Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Μήνυση πυροτέχνημα στον Σταύρο Κελέτση από Νίκο Παππά επειδή τρέμει να κάνει μήνυση σε Καλογρίτσα


 

Νέα Δημοκρατία : "Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος".

Κίνηση εντυπωσιασμού για να γελάει ο κόσμος έκανε ο Νίκος Παππάς πριν λίγο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο, προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μήνυση αντί στον Χρήστο Καλογρίτσα που αποκαλύπτει τόσα πράγματα για τον ίδιο, σε βάρος προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Σταύρου Κελέτση.

Γελάει ο κόσμος με τον κίνηση αυτή του Νίκου Παππά που εγκαλεί τον κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα περί SMS.

Με την μήνυσή του ο κ. Παππάς, αποδίδει στον κ. Κελέτση, τα αδικήματα, της ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας και παράβαση καθήκοντος και ζητεί παράλληλα να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωσης της ΝΔ: 

«Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος.

Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής. Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις "εντολάρες" που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη "χρηματοδότηση" μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος "κοιμόταν" στο σπίτι του "Μεγαλοεργολάβου";

Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;

Όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί». 



Μερικές αλήθειες για τη διαπλοκή Καλογρίτσα-ΣΥΡΙΖΑ -Πώς απέτυχαν όλα τα σχέδιά τους

 


Λίγο πριν η υπόθεση Καλογρίτσα εξελιχθεί σε καλοκαιρινή επιθεώρηση για το Δελφινάριο, δυο-τρία σοβαρά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν. Κυρίως για το σκέλος της διαπλοκής της τότε νεοφώτιστης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με έναν «αριστερό» εργολάβο που σε όλη την επιχειρηματική διαδρομή του έκανε μπίζνες με την πολιτική.

Γεγονός πρώτο και αναμφισβήτητο: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον Καλογρίτσα για να στήσει μια τηλεοπτική «Πράβντα» στην ενημέρωση.

Γεγονός δεύτερο: Ο Καλογρίτσας χρησιμοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει λεφτά ή, για τα το θέσουμε κομψότερα, να ανέλθει στην πρώτη κατηγορία της επιχειρηματικής διαπλοκής της χώρας. Nα γίνει ο νέος «εθνικός εργολάβος».

Γεγονός τρίτο: Και οι δύο, και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καλογρίτσας, εκτός από αμοραλιστές, αποδείχτηκαν επίσης αδαείς και ερασιτέχνες, με αποτέλεσμα το σενάριο να εξελιχθεί σε μια ιλαροτραγωδία. Ούτε σοβαρά μίντια έστησαν, ούτε επιχειρηματική προκοπή είδε ο Καλογρίτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεωκόπησε πολιτικά και σ' αυτή την υπόθεση, ενώ ο «αριστερός» εργολάβος χρεωκόπησε οικονομικά. Φινάλε αντάξιο των πρωταγωνιστών του σεναρίου…

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Καλογρίτσα από το 2015 και μετά, από την αρχή δηλαδή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώθηκαν στην αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής. Για να μη χανόμαστε στις δαιδαλώδεις διαδικασίες της προανακριτικής, αρκεί να αναφερθούμε σε δύο πορίσματα-ντοκουμέντα. Το πρώτο ανήκει στην ΤτΕ, ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2017 και κατέληξε σε μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο για ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τη διοίκηση Γαμβρίλη-Αντωνόπουλου της Τράπεζας Αττικής. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ του Χρήστου Καλογρίτσα έλαβε συνολικά 39 δάνεια από το 2015 και το πιστωτικό της όριο αυξήθηκε στα 100 εκατ. ευρώ. Δάνεια με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια που δεν δικαιολογούνταν από την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας και με αμφιλεγόμενες εξασφαλίσεις.

Το δεύτερο πόρισμα-κόλαφος προέρχεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της τράπεζας και πραγματοποιήθηκε όταν ανέλαβε ο Θ. Πανταλάκης τη θέση του Δ.Σ. Στο πόρισμα λοιπόν (Νοέμβριος 2019) αναφέρεται ότι οι χορηγήσεις προς τον Χρήστο Καλογρίτσα υπερδιπλασιάστηκαν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις σε ενάμιση χρόνο (έως τον Ιούλιο 2016) είχαν φτάσει τα 109 εκατ. ευρώ.

Πώς εγκρίθηκαν αυτά τα δάνεια; Χρησιμοποίησε κυβερνητικές πλάτες ο «αριστερός» εργολάβος; Πού κατέληξαν; Μήπως χρησιμοποιήθηκαν, παράλληλα με τα 3 εκατ. ευρώ από την CCC, για να «προικισθούν» οι εταιρείες του υιού Καλογρίτσα, έτσι ώστε να δικαιούνται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Όλα αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα που καλό θα ήταν να απασχολήσουν τα μέλη της προανακριτικής.

Μια σύμπτωση μόνο αξίζει να επισημανθεί. Ο Καλογρίτσας έλαβε 15 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής τον Ιούνιο του 2016 και σε λίγες μέρες δημιουργήθηκε η εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδεις με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 8 εκατ. ευρώ. Μήπως το μετοχικό κεφάλαιο χτίσθηκε με δανεικά και αγύριστα;

Συμπέρασμα: Ο Καλογρίτσας, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ένιωσε ότι ήρθε η ώρα του να γίνει ο νέος «εθνικός εργολάβος». Και το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να λειτουργεί ως αρωγός. Εκτός από τη γενναιόδωρη τραπεζική χρηματοδότηση (από μια τράπεζα κυβερνητικά ελεγχόμενη) ξεκίνησαν και οι «εργολαβίες». Ο νέος υπουργός Υποδομών (και κουμπάρος του Καλογρίτσα) Χρήστος Σπίρτζης έκοψε τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου σε κομμάτια των 10 χλμ. Το αποτέλεσμα ήταν καμία μεγάλη κατασκευαστική να μην ενδιαφερθεί και ένας-ένας οι διαγωνισμοί να καταλήγουν στον Καλογρίτσα.

Γιατί ο Παππάς προσέτρεξε στον Καλογρίτσα;

Ομως τα επιχειρηματικά σχέδια του Καλογρίτσα συμβάδιζαν απόλυτα εκείνη την περίοδο με τα πολιτικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά με την εμμονική τους διάθεση να ελέγξουν τα ΜΜΕ, να «τραμπουκίσουν» τα ενοχλητικά ΜΜΕ και να στήσουν τα δικά τους «προγεφυρώματα».

Οι πολιτικές ευθύνες του Νίκου Παππά στη συνέχεια είναι σχεδόν αυταπόδεικτες. Προσέγγισε τον Καλογρίτσα, τον ενθάρρυνε να εισέλθει στην τηλεόραση την ίδια ώρα που έστηνε το άλλο Δελφινάριο, δηλαδή το τσίρκο με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Γιατί ο Παππάς προσέτρεξε στον Καλογρίτσα; Γιατί τον γνώριζε από τα «πέτρινα χρόνια» της Αριστεράς και γιατί τον θεωρούσε απόλυτα ελεγχόμενο από το σύστημα του Μαξίμου.

Γιατί συναίνεσε ο Καλογρίτσας; Γιατί θα συνέχιζε να απολαμβάνει γενναίες χρηματοδοτήσεις και εργολαβίες, ενώ τα «παιδιά» του Μαξίμου θα συνέχιζαν τις ονειρώξεις ότι έγιναν τελικά οι νέοι «κονκισταδόρες» του μιντιακού πεδίου.

Γιατί έμπλεξαν τους Χούρι και τη CCC; Γιατί ο Καλογρίτσας δεν ένιωθε καλά να βάλει το χέρι στην τσέπη και έψαχνε για χορηγό. Εξ ου και τα προηγούμενα «προξενιά» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Κοντομηνά, τα οποία δεν κατέληξαν πουθενά, γιατί οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες γνώριζαν την «πιάτσα». Οι Χούρι προφανώς από κάπου πήραν το μήνυμα και συναίνεσαν, χωρίς να γνωρίζουν οι άνθρωποι πού θα μπλέξουν.

Το μείζον πολιτικό σκάνδαλο λοιπόν της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαπλοκή με επιχειρηματίες με κεντρικό στόχο να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Με επιχειρηματίες που έβγαζαν λεφτά διευκολύνονταν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πολιτική ουσία, το διόλου καλά κρυμμένο μυστικό για τον γάμο ΣΥΡΙΖΑ - Καλογρίτσα. Τα υπόλοιπα και κυρίως η τεκμηρίωση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών συγκεκριμένων υπουργών, όπως ο «Νίκο μου, λεβέντη μου, καμάρι μου» Νίκος Παππάς, είναι υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής.

Μια τελευταία επισήμανση. Ο Καλογρίτσας φαίνεται να έχει δίκιο όταν φωνάζει ότι η σύμβαση με τη CCC για την κατασκευή mall στη Σαουδική Αραβία είναι κατ' ουσίαν εικονική. Σιγά που ο πολυεθνικός κατασκευαστικός κολοσσός θα έψαχνε στη Νέα Σμύρνη να ανακαλύψει τον Καλογρίτσα για να συνεργαστεί στο έργο. Νομικά όμως ο ισχυρισμός είναι δύσκολο να σταθεί. Απ' ό,τι φαίνεται, οι Άραβες επιχειρηματίες προχώρησαν σε έγκυρες συμβάσεις με στόχο οι διαδικασίες να είναι νόμιμες και αυτοί τυπικά να είναι «εκτός κάδρου». Εξ ου και η καταδικαστική απόφαση για τον Καλογρίτσα από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης.

Πάντως κύκλοι της εταιρείας σημειώνουν ότι οι Χούρι ήδη έχουν μετανιώσει για την εμπλοκή τους. Κατ' αρχήν γιατί έμπλεξαν με τον Καλογρίτσα, παρότι πήραν και μήνυμα αλλά και τις κατάλληλες συστάσεις από το ελληνικό White House. Δεύτερον, γιατί ξεκίνησαν τη νομική διαδικασία για την επιστροφή των 3 εκατ. από τον Καλογρίτσα. Γιατί δηλαδή εγκλωβίστηκαν σε μια πολιτική δίνη που τους εκθέτει για ένα χρηματικό ποσό ασήμαντο για τα επιχειρηματικά μεγέθη τους.

Πάντως, η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον. Η πολιτική διαπλοκή με τον Νίκο Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να είναι δεδομένη. Διαθέτει ο Καλογρίτσας, όπως διατείνεται στους συνομιλητές του εδώ και καιρό, «ήχο και φως» για επιπρόσθετες διαπλοκές; Αυτό παραμένει άγνωστο. Θα διευρύνει τις έρευνες η προανακριτική στον λαβύρινθο των σχέσεων Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής, στα θαλασσοδάνεια και στις χωρίς τραπεζικά κριτήρια χρηματοδοτήσεις; Κι αυτό είναι άγνωστο. Ένα άγνωστο που ανεβάζει το θερμόμετρο της αγωνίας από τα… εξωτικά Κουφονήσια μέχρι το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ, όπου η έδρα προβεβλημένων καθηγητών του ιδρύματος και των υιών τους.


Πηγή: iefimerida.gr



Στη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο εκλογικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 


Το νομοσχέδιο αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ και έχει ως στόχο να επαναφέρει και να διασφαλίσει την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, καταργώντας τη λεγόμενη «απλή αναλογική» που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ με καταστροφικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία τους. Ανάμεσα στα άλλα:

Επανέρχεται η 5ετής θητεία. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα αναδειχθούν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, θα έχουν πλήρη πενταετή θητεία, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2024.

Εκλογή Δημάρχου ή Περιφερειάρχη από πρώτο γύρο με ποσοστό 43% συν μία ψήφο.

Τίθεται όριο 3% για την εκλογή δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου.

Εξασφαλίζεται η εκλογή των 3/5 των μελών του συμβουλίου στον νικητή των εκλογών.

Προβλέπεται η εκλογή συμβουλίων ή προέδρων δημοτικών κοινοτήτων σε όλη την επικράτεια, χωρίς εξαίρεση.

Τίθεται καταληκτική ημερομηνία η 31η Αυγούστου του έτους των εκλογών, για την κατάρτιση και δήλωση των συνδυασμών και η 10η Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη αυτών από το αρμόδιο δικαστήριο, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των εκλογικών δαπανών και οι υποψήφιοι να είναι εγκαίρως γνωστοί στο εκλογικό σώμα.

Καθορίζεται με βάση συγκεκριμένες πληθυσμιακές κλίμακες ο  αριθμός των μελών των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθώς και των συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων.

Εξορθολογίζεται και συστηματικοποιείται το πλαίσιο κωλυμάτων εκλογιμότητας και ασυμβιβάστων.



Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου

 


Την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου μετά την αποπεράτωση των κατασκευαστικών εργασιών στα Χανιά και τη Νεάπολη Λακωνίας και την επιτυχή δοκιμαστική ηλέκτριση όλων των τμημάτων του έργου, θαλάσσιων και χερσαίων, ανακοίνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η διασύνδεση συνιστά το πρώτο βήμα για την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού και τη μετάβαση της Κρήτης σε ένα καθαρότερο μείγμα ενέργειας, καθώς θα καλύπτει το 1/3 των ενεργειακών αναγκών του νησιού, υποκαθιστώντας την παραγωγή των παλαιότερων τοπικών μονάδων που είναι και οι πλέον ακριβές και ρυπογόνες, ενώ ακολουθεί η μεγάλη διασύνδεση Ηράκλειο - Αττική που είναι υπό κατασκευή.

Το κόστος του έργου, 397 εκατ. ευρώ, καλύφθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με δανεισμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ).

Η νέα διασύνδεση ενσωματώνει σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες και καταρρίπτει παγκόσμια ρεκόρ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή υποβρύχια/υπόγεια καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως (174 χλμ.), ενώ το μέγιστο βάθος πόντισης (1.000 μέτρων) την τοποθετεί στην κορυφή των πλέον απαιτητικών τεχνικά έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης διεθνώς.

Κατά την πλήρη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα το 2023, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η διασύνδεση με την Αττική, οι καταναλωτές θα εξοικονομήσουν έως και 400 εκατ. ευρώ ετησίως από τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.



Ενεργή εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή


 

Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και τον υπαρκτό κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής, καθώς και των ιδιαίτερα σημαντικών -αλλά παράλληλα ευαίσθητων- ισορροπιών που έχουν επιτευχθεί, ο υπουργός Εξωτερικών έχει επιδοθεί σε ένα "μαραθώνιο" επαφών.

Καταρχήν, υπήρξε ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει, τόσο σε επίπεδο συμβολισμού όσο και ουσίας, ότι συμμετείχε στην άτυπη συνεδρίαση του ΣΕΥ μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα, ευρισκόμενος στην περιοχή. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ενδελεχώς για τις επαφές του τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ παράλληλα είχε, μέχρι στιγμής, τηλεφωνικές επαφές με τους ομολόγους του της Κύπρου, της Κροατίας και της Σλοβακίας. Την περιοχή θα επισκεφθούν σήμερα οι ομόλογοί του της Γερμανίας, Σλοβακίας και Τσεχίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζει τις επαφές και με τους ομολόγους του της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου. Μετά την επίσκεψη του στην Ιορδανία,  επισκέφτηκε χθες την Αίγυπτο, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, είχε επανειλημμένα τηλεφωνικές επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πέρα από τα μηνύματα που εξέπεμψε ήδη, όντας στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε στο σύνολο των συνομιλητών του τη σημασία σταθεροποίησης της κατάστασης σε μια ήδη ταραγμένη περιοχή, καθώς και τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί και διαδραματίζει η Ελλάδα, ως γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, η οποία μπορεί και συνομιλεί με το σύνολο των πλευρών.

Η Ελλάδα, με την ενεργητική εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, διαδραματίζει πλέον σημαντικό ρόλο σε μια περιοχή της άμεσης γειτονίας της.



Νέες δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων

 


Η χώρα έχει μπει σε μια περίοδο μετάβασης στη νέα κανονικότητα, που σταδιακά θα μας πάει σε δυναμική οικονομική ανάπτυξη. Για αυτή την περίοδο, η Κυβέρνηση αναπτύσσει νέες δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που έχουν ανάγκη, έτσι ώστε κανένας να μην μείνει πίσω:

Έχει ήδη  δρομολογηθεί  μια νέα δράση  για την ενίσχυση των επιχειρήσεων  της εστίασης και άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Έχουν ανακοινωθεί μέτρα στήριξης για εποχικά εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού με αξιοποίηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού,  του προγράμματος «Συν-Εργασία» και του προγράμματος για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας με κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του καθαρού μισθού με 200 ευρώ.

Ενεργοποιούνται, για πρώτη φορά, νέα μέτρα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 2» που αφορά  στην κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων, σε ποσοστό έως 90% και για  διάστημα 8 μηνών. Αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και παρέχουν δυνατότητα διαγραφής οφειλής («κούρεμα» τόκων και κεφαλαίου), μείωσης επιτοκίου, διατήρησης προσυμφωνηθείσας δόσης και επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής. 

Μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή  πρόγραμμα  ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων και πρόγραμμα για την ψηφιακή αναβάθμιση στο χώρο των δικηγόρων.

Καταρτίζεται πρόγραμμα για την ενίσχυση του τουρισμού και εξετάζονται οι δυνατότητες για προγράμματα στήριξης και σε άλλους τομείς.



ΝΔ: Οι αριθμοί και η πραγματικότητα διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα


Πάλι με ψέματα πήγε να κάνει αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας, που η δεν δίνει σημασία σε αυτά που λέει και δεν τον ενδιαφέρει το ότι γελάει ο κόσμος μαζί του, η απλά δεν αντιλαμβάνεται που πατάει και που βρίσκεται. 

«Οι αριθμοί και η πραγματικότητα διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα» αναφέρουν κύκλοι της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ απαντώντας στις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη σεβασμού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης στο διάστημα δύο ετών έχει τοποθετηθεί στην Βουλή δώδεκα φορές στο πλαίσιο ερωτήσεων και προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, χωρίς σε αυτές να συνυπολογίζονται οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού για κρίσιμα νομοσχέδια. Αντίστοιχα ο κ. Τσίπρας την τετραετία της δικής του διακυβέρνησης είχε τοποθετηθεί μόλις 10 φορές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει στο πλαίσιο της “Ώρας του Πρωθυπουργού” σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25) ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές ενημερώσεις με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, δηλαδή ενημερώσεις της Βουλής (και των πολιτικών αρχηγών) από τον πρωθυπουργό σε σχέση με θέματα επικαιρότητας:

– στις 14/2/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα»,

– 30/4/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα»,

– 12/11/2020 «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας»

– 15/1/2021, «για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας»

– 25/2/2021, «για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου».

Επίσης διενεργήθηκαν 2 προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που διεξήχθησαν κατόπιν αιτημάτων της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (η 2η πριν από ένα μήνα).

Την προηγούμενη ΙΖ΄ Περίοδο (3/10/2015-11/6/2019) απαντήθηκαν στο πλαίσιο της λεγόμενης “Ώρας του Πρωθυπουργού” συνολικά 10 επίκαιρες ερωτήσεις από τον τότε πρωθυπουργό.



Καμία σοβαρότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και απείχε από την διαδικασία

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία που ο ίδιος ζήτησε, δείχνοντας το πόσο γελοία κινείται το κόμμα, ίσως και γιατί φοβήθηκε πώς θα ψηφίσουν τελικά οι βουλευτές του.

Η ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ να απόσχει, αν και οι βουλευτές του ζήτησαν την διεξαγωγή της προκάλεσαν με τον τρόπο αυτό ένα ακόμα κοινοβουλευτικό παράδοξο ΣΥΡΙΖΑ, και έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα στο κόμμα του Τσίπρα.

Η γελοία τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευση προκάλεσε τα σφοδρά πυρά των άλλων κομμάτων που μιλούν για τραγέλαφο. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που αναφέρει: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δηλώνει ότι καταψηφίζει τα άρθρα 7 και 13 του νομοσχεδίου για την «κοινή γονική μέριμνα» για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αλλά αποχώρησε από αυτήν, η οποία αποτελεί τελικά κοροϊδία. Τέτοιοι χειρισμοί αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία – τραγέλαφο, την οποία χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει την στρατηγική σύμπλευση που έχει με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα, προσπαθώντας να εφεύρει κοινοβουλευτικά ανήκουστα τερτίπια για να παρουσιάσει μια ψεύτικη αντιπολίτευση και να εγκλωβίσει τον λαό στο δικομματικό δίλημμα, να τον βάλει να επιλέξει ποιος από τους δύο θα διαχειριστεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει την ζωή του». 

Για τραγέλαφο και ευτελισμό της διαδικασίας μίλησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκαναδαλίδης ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν την φοβόμαστε την ονομαστική για ένα θέμα με κοινωνικές διαστάσεις όπου ο καθένας ελεύθερα θα εκφράσει την άποψή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται»



Ο ανεύθυνος Τσίπρας σπάει την καραντίνα και δίνει εντολή να μαζεύεται όλη η συμμορία στην Βουλή

 



Πάντα του ήταν αδιάφορος ο άλλος, και κάνει τα πάντα για να πετύχει τον σκοπό του. Η ανεύθυνη συμπεριφορά του είχε καταγραφεί και στην συνέντευξη του τον Φεβρουάριο του 2021 που είπε κυνικά και ψυχρά "Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κορωνοϊό διαδηλωτές" αρκεί να πετύχει τον σκοπό του.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι' αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδιο που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία». Με το ίδιο σκεπτικό για να μην φέρνει νομοσχέδια η κυβέρνηση δείχνει και πάλι την εγκληματική του ανευθυνότητα βάζοντας σε κίνδυνο και τους δικούς του, αλλά και όλους τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της βουλής.

Για ακόμα μία φορά λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας προκλητικός και ανεύθυνος δίνει εντολή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μαζεύονται όλοι στην βουλή αδιαφορώντας για τους υγειονομικά περιοριστικά μέτρα στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.

Με ακροαριστερό ύφος αποτυχημένου και τελειωμένου πολιτικού, από το βήμα της βουλής κάλεσε στην αίθουσα από την επόμενη φορά όλη την ακροαριστερή συμμορία.

Το θράσος του ήταν τέτοιο που έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την διατήρηση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, την ώρα που έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην αγορά, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας ίσως επειδή δεν έχει σοβαρότητα και αντίληψη να καταλάβει του τι συμβαίνει γύρω του νομίζει ότι ο κλειστός χώρος της βουλής είναι η αγορά που άνοιξε σε εξωτερικούς χώρους.

Κάλεσε λοιπόν ο ανεύθυνος τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος στο lockdown της Βουλής και γνωστοποίησε ότι από σήμερα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στην Ολομέλεια τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας. "Δεν θα ανεχτούμε άλλο να συμμετέχουμε σε μια Βουλη με κανόνες σιωπής, σε μια Βουλή των σκιών. σε μια σκιώδη Βουλή", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας για να προκαλέσει και να γελοιοποιηθεί ακόμα μία φορά.




Σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν όλα τα θερινά σινεμά


 

Έφτασε, η ώρα της επαναλειτουργίας των θερινών σινεμά, με τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα να ξεκινά στις 21/5 έχοντας 9 πρεμιέρες στις μαρκίζες αλλά και επαναλήψεις φιλμ που κυκλοφόρησαν τους προηγούμενους μήνες.

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν με πληρότητα στο 75%, ενώ όπως και πέρσι δε θα υπάρχει διάλειμμα κατά τη διάρκεια των προβολών. Υποχρεωτική δε είναι η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με μία κενή θέση να υπάρχει οπωσδήποτε ανάμεσα σε δύο καθήμενους. 

Τα άτομα που καταφτάνουν μαζί στο σινεμά κάθονται υποχρεωτικά μαζί, χωρίς να μεσολαβεί κενό ανάμεσά τους. 




Ηλικιωμένος έβαλε άθελα του την φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

 


Τα δεδομένα για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και πλέον μαίνεται ακόμα έχοντας επεκταθεί στις περιοχές των Μεγάρων και του Αλεποχωρίου, παρουσίασε σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς: 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε το αίτιο της μεγάλης πυρκαγιάς, λέγοντας ότι ξεκίνησε από καύση υπολοίπων -δηλαδή υλικών- στον ελαιώνα και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 έως και 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά οφείλεται σε ηλικιωμένο που ανεύθυνα πήγε να κάψει υλικά με αποτέλεσμα να του ξεφύγει η φωτιά και να καίει μέχρι σήμερα.






Συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ

 


Μετά από 11 ημέρες το Ισραήλ και η  Χαμάς συμφώνησαν απόψε σε κατάπαυση του πυρός.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπένγιαμιν Νετανιάχου, σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ συμφώνησε να αποδεχθεί μια αιγυπτιακή πρόταση για «αμοιβαία» κατάπαυση του πυρός χωρίς προϋποθέσεις».

Μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει από τις 2 το πρωί της Παρασκευής, μόλις 3 ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Το Συμβούλιο εκτίμησε ότι έχουν επιτευχθεί οι στρατιωτικοί στόχοι της επιχείρησης στη Γάζα.

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο Reuters ότι η κατάπαυση του πυρός θα είναι αμοιβαία και ταυτόχρονη. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει στις 2:00 πμ της Παρασκευής.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι και η Ισλαμική Τζιχάντ συμφωνεί στην κατάπαυση του πυρός.



Άνοιξαν τα ραντεβού για όλα τα σκευάσματα για τους 40-44 ετών

 


Άνοιξαν τα ραντεβού σήμερα Παρασκευή 21/05 και για τα άτομα ηλικίας 40-44 ετών που θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα είναι διαθέσιμοι για πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών προκειμένου να ορίσουν το σχετικό ραντεβού τους με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε εχθές Πέμπτη πως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομάδες 35-39 και 30-34.