Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Σαρλ Μισέλ : Σημάδι της άνανδρης τακτικής της Ρωσίας η επίθεση σε Μητσοτάκη - Ζελένσκι

 



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σχολίασε μέσω της πλατφόρμας Χ την επίθεση που δέχτηκαν από ρώσικο drone o πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης στην Οδησσό. 

Ο κ. Μισέλ τόνισε «Η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο ένα σημάδι της άνανδρης τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

«Αυτό είναι κατακριτέο και κάτω ακόμη και από το «παιχνίδι» του Κρεμλίνου», πρόσθεσε.

«Η πλήρης υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα αμφισβητηθεί», κατέληξε.



Δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy στην Οδησσό

 


Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy στην Οδησσό.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, φίλε Volodymyr, ευχαριστώ και εκ μέρους της αντιπροσωπείας μας γι΄ αυτήν την πολύ ζεστή υποδοχή.

Θα ξεκινήσω εκφράζοντας τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον αποτρόπαιο βομβαρδισμό της 2ας Μαρτίου κατά αστικών συγκροτημάτων εδώ στην Οδησσό.

Τον αποτροπιασμό μας για τις ενέργειες της Ρωσίας κατά της χώρας σας τον έχουμε εκφράσει πολλές φορές, αλλά δεν θα σταματήσει ποτέ να μας προκαλεί οδύνη τέτοιος βαθμός βιαιότητας και βαρβαρότητας, που οδηγεί στον θάνατο αμάχους, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη.

Περιηγηθήκαμε σήμερα εδώ στην Οδησσό, επισκεφθήκαμε τον τόπο της ρωσικής επίθεσης και μου εντυπώθηκε ξεκάθαρα από τη μία η εικόνα της καταστροφής που έχετε υποστεί αλλά από την άλλη και η εικόνα της ανθεκτικότητας και της γενναιότητας του ουκρανικού λαού.

Και είμαι διπλά συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα σε αυτήν την πόλη-μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Εδώ όπου η Φιλική Εταιρεία άναψε την φλόγα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, με το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», αλλά και στον τόπο-σύμβολο όπου αντιστέκεται ο ουκρανικός λαός παλεύοντας για τη δική του ελευθερία.

Μαζί με την Μαριούπολη, άλλωστε, η Οδησσός υπήρξε επί πολλούς αιώνες ζωτικός κόμβος του Ελληνισμού στις ακτές του Εύξεινου Πόντου. Και είχα την ιδιαίτερη χαρά πριν από λίγο να συναντήσω εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, που αποτελούν τη ζωντανή συνέχεια της μακραίωνης αυτής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών μας. Και καθώς στις μέρες μας η πόλη αποτυπώνει τον αγώνα κατά της ρωσικής εισβολής και κατοχής, κάνει διπλούς τους δεσμούς που ενώνουν τα κράτη, τις κοινωνίες, αλλά και την κοινή ιστορική μας διαδρομή.

Η παρουσία μου εδώ αντανακλά, πιστεύω, τον σεβασμό όλου του ελεύθερου κόσμου προς τον ηρωικό λαό σας. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τη δέσμευση της πατρίδας μου, της Ελλάδας, να παραμείνει στο πλευρό σας. Συμπαραστάτης στη δίκαιη προσπάθεια να υπερασπιστείτε το έδαφός σας, την εθνική σας κυριαρχία, αλλά και την αξιοπρέπεια των δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών της Ουκρανίας.

Είναι μία στάση αρχής, την οποία τηρήσαμε με συνέπεια από την πρώτη στιγμή, τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών. Γιατί τον 21ο αιώνα κανείς πόλεμος δεν μπορεί να ματώνει την καρδιά της Ευρώπης. Ούτε να παραβιάζει με βία το Διεθνές Δίκαιο και κυρίως τα καθορισμένα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα μίας ανεξάρτητης χώρας.

Γνωρίζετε καλά, αγαπητέ Volodymyr, ότι η χώρα μου υπερασπίζεται διαχρονικά την ειρήνη, απορρίπτοντας τον όποιο ανιστόρητο αναθεωρητισμό. Πολύ περισσότερο καθώς και η ίδια έχει στο παρελθόν βρεθεί αντιμέτωπη με επιθετικότητα. Και σε καιρούς που ο αυταρχισμός και ο δεσποτισμός αποτελούν μαύρες κηλίδες στο χάρτη και στον πολιτισμό μας.

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, καμία άλλη ερμηνεία η συμμετοχή της Ελλάδας στην αμυντική συνδρομή της Ευρώπης στην Ουκρανία. Όπως και στην πολύπλευρη προσπάθεια που κάνει η χώρα σας για να αντέξει και να ανασυγκροτηθεί εν μέσω μαχών, εν μέσω βομβαρδισμών που κρατούν ήδη δύο χρόνια.

Είναι μια βοήθεια για την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει κοντά στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και η Ελλάδα υπήρξε πρωταγωνίστρια στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -πάρθηκε με κάποιες δυσκολίες και καθυστερήσεις- για την εκταμίευση ενός πρόσθετου ποσού, ύψους 50 δισ. ευρώ, για την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Γιατί σωστά είπε ο κ. Πρόεδρος ότι η Ουκρανία χρειάζεται προβλεψιμότητα, όχι απλά βραχυπρόθεσμη, αλλά και μεσοπρόθεσμη. Και πριν από ένα μήνα μάλιστα οργανώσαμε στην Αθήνα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ειδικό Συνέδριο για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, με συμμετοχή δεκάδων επιχειρήσεων.

Ενώ τα λιμάνια μας, και κυρίως αυτό της Αλεξανδρούπολης έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν βασικό κόμβο για τις διεθνείς μεταφορές, από αλλά και προς τη δοκιμαζόμενη χώρα σας. Και φυσικά η Οδησσός αποτελεί μία περιοχή πρώτης προτεραιότητας και στην οποία θέλουμε να επικεντρώσουμε τα ελληνικά προγράμματα ανασυγκρότησης.

Κύριε Πρόεδρε, στηρίζουμε την ευρωπαϊκή και την ευρωατλαντική προοπτική σας, πιστεύοντας ότι οι προϋποθέσεις τους θα αποτελέσουν τελικά ένα κέρδος για όλους τους Ουκρανούς. Είναι κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η εμπειρία όλων των κρατών-μελών της Ευρώπης. Γι’ αυτό και οι δικές σας ταχύτητες προς τις ευρωπαϊκές δομές θα πρέπει τώρα να αυξηθούν.

Και γνωρίζετε τέλος, κ. Πρόεδρε, πως έχουμε ταχθεί υπέρ της «Φόρμουλας για την Ειρήνη», αυτού του ειρηνευτικού σχεδίου των δέκα σημείων το οποίο έχετε εκπονήσει και θα είμαστε και εμείς παρόντες στην επικείμενη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη, όχι μόνο γιατί δεν πρέπει να σβήσει η ελπίδα της ειρήνης στην Ουκρανία, αλλά γιατί η Ελλάδα και ο κόσμος την έχουμε ανάγκη.

Φίλε Volodymyr, ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να στηρίζει την Ουκρανία σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα για την προάσπιση της εθνικής της ακεραιότητας. Και το ότι είμαι προσωπικά εδώ στην Οδησσό τώρα, σημαίνει ότι ο Ελληνισμός θα είναι πάντα εδώ, όπως εξάλλου το θέλει η κοινή μας ιστορία.

Ερώτηση: Βρισκόμαστε πλέον δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή και αυτό που διαπιστώνεται είναι ένα είδος κόπωσης του ουκρανικού λαού αλλά και κόπωσης, αν μου επιτρέπετε, της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, έχουμε και πολιτικές ηγεσίες οι οποίες ζυγίζουν το πολιτικό κόστος της στήριξης της Ουκρανίας υπό τον φόβο της ανόδου ακραίων δυνάμεων.

Ήθελα να σας ρωτήσω, πόσο σας προβληματίζει αυτή η ατμόσφαιρα και αν είχατε την ευκαιρία να απευθυνθείτε στους σκεπτικιστές τι ακριβώς θα λέγατε.

Και, κ. Μητσοτάκη, γιατί επισκέπτεστε σήμερα την Οδησσό και όχι το Κίεβο; Σας ευχαριστώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέπτομαι την Οδησσό και όχι το Κίεβο, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο Zelenskyy, όχι μόνο για να βρεθώ και να ζήσω ο ίδιος την εμπειρία τού να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου, αλλά και γιατί, όπως είπα, η Οδησσός είναι ταυτισμένη στη συνείδηση της πατρίδας μας με τον αγώνα για ανεξαρτησία, με την Ελληνική Επανάσταση, καθώς εδώ συγκροτήθηκε η Φιλική Εταιρεία και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις που οδήγησαν τελικά στην ανεξαρτησία της πατρίδας μου.

Βρίσκομαι όμως εδώ για ένα λόγο ακόμα: για να καταδείξω και την οικονομικά πολύ μεγάλη σημασία της Οδησσού ως το βασικό λιμάνι των ουκρανικών εξαγωγών προς την Ευρώπη και προς τον κόσμο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί ανοιχτός αυτός ο δίαυλος της ναυσιπλοΐας για να μπορεί η Ουκρανία να εξάγει τα προϊόντα της, έτσι ώστε να μπορεί να έχει και πρόσθετα έσοδα και με αυτό τον τρόπο να στηρίζεται και η οικονομία της, η οποία προφανώς δοκιμάζεται από αυτόν τον διετή πόλεμο.

Τέλος, στο πρώτο σας ερώτημα θα σας απαντούσα ότι ο πόλεμος αυτός μας αφορά όλους, αφορά όλους τους Ευρωπαίους. Πριν από δύο χρόνια έγινε το αδιανόητο: ξεκίνησε ένας πόλεμος ουσιαστικά στην καρδιά της Ευρώπης. Από μία επιθετική δύναμη η οποία αμφισβήτησε το Διεθνές Δίκαιο και παραβίασε με την χρήση των όπλων τα αναγνωρισμένα σύνορα μιας άλλης χώρας.

Δεν μπορούμε, λοιπόν, ούτε να στεκόμαστε σιωπηλοί ούτε να παραμένουμε ουδέτεροι σε αυτόν τον αγώνα που δίνει η Ουκρανία για την υπεράσπιση του πυρήνα των ευρωπαϊκών αξιών.

Και γι’ αυτό και η Ευρώπη συνολικά, παρέμεινε και παραμένει -και θέλω να διαβεβαιώσω τον Πρόεδρο Zelenskyy σε αυτό- ενωμένη στον αγώνα που δίνει για να στηρίζει την Ουκρανία στο νόμιμο δικαίωμα της άμυνας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Και γι’ αυτό και κάθε χώρα κάνει το καλύτερο που μπορεί -συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα σε αυτό-, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της Ουκρανίας και τις δικές μας δυνατότητες, έτσι ώστε με σταθερό τρόπο να μπορούμε να ενισχύουμε την Ουκρανία με εκείνο το αμυντικό υλικό το οποίο έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Ερώτηση: (στα ουκρανικά)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήμασταν στο λιμάνι της Οδησσού και ο Πρόεδρος Zelenskyy και το επιτελείο του μας έκαναν μία ξενάγηση, εξηγώντας μας από τη μία τη σημασία του λιμανιού για τις εξαγωγές της Ουκρανίας και από την άλλη δείχνοντάς μας τις σημαντικές ζημιές τις οποίες έχει υποστεί αυτή η κρίσιμη υποδομή, όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες. Kαι λίγο μετά, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε και μία μεγάλη έκρηξη.

Νομίζω ότι αυτό για εμάς είναι η καλύτερη, ζωντανότερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα γίνεται πόλεμος, ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο, τους στρατιώτες, επηρεάζει αθώους συμπολίτες μας. Επηρεάζει, οπως βλέπετε εδώ. Καταστρέφονται πολιτιστικά μνημεία τεράστιας αξίας.

Και νομίζω ότι αυτός είναι και ένας λόγος παραπάνω που όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να έρθουν στην Ουκρανία. Διότι είναι άλλο να βλέπει κανείς, να ακούει την περιγραφή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή από τον Πρόεδρο Zelenskyy με τον οποίο επικοινωνούμε τακτικά και είναι τελείως διαφορετικό να βιώνει κανείς την εμπειρία του πολέμου από πρώτο χέρι.



Μάκης Βορίδης: Θα θέσουμε βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., λόγω της καταδίκης Μπελέρη


 

Για την αντίδραση της Ελλάδας στην καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης προαναγγέλλοντας σκλήρυνση της στάσης της χώρας μας προς την Αλβανία, και θα πρέπει λέμε εμείς να είναι πάρα πολύ σκληρή σε ένα καθεστώς όπως του Έντι Μπελέρη

Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη είπε ότι στην Αλβανία «υπάρχει όντως θέμα κράτους δικαίου», ενώ μίλησε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι όταν έγινε στην Ελλάδα η διαβαλκανική διάσκεψη, ο Έντι Ράμα δεν εκλήθη.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» με την Ελλάδα να λέει ότι «παγώνει» την ενταξιακή διαδικασία για την Αλβανία και πως η απόφαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο.

Και καλό θα ήταν μετά τις χαλαρές ενέργειες να δει το Αλβανικό καθεστώς ποια είναι πραγματικά η Ελλάδα.



Ο εισαγγελέας καλεί Κασσελάκη και αυτός αγοράζει τριαντάφυλλα στον σύζυγο Τάιλερ



Αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά της ελληνικής δικαιοσύνης ο φαιδρός τουρίστας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μετά την εισαγγελική εντολή για έρευνα που αφορά στην εταιρία του, την ώρα που ο πρώην διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος, διαψεύδει ότι το δάνειο στο κόμμα δόθηκε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κομματικών ΜΜΕ.

Σε ένα λαϊκιστικό παραλήρημα στο Twitter, ο Κασσελάκης δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει για την ουσία της υπόθεσης που τον καθιστά ποινικά υπόλογο, αλλά ειρωνεύεται την ελληνική δικαιοσύνη και απειλεί, «παίζοντας» το… χιλιοπαιγμένο έργο του «καθαρού» απέναντι στους «βρόμικους» κάνοντας τους πολίτες να εξοργιστούν περισσότερο μαζί του.

Και εκτός απο καραγκιοζιλίκια ο Κασσελάκης είναι και εραστής, αφού αγόρασε ένα τριαντάφυλλο από πλανόδια πωλήτρια και το προσέφερε στον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ το περασμένο Σάββατο 2 Μαρτίου.



Όπως δείχνει το φωτογραφικό στιγμιότυπο που δημοσίευσε το περιοδικό «ΟΚ!», ο Τάιλερ Μακμπέθ χαμογελά ευτυχισμένος καθώς παίρνει το ροζ τριαντάφυλλο από τον εραστή λαικιστή Κασσελάκη.

Το ζευγάρι επέλεξε πολυσύχναστο μπαρ – εστιατόριο στην Πατριάρχου Ιωακείμ για το μεσημεριανό τους γεύμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγος Τάιλερ Μακμπέθ έφτασαν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από δύο άντρες της ασφάλειας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν ένα μικρό τραπέζι πάνω στο πεζοδρόμιο για να απολαύσουν το γεύμα τους.

Το νούμερο Κασσελάκης έδωσε στην πλανόδια ανθοπώλη 25 ευρώ για το ροζ τριαντάφυλλο, γιατί το ρόζ είναι το χρώμα που αγαπά το ζευγάρι.

Ευγενικό και τζέντλεμαν χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη η πλανόδια πωλήτρια αφού πήρε αντί για 5€, 25 € και το πρόσφερε στον σύζυγό του. 




Ιερέας με συνεργό καθηρημένο παπά ξάφρισαν 1,3 εκατ. ευρώ από πολίτες στη Θεσσαλονίκη

 



Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται, κατά περίπτωση, σε απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η λεία των απατεώνων ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ και την είχαν στήσει στη Θεσσαλονίκη ένας 68χρονος ιερέας μαζί με έναν ακόμα 61χρονο ο οποίος στο παρελθόν είχε καθαιρεθεί από ιερέας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2018 έως και 24 Φεβρουαρίου 2023, φαίνεται ότι προσέγγιζαν τα ανυποψίαστα θύματά τους και κατάφεραν να τους πείσουν πως σύντομα ο 68χρονος ιερέας θα ανελιχθεί στον χώρο της Εκκλησίας και εκείνοι θα μπορούσαν να ωφεληθούν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τους αποσπάσουν χρήματα.

Για να γίνουν πιο πιστευτοί, επιδείκνυαν στα θύματά τους πλαστές επιστολές που συνέτασσε ο ιερέας, όπου φαίνονταν ως αποστολείς – συντάκτες θρησκευτικοί οργανισμοί και κρατικές Υπηρεσίες, απέσπασαν χρηματικά ποσά από έξι ημεδαπούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι ο ιερέας θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και τότε τα θύματά τους θα είχα όφελος, όπως η διαχείριση θρησκευτικών χωρών κλπ. Τις πλαστές επιστολές φαίνεται πως τις έφτιαχνε ο 61χρονος και με τη σειρά του τις παρέδιδε στον ιερέα.

Η συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών με συνολική οικονομική ζημιά που ξεπερνάει το 1.340.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις παθόντων, είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 61, 68, 51 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς του 61χρονου, ενώ διαπιστώθηκε και η μεταφορά χρηματικών ποσών σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι ταυτοποιημένοι ημεδαποί 51 και 34 ετών.

Κατασχέθηκαν:


· Πολυτελές όχημα,

· 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

· Εκτυπωτής,

· 2 φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb),

· Διάφορα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,

· Χειρόγραφες σημειώσεις,

· Διάφορες επιστολές και

· 2 κινητά τηλέφωνα.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα εξετασθούν από το αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.



«Δώρο» Χαρίτση στην κυβέρνηση – Καλεί σε πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση

 


Ο Αλέξης Χαρίτσης χωρίς ίχνος σοβαρότητας, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν από κοινού με τη Νέα Αριστερά, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν διαθέτει πενήντα βουλευτές για να καταθέσει μόνο τους πρόταση μομφής δώρο στην κυβέρνηση.

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο, σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού», σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

«Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί», τόνισε ο κ. Χαρίτσης λέγοντας πως «εδώ δεν χωρούν μισόλογα».

«Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει», επεσήμανε, και πραγματικά κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί;;;;;




Τρομοκρατία: Συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις οι δύο στρατιωτικοί

 


Διαγραμμένα βίντεο του φακέλου-βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, άλλα βίντεο κατοπτεύσεων υποψήφιων στόχων και συναντήσεις αναδεικνύουν το ρόλο των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. «Συνυπηρετούντες» στις Ενοπλες Δυνάμεις, συγκατηγορούμενοι για «Σύμπραξη Εκδίκησης» και «Ενοπλη Απάντηση», ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς και ο 41χρονος οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, που διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής.

Οι δύο στρατιωτικοί, από τη φυσική παρακολούθηση, προκύπτει να έχουν συναντηθεί έξι μέρες πριν από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα Πετράλωνα. Πέρα από την πιθανή προμήθεια εκρηκτικών και εκρηκτικών μηχανισμών στην εκτελεστική ομάδα που συντόνιζε ο 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού, οι δύο στρατιωτικοί φαίνεται να είχαν και φυσική παρουσία σε βομβιστικές και άλλες ενέργειες.

Πέρα από το DNA του 45χρονου πολυβολητή του Στρατού Ξηράς, που ήταν ανάμεσα σε μίγμα γενετικών τύπων πάνω στην κολλητική ταινία του φακέλου-βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, στο κινητό τηλέφωνο του 41χρονου οπλουργού της Πολεμικής Αεροπορίας ανακτήθηκε διαγραμμένο βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εναπόθεση σε ταχυδρομικό κουτί του φακέλου-βόμβα με παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη γραμματέα της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης Αναστασίας Ανθοπούλου, στις 22 ή 23 Ιανουαρίου 2023 ένα άτομο ηλικίας μεταξύ 45-55 χρόνων, που υπέθεσε αρχικά ότι ήταν υπάλληλος εταιρίας ταχυμεταφορών, της παρέδωσε το φάκελο-βόμβα.

Σε άλλο διαγραμμένο βίντεο του «αεροπόρου» με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2023 αποτυπώνονται κατοικίες δίπλα από την οδό Ηούς στην Κηφισιά, όπου η «Σύμπραξη Εκδίκησης» τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό έξω από πολυκατοικία ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας, όπου στο παρελθόν διέμενε και ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ανακτήθηκε επίσης πλήθος εικόνων στα οποία αποτυπώνεται οπλισμός.

Οι συναντήσεις

Στις 15 Ιανουαρίου 2024, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφθασε η πληροφορία που ανέφερε ότι ο 41χρονος οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας δίνει εκρηκτικά σε ποινικούς και σε άλλους που εμπλέκονται με τρομοκρατία. Η ίδια πληροφορία ανέφερε ότι ένα από τα άτομα που προμηθευόταν τα εκρηκτικά ήταν ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς.

Από τη φυσική παρακολούθησή τους προέκυψε ότι στις 19 Ιανουαρίου 2024 ο 41χρονος «αεροπόρος» πήγε στην πλατεία Αγίας Παρασκευής όπου συναντήθηκε με έναν 52χρονο, σεσημασμένο για ποινικές υποθέσεις, ο οποίος, ενώ ήταν φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού, είχε επαφές με τον 36χρονο έγκλειστο των ίδιων φυλακών που είχε αρχηγικό και συντονιστικό ρόλο στη διάπραξη των βομβιστικών επιθέσεων και της αποστολής φακέλου-βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα συναντήθηκε στην περιοχή του Ζωγράφου με τον 45χρονο πολυβολητή του Στρατού Ξηράς.

Σημειώνεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2024, λίγο πριν τις συλλήψεις των 10 ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο 41χρονος «αεροπόρος» συναντήθηκε έξω από ένα ιχθυοπωλείο στον Γέρακα με έναν 52χρονο συγκατηγορούμενό του, στον οποίο έδωσε ένα δερμάτινο σακίδιο πλάτης, ιδιαιτέρως βαρύ. Ο 52χρονος, μετά τη συνάντησή τους, αποχώρησε με μοτοσικλέτα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης. Σημειώνεται ότι στο σπίτι του 52χρονου στο Γαλάτσι, μετά τη σύλληψή του, βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, περίπου 6.000 ευρώ, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του οπλισμού σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στις 13 Νοεμβρίου 2023, στην έκρηξη σε κατασκευαστική εταιρία στην οδό Ηούς στην Κηφισιά, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώνουν ότι ο δράστης χρησιμοποιεί ένα μαύρο όχημα μάρκας ΚΙΑ CEED με σχάρα στην οροφή.

Ο μαυροντυμένος άνδρας ανοίγει το πορτμπαγκάζ, φοράει ένα μπουφάν και κινείται προς το στόχο, ενώ επιστρέφει γρήγορα επιβιβαζόμενος στο όχημα. Λίγο αργότερα παρατηρείται η λάμψη της εικόνας της έκρηξης από εξωτερική κάμερα σπιτιού. Αυτοκίνητο με πανομοιότυπα εξωτερικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούσε ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς, το οποίο ανήκε στον αδελφό της συζύγου του, διοικητή αστυνομικού τμήματος των νοτίων προαστίων.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι τον Μάρτιο του 2023 είχε λάβει 4.000 ευρώ για την παραχώρηση του οχήματος χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, ενώ από τη στιγμή που το παραχώρησε την αποκλειστική χρήση του είχαν η αδελφή του και ο γαμπρός του.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Στο Εφετείο Αθηνών μεταφέρεται η δίκη των «24» κακοποιών που είχαν για γιάφκα την Πολυτεχνειούπολη

 


Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη μεταφέρεται σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών (αρχικά στην 70 Α και στη συνέχεια στην 100 Α) η δίκη των 24 κακοποιών για την υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν εντοπιστεί μέσα στις φοιτητικές εστίες όπλα, ναρκωτικά, σφαίρες κ.λπ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης μεταφέρεται στο Εφετείο Αθηνών κατόπιν αιτήματος του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, Χριστόφορου Λινού, για λόγους ασφαλείας και λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, που αγγίζουν τους 70, καθώς και των συνηγόρων που ξεπερνούν τους 30.

Οι συνολικά 24 κατηγορούμενοι δικάζονται για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων. Μεταξύ των 24 είναι και μια δόκιμη αστυφύλακας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης, γνωστό με το προσωνύμιο «Έσκο» και σκληρό κακοποιό, που είχε βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, δικάζονται κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, ληστεία κατά συρροή, διακεκριμένη κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και υπόθαλψη εγκληματία.



Κωνσταντινόπουλος - Γιαννακοπούλου κατά Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά ΑΕΙ

 


Ένταση επικράτησε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ, καθώς ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αλλά και η Νάντια Γιαννακοπούλου άσκησαν κριτική στη στάση του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος οδηγεί το ΠΑΣΟΚ και πάλι σε χαμηλά ποσοστά και στην τρίτη θέση, έχει διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αρχικά υπονόησε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, παραπέμποντας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ξεκίνησε λέγοντας προς τον κ. Ανδρουλάκη: «Είχαμε πει να μιλήσουμε για τη στρατηγική του κόμματος».

«Αυτό θα γίνει στο Πολιτικό Συμβούλιο» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης, για να προσθέσει ότι θα συγκαλέσει κοινή σύσκεψη ΚΟ-ΠΣ.

Ξεδιπλώνοντας την άποψή του, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ σε τρία νομοσχέδια έκανε αυτό που επιθυμούσε η Νέα Δημοκρατία.

«Τι συνέβη με τη μιντιακή υπεροπλία της ΝΔ; Κάναμε αυτό που ήθελε η ΝΔ σε τρία νομοσχέδια: στους απόδημους, όπου φάνηκε ότι δεν θέλουμε να ψηφίσουμε υπέρ, καθώς έφερε τροπολογία για να αντιδράσουμε, στα ομόφυλα, που ψηφίσαμε, καθώς η ΝΔ ήθελε να μοιραστεί το κόστος με όλους και το κατάφερε, και τώρα στο τρίτο νομοσχέδιο, όπου η στάση μας είναι και η πιο δύσκολα εξηγήσιμη» είπε ο βουλευτής Αρκαδίας.

«Δεν μπορέσαμε να πείσουμε τον κόσμο να κατανοήσει τη θέση μας» υποστήριξε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και σημείωσε:

«Σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, κάνεις μεγάλες πολιτικές κινήσεις: Πας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λες τις θέσεις σου, να ακουστούν. Καλείς τον Πιερρακάκη και εκθέτεις τις παρατηρήσεις/ενστάσεις σου. Αυτά δεν έγιναν και μέχρι σήμερα φοβάμαι ότι δεν έχει καταλάβει κανένας τη στάση μας, και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση».

Επίσης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Στέφανο Παραστατίδη να φτιάξει μία επιτροπή για να συζητήσουν το θέμα των μη κρατικών ΑΕΙ, «αλλά ο Στέφανος δεν μας κάλεσε ποτέ».

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε τη στάση που είχε τηρήσει ο Γ. Παπανδρέου το 2006 (σ.σ. επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή), σημειώνοντας ότι τότε ψήφισε υπέρ της κατάργησης του άρθρου 16, σημειώνοντας, μάλιστα, πως «τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αρνητικός, σήμερα ο κ. Βενιζέλος είναι θετικός».

Στο σημείο αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε να ενοχλείται, αντιτείνοντας πως «δεν μπορείς να κάνεις κοπτοραπτική στα λόγια του πρώην πρωθυπουργού, ο Παπανδρέου έχει σταθερή άποψη για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αυτές οι απόψεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους αντιπάλους μας».

«Εσύ, πριν γίνεις πρόεδρος, όταν έλεγες την άποψή σου στο Πολιτικό Συμβούλιο και την έπαιζαν τα ΜΜΕ, έπρεπε να ενοχοποιηθεί; Αυτό λες;».

«Όχι, σωστά», απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Οπότε θα λέω τη γνώμη μου όποτε θέλω και το κρίνω σωστό» απάντησε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Κριτική στη στάση του ΠΑΣΟΚ άσκησε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, λέγοντας πως το «σκανδιναβικό μοντέλο» για τα πανεπιστήμια δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του κόμματος. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδρίασε πολύ καθυστερημένα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Δεν έχουμε συζητήσει το νομοσχέδιο, δεν είμαστε υπάλληλοι να εκτελούμε εντολές 2-3 ανθρώπων» σχολίασε, για να προσθέσει: «Έχω συγκεκριμένες απόψεις, που δεν αλλάζουν», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα επιλέξει την αποχή. «Θέλω να μου πείτε αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, για να ξέρω τι θα πράξω» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει δηλώσει στα «Παραπολιτικά»: «Τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Σε κάποια αποστροφή της ομιλίας της η κα Γιαννακοπούλου επικαλέστηκε μετρήσεις σύμφωνα με τις οποίες το 65% τάσσεται υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ. «Και το 65% τάσσεται κατά του γάμου των ομοφύλων, αλλά το ψηφίσαμε» αντέτεινε ο κ. Ανδρουλάκης. «Είδατε που έχω δίκιο και για τα δύο;» πετάχτηκε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος γελώντας.






Έρευνα για τη διαρροή στοιχείων email για την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

 



Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Τα υπό έρευνα αδικήματα αφορούν τυχόν παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης.





Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Αυξάνεται, θα φτάνει τις 2.500 ευρώ


 

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων ορίζεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα όλων των φοιτητών των δημόσιων ΑΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στα 1500 ευρώ.

Αν ο δικαιούχος συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοκία το στεγαστικό επίδομα ανέρχεται στις 2.000 ευρώ.

Για ΑΕΙ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης το επίδομα των 1500 ευρώ αυξάνεται στα 2.000 ευρώ και στην περίπτωση της συγκατοίκησης εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης φτάνει στις 2.500 ευρώ.

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

«1. Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ‘Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια πεντακόσια (1.500,00 €) ευρώ.

Σε περίπτωση δικαιούχου που συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000,00 €) ευρώ. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι Φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το επίδομα του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων (2.000,00 €) ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που Φοιτούν σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500,00 €) ευρώ.».



Κανένας σεβασμός της Ιεράς συνόδου στους θεσμούς απομακρύνοντας περισσότερο την κοινωνία απο την εκκκλησία

 


Ειλικρινά τώρα, ποιον ενδιαφέρει από τους νέους ανθρώπους τι λέει και τι κάνει η εκκλησία; Κανένα ξεκάθαρα και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Ιερά Σύνοδο.

Την αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας αποφάσισε εχθές η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αντιδρώντας σιωπηρά στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν αναφέρεται ρητά στα αίτια της απόφασης, ωστόσο ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας για πρώτη φορά δεν θα γίνει στη Μητρόπολη της Αθήνας, κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Ουσιαστικά, με την απόφαση, η Ιεραρχία βάζει «μπλόκο» στην πολιτική ηγεσία, καθώς η λειτουργία στη Μονή Πετράκη δεν υπόκειται σε πρωτόκολλο, ενώ η ΔΙΣ δεν θα στείλει προσκλήσεις στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Μάλιστα, κατά τα ειωθότα, το Σύμβολο της Πίστεως (το "Πιστεύω") διάβαζε ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ φέτος αυτό θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν σέβεται κανένας ιεράρχης τους θεσμούς της χώρας, και μετά περιμένουν να σεβαστεί τους ίδιους η κοινωνία.

Η Ιεραρχία αποφάσισε ότι και το γεύμα θα διοργανωθεί στη Μονή Πετράκη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ιεράρχες συνέτρωγαν με τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας απευθύνει και τη σχετική πρόσκληση, πράγμα που δεν θα γίνει φέτος. 

«Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός», αναφέρει η ανακοίνωση.




Σκοταδισμός η Μητρόπολη Κέρκυρας: Έθεσε εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Μπιάγκη και Αυλωνίτη επειδή ψήφισαν για τα ομόφυλα ζευγάρια

 



Σκοταδιστική νοοτροπία και μακριά τα παιδιά μας από τέτοιου είδους εκκλησίες που μόνο τον θεό δεν υπηρετούν, γιατί για ο θεός και ο Χριστός δεν ξεχώριζε ανθρώπους.

Κουνάει το δάχτυλο η εκκλησία που έχεις στις τάξεις της πολλούς ομοφυλόφιλους και νομίζει ότι τους κρύβει.

Κανέναν στην εκκλησία δεν ενδιαφέρει το γεγονός ότι οι νέες γενιές απομακρύνονται από αυτή.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σκοταδιστική απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας η οποία θέτει ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) αλλά και τον Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίοι ψήφισαν «ναι» στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας» αναφέρει επίσης η Χαριλάου Τρικούπη.

Η σκοταδιστική απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας έγινε γνωστή την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 οπότε πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική σύναξη υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Εκεί αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τους δύο από τους τρεις βουλευτές του νησιού καθώς ο κ. Στέφανος Γκίκας από τη ΝΔ απείχε από τη σχετική ψηφοφορία.

Τους ζητούν μάλιστα να μετανοήσουν!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη εκφράζεται η βαθιά απογοήτευσή της για την στάση που κράτησαν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς όπως σημειώνεται παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν.

«Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» αναφέρει επίσης η Μητρόπολη και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας... Τους καλούμε να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».





Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της ΕΥΠ - Αναλαμβάνει ο Αντώνης Τζιτζής


 

Την αλλαγή υποδιοικητή στην ΕΥΠ με την αντικατάσταση του Γιώργου Κέλλη από τον Αντώνη Τζιτζή αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο υποδιοικητής της υπηρεσίας, Γιώργος Κέλλης, αποχωρεί από το κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη ύστερα από θητεία 13 μηνών. Ο κ. Κέλλης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος έκτακτους οικογενειακούς λόγους και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τοποθετηθεί σε κυβερνητικό πόστο.

Στη θέση του τοποθετείται ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος αποστρατεύτηκε από το σώμα στις κρίσεις του 2022 και ενώ είχε διατελέσει προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.



Με ηγετικό ρόλο ο Μητσοτάκης στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαταλέγεται στους επιφανέστερους ηγέτες στις τάξεις του ΕΛΚ, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι η ομιλία του στο συνέδριο είναι η τελευταία προγραμματισμένη τοποθέτηση ηγέτη πριν λάβουν τον λόγο για να δρομολογήσουν το κλείσιμο των εργασιών ο πρόεδρος της οικοδέσποινας Ρουμανίας και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης φτάνει σήμερα το απόγευμα στο Βουκουρέστι και θα κατευθυνθεί στο προεδρικό μέγαρο της Ρουμανίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Κλάους Ιοχάνις, ο οποίος διεκδικεί τη θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ απέναντι στον Μαρκ Ρούτε. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στο δείπνο των ηγετών της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής Κεντροδεξιών κομμάτων που υπηρετούν ως αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είναι ένα από τα δύο κόμματα που έχουν συνυπογράψει την υποψηφιότητα της προέδρου της Κομισιόν, μαζί με τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες από τους οποίους προέρχεται η κ. φον ντερ Λάιεν.

Όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, με δεδομένες και τις πρόσφατες εκλογικές νίκες και την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ διαδραματίζουν βαρύνοντα ρόλο εντός του ΕΛΚ, καθώς κινούνται στον αντίποδα της πτώσης παραδοσιακών κομμάτων της Κεντροδεξιάς σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες,

Υπό αυτό το πρίσμα, πολλά στελέχη της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς ζήτησαν μια συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, γιατί θεωρούν σημαντικό για αυτούς, να μιλήσουν μαζί του και να ακούσουν τις απόψεις του σε κρίσιμα θέματα.



Καταδίκασε τον Μπελέρη το διεφθαρμένο καθεστώς Ράμα για να χάσει την Δημαρχία υπέρ των μαφιόζων

 



Η κατάληξη της δίκης ήταν προδιαγεγραμμένη, δεν έχει υπάρξει πιο στημένη δίκη απο ένα καθεστώς μαφίας που το καταγγέλει όλη η αντιπολίτευση.

Τι και ένα είχε καταρρεύσει το κατηγορητήριο, τι και εάν ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν στημένο, καταδίκασαν ένα άνθρωπο για να του πάρουν το αξίωμα και να μοιραστούν την περιοχή φιλέτο οι συμμορίες της μαφίας με αρχηγό τον Έντι Ράμα.

Το Αλβανικό Δικαστήριο εξετέλεσε την πολιτική εντολή του Έντι Ράμα και ανακοίνωσε την καταδίκη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη σε δυο χρόνια φυλάκιση.

Ο Φ.Μπελέρης κανονικά θα πρεπει να αφεθεί ελεύθερος στις 12 Σεπτεμβρίου καθώς τότε ουσιαστικά με την επιμέτρηση της ποινής με την περίοδο προφυλάκισης θα έχει εκτίσει την ποινή του, όμως η καταδίκη που θα βαρύνει το ποινικό μητρώο του θα έχει οδηγήσει σε έκπτωση από το αξίωμα του. Η έφεση που θα ασκήσουν οι δικηγόροι του δεν αναμένεται να εκδικασθεί πριν από τον Ιούνιο οπότε ακόμη κι αν μειωθεί η ποινή του, καθώς ανατροπή της απόφασης δεν θεωρείται πιθανή, απλώς θα επισπευσθεί η αποφυλάκιση του, έχοντας όμως χάσει οριστικά το αξίωμα του Δημάρχου Χειμάρρας, με αποτέλεσμα να αλωνίζει η μαφία του Έντι Ράμα.

Ο Ε.Ράμα κερδίζει το παιγνίδι και παρά τις απροκάλυπτες παραβιάσεις κάθε έννοιας κράτους δικαίου , πετυχαίνει την εκπαραθύρωση του Φ.Μπελέρη από τον Δήμο Χειμάρρας για να ελεγχθεί η τουριστική περιοχή.

Η καταδίκη του Φ.Μπελερη ήταν προδιαγεγραμμένη και ο Ε.Ράμα δεν δίστασε στιγμή να εφαρμόσει αυτό το θρασύτατο σχέδιο υπολογίζοντας στην αδιαφορία για το ζήτημα αυτό της ΕΕ. και των ΗΠΑ, καθώς οι μόνες χλιαρές αντιδράσεις ήρθαν από την Αθήνα η οποία έχει εγείρει εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, αλλά και τι έγινε.

Ήρθε η ώρα να πάρει μέτρα σοβαρά η Ελλάδα κατά της Αλβανίας του διεφθαρμένου Ράμα.

Φρέντης Μπελέρης μετά την καταδίκη: Συνεχίζω τον αγώνα για Δικαιοσύνη, θα φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Ήταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με «διορισμένη» δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, σήμερα το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χιμαραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. 

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. ´Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης».



Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή του σε αλλοδαπή εταιρεία

 


Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψηφίστηκε το 2016, προβλέπει ρητά ότι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν μπορεί να συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρία.

Ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016. 

Άλλωστε η νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε εταιρείες προβλέπει τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 3213/2003 και υπό τον τίτλο: «Απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή για πολιτικά πρόσωπα, απαγορεύσεις συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη και κράτη με προνομιακό́ φορολογικό́ καθεστώς», ορίζεται ότι:

Στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή́ είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα.



Θρασύτατη επίθεση Κασσελάκη στην δικαιοσύνη - Μαρινάκης : Θα απαντήσει δεν θα το αποφύγει


 

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε Πολάκης και με βίντεο στο twitter, σχολιάζοντας την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του, αφήνει να εννοηθεί πως η Δικαιοσύνη κινείται γρήγορα για τη δική του υπόθεση, σε αντίθεση με την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζει πως «αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος».