Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Αμετανόητοι Συριζαίοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πάλι στους πολίτες με 4ήμερη εργασία και 35ώρο

 



Από το δικαίωμα στην εργασία, στο δικαίωμα στην τεμπελιά. Αλλά αν τεμπελιάζεις μια ζωή όπως κάνουν χρόνια τώρα οι Συριζαίοι, τέτοια σκέφτεσαι για να εξαπατήσεις τους πολίτες μήπως σε πιστέψουν.

Πόσο σανό ακόμα άραγε μπορεί ακόμα να μασήσει ο Έλληνας, απο τους αμετανόητους και ανίκανους Συριζαίους που, πετσόκοψαν συντάξεις & υπέγραψαν Υπερταμείο;

Και ναι είναι γεγονός, άλλη μία προσπάθεια στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει την αντιπρόταση του κόμματος στην έκθεση Πισσαρίδη. Στο προσχέδιο περιλαμβάνεται και η εφαρμογή σε πιλοτική βάση του 35ώρου ή του τετραημέρου εργασίας με παράλληλη διατήρηση των μισθών για επιλεγμένους κλάδους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους", ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει: Εφαρμογή σε πιλοτική βάση του 35ώρου ή του τετραημέρου εργασίας με παράλληλη διατήρηση των μισθών για επιλεγμένους κλάδους. Το κράτος καλύπτει το ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές για το υπολειπόμενου του 40ώρου/τετρημέρου, με υποχρέωση διατήρησης του νέου ωραρίου για περαιτέρω χρονικό διάστημα. Το μέτρο συνοδεύεται με μελέτη αξιολόγησης των αποτελεσμάτων σε σχέση κυρίως με τις επιπτώσεις του στην παραγωγικότητα της εργασίας.

Το προσχέδιο θα περιλαμβάνει πέντε άξονες, γα τη δίκαιη πράσινη ανάπτυξη με την κοινωνία μαζί, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ενίσχυση της εργασίας, την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την δίκαιη ψηφιακή μετάβαση και την αναζωογόνηση πόλεων και υπαίθρου.

Σας ενημερώνουμε ότι από την ώρα που έσκασε η είδηση, όταν δεν τους βρίζει ο κόσμος και δεν τους ξεφτιλίζει στο διαδίκτυο, απλά γελάει και γελάει πολύ πάρα πολύ.




Νιγηρία: Έρευνες για τον εντοπισμό 300 και πλέον μαθητών που απήχθησαν από ενόπλους

 


Οι νιγηριανές αρχές διαβεβαίωσαν χθες Κυριακή ότι ο στρατός συνεχίζει τις έρευνες για να βρει εκατοντάδες μαθητές που αγνοούνται έπειτα από επίθεση βαριά οπλισμένων «κακοποιών» στην πολιτεία Κατσίνα.

Το βράδυ της Παρασκευής, «κακοποιά στοιχεία», άνδρες οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου AK-47, «έφθασαν με μοτοσικλέτες» και εφόρμησαν, «πυροβολώντας σποραδικά, προσπαθώντας να εισβάλουν» σε δημόσιο δευτεροβάθμιο σχολείο στην Κανκαρά, στη βόρεια Νιγηρία. Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών που ανταλλάσσονταν από τους ενόπλους και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, μαθητές έτρεξαν σε κοντινό δάσος για να σωθούν. Εκατοντάδες απήχθησαν.

«Αυτή τη στιγμή ακόμα, ο στρατός συγκρούεται με τους κακοποιούς σε δασικές εκτάσεις. Θα κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας για να βρούμε τους μαθητές που απήχθησαν», είπε χθες Κυριακή ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Αμίνου Μπέλο Μασάρι, την επομένη της επίσκεψής του στον τόπο της επίθεσης.

Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι μαθητές κρατούνται όμηροι.

«Το σχολείο είχε 839 εγγεγραμμένους μαθητές και ως τώρα δεν έχουμε νέα για 333 από αυτούς», εξήγησε ο κυβερνήτης. «Μαθητές συνεχίζουν να επιστρέφουν από το δάσος», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι είδαν συμμαθητές τους να απαγάγονται από τους ενόπλους.

Ανάμεσά τους ήταν ο Οσάμα Αμίνου Μαάλε, 18 ετών, που κατάφερε να ξεφύγει και να επιστρέψει στο σπίτι του. «Οι ένοπλοι που μας έπιασαν διέταξαν τους μεγαλύτερους από εμάς να μας μετρήσουν. Ήμασταν 250», ανέφερε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αφού αρχικά τους μετέφεραν με λεωφορεία, οι απαγωγείς χώρισαν κατόπιν τους ομήρους σε πολλές ομάδες για μια μακρά πορεία με τα πόδια, προτού ο νεαρός και τέσσερις συμμαθητές του να καταφέρουν να το σκάσουν.

«Ένας από τους κακοποιούς με χτύπησε επανειλημμένα επειδή δεν ακολουθούσα τον ρυθμό της πορείας. Με άφησε όμως να καθυστερώ, κι αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγω», εξήγησε ο νεαρός.

Μετά την επίθεση, τα δευτεροβάθμια σχολεία στην πολιτεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι καταδίκασε το Σάββατο την επίθεση στην Κατσίνα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, τονίζοντας πως διαπράχθηκε από «δειλούς» που έβαλαν στόχο «αθώα παιδιά». Υποσχέθηκε να ενισχύσει την ασφάλεια στα σχολεία. Ωστόσο βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση, εν μέσω της οργής πολλών για την κατάσταση που επικρατεί στην πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα. Η ετικέτα #BringBackOurBoys ήταν ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μεταξύ των νιγηριανών χρηστών του Twitter χθες, καθώς η ομαδική απαγωγή των παιδιών θύμισε σε πολλούς την απαγωγή 276 κοριτσιών από την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στο Τσιμπόκ το 2014.

Περίπου εκατό από τα κορίτσια αγνοούνται ως και σήμερα.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) απηύθυνε χθες Κυριακή έκκληση να «απελευθερωθούν χωρίς κανέναν όρο όλα τα παιδιά» που απήχθησαν.

Συμμορίες ενόπλων, συχνά εκατοντάδων, σπέρνουν τον τρόμο εδώ και χρόνια σε αγροτικές περιοχές στην κεντρική και τη βόρεια Νιγηρία, επιδιδόμενες σε ζωοκλοπές και σε απαγωγές για λύτρα σε ευρεία κλίμακα, ενίοτε μαζικές.

Η έλλειψη ασφάλειας στη Νιγηρία προκαλεί ολοένα ευρύτερη αγανάκτηση στη χώρα, ειδικά μετά τη σφαγή αγροτών, ορισμένοι από τους οποίους αποκεφαλίστηκαν, από τζιχαντιστές στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο στα τέλη του περασμένου μήνα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Βουλγαρία : 65.675 πολίτες της Fyrom πήραν βουλγαρική υπηκοότητα

 



Συνολικά 65.675 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας έχουν πάρει βουλγαρική υπηκοότητα τα τελευταία 10 χρόνια.

Μέσα σε δέκα χρόνια

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από την υπουργό Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, Ντεσισλάβα Αχλάντοβα, σε απάντησή της σε κοινοβουλευτική ερώτηση στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, πριν μερικές ημέρες.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως τις 22 Οκτωβρίου φέτος, υποβλήθηκαν 77.829 αιτήσεις από πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας για απόκτηση βουλγαρικής υπηκοότητας. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Βουλγαρία εξέδωσε τα περισσότερα διαβατήρια στους κατοίκους της γειτονικής μας χώρας το 2010, συνολικά 11.724 αντίγραφα, ενώ τα λιγότερα εκδόθηκαν το 2013, μόνο 2.171 διαβατήρια» δήλωσε η Αχλάντοβα.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, 6.712 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια.

«Βουλγαρικές ρίζες»

Οι περισσότεροι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που αιτούνται βουλγαρική υπηκοότητα επικαλούνται «βουλγαρικές ρίζες», συμπλήρωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας.

Οπως σημειώνουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, το κίνητρο των περισσοτέρων από τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που αιτούνται να λάβουν βουλγαρικό διαβατήριο είναι να μπορούν να εργαστούν σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης και όχι κάποια «φιλοβουλγαρική» συνείδηση.

Οπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η Βουλγαρία, από τη μεριά της, παρέχει σχετικά εύκολα και με συνοπτικές διαδικασίες τη βουλγαρική υπηκοότητα σε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο εδραίωσης της πολιτικής της περί βουλγαρικής καταγωγής του σλαβικού πληθυσμού της Βόρειας Μακεδονίας.

Υπό τη σκιά του βέτο

Τα στοιχεία αυτά για τον αριθμό πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας που έλαβαν βουλγαρική υπηκοότητα παρουσιάζονται υπό τη σκιά του πρόσφατου βέτο που έθεσε η Βουλγαρία στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ, το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της Βόρειας Μακεδονίας και αντιβουλγαρικό μένος στους κατοίκους της χώρας.


Πηγή: ert.gr



Από τη Σομαλία στο Ανατολικό Αιγαίο

 



Την ύπαρξη οργανωμένου δικτύου μεταφοράς μεταναστών από τη Σομαλία στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης έφερε στο φως έρευνα των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών. Στο δίκτυο φέρονται να μετέχουν το τουρκικό προξενείο στο Μογκαντίσου, το νοσοκομείο «Erdogan» και το πανεπιστήμιο «City», που επίσης βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, καθώς και ισλαμικές μη κυβερνητικές οργανώσεις με έδρα την Τουρκία. Στα συμπεράσματα της απόρρητης έκθεσης, που βρίσκεται στη διάθεση της «Κ», αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς την Τρίτη ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Oπως επεσήμανε, από το σύνολο των 214 παράτυπων μεταναστών που έφτασαν τον Νοέμβριο στη Λέσβο, οι 142 είναι υπήκοοι Σομαλίας.

Μία από τις προϋποθέσεις για το ταξίδι των μεταναστών από τη Σομαλία στην Κωνσταντινούπολη είναι η απόκτηση φοιτητικής ή ιατρικής βίζας. Αυτή εξασφαλίζεται είτε με πλαστό δίπλωμα από το τουρκικό πανεπιστήμιο του Μογκαντίσου (City) είτε με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις από νοσοκομείο με το χαρακτηριστικό όνομα «Erdogan» που λειτουργεί στη Σομαλία. Μια τέτοια βρέθηκε πρόσφατα από στελέχη του Frontex στην κατοχή ενός Σομαλού υπηκόου. Για την έγκριση της φοιτητικής ή ιατρικής βίζας απαιτούνται ακόμα προσκλήσεις από πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης ή αντίστοιχα βεβαιώσεις νοσηλείας από τουρκικά νοσηλευτικά ιδρύματα.  

Στην έκθεση παρατίθενται μαρτυρίες παράτυπων μεταναστών, σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι στρατιωτικοί στη βάση Turksom προσεγγίζουν αγγλόφωνους Σομαλούς και τους καθοδηγούν ως προς τον τρόπο απόκτησης βίζας και επιδοτούμενου εισιτηρίου για το ταξίδι τους προς την Κωνσταντινούπολη. Τη διεκπεραίωση της διαδικασίας αναλαμβάνει πρακτορείο αντί ποσού που κυμαίνεται μεταξύ 1.300 και 1.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του αεροπορικού εισιτηρίου, που φέρεται να επιδοτείται από το τουρκικό κράτος και κοστίζει περίπου 100 ευρώ. 
«Ελα να ενταχθείς και εσύ στους σπουδαστές μας και απόκτησε μια φοιτητική βίζα για την Τουρκία σε λογικές τιμές και σε σύντομο χρόνο», αναφέρεται σε διαφήμιση του ταξιδιωτικού πρακτορείου που λειτουργεί στο Μογκαντίσου. Από καταθέσεις Σομαλών μεταναστών προκύπτει ακόμα ότι, συχνά, τη διαδικασία συνδράμουν δύο ισλαμικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, με έδρα η μία στο Ηνωμένο Βασίλειο και η δεύτερη στην Τουρκία. Στην έκθεση των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρεται ότι οι δύο αυτές οργανώσεις έχουν και στο παρελθόν αποτελέσει αντικείμενο έρευνας, καθώς και ότι συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, φορέα που διατηρεί σχέση με την Τουρκία και με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Στην Κωνσταντινούπολη, τους Σομαλούς μετανάστες υποδέχονται συμπατριώτες τους. Με βαν τους οδηγούν σε διαμερίσματα της πόλης, όπου παραμένουν σε ομάδες των 15-20 ατόμων μέχρις ότου οργανωθεί η ασφαλής μεταφορά τους στα δυτικά παράλια της Τουρκίας. Από μαρτυρίες των μεταναστών προκύπτει ότι τα κυκλώματα των κυρίως Τούρκων και Σύρων δουλεμπόρων τούς κατευθύνουν προς τη Σμύρνη και το Δεκελί, απ’ όπου το πέρασμα προς τη Μυτιλήνη και δευτερευόντως τη Χίο είναι ευκολότερο. Υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σε εργατικές κατοικίες της συνοικίας «Basmane» της Σμύρνης βρίσκονται σήμερα συγκεντρωμένοι περίπου 2.500 Αφρικανοί μετανάστες αντί 500 τους προηγούμενους μήνες. Το πέρασμά τους σε Λέσβο και Χίο κοστίζει από 500 έως 800 ευρώ. Σομαλοί μετανάστες κατέθεσαν ενώπιον ελληνικών αρχών ότι οι τουρκικές αρχές δεν τους συλλαμβάνουν σε αντίθεση με μετανάστες άλλων εθνικοτήτων, λόγω της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Σομαλίας. 

Αναφορικά με το τελευταίο σκέλος της διακίνησης, το «πέρασμα» δηλαδή από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών διαπιστώνουν μεταστροφή των ροών από τη Σάμο προς τη Λέσβο. Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία και δραστηριο-ποίηση στη Μυτιλήνη διεθνών οργανισμών και ανθρωπιστικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες εγγυώνται –έως ένα βαθμό τουλάχιστον– την απρόσκοπτη και ασφαλή άφιξη των μεταναστών στο νησί. Για ορισμένες από αυτές, η έκθεση περιγράφει διασυνδέσεις των μελών τους με άτομα και ομάδες που πρόσκεινται στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο, ή ακόμα και επαφές τους με δουλεμπορικά κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. 

 

apo-ti-somalia-sto-anatoliko-aigaio0

Η αντίδραση

Αναφορά στο θέμα έκανε προσφάτως ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης: «Αυτά τα ταξίδια ενθαρρύνονται από κυκλώματα διακινητών και μερικές φορές υποστηρίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», επεσήμανε. Οι συγκεκριμένες αναφορές πάντως προκάλεσαν την αντίδραση των ΜΚΟ που «φωτογράφισε» ο υπουργός. Σε γραπτή επικοινωνία του με την «Κ» ο επικεφαλής μιας από αυτές ανέφερε ότι «η οργάνωση καταγράφει τις αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και εξασφαλίζει ότι εντοπίζονται από τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στο σύστημα (σ.σ. ασύλου), όπως προβλέπεται από το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο». 

Τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί είχαν προ μηνών βρεθεί στο επίκεντρο μυστικής έρευνας με κωδική ονομασία «Αλκμήνη», που είχαν πραγματοποιήσει Αστυνομία, Λιμενικό και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Γιάννης Σουλιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Δεν θέλει να πάει στην ορκωμοσία Μπάιντεν ο Τραμπ

 



Η σημερινή συνεδρίαση των μεγάλων εκλεκτόρων στις ΗΠΑ είναι τυπική διαδικασία. Φέτος δυσκολεύει λίγο τα μέλη έχει εξαιτίας της άρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν.

Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου έχουν ήδη επικυρωθεί νομικά σε κάθε μία από τις 50 αμερικανικές πολιτείες: ο Μπάιντεν συγκέντρωσε αριθμό ρεκόρ ψήφων 81,28 εκατομμύρια, δηλαδή το 51,3%, έναντι 74,22 εκατομμυρίων ψήφων για τον απερχόμενο Τράμπ.

Το Σώμα των εκλεκτόρων συνεδριάζει για να ανακοινώσει και τυπικά τη νίκη του Μπάιντεν. Οι 538 εκλέκτορες είναι τοπικοί πολιτικοί αξιωματούχοι, προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών ή συνεργάτες ενός υποψηφίου. Οι περισσότεροι δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, όμως κάποιες φορές μαθαίνονται τα ονόματά τους, όπως φέτος της Χίλαρι Κλίντον, της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2016, η οποία είναι εκλέκτορας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να καταγγέλλει, χωρίς αποδείξεις «τις πιο νοθευμένες εκλογές στην αμερικανική ιστορία», όπως έκανε με νέα του ανάρτηση στο Twitter την Κυριακή.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Fox News αν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, όπως συνηθίζεται να γίνεται, ο απερχόμενος πρόεδρος απάντησε: «Δεν θέλω να μιλώ γι’ αυτό».



Θαυμάστε την ανευθυνότητα μητροπολίτη : Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν

 


Δεν θα βάλουμε μέτρο. Να έχουμε λογική απόσταση και οι άνθρωποι να εκκλησιάζονται» είπε στον ΑΝΤ1 ο ανεύθυνος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

Τι γρίπη, τι COVID για τον ανεύθυνο μητροπολίτη είναι το ίδιο πράγμα

«Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, δεν μπορούμε να πούμε "θα έρθουν κάποιοι και κάποιοι θα μείνουν έξω". Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσαν να γίνουν προβλέψεις. Είναι οδυνηρό αυτό. Στα Κύθηρα δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. Δεν θα βάλουμε μέτρο. Να έχουμε λογική απόσταση και οι άνθρωποι να εκκλησιάζονται» είπε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

Αναφέρθηκε χωρίς ίχνος ντροπής και σε σκοπιμότητα εξισώνοντας την γρίπη με τον COVID λέγοντας : «Είμεθα εν διωγμό. Στα Μέσα συνωστίζονται και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Φοβάμαι ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Μήπως τα μεγαλοποιούμε με τον ιό; Και πριν τον κορωνοϊό δεν είχαμε τη γρίπη; Στον έξω χώρο μπορεί ο καθένας να προσβληθεί. Στις ΗΠΑ, στη Γαλλία δεν είναι μεγαλύτερο το κακό; [...] Είναι αντικανονικό. Δεν μπορεί να λειτουργεί μόνος του ο ιερέας με τον ψάλτη. Θα μου το απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα; (να λειτουργήσω τον ναό)» ανέφερε.

«Έτσι προσβάλλουν τη θρησκευτική συνείδηση και φοβίζουν τους πιστούς ότι θα μολυνθούν» είπε για όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι για τη μετάδοση μέσα στους ναούς. «Η ορθόδοξη πίστη απειλείται από τους ανθρώπους που δεν τη σέβονται. Πρώτη φορά έκλεισαν οι εκκλησίες με στυγνό τρόπο επί αυτής της κυβέρνησης [...] Η χάρις του Θεού προστατεύει από τον κορονοϊό» είπε ο ανεύθυνος μητροπολίτης.






Ανώμαλα κτήνη βίασαν σκύλο στην Πιερία

 



Ανώμαλα κτήνη επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια βίασαν σκύλο σε περιοχή της Πιερίας.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε η ομάδα «Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας”» μέσω Facebook. Όπως σημειώνουν οι εθελοντές, ενημερώθηκαν για το συμβάν που έγινε στην παραλία Παντελεήμονα Πιερίας, με τον σκύλο να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Οι εθελοντές έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην αστυνομία, αλλά ζητούν και τη βοήθεια των πολιτών για να βρεθούν τα ανώμαλα επικίνδυνα κτήνη.

Η ανάρτηση της Φιλοζωικής

«Δυστυχώς δεν έχουμε λόγια για άλλη μια φορά ο άνθρωπος έδειξε ότι είναι το χειρότερο είδος στο πλανήτη.

Ενημερωθήκαμε για άλλο ένα άσχημο συμβάν πού έγινε στην παράλια Παντελεήμονα Πιερίας. Ο Ζίκο όπως τον γνωρίζεται οι περισσότεροι βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση.

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες αλλά ο κτηνίατρος μας είπε ότι ήταν τραυματισμένος στον πρωκτό σαν να μπήκε κάποιο αντικείμενο με τη βία, με πιο απλά λόγια ότι τον κακοποίησαν σεξουαλικά.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην αστυνομία αλλά εμείς ζητάμε και την δική σας βοήθεια!!! Αν κάποιος είδε η γνωρίζει κάτι μπορεί να στείλει μήνυμα στην σελίδα».

Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου "ο Περίτας"
την Παρασκευή

Δυστυχώς δεν έχουμε λόγια για άλλη μια φορά ο άνθρωπος έδειξε ότι είναι το χειρότερο είδος στο πλανήτη.
Ενημερωθήκαμε για άλλο ένα άσχημο συμβάν πού έγινε στην παράλια Παντελεήμονα Πιερίας.
Ο Ζίκο όπως τον γνωρίζεται οι περισσότεροι βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση.
Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες αλλά ο κτηνίατρος μας είπε ότι ήταν τραυματισμένος στον πρωκτό σαν να μπήκε κάποιο αντικείμενο με τη βία με ποίο απλά λόγια ότι τον κακοποίησαν σεξουαλικά.
Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργ...

Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος


ΕΟΦ: Ανακαλείται αντισηπτικό χεριών από την αγορά

 



Ο ΕΟΦ ανακαλεί το αντισηπτικό χεριών Hand sanitizer Anti-bacterial 59mL καθώς δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας βιοκτόνου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ οι εταιρείες που έχουν διαθέσει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά οφείλουν να το αποσύρουν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.





Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν έτοιμος να δείρει τον Αλέξη Τσίπρα για την στημένη υπόθεση Novartis

 



Στο βιβλίο του ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφει το πώς στήθηκε η σκευωρία Novartis, καθώς έβλεπε ψέματα και συκοφαντίες σχετικά με την υπόθεση Novartis να υιοθετούνται από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και να στήνεται μια εκστρατεία λάσπης εναντίον του, σκέφτηκε να δείρει τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή.

Γράφει ο Ανδρέας Λοβέρδος:

Εβλεπα στις τηλεοράσεις διαφόρους να λένε συκοφαντικές κουταμάρες, άκουγα να αρθρώνονται επιχειρήματα της συμφοράς με περισπούδαστο ύφος -χαρακτηριστικά στη Βουλή, ένας από αυτούς ούρλιαζε «επαϊόντως»-, διαπίστωνα πως οι πανάθλιες και πανάσχετες συκοφαντίες των ψευδομαρτύρων λανσάρονταν ως επιχειρήματα, ένιωθα πως επιχειρούσαν να σπιλώσουν το έργο μου στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας όπου έδωσα τα πάντα, κάνοντας μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται ακόμη και θα εφαρμόζονται για χρόνια, καταλάβαινα πως επιχειρούν να με δολοφονήσουν κι άρχισα να ζητώ εκδίκηση. Δεν είχα, ωστόσο, εστιάσει στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα. Το βάναυσο αυτό συναίσθημα διαχέονταν προς όλες και όλους, όσοι διέσπειραν συκοφαντίες. Τους εκπροσωπούσε ο αρχηγός τους, ο τότε πρωθυπουργός. Ετσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα.

Παρακάλεσα τον Αγγελο Καραχάλιο και τη Μαρία Μιλήνη να συσκεφτούμε για τη στάση μου στη Βουλή. Οταν έκανα ως εισήγηση τη σκέψη να δείρω τον πρωθυπουργό και κατάλαβαν πως δεν αστειεύομαι, έμειναν αγάλματα. Δεν συνήλθαν αμέσως. Είμαι τόσο ξένος και ριζικά αντίθετος με όλα αυτά, που έψαχναν να βρουν κάτι να πουν. Μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, ίσως και να φωνάζουν.

Τους κοιτούσα απολύτως αδιάφορος. Εως που άρχισαν να αρθρώνουν επιχειρήματα εναντίον όσων σκεφτόμουν να κάνω. Εν πάση περιπτώσει πείστηκα αμέσως. Μετά το συζήτησα για λίγο και με τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το είχα σκεφτεί.

Εναν χρόνο αργότερα, μετέφερα τη σκέψη μου αυτή στον μικρότερο γιο μου τον Δημήτρη. Η απάντησή του ήταν καθηλωτική: «Μπαμπά, μην το κάνεις. Εγώ ξέρεις πως είμαι Μέσι, φουλ Μέσι. Αν, όμως, ο Μέσι χτυπήσει τον Ρονάλντο, θα πάρω τη θέση του Ρονάλντο. Δεν έχω άλλον τρόπο να στο πω, αλλά πρέπει να με καταλάβεις, μην το κάνεις». Παιδί 14 ετών, έμεινε και συζητήσαμε το θέμα Novartis πάνω από 1,5 ώρα. Λέω έμεινε, γιατί ήταν και ο άλλος γιος μου μπροστά όταν ξεκινήσαμε τη συζήτηση, ο Ρωμανός, ο οποίος με στήριξε με τον δικό του συνήθη τρόπο. Δηλαδή με συνοπτικές διαδικασίες και λίγα αλλά σταθερά λόγια. Το χάρηκα πραγματικά. Ενιωσα υπέροχα, περιττό να πω πως τα περί εκδίκησης είχαν λάβει οριστικό τέλος.




Ανεξέλεγκτοι οι Ρομά - Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε κηδεία Ρομά στον Βόλο

 



Μεγάλο πρόβλημα για την διασπορά του ιού παραμένουν οι Ρομά, που εγκληματούν ανεύθυνα κατά του κοινωνικού συνόλου.

Εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν σε κηδεία Ρομά στον Βόλο! 



Πλήθος Ρομά συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του θανόντος από Covid-19 αδιαφορώντας για τα μέτρα προστασίας για την μετάδοση της νόσου.

Την κηδεία βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο συγγενής Ρομά και την «ανέβασε» στο Tik Tok.

Οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών φορούσαν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, ειδικές φόρμες, γάντια και μάσκες, ενώ οι Ρομά περικύκλωσαν τη νεκροφόρα ο ένας επάνω στον άλλο αδιαφορώντας για το ότι ο νεκρός ήταν θύμα της νόσου Covid-19.





Οι φτωχοί θα πληρώσουν την εγκληματική ανευθυνότητα εκκλησίας - Κόπηκε πρόστιμο θα πληρωθεί από το φιλόπτωχο

 


Πολύ κακή εικόνα δείχνει η εκκλησία με τέτοια φαινόμενα εγκληματικής ανευθυνότητας, που οι ιεράρχες αποφασίζουν να την πληρώσουν οι φτωχοί.

Στη σύλληψη ενός ιερέα και της νεωκόρου, καθώς και στην επιβολή προστίμου στον Ιερό Ναό Άγιοι Πάντες του Κορωπίου, προχώρησαν το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία πολίτη.

Επιβλήθηκε πρόστιμο στο ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, γιατί μέσα στον Ιερό Ναό βρέθηκαν περισσότερα από 9 άτομα, που δεν προβλέπεται από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας κάτι που αγνόησε ελεύθερα ο ιερέας του ναού.

Αντί να καλέσει σε απολογία τον ιερέα ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ανακοίνωσε ότι για την εγκληματική ανευθυνότητα του ιερέα θα την πληρώσουν οι φτωχοί της πόλης αφού όπως αποφάσισε τα πρόστιμα θα καλυφθούν αποκλειστικά από τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρόπολης, τονίζοντας πως “εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… εκεί φτάσαμε”.

Η ανακοίνωση του μητροπολίτη προκάλεσε σάλο στην κοινωνία και ντροπή: 

«Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυνομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύσουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.

Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρμόσει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.

Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επιβάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξιωτικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγγελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχατο αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.

Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας, που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβασμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητροπόλεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζόμενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.

Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!

Καλά Χριστούγεννα!»



Αυτός είναι ο Γενικός Γραμματέας του τουρκικού προξενείου που συνελήφθη

 



Εκτελούσε χρέη διερμηνέα στις συναντήσεις των Τούρκων προξένων αλλά «μετέφραζε ότι ήθελε» λέει πρώην αιρετός

Ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ είναι ο ένας εκ των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων με καταγωγή από τη Θράκη που συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπίας στη Ρόδο.

Είναι γεννημένος στην Θράκη, γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και τοποθετήθηκε στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου με εντολή της Άγκυρας και με την σύμφωνη γνώμη του πρώην Τούρκου προξένου.

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το protothema.gr, ο Γενικός Γραμματέας του τουρκικού Προξενείου, φοράει σκούρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα. Στέκεται δίπλα στο νυν Τούρκο πρόξενο Ατίφ Σερκιέρογλου στην περσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Μουσουλμανικής Αδελφότητας Ρόδου που ιδρύθηκε για να φέρει κοντά τους δυο λαούς, ωστόσο ο ρόλος του κρίθηκε ύποπτος και έχει μπει στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας καθότι φέρεται να προσπαθεί διαρκώς να δημιουργήσει θέματα με την  μουσουλμανική κοινότητα  στο νησί.


Ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ ήρθε από την Θράκη στη Ρόδο πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να εκτελέσει χρέη διερμηνέα στον τότε Τούρκο πρόξενο.

Ωστόσο οι αιρετοί που είχαν επαφές μαζί του, λένε για τον Σαϊμπαντίμ, ότι οι μεταφράσεις του δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρες, δηλαδή, κάποια πράγματα τα μετέφραζε όπως ήθελε ο ίδιος με αποτέλεσμα οι συζητήσεις από ένα σημείο και μετά να γίνονται μόνο στην αγγλική γλώσσα προκειμένου να αποφεύγονται παρερμηνείες.

Φυσικά η ΕΥΠ γνώριζε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν ο Τούρκος διερμηνέας και νυν γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στο νησί, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι παντρεμένος με Ροδίτισσα μουσουλμάνα. «Ήταν ο άνθρωπος που έκανε την βρώμικη δουλειά» λέει στο protothema.gr πρώην αιρετός, ο οποίος τον είχε συναντήσει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της θητείας του. Χαμηλού προφιλ ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ δεν προκαλούσε με τον τρόπο ζωής του, όντας ταγμένος στο έργο του και στις εντολές της Άγκυρας.

Αυτές αφορούσαν επί το πλείστον τη μουσουλμανική κοινότητα και την δημιουργία διάφορων θεμάτων εις όφελος της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στρατολόγησε τον 52χρονο μάγειρα από το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο, δίνοντας του εντολή να φωτογραφίζει τις διατάξεις των πολεμικών πλοίων, στρατόπεδα και άλλα ευαίσθητα σημεία του ακριτικού νησιού.


Πηγή : protothema.gr



Αστυνομικοί σκότωσαν τον άντρα που πυροβολούσε έξω από τον καθεδρικό στο Μανχάταν και φώναζε «σκοτώστε με»

 



Ένοπλος άνοιξε πυρ στη διάρκεια εκδήλωσης σε εξωτερικό χώρο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη στο Μανχάταν, στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο άντρας, άρχισε να ρίχνει με δυο πιστόλια, χωρίς να στοχεύει κανέναν, λίγη ώρα αφότου χορωδία είχε ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους έξω από καθεδρικό ναό στην καρδιά της αμερικανικής μητρόπολης, και ούρλιαζε ταυτόχρονα «ρίξτε μου», «σκοτώστε με».




Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η αστυνομία και φωτογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο ένοπλος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και τον σκότωσαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Έντουαρντ Ράιλι, ο ένοπλος πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, χωρίς να τραυματίσει κάποιον.