Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Με 16,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου



Για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., το 81,7% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα πήγε χειρότερα.

Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, η ψαλίδα βρίσκεται στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα. Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και πολύ χαμηλά ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η 
Ν.Δ. συγκεντρώνει 31%,
ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%,
η Χρυσή Αυγή με 6,7%, 
το ΚΚΕ με 5,6%, 
η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, 
η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%,
2% οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα και το Ποτάμι στο 1%.

Για την αξιολόγηση και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, ποσοστό 77,1% πιστεύει ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τους χειρισμούς της τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα για τη χώρα, ενώ μόλις το 13,7% εκτιμά ότι θα σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία ανάπτυξης της χώρας.

Το (86,3%) δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία της χώρας στο επόμενο χρονικό διάστημα.
8 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι η άποψή τους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι αρνητική, Μόλις το 12,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είναι αποτελεσματική για να βγει η χώρα από την κρίση. Αντίστοιχα, ποσοστό 28,4% απαντά «ναι» σε μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου