Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ψάχνουν επιβίωση χωρίς Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Παππάς : κοινό ψηφοδέλτιο με ΠΑΣΟΚ κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό που θα εκλεγεί από τη βάση


 

Σε απόγνωση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνουν στο σημείο να αναζητούν πρόταση που να μην έχει μέσα Κασσελάκη

Πρόταση «βόμβα» για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έκανε ο απεγνωσμένος καταδικασμένος απο το ειδικό δικαστήριο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία».

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο OPEN, έκανε πρόταση ενός κοινού ψηφοδελτίου σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. «Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», φέροντας ως παράδειγμα τη Γαλλία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παππάς σε απόγνωση, σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θεώρησε «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο OPEN και συμπληρώνοντας: «Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».

«Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο η εκλογική μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστεράς», τόνισε.

«Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα (της κοινωνίας)», σημείωσε ακόμη.




Ομολόγησε ο Λύτρας τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

 


Ελεύθερος αφέθηκε με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγο του, μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της σύζυγο του ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.

Ο ποινικολόγος στην πρώτη δήλωσή του μετά την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και υποστήριξε ότι «δεν μπορώ να δώσω εξήγηση» για το περιστατικό προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με  ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω  βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Συνεχίζοντας ο ποινικολόγος είπε ότι «η πράξη που έγινε είναι κάτι που για μένα είναι αδιανόητο. Θα αναζητήσω ψυχολογική βοήθεια, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Κανείς να μην βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και για τον ίδιο μου τον εαυτό».

«Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, από τη Σοφία και τις κόρες μας και από εκεί και μετά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.



Το θύμα του γνωστού ποινικολόγου έχει κατάγματα, αιμορραγία στην μύτη και αίμα στο κεφάλι

 



Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο γνωστός δικηγόρος, που φέρεται να χτύπησε άγρια την σύζυγο του, και σήμερα θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί η θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Η γυναίκα τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6, μετέβη σε ιδιωτική κλινική, με αρκετά και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβη, ενώ παρέμεινε κρατούμενος.

«Κλειδί» στη σύλληψη του ποινικολόγου, κατέστη η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την γυναίκα, ο οποίος δεν πείστηκε ότι τα τραύματα που είχε, τα απέκτησε από την πτώση της σε σκάλα.

Μάλιστα, όταν εκείνος την ρώτησε αν την χτύπησε ο σύζυγος της, ο οποίος την είχε συνοδεύσει στο νοσοκομείο και την περίμενε έξω από το την αίθουσα όπου την εξέταζε ο γιατρός, εκείνη φέρεται να κούνησε καταφατικά το κεφάλι της, χωρίς ωστόσο να καταθέτει το ίδιο και ενώπιον των αστυνομικών του τμήματος ενδοοικογενειακής του ΑΤ Ομόνοιας.

Ο εν λόγω γιατρός φέρεται να υποστήριξε:

«Περί ώρα 01:30 με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία ….

Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όταν οι αστυνομικοι της πρότειναν να εγκαταστήσει το panic button στο κινητό της, εκείνη δέχθηκε, κάτι που ενισχύει το σενάριο ότι η ίδια φοβάται, λέγοντας ωστόσο πως επειδή εκείνη την στιγμή δεν είχε το κινητό της μαζί, να γινόταν στη συνέχεια η εγκατάσταση.

Τον Οκτώβριο του 2017 φέρεται να είχε κατηγορηθεί και πάλι για ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, στις 16/10/2017 φέρεται να υπεβλήθη μήνυση σε βάρος του δικηγόρου για παράβαση του νόμου 3500/06 «Νόμος περί ενδοοικογενειακής βίας» πράξη που έλαβε χώρα την 14/10/2017 και ώρα 16:40 στα (σ.σ αναφέρεται η οδός) βόρεια προάστια Αττικής.

Η δίωξη που τού είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματική και πηγές αναφέρουν πως σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί, ενώ σε δεύτερο βαθμό είχε απαλλαγεί, σύμφωνα με το Mega.

Εντωμεταξύ διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου κατά του γνωστού δικηγόρου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία ζήτησε με έγγραφό του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός.

Το σχετικό έγγραφο απεστάλη στον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου ο οποίος καλείται να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση προκειμένου να καταλήξει αν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.



Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παγκράτι


 

Συναγερμός σήμανε στο Παγκράτι, τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε είσοδο πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές και να σπάσει η τζαμαρία.

Κανένας μέχρι στιγμής δεν ξέρει τον λόγο της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού.



Συνελήφθη 38χρονος για εμπρησμό στο δάσος Μονολίθου

 



Στη σύλληψη ενός 38χρονου υπηκόου Σλοβακίας προχώρησαν υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, σήμερα, το πρωί της Κυριακής 16/6.

Ο δράστης έβαλε φωτιά εντός του αισθητικού δάσους Μονολιθίου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Μύτικα, του Δήμου Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος prevezanews.gr, 38χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας και συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, κατά την οποία του αποδόθηκε κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος.



Πιάνει δουλειά η Εθνική μπάσκετ

 



Στο ΣΕΦ είναι προγραμματισμένη σήμερα η πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση, με τους παίκτες που έχουν κληθεί από τον Βασίλη Σπανούλη να εντάσσονται σταδιακά μέχρι και την Τετάρτη 19/6.

Την Παρασκευή 21/6 είναι προγραμματισμένο το πρώτο φιλικό παιχνίδι, στο ΣΕΦ με την παρουσία θεατών, με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ και αντίπαλο την Πολωνία.

Το τριήμερο 25-27/6 που θα διεξαχθεί το τουρνουά «Aegean Ακρόπολις», η Εθνική θα παίξει με το Μαυροβούνιο στις 25/6 και με τις Μπαχάμες στις 27/6.

Την Πέμπτη 20/6 θα γίνει στο ΣΕΦ η Media Day της Εθνικής ομάδας. Οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτογράφοι που θα καλύψουν το γεγονός, καλούνται το αργότερο μέχρι τις 13.30 να βρίσκονται στο χώρο έξω από την αρένα, που βρίσκεται η αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του ΣΕΦ. Η Media Day θα αρχίσει με το τέλος της προπόνησης εκείνης της ημέρας.

Οι 19 παίκτες που έχουν κληθεί για την προετοιμασία εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά είναι οι:

Κώστας Παπανικολάου

Νικ Καλάθης

Κώστας Σλούκας

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Γιώργος Παπαγιάννης

Μιχάλης Λούντζης

Ντίνος Μήτογλου

Κώστας Αντετοκούνμπο

Δημήτρης Μωραΐτης

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

Τόμας Γουόκαπ

Γιάννης Κουζέλογλου

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Βασίλης Τολιόπουλος

Νίκος Χουγκάζ

Λευτέρης Μαντζούκας

Γιώργος Τανούλης

Νεοκλής Αβδάλας



Κύμα αγάπης για τον Δημήτρη Σταρόβα μετά το συγκλονιστικό βίντεο

 


Με δεκάδες σχόλια επώνυμων και ανώνυμων φίλων του Δημήτρη Σταρόβα έγινε δεκτό το βίντεο του αγαπημένου καλλιτέχνη ένα μήνα μετά το εγκεφαλικό που υπέστη.

Στο βίντεο ο Δημήτρης Σταρόβας αδυνατισμένος χωρίς να έχει χάσει το χιούμορ του στέλνει μήνυμα για την περιπέτεια της υγείας του λέγοντας «δεν πρέπει να κρυβόμαστε».

«δεν πρέπει να κρυβόμαστε».


«Κούκλος έγινες. Αυτό βλέπουμε όλοι♥️♥️♥️♥️♥️» σχολίασε ο Θοδωρής Αθερίδης, «σιδερενιος φιλε!! Μη μασας!!!!!! Σ αγαπαμε ολοι» του έγραψε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

«Είσαι υπέροχος!! Σ αγαπάμε!!! Δύναμη και κουράγιο! Αλλά η μια φορά απέδειξες ότι το χιούμορ μας βοηθά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές κι εσύ είσαι η απόδειξη οτι ποτε δεν πρέπει να το χάνουμε!!!! 👊👊👊👊♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️» σχολίασε η Μπέτυ Μαγγίρα με τον Γιώργο Τσαλίκη να επιμένει στην απόφαση του Δημήτρη Σταρόβα να μην κρυφτεί: «Φανερές μαχες χωρίς να κρυβόμαστε ! Είσαι δυνατός ! Συγκινητικός με όπλο το χιούμορ ! Όλα θα πάνε τέλεια ✌️💙».

Η Μιμή Ντενίση να προσθέτει «Δημήτρη αξιολάτρευτε. Θα τα ξεπεράσεις όλα!!! Κ όλοι Σ αγαπάμε ακόμα πιο πολύ για την ειλικρίνεια κ το θάρρος σου. Κι εγω παρά πολύ !!!❤️».

«Σιδερένιος αγοράκι μου καλό ! Σ´ αγαπάμε και σε περιμένουμε ! ❤️ 👏» ήταν το μήνυμα του Κώστα Μακεδόνα με τη Λάουρα Νάργες να γράφει «είσαι δύναμη, χίλια μπράβο!!! Σου στέλνουμε όλοι την αγάπη μας και θετική ενέργεια!!! ❤️»

«Μητσε δώσε πόνο!» σχολίασε η Κατερίνα Ζαρίφη.

«Σ’αγαπαμε,περαστικά!Υγ…όντως κόμματος έγινες!❤️» σχολίασε η Μάρα Δαρμουσλή με τη Σάντρα Βουτσά να προσθέτει τις δικές της ευχές: «Δημήτρη μου περαστικααααααα!!!Ειμαστε όλοι δίπλα σου κ Σαγαπαμεεεεεε πολύ αγόρι μου γλυκό!!!♥️»