«Πολλοί» άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι εχθές Σάββατο στο Μόναχο και δράστης ήταν μια 30χρονη γυναίκα, την οποία πυροβόλησαν αστυνομικοί και πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την BILD και την Abendblatt, η γυναίκα επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στο Theresienwiese, τον χώρο όπου φιλοξενείται το φθινόπωρο το Οκτόμπερφεστ. Αστυνομικοί που περιπολούσαν την πυροβόλησαν και η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά της. Τα κίνητρά της παραμένουν ασαφή, ενώ η BILD κάνει λόγο για «ψυχική νόσο».
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ενημέρωσε ότι «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για το κοινό», ενώ άγνωστο είναι για την ώρα πόσα άτομα έχουν τραυματιστεί και σε ποια κατάσταση βρίσκονται.
Συνολικά 7 συλλήψεις υπηκόων Τουρκίας έχουν πραγματοποιηθεί για την υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας ομοεθνών τους, που έλαβε χώρα στη Γλυφάδα τον περασμένο Δεκέμβριο.
Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο υπήκοοι Τουρκίας, από τους οποίους ο ένας κρατείται σε Κατάστημα Κράτησης της Τουρκίας και ο έτερος αναζητείται για να συλληφθεί με σχετικό ένταλμα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τα πρώτα στάδια της έρευνας είχαν συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου 2 υπήκοοι Τουρκίας. Στις αρχές Μαρτίου, ακολούθησαν ακόμη 3 συλλήψεις, μετά από έρευνες σε καταλύματα στην Αττική, ενώ σε βάρος ενός από τους τότε συλληφθέντες για έτερο αδίκημα, είχε ομοίως διακριβωθεί η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.
Περαιτέρω, από το σχετικό αποδεικτικό υλικό, το οποίο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της παραπάνω δικογραφίας, εκδόθηκε στα τέλη Μαΐου ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, ο οποίος εντοπίσθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025 και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, προφυλακίστηκε.
Τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Δ.Α.Ο.Ε.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 4-6-2025, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 4 ανήλικοι ηλικίας 12,14,15 και 16 ετών, καθώς και ενήλικος 27 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και μη έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι μεσημβρινές ώρες της 4-6-2025, προσέγγισαν λουόμενο και με χρήση βίας του αφαίρεσαν αλυσίδα λαιμού, ενώ ακόμα του απέσπασαν σακίδιο με προσωπικά αντικείμενα. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο και σε κοντινή απόσταση παραβίασαν αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.
Μετά από έρευνα, στην κατοχή του 15χρονου και του 16χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι -4- εκ των συλληφθέντων δεν έχουν προβεί σε έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ως όφειλαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του σήμερα στο NBC News, δήλωσε ότι θα υπάρξουν «πολύ σοβαρές συνέπειες» εάν ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ χρηματοδοτήσει υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος για να θέσουν υποψηφιότητα εναντίον των Ρεπουμπλικάνων που ψηφίζουν το φορολογικό νομοσχέδιο του Τραμπ.
Ο Τραμπ αρνήθηκε να πει ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες στην τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο και πρόσθεσε ότι δεν είχε συζητήσεις για το εάν θα διενεργηθεί έρευνα για τον Μασκ.
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η σχέση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και της SpaceX τελείωσε, ο Τραμπ απάντησε: «Υποθέτω πως ναι».
Μητέρα και γιος εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Γεωργανάδες του Δήμου Φαρκαδόνας στα Τρίκαλα.
Συγγενικό πρόσωπο πήγε να τους επισκεφθεί και, ανήσυχο για την απουσία επικοινωνίας, μπήκε στην οικία και τους βρήκε χωρίς τις αισθήσεις τους, σύμφωνα με το krinilive.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρώτα κατέληξε ο 55χρονος γιος από καρδιά και αργότερα η μητέρα του, 83 ετών, που ήταν κατάκοιτη. Μαζί τους ζούσαν ακόμα δύο αδέρφια της οικογένειας, που έχουν ωστόσο ψυχολογικά προβλήματα και επέλεξαν να μην ειδοποιήσουν την αστυνομία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.
Στο σημείο κλήθηκε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τον θάνατό τους.
Μπαράζ μετασεισμών ακολούθησε τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ στο Αγιον Ορος, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα του Σαββάτου και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας.
Βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr δείχνουν τον πανικό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη 2.000 μελών της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη διάρκεια διαμαρτυριών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ να ρίχνει τις ευθύνες όχι στην πολιτική Τράμπ, επικρίνοντας δριμύτατα τις «ανίκανες» αρχές της Καλιφόρνιας.
«Σκόπιμα εμπρηστική» χαρακτήρισε την απόφαση ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ.
Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το επώνυμο του Νιούσομ (Newsom), τον οποίο αποκάλεσε Νιούσκαμ (Newscum = σε ελεύθερη μετάφραση: νέο σκουπίδι/απόβρασμα), ο Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social: «Αν ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσκαμ και η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους – και όλοι ξέρουν ότι δεν μπορούν – τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και θα λύσει το πρόβλημα των ταραχών και των πλιατσικολόγων όπως θα έπρεπε να επιλυθεί».
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο Λος Άντζελες επειδή αντιτάχθηκαν σε μέλη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) η οποία εδώ και εβδομάδες σαρώνει τις ΗΠΑ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράτυπων μεταναστών στο πλαίσιο επιχείρησης που διέταξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Έχουν ήδη γίνει αρκετές συλλήψεις για παρεμπόδιση των επιχειρήσεών μας», έγραψε ο υποδιευθυντής του FBI Νταν Μποντζίνο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. «Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη. Χτενίζουμε τα βίντεο για να εντοπίσουμε τους δράστες. Εσείς φέρνετε το χάος, εμείς φέρνουμε χειροπέδες», συμπλήρωσε.
Στελέχη της ICE συγκεντρώθηκαν το πρωί στο προάστιο Πάραμαουντ, στο οποίο διαμένουν αρκετά μέλη της ισπανόφωνης κοινότητας, κοντά σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Home Depot, όπου συνήθως ανειδίκευτοι εργάτες αναζητούν μεροκάματο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Δεν είναι σαφές αν οι πράκτορες της ICE ετοιμάζονταν να συλλάβουν παράτυπους μετανάστες ή συγκεντρώθηκαν εκεί για να προετοιμάσουν κάποια επιχείρηση.
Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία τους, προκλήθηκε ένταση και το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι ανέπτυξε αστυνομικούς για την αποκατάσταση της τάξης. Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναχώρηση λεωφορείου από την περιοχή. Αστυνομικοί απώθησαν το συγκεντρωμένο πλήθος με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Λίγες ώρες αργότερα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι συντρίμμια και αναποδογυρισμένα καροτσάκια αγορών, όπως φαίνεται σε πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία ανέφεραν επίσης ότι ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μια αμερικανική σημαία.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ προειδοποίησε πως το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να κινητοποιήσει πεζοναύτες «εάν η βία συνεχιστεί» στο Λος Άντζελες.
«Το υπουργείο Άμυνας κινητοποιεί αμέσως την Εθνοφρουρά προκειμένου να υποστηρίξει τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου στο Λος Άντζελες. Εάν η βία συνεχιστεί, εν ενεργεία πεζοναύτες από τη βάση Πέντλετον θα κινητοποιηθούν επίσης – βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή», έγραψε ο Χέγκσεθ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί επίσης την Παρασκευή στο Λος Άντζελες, όπου διαδηλωτές έριξαν αυγά σε οχήματα της ICE αφότου πράκτορες της υπηρεσίας συνέλαβαν παράτυπους μετανάστες. Σε εικόνες που δημοσίευσε το Σάββατο στην πλατφόρμα Χ ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής Μάικλ Μπανκς και κοινοποίησε ο Στίβεν Μίλερ – σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ –, διακρίνονται δεκάδες πάνοπλοι πράκτορες με στρατιωτικές στολές να έρχονται αντιμέτωποι με διαδηλωτές. Σχολιάζοντας τα επεισόδια, ο Στίβεν Μίλερ έκανε λόγο για «εξέγερση» κατά της έννομης τάξης και της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ.
Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες της 4-6-2025 στην περιοχή της Πλάκας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 2 αλλοδαποί ηλικίας 25 και 31 ετών, καθώς και αλλοδαπή ηλικίας 31 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω προσέγγισαν αλλοδαπή τουρίστρια η οποία κινούνταν πεζή και η 31χρονη επιχείρησε να της ανοίξει το φερμουάρ του σακιδίου πλάτης που έφερε με σκοπό να της αφαιρέσει προσωπικά αντικείμενα, τη στιγμή που ο 25χρονος και ο 32χρονος της παρείχαν συνδρομή καλύπτοντάς την ώστε να μη γίνει αντιληπτή από έτερους πεζούς.
Περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, αντιλήφθηκαν το περιστατικό και άμεσα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ακρόπολης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 4-6-2025 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, 2 αλλοδαπές, ηλικίας 23 και 14 ετών, κατηγορούμενες για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα μεσημβρινές ώρες της 4-6-2025, οι περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών εντόπισαν τις -2- κατηγορούμενες τη στιγμή που επιχειρούσαν να αποσπάσουν από περαστικούς χρηματικά ποσά ως συνεισφορά σε σύλλογο προστασίας κωφών ο οποίος δεν υφίσταται και τις οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ακρόπολης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Να συμπληρώσουμε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και το ακροαριστεροί γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ακροαριστερή λαϊκίστρια.
Σφοδρή επίθεση στην πρόταση της μαριονέτας της Κωνσταντοπούλου, που έχουν πάρει επιτέλους χαπμπάρι και οι συγγενείς των θυμάτων, Μαρίας Καρυστιανού για σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.
Ο ίδιος έκανε λόγο για «παρόλες» περί εσχάτης προδοσίας, οι οποίες όπως είπε προέρχονται από μια «ετερόκλητη συμμαχία ακροδεξιών, θρησκόληπτων και λαϊκιστών» και προσθέτουμε και τους ακροαριστερούς που τους ξέχασε ο πρώην υπουργός.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο κ. Κοντονής σχολίασε ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο ποιος θα πει τη μεγαλύτερη κουβέντα για να κερδίσει εντυπώσεις», εκφράζοντας την ανησυχία του για τη ρητορική που υιοθετείται από ομάδες με τόσο διαφορετικές αλλά ακραίες πολιτικές αναφορές.
Κατά τον ίδιο, τέτοιες πολιτικές συμπλεύσεις δεν εξυπηρετούν ούτε τη Δημοκρατία ούτε μια σοβαρή και προοδευτική αντιπολίτευση. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αυτό που βλέπουμε είναι ακραίος λαϊκισμός που καταγράφει πρόσκαιρες επιτυχίες πάνω στο θυμικό», υπογραμμίζοντας ότι η υπεύθυνη αντιπολίτευση πρέπει να βασίζεται σε πρόγραμμα και να επικεντρώνεται στα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών.
Αναφερόμενος στο λεγόμενο «μοντέλο Τριαντόπουλου», ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή είναι απολύτως συνταγματικά συμβατή, υπό τον όρο ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα συμφωνούν να παραπεμφθούν απευθείας στον φυσικό δικαστή.
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η Βουλή δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται σε προανακριτικές διαδικασίες για τόσο σοβαρές υποθέσεις και πως η δικαστική εξιχνίαση της υπόθεσης των Τεμπών οφείλει να αφεθεί εξ ολοκλήρου στη Δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Βουλή εκτελεί καθήκοντα αστυνομικού υπαλλήλου όταν κάνει προανακριτική», προσθέτοντας ότι μόνο οι δικαστικοί λειτουργοί είναι αρμόδιοι να προσδώσουν τον κατάλληλο νομικό χαρακτηρισμό σε κάθε πράξη και κατηγορία.
Τέλος, χαρακτήρισε «επουσιώδη» τον ρόλο του Κοινοβουλίου σε τέτοιες ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της Novartis επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην περίπτωση Τριαντόπουλου επί της σημερινής κυβέρνησης, επιλέχθηκε η απευθείας παραπομπή στη Δικαιοσύνη, χωρίς τη μεσολάβηση κοινοβουλευτικών διαδικασιών.