Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Στους 57.025 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα




Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 54 πρόσφυγες, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 9.662.

Στους 57.025 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 54 πρόσφυγες, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 9.662.

Στη βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 22.090 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.358, στη νότια Ελλάδα 248 και στις δομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ 7.497. Στις δομές της Αττικής διαμένουν 10.121 άτομα, εκτός του Ελληνικού όπου οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 2.849. Τέλος 2.200 άτομα υπολογίζεται ότι βρίσκονται εκτός δομών.




Πηγή: skai.gr


Πόρισμα-καταπέλτης για τα πλαστά απολυτήρια



Κύκλωμα χορήγησης απολυτηρίων Λυκείου και μάλιστα με βαθμό άριστα, με στόχο τον διορισμό στο Δημόσιο, αποκαλύπτει έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης την περίοδο 1999-2006 στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αρτας «Σχολές Ευρώπη» και «Τομή».

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, οι κάτοχοι των πλαστών απολυτηρίων Λυκείου οι οποίοι αξιοποίησαν τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών ΤΕΕ για να προσληφθούν στο Δημόσιο ξεπερνούν τους 2.000 και διορίστηκαν κυρίως σε θέσεις νοσηλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βαθμός του απολυτηρίου «έδινε» περισσότερα μόρια στους κατόχους των πλαστών τίτλων σπουδών και πιθανόν άφησε εκτός Δημοσίου υποψηφίους οι οποίοι κατείχαν νόμιμους τίτλους σπουδών. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ η «φάμπρικα» που είχε στηθεί στην Αρτα με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια περιελάμβανε εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν είχαν διοριστεί νόμιμα, ενώ τα εκπαιδευτήρια λειτουργούσαν απογευματινές ώρες χωρίς να έχουν σχετική άδεια.

Διασταυρώσεις

Μετά από διασταύρωση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι σπουδαστές δεν είχαν τις απαιτούμενες παρουσίες ενώ τα απουσιολόγια δεν συμπληρώνονταν, δεν υπογράφονταν και δεν υποβάλλονταν στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρτας για θεώρηση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι σπουδαστές των απογευματινών τμημάτων λάμβαναν άριστα (20) στα προφορικά ενώ γνώριζαν τα ερωτήματα των γραπτών εξετάσεων.

Οι επιθεωρητές παρατήρησαν επίσης ότι γινόταν συστηματική αλλοίωση των γραπτών των εξετάσεων ενώ υπήρχαν διπλοεγγραφές σπουδαστών καθώς και παράνομες εγγραφές αφού κάποιοι σπουδαστές δεν είχαν απολυτήριο Γυμνασίου.

Το κύκλωμα χορήγησης των πλαστών απολυτηρίων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Αρτα την περίοδο 1999-2006, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, παρείχε πτυχία ακόμα και σε μαθητές που είχαν ξεπεράσει το όριο των απουσιών ενώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο με τον ίδιο αριθμό μητρώου να έχουν εκδοθεί πτυχία σε διαφορετικούς μαθητές. Στο σύνολο των βιβλίων που όφειλαν να τηρήσουν τα εκπαιδευτήρια διαπιστώθηκαν ατασθαλίες που επιβεβαιώνουν την πλαστότητα των τίτλων σπουδών σύμφωνα με το πόρισμα, όπως για παράδειγμα φαίνεται ότι οι μαθητές δεν διδάχθηκαν τα προβλεπόμενα από το αναλυτικό πρόγραμμα μαθήματα, ενώ στο βιβλίο μητρώου μαθητών δεν αναγράφεται αριθμός μητρώου και ημερομηνία έκδοσης για να γίνει ταυτοποίηση των εκδοθέντων τίτλων.

Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στο πόρισμά τους εισηγούνται να ανακληθούν τα παράνομα απολυτήρια και να ακυρωθούν οι διορισμοί όσων τα αξιοποίησαν για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι 2.000 πτυχιούχοι, με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να κληθούν να δώσουν εκ νέου εξετάσεις προκειμένου να πιστοποιήσουν την εγκυρότητα των πτυχίων τους. Το υπουργείο με τροπολογία που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή θα καλεί τους 2.000 μαθητές των δύο αυτών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων να περάσουν, υπό την αιγίδα του, από γραπτές εξετάσεις σε ορισμένο αριθμό μαθημάτων προκειμένου να πιστοποιηθεί ή όχι η εγκυρότητα των πτυχίων τους. Η ψήφιση της τροπολογίας απαιτείται παρά το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος από το 2007 επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, ο οποίος κατέστη ανενεργός αφού δεν εκδόθηκε η ανάλογη υπουργική απόφαση εφαρμογής του για τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού όπως προβλεπόταν.



ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
Πηγή : ethnos.gr


Σε πλήρη Ισλαμοποίηση οδηγείται η επικίνδυνη Τουρκία


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε έγκυος γυναίκα στην Κωνσταντινούπολη, από άτομα και κυρίως γυναίκες που φορούσαν μαντίλα, που την κατηγόρησαν ότι «φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα και ότι υποστήριζε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου». 

Το όνομα του θύματος Χαζάλ Ολμέζ η οποία πήγαινε στο σπίτι της στην περιοχή Κοτσαμουσταφαπασά, όταν της επιτέθηκαν τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες που φορούσαν ισλαμική μαντίλα.

Το θύμα εργάζεται γραμματέας σε τουρκική εφημερίδα και είχε σχολάσει από τη δουλειά. «Πήγαινα σπίτι από τον δρόμο που χρησιμοποιώ καθημερινά. Ξαφνικά, κάποιος μου τράβηξε τα μαλλιά από πίσω. Όταν γύρισα είδα μία γυναίκα να φορά μαντίλα και την ρώτησα γιατί τράβηξε τα μαλλιά μου, αλλά εκείνη άρχισε να μου επιτίθεται» είπε η Ολμέζ.

Η γυναίκα, η οποία είναι έγκυος 6 μηνών, πρόσθεσε ότι τα άτομα που της επιτέθηκαν την κατηγόρησαν για «προδοσία»  λέγοντάς της: «Γιατί φοράς αποκαλυπτικά ρούχα; Στηρίζεις το πραξικόπημα και τον Γκιουλέν», δέν έφτανε μόνο αυτό αλλά «Κάλεσαν και άλλους να μου επιτεθούν. Ήθελαν να με λιντσάρουν».

Ένας άνδρας φανατικός ισλαμιστής άρχισε να της φωνάζει: «Υπάρχουν και άλλοι τέσσερις που έχουμε προσέξει στη γειτονιά. Θα έρθει και η σειρά τους». Ο άνδρας κλώτσησε την έγκυο στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο έδαφος, οι φανατικοί Τούρκοι ισλαμιστές συνέχισαν να την χτυπούν, ενώ κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Όταν η Ολμέζ πήγε στον γιατρό, εκείνος αρνήθηκε να της χορηγήσει πιστοποιητικό για τα τραύματά της «Μπορείς να πας στην αστυνομία και να καταθέσεις μήνυση. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς δεν κατάλαβαν ότι ήσουν έγκυος, αλλιώς θα είχαν πειράξει το παιδί σου» φέρεται να της είπε ο γιατρός.

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία γίνεται ένα Ισλαμικό επικίνδυνο για τον κόσμο και την διεθνή κοινότητα κράτος με απρόβλεπτες εξελίξεις στο εσωτερικό της.


Η Αυστρία μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ



Ο καγκελάριος της Αυστρίας προτείνει το τέλος των ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με τη Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την καταστολή που έχει επιβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν είπε χθες ότι θα ανοίξει μια συζήτηση μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών κρατών για να τεθεί τέλος στις συνομιλίες με την Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των ελλείψεων της χώρας στη δημοκρατία και την οικονομία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την καταστολή που έχει επιβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο μήνα σε όσους υποψιάζεται ότι διαφωνούν μαζί του, αναγνωρίζοντας ότι η ιδέα του να επαναφέρει την θανατική καταδίκη στη Τουρκία αποτελεί "κόκκινη γραμμή" που εμποδίζει τη χώρα να γίνει μέλος της ΕΕ.

Ο Κερν αύξησε τους τόνους της κριτικής του σε μια συνέντευξη στον αυστριακό σταθμό ORF.
"Θα ήταν σοφό να πούμε τώρα ότι πατάμε το κουμπί 'Reset'" (επανεκκίνησης), είπε, καλώντας τις συνομιλίες ένταξης "διπλωματική μυθοπλασία".

"Ξέρουμε ότι το επίπεδο δημοκρατίας είναι εμφανώς ανεπαρκές για να δικαιολογήσει την ένταξη (της Τουρκίας).... Το θέμα των οικονομικών είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικό γιατί η τουρκική οικονομία απέχει υπερβολικά από τη μέση ευρωπαϊκή", δήλωσε.

Όταν ερωτήθηκε αν η Αυστρία θα καταθέσει πρόταση να σταματήσουν οι συνομιλίες ένταξης στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου, ο Κερν είπε ότι η Αυστρία "θα ξεκινήσει συζήτηση για αυτό. Θα ζητήσουμε μια εναλλακτική ιδέα", είπε.





Πληροφορίες: ΑΜΠΕ / Φωτογραφία: Paul Gillingwater - thelocal
Πηγή : news247.gr


Φίλης κατά ΑΝΕΛ για το τέμενος στον Ελαιώνα



Μηνύματα κατά όσων αντιτάσσονται στην κατασκευή του Τεμένους στον Ελαιώνα περιλάμβανε η ομιλία του Νίκου Φίλη στη Βουλή.

Μηνύματα κατά όσων αντιτάσσονται στην κατασκευή του Τεμένους στον Ελαιώνα περιλάμβανε η ομιλία του Νίκου Φίλη στη Βουλή. Ο υπουργός Παιδείας απευθυνόμενος και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη διάταξη συνέδεσε την ανέγερση του και με την πάταξη της  ισλαμικής τρομοκρατίας.

«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου ας μην επαναλάβουμε τα λάθη  που τώρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας».

Ο κ. Φίλης απεύθυνε το ερώτημα προς τους διαφωνούντες αν προτιμούν τα άτυπα τζαμιά ή τα νόμιμα που θα λειτουργούν με κανόνες και ασφάλεια και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και ενάντια στιςθεμελειώδεις αρχές της Ευρώπης τη θέση της Χρυσής Αυγής.

Το κυβερνητικό στέλεχος γνωστοποίησε ότι θα δοθούν ακόμα τέσσερις άδειες λειτουργίας σε τζαμιά που λειτουργούν ήδη άτυπα στη χώρα.

Το νομοσχέδιο όπου έχει ενταχθεί η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια του Σώματος.

Παρά τη διάσπαση στον κυβερνητικό συνασπισμό η ρύθμιση δεν κινδυνεύει να καταψηφιστεί καθώς ψηφίζεται από την ΝΔ την Δημοκρατική Συμπαράταξη το Ποτάμι και το ΚΚΕ.


του Αντώνη Γαλανόπουλου
Πηγή : thetoc.gr


Η επική αφίσα του αγανακτισμένου ενοικιαστή καταστήματος στο Αγρίνιο, που έχει γίνει viral!


Να ξεμπροστιάσει τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, που νοίκιαζε στο Αγρίνιο, αποφάσισε ένας ενοικιαστής, με τη φωτογραφία, που ανέβασε στα social media να κάνει… θραύση!

Αιτία της αντίδρασής του αυτής, σύμφωνα με το allsportsagrinio.gr, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, ήταν η άρνηση των ιδιοκτητών να του κάνουν μείωση ενοικίου.

Τι έκανε λοιπόν ως αντίποινα; Έγραψε την ιστορία σε ένα μεγάλο χαρτόνι και στη συνέχεια το κόλλησε στη βιτρίνα του καταστήματός του. Σύμφωνα με όσα έγραψε, είχε νοικιάσει το χώρο πριν από 26 χρόνια για να στεγάσει το μαγαζί του, με τσάντες και παπούτσια.

Όταν εν μέσω κρίσης ζήτησε μείωση ενοικίου από 500€ σε 400€, οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν και του έκαναν έξωση.

Και αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να τους εκδικηθεί.

Αλλά άφησε το καλύτερο για το τέλος, κυριολεκτικά.





Πηγή: allsportsagrinio.gr, thecaller.gr





Συνελήφθη αμερικανός αστυνομικός για «στήριξη στην ISIS»

 (Φωτογραφία:  Reuters )

Αστυνομικός που υπηρετεί στην υπηρεσία ασφαλείας του μετρό στην Ουάσινγκτον συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να παράσχει υλική υποστήριξη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Είναι η πρώτη σύλληψη αμερικανού αστυνομικού με την κατηγορία της στήριξης της ISIS.

Ο αστυνομικός συνελήφθη από το FBI, σύμφωνα με την Washington Post.

Οι Αρχές σημειώνουν ότι δεν υπήρχε απειλή για το μετρό της Ουάσινγκτον.

Κατηγορούμενος είναι ο Νίκολας Γιανγκ, 36 ετών, από το Φέρφαξ της Βιρτζίνια.

Με βάση το κατηγορητήριο που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο Γιανγκ είχε στείλει σε πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου τους κωδικούς καρτών για την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων πιστεύοντας ότι θα τους χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για να επικοινωνούν μεταξύ τους.





Newsroom ΔΟΛ


Ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης φωνάζει για την κομμένη σύνταξη -Πέρυσι αρθρογραφούσε υπέρ ΣΥΡΙΖΑ




Ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης (πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη) παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό όταν είδε τη σύνταξή του τον Αύγουστο μειωμένη κατά 50%, όπως έγραψε ο ίδιος στο twitter.


Η απόγνωση του Ντίνου Καρύδη απο τη μείωση της σύνταξής του αποτυπώνει την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να μειώνεται, χωρίς προοπτική για καλύτερες μέρες.

Ωστόσο, στις 3 Ιανουαρίου 2015, ο Ντίνος Καρύδης, ο οποίος σπάνια κάνει παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, είχε αρθρογραφήσει στην εφημερίδα Αυγή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και είχε εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Είχε πιστέψει τότε ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το δώρο Χριστουγέννων, θα δώσει αυξήσεις κλπ.

Δείτε αναλυτικά το άρθρο του Ντίνου Καρύδη, με τίτλο "Γιατί θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ":


Έρχονται εκλογές. Πρέπει να αποφασίσω τι θα ψηφίσω. Ρωτάω, λοιπόν, τον εαυτό μου να μου πει με ποια κριτήρια θα ψηφίσει, για να αποφασίσουμε ποιο κόμμα θα υποστηρίξουμε. 1. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση. Άρα πρέπει να επιλέξω κάποιο κόμμα με κυβερνητική δυναμική και προοπτική. Κανένα κόμμα από αυτά που «παλεύουν» να μπουν στη Βουλή δεν είναι τέτοιο. Μου απομένουν, λοιπόν, η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. 2. Αξιοπιστία και υποσχέσεις. Η Ν.Δ. μου υπόσχεται ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας, παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ, καλές σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών για παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και έξοδο από τα Μνημόνια.

Την ανάπτυξη την υπόσχεται εδώ και τρία χρόνια, αλλά δεν τη βλέπουμε. Η απερχόμενη κυβέρνηση βλέπει μείωση της ανεργίας, εγώ, όμως, βλέπω όλο και περισσότερους ανέργους και όσοι δεν έχασαν τη δουλειά τους έχουν τεράστια μείωση σε μισθούς και ημερομίσθια. Στις «καλές σχέσεις» με τους Ευρωπαίους εταίρους μας βλέπω υποταγή στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρώπης, εις βάρος του λαού της Ελλάδας. Η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος γίνεται από την άγρια φορολόγηση των Ελλήνων πολιτών, αλλά ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας δεν υπήρξε. Όσο για την έξοδο από τα Μνημόνια, την ακούω σαν τραγικό ανέκδοτο από αυτούς που ήδη έχουν στείλει e-mail με νέες δεσμεύσεις για περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις υπαλλήλων, αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης κ.ά.

Από την άλλη έχω τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μου υπόσχεται καλύτερο κοινωνικό κράτος, επαναφορά του δώρου των Χριστουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους, διαπραγμάτευση για ελάφρυνση του χρέους της χώρας, έρευνα των λιστών Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κ.ά., διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από τους Γερμανούς, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, φορολόγηση των υπεράκτιων εταιρειών και γενικώς φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει μέχρι τώρα στη χώρα μας.

Με αυτά τα δεδομένα, ασφαλώς και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Μα, θα μου πείτε, «και οι άλλοι είπαν ότι θα τα κάνουν αυτά, αλλά δεν τα έκαναν». Και τι σημαίνει αυτό; Επειδή εγώ είμαι ψεύτης, είσαι κι εσύ; Επειδή σε εξαπάτησα εγώ, είσαι κι εσύ απατεώνας;

Υπάρχει, φίλε μου, μία πολύ μεγάλη διαφορά. Ο ένας είναι νέος, άφθαρτος και δεν χρωστάει πουθενά. Ο άλλος χρωστάει και δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση γιατί θα μάθει ο λαός τι είναι αυτό που χρωστάει. Νομίζεις πως είναι τυχαίο το γεγονός ότι ξεσηκώθηκαν όλα τα μεγάλα συμφέροντα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ; Σκέφτονται, λες, το συμφέρον του ελληνικού λαού, αυτοί που δεν δίνουν δεκάρα για τις 6.000 αυτοκτονίες των συμπατριωτών μας; Αυτοί που δεν νοιάζονται για τα παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο; Αυτοί που έβαλαν τους εδώ συνεργάτες τους να κουρέψουν τα ομόλογα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των Ελλήνων μικροομολογιούχων ενώ την ίδια ώρα πλήρωναν στην ονομαστική τους αξία τα ομόλογα που ξένα κοράκια είχαν αγοράσει στο 10% της αξίας τους; Αυτοί που χρωστούν 400.000 ευρώ στη ΔΕΗ και δεν τους κόβει το ρεύμα; Αυτοί που κλέβουν ρεύμα από τη ΔΕΗ για τις μεγαλοεπιχειρήσεις τους, αλλά δεν τους ενοχλεί κανείς; Αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα το λαθρεμπόριο και τους χαρίζονται τα πρόστιμα;

Όταν όλοι αυτοί είναι με κάποιον, εγώ πρέπει να είμαι με τον αντίπαλό του. Εσύ γιατί να είσαι μαζί τους; Και κάτι τελευταίο: Εγώ θα είμαι με τον μοναδικό Έλληνα πολιτικό που είδα να στέκεται όρθιος απέναντι στα θηρία της Ευρώπης και να τα στριμώχνει στη γωνία. Τον Αλέξη Τσίπρα, στο ντιμπέιτ για τις ευρωεκλογές.





Πηγή:  iefimerida.gr 


Νόμος της σιωπής για τον ξυλοδαρμό




«Ομερτά» επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την αποκάλυψη του «Εθνους» ότι ο πρώην υπουργός, Ακης Τσοχατζόπουλος, την περασμένη Πέμπτη έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης μέσα στο κελί του στην πτέρυγα ΣΤ’.

Τα στόματα έκλεισαν και όσα άνοιξαν επιχείρησαν να θολώσουν το τοπίο γύρω από το τι πραγματικά συνέβη τη νύχτα της 28ης Ιουλίου.

Η πληροφορία για το επεισόδιο εις βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου περιήλθε σε γνώση της εφημερίδας μας, ύστερα από τηλεφώνημα κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού. Στη συνέχεια, το περιστατικό επιβεβαίωσαν και επηύξησαν ως προς την έντασή του δύο ακόμη πηγές. Και οι τρεις μαρτυρίες έκαναν λόγο για σφοδρά χτυπήματα εναντίον του πρώην υπουργού με δράστη τον αποκαλούμενο και «βαρόνο της νύχτας», Βασίλη Στεφανάκο.

Βάσει των όσων περιέγραψαν οι πηγές αυτές, το συμβάν σημειώθηκε στις 8.30 μ.μ., όταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που παρέμεναν ανοιχτά. Σημειώνεται ότι την ώρα που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες κλειδώματος των κρατουμένων στα κελιά τους.

Μάρτυρες

Μπροστά στον ξυλοδαρμό, όπως αποκάλυψαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ήταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να δώσουν τέλος στο θερμό επεισόδιο. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Νίκος Ρωμανός (το κελί του οποίου βρίσκεται στην πτέρυγα Α’) και γνωστός ποινικολόγος (αν και το επισκεπτήριο για τους δικηγόρους λήγει στις 6.30 μ.μ.).

Οταν, χθες, το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οι εμπλεκόμενοι ή οι εκπρόσωποι αυτών στην πρώτη τους αντίδραση ούτε επιβεβαίωναν ούτε διέψευδαν την είδηση. Στις τοποθετήσεις τους, που ακολούθησαν ώρες μετά, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού δεν αρνήθηκαν την ύπαρξη του επεισοδίου, αλλά αμφισβήτησαν την ένταση αυτού.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Παγορόπουλος έκανε λόγο για ένα επεισόδιο «από αυτά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση μεταξύ των τροφίμων του σωφρονιστικού καταστήματος». Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κοτσαλής, που επισκέφθηκε μαζί με συνεργάτες του τη Δευτέρα τον πρώην υπουργό, είπε ότι «ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του». «Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δεύτερο δικηγόρο, αν και το περιστατικό αφορούσε, όπως ανακοίνωσε, σε ένα φραστικό επεισόδιο με κάποια μορφή βίας, ο ίδιος επέστησε «την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού».

Ο Βασίλης Καπερνάρος, συνήγορος υπεράσπισης του Β. Στεφανάκου, σε Δελτίο Τύπου χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ψευδέστατο» και «συκοφαντικότατο» και τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του «Εθνους».

Μετά την έκταση που έλαβε το θέμα, είδαν το φως της δημοσιότητας ισχυρισμοί που επιβεβαίωναν μεν τον ξυλοδαρμό, χρεώνοντας όμως την επίθεση σε άλλον δράστη. Συγκεκριμένα, το Newsit.gr, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, αναφέρει ότι «ο πρώην υπουργός ξυλοκοπήθηκε όχι από τον Βασίλη Στεφανάκο, αλλά από τον αλβανικής καταγωγής και συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, Χάρι Κόκα». Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το εν λόγω δημοσίευμα ο πρώην υπουργός, πριν ο Χάρι Κόκα τον χτυπήσει βίαια, είχε δεχθεί λεκτική επίθεση και μία σπρωξιά από τον Β. Στεφανάκο.

Σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα φωτίσει τις συνθήκες και θα αποφανθεί γύρω από το τι συνέβη, αφού χθες διατάχθηκε διπλή πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα.

Ευθύνες

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Εισαγγελία του Πειραιά διερευνά το κατά πόσον υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων επειδή παρέλειψαν να προβούν σε κάποιες ενέργειες. Παράλληλα το αρμόδιο Συμβούλιο των Φυλακών εξετάζει εάν προκύπτουν ευθύνες πειθαρχικές για κρατουμένους.

Οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαίωναν, πάντως, ότι τη βραδιά του επεισοδίου δεν ζήτησε κανείς τη συνδρομή ιατρού ούτε πήγε σε εξωτερικό νοσοκομείο ή στο νοσοκομείο ή στο ιατρείο των φυλακών. Για τις επόμενες κινήσεις τους οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου θα περιμένουν το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι με τον ν. 4322/15 προστέθηκε ρύθμιση που, θέλοντας να επιβάλει την ευταξία στο εσωτερικό της φυλακής, πρόβλεψε ότι οι ποινές για τυχόν πράξεις βίας στη διάρκεια της κράτησης, εκτίονται οπωσδήποτε μετά την έκτιση της άλλης ποινής για την οποία υπήρξε ο εγκλεισμός του κρατουμένου.




ΕΥΛΑΜΠΙΑ ΡΕΒΗ
Πηγή : ethnos.gr


Μετά τους δικαστές και οι αστυνομικοί κατά Πολάκη





Μετά τους δικαστές στην αντεπίθεση και οι αστυνομικοί  κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) απαντά στον αναπληρωτή υπουργό ότι η αστυνομία είναι θεματοφύλακας θεσμών και όχι διαχειριστής σκοπιμοτήτων. 

Η ΠΟΑΣΥ εκφράζει την αγανάκτησή της για το «ξέσπασμα» του κ. Πολάκη και τονίζει ότι «λησμονεί προφανώς ο κ. υπουργός ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι θεματοφύλακας των θεσμών, ενώ η πολιτική, διαχειριστής “σκοπιμοτήτων” και γι’ αυτό ενίοτε επιτίθεται με τόση ευκολία σε ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, αλλά που πολλές φορές αναγκάζονται, χάριν των σκοπιμοτήτων της πολιτικής και των πολιτικών τους προϊσταμένων, να έρχονται σε αντίθεση τόσο με το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα όσο και με τον ίδιο τον τύπο και το γράμμα του νόμου».


Και οι παραλίες στην Γαλλία έχουν γεμίσει στρατιώτες για ασφάλεια



Ο φόβος των Τζιχαντιστών ειδικά μετά τα τελευταία πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα έχουν ενεργοποιήσει τον στρατό σε όλα τα παραθεριστικά θέρετρα της Γαλλίας.

Ένοπλοι στρατιώτες φρουρούν τις ακτές της Γαλλίας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με σκοπό να αποτρέψουν πιθανή επίθεση τύπου Τυνησίας στους λουόμενους.


Οι ένοπλοι είναι το καινούργιο σώμα των "Baywatch Cops" που αποφασίστηκε λόγω των τελευταίων αιματηρών επιθέσεων στη Νότια Γαλλία.







Παρίσι: Μουσουλμάνοι μετανάστες πυρπόλησαν λεωφορείο - Φώναζαν «Allahu Akbar»




Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης - Κατέβασαν οδηγό και επιβάτες και κατέκαψαν το όχημα 

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι με πρωταγωνιστές μία ομάδα μουσουλμάνων μεταναστών οι οποίοι τα ξημερώματα της Πέμπτης ανέκοψαν την πορεία λεωφορείου στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού και αφού κατέβασαν τον οδηγό και τους επιβάτες, έσπασαν τα τζάμια και το πυρπόλησαν. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες η ομάδα των αγνώστων, φώναζε «Allahu Akbar», κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα, όμως ο Δήμαρχος του Σεν Ντενί, Didier Paillard δήλωσε σχετικά: «Αυτή η ενέργεια προμελετημένου βανδαλισμού, οι συνέπειες της οποίας θα μπορούσαν να είναι τραγικές, έρχεται μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ενός εργαζομένου με βόμβα μολότοφ στις 22 Ιουλίου αλλά και του βανδαλισμού κάποιων κτιρίων».





Πηγή : protothema.gr


Τόσκας: Κάλεσα τις συλλογικότητες από τα Εξάρχεια να συζητήσουμε



Ανέφερε για τους αντιεξουσιαστές πως η κυβέρνηση ανέχεται την άλλη άποψη αρκεί να μην υπερβαίνει κόκκινες γραμμές. Τους κάλεσε να μην προβαίνουν σε καταλήψεις.

Ήπια αντιμετώπιση των καταλήψεων, εάν δεν υπερβαίνουν κόκκινες γραμμές και όχι βίαιη καταστολή, προκρίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

Υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υπάρχει η εντύπωση ότι εγκρίνω την κατάληψη δημόσιου χώρου». Δίνοντας το στίγμα για την στάση της Αστυνομίας είπε πως κινείται «χωρίς δακρυγόνα και άγρια καταστολή που δεν απέδωσαν, αλλά επέτειναν καταστάσεις».

Για την κατάληψη στη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι τυχόν βίαιη επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη θα έφερνε μεγάλες επιπτώσεις στην πόλη και ίσως γενικότερα. Πρόσθεσε ότι «έγινε η καλύτερη διαχείριση του θέματος με σώφρονα και ήπιο τρόπο» σημειώνοντας ότι και οι ζημιές ήταν μικρής έκτασης.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία και πως μεγιστοποιεί και διογκώνει μεμονωμένα περιστατικά. Σημείωσε πως η Αστυνομία είχε να κάνει επέμβαση στα Εξάρχεια 30 χρόνια αναφερόμενος στην επιχείρηση για την ξάρθρωση της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών. Η κατάσταση στα Εξάρχεια «κουκουλωνόταν συστηματικά και επιστημονικά» εδώ και χρόνια.

Τόνισε πως πριν λίγες μέρες η Αστυνομία επενέβη και απέδωσε στους ιδιοκτήτες τους στα Εξάρχεια τρία σπίτια, που τελούσαν υπό κατάληψη, επαναλαμβάνοντας ότι η αστυνομία δρα ανά περίπτωση και με μέτρο.

Για τους αντιεξουσιαστές ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πως «ανεχόμαστε την άλλη άποψη αρκεί να μην υπερβαίνει κόκκινες γραμμές, να μην γίνονται αυθαιρεσίες και υπερβολές». Τους κάλεσε εμμέσως να μην προβαίνουν σε καταλήψεις. «Το ζητούμενο δεν είναι να κλείνονται στους τοίχους ενός σπιτιού και να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους αλλά μέσα σε ένα ανοικτό μαζικό κίνημα» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας.

«Έχω καλέσει τις συλλογικότητες από τα Εξάρχεια να συζητήσουμε για να υπάρξει ανεμπόδιστη και ελεύθερη έκφραση των ιδεών, όχι όσους έχουν σχέση με ναρκωτικά βέβαια» ανακοίνωσε ο Νίκος Τόσκας. 

Αναφερόμενος στην κριτική του Π. Πολάκη για την άμεση δράση της Αστυνομίας στην εισαγγελική εντολή για το νοσοκομείο είπε πως η αστυνομία δεν επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και πως ο ρόλος της δεν είναι να αποδίδει δικαιοσύνη, αλλά εκτελεί τις εντολές της Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε, όμως, πως ο κ Πολάκης έχει ζήλο και πολιτική επιδίωξη να μειώσει το κόστος των νοσοκομείων και να ξεκαθαρίσει μια σαθρή κατάσταση στα νοσοκομεία.


Πηγή : antenna.gr


Δίμηνο ανατροπών για την πορεία εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού



Ιούλιος - Αύγουστος: Εφιάλτης η υστέρηση των 513 εκατ. τον τρέχοντα μήνα, ενώ προβλέπεται επιπλέον επιδείνωση λόγω μεταφοράς ΕΝΦΙΑ

Αρκούσε η κακή επίδοση στο σκέλος των εσόδων τον Ιούλιο για να εξαφανιστεί το μεγαλύτερο μέρος της υπέρβασης που είχε χτιστεί από τις αρχές του χρόνου έναντι των στόχων του προϋπολογισμού. Μέχρι και τον Ιούνιο, ο προϋπολογισμός «έτρεχε» με υπέρβαση 774 εκατ. ευρώ σε επίπεδο καθαρών εσόδων.

Μετά όμως την υστέρηση του Ιουλίου -η οποία έφτασε στα 513 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού- το «μαξιλάρι» περιορίστηκε στα 261 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, έστω και για τεχνικούς λόγους, είναι εξαιρετικά πιθανό και αυτό το «μαξιλάρι» να εξαφανιστεί τον Αύγουστο, καθώς ενώ είχε προγραμματιστεί να εισπραχθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ -ήταν προγραμματισμένο να αποδώσει τουλάχιστον 670 εκατ. ευρώ-, το ποσό αυτό θα μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να προκύψει αντίστοιχη «τρύπα» κατά τον τρέχοντα μήνα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η εκπλήρωση του στόχου στο σκέλος των εσόδων για τη φετινή χρονιά θα κριθεί την τελευταία ημέρα του έτους. Με τη μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους των φορολογικών εσόδων στο 2ο εξάμηνο, κάθε μήνας από τον Ιούλιο και μετά είναι πολύ κρίσιμος. Το πρώτο τεστ με τα έσοδα του Ιουλίου δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το οικονομικό επιτελείο. Ακολουθούν και άλλα κρίσιμα τεστ, με σημαντικότερα αυτά του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου.
Με χθεσινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες περί σημαντικής υστέρησης εσόδων κατά τον Ιούλιο.

Τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών -οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά τις 10 Αυγούστου- δείχνουν τα εξής:

1 Οι εισπράξεις του Ιουλίου πριν από την αφαίρεση των επιστροφών φόρου διαμορφώθηκαν στα 5,242 δισ. ευρώ, έναντι 5,575 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος για τον 7ο μήνα του χρόνου. Δηλαδή, σε επίπεδο εσόδων προ επιστροφών φόρου, υπήρξε υστέρηση 333 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις έναν μήνα. Με εξαίρεση τον Ιανουάριο (σ.σ.: η χρονιά ξεκίνησε με απόκλιση 101 εκατ. ευρώ στα έσοδα πριν από την αφαίρεση των επιστροφών φόρου), όλοι οι υπόλοιποι μήνες είχαν εμφανίσει μέχρι τώρα υπέρβαση έναντι των στόχων. Έτσι, σταδιακά χτίστηκε υπέρβαση της τάξεως των 954 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων μέχρι και το τέλος Ιουνίου, καθώς συσσωρεύτηκαν εισπράξεις 22,429 δισ. ευρώ έναντι στόχου 21,475 δισ. ευρώ. Με την προσθήκη της υστέρησης του Ιουλίου, αυτό το «μαξιλάρι» στα έσοδα προ επιστροφών περιορίστηκε, από τα 954 εκατ. ευρώ, στα 621 εκατ. ευρώ.

2 Οι επιστροφές φόρου έχουν ξεπεράσει τον στόχο στο 7μηνο κατά 360 εκατ. ευρώ. Μόνο τον Ιούλιο, επιστράφηκαν φόροι 388 εκατ. ευρώ έναντι 208 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος, δηλαδή 180 εκατ. ευρώ περισσότερα. Η χώρα έχει αναλάβει πλέον μνημονιακή υποχρέωση να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τις επιστροφές φόρου, κάτι βεβαίως που «χτυπάει» στον προϋπολογισμό σε επίπεδο καθαρών εσόδων. Στο επτάμηνο, οι επιστροφές έφτασαν σε 1,86 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,5 δισ. ευρώ.

3 Στα έσοδα, μετά την αφαίρεση των επιστροφών φόρου -ουσιαστικά στα καθαρά φορολογικά έσοδα-, η υστέρηση τον Ιούλιο έφτασε στα 513 εκατ. ευρώ. Με τον στόχο να έχει προσδιοριστεί στα 5,367 δισ. ευρώ -ο υψηλότερος στόχος σε επίπεδο μήνα για ολόκληρη τη χρονιά-, οι εισπράξεις έφτασαν τελικώς στα 4,854 δισ. ευρώ. Μέχρι και τον Ιούνιο υπήρχε υπέρβαση του στόχου των καθαρών εσόδων κατά 774 εκατ. ευρώ, ποσό που περιορίστηκε -όπως προαναφέρθηκε- στα 261 εκατ. ευρώ στο 7μηνο.


Οι λόγοι που προκάλεσαν την υστέρηση των εσόδων στον πρώτο εξαιρετικά κρίσιμο μήνα της φετινής χρονιάς όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, θα αποτυπωθούν στα αναλυτικά στοιχεία που θα δημοσιευτούν το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου. Ο πρώτος λόγος προκύπτει ήδη από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών: δόθηκαν περισσότερες επιστροφές από ό,τι είχε προϋπολογιστεί. Μένει να φανεί αν αυτό το φαινόμενο θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που θα σημαίνει ότι θα έχουν υποτιμηθεί τα μεγέθη κατά τη χάραξη των στόχων. Για ολόκληρο το 2016 έχει προϋπολογιστεί να επιστραφούν 3,268 δισ. ευρώ και ήδη έχουν δοθεί επιστροφές 1,86 δισ. ευρώ.

Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο τα έσοδα εκτιμάται ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά κατά τον Ιούλιο είναι τα έσοδα από τα καπνικά προϊόντα. Όπως έχει επισημάνει η «Ν» σε σχετικό δημοσίευμα, η υπέρβαση του στόχου στο σκέλος των εσόδων κατά το πρώτο εξάμηνο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην «αποθεματοποίηση» τσιγάρων στην οποία προχώρησαν οι εταιρείες καπνικών ειδικά τον Απρίλιο και τον Μάιο. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του 6μηνου: Από τα 194 εκατ. ευρώ που ήταν η συνολική υπέρβαση μέχρι τον Ιούνιο στα έσοδα από τον ΦΠΑ, τα 119 εκατ. ευρώ οφείλονται στον ΦΠΑ των τσιγάρων.

Στο φετινό εξάμηνο, εισπράχθηκαν 420 εκατ. ευρώ έναντι 301 πέρυσι. Προφανώς, η κατανάλωση δεν αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με πέρυσι. Απλώς οι εταιρείες έσπευσαν να γεμίσουν τις αποθήκες τους πριν ψηφιστεί ο νόμος ο οποίος εκτός από την αύξηση του φόρου επέβαλε και περιορισμούς στις ποσότητες τσιγάρων που θα μπορούν να περάσουν από τις φορολογικές αποθήκες μέχρι την ημερομηνία ενεργοποίησης του νέου αυξημένου φόρου (σ.σ.: οι φόροι αυξάνονται από την 01/01). Στους φόρους κατανάλωσης, η υπέρβαση έναντι του στόχου ήταν 319 εκατ. ευρώ, καθώς εισπράχθηκαν 4,152 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,833 δισ. ευρώ. Στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καπνικών προϊόντων, η υπέρβαση του στόχου έφτασε στα 404 εκατ. ευρώ, καθώς εισπράχθηκε 1,699 δισ. ευρώ φέτος έναντι 1,295 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

Τα στοιχεία του Ιουλίου αναμένεται να δείξουν σημαντική υστέρηση έναντι των μηνιαίων στόχων στα έσοδα και από τον ΦΠΑ επί των καπνικών προϊόντων και από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Άλλωστε, το γεγονός ότι παρατηρήθηκε υστέρηση στα έσοδα από τα τελωνεία το παραδέχτηκε χθες και ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Τρίτο σοβαρό ζήτημα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι τα έσοδα από τα καύσιμα, καθώς πληροφορίες από τον κλάδο μιλούν για σημαντική μείωση στις καταναλώσεις συγκριτικά με πέρυσι. Αρνητικά για τα έσοδα επιδρά και η διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα. Τέλος, αρνητικά για τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού επιδρούν μέχρι τώρα και τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Υστέρηση στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων δεν αναμένεται να αποτυπωθεί στα στοιχεία του Ιουλίου τόσο λόγω της αυξημένης παρακράτησης που γίνεται από τον Ιούνιο σε μισθούς και συντάξεις, όσο και εξαιτίας της βεβαίωσης 3,6 δισ. ευρώ πρόσθετων φόρων μέσω των εκκαθαριστικών.

Ο Αύγουστος θα φέρει λιγότερα φορολογικά βάρη σε σχέση με τον Ιούλιο μετά και την απόφαση για αναβολή της είσπραξης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ (σ.σ.: αυτό, όπως προαναφέρθηκε, θα προκαλέσει υστέρηση στα στοιχεία του Αυγούστου αν το λογιστήριο είχε λάβει υπ’ όψιν ότι η είσπραξη θα ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο κατά την κατάρτιση των στόχων τον περασμένο Νοέμβριο). Από την άλλη, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Αύγουστο είναι πολύ πιθανό να ενισχυθούν από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων (σ.σ.: λόγω ΟΛΠ ΟΛΠ+1,48% μπορεί να εγγραφούν 280 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί να εισπραχθούν αργότερα). Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τα φορολογικά έσοδα, καθώς έχουν προϋπολογιστεί να εισπραχθούν 20,8 δισ. ευρώ αποκλειστικά από φόρους στο διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου.

Από αυτά:

1. Τα 3,869 δισ. ευρώ πρέπει να συγκεντρωθούν μέσα στον Αύγουστο
2. Τα 4,344 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο
3. Τα 3,886 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο
4. Τα 4,096 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο και
5. Τα 4,612 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.


Του Θάνου Τσίρου 
Έντυπη Ναυτεμπορική


Ο Τραμπ το τερμάτισε: Διάβολος η Χίλαρι Κλίντον, πιθανόν στημένες οι εκλογές!



Όσο μεγαλώνει η διαφορά του από τη Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις, τόσο περισσότερο λαϊκίστικος γίνεται ο λόγος του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αρχίζουν πλέον να εγκαταλείπουν ακόμα και στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Με τον ηττημένο υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, να εκφράζει την υποστήριξη του στην πρώην αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ αναφώνησε με στόμφο, σε ομιλία του στο Οχάιο, ότι «ο Σάντερς έκανε συμφωνία με το διάβολο. «Η Χίλαρι Κλίντον είναι ο διάβολος» συνέχισε.

Ακολούθως εξέφρασε την ανησυχία του ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να είναι στημένες! «Στις 8 Νοεμβρίου πρέπει να προσέξουμε επειδή αυτές οι εκλογές θα είναι στημένες. Ελπίζω οι Ρεπουμπλικάνοι να παρακολουθούν στενά, αλλιώς θα χάσουμε», τόνισε, χωρίς βέβαια να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.  

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μια στιγμή που η Κλίντον προηγείται από 7 έως 8 μονάδες σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις (CBS, Ipsos), ενώ το ποσοστό όσων έχουν θετική γνώμη για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων δεν ξεπερνά το 31%.

Την Τρίτη ο βουλευτής Νέας Υόρκης, Ρίτσαρντ Χάνα, έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος της Βουλής των Αντιπροσώπων που δήλωσε δημοσίως ότι θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον. Στον Τραμπ επιτέθηκε εξάλλου και ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, προτρέποντάς τον να «δώσει επιτέλους το παράδειγμα».

Ο Μακέιν, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2008 και πρόεδρος της επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Γερουσία, εξέδωσε επιστολή με την οποία άσκησε δριμεία κριτική στα σχόλια του Τραμπ. «Ελπίζω οι Αμερικανοί να κατανοούν ότι αυτά τα σχόλια δεν εκπροσωπούν τις απόψεις του Κόμματος μας. Είναι η ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ να δώσει το παράδειγμα στη χώρα μας. Μολονότι το κόμμα του έδωσε το χρίσμα, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να συκοφαντεί τους καλύτερους από εμάς», ανέφερε.

Εξάλλου, σε μια κίνηση που φανερώνει ότι υπάρχει πρόβλημα μεταξύ του υποψηφίου και του κόμματός... του, ο Τραμπ απέλυσε τον υψηλόβαθμο σύμβουλό του Εντ Μπρούκοβερ, αρμόδιο για τις σχέσεις της προεκλογικής καμπάνιας του με την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Δριμύτατη κριτική στον Τραμπ άσκησε και ο Μπαράκ Ομπάμα που όχι μόνο επανέλαβε ότι είναι εντελώς απροετοίμαστος και ακατάλληλος για πρόεδρος, αλλά και διερωτήθηκε γιατί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητά του: «Γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;»

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η καμπάνια της Κλίντον ανακοίνωσε χθες ότι έχει συγκεντρώσει 90 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο, ενώ έριξε και ένα νέο γερό χαρτί στο τραπέζι. Στη συγκέντρωσή της Χίλαρι στη γενέτειρά του Νεμπράσκα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ εξέφρασε τη στήριξη του στην επίδοξη πλανητάρχη, δηλώνοντας ότι θα οδηγήσει ο ίδιος τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα το Νοέμβριο!


Πηγή : koolnews.gr


Εκτός εαυτού έχει φέρει τους δικαστές ο Πολάκης



Αφορμή τα όσα έγραψε στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για την υπόθεση του νοσοκομείου Τρικάλων - «Συνταγματική ασέβεια η παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους 

Εκτός εαυτού έχει φέρει για ακόμη μια φορά τους δικαστές και εισαγγελείς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με τις δηλώσεις και τα σχόλιά του για τη Δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά όμως δεν άφησε στο απυρόβλητο και την Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικότερα, την περασμένη Κυριακή η Αστυνομία Τρικάλων συνέλαβε δύο διοικητικά στελέχη του Νοσοκομείου Τρικάλων, τον διευθυντή και υποδιευθυντή της νοσηλευτικής μονάδας.

Τα δύο στελέχη συνελήφθησαν, καθώς προσέλαβαν καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις εργασίας και μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας, αλλά και προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο δικαστής του τοπικού Πρωτοδικείου.

Αυτή ήταν η νέα αιτία που ξεσπάθωσε ο κ. Πολάκης αμφισβητώντας, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, από την μια μεριά την απόφαση της Δικαιοσύνης και την προσωρινή της διαταγή του Πρωτοδίκη και από την άλλη την επιβολή του νόμου από τα αστυνομικά όργανα. 


Οι δηλώσεις και τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τις δικαστικές ενέργειες στην πόλη των Τρικάλων, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πέντε δικαστικών Ενώσεων οι οποίες σε κοινή σκληρή ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι η στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας υποδηλώνει «νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική» και «εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς».  

Ακόμη, οι δικαστικές Ενώσεις υπογραμμίζουν ότι οι δηλώσεις του κ. Πολάκη «είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν απαξίωση στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των πέντε Ενώσεων, αναφέρει:

«Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις του υπουργού Πολάκη, με αφορμή την υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν πολίτες και τον φυσικό δικαστή τους. Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους, είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς και αγνοούν ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ΄ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας, που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας, η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες»

Την εν λόγω ανακοίνωση εξέδωσαν οι: 1) Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, 3) Ένωση Διοικητικών Δικαστών, 4) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και 5) Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Πάντως, δεν είναι πρώτη φορά που οι δικαστικές Ενώσεις αντιδρούν έντονα σε δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Σχετικά πρόσφατα, τον περασμένο Ιούνιο, την οργή του δικαστικού σώματος προκάλεσαν οι συκοφαντίες του κ. Πολάκη σε ομιλία του στο Περιστέρι ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, για να το πω κομψά, έχει δεσμεύσεις ή τέλος πάντων να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρόντος ή του παρελθόντος».

Και πάλι οι εν λόγω πέντε δικαστικές Ενώσεις σε ανακοίνωσή τους, χαρακτήρισαν (18 Ιουνίου 2016) «θλιβερές, ανεπίτρεπτες και  ασύμβατες με την συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών οι δηλώσεις του υπουργού κ. Πολάκη, ο οποίος όχι μόνο αγνοεί και παραγνωρίζει τον κατά το Σύνταγμα θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης και συνακόλουθα των λειτουργών της, αλλά προσβάλλει και απαξιώνει με εντυπωσιακή προχειρότητα, χωρίς καμιά απολύτως τεκμηρίωση και με ισοπεδωτικές  γενικεύσεις  τους δικαστικούς  λειτουργούς, υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, απαραίτητη σ' ένα κράτος Δικαίου, και υπονομεύει αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, όταν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εμπιστοσύνη  στον θεσμό της δικαιοσύνης αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα και για την οικονομική ανάπτυξη και  την  λήψη επενδυτικών αποφάσεων  στη χώρα μας». 

Ακόμα, τον περασμένο Ιούνιο, οι Ενώσεις, μεταξύ των άλλων, στην ανακοίνωσή τους τόνιζαν: «Οι δημόσιες δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της ιδίως από όργανα  της πολιτικής εξουσίας, πρέπει, να λαμβάνουν υπόψη τον κεντρικό θεσμικό τους ρόλο για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και να υπολογίζουν τις κοινωνικές  και ψυχολογικές  παραμέτρους, απαραίτητες για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό στους θεσμούς. Υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ της σοβαρής και υπεύθυνης με επιχειρήματα κριτικής από την μια πλευρά και της έλλειψης σεβασμού και μειωτικής χωρίς επιχειρήματα κριτικής που υπονομεύει την αξιοπιστία της δικαστικής λειτουργίας».

Την ίδια στιγμή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή του κ. Πολάκη και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος να παρέμβει.

Η ΕΔΕ τόνιζε σε ανακοίνωσή της ότι ο κ. Πολάκης «χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα» αναφέρθηκε στην ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, κάτι το οποίο «δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή».

Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, τόνιζε η ΕΔΕ, «που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις».
Παράλληλα, τα όσα ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκάλεσαν την παρέμβαση και της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία ζήτησε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε έρευνα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος για να διαπιστωθεί αν έχουν βάση τα καταγγελόμενα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Η έρευνα έχει ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων του κ Πολάκη.



Πηγή : protothema.gr


Ποδηλάτης υπέστη εγκαύματα όταν πήρε φωτιά το iPhone του



Ενας 36χρονος ποδηλάτης στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πόδι του, όταν το iPhone του έπιασε φωτιά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας  σε τοπικές εφημερίδες, ενώ έκανε ποδηλασία σε βουνό, έχοντας το κινητό στην τσέπη του, αυτό ανεφλέγη όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε από το ποδήλατο.

«Είδα καπνό να βγαίνει από την πίσω τσέπη μου και ξαφνικά ένιωσα έναν οξύ πόνο στο πάνω μέρος του δεξιού μου ποδιού σαν κάποιος να πιέζει ένα τεράστιο κομμάτι πάγου επάνω».

Όταν γύρισε να δει τι γίνετε αντίκρισε το σορτσάκι του να λιώνει μαζί με το ίδιο του το δέρμα. «Το κινητό είχε κολλήσει πάνω στο πόδι λιώνοντας μαζί το δέρμα και το ύφασμα του ρούχου μου».






Ο ίδιος δήλωσε ότι μετά την ιατρική διάγνωση, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση.

Ο άτυχος ποδηλάτης κάνει έκκληση σε όσους ασχολούνται με σπορ και έχουν πάνω τους iphone να προσέχουν: «Αφού συνέβη σε εμένα, μπορεί να συμβεί σε όλους.» «Είναι σαν να κουβαλάς μια μικρή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Η Apple επικοινώνησε με τον ποδηλάτη, λέγοντας ότι εξετάζει το περιστατικό, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.




ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς η κυβέρνηση ηττήθηκε στη διαπραγμάτευση για το ΕΚΑΣ



Διαβάζουμε στην Καθημερινή

Η παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ηττήθηκε στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το ζήτημα του ΕΚΑΣ, προκάλεσε νέα σύρραξη μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις διαπραγματευτικές επιδόσεις των δύο μερών αλλά και το ενδιαφέρον τους για το κοινωνικό κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε, βεβαίως, την ευκαιρία να πάει χαμένη, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό στον οποίο απέδωσε προπαγανδιστική τακτική με στόχο τον εμπαιγμό των πολιτών.

Το Μαξίμου απάντησε κατηγορώντας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι, ως κυβέρνηση, αποδέχθηκαν όλα τα αιτήματα των δανειστών, υπονομεύοντας έτσι τη διαπραγματευτική θέση της νέας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των αδύναμων» σημειώνει το Μαξίμου, στην εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να περιφρουρήσει ως ακροατήριο τα πιο ασθενή οικονομικά στρώματα του πληθυσμού.

Το γαϊτανάκι των δηλώσεων συνεχίστηκε, με νέα ανακοίνωση από πλευράς Ν.Δ., ενώ είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα επεισόδια καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί πλέον εμφανώς το ηθικό πλεονέκτημα και την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού.

Ν.Δ.: Καμία διαπραγμάτευση Τσίπρα

Για τη Ν.Δ. οι δηλώσεις Μαντά συνιστούν παραδοχή «αυτού που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων θέτοντας με την ανεπάρκεια του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο». «Αποδεικνύεται, πλέον, ξεκάθαρα ότι το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» σημειώνει η Συγγρού.

Μαξίμου: Αντιπολίτευση από τις παραλίες

Η απάντηση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της Ν.Δ. έκανε λόγο για γαλάζιο θράσος. «Η Νέα Δημοκρατία που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον "ξαφνικό θάνατο" του ΕΚΑΣ, την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δεν διαπραγματεύτηκε". 

Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

Ως προς τη Ν.Δ, σε νέα ανακοίνωση της επικαλείται τη λαϊκή ρήση «οι ψεύτες μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

«Αυταπατώνται εάν νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να εμπαίζουν και να εξαπατούν τους πολίτες. Διότι τώρα, ολόκληρη η κοινωνία πληρώνει βαριά το κόστος των πειραματισμών και της ιδεοληπτικής πολιτικής τους. Κόπηκαν οι συντάξεις και το ΕΚΑΣ, που δήθεν δεν θα κόβονταν. Αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, που δήθεν θα καταργείτο. Διογκώθηκαν και έγιναν αβάσταχτοι όλοι οι φόροι. Όλες οι υποσχέσεις τους, εξαιτίας της “βραβευμένης” διαπραγματευτικής ανικανότητάς τους, κατέληξαν στο αντίθετο. Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μέγαρο Μαξίμου ότι τα ψέματά τους εξοργίζουν πλέον τους πολίτες. Δεν πείθουν πια κανένα», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Μία νεκρή και πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο



Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ ο δράστης συνελήφθη, ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης σήμερα.

Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο και δεν αποκλείει την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.

“Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί,” δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.


Πηγή : kathimerini.gr


Νεκρός πυροσβέστης απο την κατάσβεση του Boeing στο Ντουμπάι




Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε στο Ντουμπάι στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο αεροσκάφος της Emirates.

Παρακολουθήστε τα video :