Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σάμος: Εξι γιατροί και πρώην διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου δεν δήλωσαν 2,7 εκατ. ευρώ



Διαφθορά στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου «Αγιος Παντελεήμων» κατά την περίοδο 2005-2011 αποκάλυψε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται έξι γιατροί και ο πρώην διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου.

Ερευνήθηκε στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού από τα συγκεκριμένα επτά άτομα.

Επί μήνες, εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα επτά αυτά πρόσωπα, για την επίμαχη περίοδο.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των εν λόγω προσώπων κατά το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Οπως προέκυψε, η αναντιστοιχία αυτή ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι οι εμπλεκόμενοι απέκρυψαν εισοδήματα, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Εκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.


Πηγή : tanea.gr



Πακιστάν: Μακελειό με 130 νεκρούς εκ των οποίων 100 παιδιά σε επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο - 180 τραυματίες



Βάρβαρη επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν: Σύμφωνα με την ηγεσία της περιφέρειας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 84 μαθητές μεταξύ συνολικά 130 νεκρών. Οι περίπου 500 μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου είχαν εγκλωβιστεί στις εγκαταστάσεις του μετά την επίθεση.

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη χώρα.

Περισσότερες από έξι ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης, ο στρατός ανακοίνωσε ότι εννιά ένοπλοι που επιτέθηκαν στο σχολείο είναι νεκροί και ότι οι επιχειρήσεις «βρίσκονται προς το τέλος τους».

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν όταν αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν απελπισμένους γονείς οι οποίοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμένο χώρο από την αστυνομία για να φθάσουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 130, στην πλειονότητά τους μαθητές. Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται πέντε ώρες μετά την έναρξή της.

Σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 84 παιδιών ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας, ο Παρβάζι Χατάκ, ανέφερε νωρίτερα πως 60 σοροί βρίσκονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο CMH και άλλες 24 στο νοσοκομείο Lady Reading.

Δεν είναι σαφές εάν τα παιδιά σκοτώθηκαν κατά την έφοδο των ενόπλων ή κατά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές από το δεύτερο νοσοκομείο θέλουν τα παιδιά να είχαν πυροβοληθεί στο στήθος σαν να εκτελέστηκαν.

Οι δράστες ήταν τουλάχιστον έξι και, φορώντας στρατιωτική στολή, εισέβαλαν στο σχολείο το πρωί της Τρίτης και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως οργάνωση των Ταλιμπάν.

«Να νιώσουν τον πόνο μας»

Οι ένοπλοι πήραν ομήρους τους 500 μαθητές και δασκάλους, σύμφωνα με αξιωματικούς του στρατού που βρίσκονταν επί τόπου. Σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters στο σημείο, σφοδρές ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν από το εσωτερικό του σχολείου.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν είχαν προειδοποιήσει ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεών τους σε περιοχές που ο έλεγχος της κεντρικής κυβέρνησης είναι μειωμένος.

Μετά τις αναφορές για το θάνατο δεκάδων μαθητών, οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι επιτέθηκαν στο σχολείο «επειδή ο στρατός επιτίθεται στις οικογένειές μας και θέλουμε να νιώσουν τον πόνο μας».

Την επίθεση καταδίκασε ο πακιστανός πρόεδρος.

Για «εθνική τραγωδία» μιλά ο πρωθυπουργός της χώρας

Στην Πεσαβάρ μετέβη εκτάκτως ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, μετά τη σφαγή σε στρατιωτικό σχολείο στο Πακιστάν, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 126 άτομα, εκ των οποίων τα 84 ήταν παιδιά.

Ο Σαρίφ χαρακτήρισε την επίθεση των Ταλιμπάν στο σχολείο ως «εθνική τραγωδία».

«Αποφάσισα να πάω στην Πεσαβάρ και θα εποπτεύσω εγώ ο ίδιος την επιχείρηση. Αυτά είναι τα παιδιά μου και αυτή είναι η δική μου απώλεια» είπε ο Ναουάζ Σαρίφ.

«Αισθάνομαι ότι μέχρι να και εκτός και εάν αυτή η χώρα καθαρίσει από την τρομοκρατία, αυτός ο πόλεμος και αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει και κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλει γι' αυτό» είπε.

«Αυτές οι επιθέσεις αναμένονται στον απόχηο ενός πολέμου και η χώρα δεν θα πρέπει να χάσει τη δύναμή της» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πακιστανός πρόεδρος έκανε λόγο για «εθνική κρίση».

Τα συλλυπητήριά του στη γειτονική χώρα έστειλε και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι καταδικάζει την «θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση».

«Πρόκειται για μια παράλογη πράξη ανείπωτης βαρβαρότητας που στοίχισε τις ζωές των πιο αθώων ανθρώπινων όντων - των μικρών παιδιών που βρίσκονταν στο σχολείο τους» τονίζει ο Μόντι. «Η καρδιά μου είναι μαζί με όλους όσους έχασαν αγαπημένους τους σήμερα. Μοιραζόμαστε τον πόνο και εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλληπητήρια» τόνισε.

Αποτροπιασμό εκφράζει η διεθνής κοινότητα

Ο Γκόρντον Μπράουν, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την εκπαίδευση, καταδίκασε την επίθεση.

«Όλος ο κόσμος θα σοκαριστεί και θα συγκλονιστεί με τη σφαγή στην Πεσαβάρ που έχει καταστρέψει τόσες πολλές αθώες ζωές. Η ελπίδα μας είναι ότι βοήθεια μπορεί να φτάσει άμεσα σε όλους όσους έχουν τραυματιστεί» είπε ο Γκόρντον Μπράουν και τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιμείνει στην άρνησή της να δικαιολογήσει την άρνηση σε παιδιά του δικαιώματος της εκπαίδευσης.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τις πακιστανικές αρχές και να εξασφαλίσουμε ότι τα σχολεία θα είναι ασφαλή και προστατευμένα» πρόσθεσε.

Η κάτοχος Νόμπελ Μαλάλα Γιουσουφζάι, η νεαρή που έχει ταχθεί υπέρ του δικαιώματος της εκπαίδευσης και είχε και η ίδια δεχθεί επίθεση από Ταλιμπάν, έκανε λόγο για «φρικιαστική και θρασύδειλη» επίθεση. «Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη πράξη τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε εν ψυχρώ και η οποία εκτυλίσσεται μπροστά μας» είπε.

Τα συλλυπητήριά του στη γειτονική χώρα έστειλε και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι καταδικάζει την «θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση».

«Πρόκειται για μια παράλογη πράξη ανείπωτης βαρβαρότητας που στοίχισε τις ζωές των πιο αθώων ανθρώπινων όντων - των μικρών παιδιών που βρίσκονταν στο σχολείο τους» τονίζει ο Μόντι. «Η καρδιά μου είναι μαζί με όλους όσους έχασαν αγαπημένους τους σήμερα. Μοιραζόμαστε τον πόνο και εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλληπητήρια» τόνισε.





Οι τρεις ληστές που απέδρασαν το 1962 από το Αλκατράζ μπορεί και να ζουν!


Μπορεί να βγήκαν στη στεριά αν είχαν αποπλεύσει από τη φυλακή ακριβώς τα μεσάνυχτα καθώς χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια σχεδία

Kι όμως! Οι τρεις φυλακισμένοι που απέδρασαν από τις φυλακές του Αλκατράζ το 1962 και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους αφού δεν βρέθηκαν ποτέ τα ίχνη τους, θα μπορούσαν να έχουν βγει ζωντανοί στη στεριά. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη μελέτη του πανεπιστημίου Ντελφτ και του ερευνητικού ινστιτούτου Ντελτάρες της Ολλανδίας που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια προτύπων ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι τρεις δραπέτες που είχαν χρησιμοποιήσει αυτοσχέδια σχεδία για να αποδράσουν από το νησί -φυλακή, ίσως να είχαν καταφέρει το στόχο τους αν είχαν αποπλεύσει από τη φυλακή ακριβώς τα μεσάνυχτα.
Η απόπειρα απόδρασης από το Αλκατράζ των τριών ληστών τραπεζών, του Κλάρενς Ανγκλιν, του Τζον Ανγκλιν και του Φρανκ Μόρις, δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Οι τρεις δραπέτες δαπάνησαν πολλούς μήνες σκάβοντας με κουτάλια μία σήραγγα διαφυγής κάτω από τα κελιά τους. Τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 1962 πήραν το μεγάλο ρίσκο: έφτιαξαν ανθρώπινα ομοιώματα από χαρτί και τρίχες και τα έβγαλαν στα κρεβάτια τους για να ξεγελάσουν τους φύλακες. Όταν έφτασαν στη θάλασσα, με την σχεδία που είχαν φτιάξει οι ίδιοι, προσπάθησαν να αποδράσουν. Οι δραπέτες δεν βρέθηκαν ποτέ και, μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστο αν τελικά κατάφεραν να σωθούν και να βγουν στη στεριά ή αν χάθηκαν στη θάλασσα.

Η ομάδα των Ολλανδών ερευνητών προσπάθησε να ρίξει φως στην προσπάθεια απόδρασης των τριών ανδρών. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Ρολφ Χατ, η μελέτη έγινε με βάση ένα τρισδιάστατο πρότυπο, το οποίο μιμείται την κίνηση των υδάτων σε κόλπους και δέλτα ποταμών. Με τη βοήθεια του τεχνολογικού συστήματος, οι επιστήμονες θέλησαν να μιμηθούν την κίνηση των υδάτων στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να δουν τα δεδομένα για την παλίρροια εκείνο το βράδυ, το 1962.

Αν και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν σε ποια χρονική στιγμή οι φυλακισμένοι έριξαν στην σχεδία στο νερό, αποφάσισαν να βάλουν 50 βάρκες, κάθε τριάντα λεπτά, από τις οκτώ το βράδυ έως τις τέσσερις το πρωί σε διάφορα σημεία του Αλκατράζ υπολογίζοντας που θα κατέληγαν. Με τη βοήθεια των εικονικών αυτών σκαφών, οι ερευνητές θα μπορούσαν να διαπιστώσουν που θα κατέληγαν οι δραπέτες αν είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους λίγες ώρες πριν τα μεσάνυχτα.

Το πιθανότερο είναι να έχουν χαθεί στα κύματα, καθώς ο Κόλπος του Σαν Φρανσίκο έχει από τα ισχυρότερα παλιρροϊκά ρεύματα. Υπήρχε, όμως, και μία πιθανότητα να επιτύχει το εγχείρημά τους. Κάτι τέτοιο θα συνέβαινε μόνο αν είχαν ξεκινήσει ακριβώς τα μεσάνυχτα και αν είχαν κωπηλατήσει με κατεύθυνση το βορρά.

Σύμφωνα με τους υπολογιστές που έκαναν την ανάλυση των προσώπων οι τρεις δραπέτες John και Clarence Anglin και Frank Morris αν έχουν καταφέρει να επιζήσουν θα έμοιαζαν κάπως έτσι

Ηταν αδύνατον για κάποιον να καταφέρει να αποδράσει από τις φυλακές του Αλκατράζ


Τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 1962 πήραν το μεγάλο ρίσκο: έφτιαξαν ανθρώπινα ομοιώματα από χαρτί και τρίχες και τα έβγαλαν στα κρεβάτια τους για να ξεγελάσουν τους φύλακες


Πηγή : protothema.gr


ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Η ΕΞΟΔΟΣ: ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

EXODUS: GODS AND KINGSΠεριπετειαΈγχρωμηΔιάρκεια: 150'
Παραγωγή: Βρετανία - ΗΠΑ - Ισπανία Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Πρωταγωνιστούν: Ααρον Πολ, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Εγκερτον, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ


περίληψη
Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, και τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, σκηνοθέτης του «Μονομάχου», Ρίντλεϊ Σκοτ, επιστρέφει με μια επική κινηματογραφική περιπέτεια γεμάτη, τελευταίας τεχνολογίας, οπτικά εφέ και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις.
υπόθεση
Ενας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους. Απέναντί του θα συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή. Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν. Τώρα καθώς η Αίγυπτος καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές φυσικές καταστροφές όλων των εποχών, οι δυο ηγέτες θα συγκρουστούν αμετάκλητα.
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=t-8YsulfxVI

FOXCATCHER

FOXCATCHERΚοινωνικήΈγχρωμηΔιάρκεια: 134'
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Μπένετ Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Κάρελ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλο


περίληψη
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται τη σκοτεινή και σοκαριστική ιστορία ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου και δύο πρωταθλητών στην πάλη, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ, το 1988.
υπόθεση
Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Μαρκ Σουλτζ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον εκατομμυριούχο Τζον Ντυ Ποντ, να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του για να προπονήσει μια ομάδα παλαιστών για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ του 1988. Δέχεται με ενθουσιασμό, καθώς το βλέπει και σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τη σκιά του αδερφού του, Ντέιβ. Ο Ντυ Ποντ από την πλευρά του, θέλει τον άπιαστο σεβασμό των συνομηλίκων του και της πάντα επικριτικής μητέρας του. Κολακευμένος από την προσφορά, ο Μαρκ βλέπει τον Ντυ Ποντ ως πατρική φιγούρα κι αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση του. Η άστατη προσωπικότητα όμως του Ντυ Ποντ, σύντομα θα παρασύρει το Μαρκ σε ένα νοσηρό τρόπο ζωής, κι απειλεί να υπονομεύσει την προετοιμασία του. Η εμμονή του με το Ντέιβ και την αποφασιστικότητα που αποπνέει, θα τροφοδοτήσει την παράνοια του, και οι τρεις τους θα οδεύσουν προς μια τραγωδία που κανείς δε θα μπορούσε να έχει προβλέψει.
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=8361stZ8n0w

ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ

COMMON DENOMINATORΚοινωνικήΈγχρωμηΔιάρκεια: 77'
Παραγωγή: Ελληνική Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Αντωνίου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης


περίληψη
Ο «Κοινός Παρονομαστής» είναι το ντεμπούτο του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σωτήρη Τσαφούλια, με πρωταγωνιστές τέσσερις αρχετυπικούς χαρακτήρες που αποκαλύπτονται σταδιακά μέσα από τους συμπυκνωμένους διαλόγους της ταινίας, υφαίνοντας μια ανθρωποκεντρική ιστορία παρεξηγήσεων και απολογισμών.
υπόθεση
Τέσσερις άνδρες συναντιούνται τυχαία σε ένα καφενείο και μία ζωηρή συζήτηση για τα δύο φύλα ξεκινά. Για τον κύριο Πλάτωνα η γυναίκα εκπροσωπεί κάτι το ιερό το οποίο ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της κόρης του. Για τον Δημήτρη η γυναίκα είναι το εισιτήριο για μια ήσυχη και όμορφη ζωή που του εξασφαλίζει η αρραβωνιαστικιά του. Για τον Αλέξανδρο το δεύτερο φύλο προσεγγίζεται κυρίως πλατωνικά, κι έτσι δηλώνει ερωτευμένος με μια κοπέλα που δεν έχει γνωρίσει ακόμα από κοντά. Για τον Νίκο όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες είναι δόλιες, όπως για παράδειγμα η κοπέλα με την οποία σχετίζεται και που ανακάλυψε ότι παντρεύεται. Είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, που φαινομενικά δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Εκτός από τον παρονομαστή που τους έχει διαφύγει, παρ’ όλο που τους απασχολεί όσο τίποτα.
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=RPilDnEOY4c

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΜ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ

YALOM'S CUREΝτοκιμαντέρΈγχρωμηΔιάρκεια: 77'
Παραγωγή: Ελβετία - ΗΠΑ - Γαλλία Σκηνοθεσία: Σαμπίν Γκίσιγκερ


περίληψη
Ενα ντοκιμαντέρ για τον Ιρβιν Γιάλομ, συγγραφέα του best seller «Οταν έκλαψε ο Νίτσε», από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της υπαρξιακής σχολής ψυχοθεραπείας.  Μια αποκαλυπτική διαδρομή, που εμπνέει και γίνεται ίσως η αφορμή που αναζητούμε για να επανεξετάσουμε και να αλλάξουμε τη ζωή μας.
υπόθεση
Πολυδιαβασμένος συγγραφέας και δημοφιλής ακαδημαϊκός, ο Ίρβιν Γιάλομ είναι ένας απο τους σημαντικότερους εν ζωή ψυχοθεραπευτές. Η ταινία είναι κάτι περισσότερο από μια κλασική βιογραφία. Είναι ένα ταξίδι, μια υπαρξιακή διαδρομή στα επίπεδα του ανθρώπινου νου, με συνταξιδιώτη μας τον Δρα Γιάλομ, τις θεμελιώδεις ιδέες και τη σοφία του. Τα βιβλία του Ίρβιν Γιάλομ έχουν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και οι κριτικοί τον περιγράφουν ως συγγραφέα που «εμπνέει», «εκπλήσσει», «προκαλεί τον νου» και «αλλάζει τη ζωή».
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=B_PGY3eN6Xw

ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ

PADDINGTONΠαιδικήΈγχρωμηΔιάρκεια: 95'
Παραγωγή: Βρετανία - Γαλλία Σκηνοθεσία: Πολ Κινγκ
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Χιου Μπονβίλ, Σάλι Χόκινς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ


περίληψη
Το 1956, ο κάμεραμαν του BBC, Μάικλ Μπόντ, αγοράζει για Χριστουγεννιάτικο δώρο στη φίλη του ένα μοναχικό αρκουδάκι από τον κεντρικό σταθμό τρένων του Paddington, στο Λονδίνο. Η ιδέα να δημιουργήσει μια μίνι τηλεοπτική σειρά, θα εκκινήσει μια ξέφρενη και απόλυτα επιτυχημένη τηλεοπτική ιστορία. Δυο χρόνια αργότερα, ο εκδότης Ουίλιαμς Κόλινς διανέμει στην αγορά το βιβλίο «Ενα Αρκουδάκι που το Λένε Πάντινγκτον», μια -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- τεράστια λογοτεχνική επιτυχία, δια χειρός Μάικλ Μπόντ, που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα της παιδικής λογοτεχνίας στην Αγγλία και όχι μόνο...
υπόθεση
Ενας νεαρός Περουβιανός αρκούδος με πάθος για οτιδήποτε Αγγλικό, ταξιδεύει από τις αχανείς ζούγκλες της χώρας του μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι όπως τη φανταζόταν δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν. Η μητέρα και τα παιδιά της οικογένειας, αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του («Παρακαλώ φροντίστε αυτόν τον αρκούδο»), αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του μια προσωρινή διαμονή στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι τους. Κι ενώ όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη συνύπαρξη του σκανδαλιάρη Πάντινγκτον με τη νέα του οικογένεια, τα πράγματα θα έρθουν άνω κάτω όταν το σπάνιο αρκουδάκι μας θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων...
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=CxeBdrGGU8U

SAINT LAURENT, Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ

SAINT LAURENTΙστορικήΈγχρωμηΔιάρκεια: 150'
Παραγωγή: Γαλλία - Βέλγιο Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μπονελό
Πρωταγωνιστούν: Γκασπάρ Ουλιέλ, Λουί Γκαρέλ, Λέα Σεντού, Ζερεμί Ρενιέ


περίληψη
Διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, η ψυχεδελική, διεισδυτική κινηματογραφική ματιά του Μπερτράν Μπονελό καταγράφει το πορτρέτο μιας καλλιτεχνικής ιδιοφυϊας που βασανίστηκε από την ίδια την εύθραυστη φύση του.
υπόθεση
Τα μεγάλα πάθη και οι αυταπάτες καθώς επίσης και το ανοικονόμητο ταλέντο του μεγάλου σχεδιαστή μόδας Υβ Σεν Λοράν συνθέτουν έναν ύμνο για την άσωτη ζωή ενός αμετανόητου μπον βιβέρ που δε μπορείς παρά να ζηλεύεις, να φθονείς αλλά και να λατρεύεις ταυτόχρονα.
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=77TeBZs2XLQ

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

THE WINTERΦαντασίαςΈγχρωμηΔιάρκεια: 105'
Παραγωγή: Βρετανία - Ελλάδα Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αλμπάνης, Εφη Παπαθεοδώρου, Βαγγέλης Μουρίκης


περίληψη
Μια άκρως ατμοσφαιρική ταινία, με φαντάσματα, στοιχειωμένα σπίτια, τραγικούς χαρακτήρες αλλά και έντονες επιρροές από τον Λάβκραφτ και Πόε.
υπόθεση
Ο ρομαντικός συγγραφέας Νίκος εγκαταλείπει το Λονδίνο λόγω της οικονομικής κρίσης και εγκαθίσταται στο εγκαταλειμμένο, μισοκαταστραμμένο πατρικό του σπίτι στη Σιάτιστα. Τον ενδιαφέρει βασικά να ξεδιαλύνει τις παράξενες συνθήκες θανάτου του πατέρα του, που χαρακτηριζόταν παράξενος και χώρισε με τη γυναίκα του...
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=FfmlTgJ77A8

Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ

UN ILLUSTRE INCONNUΘρίλερΈγχρωμηΔιάρκεια: 118'
Παραγωγή: Γαλλική Σκηνοθεσία: Ματιέ Ντελαπόρτ
Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Κασοβίτς, Μαρί Ζοζέ Κροζ


περίληψη
Το σκηνοθετικό και συγγραφικό δίδυμο Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ Ντε Λα Πατελιέρ επιστρέφει μετά την εισπρακτική επιτυχία του «Για όλα Φταίει το Όνομα σου» και του 22 Σφαίρες, με πρωταγωνιστή τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό Ματιέ Κασοβίτς.
υπόθεση
Ο Σεμπαστιάν Νικολά πάντα ονειρευόταν ότι είναι κάποιος άλλος. Αλλά δεν είχε καθόλου φαντασία. Έτσι αντιγράφει. Παρατηρεί τους ανθρώπους που συναντά, και στη συνέχεια τους μιμείται. Περνάει μέσα από τις ζωές τους. Αλλά κάποια ταξίδια δεν έχουν δρόμο επιστροφής.
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=MHtrGGH65Lc

ΛΕΥΚΟΣ ΘΕΟΣ

FEHER ISTEN / WHITE GODΚοινωνικήΈγχρωμηΔιάρκεια: 119'
Παραγωγή: Ουγγαρία - Γερμανία - Σουηδία Σκηνοθεσία: Κορνέλ Μουντρούκτσο
Πρωταγωνιστούν: Ζόφια Πσότα, Σάντορ Ζότερ, Λίλι Μονόρι, Λιλ Χόρβαθ


περίληψη
Η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του Κόρνελ Μούντρουτσο Λευκός θεός, είναι μια ιστορία προειδοποίησης στις σχέσεις μεταξύ «ανώτερων» και «κατώτερων» πλασμάτων. «Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», εξόριστος και προδομένος, επαναστατεί απέναντι στα πρώην «αφεντικά» του… Από τον σκηνοθέτη των ταινιών «Στο δέλτα», «Ο στοργικός γιος, Υπόθεση Φρανκενστάιν» και «Γιοχάνα». Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του φετινού Φεστιβάλ Καννών.
υπόθεση
Η 13χρονη Λίλη προσπαθεί να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν. Απογοητευμένη, τα βάζει με τον πατέρα της για την «εξαφάνιση» του φίλου της. Η Λίλη ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Ο Χάγκεν από τη μεριά του επίσης προσπαθεί να επιστρέψει στη φίλη του. Παλεύοντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν έναν σκύλο. Μάλιστα όταν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, και το μέλλον του δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι που έχουν κατακλύσει την πόλη, θα εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Και μόνο η Λίλη, ίσως, είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τη «μάχη» ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο.
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=morSs_f3lxg



Πηγή : clickatlife.gr


Νέα πτώση για το ρούβλι, καταρρέει το Χρηματιστήριο της Μόσχας



Το ρούβλι δεν μπόρεσε να κρατήσει τα κέρδη που κατέγραψε μετά τη δραματική αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 17%, γεγονός που δείχνει ότι η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου ξεπερνά την προσπάθεια της Μόσχας να αντιμετωπίσει την κρίση του νομίσματός της, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Το ρούβλι έχασε τα κέρδη έως και 10,8% που σημείωσε μετά το άνοιγμα της αγοράς και λίγο πριν τις 12 (ώρα Μόσχας) διαπραγματευόταν με απώλειες 0,3% στα 64,6320 ρούβλια ανά δολάριο.
Ο κυριότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας καταβαραθρώθηκε με πτώση 12,06% και η απόδοση των 10ετών ρωσικών κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκε περισσότερο από δύο ποσοστιαίες μονάδες και ξεπέρασε το 15% για πρώτη φορά.

Η Διοικητής της ρωσικής κεντρικής τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα δυσκολεύεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων την τελευταία 6ετία, εν μέσω κυρώσεων για την Ουκρανία και της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου. Η αύξηση των ρωσικών επιτοκίων ανακοινώθηκε χθες το βράδυ μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια υποτίμηση που σημείωσε το ρούβλι τα τελευταία 16 χρόνια.

Το κόστος της υποτίμησης του ρουβλιού είναι οξύ, καθώς ο πληθωρισμός κυμαίνεται σε ένα υψηλό 3ετίας και πλέον και οι παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας στην αγορά συναλλάγματος μειώνουν τα διαθέσιμα της χώρας. Το συναλλαγματικό απόθεμα της Ρωσίας μειώθηκε στο χαμηλό 5ετίας ποσό των 416 δισ. δολαρίων, καθώς η κεντρική τράπεζα δαπάνησε πάνω από 80 δισ. δολάρια φέτος στην προσπάθεια να συγκρατηθεί η μεγαλύτερη ετήσια υποτίμηση του ρουβλιού από το 1998.


Πηγή : tanea.gr


Σοκ στην Κρήτη: 11χρονη η μάνα - 14χρονος ο πατέρας



Η 29χρονη γιαγιά -μητέρα της 11χρονης- είχε καταθέσει μήνυση κατά του 14χρονου πατέρα. Πώς γνωρίστηκαν. Ποια η συγγενική τους σχέση. Τι ερευνούν οι Αρχές.

Κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας της 11χρονης μητέρας στην Κρήτη, εξετάζουν οι αρχές προκειμένου να διαλευκάνουν πώς ένα παιδί, γέννησε παιδί και ποιο ρόλο έπαιξαν στην ιστορία αυτοί οι ενήλικες. Οι γονείς, οι συγγενείς. Η εισαγγελία με επείγον έγγραφο της ζητά η 11χρονη που γέννησε χθες το υγιέστατο κοριτσάκι, να μείνει το νοσοκομείο μέχρι να εξεταστεί από ψυχίατρο και να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται. Στο νοσοκομείο θα μείνει έως το τέλος της εβδομάδας.

H 29χρονη γιαγιά

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν κυρίως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το 11χρονο κορίτσι και αν αυτές είναι κατάλληλες για να μεγαλώσει τόσο η ίδια όσο και το νεογέννητο παιδί της.

Στο μικροσκόπιο των κοινωνικών υπηρεσιών όλο το οικογενειακό περιβάλλον, την ώρα που η 29χρονη γιαγιά (η μητέρα της 11χρονης), έχει ήδη ζητήσει να αναλάβει την επιμέλεια του νεογέννητου βρέφους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να το φροντίσει μαζί με την κόρη της και το μικρότερο παιδί της.

Η 29χρονη είχε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 14χρονου πατέρα για αποπλάνηση της 11χρονης κόρης της.

Ο 14χρονος πατέρας

Η οικογένεια της 11χρονης, φιλοξενούσε τον 14χρονο -που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανιψιός τους- προκειμένου εκείνος να βρει δουλειά. Οι δύο ανήλικοι, ανέπτυξαν ερωτική σχέση της ώρες που έμεναν μόνου στο σπίτι και φρόντιζαν το μικρότερο αδελφάκι της 11χρονης.

Συγγενικό πρόσωπο αποκάλυψε στη μητέρα τις σχέσεις της 11χρονης κόρης της με τον 14χρονο και τότε εκείνη τον απείλησε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Στο σπίτι έγινε άγριος καυγάς και η 29χρονη (γιαγιά του νεογέννητου), υπέβαλε τον Μάιο μήνυση για αποπλάνηση της 11χρονης κόρης της. Ο ανήλικος εγκατέλειψε τις Αγιές Παρασκιές και εξαφανίστηκε. Τότε η 11χρονη ήταν ήδη στον τρίτο μήνα κύησης.

Λίγους μήνες αργότερα, με την εγκυμοσύνη της ανήλικης να είναι προχωρημένη, η οικογένεια εγκατέλειψε το χωριό προκειμένου να αποφύγει τα σχόλια, μέχρι τη στιγμή της γέννησης του βρέφους που έφερε στο φως την ιστορία.


Πηγή : thetoc.gr


Στη Βουλή συνοδεία αστυνομικών οι προφυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής




Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Άδεια να μεταβούν στη Βουλή και να ψηφίσουν στις τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας δίνει η εισαγγελική αρχή στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Είναι η πρώτη φορά που τους δίνεται άδεια εκτός των περιπτώσεων που αφορούσαν την άρση της ασυλίας τους, ώστε να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελέας έκρινε αυτή τη φορά πως πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα.

Πάντως, ανάλογη άδεια δεν τους είχε δοθεί κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η άδεια του επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού αφορά τους προσωρινά κρατουμένους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη. Η θέση τους, όπως έχει εκφραστεί, μέχρι τώρα, είναι πως δεν θα ψηφίσουν θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στον Στάθη Μπούκουρα, αναμένεται να δοθεί και σε αυτόν η σχετική άδεια, ο οποίος μάλιστα έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει θετικά. Πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο κ. Μπούκουρας και σήμερα αναμένεται εκτός απροόπτου το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.


Πηγή : enikos.gr


7 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να απολογηθείτε


Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όποτε κάνουμε κάτι που δεν είναι σωστό, ζητάμε συγγνώμη και προχωράμε. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πράγματα που μας προκαλούν ενοχή, ενώ δεν θα έπρεπε. Ακολουθούν 7 περιπτώσεις όπου η απουσία συγγνώμης δεν σημαίνει αυτόματα και ότι σας λείπει και το φιλότιμο!

                                                   Επειδή πηγαίνετε για ύπνο νωρίς

Είναι πολύ δελεαστικό να βγαίνει κανείς κάθε βράδυ έξω ή να ξενυχτάει βλέποντας συνεχόμενα επεισόδια από την αγαπημένη του σειρά. Αν, όμως, είστε κουρασμένοι και θέλετε να πάτε νωρίς για ύπνο, κανένα πρόβλημα. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την ευτυχία σας και έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες. Επιπλέον, βοηθάει στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων και στη μείωση εμφάνισης της παχυσαρκίας. Αρπάξτε το μαξιλάρι σας και μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα.


                                                               Επειδή είπατε «όχι»


Σας έχουν αναθέσει επιπλέον δουλειά; Έχετε πάρα πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις; Μερικές φορές το να λέει κανείς «όχι» δεν είναι κακό. Αντίθετα, σας προστατεύει από το να αναλάβετε περισσότερα από όσα μπορείτε να διαχειριστείτε και να πάθετε υπερκόπωση. Προσπαθήστε να αναλαμβάνετε ένα πράγμα τη φορά και μη φοβάστε να αρνηθείτε σε κάτι που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κάνετε.



                                                        Επειδή πήγατε διακοπές

Το να πάρετε μερικές μέρες άδεια δεν είναι κακό. Είναι δικαίωμά σας. Οι διακοπές θα σας γεμίσουν με θετικά συναισθήματα και θα μειώσουν τα επίπεδα του στρες.


                          Επειδή δώσατε τέλος σε μία φιλική σχέση που δεν σας έκανε καλό


Το να βάλει κανείς τέλος σε μία φιλική σχέση που είναι «τοξική» είναι σε πολλές περιπτώσεις πιο δύσκολο και από τον χωρισμό. Μερικές φορές, πρέπει να σκεφτείτε τον εαυτό σας, και αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεστε. Κάνοντας την επιλογή να αποκλείσετε έναν άνθρωπο από τη ζωή σας μπορεί να είναι η καλύτερη κίνηση που κάνετε για την υγεία σας. Ταυτόχρονα, έρευνες δείχνουν ότι το άγχος είναι κολλητικό. Όσο περισσότερο αγχωμένος είναι κάποιος από το κοντινό σας περιβάλλον, τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να επηρεαστείτε, οπότε απομακρυνθείτε από τέτοιες καταστάσεις χωρίς ενοχή.


                                Επειδή δεν απαντήσατε αμέσως σε ένα email της δουλειάς

Λόγω της τεχνολογίας και της πρόσβασης που έχουμε σε αυτή, η πίεση του να απαντάει κανείς στα email του έχει αυξηθεί σημαντικά. Το θέμα είναι ότι τα «Εισερχόμενα» του email σας, σας προκαλούν άγχος και δεν πειράζει να κάνετε ένα διάλειμμα. Για την ακρίβεια, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν τσεκάρουν καν τα email τους το πρωί. Ο ιδρυτής του Tumblr, David Karp, για παράδειγμα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κοιτάζει τα email του μόνο αφού φτάσει στο γραφείο.


                                           Επειδή θέλετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας


Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν να μένουν μόνοι τους με τις σκέψεις τους, όταν το επιθυμούν νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν για αυτό. Το να περνά κανείς χρόνο με τον εαυτό του έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως ότι βοηθάει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και μπορεί να σας διδάξει τον αυτοέλεγχο.


                                            Επειδή βάζετε τον εαυτό σας πάνω από όλα

Το να είστε εσείς καλά είναι απαραίτητο για να έχετε μία καλή ζωή, άρα είναι σημαντικό να είστε εσείς προτεραιότητα για να είστε υγιείς. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το να είστε πάνω από όλα δεν έχει να κάνει με εγωισμό αλλά με το να νιώθετε καλά πνευματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά και σωματικά.


Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 7 things you should never apologize for που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.



Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»



Τη διαβεβαίωση ότι η βιωσιμότητα του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» είναι διασφαλισμένη επανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στις εργασίες του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Συλλόγων και Εργαζομένων του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, «η χρηματοδότηση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος και αφορά συνταξιούχους και ασφαλισμένους γίνεται από το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους από τον κρατικό προϋπολογισμό, στον οποίο έχουν ήδη εγγραφεί τα αντίστοιχα ποσά».

Στη συνέχεια, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Μονάδας Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Η λειτουργία της Μονάδας νομοθετήθηκε πρόσφατα, μετά τη θεσμοθέτηση δύο επιμέρους προγραμμάτων: «Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» και «Κατ΄ οίκον κοινωνική φροντίδα».

Στα προγράμματα αυτά εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και φορείς, οπότε κρίθηκε απαραίτητη η λειτουργία μιας Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε), ώστε να επιτυγχάνεται ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματικότερη συνεργασία των εμπλεκομένων.

Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας εξήγγειλε ότι αναμένεται να υπογραφεί σύντομα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει:

- τα νέα κριτήρια ένταξης ωφελουμένων στο πρόγραμμα, ΑμεΑ, ανήμπορων, ανασφάλιστων και ηλικιωμένων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες τους

- την απρόσκοπτη και εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση για να μην παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη πληρωμή των εργαζομένων

- τις διαδικασίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εργαζομένων

- την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού (αυτοκίνητα κ.λπ.).


Πηγή : zougla.gr


Μειώσεις 20% στις τιμές του φυσικού αερίου το 2015




Μειώσεις 20% στις τιμές του φυσικού αερίου για βιομηχανίες και οικιακούς καταναλωτές αναμένονται στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο, η πτώση της τιμής από τον Ιανουάριο εκτιμάται σε 5% ενώ το Μάρτιο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 20% και προστίθεται στην έκπτωση 15% που επιτεύχθηκε πέρυσι ύστερα από τις διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με την Gazprom.
Η μείωση οφείλεται στη σύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου με τις αντίστοιχες του πετρελαίου με υστέρηση τριών μηνών. Ο κ. Παπαγεωργίου εκτίμησε, δε, ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα συνεχιστεί, καθώς σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές το πετρέλαιο μπορεί να πέσει ακόμη και στα 40 δολάρια το βαρέλι, εξέλιξη που θα έχει θετικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.
Η ΔΕΠΑ επεξεργάζεται παράλληλα νέα φόρμουλα τιμολόγησης προκειμένου οι μειώσεις στις τιμές να έχουν διάρκεια μέσα στο 2015.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο υφυπουργός:
-Είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις της Αζερικής SOCAR με τη γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της ΕΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.
Μία από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι η μεταβίβαση σε δεύτερο χρόνο του 17% των μετοχών από τη SOCAR προκειμένου το ποσοστό της να πέσει στο 49%.
-Δεν αποκλείεται αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου με θέμα την παράταση ισχύος των εκπτώσεων στα βιομηχανικά τιμολόγια, εφόσον ζητηθεί από την Κομισιόν προκειμένου το θέμα να εξετασθεί σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην αγορά (π.χ. δημοπρασίες ενέργειας από τη ΔΕΗ) που επίσης οδηγούν σε χαμηλότερα τιμολόγια για τη βιομηχανία. Επίσης αναμένεται και εισήγηση της ΔΕΗ για τη λήψη απόφασης.
-Η ματαίωση του αγωγού South Stream οδηγεί ήδη σε συζητήσεις για επίσπευση του διπλασιασμού της χωρητικότητας του αγωγού ΤΑΡ στα 20 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, από 10 δισ. που είναι ο αρχικός σχεδιασμός.
-Αυτήν την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, στο οποίο περιλαμβάνονται και κίνητρα για την αυτονόμηση μεμονωμένων ιδιοκτησιών από την κεντρική θέρμανση για εγκατάσταση ατομικών καυστήρων φυσικού αερίου.
Ο υφυπουργός επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη να προστατευθούν οι μεγάλες προσπάθειες των τελευταίων ετών, τα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια στον τομέα της ενέργειας και οι θυσίες των ελλήνων πολιτών που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.
"Είναι μεγάλη η ευθυνη του πολιτικού συστήματος να κάνει αυτό που πρέπει. Τη σταθερότητα κανείς δεν δικαιούται να την ανατρέψει και να υπονομεύσει τις προοπτικές ενός καλύτερου μέλλοντος" κατέληξε ο υφυπουργός.

Πηγή


Το άλλο πρόσωπο των Αμερικάνων αστυνομικών : Κάλεσαν αστυνομικό να συλλάβει μία μητέρα που έκλεψε πέντε αυγά και εκείνος της γέμισε τα ντουλάπια με τρόφιμα



Παράδειγμα ανθρωπιάς έδειξε ένας αστυνομικός …
από την Αλαμπάμα, όταν τον κάλεσαν να συλλάβει μια μητέρα πέντε παιδιών, γιατί έκλεψε από ένα

σούπερ μάρκετ τρία αυγά για να ταΐσει τα παιδιά της.

Ο Γουίλιαμ Στέισι, τους άφησε όλους άφωνους, αφού αντί να συλλάβει την δυστυχισμένη αυτή μητέρα, της αγόρασε τα αυγά και την άφησε να πάει σπίτι της και να μαγειρέψει στα παιδιά της.
Μάλιστα δεν έμεινε εκεί. Κινητοποίησε όλους τους συναδέλφους του, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, μάζεψε τρόφιμα και τα πήγε στο σπίτι της γυναίκας, η οποία δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει από τη συγκίνηση.
«Η τελευταία φορά που είδα τα ντουλάπια μου γεμάτα ήταν όταν ήμουν 12 χρονών και έμενα με την γιαγιά μου. Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω», είπε η 47χρονη γυναίκα.



Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Όλοι έσπευσαν να δώσουν ότι μπορούσαν, ώστε και η γυναίκα αυτή να περάσει ευχάριστα τις γιορτές.
Η 47χρονη κάθε εβδομάδα παίρνει μια επιταγή από την πρόνοια, ώστε να μπορέσει να μαγειρέψει κάτι για τις δύο κόρες της, την ανιψιά της και τα δύο εγγονάκια της, ενός και τριών ετών.



Όμως την περασμένη εβδομάδα η επιταγή αυτή χάθηκε, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν να φάνε δύο ολόκληρες μέρες.
Τότε η γυναίκα πήγε στο σούπερ μάρκετ, έχοντας στην τσέπη της μόνο ένα δολάριο και 25 σεντς για να αγοράσει αυγά. Όμως για κακή της τύχη της έλειπαν 50 λεπτά, κι έτσι πάνω στην απελπισία της έβαλε τα πέντε αυγά στην τσέπη της. Τα αυγά έσπασαν κι έτσι οι υπεύθυνοι κάλεσαν την αστυνομία.
Τότε εμφανίστηκε ο αστυνομικός, ο οποίος έπεισε τους ιδιοκτήτες να μην υποβάλουν μήνυση και της αγόρασε τα αυγά για τα παιδιά.
«Ελπίζω να μην το ξανακάνει. Προσεύχομαι να μην το κάνει και πιστεύω ότι έτσι θα γίνει», είπε ο αστυνομικός, ο οποίος και φρόντισε ώστε για ένα μεγάλο διάστημα, η οικογένεια να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με τρόφιμα.




Πηγή : star.gr, policeonline.gr



ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ





Γράφει η Ζαχαρούλα Γριέλα
                 Δικηγόρος


Ο γονέας με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο διατηρεί το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας με αυτό.

Στο περιεχόμενο του δικαιώματος, ανήκει πρωτίστως η προσωπική συνάντηση με το παιδί, η συναναστροφή του γονέα  με αυτό, η κοινή τους ψυχαγωγία και διασκέδαση και ευρύτερα, η τηλεφωνική επικοινωνία και αλληλογραφία.

Βασικός σκοπός του δικαιώματος επικοινωνίας είναι: α) η διατήρηση του ψυχικού δεσμού μεταξύ γονέα και τέκνου, β) η αποτροπή της μεταξύ τους αποξένωσης, γ) η ικανοποίηση των αισθημάτων αγάπης και  φροντίδας  και δ) η δημιουργία ασφάλειας στο παιδί.

Ο κανόνας της λειτουργικής φύσης των οικογενειακών δικαιωμάτων, με την έννοια ότι αυτά αποτελούν συγχρόνως και καθήκοντα του φορέα τους, βρίσκει στο δικαίωμα επικοινωνίας μία εξαίρεση: Δεν υφίσταται νομική υποχρέωση επικοινωνίας.

Δυστυχώς όμως, εξ αυτού του λόγου, ακριβώς δηλαδή επειδή δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει  τον γονέα να διατηρεί την επικοινωνία με το παιδί του, γεννώνται πολλά προβλήματα στην άσκηση του δικαιώματος της επικοινωνίας, που συνήθως καταλήγουν στη μη άσκησή του καθόλου από το γονέα που έχει το δικαίωμα. Αυτό το φαινόμενο,  οφείλεται στην καταχρηστική άσκηση των δικαιωμάτων είτε από τον ένα είτε από τον άλλο γονέα.

Πιο συγκεκριμένα,  υπάρχουν περιπτώσεις –και είναι οι περισσότερες-  όπου ο γονέας, ο οποίος   ασκεί το δικαίωμα της επικοινωνίας, ασκεί αυτό κατά το δοκούν, χωρίς σταθερή επικοινωνία, αδιαφορώντας για το πρόγραμμα του παιδιού, αρνούμενος να αντιληφθεί την ψυχολογική πίεση και, ενδεχομένως, την απογοήτευση που μπορεί να προκαλεί στο παιδί η συμπεριφορά του, την οποία εκλαμβάνει ως απόρριψη. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι, το παιδί να αρνείται στο μέλλον να ακολουθεί το γονέα και να επέρχεται σταδιακά  η αποξένωσή του από αυτόν. 

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οι περιπτώσεις, όπου την ευθύνη για τη μη άσκηση του δικαιώματος της επικοινωνίας, φέρει ο γονέας που έχει την επιμέλεια του τέκνου. Είναι χαρακτηριστικές συμπεριφορές όπου γονέας παρεμποδίζει την επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο γονέα με διάφορα προσκόμματα και για την επίτευξη του σκοπού της ματαίωσης του δικαιώματος του γονέα, επηρεάζει το παιδί,  προκαλώντας του με πειθώ την αρνητική συμπεριφορά απέναντι στον άλλο γονέα, τον οποίο συνήθως απαξιώνει, μειώνει ή ακόμη και εξυβρίζει. Σ’αυτήν την περίπτωση έχουμε καταχρηστική άσκηση της επιμέλειας, αφού η επιμέλεια ασκείται  κατά τρόπο αντίθετο με το σκοπό της, που είναι η  δημιουργία μιας υγιούς και ολοκληρωμένης ψυχοσωματικά προσωπικότητας, προς την οποία συμβάλλει η επικοινωνία και η εξοικείωση του παιδιού με το φυσικό του γονέα.

Η οποιαδήποτε σε βάρος του παιδιού δυσμενής συνέπεια από την επικοινωνία μπορεί να αποτραπεί με τον περιορισμό της, αρκεί να οριστούν από το αρμόδιο Δικαστήριο τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού σε είδος και σε έκταση, κρίνοντας πάντοτε με  γνώμονα το συμφέρον του τέκνου.
Σε κάθε περίπτωση οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν και να αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα του ρόλου του καθενός στη ζωή και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού τους, ώστε να αποφεύγονται οι καταχρηστικές συμπεριφορές από όποιον και αν προέρχονται, διότι αυτές μόνο σε βάρος του ίδιου του παιδιού στρέφονται. Αλλωστε, τα παιδιά είναι οι αυστηρότεροι κριτές και πάντα μας κρίνουν!












ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΓΚΡΙΕΛΑ



Τι έψαξαν στο Google οι Ελληνες το 2014;



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Google έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών της. Στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε φυσικά η Αμφίπολη, καθώς οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στον Τύμβο Καστά μονοπώλησαν το ενδιαφέρον κοινού και Μέσων Ενημέρωσης, ενώ τέσσερις από τις δέκα πρώτες θέσεις κατέλαβαν -άμεσα ή έμμεσα- οι εκλογές του περασμένου Μαΐου. Αναλυτικά:

αμφιπολη
εκλογες 2014
nerit
eurovision 2014
που ψηφιζω
βασεις 2014
mundial 2014
ypes
iphone 6
αποτελεσματα εκλογων

Οσον αφορά τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις προσώπων, τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Robin Williams και Σάκης Μπουλάς που έφυγαν από τη ζωή μέσα στη χρονιά, ενώ άλλοι τρεις αποθανόντες βρίσκονται στη δεκάδα. Πρόκειται για τους Αντώνη Βαρδή, Αννα Πολάτου και Τζένη Βάνου.

robin williams
σακης μπουλας
jennifer lawrence
σουμαχερ
conchita
αντωνης βαρδης
αννα πολατου
τζενη βανου
μελινα ασλανιδου
καρνεζης

Στην κορυφή, τέλος, των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων γεγονότων βρέθηκαν οι φετινές εκλογές, με τα αθλητικά event να καταλαμβάνουν έξι από τις συνολικά δέκα θέσεις.

εκλογες 2014
eurovision 2014
mundial 2014
the voice
πανελληνιες 2014
ολυμπιακος μαντσεστερ
μουντομπασκετ 2014
roland garros (355)
τελικος κυπελλου 2014
nba playoffs 2014


Πηγή : protothema.gr


Μειώθηκαν οι απασχολούμενοι στο λιανικό εμπόριο στο γ' τρίμηνο 2014



Πτώση παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Απασχολούμενων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο το τρίτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο υποχώρησε κατά 1,0% στο τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε μείωση κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%.

Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, του τρίτου τριμήνου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δευτέρου τριμήνου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 0,9%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση κατά 0,3%.

Σημειώνεται πως σκοπός του δείκτη είναι η μέτρηση της μεταβολής των απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, ανά τρίμηνο.

Στην κατάρτιση του δείκτη περιλαμβάνεται ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εργάζονται στην επιχείρηση, ανεξάρτητα από την ιδιότητα (ιδιοκτήτες, συνέταιροι και μέλη των οικογενειών τους) και την ειδικότητά τους (διευθυντές, πωλητές, βοηθητικό προσωπικό) και ανεξάρτητα αν εργάζονται προσωρινά ή εποχικά, με πλήρη ή μερική απασχόληση, με αμοιβή ή χωρίς αμοιβή.

Συγκεκριμένα, για την έρευνα επιλέγηκαν συνολικά 754 επιχειρήσεις από 11 κατηγορίες ομαδοποιημένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.


Πηγή : in.gr



Βενιζέλος σε Τσίπρα: «Αγόρι μου θέλεις να βουτηχτείς στα σκ@τ@; Θα σε γα@@σουν με το που θα αναλάβεις!»


- Ο διάλογος σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έγινε στην πρόσφατη συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα
- Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών
- Οι συμβουλές του Βενιζέλου στο νεόκοπο Τσίπρα
- Όλος ο διάλογος!
Λέξεις που μπορεί να κάνουν κάποιους να κοκκινίσουν ειπώθηκαν σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χρ. Παπαχρήστου, και την στήλη του στα ΝΕΑ στην συνάντηση που είχε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο διάλογος σύμφωνα με τον δημοσιογράφο έχει ως εξής:

Βενιζέλος: «Μα, τι σε έχει πιάσει και θέλεις ντε και καλά να βουτηχτείς στα σκατά; Τι βιάζεσαι; Περίμενε. Έτσι κι αλλιώς, θα γίνεις κάποια στιγμή»

Τσίπρας: «Γιατί πρέπει απαραίτητα να βουτηχτώ στα σκατά; Θα τα καταφέρουμε έτσι, που να μη χρειαστεί να γίνει τίποτε από όλα αυτά»

Βενιζέλος: «Αγόρι μου δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γ@@@σουν με το που αναλάβεις...».

Ο διάλογος σύμφωνα με την εφημερίδα έγινε όταν έφυγαν οι δημοσιογράφοι και έκλεισαν οι κάμερες.


Πηγή : newsit.gr