάτο με πέντε αστυνομικούς», είπε ο Μοχάμεντ στην εφημερίδα, η οποία πρόσθεσε ότι πήρε αποβολή από το σχολείο.
Σύμφωνα με το Συμβούλιο Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεων, η περίπτωσή του αποτελεί παράδειγμα θρησκευτικής προκατάληψης καθώς ο Άχμεντ είναι μουσουλμάνος. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζέιμς Μακ Λέλαν πάντως δήλωσε ότι η θρησκεία του Μοχάμεντ δεν είχε τίποτα να κάνει με την αντίδραση των αστυνομικών.


Πηγή : ethnos.gr


Διάβημα της Αθήνας για το ουγγρικό «παραλήρημα» για το προσφυγικό



Διάβημα προς τον επιτετραμμένο της Ουγγρικής πρεσβείας στην Αθήνα έκανε το υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης Ορμπάν εναντίον του τρόπου με τον οποίο η Αθήνα αντιμετωπίζει το προσφυγικό πρόβλημα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, έκανε λόγο για "παραλήρημα" κατά της χώρας μας και κατήγγειλε την συμπεριφορά των ουγγρικών δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος των προσφύγων, η οποία δεν αρμόζει σε μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τόσο το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της χώρας μας αλλά, κυρίως, την «απαράδεκτη» – σύμφωνα και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ- συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, ακόμα και βρεφών, που βιώνουν το δράμα και τη δυστυχία του πολέμου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούτρας. «Η χρήση βίας, οι περιπολίες με πυροβόλα όπλα και η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης...»

Ο κ. Κούτρας υπογράμμισε ότι το βάρος της άνευ προηγουμένου τρέχουσας προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να το επωμιστεί μία μόνο χώρα και «η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό...»

«Η έκτακτη αυτή περίσταση απαιτεί ανθρωπιά, συνεργασία, αλληλεγγύη και συντονισμό με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους και όχι αποτρόπαιο κυνισμό, προκλητικές δηλώσεις, χρήση βίας και επιστροφή σε ψυχροπολεμικά τείχη» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Με εντολή της κυβέρνησης Ορμπάν η ουγγρική αστυνομία εξαπέλυσε χθες δακρυγόνα και νερό υπό πίεση εναντίον προσφύγων που προσπαθούσαν να περάσουν στο ουγγρικό έδαφος. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις σκηνές στα σερβοουγγρικά σύνορα, όπου, παρά την ανακοίνωση της Ουγγαρίας ότι τα σύνορα κλείνουν εντελώς για τις επόμενες 30 ημέρες, συσσωρεύονται όλο και περισσότεροι πρόσφυγες.


Πηγή : kathimerini.gr


Ομολογία Μιχαλολιάκου: Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα



Την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πριν από δύο χρόνια στο Κερατσίνι, ανέλαβε σήμερα το πρωί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη... δεν υπάρχει» ανέφερε, μιλώντας στον Real fm ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
 Στο μεταξύ, αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνεται στο Κερατσίνι αύριο το απόγευμα στον τόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δυο χρόνια πριν.

Το ανοιχτό κάλεσμα στην αντιναζιστική συγκέντρωση μνήμης και δράσης απευθύνουν οργανώσεις πολιτών, φορείς της περιοχής, σωματεία, συλλογικότητες, φίλοι του Παύλου Φύσσα, για την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη) στις 6 μ.μ.
Με κεντρικό σύνθημα «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!» η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε μόνος, όρθιος μπροστά στην αγέλη των νεοναζί του Μιχαλολιάκου, για να μην περάσουν στη γειτονιά του, για να υπερασπιστεί τους φίλους του.

Η σχεδιασμένη επίθεση οργανώθηκε από το τάγμα εφόδου που είχε σταλεί από τη Νίκαια. Με την παρουσία της Αστυνομίας, ο Ρουπακιάς δολοφόνησε με μαχαίρι στη καρδιά τον Παύλο Φύσσα ενώ τον ακινητοποίησαν άλλοι τέσσερις φασίστες» και συνεχίζει:

«Άνοιξε ο δρόμος για να φτάσουμε στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Κορυδαλλό. Οι μεθοδεύσεις για να πέσει στα μαλακά η ναζιστική συμμορία συνεχίζονται στη δίκη με σκοπό να μην έχει φτάσει καν στο σημείο κατάθεσης των γονιών του Παύλου Φύσσα, εκατό πενήντα μέρες μετά την έναρξη της.
Παράλληλα, οι νεοναζί αποφυλακίζονται αφού το δικαστήριο δεν κατάφερε να προχωρήσει κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης τους.
Σε τούτη την προεκλογική περίοδο, το αντιφασιστικό κίνημα έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στην απόπειρα των χρυσαυγιτών δολοφόνων να ξαναγυρίσουν στο Πειραιά.
Η ματαίωση της κεντρικής «προεκλογικής» φιέστας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 11/9 στο Πειραιά και η μετατροπή της Πλατείας Κοραή σε χώρο αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και κέντρου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος.
Στις γειτονιές του Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα. Χωράνε οι πρόσφυγες, είναι καλοδεχούμενοι! Ανεπιθύμητοι είναι οι ναζί της Χρυσής Αυγής!».


Πηγή : ethnos.gr


Διαπλοκή : Σάλος με την υπόθεση Φλαμπουράρη -Εσβησε στοιχεία με μπλάνκο!




Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με το θέμα Φλαμπουράρη, αφού, όπως φαίνεται, οι απαντήσεις αλλά και τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Επικρατείας δεν πείθουν και η ΝΔ τώρα ζητεί ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Την Τετάρτη ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε πως μεταβίβασε τις μετοχές του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό στον στενό συνεργάτη του Γιάννη Κοτταρίδη, δίχως όμως ακόμα να έχει απαντηθεί το αν έχει κατατεθεί στην εφορία η πράξη αυτή (άρα και να έχει τεθεί σε ισχύ η μεταβίβαση), αλλά και ταυτόχρονα ανέφερε πως ως αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. στη δική του θέση τοποθέτησε τον γιο του, Μιχάλη Φλαμπουράρη-Ρετσίνα.

Ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις ξεσήκωσε η απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό. Η διαδικασία έγινε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, με τη ΝΔ να απαντάει άμεσα και να υποστηρίζει πως «η υπόθεση δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος».

Ιδιωτικό συμφωνητικό στο αρχηγείο της Αστυνομίας

Σύμφωνα με το protothema.gr που έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση, ο ανθυπασπιστής που υπέγραψε την επίμαχη μεταβίβαση ως προς το γνήσιο της υπογραφής είναι γνωστός συνδικαλιστής στον χώρο των αστυνομικών, με έμφαση στις οικονομικές υποθέσεις και με επαφές στον λογιστικό κυρίως κόσμο.

Μάλιστα, σε σημερινό δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές από το αρχηγείο της Αστυνομίας, από τον κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, αναφέρει πως είναι πραγματικά πολύ σπάνιο -έως και απίθανο- να έχει ξανασυμβεί αστυνόμος της συγκεκριμένης υπηρεσίας να υπογράφει για το γνήσιο της υπογραφής. Ακόμα όμως και στα απλά κατά τόπους αστυνομικά τμήματα της επικράτειας οι αστυνομικοί δεν προβαίνουν με ευκολία σε τέτοιες δραστηριότητες, παραπέμποντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες στα ΚΕΠ.

Αυτή η κίνηση Φλαμπουράρη γεννάει το ερώτημα: «Τι συνέβη λοιπόν και δίχως καμία αιτιολογία ο κ. Φλαμπουράρης με τον συνεταίρο του Γιάννη Κοτταρίδη "φιλοξενήθηκαν" για μια τόσο απλή υπόθεση στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας; Γιατί ο κ. Φλαμπουράρης προχώρησε σε μια επικύρωση που δεν ήταν αναγκαία, καθώς η εφορία δεν απαιτεί τέτοια διαδικασία; Μήπως επιχειρήθηκε να δοθεί μια αίσθηση "νομιμότητας" σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που ξεκάθαρα μπάζει από παντού και που δεν είναι σε ισχύ;».

Η ΝΔ ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στο θέμα: «Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από αστυνομικό τμήμα, αλλά από το αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μη δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας.

Η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική.
Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν».

Η νέα απάντηση Φλαμπουράρη: Δεν μπαίνω σε αυτή τη συζήτηση γιατί με υποβιβάζει

Για καθοδηγουμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς θεωρεί ότι έχει δώσει πλήρεις απαντήσεις για τη σχέση του με την εταιρεία Διάτμηση, και τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί λόγω των εκλογών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, γιατί επικυρώθηκε το γνήσιο της υπογραφής από αξιωματικό στο αρχηγείο της Αστυνομίας και σε άλλα ερωτήματα που τίθενται από μέσα ενημέρωσης, ανέφερε πως «δεν μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση γιατί υποβιβάζει τον ίδιο και τον πολιτικό αγώνα, αφού έχει αποδειχθεί ότι έχει δίκιο».

Πάντως, είπε ότι «δεν απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για τη μεταβίβαση των μετοχών, ούτε υποχρέωση υποβολής του συμφωνητικού στη ΔΟΥ και πως η υπεραξία των μετοχών θα φορολογηθεί με τη δήλωση του 2016», κάτι που επιβεβαίωσε και ο φοροτεχικός κ. Μουζάκης που ήταν στο στούντιο. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι τα έγγραφα έχουν τις πραγματικές ημερομηνίες και όχι μεταχρονολογημένες.

Ο Φλαμπουράρης έδωσε έγγραφα σβησμένα με μπλάνκο

Την ίδια ώρα, το capital.gr αναφέρει πως σε ένα από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, και συγκεκριμένα στο «Μετοχολόγιο 2», υπάρχει εμφανής διόρθωση με μπλάνκο. Πρόκειται για μία από τις φωτογραφίες που δήθεν παρουσιάζει τις μεταβιβάσεις των μετοχών στον κ. Κοτταρίδη Ιωάννη.


Όπως αναδημοσιεύει και το protothema, έχει σαφώς υπάρξει παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο, δημιουργώντας νέα ερωτηματικά. Ποιοι έκοβαν κι έραβαν το σχετικό μετοχολόγιο, πότε και για ποιους λόγους; Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως από τη συναλλαγή, όπως παρουσιάζεται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο κ. Φλαμπουράρης, οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων εκτείνονται σε βάθος χρόνου, με την πρώτη δόση καταβολής να ορίζεται στις 30 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα.

Πώς όμως ένας 77χρονος επιχειρηματίας -πολιτικός πλέον- επιλέγει να αποπληρωθεί σε τέτοιο βάθος χρόνου, δηλαδή το 2018 κι όταν θα είναι 80 πλέον ετών; Τόσο μεγαλόψυχος είναι και δεν ενδιαφέρεται για τους κόπους μιας ζωής; Γιατί δεν άφησε τις μετοχές στην κόρη του ή στη σύζυγο ή ακόμα καλά-καλά στον γιο του Μιχάλη, που όμως τον άφησε στο πόδι του ως αντιπρόεδρο;

Επίσης, με τι είδους εξασφαλίσεις πούλησε τον Ιανουάριο τις μετοχές του ο κ. Φλαμπουράρης, όπως έχει δηλώσει; Μήπως αυτές οι «εξασφαλίσεις» ήταν η προσωπική του «εποπτεία» ως υπουργού Επικρατείας σε έργα γύρω από το κράτος, όπως αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Από την εξέταση του συμβολαίου δεν προκύπτει κανενός είδους εξασφάλιση για τον πωλητή, ήτοι τον κ. Φλαμπουράρη. Αίσθηση επίσης προκαλεί μια απλή ανάλυση του ταμείου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, το οποίο σε μια περίοδο όπου παρουσίαζε τζίρο 1,9 εκατ. ευρώ είχε ταμείο όχι όπως συνηθίζεται σε τέτοιες εταιρείες, το πολύ έως 50.000 ευρώ, αλλά 1 εκατ. ευρώ!

Θεοδωράκης: Οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές

Στο ζήτημα της διαπλοκής, που έχει αναδειχθεί σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Το Ποτάμι είναι απόλυτα καθαρό. Δεν θα ανεχτούμε να προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους μπλεξίματα με τη διαπλοκή και τη διαφθορά κατηγορώντας τον "αθώο του εγκλήματος"», τόνισε.

Αναφερόμενος, δε, στην υπόθεση Φλαμπουράρη, είπε ότι «οι απαντήσεις που δίνονται σίγουρα δεν είναι πειστικές».

Εκτοξεύοντας βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να είσαι υποψήφιος πρωθυπουργός, να βάζεις όλους τους άχρηστους στις λίστες και περιμένεις να πιστέψουμε ότι θα βάλεις τους ικανούς στην κυβέρνηση;».

Πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες η υπόθεση Φλαμπουράρη

Η εφημερίδα «Καθημερινή» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, με τίτλο «Στο επίκεντρο πολιτικής θύελλας ο Φλαμπουράρης», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην καθυστέρηση του πρώην υπουργού να παρουσιάσει στοιχεία για την υπόθεση. Η υπόθεση Φλαμπουράρη είναι πρώτο θέμα και στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Με τον τίτλο «Υπερήρωας ο Φλαμπουράρης», η εφημερίδα γράφει ότι ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τις καταγγελίες, κατάφερε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου να καταπολεμήσει την ελληνική γραφειοκρατία.




Πηγή : imerisia.gr


Ντροπή: Απειλούν να διώξουν παιδάκι από το Χιλλ λόγω της συζύγου Τσίπρα



Πρωτοφανές εξώδικο μετά τις αποκαλύψεις για τα 2 ιδιωτικά σχολεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Νομίζουν ότι ο μπαμπάς του τράβηξε τις φωτογραφίες της Περιστέρας Μπαζιάνα στο ιδιωτικό σχολείο και του έστειλαν εξώδικο - Διαβάστε όλο το εξώδικο που έστειλε η σχολή Χιλλ στον πατέρα του μαθητή που είχε την ατυχία να βρίσκεται στον αγιασμό του ακριβού ιδιωτικού σχολείου

Εξιλαστήριο θύμα για να χρεώσουν τον σάλο που προκλήθηκε από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες της Περιστέρας Μπαζιάνα στο προαύλιο της ακριβής Σχολή Χιλλ την ημέρα του αγιασμού αναζητά η διεύθυνση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, έπειτα από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν. Οι υπεύθυνοι του σχολείου απέστειλαν εξώδικο στον γνωστό φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος βρισκόταν εκεί συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του στην πρώτη της μέρα στο σχολείο.

Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να στείλει τα παιδιά του σε δυο από τα πλέον ακριβά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, τη σχολή Χιλλ και το νηπιαγωγείο Αγκάλη, που αμφότερα εδρεύουν στη περιοχή της Πλάκας λαμβάνει απίστευτες προεκτάσεις.

Η δημοσιοποίηση σε sites και άλλα μέσα ενημέρωσης φωτογραφικού υλικού που απεικόνιζε την παρουσία της συζύγου του τέως πρωθυπουργού κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα στο προαύλιο της Χιλλ κατά την ημέρα του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, προκάλεσαν καθεστωτικού τύπου αντιδράσεις και εκβιαστικές συμπεριφορές που δεν τιμούν ούτε τη διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου, η οποία, ως μη όφειλε, στοχοποίησε έναν ανυποψίαστο γονέα και το παιδί του, ούτε εκείνους που τις υπαγόρευσαν.

Με μια πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά ήθη κίνηση, που μαρτυρεί απέλπιδα προσπάθεια να επιβληθούν συνθήκες συνωμοσίας σιωπής για την επιλογή του κ. Τσίπρα να φοιτήσουν οι βλαστοί του σε ιδιωτικό σχολείο, η διοίκηση του ιστορικού εκπαιδευτηρίου έβαλε στο στόχαστρό της προς τον φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, εκβιάζεται να πάρει το παιδί του και να φύγει από το σχολείο, καθώς, μέσω εξωδίκου, κατονομάζεται ως «υπαίτιος» για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον σχολιασμό.




Όπως δεκάδες άλλοι γονείς, ο κ. Κουτρουμάνος, τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρισκόταν στο προαύλιο της Χιλλ με την ιδιότητα του γονέα, συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του που φοιτά στη Β΄ τάξη του Δημοτικού. Το «έγκλημα» του, για το οποίο εγκαλείται ο ίδιος και απειλείται με τη… βαριά τιμωρία της αποβολής το παιδί του, ήταν ότι είχε μαζί του την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, με σκοπό να απαθανατίσει την κόρη του στην πρώτη της μέρα στο σχολείο, όπως έκαναν άλλωστε και τόσοι άλλοι γονείς οι οποίοι βρισκόταν στον ίδιο χώρο και τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα ή τις προσωπικές φωτογραφικές τους μηχανές.

Παρ’ όλα αυτά και με συνοπτικές διαδικασίες ο εν λόγω φωτορεπόρτερ υπεδείχθη ως «ένοχος» για τη λήψη αλλά και την δημοσιοποίηση των εικόνων της συζύγου του κ. Τσίπρα, ενώ απαιτήθηκε η άμεση παρέμβαση της διοίκησης του ιστορικού σχολείου.

Και εδώ προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: Ποιος απαίτησε από τους ανθρώπους της Χιλλ να παρέμβουν ώστε να «τιμωρηθεί» λίγες ώρες μετά ο φωτορεπόρτερ με την αποστολή της εξώδικης δηλώσεως, η οποία βρίθει σκληρών χαρακτηρισμών και αναπόδεικτων ισχυρισμών;

«Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι λίγο μετά τη λήξη του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 11.9.2015 δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της κ. Μπαζιάνα, μητέρας παιδιού που φοιτά στο νηπιαγωγείο μας και συζύγου πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αλ. Τσίπρα», αναφέρεται στο εξωδικαστικό έγγραφο που απεστάλη προς τον κ. Κουτρουμάνο.

Αλήθεια, από πότε κρίνεται παράνομη η φωτογράφηση ενός δημόσιου προσώπου, πόσω μάλλον όταν το πρόσωπο αυτό τυγχάνει να είναι η σύζυγος ενός πρωθυπουργού; Μήπως τελικά αυτό που ενόχλησε ήταν το γεγονός ότι μέσω της δημοσιοποίησης των επίμαχων φωτογραφιών μαθεύτηκε ότι τα παιδιά του κ. Τσίπρα φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία;

Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι η διεύθυνση της Χιλλ επικαλείται στη συνέχεια του εγγράφου αόριστες μαρτυρίες δασκάλων και γονέων για να «χρεώσει» στον φωτορεπόρτερ την ευθύνη για τις επίμαχες φωτογραφίες. Ειδικότερα, στο προκλητικό εξώδικο που εστάλη στον κ. Κουτρουμάνο αναφέρονται τα εξής εκπληκτικά:

«Σύμφωνα με μαρτυρίες δασκάλων και αρκετών γονέων, οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίος λήφθηκαν μπροστά από το κτίριο του νηπιαγωγείου και απεικονίζουν και άλλους γονείς, λήφθηκαν από εσάς. Μάλιστα σε μια από τις εν λόγω φωτογραφίες φαίνεται και ένας μαθητής του νηπιαγωγείου. Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες αναπαρήχθησαν από πολλές ιστοσελίδες και προβλήθηκαν και στην τηλεόραση, πέρα των άλλων, προκάλεσαν τον θυμό και την ενόχληση πολλών γονέων, οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, από την προσοχή της οποίας –ή μήπως του «υποβολέα» της;- φαίνεται να διέλαθε της προσοχής ότι ήταν αρκετοί οι γονείς που έπαιρναν εικόνες, «η φωτογράφηση γονέων εντός του σχολείου μας και η δημοσίευση τους, χωρίς τη ρητή συναίνεση τους, συνιστά πράξη παράνομη. Επίσης, πρόκειται για ενέργεια ηθικά αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, η οποία συμβαίνει για πρώτη φορά στη σχολή Χιλλ και η οποία θίγει αφενός μεν την προσωπικότητα των εικονιζόμενων αφετέρου δε  τη φήμη του σχολείου μας», όπως προστίθεται με αυστηρότητα.

«Κατόπιν των ανωτέρω διαμαρτυρόμεθα εντόνως προς εσάς για την ως άνω συμπεριφορά σας, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας και σας καθιστούμε υπεύθυνους για τη ζημιά την οποία θα υποστούμε εξ υπαιτιότητα σας», συνεχίζει το εξώδικο που επιδόθηκε στον κ. Κουτρουμάνο και το οποίο καταλήγει ως εξής: «Επίσης, σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε αντίστοιχη φωτογράφηση/ δημοσιοποίηση που να σχετίζεται με τη Σχολή Χιλλ και σας τονίζουμε ότι τυχόν επανάληψη  ενός αντίστοιχου συμβάντος θα καθιστούσε επισφαλή την όποια συνεργασία μαζί σας».

Για το ποια «δύναμη» ήταν εκείνη που οδήγησε τη διοίκηση ενός σχολείου στην αποστολή εξωδίκου σε έναν γονέα, μπορεί ο κάθε καλόπιστος πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Ποιος είναι ο Βασίλης Κουτρουμάνος

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στην ενημέρωση, αλλά και από το βιογραφικό του που είναι προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου, ο γονέας που στοχοποιήθηκε επειδή έγινε ευρύτερα γνωστό ότι τα παιδιά του τέως πρωθυπουργού φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, είναι υπόδειγμα επαγγελματία.

Παράλληλα, διακρίνεται για το ήθος και την αφοσίωση του στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, παλαιότερα διετέλεσε προσωπικός φωτογράφος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ενώ έχει βραβευτεί για το έργο του.

Ειδικότερα, στις 3 Νοεμβρίου 2014 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την φωτογραφία του «Ο Βραζιλιάνος» την οποία τράβηξε στα γήπεδα της Βραζιλίας κατά την διάρκεια της διοργάνωσης του Μουντιάλ και κρίθηκε ως η κορυφαία της χρονιάς.

Τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε στο Λος Άντζελες για να καλύψει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στους Special Olympics, ενώ το βιογραφικό του απαριθμεί δεκάδες αποστολές σε κάθε γωνιά του πλανήτη για την κάλυψη μεγάλων ειδησεογραφικών γεγονότων.

Αλλά και η αγάπη του για την εκπαίδευση είναι άξια αναφοράς, αφού υπήρξε ο εμπνευστής και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου της Μαριούπολης Ουκρανίας, η οποία αριθμεί πάνω από 2.000 βιβλία, με χορηγίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο της Μαριούπολης.

Ο Βασίλης Κουτρουμάνος ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1987 συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας και του εξωτερικού με αντικείμενο το πολιτικό, αθλητικό, κοινωνικό, κοσμικό, καλλιτεχνικό και ταξιδιωτικό ρεπορτάζ σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 όπως και των Παραολυμπιακών διότι ως εθελοντής είχε επιλεγεί για την θέση του ‘photo manager’ στον στίβο του ολυμπιακού σταδίου υπεύθυνος για 2.000 φωτορεπόρτερ από όλον τον πλανήτη.


Πηγή : protothema.gr


Βαρύ κατηγορώ ΝΔ για Φλαμπουράρη: Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ «μαγείρεψαν» το έγγραφο πώλησης των μετοχών;




Εκρηκτική εξέλιξη -Ζητείται άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τον υπουργό του κ. Τσίπρα

Δεν έχει ξαναγίνει να υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό στο αρχηγείο της Αστυνομίας -Δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα - Όταν μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ παίρνει θέση στο σκάνδαλο Φλαμπουράρη, αναφέροντας ότι «η υπόθεση δεν είναι μόνο περίεργη αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας».

Σύμφωνα με τη ΝΔ., η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης, αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, «δεδομένου ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική».

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν», καταλήγει η ανακοίνωση.



Πηγή : protothema.gr


Πολεμικό κλίμα στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας για τους πρόσφυγες



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Οι δύο χώρες στέλνουν ενισχύσεις.

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία από το απόγευμα της Τετάρτης μετά την ρίψη δακρυγόνων εναντίον των προσφύγων από τις Ουγγρικές αστυνομικές αρχές.

Στρατό στέλνει η Ουγγαρία στα σύνορα, αστυνομικούς στέλνει η Σερβία

Οι δύο χώρες κλιμακώνουν την ένοπλη παρουσία της στην περιοχή των συνόρων. Η Ουγγαρία στέλνει επειγόντως βαρέα τζίπ Humvee του στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα. Παράλληλα, η Βουδαπέστη ενημέρωσε τη Σερβία ότι θα κλείσει το μεθοριακό πέρασμα στο Ρόζκε για ένα μήνα και κάλεσε τη Σερβία να αναλάβει δράση κατά των προσφύγων.


Η Σερβία καταδίκασε τη ρίψη δακρυγόνων από την Ουγγρική αστυνομία αλλά στέλνει αστυνομικές ενισχύσεις στα σύνορα με την Ουγγαρία σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους πρόσφυγες από τον φράχτη.

Αιματηρές συγκρούσεις

Στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο παιδιά και 20 αστυνομικοί. Οι Ουγγρικές αρχές προσπάθησαν να απωθήσουν τους πρόσφυγες από τον φράκτη με αντλίες νερού και δακρυγόνα.  

 «Σαφώς και θα αποκαταστήσουμε τον φράχτη και θα προστατεύσουμε την ασφάλεια της Ουγγαρίας με όλα τα νομικά μέσα», σημείωσε.


Εκατοντάδες πρόσφυγες επιχείρησαν να να περάσουν στη χώρα από τη Σερβία, από άνοιγμα στο φράχτη στα σύνορα. Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία αποφάσισε την Τρίτη να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία.

Σύμφωνα με την ουγγρική αστυνομία, μια ομάδα μεταναστών «με επιθετικές διαθέσεις» παραβίασε μια συνοριακή πύλη από τη Σερβία και ήρθαν αντιμέτωποι με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που είχαν παραταχθεί λίγο νωρίτερα στο σημείο.

Εκπρόσωπος Τύπου της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οπλισμένοι με σωλήνες και ράβδους στη σερβική πλευρά των συνόρων οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και προσπαθούν να εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος. Μια ομάδα με επιθετικές διαθέσεις άγνωστων παράτυπων μεταναστών επιχειρεί να εισέλθει στην Ουγγαρία».

Νέο συρματόπλεγμα στην Κροατία – Διπλωματικός πόλεμος με Ρουμανία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι θα ανεγερθεί ένας νέος φράκτης με συρματοπλέγματα και στα σύνορα με την Κροατία, εκτός από τον φράκτη στα συνορα με την Ρουμανία που αποφασίστηκε την Τρίτη.

Με σκληρή γλώσσα, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα είπε ότι οι ενέργειες της Ουγγαρίας «είναι παρόμοιες με εκείνες που η Ευρώπη είδε μέχρι τώρα μόνο κατά τις δεκαετίες του '30 και του '40 στον 20ο αιώνα».

Ο κ. Πόντα έγραψε στο Facebook: «ως άνθρωπος και Ευρωπαίος πολίτης» είναι εξοργισμένος από τις ενέργειες των ουγγρικών αρχών : «Είναι ντροπή για τον πολιτισμό και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντισημιτικά ξεσπάσματα, στάση απέναντι σε οποιασδήποτε μειονότητα και τώρα η κρίση των προσφύγων. Συρματοπλέγματα, επιθετικοί νόμοι, φυλάκιση και βαρβαρότητα σίγουρα δεν θα λύσουν τα προβλήματα. Μόνον θα αποδείξουν ότι στην καρδιά της Ευρώπης, υπάρχουν φορείς λήψης πολιτικών αποφάσεων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτεροι από τους ηγέτες της Συρίας, της Λιβύης ή οποιαδήποτε άλλης χώρας από την οποία οι πρόσφυγες τρέπονται σε φυγή» ανέφερε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός.




Πηγή : thetoc.gr


Άγνωστοι μαχαίρωσαν τη δημοσιογράφο Θάλεια Χούντα



Η γνωστή δημοσιογράφος, Θάλεια Χούντα έπεσε θύμα επίθεσης από αγνώστους, οι οποίοι τη μαχαίρωσαν στο γκαράζ της πολυκατοικίας της στο Κολωνάκι.
Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ η δημοσιογράφος, Θάλεια Χούντα βρέθηκε αιμόφυρτη στο γκαράζ της πολυκατοικίας της στο Κολωνάκι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά.

Η Θάλεια Χούντα που στο παρελθόν έχει ξαναδεχθεί επίθεση αλλά έχει πέσει και θύμα απαγωγής, βρέθηκε με αίματα στο σώμα της και τραύματα από μαχαίρι.

Ευτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες η ζωή της δεν κινδυνεύει από τα τραύματα. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα στοιχεία αυτής της περίεργης υπόθεσης.

Η Θάλεια Χούντα είχε καταγγείλει πως είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση πάλι στο σπίτι της στο Κολωνάκι όταν ένας άντρας άρχισε να την πυροβολεί και εκείνη προκειμένου να ξεφύγει άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κρύφτηκε από πίσω της. Τον Απρίλιο του 2014 η ίδια είχε καταγγείλει πως έχει πέσει θύμα απαγωγής με τους δράστες να την απελευθερώνουν μετά από λίγες ημέρες.


Πηγή : newsit.gr


Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ανάπτυξη κι έφερε ύφεση



Νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος την ΝΔ. Τι λέει για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Τι απαντά για το προσφυγικό.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μιλώντας στο Euronews ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καταλογίζοντας του ότι "είπε ψέματα, υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση, έδιωξε επενδύσεις και έδωσε ψεύτικες επενδύσεις". Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι "η συμφωνία είναι του Τσίπρα" και ότι η ΝΔ ψήφισε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι εφόσον η επόμενη κυβέρνηση εφαρμόσει τις βασικές δεσμεύσεις της συμφωνίας όσον αφορά διαρθρωτικές αλλαγές και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τότε θα είναι σε θέση να ζητήσει την επανεξέταση των υφεσιακών προβλέψεων. Ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα επέρριψε και για το μεταναστευτικό και υποστήριξε ότι "η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει πολλά περισσότερα μέσα σε επτά μέρες απ΄ ότι έκανε ο κ. Τσίπρας σε επτά μήνες. Θεωρώ ότι η πορεία που έχει χαράξει για το μεταναστευτικό αυτή η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει τη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί θα μας δώσει τη λύση που απαιτείται"

Ερ: Πριν από σχεδόν εννέα μήνες το κόμμα σας υπέστη μια σχεδόν συντριπτική ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εννέα μήνες μετά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ισοδύναμα κόμματα. Τι άλλαξε σε αυτή την περίοδο των εννέα μηνών;

 Απ: Άλλαξε η ίδια η Ελλάδα, αλλάξαμε και εμείς. Ο κ. Τσίπρας είπε πολλά ψέματα τον Γενάρη. Το Γενάρη του 15 η χώρα ήταν με πλεονάσματα, με μια προοπτική ανάπτυξης και τώρα είναι με ύφεση, είναι με ελλείμματα, είναι με ανεργία. Έφυγαν επενδύσεις, τις έδιωξε ο κ. Τσίπρας . Οι Έλληνες είχαν να συγκρίνουν τον Γενάρη του 15 τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με τις υποσχέσεις τις ψεύτικες που έδωσε ο κ. Τσίπρας και πλανήθηκαν, ενώ τώρα συγκρίνουν εκείνες τις υποσχέσεις με τα πεπραγμένα. Όλα στη ζωή τους έχουν χειροτερέψει, ενώ το Γενάρη ήταν σαφώς καλύτερα και αυτό έχει επηρεάσει πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες.

Ερ: Πάντως εσείς λέτε ότι εάν κερδίσετε τις εκλογές θα επιδιώξετε συνεργασίες με άλλα κόμματα και ένα από αυτά τα κόμματα θα είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απ: Η αλήθεια είναι ότι καταλάβαμε τα τελευταία χρόνια πως χωρίς συνεννοήσεις και συνεργασίες η Ελλάδα δε μπορεί να πάει μπροστά, όλοι μαζί μπορούμε να την πάμε μπροστά τη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπόλοιπες χώρες που ήταν σε προγράμματα, ή είναι σε πρόγραμμα ή βγαίνουν απ΄ το πρόγραμμα διότι οι πολιτικές τους δυνάμεις, όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και εφήρμοσαν ένα κοινό πρόγραμμα με ένα βηματισμό ο οποίος τους επέτρεψε να διατηρήσουν και την αυτονομία τους ταυτόχρονα. Γι αυτό ακριβώς πιστεύω ότι στη φάση που βρισκόμαστε μόνο με συνεργασίες των πολιτικών δυνάμεων και καλή συνεργασία των θεσμικών παραγόντων μπορεί η χώρα να πάει μπροστά.

Ερ: Το κόμμα σας ψήφισε τη συμφωνία που έκανε ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους δανειστές. Αν τη Δευτέρα γίνετε πρωθυπουργός τι θα κάνετε; Αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσετε κατά γράμμα ή θα προσπαθήσετε να την επαναδιαπραγματευθείτε σε κάποιο βαθμό;

Απ: Εμείς κατ΄ αρχήν ψηφίσαμε την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Γιατί γνωρίζουμε πόσο αδύνατο είναι, είναι καταστροφικό είναι να φύγει η χώρα από την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη μας βοηθά, έχουμε τις επιδοτήσεις που παίρνουμε για τα αγροτικά προϊόντα και όχι μόνο, έχουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, έχουμε τους πόρους αλληλεγγύης, έχουμε το πακέτο Γιούνκερ, έχουμε τραπεζική βοήθεια. Όλα αυτά η χώρα θα τα έχανε αν δεν είχε την συμφωνία με την Ευρώπη. Τα μέτρα τα συγκεκριμένα όμως είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα. Γνωρίζω ότι η Ευρώπη δεν θέλει να μας σκοτώσει , θέλει να μας βοηθήσει. Με αυτή τη σκέψη λοιπόν, εφόσον και η Ευρώπη δει ότι μια κυβέρνηση μέσα στον πρώτο χρόνο θέλει να νοικοκυρέψει, θέλει να εξορθολογήσει, να στείλει ένα μήνυμα ότι η χώρα έχει ισχυρή πολιτική βούληση να εφαρμόσει το πρόγραμμα και να πάει μπροστά είμαι σίγουρος ότι οι προτάσεις και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και δεν μπορούν να εφαρμοστούν και είναι πολύ υφεσιακές, μπορούν να συζητηθούν μετά όμως από αρκετό χρονικό διάστημα. Θα είναι λάθος αν πιστεύει κανείς ότι στον πρώτο χρόνο θα μπορέσουμε να πάμε να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους. Αυτοί περιμένουν την πλήρη εφαρμογή ώστε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους υλοποιώντας τις αποκρατικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται και ταυτόχρονα αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και των μεγάλων επενδύσεων που περιμένουν για ν' ανοίξουν και μετά μπορέσουμε να έχουμε μια ακόμη καλύτερη ευρωπαϊκή συνεργασία και συνεννόηση.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα παρουσιάστηκε χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα όπως αυτό καταγράφεται σήμερα και σε πάρα πολλά ζητήματα όπως μου είπαν οι Ευρωπαίοι όταν τους αναπτύσσαμε τα δικά μας επιχειρήματα ότι αυτά δεν αναφέρθηκαν. Ας πούμε για παράδειγμα των αγροτών. Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι μας είπαν όταν τους εξηγήσαμε δεν είναι σταθερό κάθε μήνα , όταν τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορεί να φορολογηθεί 100% προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο, μας είπαν ότι αυτά ουδέποτε ελέχθησαν από τους ¨Έλληνες υπουργούς. “Άρα ήταν ελλιπής η ενημέρωση που είχαν οι Έλληνες υπουργοί και έτσι την μετέφεραν οπότε και ελήφθησαν λάθος αποφάσεις

Ερ: Αν λοιπόν κερδίσετε τις εκλογές, θα βρεθείτε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Γιούνκερ, την κ. Μέρκελ, τον κ. Ολάντ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους. Τι είναι αυτό το διαφορετικό που θα έχετε να τους πείτε εσείς σε σχέση με αυτά που τους έλεγε ο προκάτοχος σας στην ηγεσίας της ΝΔ ο κ. Σαμαράς;

Απ: Κατ' αρχήν θα τους εξηγήσω ότι την συμφωνία του 12 προσπαθήσαμε μέχρι τα τέλη του 14 να την εφαρμόσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ταυτόχρονα λειαίνοντας τις έντονες γωνίες που υπήρχαν σε αυτή τη συμφωνία. Προχωρήσαμε τις μεταρρυθμίσεις. Ίσως δεν είχαμε την τόλμη και την ταχύτητα που απαιτήτω αλλά είμαστε σε έκτακτες συνθήκες, ήταν η αγορά πάρα πολύ πεσμένη δεν εμφανίστηκαν αγοραστές με τίμημα που θα μπορούσε να ικανοποιήσει την Ελληνική κυβέρνηση και ταυτόχρονα πιστεύω ότι με αυτούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε και έχω γνώση αφού και ως πρόεδρος της Βουλής κατάφερα να συνθέσω τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες που είχαν έντονες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις ώστε να μπορούνε τα δύσκολα νομοσχέδια τα οποία ερχόντουσαν καταφέραμε να έχουμε μια βουλή συνεργάσιμη και συνεννοήσιμη παρ όλο που είχανε μπει σε αυτή λαϊκιστές , ακραίοι και πολλές χιλιάδες αγανακτισμένων που ήταν απ' έξω και καταφέραμε σιγά σιγά η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα. Αν δεν υπήρχαν οι εκλογές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβρη η χώρα θα είχε επανέλθει στην κανονικότητα.

Ερ: Τον τελευταίο καιρό το μείζον πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό των προσφύγων πως κρίνετε αυτή τη στιγμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελληνική επικράτεια αλλά και τη στάση των ευρωπαϊκών χωρών που οφείλουν να υποδεχθούν αυτούς τους πρόσφυγες αφού οι ίδιοι επιθυμούν να πάνε εκεί.

Απ: Είναι μια βραδυφλεγής βόμβα την οποία θα αναγκαστούμε να διαχειριστούμε όταν θα αναλάβουμε και έγινε βόμβα διότι η απελθούσα κυβέρνηση δεν τα διαχειρίστηκε όπως θα έπρεπε, γιατί ξέρετε πολλές φόρες, αυτά πρέπει να τα προλαβαίνεις. Αν σε προλάβουν δυστυχώς απαιτούν λύσεις έκτακτης ανάγκης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε τέτοια περίοδο. Και θα έλεγα ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει πολλά περισσότερα μέσα σε επτά μέρες απ΄ ότι έκανε ο κ. Τσίπρας σε επτά μήνες. Θεωρώ ότι η πορεία που έχει χαράξει για το μεταναστευτικό αυτή η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει τη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί θα μας δώσει τη λύση που απαιτείται. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε πόσοι πρόσφυγες θα μπορέσουν αν φύγουν από τη χώρα. Οι πρόσφυγες δεν είναι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Είναι λόγω του πολέμου της Συρίας , λόγω των εκτάκτων αναγκών που αντιμετωπίζουν, έχει μια έντονα ανθρωπιστική πλευρά το ζήτημα και έτσι θα κινηθούμε με την ευρωπαϊκή πολιτική η οποία πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με τη σύνοδο κορυφής που θα πρέπει να γίνει για να αποφασιστούν συγκεκριμένα ζητήματα και την ενημέρωση του ΟΗΕ ώστε να ληφθούν κι από κει κάποια μέτρα. Από κει και πέρα απαιτείται καλύτερη συνεννόηση , καλύτερη φύλαξη συνόρων, κέντρα υποδοχής, πρέπει να εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια τα οικονομικά τα οποία μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο μείζον αυτό ζήτημα.



Πηγή : antenna


Σεισμός 8,3 Ρίχτερ συγκλόνισε το Σαντιάγκο της Χιλής - πέντε νεκροί ο πρώτος απολογισμός

                                          Πηγή: (RΕUΤΕRS)


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,3 Ρίχτερ βαθμών συγκλόνισε το Σαντιάγκο της Χιλής. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε νεκροί. Νωρίτερα η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπασελέτ, η οποία πρόκειται να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές, είχε κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.

«Για άλλη μία φορά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη σφοδρό πλήγμα της φύσης...», είπε η Μπασελέτ σε τηλεοπτικό της διάγγελμα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι μία 26χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από ανακοπή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές σε κτίρια.

Εκδόθηκε επίσης προειδοποίηση για τσουνάμι για περιοχές της Νότιας Αμερικής αλλά και μέχρι την Χαβάη, την Καλιφόρνια και την Γαλλική Πολυνησία.

Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής, στην παραθαλάσσια πόλη Κοκουίμπο, ο σεισμός προκάλεσε κύματα ύψους 4,5 μέτρων.

Αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Στην πόλη Ιλαπέλ, που απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Ο σεισμός, το μέγεθος του οποίου είχε αρχικά εκτιμηθεί σε 7,9 βαθμούς, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή έξω από την Χιλή και 169 χιλιόμετρα βόρεια από το Βαλπαράισο, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,6 χιλιόμετρο, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Ακολούθησαν, σε λιγότερο από μισή ώρα, τρεις δονήσεις πάνω από 6,1 Ρίχτερ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένιωσαν το σεισμό ακόμα και στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής στην ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής.



Πηγή


Βενιζέλος: Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν η υπόθεση Φλαμπουράρη αφορούσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ




«Υπάρχει απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τον Υπουργό» τόνισε και εξήγησε τον λόγο

«Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν όλα αυτά που αφορούν τον κ. Φλαμπουράρη, τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν στελέχη κομμάτων του λεγόμενου, ας το πούμε, μνημονιακού φάσματος, στο  οποίο προσχώρησε τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα είχε συμβεί. Τι θα είχε συμβεί ,εάν αυτά αφορούσαν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.» Με αυτό το δηκτικό σχόλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε για την υπόθεση του τέως υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, που έχει προκαλέσει σάλο και κύμα αντιδράσεων.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, εξήγησε γιατί υπάρχει απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τον κ. Φλαμπουράρη.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε στον Βήμα Fm:

Δημοσιογράφος: Να ξεκινήσουμε λίγο από την ιστορία με τον κ. Φλαμπουράρη και να μας πείτε κατ’ αρχήν ως συνταγματολόγος εάν υπάρχει πρόβλημα, κατά τη γνώμη σας, με την ανακήρυξη της υποψηφιότητας και στη συνέχεια να δούμε και τα υπόλοιπα ζητήματα. Πού υπάρχει πρόβλημα, αν υπάρχει πρόβλημα.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν θέλω να δίνω απαντήσεις νομικού χαρακτήρα, γιατί εφόσον μετέχω στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεν θέλω να επικαλούμαι την ιδιότητά μου την καθηγητική, αλλά είναι πολύ απλά τα πράγματα. Υπάρχει απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τον Υπουργό.

Αυτό αφορά και τις εταιρείες τις οποίες μετέχει ως μέτοχος, ως κύριος μέτοχος, οι οποίες δεν μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με το δημόσιο, ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Αυτό αφορά την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή, αν θυμάμαι καλά, δεν ήταν βουλευτής, ήταν όμως Υπουργός Επικρατείας. Άρα εμπίπτει στα ασυμβίβαστα του Υπουργού.

Δημοσιογράφος: Αυτό ισχύει ακόμη κι αν έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του;

Ευ. Βενιζέλος: Αν έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του όχι.  Αλλά επειδή βλέπω ότι επικαλούνται την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. αυτό που λέω δεν αφορά τη συμμετοχή στη διοίκηση, αλλά την ιδιότητα του μετόχου αυτή καθ’ εαυτή.

Δημοσιογράφος: Με τον Άρειο Πάγο και την ανακήρυξη της υποψηφιότητας, υπάρχει ζήτημα, όπως λένε κάποιοι; Ή δεν υπάρχει;

Ευ. Βενιζέλος: Αυτή η πράξη έχει γίνει πριν την ανακήρυξη. Μετά την απόκτηση της βουλευτικής ιδιότητας δεν μπορεί κάποιος επίσης να είναι μέτοχος σε μια εταιρεία, η οποία έχει συναλλαγές με το δημόσιο και συνάπτει τέτοιου είδους συμβάσεις. Είναι δηλαδή ασυμβίβαστο. Δεν είναι κώλυμα.

Δημοσιογράφος: Πολιτικά πώς το σχολιάζετε κ. Πρόεδρε;

Ευ. Βενιζέλος: Όταν αναγορεύεις σε κύριο θέμα σου τη σύγκρουση μεταξύ παλιού και νέου, όταν διεκδικείς ένα ανύπαρκτο ηθικό πλεονέκτημα, όταν προσπαθείς να συκοφαντήσεις τους αντιπάλους σου, όταν χυδαιολογείς και μετατρέπεις σε γκρίζο τοπίο τη δημόσια ζωή της χώρας, είσαι υπόλογος όπως διεκδικείς να καταστήσεις υπόλογους τους αντιπάλους σου.

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν όλα αυτά που αφορούν τον κ. Φλαμπουράρη, τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν στελέχη κομμάτων του λεγόμενου, ας το πούμε, μνημονιακού φάσματος, στο  οποίο προσχώρησε τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα είχε συμβεί. Τι θα είχε συμβεί ,εάν αυτά αφορούσαν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Δημοσιογράφος: Υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς τι θα μπορούσαν να είχαν συμβεί και αν ήταν μεγαλύτερα, ή μικρότερα, ή τα ίδια.


Πηγή


Τα πρώτα σενάρια για το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση ήττας την Κυριακή - Οι φόβοι και ο ρόλος των 53





- Mία πιθανή ήττα φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποσυσπειρώσει περισσότερο τις δυνάμεις

- Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές φέρνουν ως παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ και τη ραγδαία συρρίκνωσή του

- Εν όψει και του συνεδρίου στο ενδεχόμενο ήττας θεωρούν πως θα υπάρξει γκρίνια για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά μέχρι εκεί

- Κρίσιμη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου που ο Τσίπρας έφερε

Με βάση τις δημοσκοπήσεις το σενάριο ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανό. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ούτε που θέλει να το σκέφτεται, καθώς εκτιμά ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να να αποσυσπειρώσει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις του κόμματος, ιδίως μάλιστα αν συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ.

Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ και την ραγδαία συρρίκνωση του, εξαιτίας όχι μόνο του μνημονίου, αλλά της συνεργασίας του με τη ΝΔ καθώς "θόλωσε" ή ακόμη "έσβησε" την ιδεολογικοπολιτική "γραμμή" που το χώριζε από τη ΝΔ.

Στο ερώτημα αν τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ τα χαμόγελα περισσεύουν και συνοδεύονται από την κατηγορηματική άποψη και θέση που λέει ότι δεν υπάρχει κανείς που θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ότι μπορεί αν υπάρξει εσωστρέφεια καθώς το κόμμα θα πηγαίνει και προς το Συνέδριο ανασυγκρότησης του θεωρείται δεδομένο μετά μάλιστα και την διάσπαση και τη δημιουργία της ΛΑΕ, ωστόσο η κυριαρχία Τσίπρα στο κόμμα και στον ευρύτερο χώρος της κεντρο-αριστεράς θεωρείται αδιαμφισβήτητη.

Στη περίπτωση ήττας όλα δείχνουν με βάση και τις τελευταίες προεκλογικές παρεμβάσεις ότι ο κ. Τσίπρας θα προτιμήσει το θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκώντας κριτική εντός του διαμορφωμένου πλαισίου σύμφωνα δηλαδή το 3ο μνημόνιο.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να προβλέψει μετά βεβαιότητας την τελική στάση του ιδίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες ψηφοφορίες επί των εφαρμοστικών νόμων.

Και αυτό γιατί μπορεί η"Αριστερή Πλατφόρμα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη να αποχώρησε από το κόμμα, ωστόσο μια νέα"εσωκομματική αντιπολίτευση" γεννήθηκε με την κωδική ονομασία "53+"στην οποία ανήκουν μια σειρά κορυφαίων στελεχών όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Τάσος Κορωνάκης, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Θεανώ Φωτίου, η Ράνια Σβίγγου κ.α., οι οποίοι αναμένεται να τηρήσουν σκληρή στάση ανεξαρτήτως μάλιστα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ή δεν είναι στην κυβέρνηση, σε ζητήματα όπως οι εργασιακές σχέσεις, τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό κ.α.

Μάλιστα ορισμένα στελέχη της συγκεκριμένης συνιστώσας, η οποία βρίσκεται σε μια διαρκή συνεδρίαση, έχουν την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως πρέπει να χάσει και να κάτσει στην αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να του δοθεί χρόνος να επεξεργαστεί και να "χωνέψει" ιδεολογικοπολιτκά αυτό που έχει συμβεί μέσα σε 7-8 μήνες.

Με άλλα λόγια για τον κ. Τσίπρα δύο πόρτες έχει η "επόμενη μέρα": ή πρώτος και πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς την ΝΔ ή δεύτερος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Και το εννοεί" λένε στενοί συνεργάτες του.


Πηγή : newsit.gr


Ο Φλαμπουράρης έχει και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ»



Ο πρώην υπουργός κατέχει 650.130 μετοχές της εταιρείας - Για να τον καλύψουν, δικηγόροι και λογιστές του έτρεχαν το πρωί στο Γενικό Μητρώο Εταιρειών - Όμως, απ'την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που κατέθεσαν προκύπτει ότι μέχρι σήμερα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών - Όταν παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο τοποθέτησε μέλος της οικογένειάς του (!) στο ΔΣ

Την ώρα που ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης γύριζε όλο το πρωί από κανάλι σε κανάλι δηλώνοντας πως δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία ΔΙATMHΣΗ ΑΤΕ αποδεικνύεται ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατέχει μέχρι και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ».


Σήμερα το πρωί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων που αφήνουν βαριά εκτεθειμένο τον κ. Φλαμπουράρη, συνεργάτες του πρώην υπουργού πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕ.ΜΗ) για να καταθέσουν τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ», με σκοπό να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός.

Τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν ωστόσο εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.130 μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» όντας ο βασικός της μέτοχος.

Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές αλλά και όπως μας επιβεβαίωσαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Φλαμπουράρη η μεταβολή αυτή που επιχειρήθηκε, ως στόχο έχει να ενισχύσει το νέο αφήγημα περί μεταβίβασης των μετοχών του πολιτικού.
 
Από την κίνησή του αυτή να καταθέσει σήμερα το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» προσπαθώντας να εμφανιστεί κατόπιν εορτής ότι δεν έχει σχέση με την εταιρεία, ο κ. Φλαμπουράρης ουσιαστικά ομολόγησε ότι εξακολουθεί να είναι μέτοχος της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» με ποσοστό 50,01% και 650.130 μετοχές. Άλλωστε μόλις προχθές στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 10672 η εταιρεία καταχώρησε στο ΓΕ.ΜΗ (Γενικό Μητρώο Εταιρειών) την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τροποποιώντας το αρθρο 6 του καταστατικού της ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιό της σε 1.300.000 μετοχές προς ένα ένα ευρώ τη μετοχή.

Αυτό το δεδομένο εξάλλου προκύπτει και από το μετοχολόγιο που κατατέθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου όταν υπέγραψε την ανάληψη της επίμαχης εργολαβίας ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Μπορεί λοιπόν ο τέως υπουργός να ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από την διοίκηση της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, όμως κανονικά ο κ. Φλαμπουράρης παρέμενε βασικός μέτοχος μέχρι και σήμερα το πρωί οπότε και επιχειρήθηκε παρέμβαση που εκθέτει εκ νέου τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση αυτή πολιτικό μέντορα του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ταυτόχρονα κι όπως προαναφέραμε, τη Δευτέρα το πρωί κι ενώ ήταν γνωστό πως η έρευνα μας βρισκόταν σε εξέλιξη (ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή) η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ κοινοποίησε στο ΓΕΜΗ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013! Γιατί ξαφνικά τέτοια βιασύνη; Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον κ. Φλαμπουράρη ενώ η έρευνα μας βρισκόταν σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα της βγήκαν μάλιστα στο φως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου να σπεύσει να καλύψει τα ίχνη των μετοχικών κι επαγγελματικών του δραστηριοτήτων; Με τέτοιες μεθόδους ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι το «νέο» και πως έχει το «ηθικό πλεονέκτημα»;
 
Τα ερωτήματα
 
Σε κάθε περίπτωση και βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα πρέπει να πούμε πως όταν γίνεται μεταβίβαση μετοχών σε μια τεχνική εταιρεία με ιδιωτικό συμφωνητικό ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο, ο πωλητής (άρα ο κ. Φλαμπουράρης) υποχρεούται εντός 3 μηνών και 20 ημερών να καταθέσει τις αλλαγές στην εφορία. Επομένως ο κ. Φλαμπουράρης εάν έχει όντως κάνει τη μεταβίβαση στις 27 Ιανουαρίου 2015 και δεν ψεύδεται θα πρέπει να εμφανίσει το αποδεικτικό της ενημέρωσης προς την εφορία καθώς και τα ανάλογα τραπεζικά παραστατικά. Για να είναι αξιόπιστο λοιπόν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό θα πρέπει να έχει υπάρξει κατάθεση με τραπεζικό τρόπο ή επιταγή. Το συμφωνητικό παράλληλα πώλησης των μετοχών του κ. Φλαμπουράρη οφείλει να αναφέρει ξεκάθαρα τον τρόπο πληρωμής. Εάν δηλαδή αυτός έγινε (κι επιμένουμε στο ΑΝ καθώς ακόμα ουδείς έχει πειστεί για την ακρίβεια των λόγων του κ. Φλαμπουράρη) θα πρέπει να τονίζεται ότι υπήρξαν δόσεις ή αν έχει εξοφληθεί το ποσό εις όλον.
 
Στην περίπτωση που υπάρχουν όμως δόσεις – όπως ο γηραιός πολιτικός ισχυρίζεται – στην καταβολή του τιμήματος, ο πωλητής ακόμα έχει έννομο κι εύλογο συμφέρον. Άρα ο κ. Φλαμπουράρης ακόμα και σήμερα έχει ρόλο στα πράγματα της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ. Για παράδειγμα την παραίτηση του από το δ.σ. της εταιρείας στην τελευταία γενική συνέλευση ποιο διοικητικό συμβούλιο την έκανε αποδεκτή; Συμμετέχει σε αυτό το νέο δ.σ και ο νέος αγοραστής; Ποιος επίσης είναι αυτός ο αγοραστής των μετοχών,καθώς πληροφορίες μιλάνε για τον γιο της συντρόφου του Μιχάλη, ο οποίος φέρεται να έχει ρόλο στα πράγματα.

Ένα κρίσιμο επίσης ζήτημα είναι τι ισχύει με το πιστοποιητικό διαφάνειας του ΕΣΡ που χορηγείται στις κατασκευαστικές εταιρείες. Πως το πήρε η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ; Με ποιο μετοχολόγιο; Ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται εκεί; Πρόκειται για ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις.
 
Τέλος ένα ακόμα ερώτημα για το οποίο οφείλει να μας απαντήσει η αρμόδια ΦΑΕ Αθηνών είναι το ποιος φαίνεται να εκπροσωπεί την ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στο μητρώο της ΔΟΥ και για το αν ο τυχόν αγοραστής των μετοχών Φλαμπουράρη καλύπτεται από το πόθεν έσχες του για μια τόσο μεγάλη αγορά μετοχών.

Αυτό είναι το μετοχολόγιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ

Το μετοχολόγιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και την πληρη διάρθρωση των μετοχών παρουσιάζει το protothema.gr αποδεικνύοντας πως ο κ. Φλαμπουράρης μέχρι και σήμερα παραμένει μέτοχος με ποσοστό πλειοψηφίας 50,01%. Η εταιρεία με τα παρόντα έγγραφα συμμετείχε σε διαγωνισμούς και λάμβανε δημόσια έργα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κ. Φλαμπουράρης πλέον να αρνείται τη συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία.





Πηγή : protothema.gr


Οριακό προβάδισμα Ν.Δ. στην τελική ευθεία



Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ καθίσταται σαφές ότι ρόλο-κλειδί στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος θα παίξει το ποσοστό της αποχής. Παράλληλα, η μάχη για την τρίτη θέση παραμένει αμφίρροπη.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 30% (αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 9-11 Σεπτεμβρίου και στην οποία εξασφάλιζε 27,5%). Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 29,5% (από 28,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% (7%) και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,5 (6%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5% (5,5%) και το Ποτάμι επίσης με 5% (5%). Την είσοδό της στη Βουλή εξασφαλίζει και η Ενωση Κεντρώων με 4% (4,5%), στο όριο κινείται η Λαϊκή Ενότητα με 3% (3%), ενώ φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,5% (2%).

Μια πολύ χρήσιμη διάσταση για την πιο πιστή εικόνα των συσχετισμών δυνάμεων είναι το «διάστημα αβεβαιότητας», το περιθώριο, δηλαδή, εντός του οποίου προβλέπεται να κινηθούν τα ποσοστά του κάθε κόμματος. Για τη Νέα Δημοκρατία, το ανώτατο όριο είναι 31,9% και το κατώτατο 28,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από 27,6% και φθάνει μέχρι 31,4%. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η πρώτη θέση, όσο και η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων, παραμένουν «ανοιχτές». Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή κινειται από 5,5% μέχρι 7,5%, το ΚΚΕ από 4,6% έως 6,4%, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι από 4,1% μέχρι 5,9%, η Ενωση Κεντρώων (3,2% - 4,8%), η ΛΑΕ (2,3% - 3,7%) και οι ΑΝΕΛ (2,3% - 3,7%).

Καθοριστική παράμετρο αποτελεί η αποχή, όπου το 28,5% όσων δηλώνουν ότι θα απόσχουν είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 8% είχε ψηφίσει Ν.Δ., το 3,5% ΑΝΕΛ, το 3% Ποτάμι, το 1,5% Χ.Α., ίδιο ποσοστό είχε ψηφίσει ΚΚΕ και το 1% ΠΑΣΟΚ.

Το 32% επιθυμεί μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 31% με πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ το 34,5% επιθυμεί μια άλλη λύση. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα θέλει το 56,5%, το 10% υπό τον κ. Μεϊμαράκη και 30,5% άλλη λύση, ενώ μεταξύ των ψηψοφόρων της Ν.Δ., το 82% επιθυμεί κυβέρνηση υπό τον κ. Μεϊμαράκη, το 5,5% θέλει μια κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα και το 11% άλλη λύση.


Πηγή