Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος



Σε ηλικία 81 ετών πέθανε σήμερα ο παλαίμαχος προπονητής, Νίκος Αλέφαντος που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή.

Υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έγραψε τη δική του διαδρομή στα γήπεδα.

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια, όπου διέμενε έως σήμερα. Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοκυνηγού και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Αστέρα Εξαρχείων στη συνοικία του.

Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Από τα 30 του αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με την προπονητική. Το 1969 ανέλαβε την ομάδα της γειτονιάς του, τον Αστέρα Εξαρχείων, δουλεύοντας σε πάρα πολλές ομάδες στην καριέρα του. Μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός τον οποίο ανέλαβε τρεις φορές (1983, 1994 και 2004) χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Μεταξύ άλλων δούλεψε σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Λάρισα, Πανιώνιο, Εθνικό, ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλων Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα. Για να εξελιχθεί προπονητικά, ο Αλέφαντος κατά καιρούς έκανε ταξίδια και παρακολουθούσε από κοντά το πώς δούλευαν μεγάλοι προπονητές όπως οι Χάπελ, Παρέιρα, Μπέραζοτ, Πέισλι, Αρίγκο Σάκι και ήταν παροιμιώδης οι διηγήσεις του για τα όσα έζησε δίπλα τους. Κυρίως οι ιστορίες του για τον Ερνστ Χάπελ ήταν αυτές που επικαλούταν συχνά σε συζητήσεις οι δημόσιες παρουσίες του.




Ποινικές ευθύνες για τον Νίκο Παππά : Την διαγραφή του Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση


Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Από την Νέα Δημοκρατία, ανέφεραν: «Καθίσταται πλέον σαφές, με μάρτυρα μάλιστα τον Νίκο Παππά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει “δουλειές”. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε τη δική του δουλειά: εξυπηρετούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν “πολλά λεφτά” με την πλήρη ανοχή και γνώση του “κεντρικού μαγαζιού”, όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις συνομιλίες αποδεικνύεται:

Προτροπή του κ. Παππά να «δώσει» ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς όμως κανένα στοιχείο και με προφανή πολιτική στόχευση, την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παύσουν να τον κυνηγούν.
Ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεσή του στην Επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήξερε τίποτα για “μαγαζί Παπαγγελόπουλου” και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την κ. Γκραμπόφσκι.

Σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό:  ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την κ. Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του… κ. Σαμαρά!

Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν “νέο στοιχείο”. Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα “νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει” των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Νοvartis, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται – έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο- δήθεν μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “πιστεύεται πως” (“it is believed”) ο κ. Παπασταύρου θα χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα… Σκόπια!

Ολα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε! Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν.. Σήμερα το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται τη ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος;».

Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι που διημείφθησαν το 2016 μεταξύ του τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.  Ο  Παππάς φέρεται να λέει ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» απαντώντας στην ερώτηση πώς αντιλαμβάνεται τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Στην ίδια συνομιλία ο κ. Παππάς κάνει λόγο για «μαγαζί» εννοώντας το Μαξίμου και προσωπικές ατζέντες, ενώ αίσθηση προκαλεί η πίεση που άσκησε στον κ. Μιωνή να μεσολαβήσει στον Σταύρο Παπασταύρου για να ψευδορκήσει κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά σε διαφορετικές ηπείρους του πλανήτη



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε την Δευτέρα σε μια διαφορετική, πραγματικά παγκόσμια, τηλεδιάσκεψη που είχε στον πυρήνα της τα Ελληνόπουλα σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που μαθαίνουν Ελληνικά.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους από 16 σχολεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου: Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ως το Λος Άντζελες των ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά, και από την Ευρώπη και τα κοντινά μας Βαλκάνια ως την Κινσάσα του Κονγκό και τη μακρινή Αυστραλία. Η τηλεδιάσκεψη σφράγισε με αυτό τον τρόπο την επιτυχία που σημειώνει η ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας «staellinika.com», η οποία αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, της Ελληνικής μυθολογίας και του πολιτισμού.

Η πλατφόρμα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά και δημιουργήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser κ. Δημήτρης Κράλλης.

Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Σεβασμιώτατε, αγαπητέ μου Υπουργέ, φίλες και φίλοι από τις πέντε ηπείρους, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σήμερα μαζί σας και μου δίνεται η δυνατότητα να σας βλέπω, να επικοινωνώ μαζί σας, για να προσθέσω και εγώ τη δική μου φωνή στήριξης σε μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία του Υφυπουργείου, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υφυπουργού, αλλά και της έδρας ελληνικών σπουδών στο Simon Fraser University, μία έδρα η οποία δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κάποιοι που παρευρίσκονται σε αυτή την τηλεδιάσκεψη ίσως να θυμούνται την επίσκεψή μου στο Simon Fraser University, πρέπει να ήταν κύριε Κράλλη πριν από από 8 χρόνια εάν θυμάμαι καλά, που είχα επισκεφτεί την έδρα και (ήταν εκεί) ένας σπουδαίος άνθρωπος -δυστυχώς δεν είναι μαζί μας σήμερα- που έβαλε και αυτός τη δική του σφραγίδα για να τρέξει αυτό το project. Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για μένα Σεβασμιώτατε να μπορούμε να έχουμε ένα εργαλείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, το οποίο χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, έχει δηλαδή μία ψηφιακή υποδομή, είναι εύχρηστο, πατάει πάνω στη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά αξιοποιεί και τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής μυθολογίας για να κάνει το μάθημα της ελληνικής γλώσσας ζωντανό και ευχάριστο, για όσους και για όσα κυρίως παιδιά θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την επικοινωνία με την ελληνική γλώσσα.

