Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Βενιζέλος: Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν η υπόθεση Φλαμπουράρη αφορούσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ




«Υπάρχει απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τον Υπουργό» τόνισε και εξήγησε τον λόγο

«Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν όλα αυτά που αφορούν τον κ. Φλαμπουράρη, τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν στελέχη κομμάτων του λεγόμενου, ας το πούμε, μνημονιακού φάσματος, στο  οποίο προσχώρησε τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα είχε συμβεί. Τι θα είχε συμβεί ,εάν αυτά αφορούσαν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.» Με αυτό το δηκτικό σχόλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε για την υπόθεση του τέως υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, που έχει προκαλέσει σάλο και κύμα αντιδράσεων.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, εξήγησε γιατί υπάρχει απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τον κ. Φλαμπουράρη.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε στον Βήμα Fm:

Δημοσιογράφος: Να ξεκινήσουμε λίγο από την ιστορία με τον κ. Φλαμπουράρη και να μας πείτε κατ’ αρχήν ως συνταγματολόγος εάν υπάρχει πρόβλημα, κατά τη γνώμη σας, με την ανακήρυξη της υποψηφιότητας και στη συνέχεια να δούμε και τα υπόλοιπα ζητήματα. Πού υπάρχει πρόβλημα, αν υπάρχει πρόβλημα.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν θέλω να δίνω απαντήσεις νομικού χαρακτήρα, γιατί εφόσον μετέχω στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεν θέλω να επικαλούμαι την ιδιότητά μου την καθηγητική, αλλά είναι πολύ απλά τα πράγματα. Υπάρχει απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τον Υπουργό.

Αυτό αφορά και τις εταιρείες τις οποίες μετέχει ως μέτοχος, ως κύριος μέτοχος, οι οποίες δεν μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με το δημόσιο, ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Αυτό αφορά την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή, αν θυμάμαι καλά, δεν ήταν βουλευτής, ήταν όμως Υπουργός Επικρατείας. Άρα εμπίπτει στα ασυμβίβαστα του Υπουργού.

Δημοσιογράφος: Αυτό ισχύει ακόμη κι αν έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του;

Ευ. Βενιζέλος: Αν έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του όχι.  Αλλά επειδή βλέπω ότι επικαλούνται την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. αυτό που λέω δεν αφορά τη συμμετοχή στη διοίκηση, αλλά την ιδιότητα του μετόχου αυτή καθ’ εαυτή.

Δημοσιογράφος: Με τον Άρειο Πάγο και την ανακήρυξη της υποψηφιότητας, υπάρχει ζήτημα, όπως λένε κάποιοι; Ή δεν υπάρχει;

Ευ. Βενιζέλος: Αυτή η πράξη έχει γίνει πριν την ανακήρυξη. Μετά την απόκτηση της βουλευτικής ιδιότητας δεν μπορεί κάποιος επίσης να είναι μέτοχος σε μια εταιρεία, η οποία έχει συναλλαγές με το δημόσιο και συνάπτει τέτοιου είδους συμβάσεις. Είναι δηλαδή ασυμβίβαστο. Δεν είναι κώλυμα.

Δημοσιογράφος: Πολιτικά πώς το σχολιάζετε κ. Πρόεδρε;

Ευ. Βενιζέλος: Όταν αναγορεύεις σε κύριο θέμα σου τη σύγκρουση μεταξύ παλιού και νέου, όταν διεκδικείς ένα ανύπαρκτο ηθικό πλεονέκτημα, όταν προσπαθείς να συκοφαντήσεις τους αντιπάλους σου, όταν χυδαιολογείς και μετατρέπεις σε γκρίζο τοπίο τη δημόσια ζωή της χώρας, είσαι υπόλογος όπως διεκδικείς να καταστήσεις υπόλογους τους αντιπάλους σου.

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν όλα αυτά που αφορούν τον κ. Φλαμπουράρη, τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν στελέχη κομμάτων του λεγόμενου, ας το πούμε, μνημονιακού φάσματος, στο  οποίο προσχώρησε τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα είχε συμβεί. Τι θα είχε συμβεί ,εάν αυτά αφορούσαν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Δημοσιογράφος: Υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς τι θα μπορούσαν να είχαν συμβεί και αν ήταν μεγαλύτερα, ή μικρότερα, ή τα ίδια.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου