Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Ρωσοτσολιάδες έκαναν αυτοκινητοπορεία υπέρ του αιμοσταγή δικτάτορα Πούτιν


 

Σήμερα το απόγευμα της Κυριακής είχε διοργανωθεί αυτοκινητοπομπή από προκλητικούς Ρωσοτσολιάδες και μοτοπορεία, με ρωσικές και ελληνικές σημαίες καθώς και την προκλητική ένδειξη «Ζ» που αποτελεί το σύμβολο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης πάνω στα οχήματα.




Την ίδια ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκέντρωση υπέρ της μαρτυρικής Ουκρανίας στην πλατεία Συντάγματος.



Όταν η αυτοκινητοπομπή και η μοτοπορεία των προκλητικών Ρωσοτσολιάδων, πέρασε έξω από τη Βουλή, οι δύο αυτές κινητοποιήσεις είχαν ένα «θερμό» τετ-α-τετ και εάν δεν ήταν η αστυνομία θα γινόταν επικίνδυνη η κατάσταση.




Κτήνη οι Ρώσοι εκτελούν αμάχους με εντολή του εγκληματία πολέμου Πούτιν


 

Μόνο με τον άνθρωπο δεν είναι τα κτήνη του δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατεστραμμένη πόλη η Μπούσα, τα κτήνη οι Ρώσοι εκτελούσαν άμαχους και άφηναν διάσπαρτα τα πτώματα.

Τέτοιο μένος κατά των ανθρώπων είχαν μόνο τα χιτλερικά στρατεύματα.

Είναι θέμα τιμής για όλη την ανθρωπότητα, ο δικτάτορας Πούτιν και όσοι συμμετείχαν στην εισβολή της Ρωσίας να καταδικαστούν από το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Είκοσι πτώματα ανδρών κάτω στον δρόμο στην περιοχή Μπούσα, σημειώνουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του Reuters.

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μικαίλο Ποντόλιακ ανήρτησε φωτογραφίες από τις βάρβαρες εκτελέσεις αμάχων από τα κτήνη του ρωσικού στρατού:
















Ουκρανία: Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν παιδιά ως «ανθρώπινες ασπίδες»

 


Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί παιδιά ως «ανθρώπινες ασπίδες» καθώς ανασυντάσσει τις δυνάμεις της. 

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας συγκεντρώνει έναν φάκελο με ισχυρισμούς ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν παιδιά για την αποφυγή πυρών, καθώς υποχωρούν από το Κίεβο και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πούλμαν με παιδιά τοποθετήθηκαν μπροστά από τανκς στο χωριό Νόβι Μπικίφ, κοντά στην περικυκλωμένη πόλη Τσερνίχιβ, 100 μίλια βόρεια του Κιέβου.

Αναφέρεται επίσης ότι παιδιά κρατήθηκαν όμηροι σε μια σειρά από περιοχές συγκρούσεων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι ντόπιοι δεν θα έδιναν πληροφορίες για τις κινήσεις του εχθρού στις ουκρανικές δυνάμεις.


Πηγές: Guardian, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς

 


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο “έσπασε” και το ρεκόρ του Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ στο σκοράρισμα.

Ο “Greek Freak” έφθασε τους 14.216 πόντους και βρέθηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα του, γεγονός που γιορτάστηκε στο ματς με τους Λος Άντζελες Κλίπερς.



Ακροαριστεροί κακοποιοί εκτόξευσαν μολότοφ κατά αστυνομικών

 


Ομάδα τουλάχιστον 20 ακροαριστερών κακοποιών, επιτέθηκε σε αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σήμερα νωρίς τα ξημερώματα.  

Οι ακροαριστεροί κακοποιοί, πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ έσπευσε στο σημείο και η ομάδα ΔΡΑΣΗ χωρίς όμως  να καταφέρει να επέμβει γιατί κινδύνευαν απο την μανία των κακοποιών.

Η επίθεση των ακροαριστερών κακοποιών, έγινε γύρω στις 3:00, όταν εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά στους αστυνομικούς και ξεκίνησαν  να πετούν μολότοφ  εναντίον τους, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορρημάτων και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι ακροαριστεροί κακοποιοί εξαφανίστηκαν μέσα στα στενά, προς τα Εξάρχεια. 

Από την δολοφονική επίθεση, δεν υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών.




Πουλάκου (ΕΚΠΑ): Μακροχρόνια covid -Ποιοι και πώς την εκδηλώνουν, μικρότερες πιθανότητες για εμβολιασμένους

 


Τα καρδιολογικά μπορεί να είναι λιγότερο συχνά από τα πνευμονολογικά κατάλοιπα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα δεδομένα, κάποιοι άνθρωποι που πέρασαν covid 19 και ανεξάρτητα από τη βαρύτητα νόσησης, ένα χρόνο μετά παρουσιάζουν καρδιαγγειακή νόσο, ασχέτως αν ενδιαμέσως είχαν ή δεν είχαν μακροχρόνια covid.

Επίσης οι εμβολιασμένοι έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα από τους ανεμβολίαστους να εμφανίσουν μακροχρόνια covid, ενώ άτομα που πέρασαν κορονοϊό, εκδήλωσαν στη συνέχεια μακροχρόνια covid και εμβολιάστηκαν σε δεύτερο χρόνο, φαίνεται ότι ανακουφίστηκαν από τη συμπτωματολογία της μακράς Covid.

Πουλάκου για long covid

Τις ενδιαφέρουσες αυτές επισημάνσεις κάνει σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο Fm η επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας και Λοιμώξεων ΕΚΠΑ στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και επιστημονική υπεύθυνη του Post Covid Iατρείου Γαρυφαλλιά Πουλάκου. Φαίνεται, όπως αναφέρει, ότι αυξάνεται η επίπτωση της στεφανιαίας νόσου, αρρυθμιολογικών διαταραχών, θρομβοεμβολών, αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων. Στο ερώτημα αν ακόμη και ένας ασυμπτωματικός μπορεί να εκδηλώσει σε βάθος χρόνου στεφανιαία νόσο, η κ Πουλάκου, απαντά ότι οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι κάτι τέτοιο έχει τεκμηριωθεί. Ωστόσο, όπως λέει για κάποιον που πέρασε τη νόσο ήπια στο σπίτι, φαίνεται ότι ένα χρόνο μετά, υπάρχει αυξημένος καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Κάτω του 5% των ασυμπτωματικών εκδηλώνει long covid

«Τα ποσοστά εκδήλωσης long covid για τους ασυμπτωματικούς είναι εξαιρετικά χαμηλά, κάτω του 5%. Στους συμπτωματικούς όμως υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 30 - 40% εξακολουθεί και έχει συμπτώματα ή νεοεμφανιζόμενα συμπτώματα, μετά τις 4 εβδομάδες. Από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό θα απαλλαγεί μέχρι τις 12 εβδομάδες. Αλλά ένα 5-10% των συμπτωματικών θα πληγεί από πολύ μακρό covid, το οποίο ξεπερνά τις 12 εβδομάδες και το τέλος του είναι απροσδιόριστο. Για παράδειγμα έχουμε ασθενείς με διαταραχή της γεύσης, η οποία επιμένει ένα χρόνο μετά».

«Η μακροχρόνια Covid ήρθε για να μείνει»

Η μακροχρόνια Covid από ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Είναι μία οντότητα που θα μας απασχολεί πολύ από δω και πέρα. Κι εκείνο που μας προβληματίζει, είναι τα υπόλοιπα που θα αφήσει στη λειτουργικότητα του πνεύμονα, δηλώνει η κ. Πουλάκου. Για να τονίσει στη συνέχεια ότι υπάρχει ένας αριθμός ασθενών που πέρασαν μέτρια και σοβαρή νόσο, και από αυτούς ένα σημαντικό ποσοστό θα εγκαταστήσει πνευμονική ίνωση. Αυτοί οι άρρωστοι θα χρειαστούν σίγουρα βοήθεια, αποκατάσταση και τακτική παρακολούθηση από πνευμονολόγο. «Και δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό αυτές οι βλάβες θα τους αφήσουν κάποια μονιμότητα». Γνωρίζουμε πάντως από την αρχή της πανδημίας, συνεχίζει, ότι επηρεάζεται αρκετά η ψυχική σφαίρα, η ικανότητα εκτέλεσης των πνευματικών λειτουργιών. «Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών μέχρι τρεις μήνες από τη νόσηση τους, δεν μπορούν να επανέλθουν στις φυσικές τους δραστηριότητες. Έχουν δύσπνοια, ταχυκαρδίες, τάσεις λιποθυμίας, πόνο στο στήθος, κάποιοι κρατούν και μία δεκατική κίνηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις εκδηλώσεις είναι της κόπωσης, του βήχα και της δύσπνοιας και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% των συμπτωμάτων των ανθρώπων με long covid».

Στις επανανοσήσεις τα συμπτώματα long covid

Πώς άραγε συμπεριφέρονται στη μακροχρόνια covid οι επανανοσήσαντες; Δεν έχουμε ακόμη σαφή δεδομένα, γιατί οι επανανοσήσεις που είναι χαρακτηριστικό της Όμικρον και κυρίως της Όμικρον 2, άρχισαν να εμφανίζονται περίπου τον περασμένο Δεκέμβρη, εξηγεί η καθηγήτρια. Επισημαίνει όμως ότι δεν είναι καλό να επαναμολύνεται κάποιος, γιατί και οι επανανοσήσαντες έχουν αρχίσει και μπαίνουν στην παρακολούθηση για συμπτώματα long covid. Και το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι αν στην επανανόσηση τα συμπτώματα αυτά είναι πιο έντονα. «Είναι κάτι το οποίο φοβόμαστε, δηλαδή τη μακροχρόνια δράση του ιού σε αυτούς που επανανόσησαν, αλλά μένει να αποδειχτεί στο μέλλον».

Από 10 μέρες έως 4 εβδομάδες η αρνητικοποίηση της pcr

Όσον αφορά το ερώτημα που ταλανίζει πολύ κόσμο που νοσεί, για το πόσες μέρες μετά την αρνητικοποίηση του μπορεί να ασκηθεί, η κ Πουλάκου διευκρινίζει: «Δεν υπάρχει ένα σαφές όριο που να προσδιορίζεται από την ημέρα της αρνητικοποίησης της PCR. Ο κανόνας που ακολουθούμε είναι ότι πρέπει ο ασθενής να ακούει το σώμα του. Ξεκινάει με μία ήπια άσκηση και σταματάει εκεί που εμφανίζονται συμπτώματα κόπωσης, αδυναμίας, λιποθυμίας, ή ταχυκαρδίας. Βεβαίως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί από γιατρό, ίσως χρειαστεί ένας λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής και μία καρδιολογική εκτίμηση». Και οι απορίες δεν σταματούν. Το πόσο νωρίς ή αργά επέρχεται η αρνητικοποίηση συνδέεται αλήθεια με την βαρύτητα της νόσησης; «Όχι δεν συνδέεται. Ή αρνητικοποίηση της pcr μπορεί να είναι από 10 μέρες και σε κάποιους μπορεί να πάρει 3 και 4 εβδομάδες.


Πηγή: iefimerida.gr



Σκέρτσος: Οι άνεργοι μειώθηκαν από 805.000 σε 556.000 μέσα σε 2,5 χρόνια

 


Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε, ότι η ανεργία έχει μειωθεί αρκετά, μέσα στα τελευταία 2,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Eπισήμανε, ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ΝΔ από το 2019 και έπειτα, δημιουργήθηκαν 249.000 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε, ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά :

Ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη ελευθερία, αξιοπρέπεια, συνοχή και ευκαιρίες για όλους, είναι η εργασία. Μόνο η οικονομική πολιτική που καταφέρνει να προσθέσει νέες και καλύτερες δουλειές στην οικονομία μπορεί να λογίζεται ως αποτελεσματική και δίκαιη πολιτική που χειραφετεί και ενδυναμώνει τους πολίτες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2022, η ανεργία μειώθηκε μέσα σε 32 μήνες κατά 5,3%, από 17,2% σε 11,9%.

Αυτό σημαίνει ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν από το 2019 έως σήμερα σε οικονομία και κράτος -και παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προκάλεσαν οι πανδημικοί περιορισμοί, η διεθνής ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επακόλουθη αναστάτωση στις αγορές- η ελληνική οικονομία κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε 2,5 χρόνια, 249.000 νέες θέσεις εργασίας!

Αυτές οι θέσεις εργασίας αφορούν 250.000 συμπολίτες μας που κατάφεραν να βγουν από το φάσμα της ανεργίας για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η αύξηση της απασχόλησης αφορά τις γυναίκες και τους νέους που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να βρουν δουλειά στη χώρα μας.

Φυσικά καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει ήσυχη ή να δηλώνει ικανοποιημένη με -ακόμη- διψήφια ποσοστά ανεργίας ή με τόσο χαμηλούς μισθούς. Στόχος μας δεν πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε μόνο περισσότερες αλλά και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές.

Γι΄αυτό και είναι ελπιδοφόρο τόσο ότι τον τελευταίο χρόνο η ανεργία σημειώνει στη χώρα μας την ταχύτερη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη, όσο και ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί τον επόμενο μήνα για δεύτερη φορά εντός του 2022 προσφέροντας ένα πιο αξιοπρεπές εισόδημα στους πιο ευάλωτους εργαζόμενους.

Eurostat:

Ιούνιος 2019

805.000 άνεργοι

76.000 άνεργοι νέοι κάτω των 25 ετών

Ανεργία γυναικών 20,9%


Φεβρουάριος 2022

556.000 άνεργοι

63.000 άνεργοι νέοι κάτω των 25 ετών

Ανεργία γυναικών 15,9%


Ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη ελευθερία, αξιοπρέπεια, συνοχή και ευκαιρίες για όλους, είναι η εργασία. Μόνο η οικονομική πολιτική που καταφέρνει να προσθέσει νέες και καλύτερες δουλειές στην οικονομία μπορεί να λογίζεται ως αποτελεσματική και δίκαιη πολιτική που χειραφετεί και ενδυναμώνει τους πολίτες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2022, η ανεργία μειώθηκε μέσα σε 32 ...

Δείτε περισσότερα


Τέλος στα ρουσφέτια με το σβήσιμο των κλήσεων…


 

Οι προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας αποφασίστηκαν κατά την 3η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιήθηκε, η τρίτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, με βασικό θέμα το Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021 – 2030.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η νέα διαδικασία επιβολής και είσπραξης των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τη χρήση ψηφιακών Μέσων βάζοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στο σβήσιμο των παραβάσεων…

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας, Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ελευθέριος Οικονόμου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, εκ μέρους του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και δική του και παρουσίασε τις Προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής θέματα:


–       Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030,

–       Νέος Νόμος Οδικής Ασφάλειας και οι Βελτιώσεις του ΚΟΚ,

–       Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας,

–       Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας,

–       Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας,

–       Νέα Διαδικασία Επιβολής και Είσπραξης Προστίμων

Ειδικότερα, όσον αφορά στην εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, η διαδικασία άρχισε τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022 με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: ««Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, αναπτύσσει τον στρατηγικό σχεδιασμό Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030, με προοπτική τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των βαριά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των οχημάτων,  αλλά και των ποδηλατών».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας για τη συλλογή ασφαλών δεδομένων, που θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία ώστε να αναπτυχθούν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο της εισήγησής του, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χρήστος -Γεώργιος Σκέρτσος σημείωσε τα εξής: «Η αναβάθμιση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρειάζεται να δοθεί έμφαση στα αίτια των ατυχημάτων, προκειμένου να εστιάσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο πεδίο. Είναι πολύ σημαντικό το σκέλος της ανανέωσης του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων με τη χρήση ψηφιακών μέσων».

O Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε: «Η ευρεία σημερινή σύσκεψη δείχνει το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης στην προσπάθεια για αναβάθμιση της Οδικής Ασφάλειας. Το θέμα της Οδικής Ασφάλειας είναι ένα διαρκές “στοίχημα”. Χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες, με στόχο η χώρα μας να δείξει σαφή βελτίωση στο πεδίο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και θυμάτων από τροχαία, αλλά και να βελτιώσουμε το περιβάλλον και τις υποδομές οδικής κυκλοφορίας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υλοποιεί μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία και είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά.»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή δήλωσε: «Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, έχει εντάξει την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή στην εκπαίδευση μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων.

Ο θεματικός κύκλος «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην – Μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας», με την υποενότητα της Οδικής Ασφάλειας και με μέσο την βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, καλλιεργεί δεξιότητες κυκλοφοριακής συνείδησης και ασφαλούς μετακίνησης.

Μέσα από την πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν και να αξιοποιήσουν προγράμματα, εγχειρίδια και οδηγούς για μια ολιστική προσέγγιση στην ανάπτυξη υγιούς οδικής συμπεριφοράς, που αρχίζει από τα πρώτα κιόλας σχολικά χρόνια.

Η εξοικείωση των μαθητών με την έννοια και την αξία της κυκλοφοριακής αγωγής, μέσα από την εκπαίδευση, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην ευοίωνη προοπτική για την ανάπτυξη μιας κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα τόνισε: «Η καλύτερη οδική ασφάλεια είναι η τήρηση όλων των κανόνων στο δρόμο, η προσεκτική οδήγηση και φυσικά, το να μην καταναλώνουμε αλκοόλ όταν οδηγούμε. Δυστυχώς, ως χώρα έχουμε πολλά τροχαία ατυχήματα και το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ συμμετέχουν με όλες τις δυνάμεις τους στην έγκαιρη αντιμετώπιση οποιουδήποτε τραυματισμού και την ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Για αυτό το λόγο,  οργανώνουμε σεμινάρια εκπαίδευσης όχι μόνο για διασώστες αλλά και για πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών. Η οδική ασφάλεια και η σωστή περίθαλψη μας αφορά όλους, τα παιδιά μας, του νέους και τους μεγαλύτερους ανθρώπους της χώρας. Η σωστή οδική συμπεριφορά, με προσοχή και σεβασμό στη διατήρηση της ΛΕΑ για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης αντανακλά τον πολιτισμό μας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Έχουμε ένα ανεπτυγμένο σχέδιο για να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια για όλους τους Έλληνες. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αρμοδιότητα για την κατασκευή έργων οδοποιίας με έμφαση την Οδική Ασφάλεια και αναμένεται η δημοσίευση της πρόσκλησης ύψους περίπου 315 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις οδοποιίας στην Οδική Ασφάλεια που θα απευθύνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκησης. Επομένως, δεν έχουμε μόνο την πρόθεση, αλλά και τους πόρους για να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας.»

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος δήλωσε: «Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα συμπράξουμε στην ανάπτυξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε η μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, να πάψει να αποτελεί προτεραιότητα και να γίνει πραγματικότητα. Στο σημαντικό αυτό έργο του Υπουργείου Μεταφορών, με το οποίο έχουμε άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια μια στενή συνεργασία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, θα συνδράμουμε τόσο μέσω της ανάπτυξης των κατάλληλων  και συγχρόνως καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, όσο και μέσα από την αξιολόγηση, τον επανασχεδιασμό και την απλούστευση των διαδικασιών για την οδική ασφάλεια.»


Γιώργος Κ. Ανδρής

newsauto.gr



«Θα χτυπήσεις το γ… αδελφό μου λόγω της σκ...ς σου;»: O αδελφός του Κρις Ροκ απειλεί τον Γουίλ Σμιθ

 


O νεότερος αδελφός του Κρίς Ροκ, και δικαιολογημένα δεν είναι και τόσο ψύχραιμος με τον Γουίλ Σμίθ.

«Αν νομίζεις ότι θα ανέβεις σε αυτή τη σκηνή, αυτά δεν είναι τα γ…. Όσκαρ!» ο Τόνι αναφώνησε, προειδοποιώντας τον αμερικανό σταρ. 

«Και αν κουβαλήσεις τον κ…ο σου μέχρι εδώ, δεν είσαι υποψήφιος για σκ…α, εκτός από αυτά τα γ… χέρια! Α, θα κάνουμε εμφανίσεις τον υπόλοιπο χρόνο, ν..ρο. Κάθε φορά που με βλέπεις να κάνω παράσταση, εμφανίσου»!

«Δεν ήθελα να ξεκινήσω το σόου με αυτό τον τρόπο!», συνέχισε, σηκώνοντας τα χέρια του στον αέρα. «Θα χτυπήσεις τον αδερφό μου, το γ… αδελφό μου γιατί η σκύλα σου ξίνισε τα μούτρα της;» 

Ο Τόνι Ροκ έχει δηλώσει στο twitter ότι δεν δέχεται τη συγγνώμη του ηθοποιού, ούτε... εξευμενίστηκε από την παραίτησή του από την Ακαδημία... 



Κυριαρχία της ΝΔ στην ΕΙΝΑΠ και πτώση ΣΥΡΙΖΑ

 



Πρώτη δύναμη και πάλι η Νέα Δημοκρατία στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), πρώτη στις προτιμήσεις των γιατρών αναδείχθηκε η ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) με επικεφαλής την Ματίνα Παγώνη.

Στην ΕΙΝΑΠ, η ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) από 4 έδρες στις εκλογές του 2019, έβγαλε 5 έδρες με ποσοστό 30,2% ενώ στις εκλογές του 2019 ήταν στο 30%. Η άλλη συντηρητική παράταξη, η ΑΙΣ έπεσε από το 4,6 του 2019 στο 3,3% έχοντας μια έδρα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνει για ακόμα μία φορά τα ψέματα και την παραπληροφόρηση που προσπάθησε να κάνει με την πανδημία, τρομάζοντας τους πολίτες, παραπληροφόρηση που δεν ανέχτηκαν ούτε οι γιατροί, και έτσι από το 11,4% και 2 έδρες, έπεσε στο 9,6% και 1 έδρα.

Το ΚΙΝΑΛ διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα με σταθερό το 8,2%.

Άνοδο σημείωσαν το ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).




Μάνος Δασκαλάκης : Θέλω να μάθω από πού βρήκε η Ρούλα την κεταμίνη

 


Νέα δήλωση, με την οποία παίρνει αποστάσεις από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης και είπε πως δεν κρύβεται, δεν είναι εξαφανισμένος, ενώ θέλει να μάθει την αλήθεια.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου εμφανίστηκε στα γραφεία της εφημερίδας «Μπαμ», καθώς έχει έρθει στην Αθήνα, για να λάβει γνώση της δικογραφίας. Ερωτηθείς τι θα κάνει από δω και πέρα, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την κατηγορία ότι εκείνη σκότωσε την 9χρονη κόρη τους Τζωρτζίνα με τη χρήση κεταμίνης, είπε: «Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά».

Στο απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο, ο Μάνος Δασκαλάκης λέει: «Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Εχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Ελεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή».

«Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Ακόμα και τώρα θα πω ότι θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» καταλήγει.


protothema.gr



Μητσοτάκης: Εφεδρείες για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας

 


Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, σηματοδοτεί την αρχή μιας μακράς προεκλογικής περιόδου. Με το βλέμμα στο συνέδριο του κόμματος 6 Μαίου, και τις εκλογές, που όπως ξαναείπε χθες για πολλοστή φορά ο κ. Μητσοτάκης, θα γίνουν στο τέλος της επόμενης άνοιξης (15-16 μήνες), ενεργοποιούνται όλα τα στελέχη και τα ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας να ενημερώνουν τον κόσμο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

«Όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό στο τέλος της τετραετίας και να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνούμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση, θα μπορείτε όλοι σας, όλα τα κομματικά στελέχη, να κοιτάνε τους πολίτες στα μάτια και να τους λένε, παρά τις δυσκολίες, τα είπαμε και τα κάναμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τα γαλάζια στελέχη, δίνοντας έτσι και…οδηγίες προς ναυτιλλομένους για υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου κατά τόπους.



Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι το δίχτυ στήριξης προς τους πολίτες δεν εξαντλείται σε όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί, και αναμένονται και νέες παρεμβάσεις μέχρις ότου να δρομολογηθούν οι προγραμματισμένες κινήσεις στήριξης. «Σας διαβεβαιώνω ότι με το Οικονομικό Επιτελείο φροντίζουμε πάντα ώστε να υπάρχουν εφεδρείες σε περίπτωση που η κρίση αυτή κρατήσει περισσότερο από αυτό το οποίο περιμένουμε». Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα γίνει και με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, με την κυβέρνηση να προγραμματίζει ένεση 2 δις ευρώ που, προφανώς, θα αφορά και νέες παρεμβάσεις.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε και πάλι την επιθυμία του να στηριχτούν νέοι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των ενοικίων. «Να διαβεβαιώσω τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης στους οποίους κατοικεί ο νεότερος πληθυσμός της χώρας, ότι η αναπτυξιακή μας πολιτική πρωτίστως στρέφεται σήμερα στους νέους μας. Και γι’ αυτό και δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα έχουμε και άλλες ενδιαφέρουσες εξαγγελίες», είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης.



Το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο επιδότησης κατοικίας για νέους και νέα ζευγάρια. Το σχέδιο δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο, ήδη όμως από το συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου προ ημερών ο πρωθυπουργός έδωσε μια γεύση, μιλώντας για κίνητρα, προκειμένου να ξαναμπούν στην αγορά παραμελημένα, άδεια διαμερίσματα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Για να λειτουργήσει το σχέδιο, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιου είδους κρατική επιδότηση, αλλά οι λεπτομέρειες είναι ακόμα προς επεξεργασία.