Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Τουρκία: επιδημία οι γυναικοκτονίες – 300 εντός του 2019



Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει οι γυναικοκτονίες στην Τουρκία, καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται σταθερά κάθε χρόνο: πέρυσι έφθασαν τις 440, σύμφωνα με το εθνικό δημόσιο ραδιόφωνο (NPR), και αυτό παρά το γεγονός ότι ήταν μια από τις πρώτες χώρες που επικύρωσαν την ευρωπαϊκή συνθήκη για τη βία κατά των γυναικών. Η οργάνωση «Θα σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες», με έδρα την Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ότι πάνω από 2.600 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στη χώρα από το 2010, με σχεδόν 300 να έχουν χάσει τη ζωή τους εντός του 2019. «Οι άνδρες δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η Τουρκία είναι μια σύγχρονη χώρα, όπου οι γυναίκες έχουν δικαιώματα», λέει η γ.γ. της ομάδας, Φιντάν Ατασελίμ. «Κάποιοι εξ αυτών θεωρούν ότι δεν έχουμε καν δικαίωμα να ζήσουμε», προσθέτει. Το 2011 η Τουρκία έγινε η πρώτη χώρα που υπέγραψε και επικύρωσε τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της οικιακής βίας, αλλά αυτή η ενέργεια δεν άλλαξε ιδιαίτερα τη σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα. Τον περασμένο μήνα, η δολοφονία της Εμινέ Μπουλούτ από τον σύζυγό της, ο οποίος τη μαχαίρωσε μπροστά στο παιδί τους, προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και έγινε δημοφιλές hashtag (#Ölmekİstemiyoruz, δηλαδή «δεν θέλουμε να πεθάνουμε»).

Η δικηγόρος, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Χούλια Γκιουλμπαχάρ, εξηγεί ότι το 2009, τελευταία χρονιά που η τουρκική κυβέρνηση κράτησε στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέγραψε 953 δολοφονίες γυναικών κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους και στη συνέχεια αναθεώρησε τον αριθμό σε 171, για ολόκληρο το έτος. «Η κυβέρνηση αγνοεί το πρόβλημα επειδή είναι συνένοχη. Οι πολιτικοί αφήνουν να εννοηθεί ότι άνδρες και γυναίκες δεν είναι ίσοι», τονίζει η δικηγόρος στο NPR. Η Οζλέμ Οζκάν, μια άλλη δικηγόρος της Πόλης, έχει δει πώς αντιμετωπίζουν οι Αρχές τις πελάτισσές της. «Γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί πηγαίνουν στην αστυνομία και εκεί τους λένε “μην καταθέσεις μήνυση γιατί θα εξαγριώσεις τον σύζυγό σου”», αναφέρει. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Οκτάχρονο αγοράκι αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε την κακοποίηση από τους γονείς του!



Μία σοκαριστική είδηση είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας με ένα οκτάχρονο αγοράκι από την Ουκρανία να αυτοκτονεί πηδώντας από τον ένατο όροφο πολυκατοικίας καθώς δεν άντεχε την βάναυση κακοποίηση από τους γονείς του.

Το άτυχο παιδί το όνομα του οποίου ήταν Άντον ζούσε στη Νότια Ουκρανία και το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο και κατά την επιστροφή του από το σχολείο στο σπίτι.

Οι γείτονες σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν άκουσαν τους γονείς του μικρού Άντον να του φωνάζουν και να τον χτυπούν επειδή εκείνος είχε σκισμένα ρούχα. Το παιδί προφανώς δεν άντεξε το ξύλο και την πίεση άνοιξε το παράθυρο του δωματίου και πήδηξε στο κενό.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα και έχει οριστεί δίκη για τους γονείς οι οποίοι αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με πέντε χρόνια φυλάκισης!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σε συνθήκες τρώγλης ζούσαν οι μετανάστες σε κατάληψη που εκμεταλλεύονταν κακοποιοί αντιεξουσιαστές



Από την κατάληψη απομακρύνθηκαν 240 πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν και την Συρία οι περισσότεροι

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες  στα δύο υπό κατάληψη κτήρια επί της Αχαρνών που εκκενώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, ήταν ανθυγιεινές και άθλιες και δείχνει την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων από κακοποιούς.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει επιχείρηση καθαρισμού προκειμένου στη συνέχεια τα κτήρια να σφραγιστούν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανακατάληψης, από κακοποιούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες, μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί ανάλογα με το καθεστώς του καθενός -αν δηλαδή δικαιούται άσυλο, αν έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου ή αν είναι προς απέλαση- θα υπάρξει ατομική αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.



Αποστολάκης: Παραλίγο να είχαμε νέα Ιμια στο Αιγαίο -Είχα τηλεφωνήσει στον Τσίπρα



Υπήρξαν πολλές φορές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ιμια, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, εξιστορώντας την εμπειρία του στο υπουργείο με τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, τα σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο τέως υπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα όσα συνέβαιναν στο Αιγαίο επι της υπουργίας του έδωσε αφορμή για συχνά τηλεφωνήματα στον τότε πρωθυπουργό.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας: « Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα», προκειμένου να εξηγήσει το μέγεθος της πίεσης.

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», είπε ο κ. Αποστολάκης.


Πηγή: iefimerida.gr


Πήδηξε από γέφυρα για να αυτοκτονήσει και έπεσε σε μοτοσικλετιστή



Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16/9 στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν ένας άνδρας αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του πηδώντας από την αερογέφυρα της Βούλγαρη. Σύμφωνα με το thestival.gr ο άνδρας έπεσε πάνω σε μοτοσικλέτα, η οποία εκινείτο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.


Ο άνδρας κατέληξε επί τόπου και από το περιστατικό τραυματίστηκε ο μοτοσικλετιστής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με τραύματα σε χέρια και πόδια.


Κάρφωσε το μαχαίρι στο λαιμό του κουμπάρου της



Ένας 45χρονος άνδρας στην Καλαμάτα δέχτηκε επίθεση με κουζινομάχαιρο από την κουμπάρα του, με συνέπεια να του καρφωθεί στον λαιμό.

Την είδηση παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του AΝΤ1, και το απίστευτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου.

Ο 45χρονος μιλώντας στην κάμερα είπε : «Σοκαρίστηκα αλλά παράλληλα παρέμεινα ψύχραιμος γιατί τουλάχιστον γνώριζα ότι δεν μπορώ να το βγάλω γιατί αν το βγάλω ή θα ξεματώσω ή θα προκαλέσω περαιτέρω τραύμα. Το σοκ το έπαθα και όταν είδα τις ακτινογραφίες και είδα το βάθος που είχε εισχωρήσει το μαχαίρι. Γνώριζα ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ακόμη και να πεθάνω. Είχα πόνο και σοκ, αλλά με την αδρεναλίνη στεκόμουν στα πόδια μου παρόλο που είχα καρφωμένο το μαχαίρι στον λαιμό. Για καλή μου τύχη δεν είχε τραυματιστεί ούτε η σπονδυλική μου στήλη, ούτε ο πνεύμονας, ούτε η αρτηρία, ούτε η καρωτίδα» τόνισε σε δηλώσεις του.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το μαχαίρι στο λαιμό, όπου και οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο. και το θύμα τώρα αναρρώνει. Για την 49χρονη που συνελήφθη σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.


Το θύμα είπε στους αστυνομικούς ότι ξαφνικά εμφανίστηκε η 49χρονη κουμπάρα του και χωρίς να πει κάτι του κάρφωσε το μαχαίρι. Ο 45χρονος που έχει βαφτίσει το παιδί του ζευγαριού μετά την επίθεση σηκώθηκε και απομακρύνθηκε από το σημείο


Χρησιμοποίησαν μια Ford Mustang του 1967 για να κλέψουν Playstation!



Ένα διαμάντι της αυτοκινητοβιομηχανίας, ένα συλλεκτικό αμερικανικό αυτοκίνητο, μια Ford Mustang του 1967 αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ έγινε φύλλο και φτερό από αγνώστους οι οποίοι το χρησιμοποίησαν για να μπουν σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και να κλέψουν... κινητά τηλέφωνα και κοσόλες Playstation!

Μη γνωρίζοντας τη πραγματική αξία του αυτοκινήτου, οι δράστες της επίθεσης το χρησιμοποίησαν για να σπάσουν τα ρολά και τη τζαμαρία του καταστήματος ηλεκτρικών ειδών και το εγκατέλειψαν στο σημείο.

H Ford Mustang παράγεται από το 1964 και μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει 6 γενιές Mustang, σε πολλές εκδόσεις.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Π. Ράλλη είναι ένα από τα γνωστότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως και, μαζί με την Pontiac GTO του 1964, δημιούργησαν την κατηγορία των φθηνών σπορ coupé με μακρύ μπροστινό μέρος, κοντό πίσω μέρος και σαλόνι διάταξης 2+2 θέσεων.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά ακόμα κράτη διεθνώς, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, θεωρείται από την κοινή γνώμη ως το «νούμερο 2» πιο αναγνωρίσιμο και σε πρεστίζ Αμερικανικό αυτοκίνητο, πίσω μόνο από την Chevrolet Corvette.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει «πρωταγωνιστήσει μάλιστα» σε μια από τις πιο διάσημες καταδιώξεις του κινηματογράφου στο «Bullitt» (1968) με τον Στιβ ΜακΚουίν.

Η -διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών- καταδίωξη εκεί, αποτελεί το highlight τής ταινίας, στην οποία μια Mustang GT Fastback, με τον Στιβ ΜακΚουίν στο τιμόνι της, καταδιώκει δύο επαγγελματίες δολοφόνους στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.


Σοκαρισμένος στη θέα της συλλεκτικής Μustang του ’67, καρφωμένης στην είσοδο της Media Markt, στην Π. Ράλλη, ο ιδιοκτήτης της Βασίλης Χατζηευθυμίου προσπάθησε να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίον επέλεξαν το δικό του αυτοκίνητο για τη ληστεία στο κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως εκμυστηρεύθηκε, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο το έφτιαξε σχεδόν από την αρχή, με το συνολικό κόστος της ανακατασκευής του να αγγίζει τις 45.000 ευρώ! Πήγαν να κλέψουν εισβάλλοντας με Mustang σε κατάστημα Media Markt στην Π. Ράλλη

«Ξύπνησα το πρωί κατά τις 6:45 και είδα ότι το αμάξι μου έλειπε. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία για να αναφέρω την κλοπή του οχήματος. Εκεί με ενημέρωσαν ότι το είχαν βρει και ότι είχε γίνει κάποια ληστεία με το αυτοκίνητο μου και πως είχαν μπει με αυτό μέσα σε ένα κατάστημα», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Αμέσως μετέβη στο κατάστημα όπου αντίκρισε το αυτοκίνητό του «τσαλακωμένο», με σπασμένα και τα δύο παρμπρίζ. «Είχαν πάρει φόρα από την άκρη ενός πάρκινγκ και μπήκαν μέσα, σπάζοντας τα ρολά και τη τζαμαρία. Είχαν μαζί τους ένα ακόμη φορτηγάκι. Πήραν κάποια πράγματα, τα έβαλαν στο φορτηγάκι και έφυγαν», είπε για τους δράστες της ληστείας.

Με μια πρώτη εκτίμηση, οι ζημιές που υπέστη η Mustang, ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ: «Έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Από την εισβολή που έκαναν στο κατάστημα στράβωσε μπροστά το καπό, έσπασαν οι προφυλακτήρες ενώ κατά την εισβολή έπεσαν και τα ρολά του καταστήματος και έσπασαν και τα δύο παρμπριζ και μπροστά και πίσω και έχει μπει μέσα και όλος ο ουρανός του αυτοκινήτου», περιέγραψε.

Ερωτηθείς γιατί διάλεξαν το δικό του αμάξι, απάντησε ότι «προτιμούν αυτοκίνητα τα οποία είναι παλιά γιατί έχουν δυνατό σασί. Δεν ξέρουν από αξίες απλά θέλουν κάτι γερό για να μπορεί να σπάσει μια είσοδο για παράδειγμα».


Πηγή : protothema.gr


Επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο υπό κατάληψη στην πλατεία Βάθης



Επιχείρηση της αστυνομία σε κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ. 

Στην κατάληψη διαμένουν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες ενώ πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση που γίνεται τους τελευταίους δύο μήνες. 

Το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από το 2016 ενώ ανήκει εξ ημισείας και στο δημόσιο και σε ιδιώτη ενώ έχει υποβληθεί μήνυση προκείμενου να εκκενωθεί εδώ και δύο χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα..

Τον Οκτώβριο του 2017, στο υπό κατάληψη κτίριο είχε σημειωθεί συμπλοκή με πυροβολισμούς ενώ τον Ιανουάριο του 2018 είχαν τραυματιστεί τέσσερα άτομα μετά από καβγά ανάμεσα σε αλλοδαπούς.


Κακοποιοί αντιεξουσιαστές αμαύρωσαν και φέτος την μνήμη του Παύλου Φύσσα


Βρήκαν ευκαιρία οι γνωστοί κακοποιοί αντεξουσιαστές να δημιουργήσουν επεισόδια.

 Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» αντιφασιστικές ακροαριστερές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 6 χρόνων από τη δολοφονία του μουσικού. 

Η μαζική αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής. 

Επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας, μπροστά από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών.

Σημειώθηκαν μικροφθορές σε  καταστήματα ιδιωτών επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.