Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Με ηγετικό ρόλο ο Μητσοτάκης στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαταλέγεται στους επιφανέστερους ηγέτες στις τάξεις του ΕΛΚ, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι η ομιλία του στο συνέδριο είναι η τελευταία προγραμματισμένη τοποθέτηση ηγέτη πριν λάβουν τον λόγο για να δρομολογήσουν το κλείσιμο των εργασιών ο πρόεδρος της οικοδέσποινας Ρουμανίας και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης φτάνει σήμερα το απόγευμα στο Βουκουρέστι και θα κατευθυνθεί στο προεδρικό μέγαρο της Ρουμανίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Κλάους Ιοχάνις, ο οποίος διεκδικεί τη θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ απέναντι στον Μαρκ Ρούτε. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στο δείπνο των ηγετών της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής Κεντροδεξιών κομμάτων που υπηρετούν ως αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είναι ένα από τα δύο κόμματα που έχουν συνυπογράψει την υποψηφιότητα της προέδρου της Κομισιόν, μαζί με τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες από τους οποίους προέρχεται η κ. φον ντερ Λάιεν.

Όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, με δεδομένες και τις πρόσφατες εκλογικές νίκες και την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ διαδραματίζουν βαρύνοντα ρόλο εντός του ΕΛΚ, καθώς κινούνται στον αντίποδα της πτώσης παραδοσιακών κομμάτων της Κεντροδεξιάς σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες,

Υπό αυτό το πρίσμα, πολλά στελέχη της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς ζήτησαν μια συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, γιατί θεωρούν σημαντικό για αυτούς, να μιλήσουν μαζί του και να ακούσουν τις απόψεις του σε κρίσιμα θέματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου