Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Η Ντόρα Μπακογιάννη «Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το θέατρο του παραλόγου»




Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και μίλησε σε εκδήλωση στο Πανόραμα με θέμα «Στρατηγικές βιώσιμη ανάπτυξης και θέσεις εργασίας». Σχολιάζοντας το κυβερνητικό έργο η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το θέατρο του παραλόγου. Το θέατρο του παραλόγου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα». Αναφερόμενη δε στην πορεία της διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση» καθώς εξαιτίας των καθυστερήσεων «ζητούνται τώρα υπερβολικά πρόσθετα μέτρα, πέρα από τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος, μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες».

Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, καθώς «είναι προϊόν της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης».

«Η ελληνική οικονομία παρά τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή παραμένει μη ανταγωνιστική και αποθαρρύνει κάθε πιθανό επενδυτή» τόνισε η κ. Μπακογιάννη και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει γιατί «απουσιάζει η πολιτική σταθερότητα», «η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει όλα όσα η ίδια έχει συμφωνήσει με τους εταίρους» και «η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη για «καθαρές λύσεις», με σαφές και κοστολογημένο σχέδιο, που θα κινείται πάνω σε τρεις άξονες -μείωση φόρων και περιορισμός της δημόσιας σπατάλης, μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της ρευστότητας- και υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η διαρροή ελληνικών μυαλών στο εξωτερικό.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν υλοποιεί και δεν εφαρμόζει αυτά που έχει συμφωνήσει επειδή με πάθος τα είχε πολεμήσει» και «πως η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα διώχνει τους επενδυτές και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο».

Αναφέρθηκε, δε, εκτενώς στις ιδιωτικοποιήσεις και ειδικότερα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Οφείλει να τελειώσει η αποκρατικοποίηση. Αν για τρίτη φορά αποτύχει, τότε πρέπει να σκεφτούμε ότι τουλάχιστον η αποτυχία αυτή είναι ύποπτη. Αποτυχία τέτοιου είδους απλώς και μόνο συμφέρει ορισμένα εξωμακεδονικά συμφέροντα και ο νοών νοείτω».







Δείτε από ψηλά τον μυθικό Αχέροντα απ’ όπου περνούσαν οι ψυχές για να κατέβουν στον Άδη



Ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για όσους αγαπούν τη φύση είναι οι πηγές του Αχέροντα. Ένας τόπος σπάνιας ομορφιάς που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο. Οι πηγές του μυθικού ποταμού, που διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης βρίσκονται 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γλυκή, στη Θεσπρωτία. Ακολουθώντας τις πινακίδες ο επισκέπτης φτάνει στο ποτάμι όπου γαλαζοπράσινα νερά, αιωνόβια πλατάνια και αναρριχώμενα φυτά  αγκαλιάζουν τους βράχους. 

Εκεί μπορεί να βουτήξει στα νερά του μυθικού ποταμού ή να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ποδηλασία, καγιάκ και πεζοπορία. Αξίζει η διαδρομή από τη Γλυκή μέχρι τη Σκάλα Τζαβέλαινας μέσω του μονοπατιού που ακολουθούσαν οι Σουλιώτες κατά την Τουρκοκρατία. Ο επισκέπτης θα συναντήσει φαράγγια, νερόλακκους και μικρές λίμνες αλλά και τη Σπηλιά του Δράκου απ’ όπου αναβλύζουν πηγές . 

Η διαδρομή από τη Σκάλα Τζαβέλαινας προς το οροπέδιο Σουλίου, στο χωριό Σαμονίβα, «κρύβει» το επιβλητικό φαράγγι του Αχέροντα, τοξωτά γεφύρια, πανύψηλους βράχους και πυκνή βλάστηση.... 

Ο επισκέπτης μπορεί να βουτήξει στα νερά του ποταμού ή να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, ποδηλασία και πεζοπορία.... 



Ο Αχέροντας εκβάλλει στο Ιόνιο, στο Νομό Πρεβέζης , όπου σχηματίζει δέλτα στην περιοχή της Αμμουδιάς.... 

Εκεί διοργανώνονται βόλτες με μικρές βάρκες. Εκτός από την περιήγηση στο ποτάμι, μια επίσκεψη αξίζουν και τα Σουλιωτοχώρια αλλά και το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. 

Εκεί που ο Ερμής παρέδιδε τις ψυχές Η μία εκδοχή λέει ότι η ονομασία  Αχέροντας βγαίνει από το «άχος» που τα αρχαία σημαίνει θλίψη, στεναχώρια, θρήνος. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή προέρχεται από το «αχός» που σημαίνει «υπόκωφος θόρυβος» και το «ρεω». 

Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ο Αχέροντας είναι το ποτάμι που ο Ερμής παρέδιδε τις ψυχές στον Χάροντα, για να καταλήξουν στον Άδη. Όλοι έπρεπε να καταβάλουν ένα αντίτιμο για τη μεταφορά. Ο μόνος που δεν πλήρωσε, κατά τον Λουκιανό, ήταν ο Μένιππος. 

Στο μέρος όπου ο Αχέροντας έσμιγε  με τους ποταμούς Κωκυτό και  Πυριφλεγέθοντα, βρίσκεται το αρχαίο Νεκρομαντείο. Χτισμένο στην κορφή ενός λόφου, στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης Αχερουσίας, που δεν υπάρχει πια, οι επισκέπτες μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των νεκρών.... 

Αιωνόβια πλατάνια κι αναρριχώμενα φυτά αγκαλιάζουν τους πανύψηλους βράχους... 


Η παράδοση λέει ότι τα νερά του Αχέροντα ήταν πικρά γιατί ένα τέρας που ζούσε στις πηγές τους, τα δηλητηρίαζε. 

Τα νερά έγιναν γλυκά όταν ο Άγιος Δονάτος, ο πολιούχος της Μητρόπολης Παραμυθιάς, σκότωσε το τέρας. Από εκεί προήλθε και το όνομα του χωριού Γλυκή. 

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από κάμερα drone από το Fanaripress:... 





Πηγή : mixanitouxronou.gr





Κινδύνεψαν και πάλι αστυνομικοί από μολότοφ αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια



Καθημερινός ο κίνδυνος να τραυματιστούν σοβαρά ακόμα και χάσουν την ζωή τους αστυνομικοί από βροχή μολότοφ στα Εξάρχεια.

Εχθές την νύχτα γύρω στις 03:00 έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ομάδα αντιεξουσιαστών, βγήκαν από την οδό Βαλτετσίου, πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν τρέχοντας.

Η μανία τους όμως εναντίον των αστυνομικών δεν τελείωσε εκεί και κατά τις 04.30, οι νεαροί εμφανίστηκαν και πάλι αιφνιδιαστικά και αυτή την φορά πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να κινδυνέψει και πάλι η ζωή τους.

Έγιναν κάποιες προσαγωγές αλλά σε λάθος άτομα καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους στοιχεία εμπλοκής στις δολοφονικές επιθέσεις και αφέθηκαν ελεύθερα.

.


Μητσοτάκης: Αποτελεί πάγια δέσμευσή μας η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου, την έκθεση «Οινόραμα 2017».

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


«Με ιδιαίτερη χαρά, επισκέπτομαι και φέτος την έκθεση “Οινόραμα”. 

Διαπιστώνω, με ακόμα μεγαλύτερη χαρά, ότι ο κλάδος της αμπελουργίας, παρά τις πολλές δυσκολίες, είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος, με πολλά μικρά οινοποιεία, τα οποία παράγουν ποιοτικά κρασιά σε καλές τιμές και επιχειρούν επάξια να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. 

Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουμε τον κλάδο της αμπελουργίας.

Να σας βοηθήσουμε να προωθήσετε εκείνες τις τοπικές ποικιλίες, με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μπορούν πραγματικά να προσδώσουν στο ελληνικό κρασί το συγκριτικό πλεονέκτημα που του αξίζει. 

Αποτελεί πάγια δέσμευσή μας η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ενός φόρου ο οποίος ούτε έσοδα απέφερε στο ελληνικό Δημόσιο και προσέθεσε φυσικά πολύ μεγάλη γραφειοκρατία στους παραγωγούς - ειδικά στους μικρούς παραγωγούς. 



Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα μαζί, πολιτεία και κλάδος, για να υποστηρίξουμε το ελληνικό κρασί, να το προωθήσουμε στις αγορές της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού. 

Να το συνδέσουμε με τον τουρισμό και με την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και κυρίως να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης στην ελληνική περιφέρεια. 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω νέες γενιές αμπελουργών, νέους ανθρώπους, που αγαπούν το κρασί και την παραγωγή του και με πολύ μεγάλο μεράκι και κέφι επενδύουν σε αυτό το τόσο ελληνικό και διαχρονικό προϊόν.

Και πάλι συγχαρητήρια και να γνωρίζετε ότι η στήριξή μας στην προσπάθειά σας είναι δεδομένη».


Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας! Συνελήφθη και απελάθηκε Τουρκάλα υπουργός

ΦΩΤΟ REUTERS


Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε, η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την προσγείωση στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ, όπου αναμενόταν να απευθυνθεί σε συγκέντρωση ομοεθνών του οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα, με το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος σχεδιάζει να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του, μια σειρά υπερεξουσιών.

Την απαγόρευση αυτή, ακολούθησε εκείνη της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων να μπει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εν λόγω συγκέντρωση οπαδών του Ερντογάν.

Οι ολλανδικές αρχές αποφάσισαν τελικώς να “τραβήξουν το σχοινί” θέτοντας υπό κράτηση την Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, ώστε να την αποτρέψουν από το να μιλήσει στη διαδήλωση. Η Τουρκάλα υπουργός Σαγιάν Καγιά είχε ταξιδέψει οδικώς από την Γερμανία προς την ολλανδική πόλη. Το δίκτυο RTL ανέφερε ότι η Καγιά κηρύχθηκε «ανεπιθύμητη αλλοδαπή» και μεταφέρθηκε με αστυνομική συνοδεία στην Γερμανία.

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει Τούρκους πολιτικούς να πραγματοποιήσουν στο ολλανδικό έδαφος προεκλογικές εκστρατείες ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου. “Μου ζητήθηκε να εγκαταλείψω την χώρα και να επιστρέψω στην Γερμανία το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε η Καγιά. “Δεν θα φύγω μέχρι να μου επιτραπεί να πάω να συναντήσω τους συμπολίτες για τουλάχιστον πέντε λεπτά”, πρόσθεσε.

Εν μέσω της διπλωματικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, η ολλανδική αστυνομία απομάκρυνε αργά το βράδυ του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας κλομπ και έφιππες αστυνομικές δυνάμεις, τους περίπου 1.000 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ κρατώντας τουρκικές σημαίες διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Τουρκία δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Αγκυρα “για κάποιο χρονικό διάστημα”. ”Κλητεύσαμε τον επιτετραμμένο της Ολλανδίας στην Τουρκία για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας σχετικά με την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης. Επίσης του δηλώσαμε ότι δεν επιθυμούμε ο Ολλανδός πρέσβης να εκτελεί τα καθήκοντα του για κάποιο χρονικό διάστημα”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι "ναζί" Ολλανδοί και ο "τρελός" Ερντογάν

Η απαγόρευση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου, που μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτήρισε «φασίστες και απομεινάρια των ναζί» τους Ολλανδούς. Τα σχόλιά του, φυσικά, δεν έμειναν αναπάντητα. Επίσης από προεκλογική συγκέντρωση (σ.σ. έχει εκλογές στην Ολλανδία την Τετάρτη 15.03.2017) ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε τρελό και απαράδεκτο!

«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου. «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο», τόνισε.

Η άδεια χωρίς επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή στην Άγκυρα

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με τους Τούρκους η ολλανδική πρεσβεία, το ολλανδικό προξενείο στην Άγκυρα, αλλά και οι κατοικίες του Ολλανδού πρεσβευτή, του Ολλανδού επιτετραμμένου και του γενικού προξένου έχουν αποκλεισθεί για λόγους ασφαλείας.

Οργή και διαδηλώσεις στην Ολλανδία - Φόβοι για περαιτέρω επεισόδια

Μετά από όλα αυτά, οι Τούρκοι που ζουν στην Ολλανδία κατέβηκαν στους δρόμους. Συγκεντρώθηκαν έξω από το Προξενείο της χώρας τους, που προηγουμένως απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκάλα υπουργό και με τουρκικές σημαίες αλλά και εικόνες του Ερντογάν διαδήλωσαν υπέρ της Τουρκίας.

Φώναζαν "Τουρκία" ή συνθήματα υπέρ του Τούρκου Προέδρου ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους είχαν υπό αυστηρή εποπτεία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο, χρησιμοποιούν τα σκυλιά για να τους διώξουν. Τα σκυλιά αγριεμένα γαβγίζουν και πλησιάζουν απειλητικά τους διαδηλωτές που το βάζουν στα πόδια για να μην τους δαγκώσουν.



Newsit.gr Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στα 5.900 το νέο αφορολόγητο με διακυμάνσεις ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση -και η δέσμη με τα αντίμετρα



Μαραθώνιες διαβουλεύσεις, μεταμεσονύχτιες συσκέψεις και μάχες με όπλο τους αριθμούς οδήγησαν στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς μετά από ένα «καυτό» δεκαήμερο.

Τα βασικά κεφάλαια που έκλεισαν είναι το νέο αφορολόγητο και η δέσμη με τα αντίμετρα, με τα οποία ασχολείται η πλειοψηφία του κυριακάτικου Τύπου.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στο μέτωπο του αφορολόγητο, οι παρεμβάσεις έχουν κλειδώσει στο 1% του ΑΕΠ και πρόκειται να τρέξουν το 2019.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος θα διαμορφωθεί στα 5.900 (από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα) ωστόσο θα υπάρχουν διακυμάνσεις ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. 

Ειδικότερα:

θα ξεκινά από τα 5.600 για τον άγαμο
και θα αυξάνεται σταδιακά πάνω από τα 5.900 για τις οικογένειες με παιδιά.
Και η εφημερίδα Τα Νέα μιλά για αφορολόγητο στα 5.900 με πρώτο συντελεστή 22%, που αποτελεί πρόταση των δανειστών, που σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος ακόμη και οι μισθοί των 500 ευρώ. Όπως σημειώνουν τα Νέα, ο συντελεστής στο πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος σχεδιάζεται να παραμείνει στο 22%, προκειμένου να βγουν τα νούμερα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης να αποδώσει 1,8 δισ. ευρώ. Ο συνδυασμός υψηλού πρώτου συντελεστή και χαμηλού αφορολογήτου οδηγεί σε επιβαρύνσεις από 220 έως και 602 ευρώ για φορολογουμένους με εισοδήματα έως και 10.000 ευρώ.

Ο επτάλογος των αντίμετρων

Όσο για τα αντίμετρα (τις φοροελαφρύνσεις που έχουν υποσχεθεί για κάθε νέα αύξηση της φορολόγησης) σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Έθνος αφορούν στα εξής θέματα:

ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο,
μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων,
μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων,
μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με μέτρα για τη στήριξη των συνταξιούχων,
δράσεις κοινωνικής πολιτικής,
προγράμματα απασχόλησης,
μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους μικροϊδιοκτήτες.
Ανοικτό παραμένει το θέμα των συντάξεων, με το οικονομικό επιτελείο να καταθέτει κοστολογημένες προτάσεις. Το Ταμείο εμμένει σε μέτρα 1% του ΑΕΠ και ζητά «ξαφνικό θάνατο» στις συντάξεις, δηλαδή περικοπή της προσωπικής διαφοράς μια και έξω.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Βρούτσης: Το ”μεγάλο κόλπο” του Υπουργείου Εργασίας κρυφό έλλειμμα 300 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ”μεγάλο κόλπο” του Υπουργείου Εργασίας που αφορά τη μη καταβολή των αναδρομικών ποσών σε περίπου 50.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων μέχρι σήμερα  αποκαλύπτουν με καταγγελίες τους συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με αυτές το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), σήμερα ΕΤΕΑΕΠ, εκδίδει συνταξιοδοτικές αποφάσεις από το Μάιο του 2016, καθώς και σε περιπτώσεις συνταξιούχων του πρώην ΕΤΕΑΜ από 1η Ιανουαρίου 2015, μη καταβάλλοντας τα αναδρομικά που αυτοί δικαιούνται από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησης τους. 

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις το χρονικό διάστημα φθάνει ακόμη και τα 4 έτη.

Αποτέλεσμα, η δημιουργία κρυφού ελλείμματος στο Επικουρικό Ταμείο που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνει τα 300.000.0000 ευρώ,  γεγονός που επηρεάζει  άμεσα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και που δημιουργεί κρυφά ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του Υπουργείου, έρχεται και αποδεικνύει το λόγο για τον οποίο υπήρξε η βίαιη διακοπή του Συστήματος “ΗΛΙΟΣ”  από τον Ιούλιο του 2015. 

Επιδιώκουν  την  πλήρη συσκότιση των στοιχείων που αφορούν την πορεία καταβολής τόσο των συντάξεων όσο και των προνοιακών επιδομάτων.

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και τη κοινωνία».


1 στους 4 Έλληνες πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, 1 στους 3 θέλει επιστροφή στη δραχμή



1 στους 3 Έλληνες επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. 4 στους 10 Έλληνες θεωρούν τη φοροδιαφυγή θεμιτή άμυνα κατά της υπερβολικής φορολογίας. 1 στους 4 πιστεύει ότι «μας ψεκάζουν». Αυτά είναι μόνο τρία από τα εκατοντάδες ευρήματα της μεγάλης πανελλαδικής δημοσκοπικής έρευνας "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες", που διεξήχθη από τον ερευνητικό οργανισμό «διαΝΕΟσις» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που είναι μια εκτενής χαρτογράφηση των βασικών αξιών και των αντιλήψεων των Ελλήνων σε ένα ευρύ σύνολο θεμάτων της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, δημοσιεύονται για πρώτη φορά σήμερα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε συνεργασία με τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Μέσα από τα αποτελέσματα αναδεικνύονται αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας και προκύπτουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα σε θέματα όπως η στάση των πολιτών απέναντι στο ευρώ, η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, η ταυτότητα των Ελλήνων, η στάση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η στάση της απέναντι στους θεσμούς και πολλά άλλα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Ο αντιευρωπαϊσμός βρίσκεται σε άνοδο, χωρίς να αποτελεί ακόμα την πλειοψηφική τάση.
Οι Έλληνες δηλώνουν σε αναπάντεχα υψηλά ποσοστά οικονομικά φιλελεύθεροι.
Οι Έλληνες παραμένουν συντηρητικοί στα περισσότερα κοινωνικά θέματα.
Οι Έλληνες δεν αμφισβητούν ακόμα τη δημοκρατία ως πολίτευμα, αν και θεωρούν πως οι θεσμοί βρίσκονται σε κρίση.

Eνδεικτικά ευρήματα:

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., περισσότερο ωφελημένη βγήκε η Ε.Ε. Την ίδια άποψη έχουν 8 στους 10 Έλληνες αγρότες, ενώ το 49% των Ελλήνων θεωρεί πως η Ελλάδα έχει βγει ζημιωμένη στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του ελληνικού κράτους σήμερα, 4 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως η πιο επείγουσα μεταρρύθμιση είναι η αλλαγή του φορολογικού συστήματος, ενώ 7 στους 10, δεν πιστεύουν ότι η φοροδιαφυγή θα παταχθεί στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε μικρότερο δημόσιο τομέα.

Tο 42% των Ελλήνων θα ενοχλούνταν από την ανέγερση τζαμιών στην Ελλάδα, τη στιγμή που το 66,5% θεωρεί σωστό τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα να λαμβάνουν άμεσα την ελληνική υπηκοότητα.



Πηγή : lifo.gr



Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτει την απάτη του απένταρου Σώρρα



Τα στοιχεία κατατέθηκαν με υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 23 Ιανουαρίου για να διευκολύνουν την έρευνα για απάτη και σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

Όπως αποκαλύπτει το "Βήμα της Κυριακής", το υπόμνημα κατατέθηκε με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τα εξώδικα Σώρρα, με τα οποία πολίτες προσφεύγουν στις εφορίες και ζητούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και αυτά να εισπραχθούν από τον περιβόητο λογαριασμό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τα έγγραφα που προσκομίζονται με το υπόμνημα προκύπτει ότι, ο Αρτέμης Σώρρας είναι άφραγκος και σίγουρα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα στη μείωση του δημοσίου χρέους ή να αποπληρώσει το παγκόσμιο ελληνικό χρέος, όπως διατείνεται.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε εγγράφως από πέντε τράπεζες -Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς- να την ενημερώσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσε να διατεθούν προς εξόφληση του δημοσίου χρέους.

Η έρευνα συνεχίζεται και αποκαλύπτει την απάτη Σώρρα.


Καματερό: Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο από την γκανγκστερική ληστεία




Γκανγκστερική επίθεση θυμίζει η χθεσινή ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Καματερό, στην οδό Φυλής 205. Ο ένοπλος εισέβαλε στο κατάστημα την ώρα που ήταν γεμάτο κόσμο. Άρπαξε όμηρο μια υπάλληλο και απαίτησε να του δώσουν τις εισπράξεις.

Υπάλληλος πάτησε το κουμπί του συναγερμού ειδοποιώντας την αστυνομία. Οι αστυνομικοί κύκλωσαν το γεμάτο από κόσμο κατάστημα και κάλεσαν το δράστη να παραδοθεί. 

Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να παραδοθεί, αλλά ο δράστης άρπαξε μια κοπέλα υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, την οποία επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως όμηρο και ασπίδα για να διαφύγει.


Η υπάλληλος όμως κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του και τότε άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Από τις σφαίρες των αστυνομικών τραυματίστηκε σοβαρά ο δράστης στο στήθος και στην κοιλιά, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα, μεταξύ των υπαλλήλων και πελατών του σούπερ μάρκετ.

Ο ληστής, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι πιθανότατα ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας περίπου 40 ετών, διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο.

Στο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι αστυνομικοί να περιγράφουν τι έχει συμβεί και να ζητούν ασθενοφόρο για τη μεταφορά του τραυματισμένου ληστή στο νοσοκομείο.




Πηγή : news.gr


Γιατί δεν κλείνει η αξιολόγηση



του Αργύρη Παπαστάθη
Πηγή : protagon.gr

Με μέτρα 1,8 δισ. ευρώ από την περικοπή των κύριων συντάξεων, ακόμη κι αν εφαρμοστούν το 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει εκλογικά. Η επιστροφή στην «πολιτική διαπραγμάτευση» και τη δραματοποίηση των διαβουλεύσεων μέχρι την τελευταία στιγμή παρατείνει την καταστροφική εκκρεμότητα για την οικονομία

Η αντίληψη ότι θα ψηφίσουν τα πάντα για να κρατήσουν την καρέκλα έχει «κατέβει» ως αίσθημα στην κοινωνία. Πολλοί λένε ότι αυτό προεξοφλούν οι διορισμοί φίλων και συγγενών, το βόλεμα στο ευρύτερο Δημόσιο (μαζί με υποσχέσεις μονιμοποίησης σε δήμους, οργανισμούς κλπ.) και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χτίσει το δικό του στρατό τρελαίνοντας τους υπόλοιπους στους φόρους.

Πολλοί λένε ότι για το διορισμό σε κάθε θέση, από τους διοικητές των ΔΕΚΟ και των νοσοκομείων ως το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το μοναδικό κριτήριο επιλογής είναι «να είναι δικός μας».

Όμως ακόμη κι αν οι νέες τοποθετήσεις είναι πάνω από 27.700 το χρόνο (όσες κατέγραψε ως ετήσια αύξηση του Δημοσίου η ΕΛΣΤΑΤ), ακόμη κι αν φτάνουν τις 100.000 μαζί με τους μετακλητούς και τους συμβασιούχους μετά από 26 σχεδόν μήνες στην εξουσία, οι υπολογισμοί του Μαξίμου για τη διάσωση του κόμματος σε περίπτωση εκλογικής ήττας δεν βγαίνουν χωρίς την ψήφο των συνταξιούχων.

Ένα αξιοπρεπές ποσοστό και μια επαρκής κρατική επιχορήγηση σε περίπτωση ήττας δεν μπορεί να οικοδομηθεί μόνο σε ένα ποσοστό, έστω 50%, όσων απασχολούνται στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο ακόμη κι αν πλησιάζουν πια τις 700.000. Ενδεικτικά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, σύμφωνα με ανάλυση της Public Issue, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστά στην περιοχή του 40% μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις διαπραγματεύσεις του Χίλτον διαπιστώθηκαν δύο πράγματα: πρώτον, ότι το ΔΝΤ επιμένει στην περικοπή των συντάξεων μια κι έξω από το 2019 και, δεύτερον, ότι η συμπαράσταση των Ευρωπαίων δεν εκφράζεται έμπρακτα.

Όσοι μοιράζονται αυτή την αγωνία παραπέμπουν στην κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μοιράσει τη λεγόμενη «13η σύνταξη» σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 35,46% και συνολικά 1,93 εκατομμύρια ψήφους.

Γι’ αυτό το νέο πακέτο μέτρων είναι τόσο δύσκολο. Η περικοπή των υφιστάμενων συντάξεων βρίσκεται ήδη στο τραπέζι και το Μαξίμου αντιπροτείνει συγκεκριμένα ποσά μειώσεων της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς ελπίζοντας ότι το ΔΝΤ θα δεχτεί να εφαρμοστούν σταδιακά από το 2020. Εκτιμούν ότι έτσι θα μπορούσαν να μετακυλήσουν το κόστος στους επόμενους αγοράζοντας πολιτικό χρόνο.

Ωστόσο στις διαπραγματεύσεις του Χίλτον διαπιστώθηκαν δύο πράγματα: πρώτον, ότι το ΔΝΤ επιμένει στην περικοπή των συντάξεων μια κι έξω από το 2019 και, δεύτερον, ότι η συμπαράσταση των Ευρωπαίων δεν εκφράζεται έμπρακτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μια σύντομη αναδρομή θα μπορούσε να φωτίσει καλύτερα τη στρατηγική αλλά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Η προηγούμενη αξιολόγηση έκλεισε τον Μάιο του 2016 με βασική αφήγηση ότι επιβαρύνονται οι πλούσιοι ενώ ο Πρωθυπουργός τόνιζε από την αρχή ότι θα προστατευθούν οι κύριες συντάξεις. «Δηλαδή, τι θέλετε, να βγάλω το σακάκι μου και να σας το δώσω;», ήταν η απάντησή του στο ερώτημα αν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις σε συνέντευξη στην ΕΡΤ τον Δεκέμβριο του 2015.

Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση του 2016 κέρδισε πολιτικό χρόνο προτείνοντας ένα στρεβλό μοντέλο το οποίο δέχτηκαν οι Ευρωπαίοι (όχι το ΔΝΤ)  αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία στο Προσφυγικό.

Η αξιολόγηση έκλεισε με το Ασφαλιστικό του κ. Κατρούγκαλου το οποίο δεν έθιγε τις κύριες συντάξεις των υφιστάμενων συνταξιούχων. Κόπηκαν κυρίως οι επικουρικές και το ΕΚΑΣ και βέβαια επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα οι σημερινοί εργαζόμενοι με αυξήσεις εισφορών τόσο μεγάλες που το όλο σχήμα αποδεικνύεται στην πράξη ανεφάρμοστο.

Η κυβέρνηση κέρδισε όμως πολιτικό χρόνο προτείνοντας ένα στρεβλό μοντέλο το οποίο δέχτηκαν οι Ευρωπαίοι (όχι το ΔΝΤ) τον Μάιο του 2016 αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους – κυρίως λόγω της ανάγκης του Βερολίνου να εφαρμοστεί η συμφωνία για το Προσφυγικό.

Μετά το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο του 2016, ο κ. Τσίπρας δήλωνε στη ΔΕΘ: «Υψηλά ποσοστά μειώσεων είδε μόλις το 5% των συνταξιούχων συνολικά. Τα πρωτοσέλιδα λοιπόν προτιμούν να ασχολούνται με το 5% κι όχι με το 95% που δεν είδε μειώσεις. Βάλαμε στις ράγες μια από τις πιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, κάναμε μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο».

Απευθυνόταν στο ίδιο ακροατήριο στο οποίο μοιράστηκε η λεγόμενη «13η σύνταξη» τον Δεκέμβριο.

Εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα, αν η αξιολόγηση κλείσει με μέτρα 1,8 δισ. ευρώ από την περικοπή των κύριων συντάξεων (άλλος τρόπος δεν φαίνεται να υπάρχει), ακόμη κι αν εφαρμοστούν το 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με εκλογικές απώλειες που θα απειλήσουν την συντήρηση του γραφειοκρατικού μηχανισμού που κατάφερε να δημιουργήσει ως κόμμα εξουσίας από το 2012 που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.

Κάπως έτσι η επιστροφή στη συνταγή της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» και της δραματοποίησης των διαβουλεύσεων μέχρι την τελευταία στιγμή παρατείνει μια καταστροφική εκκρεμότητα για την οικονομία.


Μάρκου: Η κυβέρνηση πουλάει τρέλα «Δεν κάνει λαϊκισμό, κάνει αδίστακτη δημαγωγία»



«Η κυβέρνηση δεν κάνει λαϊκισμό, κάνει αδίστακτη δημαγωγία. Γι αυτό και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι σε τραγικά ποσοστά, δεν έχει νομιμοποίηση», δηλώνει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

Εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός προκειμένου να περάσουν τα δύσκολα μέτρα «θα οργανώσει κάποιο αθέμιτο αντιπερισπασμό» και προσθέτει ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες κατάμουτρα.

«Ποιος ο λόγος να μειωθεί το αφορολόγητο και μετά να πάρουμε τα όποια χρήματα και να τα δώσουμε πίσω σε αυτούς που έχασαν από τη μείωση του αφορολογήτου. "Πιο παράλογο πεθαίνεις", που λένε. Η κυβέρνηση πουλάει τρέλα, κατά το κοινώς λεγόμενο», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ανεξάρτητη βουλευτής.

Για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τις πιθανότητες δημιουργίας ενός ενιαίου σχηματισμού δηλώνει ότι έχει χάσει την πίστη της καθώς «ο χώρος είναι γεμάτος ανθρώπους που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους».

Η κ. Μάρκου δεν συμφωνεί με το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης διερωτώμενη «για να κάνει τι; Να ψηφίσει τα αποτελέσματα από τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψαν τη χώρα;».

Υπενθυμίζει ότι έχει ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο αλλά και τον προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο του 2014, «για να τηρηθεί το πνεύμα του Συντάγματος και να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», και προτρέπει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει ήπιο, μετριοπαθή και με μια κανονική αντίληψη για τα πράγματα, «να δείξει και στην πράξη πως αγκαλιάζει τον κόσμο αυτό (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Δράση, ΔΗΜΑΡ) και ότι δεν μένει δέσμιος μιας κατάστασης που αφορά, μιαν άλλη εποχή».

«Αυτό έχει να κάνει με την ουσία του πολιτικού του λόγου αλλά και ως ένα βαθμό και με τα πρόσωπα» τονίζει στο Πρακτορείο η Κατερίνα Μάρκου.


Πηγή : newsbeast.gr


Οι Ολλανδοί απαγόρευσαν την προσγείωση Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ!



Εξερράγη ο Ερντογάν: «Είστε απομεινάρια των Ναζί και φασίστες» - Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου απείλησε με κυρώσεις - Ανακοίνωση του Ρούτε έλεγε ότι εξαιτίας αυτών των απειλών για κυρώσεις ανακαλείται η διπλωματική άδεια

Οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν τελικά την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV μετέδωσαν πως η Ολλανδία ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί αεροπορικώς σήμερα στο Ρότερνταμ, αφού του απαγορεύθηκε να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων εκεί.

Οι αρχές του Ρότερνταμ απαγόρευσαν την ομιλία του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο. Ο Τσαβούσογλου είχε πει πως θα μετέβαινε ούτως ή άλλως στο Ρότερνταμ.

Το CNN Turk μετέδωσε πως δεν δόθηκε άδεια πτήσης στο αεροπλάνο του Τσαβούσογλου. Το NTV μετέδωσε πως δεν του δόθηκε άδεια προσγείωσης. Εν ολίγοις, η Χάγη δεν έδωσε τελικά διπλωματική άδεια στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών για να μεταβεί στο Ρότερνταμ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η ολλανδική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει, από χθες, ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα ήταν ανεπιθύμητος, εάν ερχόταν στη χώρα, για να ζητήσει την ψήφο των Τούρρκων που ζουν στην Ολλανδία στο δημοψήφισμα που θα λάβει χώρα στην Τουρκία, με στόχο να ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ερντογάν.


Μην τολμήσετε έλεγε ο Τσαβούσογλου 

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είχε απειλήσει με κυρώσεις την Ολλανδική κυβέρνηση για την περίπτωση που οι αρχές της χώρας εμπόδιζαν την προσέγγιση του στο Ρότερνταμ.

Μιλώντας στο CNN Turk ο Τσαβούσογλου είχε πει ότι «αν οι Ολλανδικές αρχές απαγορεύσουν την πτήση μου τότε  οι κυρώσεις μας σε βάρος της Ολλανδίας θα είναι πολύ σκληρές. Αυτές είναι φασιστικές πρακτικές» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.  

Παρόλα αυτά η Ολλανδική κυβέρνηση δεν έκανε πίσω και σύμφωνα με το Accotiated Press οι αρχές της Ολλανδίας πήραν την συγκεκριμένη απόφαση επικαλούμενες κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια της Τουρκικής κυβέρνησης να κινητοποιήσει τις μειονότητες της στην Ευρώπη προκειμένου να στηρίξουν την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση έχουν δημιουργήσει σοβαρές διπλωματικές παρενέργειες, εκτός από την Ολλανδία με τη Γερμανία αλλά και την Ελβετία.

Ολλανδική ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας, στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook, τόνισε ότι η ακύρωση της άδειας αφορά καθαρά λόγους «δημόσιας ασφάλειας και τάξης».

Όπως ξεκαθαρίζεται, είχε συζητηθεί μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας, να γίνει κάποιου είδους ιδιωτική ή «κλειστή» συγκέντρωση μικρότερου χαρακτήρα, σε κάποιο προξενείο.

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του τούρκου υπουργού.

«Πολλοί Τούρκοι της Ολλανδίας έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα σχετικά με το τουρκικό Σύνταγμα. Η ολλανδική κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση για την ενημέρωσή τους μέσω συναντήσεων, σχετικά με αυτό. Αλλά, μόνο εφόσον αυτές οι συναντήσεις δεν ωθούν σε εντάσεις στην κοινωνία. Και όποιος θέλει μια συνάντηση πρέπει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της αρμόδιας αρχής, έτσι ώστε να μπορεί να εγγυηθεί τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει να σεβαστεί τους κανόνες σε αυτό το θέμα».

Εξερράγη ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε σήμερα να απαντήσει στην απαγόρευση από την Ολλανδία της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών υποστηρίζοντας πως η στάση της Χάγης έχει οσμή ναζισμού. 

«Είναι τα απομεινάρια των ναζί, είναι φασίστες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη. «Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία».

«Είναι τόσο δειλοί και φέρονται ανάλογα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος



Πηγή : protothema.gr





Με 16,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου



Για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., το 81,7% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα πήγε χειρότερα.

Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, η ψαλίδα βρίσκεται στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα. Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και πολύ χαμηλά ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η 
Ν.Δ. συγκεντρώνει 31%,
ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%,
η Χρυσή Αυγή με 6,7%, 
το ΚΚΕ με 5,6%, 
η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, 
η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%,
2% οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα και το Ποτάμι στο 1%.

Για την αξιολόγηση και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, ποσοστό 77,1% πιστεύει ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τους χειρισμούς της τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα για τη χώρα, ενώ μόλις το 13,7% εκτιμά ότι θα σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία ανάπτυξης της χώρας.

Το (86,3%) δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία της χώρας στο επόμενο χρονικό διάστημα.
8 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι η άποψή τους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι αρνητική, Μόλις το 12,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είναι αποτελεσματική για να βγει η χώρα από την κρίση. Αντίστοιχα, ποσοστό 28,4% απαντά «ναι» σε μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.