Και το γνωρίζετε πολύ καλά εσείς ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο σημαντικό στοιχείο, αναπόσπαστο στοιχείο της Ελληνικής ταυτότητας είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Και σήμερα έχουμε πολλές περισσότερες δυνατότητες πια με την τεχνολογία να μπορούμε να κάνουμε αυτή την πρώτη επαφή με την ελληνική γλώσσα πιο εύκολη, πιο βατή και τα παιδιά από κάθε γωνιά του κόσμου είτε είναι στην Αμερική, είτε είναι στην Κινσάσα στην Αφρική, είτε είναι στην Αυστραλία, είτε είναι στην Ασία, είτε είναι παιδιά τα οποία έχουν ελληνικές ρίζες, είτε είναι παιδιά που δεν έχουν ελληνικές ρίζες, αλλά ενδιαφέρονται για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, να μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να εξοικειώνονται με την ομορφιά και με τον πλούτο της γλώσσας μας.

Οπότε είμαι εδώ για να πω θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για αυτήν τη διαδικτυακή πλατφόρμα. Να σας πω ότι θα έχει την απόλυτη στήριξή μου, καθώς κάνει τα επόμενα βήματά της. Οτι θα ενδιαφερθώ προσωπικά για να δούμε πώς μπορούμε να την εμπλουτίσουμε ολοένα και περισσότερο και να πω και πάλι ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην έδρα των ελληνικών σπουδών στο Simon Fraser και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χωρίς την ευγενική χορηγία του οποίου αυτό το εγχείρημα δεν θα ήταν σήμερα εφικτό.

Και πάλι συγχαρητήρια από καρδιάς και θέλω με πολύ μεγάλη ανυπομονησία να ακούσω τις δικές σας ιστορίες, τις δικές σας εμπειρίες, τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών μας, αλλά και των παιδιών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας».

Από την πλευρά της κυβέρνησης στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κωνσταντίνος Βλάσης και Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι οικουμενικός και δεν φοβάται να έρθει σε επαφή με άλλους. «Η ελληνική γλώσσα είναι ένα χρυσό κλειδί που μας βάζει μέσα σε ένα θησαυροφυλάκιο γεμάτο από θησαυρούς που είναι αδαπάνητοι. Οσο και να μοιραστούμε αυτούς τους θησαυρούς του πολιτισμού μας ποτέ δεν θα μειωθούν, ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί», είπε.

Ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε επίσης ότι η Αρχιεπισκοπή έχει θέσει ως μία από τις «βασικές προτεραιότητές της τη στήριξη της ελληνικής γλώσσας και με τη βοήθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία είναι παρούσα ώστε να βοηθήσει όπως μπορεί.

Μετά από τις πρώτες 11.000 εγγραφές σε 110 κράτη, το «staellinika.com» υιοθετήθηκε σαν ένα επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο σε σχολεία της Βορείου Αμερικής και θα συνεχίσει στον Καναδά, στην Αγγλία και στην Αυστραλία.

Δάσκαλοι και παιδιά ανέφεραν ότι η πλατφόρμα «staellinika.com» είναι ιδιαίτερα ελκυστική και στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει ώστε να επεκταθεί και σε άλλες γλώσσες και συστήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την προετοιμασία του ειδικού επετειακού κεφαλαίου «staellinika-1821» το οποίο θα θα είναι έτοιμο για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση το 2021.

Διάλογοι με παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να συνομιλήσει στα ελληνικά με τον 7χρονο Λάζαρο Παναγόπουλο, ο οποίος ζει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και ο οποίος διδάσκεται την ελληνική γλώσσα στο Σαββατιάτικο Σχολείο Ένωσης Πελοποννησίων της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε επίσης με δύο αγόρια από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τον Νικόλα (Nicolas) και τον Βενέδικτο (Benedicte), τα οποία δεν έχουν μεν ελληνικές ρίζες αλλά μαθαίνουν με αγάπη την ελληνική γλώσσα επί τρία χρόνια, με τη βοήθεια των Ιεραποστολικών Ελληνικών Σχολείων της Κινσάσα, όπου συνολικά διδάσκονται την ελληνική γλώσσα περίπου 80 παιδιά.

Μιλώντας στα ελληνικά, ο Νικόλας ανέφερε ότι θέλει να γίνει χειρούργος όταν μεγαλώσει, ενώ ο Βενέδικτος είπε ότι θέλει να γίνει παιδίατρος. «Μπράβο, χρειαζόμαστε πάντα περισσότερους και καλούς γιατρούς», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Σε μία ένδειξη της διασποράς της ελληνικής γλώσσας στην αφρικανική χώρα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε και με την Χριστίνα Μπαρτζή, μαθήτρια στο Ελληνικό Σχολείο της Κινσάσα, η οποία ετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις ώστε να σπουδάσει μηχανικός υπολογιστών στη χώρα μας. «Κάθε επιτυχία σου εύχομαι στις εξετάσεις, μακάρι να σε έχουμε μαζί μας από το επόμενο έτος, και διάλεξες κι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αντικείμενο να σπουδάσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα το σχολείο Odyssey Charter School στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, όπου ουδείς από τους μαθητές που μαθαίνουν ελληνικά έχει ελληνική καταγωγή.

Ο Πρωθυπουργός, στο τέλος, προσκάλεσε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη να επισκεφτούν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, φιλοξενούμενα δωρεάν για δύο εβδομάδες, ώστε να εντρυφήσουν περαιτέρω στην ελληνική γλώσσα και στον πολιτισμό. Αυτό το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα προγράμματα φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας

Η πλατφόρμα staellinika.com προσεγγίζει κοινό όλων των ηλικιών, από την προσχολική ηλικία και απευθύνεται κυρίως στην Ομογένεια. Οι εφαρμογές και η διαδικτυακή πλατφόρμα έχουν δημιουργηθεί από μία ομάδα Ελλήνων διαφόρων ειδικοτήτων πάνω στην τεχνολογία, την εκπαίδευση και τα πολυμέσα, οι οποίοι δουλεύουν σε αποκεντρωμένο εργασιακό περιβάλλον, από την Ελλάδα, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Παρέχεται με χορηγία του ΙΣΝ και μηδενικό κόστος για το Δημόσιο.

Στην Α’ φάση η πλατφόρμα λειτουργεί για αγγλόφωνα παιδιά. Λειτουργεί σε όλους τους υπολογιστές, σε tablet και κινητά τηλέφωνα και υποστηρίζεται από το σύστημα iOS. Στην Β’ φάση, θα προστεθούν νέα κεφάλαια, θα υποστηρίζεται και από σύστημα Android και θα διατεθεί και στα Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Το staellinika.com έχει χαρακτηριστικά παιχνιδιού, είναι ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο. Απευθύνεται και σε παιδιά που δεν φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία αλλά υπάρχει και δομημένη του έκδοση για ομογενειακά σχολεία. Χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία με ισχυρά στοιχεία παιδαγωγικής και αυτορυθμιζόμενης μάθησης. Οι εκπαιδευτικοί που το χρησιμοποιούν υποστηρίζονται με εκπαιδευτικά εγχειρίδια.




Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Παππά - Μιωνή που αποκαλύπτουν μαφιόζικες πρακτικές κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ



Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Παππά - Μιωνή

Αποσπάσματα από το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στη Βουλή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή από συνομιλία του με τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στις 21 Μαΐου 2016 στην Κύπρο.

(...)ΜΙΩΝΗ: Εχει και το άλλο. Μετά τη συνάντηση που είχατε στο γραφείο σας, που ήταν όλοι, του είπε ο Γιάννης να μη μου ξαναμιλήσει στο τηλέφωνο γιατί φοβάται τον Παπαγγελόπουλο ότι τον παρακολουθεί.

ΠΑΠΠΑΣ: Τον;

ΜΙΩΝΗ: Φοβάται τον Παπαγγελόπουλο ότι παρακολουθεί τον Γιώργο.

ΠΑΠΠΑΣ: Ο Παπαγγελόπουλος δεν έχει τέτοιο θέμα.

ΜΙΩΝΗ: Ναι, αλλά έχει ο Καμμένος.

ΠΑΠΠΑΣ: Ε…

ΜΙΩΝΗ: Ε, είναι μαζί αυτοί. Τώρα που άλλαξε ο υπουργός Αμύνης στο Ισραήλ, θα σου πω εγώ…

(...) ΜΙΩΝΗ: Εχω μεγάλους γονείς, έχω έναν αδερφό ο οποίος δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά του αυτή τη στιγμή γιατί φοβάται, έτσι, δεν γίνεται να μην ταράζομαι. Εχω έναν κολλητό φίλο, συνέταιρο πρώην και τα λοιπά, ο οποίος μου λέει «δεν ξέρω πόσο θα αντέξω» και τον βλέπω ότι είναι σε κατάσταση τρελή, με 2 ψυχιάτρους και φάρμακα. Και ο Σταύρος το ίδιο με ψυχοφάρμακα.

ΜΙΩΝΗ: Οσο και αν τον μισείτε και τα λοιπά, άνθρωπος είναι και αυτός.

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν μισούμε κανέναν, δεν μισούμε κανέναν. Να βγει να μιλήσει.

ΜΙΩΝΗ: Να βγει να μιλήσει να πει τι ρε συ;

ΠΑΠΠΑΣ: Ελα ρε μαλ... Να βγει…

ΜΙΩΝΗ: Και τι να πει; Σίγουρα; Ο Σταύρος ξέρει πράγματα που δεν ξέρω εγώ; Ετσι; Για κάτσε δυο λεπτάκια. Αλλά, να σου πω, εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη;

ΠΑΠΠΑΣ: (μάλλον γνέφει υποδηλώνοντας άρνηση)

ΜΙΩΝΗ: Ε, πώς περιμένεις τώρα ο άλλος να βγει; Να είμαστε τώρα λογικοί. Δηλαδή θες να σου κάνουν το ίδιο πράγμα εσένα μεθαύριο; Ε, δεν λέει, δεν λέει…

ΠΑΠΠΑΣ: Και τη Μαρέβα. Και τη Μαρέβα.

ΜΙΩΝΗ: Τι;

ΠΑΠΠΑΣ: Και τη Μαρέβα.

ΜΙΩΝΗ: Και τι θες δηλαδή; Είναι κολλητή του φίλη η Μαρέβα.

ΜΙΩΝΗ: Το ξέρω, το βλέπω. Aσε δε που είναι ένα μπασταρδεμένο κόμμα, τελείως. Το κέντρο έχουνε χάσει… αν φωνάξετε την Τουλουπάκη; Τι; Τι σου λέει;

ΠΑΠΠΑΣ: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό:) «Είναι τρελή», λέει, «έχει πάρει απόφαση να πληρώσει για να κλείσει φορολογικά το ζήτημα. Δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν οι εισαγγελείς, νομίζω δεν κάνουν πίσω». «Τι εννοείς δεν ξέρεις τι θέλουν να κάνουν οι εισαγγελείς;» του λέω. «Θα πρέπει να αναλάβει Μίμης, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ζεστός. Μήπως θέλει να το τραβήξουμε παραπάνω».

ΜΙΩΝΗ: Είναι μαζί τους, είναι… είναι… δεν παίζει με εσάς, παίζει με αυτούς.

ΠΑΠΠΑΣ: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό:) «Τα περί εγκληματικής οργάνωσης είναι αστεία νομικά και είναι το τελευταίο μέσο που θα προτιμήσει αν δεν δώσει κανένα στοιχείο για τον άλλον».

