Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση εισαγγελέα για την παράνομη ηχογράφηση του εκβιασμού Πολάκη σε Στουρνάρα



Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Θα ερευνηθεί αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.


Παρέμβαση Μητσοτάκη στους τραπεζίτες για να ευνοηθούν οι οφειλέτες των κόκκινων δανείων


Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους συστημικών τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια.

Να συμπεριλάβουν στην τελική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και συγκεκριμένα μέτρα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, ζήτησε σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τους εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών με τους οποίους είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή.

Στη συνάντηση μετείχαν οι κ. Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), Χρήστος Μεγάλου (Διευθ. Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Διευθ. Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας), Βασ. Ψάλτης (Διευθ. Σύμβουλος της Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank Ergasias), Θοδ. Καλαντώνης (αν Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank Ergasias) και η κ. Χαρούλα Απαλαγάκη (Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).

Ο κ. Μητσοτάκης αφού τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόσκληση ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε απόλυτα την ανάγκη να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας και με ποιο τρόπο θα πρέπει να επιβραβευθούν και αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης, με πολύ μεγάλο κόπο, κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες». 

Και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε στους εκπροσώπους των τραπεζών μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: Για όσους πολίτες ήταν -κατά την τελευταία τριετία- συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.«H επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο»,τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια άποψη της Νέας Δημοκρατίας ότι η λύση που θα επιλεγεί πρέπει να είναι βιώσιμη και επωφελής για τους δανειολήπτες, να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους Έλληνες, αλλά παράλληλα να διαφυλάσσει και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.  Και καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιφυλάχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί συνολικά μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.


Πάρτε τώρα που ακροαριστερά γυρίζει! Ο Γιωτόπουλος της «17 Νοέμβρη» ζητεί να αποφυλακιστεί



Ήταν βέβαιο και σίγουρο ότι όσο παραμένει ακόμα αυτή η ακροαριστερή καθεστωτική κυβέρνηση Τσίπρα οι καταδικασμένοι τρομοκράτες συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ θα θέλουν εκτός από άδειες και αποφυλακίσεις.

Σε επιστολή του Γιωτόπουλου στην εφημερίδα Documento, αναφέρεται πως «είμαι ο μόνος από την 17Ν που δεν παίρνω άδεια» κάνοντας παράπονα ο τρομοκράτης ότι δεν τον ευνοούν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο 75χρονος, που θεωρείται ιδρυτής, αρχηγός και καθοδηγητής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν - έχει καταδικαστεί στο Εφετείο, σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης, ποινή μεγαλύτερη του συντρόφου εκτελεστή Κουφοντίνα.

«Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα που απέσυρε η κυβέρνηση, θα έπρεπε να πάρω βραβεία για τα πτυχία και το διδακτορικό μου. Με τιμωρούν όμως, ούτε άδεια δεν δίνουν», σημειώνει με παράπονο πρός τους συντρόφους του ο Γιωτόπουλος.

Όπως αναφέρει, δεν έχει εξεταστεί ακόμη, αίτημά του από τις αρχές του περασμένου Νοέμβριου, για χορήγηση ολιγοήμερης άδειας για λόγους υγείας  κάτι που παραβιάζει σχετικές διατάξεις!

Στην επιστολή του ο Αλέκος Γιωτόπουλος ρωτά για να πικάρει τα συντρόφια στον ΣΥΡΙΖΑ αν υπάρχει κράτος Δίκαιου ή μήπως Δικαιοσύνη.... «τύπου δικτατορίας!!!» και δεν ντρέπεται που ζητάει και αυτός άδεια.





Όταν θέλει ένα νούμερο να κάνει τον πρωταγωνιστή! Μπαλάφας : Καλοδεχούμενος ο Γιώργος Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ



Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open, ο γνωστός Μπαρούφας... συγνώμη Μπαλάφας, ερωτήθηκε για τις πληροφορίες που αναφέρονται σε ενδεχόμενο φλερτ του κυβερνώντος κόμματος με τον Γιώργο Παπανδρέου και εκείνος απάντησε:

Και τι είπε ένα από τα πρώτα νούμερα του τσίρκου : «Θεωρητικά δεν αποκλείεται. Οι δυνάμεις που καλύπτονται σήμερα σε αυτό που ονομάζεται ΚΙΝΑΛ, και το λέω με πολλή προσοχή, είναι δυνάμεις που εξ αντικειμένου μπορούν να συναποτελέσουν μαζί με εμάς ένα ευρύτερο μέτωπο συνεργασίας». 

