Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Σενάρια πρόωρων εκλογών





 Πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο του 2018; Η τον Μάιο του 2019;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατσαβού στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Δύο χρόνια συμπληρώνονται την Τετάρτη από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Κανείς δε ξέρει αν στο… μυαλό του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σε μια τακτική πολιτικού αιφνιδιασμού.

Το βέβαιο είναι πως ερωτήματα και προβληματισμοί δημιουργούνται μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, για τη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη Νέα Δημοκρατία μελετούν όλα τα πιθανά σενάρια και εκτιμούν ότι η θέση της κυβέρνησης για αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές φέρνει πιο κοντά την εκτίμηση για διπλές κάλπες τον Μάιο του 2019, δηλαδή εθνικές εκλογές μαζί με ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, αναφέρουν στελέχη της οδού Πειραιώς, η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει προηγηθεί καμία εκλογική αναμέτρηση μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ούτε αυτοδιοικητικές ούτε ευρωεκλογές. Αντίθετα, αν οι βουλευτικές εκλογές συμπέσουν με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019, τότε η κυβέρνηση θα έχει μειώσει το ρίσκο της μεγάλης αποχής που «σημαδεύει» τις ευρωπαϊκές κάλπες, ενώ θα προσθέσει στον προεκλογικό της λόγο ένα ευρωπαϊκό περίβλημα με κεντρικό μήνυμα «μάχη για μια καλύτερη Ευρώπη».

Το σενάριο αυτό, λένε πολιτικοί αναλυτές, θα μπορέσει να δώσει στον Αλέξη Τσίπρα μια προεκλογική «σανίδα σωτηρίας» απέναντι στα νέα μέτρα που θα ισχύουν, αφού θα έχει μεταθέσει την ατζέντα από ένα πεδίο προνομιακό για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Το δεύτερο σενάριο που μελετούν στη Ν.Δ. είναι να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο του 2018, σε ένα χρόνο από τώρα, πριν ισχύσουν τα νέα μέτρα του 2019. Ο προβληματισμός όμως που υπάρχει από τους πολιτικούς αναλυτές είναι αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει τον πήχυ της νέας αξιολόγησης σε μια συγκυρία που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια για επιβολή νέων μέτρων. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο του πολιτικού «ατυχήματος», είτε αυτό προέλθει από σκάνδαλα είτε από γεγονότα που θα οφείλονται σε κρατική ολιγωρία.

Στο πνεύμα αυτό, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει από όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να υπάρχουν σαφής «γραμμή» και πολιτική θέση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και κλίμα ενότητας μεταξύ των κορυφαίων της Ν.Δ. Στις προθέσεις του προέδρου της Ν.Δ. είναι να ζητήσει εντατικοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εντός της Βουλής αλλά και εκτός του Κοινοβουλίου με επισκέψεις στο Λεκανοπέδιο και την περιφέρεια.

Το στοίχημα της κ. Μητσοτάκη είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς και ειδικά των νέων που πληρώνουν την πολυετή κρίση στη χώρα μας. Στο εσωκομματικό μέτωπο, η Ν.Δ. στοχεύει στην ανανέωση των ψηφοδελτίων με φρέσκα και νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά της αλλά σε συνδυασμό με έμπειρα στελέχη που έχουν πολλά να προσφέρουν ώστε να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα.

«Παράθυρο» για διπλές από Σκουρλέτη

Το «παράθυρο» για σενάριο διπλών εκλογών άνοιξαν οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, τον Ιούνιο:
«Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσης θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα, αν θα αλλάξει λοιπόν η ημερομηνία, θα είναι έτσι ώστε να πάμε πιο πέρα, πιο πίσω δηλαδή. Εγώ θεωρώ απαραίτητο το να αποσυσχετιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών από εκείνη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Λειτουργεί παραμορφωτικά για το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών το να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι άλλο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοιου είδους, αν θέλετε, υπερπολιτικοποίηση, υπερκομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.




Οι αντιεξουσιαστές αμαύρωσαν την μνήμη του Παύλου Φύσσα καίγοντας αυτοκίνητα και καταστρέφοντας καταστήματα



Αντί να τιμήσουν την μνήμη ενός παιδιού που έχασε την ζωή του από ένα δολοφόνο μέλους της Χρυσής Αυγής, αμαύρωσαν για ακόμα μία φορά την μνήμη του καίγοντας και καταστρέφοντας περιουσίες αθώων πολιτών.

Όλα άρχισαν όταν οι γνωστοί κουκουλοφόροι των Εξαρχείων είπαν να αμαυρώσουν την μνήμη του Παύλου Φύσσα και να τα βάλουν με την αστυνομία. Φτάνοντας στη συμβολή της οδού Τρικάλων με τη Μεσογείων, λίγο πριν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι νεαροί αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.


Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και  οι αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι ξέσπασαν καίγοντας αυτοκίνητα πολιτών και σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων. 

Από την μανία των αντιεξουσιαστών που μόνο τον θάνατο του Παύλου Φύσσα δεν είχαν στον νου τους τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και όπως ακούγεται έγιναν πέντε συλλήψεις χωρίς αν ξέρουμε την κατάληξη των συλληφθέντων.

Με αυτά τα επεισόδια αμαυρώθηκε η μεγάλη πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή της συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του, η οποία είχε ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος και θα κατέληγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Δεν έφτανε η μανία των αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων κατά περιουσιών ιδιωτών και αργότερα είπαν να προσπαθήσουν να κάψουν και κανένα αστυνομικό, πραγματοποιώντας επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες, τα ξημερώματα, εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησαν στις 2:30, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ανάλογα επεισόδια έγιναν αργότερα στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός και φυσικά δεν έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις.






Τεράστιες οι συνέπειες από την πετρελαιοκηλίδα: Έως και τα 500 εκατ. ευρώ οι απώλειες



Ορατός ο κίνδυνος απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας σε αλιεία, εστίαση, τουρισμό, μαρίνες και ενοικιάσεις σκαφών ή εμπόριο εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας  

Τεράστια πλήγματα στην Πειραϊκή αλλά κι ευρύτερα παράκτια οικονομία της Αττικής επιφέρει η ολιγωρία της κυβέρνησης η οποία άφησε να επεκτείνεται η καταστροφική πετρελαιοκυλίδα στην περιοχή της Σαλαμίνας δίχως άμεση παρέμβαση επί δύο ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, πρόκειται για μια νέα συνθήκη που θα οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα μια ήδη δύσκολη από πλευράς ανεργίας, υπανάπτυξης και κοινωνικών προβλημάτων περιοχή. Μια ζώνη που ενδέχεται να επιβαρυνθεί με απώλειες στο τοπικό της ΑΕΠ έως και περίπου 500 εκατ. ευρώ αν δεν υπάρξουν άμεσες μέριμνες, σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς της αντανάκλασης της πρόσφατης κρίσης που ξέσπασε. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Κερατσινίου και Δραπετσώνας  κ. Νίκος Πέτσας «η προχθεσινή ρύπανση από το πετρελαιοφόρο δεν ήταν η μοναδική για την περιοχή  Κερατσινίου Δραπετσώνας που σε σταθερή βάση είναι πολλαπλώς περιβαλλοντικά επιβαρυμένη. Η τωρινή ολοκληρωτική πλέον θαλάσσια ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα ήρθε απλά να επικυρώσει το μέγεθος της αδιαφορίας, προκάλεσε ολοκληρωτική με τη σειρά της ζημιά στους επαγγελματίες με παραθαλάσσια καταστήματα, έκανε απαγορευτικό το ψάρεμα στους μικροεπαγγελματίες ψαράδες και πλημμύρισε με πετρέλαιο το λιμανάκι των Αλιέων».
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μείζον είναι το πρόβλημα σε ό,τι αφορά τους τοπικούς αλιείς οι οποίοι βλέπουν μια περιοχή δράσης κι ενεργοποίησης τους να ερημώνει με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό. Ας μην ξεχνάμε πως για την πειραϊκή οικονομία η αλιεία και η ιχθυόσκαλα αποτελούν πνεύμονα απασχόλησης κι ανάπτυξης με επίδραση σε πόλεις όπως το Πέραμα, το Κερατσίνι – Δραπετσώνα και φυσικά το νησί της Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε να συνεπάγεται και μια πρωτοφανή κρίση για την οποία κανένας δεν μιλά. Πολύ περισσότερο η αρνητική επίδραση της πετρελαιοκηλίδας εντείνεται, αν αναλογιστούμε τη ζημιά που επήλθε στην τουριστική ζωή μιας περιοχής που έχει επενδύσει σημαντικά στην καφεστίαση όπως είναι οι περιοχές Α’ και Β’ Πειραιά. 

Συγκεκριμένα όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης «μια πρώτη αρνητική εξέλιξη είναι πως η περίοδος έως και τις αρχές Οκτωβρίου που τουριστικά ο Πειραιάς κινείται και δέχεται επισκέψεις, θα νεκρώσει. Ακόμα και στο καλύτερο σενάριο της ρύπανσης για δύο με τρεις εβδομάδες, η πόλη μας θα υποστεί ζημιά καθώς θα χαθεί η τελευταία περίοδος της καλοκαιρινής σεζόν. Όμως οι παράπλευρες απώλειες είναι μεγάλες εκτός της εστίασης και της βιομηχανίας της διασκέδασης ή του καφέ που σε μεγάλο βαθμό ζουν την περιοχή του Πειραιά και της παραλιακής και στις ενοικιάσεις σκαφών, στις δουλειές που σχετίζονται με τις μαρίνες που υπάρχουν εδώ, με όσους ασχολούνται γενικά στα θαλασσινά επαγγέλματα. Μακροχρόνια επίσης ανησυχούμε πως θα επηρεαστεί και συνολικά το τοπικό εμπόριο. Δεν είναι μικρό πράγμα να κολλήσει η ρετσινιά πως η περιοχή μας έχει μολυνθεί». 

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης επισημαίνει με τη δική του σειρά πως ξεκάθαρα η καθημερινότητα της περιοχής επηρεάζεται και πως η ζημιά αν και είναι δύσκολο να αποτιμηθεί άμεσα ενδέχεται να ξεφύγει σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ. «Δεν υπήρξε άμεση επέμβαση και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Περιοχές τουριστικές όπως το Φάληρο που συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία ή η Σαλαμίνα που έχει δικές της τουριστικές ζώνες έχουν υποστεί μεγάλες βλάβες ενώ μην παραγνωρίσετε την αρνητική φήμη που θα υπάρξει. Κι όλα αυτά σε μια περιφέρεια που ήδη έχει τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας». 

Όπως αναφέρει ο γνωστός ιατρός της περιοχής κ. Μιχάλης Λιβανός που υπήρξε από τους πρώτους που έσπευσαν στην Σαλαμίνα μετά την καταστροφή, η ζημιά στα Σελήνια και την Κινοσούρα είναι τεράστια ενώ αγώνα έδωσε χωρίς καμία άλλη βοήθεια εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας και ο Περιβαλλοντικός όμιλος Πέριβος όπως τονίζει η κάτοικος της περιοχής κα. Ρένα Δουμένη. Η οικιστική περιοχή αλλά και η ζώνη διασκέδασης και τουρισμού (υπάρχουν πλαζ οργανωμένες) της ευρύτερης Σαλαμίνας έχουν υποστεί πλέον μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα εκατοντάδες να είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να δουν τα καταστήματα, τις δουλειές και τις περιουσίες τους να χάνονται. Κι αυτά σε μια περιοχή που διέθετε βιολογικό καθαρισμό και την τελευταία δεκαετία είχε αναβαθμιστεί προσελκύοντας πολύ κόσμο από την Αττική και τις δυτικές κυρίως περιοχές της. Και φυσικά η ζημιά είναι πολλαπλή και ξεφεύγει αν αναλογιστούμε το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σε επίπεδο real estate όταν διαμερίσματα, σπίτια και μαγαζιά θα φέρουν το βάρος της μεγάλης ρύπανσης που συντελέστηκε σε μια περίοδο που ήδη είναι δύσκολη για τις αγοραπωλησίες ακινήτων. 

Στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο επίσης, μείζον ζήτημα έχει υπάρξει σε όλη τη ζώνη διασκέδασης και εστίασης από το Φάληρο έως και τη Βούλα. Δεκάδες υπήρξαν για παράδειγμα οι ακυρώσεις γάμων και εκδηλώσεων ενώ αναμένεται για τους επόμενους μήνες η όλη περιοχή να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Και φυσικά σε μια περίοδο όπου μεγάλη είναι η πολεμική κατά της επένδυσης στο Ελληνικό, το να προστίθεται και η μόλυνση του θαλασσίου μετώπου όπου θα υπάρξει αυτή η κορυφαία για την Ελλάδα και την Αττική τοποθέτηση κεφαλαίων, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Κι αυτό διότι διεθνείς επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενοι θα ζυγίσουν τις περιβαλλοντικές εξελίξεις στην τελική τους τοποθέτηση. 



Δημήτρης Μαρκόπουλος
Πηγή : protothema.gr


Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια αττικής σπείρα πορτοφολάδων



Μεγάλη επιχείρηση της ασφάλειας αττικής για την εξάρθρωση σπείρας τα μέλη της οποίας έκλεβαν πορτοφόλια από επιβάτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εκτός από τους επιβάτες των ΜΜΜ, η σπείρα έκλεβε  και διερχόμενους πεζούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η ασφάλεια έχει καταφέρει να συλλάβει πάνω από 25 μέλη της σπείρας.


Πανικόβαλε η πολύ καλή εμφάνιση Μητσοτάκη τον ακροαριστερό Δ. Τζανακόπουλο



Η εμφάνιση Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και τα όσα είπε, έδειξε στους Έλληνες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος τον οποίο η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει. Ο δρόμος της σοβαρότητας για να τελειώνουμε με το τσίρκο Τσίπρα.

Πανικοβλήθηκε όπως ήταν φυσικό η κυβέρνηση και αμόλησε τον διαπιστωμένα ακροαριστερό κυβερνητικό εκπρόσωπο της Δημήτρη Τζανακόπουλο να αποπροσανατολήσει φωνάζοντας για ακροδεξιά και φιλελευθερισμό.

Ξεχνάει ο ακροαριστέρος Δημήτρης Τζανακόπουλος ότι υπάρχει ακροδεξιά στην Ελλάδα και είναι η Χρυσή Αυγή όπως υπάρχει και ακροαριστερά στην χώρα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα αυτά τα δύο άκρα να συγκρούονται καθημερινά.

Συνέχισε να κοροϊδεύει ο κ. Τζανακόπουλος και να εκφοβίζει αισχρά και ανέντιμα τους δημοσίους υπαλλήλους ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει δήθεν απολύσεις στο Δημόσιο, μέχρι και για νέο μνημόνιο Μητσοτάκη έβγαλαν ότι θα φέρει η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Είπε λοιπόν μέσα σε όλα ο πανικόβλητος ακροαριστερός κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος για να αποπροσανατολήσει :

 «Το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες.H ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ακόμη ένα δώρο στην κυβέρνηση, μέσα στο άγχος του να πείσει την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα να συνεχίζει να ελπίζει σε αυτόν, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε περισσότερο ως ατζέντης συμφερόντων και λιγότερο ως πολιτικός αρχηγός. Yπερασπίστηκε τις κοινωνικές ανισότητες, υποσχέθηκε διαγραφή χρεών των φοροφυγάδων αλλά και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έταξε στους ιδιώτες. Η δέσμευσή του όμως για νέο μνημόνιο είναι η στιγμή που κάθε όριο ξεπεράστηκε», υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος, για να καταλήξει ότι «το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες». 


Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών δύο αλλοδαπών, κατηγορουμένων για κλοπές από λουόμενους σε παραλίες των νοτίων προαστίων



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και οι φωτογραφίες δύο αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 23-8-2017 για κλοπές από λουόμενους σε παραλίες των νοτίων προαστίων. 

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της διακεκριμένης κλοπής τελεσθείσας από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και οι οποίοι διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. (επ) SKAFF (ον) FOUAD του CHARBEL και της SUZY γεννηθέντα στις 27-3-1981 στο Λίβανο



2. (επ) OBEID (ον) SIZAR του ABDOLAH και της HASSUM γεννηθέντα στις 1-4-1991 στη Συρία



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 11-3-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, τη διευκόλυνση της διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, καθώς και προς ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9856169 του Τμήματος Ασφάλειας Αλίμου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δ.Ε.Θ. επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης



Το Πληροφοριακό Κέντρο – Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε εχθές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί στο Πληροφοριακό Κέντρο, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ επιπλέον του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Σώματος.







Η δημοσιογραφική απάτη του Κώστα Βαξεβάνη



Σε ένα από τα προηγούμενα πρωτοσέλιδά μας στο zougla.gr είχαμε επισημάνει πως το φαινόμενο του λαθρεμπορίου καυσίμων και της διάβρωσης των μηχανισμών ελέγχου του κράτους είναι και διαχρονικό και διακομματικό.

Πριν αλέκτoρα φωνήσαι τρις είχαμε και την θριαμβευτική επιβεβαίωση του συλλογισμού μας. Στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη αναρτήθηκε είδηση-σχόλιο σχετικά με τον πλοιοκτήτη Θεόδωρο Κουντούρη και το ναυάγιο του πειρατικού του «Αγία Ζώνη ΙΙ». 

Σε αυτή την ανάρτηση φιγουράρει σε περίοπτη θέση ένα τμήμα της επίσημης ιστοσελίδας του αποκαλούμενου και Ομίλου του Θεόδωρου Κουντούρη με την επωνυμία «Fos Petroleum» με όλα τα στελέχη της εταιρείας του. Σε αυτήν την επίσημη φωτογραφία της εταιρείας του διακρίνουμε και τον Μάνθο 


Εάν κάποιος παρατηρήσει με προσοχή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Κώστα Βαξεβάνη θα ανακαλύψει ότι η φωτογραφία έχει απαλειφθεί και αντικατασταθεί από μια άλλη που ανήκει σε μια γυναίκα. 

H ανάρτηση στο «Documento»

H ανάρτηση στο «Κουτί της Πανδώρας»

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίον ο φιλοκυβερνητικός Κώστας Βαξεβάνης ξέχασε τον Μάνθο Γιουρτζόγλου και τον αφαίρεσε από το δημοσίευμά του; Η απάντηση είναι παρά πολύ απλή. Ο Μάνθος Γιουρτζόγλου είναι γνωστός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ με έντονη δράση και κυρίως με εκπομπή στην «επαναστατική» ΕRTOpen. Βλέπετε ο Μάνθος Γιουρτζόγλου, εκτός από στέλεχος του Θεόδωρου Κουντούρη του πειρατή, ο οποίος έχει και περίοπτη θέση στην εταιρεία αφού όπως φαίνεται σε αυτόν καταλήγουν οι παραγγελίες αλλά και από αυτόν ξεκινούν τα «μπάρκα», έχει και μια ιδιαίτερη αδυναμία. Την τζαζ.

Ο Μάνθος Γιουρτζόγλου έχει εκπομπή στην Ert Open



Ο Κώστας Βαξεβάνης και το «Κουτί της Πανδώρας» δεν θα μπορούσαν να εκθέσουν τον σύντροφο Μάνθο Γιουρτζόγλου, επιφανή ΣΥΡΙΖΑΙΟ και αγωνιστή, ως στέλεχος του λαθρέμπορου πειρατή. Όπως γινόταν και παλιά, από μια σειρά φωτογραφιών απαλείφεις μια, σβήνεις κάποια άλλη, αντικαθιστάς κάποια τρίτη και όλα είναι όμορφα και ωραία. 

Αυτό στην ιστορία λεγόταν και σταλινισμός αλλά τελευταία το έχουμε ξεχάσει. 

Πέρα από την πλάκα αυτά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Κυρίως είναι πολύ άδικα για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ούτε αυτός ούτε η ηγεσία, ούτε και ο πρωθυπουργός, έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους «εξυπηρετήσεις». Η Κουμουνδούρου και το Μαξίμου δεν έχουν ανάγκη από τέτοιας κακής ποιότητας μηχανισμούς προστασίας. 

Φαίνεται όμως πως κάποιοι έχουν αναλάβει αυτό το έργο ως «νταβατζήδες», προφανώς γιατί κάποιοι άλλοι τους το ζήτησαν. Ας ψάξει λοιπόν η Κουμουνδούρου στην τοπική οργάνωση του Περάματος και στην ΕRTOpen για να ανακαλύψει τους μηχανισμούς αυτούς αλλά και στο ίδιο το κόμμα για να αντιληφθεί το ποιοι κινούν τα νήματα ώστε να επιβιώνουν τα κυκλώματα διάβρωσης των θεσμών και του κρατικού μηχανισμού. 

Και εις άλλα με υγεία.

Τα ψέματα του Βαξεβάνη συνεχίζονται 

Τα ψέματα συνεχίζονται. Στις 14:37 το απομεσήμερο του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, εισερχόμενοι στην ιστοσελίδα των επιχειρήσεων Θεόδωρου Κουντούρη «Fos Petroleum» βλέπουμε την παρουσίαση των στελεχών της επιχείρησής του στην οποία σε περίοπτη θέση φιγουράρει ο Μάνθος Γιουρτζόγλου.


Μισή ώρα νωρίτερα, στις ιστοσελίδες του Κώστα Βαξεβάνη «Κουτί της Πανδώρας» και «Documento News», αναρτήθηκε η εξήγηση πως το λάθος στο οποίο υπέπεσε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, απαλείφοντας από τις φωτογραφίες των στελεχών του Κουντούρη τον Μάνθο Γιουρτζόγλου, δεν οφειλόταν σε συνειδητή επιλογή δική του, αλλά σε λάθος της Google, ή του Διαδικτύου, ή γενικότερα του κυβερνοχώρου. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης ψεύδεται, ενώ πιάστηκε στα πράσα. Χρησιμοποιώντας την παλιά γνωστή μέθοδο, απάλειψε την φωτογραφία του Μάνθου Γιουρτζόγλου, ο οποίος ανήκει στο κυβερνών κόμμα και έχει εκπομπή στην ERT Open, όχι από λάθος, αλλά από επιλογή. Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία απλώς στοχεύει στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης.



Πηγή : Zougla.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης : «Έλληνες αξίζουμε καλύτερα»



Με την πεποίθηση ότι οι «Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», ξεδίπλωσε το σχέδιό του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της 82ης Δ.Ε.Θ. Υπογράμμισε ότι οι τρεις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι απλές:

Πρώτον, να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.

Δεύτερον, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογίσουμε τη λειτουργία του Κράτους.

Τρίτον, να σταθούμε κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.



Αναφέρθηκε, επίσης, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές, τονίζοντας: «Το νομοσχέδιο για τη νέα οργάνωση της Κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση. Δεσμεύομαι για μια δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον μία δεκαετία. Και θα προσπαθήσω να οικοδομήσω την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση για αυτό. Όπως και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης. Κόντρα στην λογική της γραφειοκρατίας, εμείς αντιστρέφουμε το βάρος της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο Κράτος». 



Αναφερόμενος ειδικότερα στο δεύτερο νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι θα αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ, θέσπιση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% μέχρι τις 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, με επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και θα παραμείνει σταθερός για τουλάχιστον μια πενταετία. Πρόσθεσε ακόμη ότι η φορολογία πρέπει να ενθαρρύνει και τις επενδύσεις μέσω υπεραποσβέσεων για επενδύσεις κεφαλαίου, μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών, παροχή φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία, όπως και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης με χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ανάλυση κινδύνου των μέγα - δεδομένων (big data) που σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας, με ανασχεδιασμό των ελέγχων και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με το χρόνο παραγραφής των αξιώσεων του Δημοσίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη σημερινή πραγματικότητα και τις σχέσεις με τους εταίρους μας τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει ήδη εξανεμιστεί. Η μεσαία τάξη διαλύεται. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφανίζονται. Η αλήθεια είναι σκληρή. Η Κυβέρνηση που μας λέει ότι θα μας βγάλει από τα μνημόνια το 2018 έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μακροχρόνια λιτότητα. Είμαι αποφασισμένος να πείσω τους εταίρους μας ότι αυτό είναι και προς το δικό τους συμφέρον. Γιατί κανείς δεν κερδίζει τελικά από μια Ελλάδα που καρκινοβατεί και κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και θα το πετύχω γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι.  

Κάποιοι παρίσταναν τους σκληρούς διαπραγματευτές για να κρύψουν την ανικανότητα και την έλλειψη σχεδίου. Και για να κερδίσουν χρόνο στην εξουσία. Αυτό έκανε τους Ευρωπαίους εταίρους να πιστεύουν ότι αυτή είναι η Ελλάδα.  Όχι κύριοι, δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις αλλαγές για τις οποίες μιλώ γιατί τις πιστεύουμε και γιατί ξέρουμε να τις κάνουμε. Αλλά δεν μπορώ και να αποδεχτώ την φορολογική εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας. 

 Όπως προτείνω μια νέα συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία έτσι θα προτείνω και μία καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους μας. Θα προτείνω μια νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. Να μας επιτρέψει σε πρώτο χρόνο να μειώσουμε σημαντικά όλες τις ασφαλιστικές εισφορές. Εργαζομένων και εργοδοτών.

Να εισάγουμε κατώτατο φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, με 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί. Έτσι στηρίζουμε τα κατώτερα εισοδήματα και βάζουμε ένα λιθαράκι στη στήριξη της οικογένειας και στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Και να καταργήσουμε το φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία. Και όταν η οικονομία θα αναπτύσσεται γοργά, μπορούμε να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης εξορθολογίζοντας την κλίμακα φόρου εισοδήματος. Και να καταλήξουμε σε 2 συντελεστές Φ.Π.Α. 11% και 22%.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα γίνουν ο κανόνας. Η χρήση μετρητών θα περιοριστεί δραματικά. Όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και με το Κράτος θα γίνονται ηλεκτρονικά. Και, υπό αυτήν την προϋπόθεση μόνο, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό που θα τροφοδοτεί μόνο συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως η πληρωμή υποχρεώσεων στο Δημόσιο και η καταβολή μισθοδοσίας».



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ξεκινώντας από τις στρατηγικές επενδύσεις, κάθε δημόσια αρχή θα έχει αποκλειστική προθεσμία για την άσκηση της αρμοδιότητάς της.  

Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα Κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασμένων ιδιωτικοποιήσεων. Και η προώθηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές. Για λόγους και ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς. 

Το μήνυμα είναι σαφές. Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Εμείς εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα, αδειοδοτική απλοποίηση και ασφάλεια δικαίου».  

Εξειδικεύοντας το σχέδιό του για τιςεπενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:

«Οι επενδύσεις χρειάζονται πολιτική βούληση. Χρειάζονται όμως και χρηματοδότηση. Και αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με τρεις μεγάλες προκλήσεις. Την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Την γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Και την αποκατάσταση της ρευστότητας από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. 

 Εισάγουμε το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, προσφέροντας κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις. Όταν μιλάω για δεύτερη ευκαιρία δεν αναφέρομαι στους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν, έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και διεκδικούν κούρεμα δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείλικτος.

Όχι στην επιχειρηματικότητα που λειτουργεί βασιζόμενη σε προνομιακές σχέσεις με τις τράπεζες, στη φοροδιαφυγή και στην μαύρη εργασία. Που δεν σέβεται το περιβάλλον και δεν στηρίζει τους εργαζόμενους. Ναι στην επιχειρηματικότητα που καινοτομεί, εξάγει, αναλαμβάνει κίνδυνους. Που διατηρεί τη ρευστότητα και την έδρα της στην Ελλάδα, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την πατρίδα με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον τόπο.

Ναι στην επιχειρηματικότητα που μοιράζει το μέρισμα της επιτυχίας στους εργαζόμενους. Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού». 



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας αναφέροντας ότι για το σκοπό αυτό θα κινηθεί σε τρείς άξονες: Την Καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τη γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, την αποκατάσταση της ρευστότητας από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων».  Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρχει επιβράβευση της συνέπειας και της τήρησης των νόμων που θα γίνει με την εισαγωγή λευκού μητρώου επιχειρήσεων και την θέσπιση κινήτρων με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις.

 Ξεχωριστή αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε:

«Στην Βόρεια Ελλάδα διαθέτουμε μια ακόμα ανεκμετάλλευτη πηγή πλούτου. Και αναφέρομαι στον ορυκτό μας πλούτο, καθώς η Μακεδονία και η Θράκη προσφέρουν ευκαιρίες για επενδύσεις δισεκατομμυρίων και δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα μας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο. Άλλες Σκουριές δεν πρόκειται να έχουμε. Αν μια εταιρία σέβεται την περιβαλλοντική νομοθεσία και δικαιώνεται δικαστικά θα συνεχίζει τη δραστηριότητά της κανονικά. Οι δουλειές που χάνονται σήμερα στη Χαλκιδική θα ανακτηθούν. Και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση.

Να ολοκληρώσουμε τα έργα υποδομής που πραγματικά χρειαζόμαστε. Τις κάθετες διασυνδέσεις με την Εγνατία για να βγουν από την απομόνωση πόλεις, όπως η Δράμα και τα Γιαννιτσά. Και τις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις των λιμανιών μας».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην αναβάθμιση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων: «Δίνουμε γενναία κίνητρα για να ανακαινισθεί το απόθεμα των παλιών ακινήτων, να γίνουν πιο “πράσινα” και φιλικά στο περιβάλλον, να ομορφύνουν οι πόλεις και τα χωριά μας, να αυξηθεί ο πλούτος των Ελλήνων. Εκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστέλλουμε τον Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές και το φόρο υπεραξίας για τρία χρόνια και απλουστεύουμε τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων. Ταυτόχρονα, παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που - με όλα τα νόμιμα παραστατικά - κατέβαλλε ο ιδιοκτήτης για λειτουργική, αισθητική, αντισεισμική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών». 



Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε επίσης τις προθέσεις του για το Κράτος, υπογραμμίζοντας: «Χωρίς περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών δεν μπορούμε να μειώσουμε όσο θέλουμε την φορολογία. Εισάγουμε και λειτουργούμε ένα καινοτόμο σύστημα για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών, λειτουργιών και προσωπικού. Και τασσόμαστε απερίφραστα υπέρ της παραχώρησης περισσότερων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα μέσω Συμπράξεων του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.  Όχι μόνο για υποδομές, αλλά και για υπηρεσίες. Μια ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας που θα απλοποιήσει την επαφή του πολίτη με το Κράτος. Και θα έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την έκδοση νέας ταυτότητας σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής».

 Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά και την Παιδεία, που  - όπως τόνισε -  αποτελεί τον τρίτο πυλώνα του σχεδίου του. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αξίζουμε αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία. Με ελευθερία στην οργάνωση, τη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού. Αλλά και ελευθερία στην κατάρτιση προγράμματος σπουδών και επιλογή διδακτικών μεθόδων. Με αξιολόγηση παντού. Με νέα αντικείμενα. Να διδάσκουν προγραμματισμό, τη γλώσσα του μέλλοντος.  Αλλά και δεξιότητες, όπως η ομαδική δουλειά, αντί για στείρα παπαγαλία. Επιβραβεύουμε τον αγώνα να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Αυτό είναι αριστεία, αξιοσύνη, προκοπή. Αξίζουμε σχολεία που ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν θα είναι κενό γράμμα, αλλά μια πραγματική προσπάθεια να καταλάβουμε τις δεξιότητες, τα ταλέντα, τις επιθυμίες των νέων μας.  

Ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι Μπαλτά - Φίλη - Γαβρόγλου καταργούνται. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους.

Το άσυλο θα αποκτήσει ξανά το πραγματικό του νόημα. Και το δημόσιο Πανεπιστήμιο θα σταματήσει να είναι άντρο βίας και ανομίας. Και οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές δεν θα ψηφίζουν στις εκλογές των πρυτανικών οργάνων. Η Δ.Α.Π. θα επανιδρυθεί σε άλλη λογική. Δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα σε κανένα Πανεπιστήμιο. Η Δ.Α.Π. θα σταματήσει να συμμετέχει σε εκλογές που αφορούν λίγους και διώχνουν τους πολλούς. Η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών, όπου οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στόχος μου είναι μέσα σε μια δεκαετία να δημιουργήσουμε τα καλύτερα Πανεπιστήμια της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και από πρωταθλητές στην εξαγωγή φοιτητών να γίνουμε ένα διεθνές ανταγωνιστικό κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης. Όπου τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου θα θέλουν να έχουν παράρτημα.  Θέλω σε συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μαθητείας για απόφοιτους πανεπιστήμιων εξάμηνης διάρκειας. Παρότι η ανεργία στους νέους και τις νέες αγγίζει το 50%, ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δυσκολεύεται να βρει σήμερα το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Και είναι έγκλημα να υπάρχουν διαθέσιμοι σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι για κατάρτιση και να λιμνάζουν.        Γι’ αυτό δίνουμε σημαντική ώθηση σε προγράμματα ριζικής επανειδίκευσης σε ειδικότητες με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Αλλά και στοχευμένα προγράμματα επανειδίκευσης για εργαζόμενους και στελέχη.

           
 Όχι στην παλιά λογική των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία απέτυχαν οικτρά. Αλλά αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία και προσφέροντας ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης με πιστοποίηση σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Όπως η ταχύρρυθμη εκπαίδευση ανέργων με πτυχία θετικών επιστημών (μαθηματικών, φυσικών) σε δεξιότητες προγραμματισμού. Αντί να ελπίζουν να διοριστούν σε 10 χρόνια μέσω ΑΣΕΠ σε κάποιο σχολείο ως καθηγητές, να βρουν δουλειά τώρα ως προγραμματιστές. Θα πω μόνο το εξής: Η κρίση άλλαξε τις προτεραιότητες της νέας γενιάς.  Περισσότεροι νέοι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι και εισοδηματίες. Δίνει ευκαιρίες σε όλους και δεν αφήνει πίσω κανέναν».

            
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η πρόταση που κατέθεσε είναι «ρεαλιστική αλλά συνάμα οραματική» και πρόσθεσε «μια πρόταση που σπάει τις αλυσίδες που κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη στο παρελθόν. Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω δυνατά. Δώστε μου τη δυνατότητα να οδηγήσω την πατρίδα μας μακριά από τον κακό της εαυτό.  Πιστέψτε μαζί μου ότι υπάρχει ένα διαφορετικό μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον μιας Ελλάδας στην οποία θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας. Κυρίως όμως πιστέψτε στις δικές σας δυνατότητες. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Διότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα. Ας προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας γράψουμε την δική μας ιστορία».