ΜΙΩΝΗ: Τα ξέρω, δε σας έχω παραμυθιάσει. Από την αρχή σας το λέω! Σας τα έχω πει όλα! Αν έφτασε ο Αλέξης να του πει μπροστά σε όλους και αυτός να συνεχίζει να τον γράφει στα αρ... του, είναι πρόβλημα. Δηλαδή… Κοίτα, τώρα πληρώνω… Σήμερα, πήγα πάλι στον δικηγόρο να πληρώσω το άλλο, το υπόλοιπο του Παπασταύρου, έτσι; Λοιπόν, εντάξει, από εκεί και πέρα θα έχω πληρώσει…

ΠΑΠΠΑΣ: Τι έχεις πληρώσει μέχρι στιγμής;

ΜΙΩΝΗ: 2.700.000! Και τώρα του ήρθε άλλο 1.700.000 το οποίο 1.400.000 είναι το δικό μου, θα δώσουμε όμως τα μισά, γιατί είναι του πατέρα του, οπότε έχει πεθάνει ο πατέρας του και δεν υπάρχει ποινικό. Οπότε είναι άλλα 700.000. Του έχω δώσει 3.400.000 ήδη, έτσι; Να μην κάνουμε φασαρία γι’ αυτό, να πάω στα δικαστήρια να το πάρω όποτε το πάρω πίσω, έτσι; Να δώσει και ο Αγγελος…

ΠΑΠΠΑΣ: (προφανώς διαβάζει μήνυμα στο κινητό:) «Για να έχω μια εικόνα θα πρέπει να έχουμε τη δικογραφία. Να δώσουν σε εμένα και τον Μιχάλη τον φάκελο να μας εξηγήσουν. Από αυτά που έχω μέχρι τώρα, δημοσιεύματα γι’ αυτά που μου έχει δώσει ο Σάμπυ, δεν μου στέκει η εγκληματική οργάνωση με την καμία! Ο καπιταλισμός δεν είναι ποινικό αδίκημα» (γέλια).

ΠΑΠΠΑΣ: Εντάξει, να σου πω κάτι, το Ισραήλ είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ως χώρα δηλαδή, και στις διακρατικές σχέσεις, δηλαδή με την Ελλάδα πώς μας αντιμετωπίζουν, στα αρχ... για το τι θα πεις για το Παλαιστινιακό...

ΜΙΩΝΗ: Και σου λένε οι άλλοι –αυτή είναι η θέση των άλλων, έτσι;– «οι σχέσεις είναι άριστες, σιγά μην αυτή η ιστορία με τον Μιωνή είναι πρόβλημα».

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν πάει έτσι.

ΜΙΩΝΗ: Oχι, όχι, έτσι λένε οι άλλοι.

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν με νοιάζει. Εγώ πρέπει να σου πω κάτι, διότι ο Μπίμπη του ζήτησε τρία πράγματα και ο Τσίπρας του τα έκανε,
ο Τσίπρας του ζήτησε 4-5, ο Μπίμπη του τα έκανε αμέσως… Δεν γίνεται δουλειά… Δηλαδή αυτή η (κόκκινη γραμμή) ότι σηκώνει ένα τηλέφωνο και του μιλάει «τι γίνεται; Πώς πας;», αυτό πρέπει να διαφυλαχτεί. Πώς να το κάνουμε; Δεν είναι…

ΜΙΩΝΗ: Αυτοί λοιπόν πιστεύουνε ότι υπάρχει ένα story το οποίο εμείς το έχουμε δημιουργήσει. Εντάξει, αλλά αυτοί θέλουν να σκέφτονται αυτά που θέλουν να σκέφτονται, κατάλαβες; Βλέπεις τι σου λέει… Υστερα από όλα αυτά που σου λέει ο Γιώργος, ύστερα από όλα αυτά που έχουνε γίνει, με τους γονείς μου; Δεν γινόταν! Νάτσι! Αλλά αυτοί είναι και να δεις ότι θα γυρίσουν εναντίον.

ΠΑΠΠΑΣ: Εναντίον μας;

ΜΙΩΝΗ: Εναντίον σου!

ΠΑΠΠΑΣ: Απλά μην ανοίγεις τώρα… ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει…

ΜΙΩΝΗ: Τι; Πώς τον διαβάζεις;

ΠΑΠΠΑΣ: Εχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Oτι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής (ακατάληπτο). Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!

ΜΙΩΝΗΣ: Βγάζουν λεφτά;

ΠΑΠΠΑΣ: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!

ΜΙΩΝΗ: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.

ΠΑΠΠΑΣ: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι... Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο... Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;

ΜΙΩΝΗ: Ναι, ναι, καταλαβαίνω… Real politic λέγεται αυτό.

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!


Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ιδρύσει καθεστώς δείχνει πόσο επικίνδυνοι ήταν και είναι για την χώρα



Τι να αναφέρεις πρώτο για αυτά τα 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Παρακράτος, παραδικαστικά κυκλώματα, σήψη και βρώμα στα υπόγεια του Μαξίμου κάνουν ένα σκηνικό ακροαριστερής επικίνδυνης κυβέρνησης. Η προσπάθεια των Συριζαίων καθεστωτικών, να ελέγξουν τους «αρμούς» της εξουσίας, στήνοντας κατηγορίες και πετώντας λάσπη κατά των αντιπάλων τους είναι σοκαριστική για ένα δημοκρατικό κράτος όπως είναι η Ελλάδα.

Οι άθλιες πρακτικές για να φιμώσουν και να ελέγξουν όσους επέκριναν ή αντιδρούσαν στη διακυβέρνηση του, σοκάρουν τους πολίτες της χώρας που γεννήθηκε η Δημοκρατία. 

«Πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία» και με αυτό τον καημό έκαναν τα αίσχη για να γίνει η Ελλάδα πολυπόθητη για τους καθεστωτικούς ακροαριστερούς Βενεζουέλα. Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, το παρακράτος όμως  το παρακολουθούσε η ΕΥΠ και σήμερα έρχονται στο φως οι φασιστικές ακροαριστερές πρακτικές της κυβέρνησης Τσίπρα.

Οι αποκαλύψεις για στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων του, δείχνει πόσο αδίστακτοι και ανήθικοι είναι οι ακροαριστεροί Συριζαίοι.

Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη με τη  αθλιότητα Ρασπούτιν οδήγησε σοβαρούς εισαγγελείς να καταγγέλλουν πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όργανο του παρακράτους.

Τι να αναφέρεις; Για τους κουκουλοφόροι μάρτυρες που αποδείχτηκαν στημένοι για να κατασκευαστούν ένοχοι, τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει ανοιχτά, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, πως πρέπει να πάνε κάποιοι πολιτικοί φυλακή για να κερδίσουμε και πάλι τις εκλογές, τα κρυφά ραντεβού Παππά για να στηθεί το παρακράτος ώστε να ελέγξει το κράτος, και άλλα πολλά που έχουν αποκαλυφθεί και σίγουρα έρχονται και άλλα.

Το ανησυχητικό είναι ότι υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης από το 2016 καταγράφοντας συνομιλίες και αποτυπώνοντας τις παρεμβάσεις που γίνονταν στο έργο των αρμοδίων αρχών και παρόλα αυτά δεν αντέδρασε κανένας. Ειδικά όταν είχαν στα χέρια τους συνομιλίες ποινικών με πολιτικούς για να στηθούν κατηγορίες σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς δεν αντέδρασαν και συγκάλυψαν το ακροαριστερόδεξιό καθεστώς γιατί συμμετείχε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο παρακράτος.

Το 2016 είχε αποκαλυφθεί το ταξίδι του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου στην Βενεζουέλα και αυτό δείχνει ότι έγινε φροντιστήριο στον Νίκο Παππά σε καθεστωτικές ακροαριστερές πρακτικές ώστε να στηθεί το καθεστώς.

Τα έργα και οι ημέρες του ακροαριστερού καθεστωτικού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Νίκου Παππά είναι πολλά, βρίσκεται πίσω από κάθε λαμογιά και ακροαριστερή αλητεία (βλέπε Πετσίτη), το θέμα είναι πόσο μπλεγμένος είναι και μέσα σε όλα, γιατί μπλεγμένος είναι και μάλιστα ποινικά αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Όλα τα καθεστώτα ακροαριστερά και ακροδεξιά είναι επικίνδυνα για την ανθρωπότητα και την δημοκρατία, και βρίσκονται δικαιολογημένα στο επίκεντρο της διεθνούς κατακραυγής και δεν μπορούν να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. 

Οι τιμωρία των υπευθύνων πρέπει να είναι παραδειγματική, για να δείξει ότι στα δημοκρατικά κράτη κανένας δεν μπορεί να στήνει παρακρατικά, καθεστωτικά παιχνίδια εξουσίας. Γιατί μόλις αποκαλυφθεί ο άθλιος ρόλος τους και οι πρακτικές μαφίας ο μόνος δρόμος είναι προς τις φυλακές και εκεί πρέπει να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.


Βρετανία : Ραγδαία δημοσιονομική επιδείνωση – Ξεπέρασε το 100% του ΑΕΠ το χρέος



Οι υπερβάσεις – έως και εκτροχιασμοί – των δημοσίων οικονομικών των χωρών εν καιρώ πανδημίας κορωνοϊού δεν αποτελούν έκπληξη. Η καραντίνα και ο οικονομικός εγκλεισμός προκάλεσαν κάθετη πτώση της κατανάλωσης και των δημοσίων εσόδων, ενώ ταυτόχρονα οι δαπάνες των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής αλλά εν πολλοίς και κοινωνικής κρίσης (επιδόματα ανεργίας, στήριξη απασχόλησης, επιχειρήσεων κλπ) εκτινάχθηκαν.

Στη Γαλλία δημοσιεύματα προαναγγέλλουν την εκτόξευση του δημοσίου χρέους πάνω από το 120% ως ποσοστού του ΑΕΠ. Στη Βρετανία το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών Μελετών ανακοίνωσε ότι το χρέος είναι πλέον υψηλότερο από την ετήσια παραγωγή της χώρας, ξεπέρασε δηλαδή το 100%. Κι αυτό συνέβη έπειτα από μια θεαματική αύξηση των δαπανών κατά 55,2 δισ. στερλίνες (60,1 δισ. ευρώ) το μήνα του lockdown, το Μάιο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των δημοσίων κυβερνητικών δαπανών που έχει καταγραφεί από το 1993, χρονιά κατά την οποία το Γραφείο Στατιστικών ξεκίνησε να κρατά στοιχεία επί μηνιαίας βάσεως.

Το συνολικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης εκτινάχθηκε στα 1,95 τρισ. στερλίνες (2,15 τρισ. ευρώ) ξεπερνώντας το «μέγεθος» της βρετανικής οικονομίας για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, από το 1963 συγκεκριμένα.

Πολεμικές αναλογίες

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τον σοβαρό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στα δημόσια οικονομικά. Ο καλύτερος τρόπος για να επαναφέρουμε τα δημοσιονομικά μας σε βιώσιμη τροχιά είναι να ανοίξουμε ξανά με προσοχή και ασφάλεια την οικονομία μας, ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στη δουλειά του. Και έχουμε καταστρώσει σχέδιο για τον σκοπό αυτό», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ.

Το χρέος της κυβέρνησης σκαρφάλωσε στα επίπεδα του 1963, αλλά απέχει πολύ από το ανώτατο επίπεδο όλων των εποχών (258%) στο οποίο είχε φθάσει την περίοδο 1946-1947. Ήταν τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της Βρετανίας που είχε αναλάβει η κυβέρνηση των Εργατικών του Κλέμεντ Ατλι.

Ο Άτλι, ως γνωστόν, στις πρώτες μεταπολεμικές εκλογές είχε κερδίσει τον «πατέρα της νίκης» Ουίνστον Τσόρτσιλ και τους Συντηρητικούς υποσχόμενος να δημιουργήσει «περισσότερες δουλειές από τους εργαζόμενους».

Οι δημόσιες δαπάνες για την ανοικοδόμηση της ερειπωμένης από τους βομβαρδισμούς των Γιούνκερς Βρετανίας εκτίναξε στα ουράνια το χρέος της χώρας, το οποίο όμως έβαινε διαρκώς μειούμενο έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 (και αφού η Βρετανία είχε καταφύγει στο ΔΝΤ εξαιτίας της πρώτης παγκόσμιας πετρελαϊκής κρίσης του 1973).

Σταθεροποιήθηκε, τότε, το βρετανικό χρέος κάτω από το 40% του ΑΕΠ και παρέμεινε ουσιαστικά στα επίπεδα αυτά έως την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τότε υπερδιπλασιάστηκε για να σταθεροποιηθεί κατά την τελευταία τριετία στο 85%-90%. Μέχρι να ενσκήψει η πανδημία και να πάρει πάλι την ανιούσα με εκρηκτικό μάλιστα ρυθμό.

Ρεκόρ και στο έλλειμμα

Και το δημοσιονομικό έλλειμμα, όμως, εκτινάχθηκε στη Βρετανία το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου στα 103,7 δισ. στερλίνες (114,7 δισ. ευρώ) από τα 87 δισ. στερλίνες (96,2 δισ. ευρώ) που ήταν το αντίστοιχο δίμηνο πέρυσι. Πρόκειται για ένα ακόμα ρεκόρ που κατέρριψε ο κορωνοϊός και οφείλεται ως επί το πλείστον στην κατάρρευση των φορολογικών εσόδων ενόσω οι Βρετανοί βρίσκονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ήταν ένα αποκαρδιωτικό από δημοσιονομικής απόψεως ξεκίνημα του οικονομικού έτους 2020-2021, που άρχισε το μήνα Απρίλιο. Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών υπολογίζει ότι η χρονιά θα κλείσει με έλλειμμα 298 δισ. στερλινών (329,4 δισ. ευρώ), το μεγαλύτερο από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα δύσκολα είναι μπροστά

Η χρηματοδότηση της οικονομίας (θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων) θα συνεχιστεί αναπόφευκτα και τους επόμενους μήνες, εκτιμά η αναλύτρια του BBC για θέματα εμπορίου Νταρσίνι Ντέιβιντ. Τουλάχιστον η κυβέρνηση μπορεί να δανειστεί φθηνά, επισημαίνει, καθώς τα επιτόκια βρίσκονται σε διεθνές επίπεδο χαμηλά.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Ρίσι Σουνάκ έχει τις δύσκολες αποφάσεις μπροστά του, εκτιμά η βρετανίδα αναλύτρια η οποία, περιέργως, δεν αναφέρεται στον πρόσθετο μεγάλο πονοκέφαλο που έχει η κυβέρνηση του Λονδίνου και δεν είναι άλλος από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit.

Εξυπακούεται ότι ένα Brexit δίχως συμφωνίες με τους εμπορικούς εταίρους θα ήταν ό,τι χειρότερο για τη Βρετανία στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και από την άλλη, η ιλιγγιωδώς επιδεινούμενη κατάσταση των δημοσίων οικονομικών της χώρας σίγουρα δεν ανεβάζει το ηθικό των Βρετανών διαπραγματευτών. Ασχέτως αν ανάλογη επιδείνωση εμφανίζουν τα δημοσιοοικονομικά και των άλλων μερών της διαπραγμάτευσης.

Διότι οι παραμένοντες στην ΕΕ θα έχουν τουλάχιστον το αίσθημα ότι δεν θα είναι… εντελώς μόνοι στη διαπραγμάτευση. Για αισθήματα αλληλεγγύης και ασφάλειας είναι νωρίς ακόμα να μιλά κανείς, πρέπει να επιβεβαιωθούν.


Πηγή : in.gr


Harley Demo Tour 2020: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε το φορτηγό της Harley-Davidson με όλα τα νέα μοντέλα της αμερικάνικης φίρμας.  

Κρατώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις (βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ), οι αντιπρόσωποι της H-D  προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να οδηγήσουν περισσότερα από 20 μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας. Το Harley On Tour θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 27&28 Ιουνίου και στη Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα αργότερα (4&5 Ιουλίου). Η ζήτηση προφανώς και είναι μεγάλη και αν θέλετε να προλάβετε θα πρέπει να κάνετε κράτηση έγκαιρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να κλείσετε το δωρεάν test ride σας, μπορείτε να καλέσετε στο 210-3410850 για την Αθήνα και στο 2310-700707 για τη Θεσσαλονίκη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε μαζί το δίπλωμά σας και όλη την καλή σας διάθεση. Θυμηθείτε οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας κράνος και να φοράτε το σωστό εξοπλισμό, αφού λόγω covid-19 δεν θα μπορούν να σας προμηθεύσουν όπως τις προηγούμενες χρονιές. 

Σημειωτέον πως η αντιπροσωπεία της συμπρωτεύουσας θα διοργανώσει παράλληλα και εκδήλωση “Open House”, γιορτάζοντας τα εφτά χρόνια παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα μπορείτε να δείτε όλη τη νέα collection motorclothes 2020 και να επωφεληθείτε από ειδικές προσφορές (έως και -50%) σε όλα τα ρούχα και εξοπλισμό αναβάτη. 


Πηγή


600.000 ανασφάλιστα Ι.Χ. στην χώρα μας




Το… φράγμα των 600.000 φαίνεται πως «έσπασαν» τα ανασφάλιστα οχήματα, με παράγοντες της αγοράς να ζητούν την άμεση επιβολή των ποινών που ορίζει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και προέδρου της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ελληνικής Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών (ΕΑΕΕ), κ. Δημήτρη Ζορμπά, το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων που εντόπισαν οι έλεγχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «άγγιξε» το 8,56% το διάστημα από τις αρχές του 2018 έως και τον περασμένο Απρίλιο, ενώ για την περίοδο 2013-2020 αυτό ανεβαίνει στο 11,78%.

«Το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι κοινωνικό και οικονομικό και πρέπει να επιλυθεί οριστικά. Με αναγωγή του μέσου ποσοστού ανασφαλίστων 2018-2020, σύμφωνα με τους ελέγχους του αρμόδιου υπουργείου επί του αριθμού των ασφαλισμένων, προκύπτει ότι αυτά είναι 586.206. Εάν, δε, προσθέσουμε τους ελέγχους του Λιμεναρχείου, αυτά ξεπερνούν τα 600.000», ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στα social media και συνέχισε: «Η πρότασή μας είναι να γίνεται αδιάλειπτα ο έλεγχος ηλεκτρονικά και, εφόσον κάποιος βρεθεί ανασφάλιστος, να επιβάλλονται άμεσα οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία και αυτές να εφαρμόζονται. Ετσι λειτουργούν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη».

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των παρανομούντων οδηγών -ιδιοκτητών και κατόχων- που θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν ανασφάλιστο όχημα προβλέπεται η επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων, όπως χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Εγγυητικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα και μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ (ποινικές κυρώσεις).


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η Παλαιστίνη έτοιμη να υπογράψει συμφωνία για ΑΟΖ με Τουρκία



Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Παλαιστίνιος Πρέσβης, Φαέντ Μουσταφά, στην τουρκική εφημερίδα Aydilik, η Παλαιστίνη δεν κατάφερε ως σήμερα να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου εξαιτίας της ισραηλινής πίεσης. Όπως τόνισε, «το Ισραήλ μας εμπόδισε να εργαστούμε την ακτογραμμή».

O Φαέντ Μουσταφά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς, ως Παλαιστίνη, προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Αυτό ισχύει και στο θέμα της συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία. Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο. Έχει και η Παλαιστίνη μερίδιο στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την Τουρκία όσον αφορά το φυσικό αέριο. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με την Τουρκία. Θέλουμε ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα».

Παράλληλα, ο ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Χασάν Ουνάλ, δηλώνει ότι η υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ με την Παλαιστίνη κρίνεται ως πολύ σημαντική, καθώς μια τέτοια συμφωνία θα οδηγήσει στη νομιμότητα του Παλαιστινιακού κράτους.

Ο Ουνάλ πρόσθεσε ότι η Τουρκία μπορεί να καταχωρήσει τη συμφωνία αυτή στα ΗΕ, γεγονός που θα συνιστά κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Μεσόγειο.


Πηγή


Μακρόν: Η Τουρκία παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στη Λιβύη



Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας για τον ρόλο και την ανάμειξή της στο λιβυκό ζήτημα εξαπέλυσε η Γαλλία, τούτη τη φορά στο ανώτατο επίπεδο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε την Αγκυρα για τη στήριξή της στην κυβέρνηση της Τρίπολης λέγοντας ότι η Τουρκία παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στη Λιβύη, τα οποία αντίκεινται σε όλα όσα έχουν διεθνώς συμφωνηθεί.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ καθαρά στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι θεωρώ πως η Τουρκία παίζει σήμερα ένα επικίνδυνο παιγνίδι στη Λιβύη που αντιβαίνει σε όλες τις δεσμεύσεις της στη διάσκεψη του Βερολίνου», σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, αναφερόμενος στην διάσκεψη που έγινε νωρίτερα φέτος για την ειρηνευτική διαδικασία για τη Λιβύη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι συνομίλησε νωρίτερα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ επίσης με θέμα την κρίση στη Λιβύη.

«Είναι προς το συμφέρον της Λιβύης, των γειτόνων της, ολόκληρης της περιοχής, αλλά και της Ευρώπης», πρόσθεσε μετά τη συνάντησή του με τον Τυνήσιο ομόλογό του Κάις Σαΐντ.

«Δεν θα ανεχτούμε τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη», είπε καταδικάζοντας παράλληλα και τον ρόλο Ρώσων μισθοφόρων στην βορειοαφρικανική χώρα, εστιάζοντας όμως κατά κύριο λόγο στον ρόλο της Άγκυρας.

Όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι που δήλωσε το Σάββατο ότι είναι νόμιμο δικαίωμα της Αιγύπτου να επέμβει στη Λιβύη, ο Μακρόν είπε ότι ο Αιγύπτιος ηγέτης έχει λόγο να ανησυχεί.

«Σημειώσατε τη νόμιμη ανησυχία του προέδρου Σίσι όταν βλέπει στρατεύματα να φτάνουν στα σύνορά του», δήλωσε ο Μακρόν.

Δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία δεν είναι γνωστό ότι επιχειρούν κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου.

«Αυτό είναι ένα μεσογειακό θέμα που μας επηρεάζει γιατί σήμερα από τη Λιβύη κάθε μέρα άνδρες και γυναίκες τρέπονται σε φυγή από τη δυστυχία για να έρθουν στην Ευρώπη. Πιστεύετε ότι μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία για πολύ καιρό να εισάγει Σύρους μαχητές στη Λιβύη, με δεδομένο ότι ξέρουμε;»

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης τον «τερματισμό της ξένης ανάμιξης και των μονομερών ενεργειών όσων ισχυρίζονται ότι κερδίζουν νέες θέσεις μέσω πολέμου» στη Λιβύη.

«Η Γαλλία και η Τυνησία απαιτούν από κοινού τα εμπόλεμα μέρη να θέσουν τέλος στις μάχες και να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την αποκατάσταση της ασφάλειας για όλους, την επανένωση των θεσμών της Λιβύης και να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση προς όφελος όλων των Λιβύων» , πρόσθεσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Σαΐντ, του οποίου ήταν η δεύτερη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά την Αλγερία, έπειτα από την εκλογή του τον Οκτώβριο.

Επίθεση και στο ΝΑΤΟ

Στο στόχαστρο του Γάλλου Προέδρου μπήκε και το ΝΑΤΟ. Τα πρόσφατα ναυτικά περιστατικά μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας στη Μεσόγειο, αποτελούν «μία από τις πιο πειστικές αποδείξεις» του «εγκεφαλικού θανάτου» της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου στα τέλη του περασμένου έτους σχετικά με τον εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ», δήλωσε πρόεδρος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τυνήσιο ομόλογό του Κάις Σαΐντ.

«Θεωρώ ότι αυτή είναι μια από τις πιο πειστικές αποδείξεις που υπάρχουν», πρόσθεσε, θεωρώντας την κατάσταση «απαράδεκτη».

«Εφόσον εμείς, τα μέλη του ΝΑΤΟ, οι Ευρωπαίοι, τα ενδιαφερόμενα μέρη σε αυτό το θέμα, είμαστε αδύναμοι στα λόγια μας ή δεν έχουμε σαφήνεια, θα αφήσουμε να παίζεται το παιχνίδι από μη συνεργάσιμες δυνάμεις», δήλωσε. «Δεν θέλω σε έξι μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια, να δω τη Λιβύη να βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Συρία».

Την προηγούμενη εβδομάδα το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων κατήγγειλε ότι μια γαλλική φρεγάτα που επιδίωκε να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός φορτηγού πλοίου το οποίο θεωρείτο ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων.

Σύμφωνα με το Παρίσι, που χαρακτήρισε το συμβάν «πολύ σοβαρό», τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν ένα φορτηγό πλοίο φώτισαν το γαλλικό πλοίο «τρεις φορές με το ραντάρ καθοδήγησης πυρών».

Η Αγκυρα είχε απορρίψει ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες του Παρισιού.

«Εφόσον εμείς, τα μέλη του ΝΑΤΟ, οι Ευρωπαίοι, τα ενδιαφερόμενα μέρη σε αυτό το θέμα, είμαστε αδύναμοι στα λόγια μας ή δεν έχουμε σαφήνεια, θα αφήσουμε να παίζεται το παιχνίδι από μη συνεργάσιμες δυνάμεις», δήλωσε. «Δεν θέλω σε έξι μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια, να δω τη Λιβύη να βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Συρία».


Πηγή: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τουρκία κατά Αιγύπτου: Δεν έχεις τα κότσια να επέμβεις στη Λιβύη!



Προκλητική απάντηση Άγκυρας στην προειδοποίηση του αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι για στρατιωτική επέμβαση στην ένοπλη σύρραξη στη γειτονική Λιβύη

«Ο Σίσι δεν έχει τη δύναμη ή τα κότσια να το επιχειρήσει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιασίν Ακτάι, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Αίγυπτο μετά τη δήλωση του Σίσι το Σάββατο.

Ο Ακτάι υποστήριξε ότι η απευθείας επέμβαση της Αιγύπτου δεν θα υποστηριχθεί από την Αλγερία, μια ακόμη από τους γείτονες της Λιβύης και θα θέσει την Αίγυπτο εναντίον ενός μέλους του ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

Η προειδοποίηση της Αιγύπτου δεν θα αποθαρρύνει την Τουρκία να στηρίξει τους Λίβυους συμμάχους της, δήλωσε από την πλευρά του ένας Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων Καΐρου και Άγκυρας.

«Οι δηλώσεις του Σίσι δεν έχουν καμία βάση», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters με την προϋπόθεση της τήρησης της ανωνυμίας του. «Η Τουρκία και η Λιβύη δεν θα υπαναχωρήσουν από την αποφασιστικότητά τους» διεμήνυσε.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι προειδοποίησε ότι η προέλαση δυνάμεων της Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Σάρατζ στη Σύρτη, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «απευθείας» επέμβαση του Καΐρου. Τόνισε ότι είναι νόμιμο δικαίωμα της Αιγύπτου να επέμβει στη Λιβύη και διέταξε τον αιγυπτιακό στρατό να είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε αποστολή εκτός χώρας.

Η ΚΕΕ με τουρκική υποστήριξη συνεχίζει τις προετοιμασίες για την ανάκτηση της στρατηγικής σημασίας παράκτιας πόλης Σύρτης, που κατέλαβαν οι δυνάμεις του Χάφταρ τον Ιανουάριο και της περιοχής αλ Τζούφρα πιο νότια, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Χθες Κυριακή, η κυβέρνηση της Τρίπολης κατήγγειλε την απειλή της κυβέρνησης της Αιγύπτου, κάνοντας λόγο περί «κήρυξης πολέμου» από το Κάιρο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Αίγυπτος ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ως μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας, την οποία χαιρέτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, και με νέα ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα, η Ρωσία και τα ΗΑΕ. Η Τουρκία την απέρριψε ως απόπειρα διάσωσης του Χαφτάρ μετά από τις ήττες του στο πεδίο της μάχης.

Επίθεση στην Άγκυρα για τις πρακτικές της στη Λιβύη εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ.


AMΠΕ - skai.gr