Ακολούθησε η ερώτηση αν είναι «καλοδεχούμενος και ο κ. Παπανδρέου (σ.σ. στον ΣΥΡΙΖΑ), με τον Γιάννη Μπαλάφα να απαντά ως εξής: «Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των συγκλίσεων και συνεργασιών με μια ευρύτατη γκάμα δυνάμεων που έχουν, χωρίς διαπραγμάτευση, μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και στον άπληστο νεοφιλελευθερισμό». 








Ξεφτίλα Τσίπρα αντί να μαζέψει τον Πολάκη λέει στον Στουρνάρα «Να σέβεσαι»




Το καθεστώς σε πλήρη προστασία των καθεστωτικών ακροαριστερών μελών του.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα που αντί να ζητήσει συγνώμη για τον Νεάντερταλ Πολάκη,  αφήνει αιχμές κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος καλώντας τον «να σέβεται...»:

Η καθεστωτική απάντηση Τσίπρα:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές.»

Είχε προηγηθεί έκκληση του Στουρνάρα στον Αλέξη Τσίπρα να τον προστατέψει από τον Παύλο Πολάκη:

Η ανακοίνωση Στουρνάρα :

«Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες.

Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον. Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος».

Και τα μαζεύει τώρα ο Πολάκης γιατί φοβάται το κακούργημα στο οποίο έχει υποπέσει και βγάζει ανακοινώσεις λες και όλοι οι Έλληνες είναι Συριζαίοι και τον πιστεύουν ¨

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη :

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα. 
Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.
Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.
Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.
Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.
Ακολούθως φρόντισε να διαρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.
Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.
Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.
Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθεως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό. 
Και λέω ευθεως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.
Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.
Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα.
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας .
Αθηνα 19/2/2019


Aξιωματούχοι EE στο Reuters: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τη δόση των 750 εκατ. ευρώ



Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην λάβει τη δόση των 750 εκατ. ευρώ τον επόμενο μήνα που προκύπτουν από τη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς έχει καθυστερήσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.  

Ειδικότερα, το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι τα χρήματα αποτελούν μέρος ποσού 4,8 δισ. ευρώ των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (ANFAs και SMPs), αλλά και από το waiver - τον μηχανισμό που επέτρεπε στο ευρωσύστημα να χρησιμοποιεί ελληνικά ομόλογα για δανεισμό. Η επιστροφή των εν λόγω χρημάτων αποτελούσε κίνητρο για την ΑΘήνα για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν στα δύο προγράμματα διάσωσης από το 2010 και μετά και υπολογίζονται συνολικά στα 280 δισ. ευρώ. 

Η Κομισιόν αναμένεται να εκδώσει στις  27 Φεβρουαρίου την έκθεση μεταμνημονικής επιτήρησης για την Ελλάδα, το συμπέρασμα της οποίας θα είναι καθοριστικής σημασίας για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης καθώς βάσει αυτού θα αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν την εκταμίευση. «Η έκθεση θα αναφέρει πιθανώς ότι η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις», αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters. «Οι υπουργοί Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι πρόκειται να συνεδριάσουν για να συζητήσουν το θέμα στις 11 Μαρτίου (Eurogroup), δεν θα επιτρέψουν την εκταμίευση εκτός αν η Αθήνα ολοκληρώσει τις δράσεις στο διάστημα μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου», πρόσθεσε.

Σϋμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν 16 διαφορετικές μεταρρυθμίσεις σε διαφορετικά στάδια ολοκλήρωσης, αλλά οι βασικές, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, συνδέονται με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, την εξέλιξητου συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και με το νομικό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών και ειδικά το πλαίσιο προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

«Το βασικό ζήτημα είναι το νομικό πλαίσιο για τα υποχρεωμένα, όπου απαιτείται μια ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των οικονομικά αδύναμων ιδιοκτητών και των τραπεζών», αναφέρει το Reuters επικαλούμενο άλλο αξιωματούχο της ευρωζώνης. «Η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να επεξεργάζεται το συγκεκριμένο νόμο ενώ λαμβάνει και τα σχόλια από την πλευρά των θεσμών», προσθέτει. 

Τέλος, το πρακτορείο Reuters αναφέρει την επισήμανση και των δύο αξιωματούχων ότι στην περίπτωση που το Eurogroup αποφασίσει να μην εκταμιευθούν τα χρήματα τον Μάρτιο, αυτό μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερη φάση, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Πηγή: REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έκθεση «ράπισμα» του Συμβουλίου της Ευρώπης: Η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες



Την ανησυχία της για τη συνεχιζόμενη κακομεταχείριση των κρατούμενων υπηκόων τρίτων χωρών εκφράζει σε έκθεσή της η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα, η Επιτροπή αναγνωρίζει τις σημαντικές συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές με τον αυξημένο αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα, ωστόσο διαπιστώνει υπερπληθυσμό, κακές συνθήκες κράτησης, ακόμα και κακομεταχείριση των κρατούμενων μεταναστών.

Τα πορίσματα της έκθεσης βασίζονται στην επίσκεψη της Επιτροπής στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, οπότε, όπως αναφέρεται, «έλαβε αξιόπιστους ισχυρισμούς για σωματική κακομεταχείριση από την αστυνομία», κυρίως στους χώρους κράτησης της περιοχής του Έβρου (στο προαναχωρησιακό κέντρο και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο και στο αστυνομικό τμήμα στο Τυχερό), όπως και στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας στη Λέσβο.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, οι συνθήκες κράτησης στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα και τμήματα συνοριακής φύλαξης που επισκέφθηκαν τα μέλη της CPT παραμένουν ακατάλληλες για την κράτηση ατόμων για περισσότερες από 24 ώρες και παρόλα αυτά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για την κράτηση παράνομων μεταναστών για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Στα προαναχωρησιακά κέντρα οι συνθήκες κυμαίνονταν από καλές (στην Κω) και αποδεκτές (στην Αμυγδαλέζα) μέχρι φτωχές (στη Μόρια) και πολύ κακές (στο Φυλάκιο). Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στο προαναχωρησιακό κέντρο του Φυλακίου βρίσκονταν 95 άτομα σε ένα κελί, μεταξύ των οποίων οικογένειες, παιδιά και έγκυες. Σύμφωνα με τη CPT, η κράτηση προσώπων για αρκετές εβδομάδες ή μήνες σε τέτοιες άθλιες συνθήκες μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ότι αποτελεί απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Η Επιτροπή συνιστά τη λήψη μέτρων για την εξάλειψη της κακομεταχείρισης των αλλοδαπών που στερούνται την ελευθερία τους από την αστυνομία. Επίσης, ζητά τη λήψη εναλλακτικών μέτρων αντί της κράτησης για τη διαχείριση των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα. Όσον αφορά στην κράτηση, προτείνει να μειωθούν δραστικά τα επίπεδα πληρότητας, ώστε να μη γίνεται υπέρβαση στη χωρητικότητα των δομών και κάθε κρατούμενος να λαμβάνει κατάλληλο φαγητό, ένα στρώμα, καθαρά κλινοσκεπάσματα και επαρκή προϊόντα υγιεινής. Τέλος, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μεταφερθούν τα ευάλωτα άτομα σε κατάλληλες ανοιχτές εγκαταστάσεις υποδοχής.

Ειδικά για τα παιδιά, η έκθεση αναφέρει ότι δεν έχουν ληφθεί αποφασιστικά μέτρα από τις ελληνικές αρχές για την εφαρμογή των προηγούμενων συστάσεων της CPT όσον αφορά στην κράτησή τους και ζητά από τις αρχές να προβούν σε ουσιαστική αναθεώρηση της πολιτικής τους σχετικά με την κράτηση ασυνόδευτων παιδιών τόσο για σκοπούς υποδοχής και ταυτοποίησης όσο και για την «προστατευτική φύλαξή τους». Ακόμα και για τα παιδιά που κρατούνται με τους γονείς τους υπενθυμίζει ότι η κράτηση μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και ευημερία τους.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πολλοί αλλοδαποί προέβαλαν «αξιόπιστους ισχυρισμούς» σχετικά με την εμφάνιση επιχειρήσεων παράνομης επαναπροώθησης από την Ελλάδα στην Τουρκία. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν υποστεί σωματική κακομεταχείριση «από αστυνομικούς και συνοριοφύλακες ή (παρα-) στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια τέτοιων επιχειρήσεων επαναπροώθησης». Η CPT συνιστά στις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν κάθε μορφή επαναπροώθησης.

Εξάλλου, η Επιτροπή υπογραμμίζει τις ανεπαρκείς υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε κρατούμενους μετανάστες στα περισσότερα από τα κέντρα κράτησης που επισκέφθηκε, καθώς εντόπισε απουσία ακόμα και βασικού ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων, ιατρικού προσωπικού και μεταφραστών. Επιπλέον, σημειώνει ότι δεν γίνεται συστηματικός ιατρικός έλεγχος κατά την άφιξη των προσφύγων και μεταναστών, ενώ ακόμα και η πρόσβαση σε γιατρό δεν είναι εφικτή στην πράξη. Η Επιτροπή κάνει μια σειρά συστάσεων για την αντιμετώπιση αυτών των ελλείψεων.

Τέλος, η CPT κάνει συστάσεις και για τον ψυχιατρικό τομέα στην Ελλάδα, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αναληφθεί «παραμένουν ελλιπείς», δεδομένου ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα, όπως η ακατάλληλη κατανομή ασθενών, η έλλειψη προσωπικού κυρίως στο Δρομοκαΐτειο και στην ψυχιατρική κλινική Αθηνά και/ή οι υπερπλήρεις ψυχιατρικές δομές σε τρία νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Γεννηματάς και Σωτηρία). Για το ψυχιατρικό νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, η CPT διαπιστώνει «μικρή σημαντική αλλαγή» σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψή της το 2005, εκφράζει την ανησυχία της για τη χρήση κελιών στο υπόγειο για την απομόνωση ασθενών και χαιρετίζει τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές μετά την επίσκεψη της Επιτροπής για την αντικατάσταση αυτών των κελιών με ένα κατάλληλο δωμάτιο στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema.gr


Γ. Βρούτσης: Δεύτερη χειρότερη επίδοση από το 2013 στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Στη δεύτερη χειρότερη επίδοση μετά το 2013, με 22.333 χαμένες θέσεις απασχόλησης και τη μερική απασχόληση στο 53,24% στις νέες προσλήψεις οδηγήθηκε τον Ιανουάριο η αγορά εργασίας».

Πλήρης δήλωση

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Ιανουαρίου 2019 επιβεβαιώνουν την απόλυτη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, καθώς και την επιδείνωση του ήδη αρνητικού ισοζυγίου ροών μισθωτής απασχόλησης, συγκριτικά με το 2018.

Συγκεκριμένα, οι νέες προσλήψεις με ευέλικτες μορφές απασχόλησης -οι οποίες κυριαρχούν απόλυτα από το 2015 και μετά- αντιστοιχούν στο 53,24% του συνόλου, ενώ οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης συρρικνώθηκαν στο 46,76%. Επιβεβαιώνεται έτσι η πλήρης ανατροπή της κατάστασης, καθώς το μήνα Ιανουάριο του 2014 οι νέες προσλήψεις πλήρους απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 54,47% (Σχήμα 1).


Την ίδια στιγμή το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης δείχνει για το μήνα Ιανουάριο τη δεύτερη χειρότερη επίδοση από το 2013, με 22.333 χαμένες θέσεις απασχόλησης. (Σχήμα 2).


Επιπλέον, τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ εντείνουν τις ανησυχίες για νέα επιβράδυνση της τάσης αποκλιμάκωσης της ανεργίας. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους 5 μήνες –με εξαίρεση το Νοέμβριο του 2018- οι επιδόσεις στην αγορά εργασίας είναι συγκριτικά χειρότερες σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους. (Σχήμα 3).


Δυστυχώς, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας το 2015, μοιραία ανέτρεψε την ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας που οφειλόταν σε τολμηρές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Σήμερα, οι κυβερνητικές αστοχίες, η οικονομική αβεβαιότητα, η υπερφορολόγηση και οι υψηλές εισφορές συντελούν ώστε η αποκλιμάκωση της ανεργίας να γίνεται με χαμηλούς ρυθμούς (αναμένεται να κλείσει το 2018 σε ποσοστό κοντά στο 19,5%, ενώ θα έπρεπε -σύμφωνα με το ΜΠΔΣ- να κλείσει στο 15%). Αλλά ακόμη και αυτή η αργή αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με χαμηλούς μισθούς (1 στους 3 αμείβεται με μισθό 319 ευρώ) και με διαρροή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων νέων, φαινόμενο που εντάθηκε τα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για να υπάρχει πραγματική, βιώσιμη, διαρκής αύξηση των θέσεων απασχόλησης και του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων, χρειάζεται άμεσα αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεις, μικρότερο και αποτελεσματικότερο Κράτος».


Καμμένος σε Κοτζιά: Αλήτη μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω!



Όμως η μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Κοτζιά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, στην οποία εμφανίζεται ο Πάνος Καμμένος να τον απειλεί ευθέως και μάλιστα σε «αγοραία» γλώσσα.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να έστειλε στον Νίκο Κοτζιά «άθλια, εκβιαστικά, απειλητικά και υβριστικά μηνύματα», όπως τα ακόλουθα:

Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία (σσ ο κ. Κοτζιάς), έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο (σσ. ο κ. Καμμένος):«Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

Στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη»

Στις 20.32 την ίδια ημέρα «… Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Ο Νίκος Κοτζιάς στην μηνυτήρια αναφορά του επισημαίνει ακόμη πως η γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον του ο Πάνος Καμμένος, όπως και τα επίθετα για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών «ως προδότη» και «εχθρού του έθνους» «είναι πανομοιότυπα με τη γλώσσα πολλών γραμμάτων, sms, e-mail, τηλεφωνημάτων και συνοδευτικών γραμμάτων στις στρατιωτικές σφαίρες, τα αίματα και τα κουτιά με χώματα γεμάτο αίματα που του στάλθηκαν για να τον απειλήσουν και εκφοβίσουν. Είναι δε, της ίδιας ποιότητας και περιεχομένου με τα sms που του έστελνε ο ίδιος από την ημέρα της συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι και την ημέρα της παραίτησής του. Μηνύματα γεμάτα απειλές».





Νέα Δημοκρατία: Εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια Πολάκη



Η Νέα Δημοκρατία μετά τις τακτικές υποκόσμου που χρησιμοποιεί ο Παύλος Πολάκης εκβιάζοντας και απειλώντας τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους. Η είδηση δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία.

ΥΓ Θα έχει ενδιαφέρον, αν η δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτήν την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».


Με τακτικές υποκόσμου ο Πολάκης εκβιάζει και απειλεί τον Στουρνάρα



Ένας εισαγγελέας σήμερα δεν θα παρέμβει;;;

Ακούσαμε και ακούμε καθημερινά για την δράση της Μαφίας των φυλακών που δεν δίσταζαν να παίρνουν τηλέφωνο και να απειλούν ευθέως δικηγόρους χωρίς να φοβούνται κανένα.

Την ίδια τακτική χρησιμοποιεί ο Παύλος Πολάκης για να εκβιάζει και να απειλεί, όσους τον ενοχλούν.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση  προχώρησε ο Παύλος  Πολάκης ο οποίος δημοσιοποίησε αδίστακτα τον διάλογό του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και ενώ είχε γνωστοποιηθεί ότι η ΤτΕ επρόκειτο να εξετάσει σε σύσκεψη, παρουσία στελεχών της Τράπεζας Αττικής, τους όρους και τα κριτήρια υπό τα οποία χορηγήθηκε δάνειο ύψους 100.000 ευρώ στον αναπληρωτή υγείας.

Ο Πολάκης εκβιάζει ευθέως τον κ. Στουρνάρα πως, αφού εξετάζει το δικό του δάνειο, πρέπει να εξετάσει και μια σειρά από άλλα δάνεια των πολιτικών του αντιπάλων. Τον απειλεί μάλιστα πως, αν δεν το κάνει, θα πάει στο γραφείο του και δεν πρόκειται να φύγει μέχρι να διατάξει ελέγχους!

Ο διάλογος:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.

Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.

Σ: Γεια σας τι κάνετε;

Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.

Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι

Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.

Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.

Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.

Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.

Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.

Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;

Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.

Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…

Σ:Μπα, όλοι δικοί μου είναι.

Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;

Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.

Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.

Σ: Μάλιστα, καλά.

Π: Καλό απόγευμα.

Σ: Καλό απόγευμα.



Παυλος Πολακης
10 ώρες πριν
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ !!!
Καθαρός ουρανός αστραπές ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!
.... και μιλάει στους πάντες στα Ισα !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ....

DOCUMENTONEWS.GR
Σε μία κίνηση, όχι τόσο συνηθισμένη για παλαιότερες κυβερνήσεις, προχώρησε ο Παύλος Πολάκης καθώς πήρε τηλέφωνο τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με...

956