Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ο Τραμπ το τερμάτισε: Διάβολος η Χίλαρι Κλίντον, πιθανόν στημένες οι εκλογές!



Όσο μεγαλώνει η διαφορά του από τη Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις, τόσο περισσότερο λαϊκίστικος γίνεται ο λόγος του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αρχίζουν πλέον να εγκαταλείπουν ακόμα και στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Με τον ηττημένο υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, να εκφράζει την υποστήριξη του στην πρώην αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ αναφώνησε με στόμφο, σε ομιλία του στο Οχάιο, ότι «ο Σάντερς έκανε συμφωνία με το διάβολο. «Η Χίλαρι Κλίντον είναι ο διάβολος» συνέχισε.

Ακολούθως εξέφρασε την ανησυχία του ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να είναι στημένες! «Στις 8 Νοεμβρίου πρέπει να προσέξουμε επειδή αυτές οι εκλογές θα είναι στημένες. Ελπίζω οι Ρεπουμπλικάνοι να παρακολουθούν στενά, αλλιώς θα χάσουμε», τόνισε, χωρίς βέβαια να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.  

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μια στιγμή που η Κλίντον προηγείται από 7 έως 8 μονάδες σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις (CBS, Ipsos), ενώ το ποσοστό όσων έχουν θετική γνώμη για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων δεν ξεπερνά το 31%.

Την Τρίτη ο βουλευτής Νέας Υόρκης, Ρίτσαρντ Χάνα, έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος της Βουλής των Αντιπροσώπων που δήλωσε δημοσίως ότι θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον. Στον Τραμπ επιτέθηκε εξάλλου και ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, προτρέποντάς τον να «δώσει επιτέλους το παράδειγμα».

Ο Μακέιν, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2008 και πρόεδρος της επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Γερουσία, εξέδωσε επιστολή με την οποία άσκησε δριμεία κριτική στα σχόλια του Τραμπ. «Ελπίζω οι Αμερικανοί να κατανοούν ότι αυτά τα σχόλια δεν εκπροσωπούν τις απόψεις του Κόμματος μας. Είναι η ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ να δώσει το παράδειγμα στη χώρα μας. Μολονότι το κόμμα του έδωσε το χρίσμα, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να συκοφαντεί τους καλύτερους από εμάς», ανέφερε.

Εξάλλου, σε μια κίνηση που φανερώνει ότι υπάρχει πρόβλημα μεταξύ του υποψηφίου και του κόμματός... του, ο Τραμπ απέλυσε τον υψηλόβαθμο σύμβουλό του Εντ Μπρούκοβερ, αρμόδιο για τις σχέσεις της προεκλογικής καμπάνιας του με την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Δριμύτατη κριτική στον Τραμπ άσκησε και ο Μπαράκ Ομπάμα που όχι μόνο επανέλαβε ότι είναι εντελώς απροετοίμαστος και ακατάλληλος για πρόεδρος, αλλά και διερωτήθηκε γιατί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητά του: «Γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;»

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η καμπάνια της Κλίντον ανακοίνωσε χθες ότι έχει συγκεντρώσει 90 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο, ενώ έριξε και ένα νέο γερό χαρτί στο τραπέζι. Στη συγκέντρωσή της Χίλαρι στη γενέτειρά του Νεμπράσκα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ εξέφρασε τη στήριξη του στην επίδοξη πλανητάρχη, δηλώνοντας ότι θα οδηγήσει ο ίδιος τον κόσμο στα εκλογικά κέντρα το Νοέμβριο!


Πηγή : koolnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου