Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Τσαμπουκας 43χρονη κλέφτρα έκανε την αποκλειστική σε νοσοκομείο και τραυμάτισε προσωπικό για να ξεφύγει

 



Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη 43χρονη που προέβη σε κλοπές αντικειμένων από νοσηλευόμενους και συνοδούς τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα του Πειραιά (Μεταξά).

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 17-3-2024 εντός νοσηλευτικού ιδρύματος του Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 43χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή, βία κατά υπαλλήλων, σωματικές βλάβες, απάτη με υπολογιστή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η 43χρονη εισήλθε πρωινές ώρες της 17-3-2024 σε νοσοκομείο όπου προσποιούμενη την αποκλειστική νοσοκόμα, προέβη σε κλοπή κινητών τηλεφώνων, χρηματικού ποσού και τραπεζικής κάρτας από νοσηλευόμενους και συνοδούς τους.

Επιπρόσθετα, η 43χρονη πραγματοποίησε αγορές με την τραπεζική κάρτα που είχε αφαιρέσει.

Οι πράξεις της έγιναν αντιληπτές από το ιατρικό προσωπικό και συνοδούς και κατά την προσπάθεια τους να την ακινητοποιήσουν, η κατηγορούμενη άσκησε σωματική βία σε βάρος νοσηλεύτριας και θυρωρού με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της νοσηλεύτριας.

Άμεσα προστρέξαντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την 43χρονη και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου.

Κατά την άφιξη τους στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, η 43χρονη επιτέθηκε στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Από την έρευνα στην κατοχή της ανευρέθησαν τα αφαιρεθέντα τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους και -30- φαρμακευτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη συνταγή.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Τριήμερα και Πάσχα ευκαιρία να κλέψουμε τους καταναλωτές αυξάνοντας τα καύσιμα

 



«Ενώ υπάρχουν αποθέματα ενώ η παραγωγή έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών σε πετρέλαιο δεν βλέπουμε το πετρέλαιο να πέφτει, αυτό είναι ένα προμήνυμα θα κάτι που θα επακολουθήσει» είπε ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Και εμείς με το φτωχό μας το μυαλό ξέρουμε ότι έρχονται τριήμερα και Πάσχα, οπότε ευκαιρία να ξεσκίσουμε στην αισχροκέρδεια τους καταναλωτές.

Την ανιούσα πήραν ξανά οι τιμές των καυσίμων με τους εξοργισμένους εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας να πήραν την για ακόμα μία φορά την γεύση της αισχροκέρδειας γεμίζοντας το ρεζερβουάρ, 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκο Παπαγεωργίου, τους τελευταίους δύο μήνες έχει αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου μπρεντ γύρω στα 10% δηλαδή από το 73$ που είχε προσεγγίσει στις αρχές του χρόνου τώρα πια ξεπερνάει τα 86$.

Μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι η μέση τιμή της βενζίνης σήμερα είναι στο 1,93€ το λίτρο και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα περάσει το 1,95€ με προοπτική ανόδου. «Δηλαδή μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου προφανώς θα δούμε τιμές οι οποίες θα είναι πολύ κοντά στα €2».



«Ενώ υπάρχουν αποθέματα ενώ η παραγωγή έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών σε πετρέλαιο δεν βλέπουμε το πετρέλαιο να πέφτει, αυτό είναι ένα προμήνυμα θα κάτι που θα επακολουθήσει».

«Είθισται όταν πλησιάζουμε στο Πάσχα η τιμή να ανεβαίνει σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, θεωρώ ότι η ακρίβεια αυτή θα συνεχιστεί και πιστεύω ότι θα παγιωθεί στο επίπεδο των 2€ για την αμόλυβδη και στο επίπεδο του 1,80€ για το πετρέλαιο κίνησης ιδιαίτερα υψηλές τιμές για τα ελληνικά δεδομένα. Η βόλτα του Έλληνα με το αυτοκίνητο νομίζω ότι αποτελεί ένα παράδειγμα του πολύ παρελθόντος» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, ομολογώντας ότι θα κατακλέψουν οι εταιρίες τους απροστάτευτους καταναλωτές.



Παραλάβαμε τα 3 νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη

 


Στην αεροπορική βάση Κοτρωνίου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια παραλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό τα τρία νέα ανθυποβρυχιαά ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας θα πετάξουν με τα νέα ελικόπτερα.

«Η Ελλάδα ακόμα πιο δυνατή» έγραψε σε ανάρτησή του για την παραλαβή των ελικοπτέρων ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Συνολικά η Ελλάδα θα αποκτήσει επτά τέτοιου τύπου ελικόπτερα που αποτελούν καρπό του διακρατικού προγράμματος το οποίο συνυπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα MH-60R Seahawk αποτελούν το πιο φημισμένο μέσο ναυτικών επιχειρήσεων στον ανθυποβρυχιακό όσο και στον πόλεμο επιφανείας καθώς διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης, αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές εξίσου σημαντική είναι και η διαλειτουργικότητά των ελικοπτέρων αυτών με τις άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και τις φρεγάτες Belharra, που σε λίγο θα ενταχθούν στον στόλο, καθώς και η συμβατότητά τους με τον αεροναυτικό εξοπλισμό των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, στοιχείο που ενδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα είναι η έβδομη χώρα που παραλαμβάνει το ναυτικό ελικόπτερο του U.S. Navy ΜΗ-60R. Στην Ευρώπη, η Δανία επιχειρεί με 9 ΜΗ-60R. Το 2023, η Ισπανία και η Νορβηγία παρήγγειλαν συνολικα 14 ελικόπτερα MH-60R.

Η Ελλάδα παρήγγειλε τα ελικόπτερα MH-60R σε δύο φάσεις. Τα τέσσερα παραγγέλθηκαν τον Ιούλιο του 2020 και τρία ακόμη τον Απρίλιο του 2021 μέσω διακρατικής συμφωνίας Foreign Military Sales (FMS) με την αμερικανική κυβέρνηση.

Μετά την παραλαβή των τριών πρώτων ελικοπέρων, τα υπόλοιπα τέσσερα θα αφιχθούν το 2025, ολοκληρώνοντας την αγορά του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Τα ΜΗ-60R του Πολεμικού Ναυτικού θα προστεθούν στα 11 υπάρχοντα S-70B/B6 Seahawk, γνωστά και ως ως Aegean Hawks, που είχαν αγοραστεί απευθείας απο τη Sikorsky μεταξύ του 1994 και 2005, στη βάση ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι.



Μαρινάκης για Τέμπη: Αξιοθρήνητες βδέλλες προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη

 


Παύλος Μαρινάκης στον ΑΝΤ1 «Είναι άλλο πράγμα να σταθείς δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθήσεις να αποδοθεί δικαιοσύνη και είναι άλλο πράγμα να είσαι παντού δίπλα τους σαν βδέλλα και να προσπαθείς να αποκομίσεις μικροπολιτικά οφέλη. Είναι αξιοθρήνητος όποιος πολιτικός προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από μια τέτοια υπόθεση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το πρωί της Τετάρτης μιλώντας για τη χυδαία εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το αίτημα που έχουν διατυπώσει οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών να μην ισχύσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ως προς τις προθεσμίες παραγραφής τυχόν αδικημάτων, ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη αν προκύψουν κατηγορίες εις βάρος τους «Η πρώτη αλλαγή στον νόμο έγινε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προηγούμενη Βουλή και οι υπουργοί εξομοιώθηκαν με τους πολίτες σε όλα και αν αποφασιστεί σχετικά, όποιος υπουργός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά, άρα όχι ο κ. Σπίρτζης, έχει σημασία αυτό, θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη» είπε.

«Πολάκης, Καμμένος, Γεροβασίλη και συνολικά 11 περιπτώσεις κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86 του συντάγματος και δεν δικάστηκαν. Εμείς δεν εργαλειοποιούμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κατά το δοκούν. Όταν τον έχεις εργαλειοποιήσει 11 φορές, είναι γελοίο να κουνάς το δάχτυλο» αποκαλύπτοντας για ακόμα μία φορά την αθλιότητα που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις κατηγορίες για συγκάλυψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπις εξήγησε ότι κανένα από τα άλλα κόμματα δεν διατύπωσε κατηγορίες που να έχουν απορριφθεί από την κυβέρνηση ώστε να μπορεί να γίνει μια τέτοια συζήτηση. «Υπάρχουν και πονεμένοι άνθρωποι που ακούνε την λέξη συγκάλυψη και δυστυχώς οργίζονται» είπε και πρόσθεσε: «Τι λένε; Ότι ένας υπουργός που επέσπευσε μια σύμβαση που ήταν έτοιμη κατά 20% πρέπει να πάει κατηγορούμενος; Για παράδειγμα όσοι δεν τέλειωσαν την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και έκαναν κατατμήσεις, πρέπει να πάνε κατηγορούμενοι από συγγενείς θυμάτων τροχαίων ή ο υπουργός που δεν είχε τελειοποιήσει το 112 όταν έγινε η φωτιά στο Μάτι πρέπει να πάει κατηγορούμενος για αυτό; Δεν υπάρχει καμία διαδικασία που η κυβέρνηση συγκάλυψε κάτι». 

«Δεν κάνουμε αντιπαράθεση με κανέναν άνθρωπο που βιώνει τον ανθρώπινο πόνο. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συγκάλυψη κανενός στο δυστύχημα. Οι χρόνοι δε που ακούω, δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης και του μεγάλου αριθμού των εμπλεκόμενων, καθώς είναι πολλά τα θύματα και ανάλογα οι συγγενείς τους, είναι πρωτοφανείς χρόνοι για την δικαιοσύνη. Υπήρχαν κι άλλοι συγγενείς και άλλες χαροκαμένες μάνες που φώναζαν ή θρηνούσαν βουβά, που οι υποθέσεις τους δικάστηκαν πέντε χρόνια μετά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντησε και για τα στημένα χυδαία fake news περί μπαζώματος του σημείου του δυστυχήματος. «Το δυστύχημα των Τεμπών δικάζεται από την Δικαιοσύνη και όχι από τις δημοσκοπήσεις ή τους παρουσιαστές. Ποιοι είναι υπαίτιοι θα το πει η Δικαιοσύνη. Διακινείται ως θέσφατο το χυδαίο fake news ότι “έγινε μπάζωμα” στον τόπο του δυστυχήματος. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην δικογραφία. Έγιναν απαραίτητες εργασίες μετά από αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων για να μπορέσουν να σηκωθούν τα βαγόνια, μήπως μπορέσουν να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα». 

«Έχει ασκηθεί δίωξη στον κ. Αγοραστό γιατί έγινε συγκάλυψη στοιχείων και μπάζωμα; Όχι. Δεν διώκεται γιατί έδωσε εντολή να μπαζωθεί η περιοχή, δεν ξέρω αν έχει να κάνει η δίωξη του με τις εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν ή κάτι άλλο. Πέραν του ότι δεν δόθηκε εντολή άνωθεν, η απόφαση ελήφθη για να συλλεγούν νεκροί ή να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή, καθώς έπρεπε να “σταθούν” οι γερανοί. Αυτοί που αποφασίζουν είναι ανώτεροι δικαστές. Ούτε πολιτικοί ούτε δημοσιογράφοι» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη συζήτηση στην Βουλή του πορίσματος για τη σιδηροδρομική τραγωδία, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «δεν αντιμετώπισαν όλα τα κόμματα με τον ίδιο τρόπο την Εξεταστική Επιτροπή. Η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ έκανε ένα πόρισμα 600 σελίδων, με στοιχεία και δεδομένα. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ένα πόρισμα 70 σελίδων, χωρίς διατύπωση συγκεκριμένων κατηγοριών. Όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας και οι κατηγορίες, δεν διατυπώθηκαν με συγκεκριμένο κατηγορητήριο στο πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

«Η κυβέρνηση έδωσε την ευχέρεια στην αντιπολίτευση να κάνει Εξεταστική Επιτροπή, γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να γίνει. Η κυβέρνηση άλλαξε τη διάταξη για την προθεσμία που ισχύει για την παραγραφή αδικημάτων για υπουργούς και έτσι ενδεικτικά ο κ. Καραμανλής μπορεί να δικαστεί αν προκύψει κάτι εις βάρος του. Η αλήθεια θα λάμψει μέσα από την Δικαιοσύνη. Μέσα στα 1,3 εκατομμύρια, είναι οι υπογραφές ανθρώπων που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα. Μέσα στα αιτήματα των πολιτών είναι και το άρθρο για την ευθύνη των υπουργών, που όμως δεν αναθεωρείται από κάθε Βουλή, πρέπει να είναι αναθεωρητική η Βουλή» υπογράμμισε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε προ ημερών η φαιδρή Ευρωπαία εισαγγελέας , λέγοντας ότι «γίνεται ακροβασία από την Ευρωπαία εισαγγελέα, λέγοντας άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Η Δικαιοσύνη δεν εμποδίζει καμία έρευνα. Η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει “αλλάξτε το σύνταγμα σας και αλλάξτε και τους νόμους σας”. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό; Να αλλάζουν σύνταγμα και νόμοι επειδή το είπε μια Ευρωπαία εισαγγελέας; Δεν υπάρχει άρση ασυλίας βουλευτών, ευρωβουλευτών και επιτρόπων της ΕΕ; Δεν υπάρχουν παντού ανάλογες διαδικασίες;».

«Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώ με την πραγματικότητα και με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όλοι όσοι έχουν αξιώματα, κρίνονται… Είναι θέμα να έρχεται κάποιος σε μια τραγική υπόθεση και να κουνάει το δάχτυλο σε μια χώρα, εκμεταλλευόμενος και τον πόνο των ανθρώπων. Είναι πολύ εύκολο να κουνάς το δάχτυλο και να λες “όλοι στην φυλακή”. Μιλάμε για αντιπολίτευση που δεν την νοιάζει το κράτος δικαίου όταν έχουμε παρα-υπουργείο δικαιοσύνης στο Μαξίμου, δεν λένε κουβέντα για άλλες τραγωδίες ή προσπαθούν να κόψουν κονδύλια για την Ελλάδα. Μιλάω για αυτούς που δίπλα σε μια πονεμένη μάνα, προσπαθούν να κάνουν καριέρα. Δεν είπε κανένας ότι δεν πρέπει να γίνονται οι έρευνες που πρέπει σε όποιο πεδίο πρέπει. Δεν μπορεί κάποιος που δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει υποδείξεις για το Σύνταγμα μιας χώρας, να κάνει υποδείξεις. Αυτό λέμε» πρόσθεσε.

Για το ζήτημα της διαρροή email αποδήμων εκλογέων που κατέληξαν στα χέρια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει mail και ούτε πρόκειται να δώσει. Όποιος δίνει mail, παρανομεί και υπάρχουν επιπτώσεις. Οι παραιτήσεις έγιναν γιατί δόθηκαν τα mail των απόδημων. Δεν θα βγάλουμε εμείς πόρισμα, η υπόθεση θα τελειώσει όταν βγει το πόρισμα της ΑΔΑΕ. Εμείς σε πολιτικό επίπεδο, ρωτήσαμε και μάθαμε την αλήθεια. Αναλάβαμε δράση και είχαμε παραιτήσεις. Μια συνεργάτης του τότε ΓΓ του ΥΠΕΣ έδωσε κάποια mail ανθρώπων της ομογένειας που δεν έπρεπε. Δεν έχουν σχέση με την εκλογική διαδικασία, δεν ψηφίζουμε με αυτά τα mail. Ο άνθρωπος που τα έλαβε, τα έδωσε στην κ. Ασημακοπούλου. Αποδόθηκαν οι ευθύνες τους και αναγνώρισαν το λάθος τους άνθρωποι που έχουν παράξει έργο. Το λάθος ποιο είναι, για να μην τρελαθούμε; Η αποστολή mail, που δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία που έγινε ή θα γίνει. Όποιος δεν σεβάστηκε την διαδικασία και τους θεσμούς, φεύγει. Θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα βρει κάτι παραπάνω, αλλά η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί για την υπόθεση», τόνισε. 

«Η στοχοποίηση της κ. Κεραμέως δείχνει ότι υπάρχει εργαλειοποίηση και πολιτική αξιοποίηση της υπόθεσης από την αντιπολίτευση, αφού δεν υπάρχει καμία ευθύνη ούτε ένδειξη ότι υπάρχει ευθύνη της κ. Κεραμέως, του κ. Βορίδη, του κ. Λιβάνιου ή όποιου άλλου. Άκουσα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση που διακινούσε τα mail. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο στην μπουρδολογία από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είχαμε υπουργό δικαιοσύνης να λέει ότι είχαμε παραυπουργέιο δικαιοσύνης στο Μαξίμου, έχουμε καταδικασμένο υπουργό που είναι στην πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί μας κουνάνε το δάχτυλο και εμείς απαντάμε με στοιχεία» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Νέα δράση κατάρτισης 25.000 ανέργων και εργαζομένων σε πανεπιστήμια, με αντικείμενο τις πράσινες δεξιότητες

 



Στόχος είναι, μέχρι το 2025, 500.000 πολίτες να έχουν πιστοποιηθεί σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Ήδη, μέσα από τα προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), 260.000 Έλληνες έχουν ολοκληρώσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και έχουν λάβει πιστοποιήσεις, ενώ το επόμενο διάστημα, έρχονται νέες δράσεις κατάρτισης της ΔΥΠΑ για συνολικά 131.000 πολίτες.

Ειδικότερα:

  • Η πρώτη δράση θα "τρέξει" εντός του επόμενου μήνα και θα αφορά στην κατάρτιση 25.000 ανέργων και εργαζομένων σε πανεπιστήμια, με αντικείμενο τις πράσινες δεξιότητες. 
  • Τον Μάιο, θα ακολουθήσει η κατάρτιση 10.000 ανέργων και εργαζομένων, με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI training), καθώς και η κατάρτιση 1.000 ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες (advance digital skills), ενώ, μετά το τέλος της κατάρτισης, προβλέπεται η τοποθέτησή τους σε θέση εργασίας.
  • Τον Ιούνιο θα ανοίξουν προγράμματα κατάρτισης 30.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες (digital and green certificates) και, από τον Σεπτέμβριο, θα υλοποιηθούν δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών για 10.000 ανέργους, αλλά και προσωπικού ασφαλείας για 5.500 ανέργους.

Τα κονδύλια, που θα διατεθούν, αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ μόνο για προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης, ενώ συνολικά το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετεύσει στην Ελλάδα πόρους, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των δεξιοτήτων, θέτοντας ως στόχο το 60% των ενηλίκων να μπει σε πρόγραμμα διά βίου μάθησης, μέχρι το 2030.




«Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες»: Οι 4 αλλαγές που έρχονται στην καθημερινότητά μας

 



Το σχέδιο νόμου για το "Digital Services Act", το οποίο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου, θεσπίζει κανόνες τους οποίους θα πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα κράτη μέλη σχετικά με τις λεγόμενες ενδιάμεσες υπηρεσίες, όπως οι μηχανές αναζήτησης, οι πάροχοι φιλοξενίας, τα online marketplaces και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην Ελλάδα την ευθύνη για την εποπτεία και τον έλεγχο συμμόρφωσης με τους κανόνες της Πράξης Ψηφιακών Υπηρεσιών επωμίζεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία θα είναι ο Εθνικός Συντονιστής Ψηφιακών Υπηρεσιών.

Οι τέσσερις αλλαγές

  1. Κατάργηση της έκδοσης δικαιολογητικών για τη διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη καταργείται η έκδοση πιστοποιητικών, καθώς αναμένεται όσα δικαιολογητικά απαιτούνται για τη διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών να αντλούνται απευθείας από τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου χωρίς να χρειάζεται πλέον να τα προσκομίζει ο πολίτης.
  2. Δυνατότητα παροχής συναίνεσης μέσω του gov.gr wallet. Θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να δώσουν την συγκατάθεσή τους μέσω του gov.gr-wallet προκειμένου να μπορούν να αντλούν τα πληροφοριακά συστήματα και εφαρμογές των φορέων του δημοσίου τομέα δεδομένα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση συναλλαγής. Να σημειωθεί ότι θα μπορεί να γίνεται δεκτή από τους φορείς του δημόσιου τομέα και η υποβολή ψηφιακού αντιγράφου του δελτίου ταυτότητας, το οποίο θα μπορεί να αποθηκεύεται και σε μορφή αρχείου pdf και θα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης.
  3. Ψηφιακή υπηρεσία «Audit-Car». Δεν θα χρειάζεται να έχουμε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μας τα απαραίτητα έγγραφα όπως άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα οδήγησης, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια αυτοκινήτου ώστε να τα επιδεικνύουμε εφόσον μας ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», οι Αρχές θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των οχημάτων και θα μπορούν να ελέγξουν κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας επαλήθευσης τα ψηφιακά έγγραφα μέχρι να ολοκληρωθεί η λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car». Να υπενθυμίσουμε ότι στην εφαρμογή myAuto καταχωρούνται οι πληροφορίες που αφορούν στην ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας, στην ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας και τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν, στην περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων, στο ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, στον τύπο και το μοντέλο του οχήματος, στον τεχνικό έλεγχο του οχήματος, κά.
  4. Πρόγραμμα «Κουπόνι Συνδεσιμότητας Gigabit» («Gigabit Connectivity Voucher Scheme»).  Ευρυζωνική σύνδεση με υπερυψηλές ταχύτητες στο Διαδίκτυο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα προσφέρει το πρόγραμμα «Κουπόνι Συνδεσιμότητας Gigabit» («Gigabit Connectivity Voucher Scheme»). Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της διείσδυσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών υπερ-υψηλών ταχυτήτων. Πρακτικά, το πρόγραμμα επιχορηγεί την απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης υπερ-υψηλής ταχύτητας παρέχοντας επιταγές (vouchers) που θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους απόκτησης ευρυζωνικής σύνδεσης υπερυψηλής ταχύτητας.


2 δις ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε πληττόμενες περιοχές

 



Στον σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε πληττόμενες περιοχές όπως η Βόρεια Εύβοια, περιλαμβάνεται η αξιοποίηση πόρων, ύψους 2 δις ευρώ, οι οποίοι κατευθύνονται σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές αναπτυξιακές δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Το πακέτο αυτό, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ, περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

  • Νέοι Γεωργοί με 420 εκατ. ευρώ για την ηλικιακή αναδιάρθρωση του παραγωγικού δυναμικού της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Στο μέτρο διατέθηκαν επιπλέον 107 εκατ. ευρώ για την ικανοποίηση του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, ενώ, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εγκρίθηκαν επιπλέον πόροι 81 εκατ. € για την ένταξη του συνόλου των 2.200 επιλαχόντων της συγκεκριμένης πρόσκλησης.
  • Σχέδια Βελτίωσης για την παραγωγική αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, με αρχικό προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και δυνατότητα υπερδέσμευσης στα 230 εκατ. ευρώ. Μετά και την παράταση που χορηγήθηκε με απόφαση του ΥπΑΑΤ, εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς υποβλήθηκαν 6.901 αιτήσεις στήριξης, με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 704 εκατ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 403 εκατ. ευρώ περίπου.
  • Νέα ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, με 21,5 εκατ. ευρώ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των παραγωγών σε ρευστότητα με ευνοϊκούς όρους. Προστέθηκαν επιπλέον πόροι, της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας τη συνεισφορά του ΠΑΑ στα 61,5 εκατ. ευρώ.
  • Μικρά εγγειοβελτιωτικά αρδευτικά έργα υποδομής, με 40 εκατ. ευρώ για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη χρήση του αρδευτικού νερού, καθώς και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το μέτρο προκηρύχθηκε και μετά από χορήγηση πρόσθετης υπερδέσμευσης, εγκρίθηκαν έργα, ύψους 240 εκατ ευρώ. Αγροτική Οδοποιία, με 43 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, τη μείωση του κόστους μεταφοράς, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη διακίνηση ευπαθών προϊόντων. Στο μέτρο διατέθηκαν επιπλέον 97 εκατ. ευρώ για την ικανοποίηση του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε.
  • Ενίσχυση της ποιότητας στην παραγωγή, με 41 εκατ. ευρώ για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας στρατηγικής προτεραιότητας προϊόντων, όπως το βαμβάκι και τη βελτίωση της εξωστρέφειάς τους. Το μέτρο προκηρύχθηκε και πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης από τους υποψηφίους.
  • Τέλος, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων θεομηνιών, προβλέπεται το Μέτρο 5.2 «Επενδύσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται στο γεωργικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, και πάγιο από φυσικά φαινόμενα, δυσμενείς καιρικές συνθήκες και καταστροφικά γεγονότα», μέσω του οποίου παρέχεται στήριξη στους παραγωγούς (φυσικά και νομικά πρόσωπα, συνεταιρισμούς) και λοιπούς φορείς (ΤΟΕΒ) να αποκαταστήσουν το παραγωγικό δυναμικό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων τους (γεωργικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και υποδομές). Η ένταση ενίσχυσης για τις εν λόγω επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις ανέρχεται έως 100%. Το Μέτρο διαθέτει πόρους της τάξης των 45 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη και την ευθύνη εφαρμογής του έχει αναλάβει ο ΕΛΓΑ. Ήδη, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου Μέτρου για την αγορά ζωικού κεφαλαίου, καθώς και τη χρηματοδότηση δημιουργίας νέων σταβλικών εγκαταστάσεων, ενώ υπογράφηκε και η σχετική Υπουργική Απόφαση.


Η σταθερότητα και η ευημερία της Αιγύπτου είναι καίριας σημασίας για την ΕΕ


 

Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi στο Κάιρο:

  • Η εφαρμογή της Συνολικής και Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης με την Αίγυπτο θέτει σαφείς στόχους όσον αφορά στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου και αναγνωρίζει ένα πολύ απλό γεγονός: ότι η σταθερότητα και η ευημερία της Αιγύπτου είναι καίριας σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σταθερός υποστηρικτής των σχέσεων της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πράττει έως τώρα, και να αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Αίγυπτος σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
  • Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα απλώς είναι απαράδεκτη. Η κατάσταση απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και το άνοιγμα όλων των οδών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να ανακουφιστούν οι αθώοι που υποφέρουν στη Γάζα.
  • Είναι υψίστης σημασίας για τη διεθνή κοινότητα να δράσει από κοινού για να αποτρέψει την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής. Η Ελλάδα, από την πλευρά της, είναι έτοιμη να συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει στην επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας. Σε αυτό το πνεύμα, η χώρα μας έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αμυντική επιχείρηση της ΕΕ «ASPIDES» στην Ερυθρά Θάλασσα, με στόχο τη διασφάλιση της ελευθεροπλοΐας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ζήτημα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την Αίγυπτο και τα έσοδα που αποκομίζει από τη διώρυγα του Σουέζ.
  • Έχουμε υποστηρίξει επίσης την Κυπριακή πρωτοβουλία για έναν θαλάσσιο διάδρομο ως οδό συμπληρωματική στη διάβαση της Ράφα, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση υπό το πρίσμα των σημερινών γεωπολιτικών προκλήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Επαινούμε την Αίγυπτο και τις προσπάθειές της να αποτρέψει τις μεταναστευτικές ροές από το να φτάσουν στη Μεσογειακή οδό, φιλοξενώντας τεράστιο αριθμό μεταναστών και περιορίζοντας τις παράνομες οδούς διακίνησης. Έχουμε συζητήσει ότι πρέπει να αποτρέψουμε το άνοιγμα νέων διαδρομών και θα συνεργαστούμε πολύ στενά με την Αίγυπτο για να διασφαλίσουμε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί. Θα συνεργαστούμε επίσης πολύ στενά με την Αίγυπτο για να διασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουμε νόμιμες οδούς μετανάστευσης ώστε να προσφέρουμε σε περισσότερους νέους Αιγύπτιους την ευκαιρία να ταξιδέψουν νόμιμα στην Ευρώπη, αντί να θέσουν ενδεχομένως σε κίνδυνο τη ζωή τους σε πολύ επικίνδυνα ταξίδια.
  • Η Αίγυπτος έχει τη δυνατότητα να γίνει μία μεγάλη δύναμη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνεμο και τον ήλιο και επαναβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να προωθούμε έργα όπως η ηλεκτρική διασύνδεση GREGYμεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, η οποία πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως Έργο Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Κάμερα κατέγραψε την απαγωγή άνδρα μέρα μεσημέρι

 


Μια κάμερα ασφαλείας στην Βρετανία κατέγραψε καρέ-καρέ την απαγωγή ενός άνδρας, ανήμπορου να ξεφύγει από τους απαγωγείς του.

Τα πλάνα από την... κινηματογραφική απαγωγή κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.



Το σοκαριστικό βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνει ένα κόκκινο φορτηγάκι να σταματάει έξω από ένα σπίτι στο Μπράντφορντ στις 11 το πρωί της 6ης Μαρτίου. Τρεις άνδρες φαίνεται να βγαίνουν συντονισμένα από το όχημα.

Στη συνέχεια κατευθύνονται σε ένα στενό όπου βρίσκεται ο στόχος τους. Στη συνέχεια στα πλάνα φαίνεται η στιγμή που σέρνουν τον άντρα μέσα στο βαν με σκοπό.

Ο άνδρας προσπάθησε μανιωδώς να απωθήσει τους άνδρες, αλλά εκείνοι τον σήκωσαν και τον πέταξαν μέσα πριν φύγουν με το όχημα.

Οι αστυνομικοί στην πόλη του Δυτικού Γιορκσάιρ ερευνούν τώρα την φερόμενη απαγωγή.

Η αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ δήλωσε: «Η αστυνομία ερευνά μια αναφορά για απαγωγή μετά από τραυματισμό ενός άνδρα στην οδό Westcroft Road, Bradford».

Η αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη μετά την απαγωγή του άνδρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Συγκεκριμένα, ένας 28χρονος άνδρας συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό.



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εκπομπή «Global Conversation» του τηλεοπτικού δικτύου Euronews

 


Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Global Conversation» του τηλεοπτικού δικτύου Euronews και στη δημοσιογράφο Νικολέτα Δρούγκα.


Νικολέτα Δρούγκα: Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε που μας δεχτήκατε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ.

Νικολέτα Δρούγκα: Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν σε λιγότερο από τρεις μήνες. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρώπη, κατά τη γνώμη σας, και ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Ευρώπη συνολικά, δεδομένου του ευρύτερου οικονομικού και γεωπολιτικού πλαισίου. Πραγματοποιούνται σε μια περίοδο μεγάλων αναταραχών, με έναν πόλεμο να μαίνεται στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης, με μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση να εκτυλίσσεται στη Γάζα, καθώς η Ευρώπη βγαίνει από μια πολύ δύσκολη πενταετία.

Πιστεύω ότι είναι επίσης μια ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό των όσων πετύχαμε κατά τη διάρκεια του τελευταίου ευρωπαϊκού εκλογικού κύκλου και να αναδείξουμε τις σημαντικές επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από τη συνεργασία όλων των θεσμικών οργάνων καταφέραμε να αμυνθούμε με επιτυχία έναντι της πανδημίας. Δημιουργήσαμε το «NextGenerationEU», το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς μας βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης, αλλά διευκολύνει και την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Είμαστε -παρά τις προβλέψεις ορισμένων αντιπάλων μας- ενωμένοι όσον αφορά στην Ουκρανία. Και τώρα πρέπει να εστιάσουμε στον επόμενο κύκλο και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των νέων, επερχόμενων προκλήσεων.

Νικολέτα Δρούγκα: Πόσο σας προβληματίζουν οι όλο και πιο δυνατές φωνές που εναντιώνονται στην Ευρώπη, αντιευρωπαϊκές φωνές;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι πάντα θα υπάρχουν φωνές που αμφισβητούν τις επιτυχίες της Ευρώπης. Κάποια από τα παράπονα, θα έλεγα, όντως ενδέχεται να είναι δικαιολογημένα. Ωστόσο, εν τέλει, αν κοιτάξει κανείς τη συνολική εικόνα, εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι λαμπρό και ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να φέρει αποτελέσματα για τους πολίτες της.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό για εμάς να παραθέσουμε με επιχειρήματα τι έχουμε πετύχει, αλλά και τι πρέπει να επιτύχουμε στο μέλλον. Εστιάζοντας στον επόμενο εκλογικό κύκλο και τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, αυτά που προσωπικά θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι τρία.

Καταρχάς, την ανάγκη να μετατραπεί η στρατηγική αυτονομία από σύνθημα σε πραγματική και αποτελεσματική πολιτική. Δείτε, παραδείγματος χάρη, την άμυνα. Όχι μόνο πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα για την άμυνα, αλλά πρέπει να συντονίσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες.

Η δεύτερη πρόκληση έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα συνολικά, με το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με την Κίνα, τις ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Νότο. Αυτό θα σημαίνει καλύτερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους ευρωπαίους πολίτες.

Η τρίτη πρόκληση είναι πιο συγκεκριμένη και τομεακή, αφορά στον τομέα της γεωργίας και στους αγρότες μας. Σε μια εποχή που η επισιτιστική ασφάλεια βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ορισμένα από τα βήματα που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια όσον αφορά στην πράσινη μετάβαση άσκησαν υπερβολική πίεση στους αγρότες μας, ίσως περισσότερη από όσο περιμέναμε, και πως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πράσινη μετάβαση θα υλοποιηθεί με ρυθμούς που δεν θα επηρεάσουν σημαντικά το εισόδημα των αγροτών μας.

Νικολέτα Δρούγκα: Θα λέγατε ότι ίσως μερικές φορές ο μεγαλύτερος εχθρός της ΕΕ είναι η ίδια η ΕΕ;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, είμαστε 27, και αναφέρομαι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνεδριάζει πολλές φορές το χρόνο. Και πρέπει όλοι μας να συμφωνούμε, με ομοφωνία. Πρόκειται για μία διαδικασία που αναπόφευκτα απαιτεί χρόνο και περιλαμβάνει συμβιβασμούς. Ενίοτε απαιτεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω προκειμένου να επιτύχουμε το κοινό ευρωπαϊκό καλό. Αυτή είναι η φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, καθώς μελετούμε τη διεύρυνση της ΕΕ, πρέπει επίσης να εξετάσουμε πώς θα καταστήσουμε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων πιο αποτελεσματική. Αυτό πρόκειται να αποτελέσει μια περίπλοκη άσκηση, διότι οποιαδήποτε αλλαγή θα απαιτήσει και πάλι ομοφωνία, τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών μελών.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτό που πετύχαμε στην Ευρώπη είναι μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία. Εκχωρήσαμε οικειοθελώς εξουσίες σε μια υπερεθνική οντότητα και η σωστή ισορροπία μεταξύ της λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο πρέπει να λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Όμως, θα το ξαναπώ, αυτό ίσως είναι το «τίμημα» προκειμένου να αποκομίσουμε και τα οφέλη από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νικολέτα Δρούγκα: Αναφέρατε κάτι για την αμυντική αυτονομία της Ευρώπης ως μια μελλοντική πρόκληση. Θα λέγατε επίσης ότι θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα, ίσως, της επόμενης θητείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η άμυνα έχει υπαρξιακή σημασία, όπως συνειδητοποιήσαμε μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ίσως κάποιες χώρες πίστεψαν ότι το μέρισμα ειρήνης που προέκυψε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης θα διαρκούσε για πάντα, αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μια πλάνη. Εμείς ποτέ δεν βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση, διότι πάντα δαπανούσαμε σημαντικά ποσά για την άμυνα λόγω των ιδιαίτερων περιφερειακών γεωπολιτικών προκλήσεων.

Τώρα, όμως, συνειδητοποιούμε ότι πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε δράση και να δαπανήσουμε περισσότερα, αλλά και να δαπανήσουμε πιο έξυπνα: να είμαστε καλύτερα συντονισμένοι, να εξορθολογήσουμε τις αμυντικές μας προμήθειες, να έχουμε ίσως περισσότερους ευρωπαίους «πρωταθλητές» που μπορούν να προσφέρουν προηγμένες αμυντικές λύσεις σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο από ό,τι συμβαίνει σήμερα.

Νικολέτα Δρούγκα: Κύριε Πρωθυπουργέ, στο παρελθόν έχουμε δει κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, η Ελλάδα δεν είναι μεταξύ αυτών, να δυσκολεύονται να πείσουν τους πολίτες τους να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές. Γιατί θα λέγατε ότι είναι σημαντικό για τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επειδή ό,τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες και το ποιος μας εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει σημασία. Επειδή οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο είναι πολύ σημαντικές για την καθημερινότητά μας και πρέπει να στέλνουμε ανθρώπους με τα κατάλληλα προσόντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς στο τέλος της ημέρας οι ευρωεκλογές αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Κοινοβούλιο θα αποτελείται από ευρωπαίους πολίτες που αντιπροσωπεύουν την κοινωνία και θα γεφυρωθεί το κενό μεταξύ της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες και αυτού που πραγματικά θέλουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το πιο δημοκρατικό από όλα τα θεσμικά μας όργανα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι σημαντική.

Είμαστε ένα απόλυτα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, οπότε δεν θα περιμένατε να πω κάτι διαφορετικό. Και, φυσικά, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και να διασφαλίσουμε ότι σε μια εκλογική διαδικασία στην οποία η συμμετοχή είναι παραδοσιακά χαμηλή, η τάση ίσως να ανατραπεί και να έχουμε αυξημένη συμμετοχή.

Νικολέτα Δρούγκα: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή τη συζήτηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ πολύ.



Δύο επιπλέον συλλήψεις για το κύκλωμα που εξέδιδε ανήλικες


 

Δύο επιπλέον συλλήψεις για την υπόθεση εμπορίας ανθρώπων με τη μορφή της στρατολόγησης, μεταφοράς και παράδοσης ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό την γενετήσια εκμετάλλευση τους

Εχθές συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων, επιπλέον 2 ημεδαποί, ηλικίας 55 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε και φέρεται να εξέδιδε ανήλικες στην Αθήνα. «Εγκέφαλος» και μαστροπός μια 25χρονη.

Όπως προκύπτει, κάποιοι από τους πελάτες που εκμεταλλεύονταν τα ανήλικα κορίτσια, σε κάποιες περιπτώσεις «πλήρωναν» μετά τα ερωτικά ραντεβού με ναρκωτικά όπως κοκαΐνη, αλλά και με ένα τατουάζ ανά ερωτική πράξη.

Αυτό γινόταν σε συνεννόηση -σύμφωνα με τη δικογραφία- με την 25χρονη μαστροπό, η οποία λάμβανε και μέρος των χρημάτων που έπαιρνε κάθε ανήλικη, ένα ποσό το οποίο συνήθως κυμαινόταν από 50 ευρώ και μέχρι 100, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες, ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού.

Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα παίζει και μια 26χρονη, επίσης κατηγορούμενη και φίλη της 25χρονης.

Η ίδια που επίσης εκδιδόταν, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2023, έβρισκε επίσης «πελάτες» σε τρεις ανήλικες, παίρνοντας μέρος των χρημάτων που έβγαζαν, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί το ποσό.

Στο κύκλωμα μετείχε ακόμα μια φίλη της 25χρονης μαστροπού, η 21χρονη επίσης Μαρία, που προήγε στην πορνεία και έβρισκε πελάτες σε ένα από τα ανήλικα κορίτσια από την οποία έπαιρνε 20 ευρώ έπειτα από κάθε ερωτική συνεύρεση.

Αυτά προκύπτουν τόσο από την έρευνα όσο και από μηνύματα συνομιλιών, σε μορφή screenshot, που παραδόθηκαν στις Αρχές από τη μητέρα μιας ανήλικης και από την αδερφή του κοριτσιού που έκανε την αρχική καταγγελία.

Μάλιστα, στο κινητό της ανήλικης της οποίας η αδελφή ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης, υπήρχαν μηνύματα που η 25χρονη απαιτούσε από την ανήλικη να της δώσει χρήματα έπειτα από «ραντεβού» που είχε πραγματοποιήσει.

Ο 55χρονος τατουατζής που συνελήφθη εχθές, από το 2021 και έπειτα, είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο ερωτικά ραντεβού, μέσα στο σπίτι που λειτουργούσε ως επαγγελματικός χώρος δερματοστιξίας, με ανήλικη. Στο ένα από τα ραντεβού το κορίτσι ήταν κάτω των 15 ετών. Φέρεται να είχε κάνει και άλλα δύο ραντεβού με άλλη ανήλικη που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα και κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται και τις 4 φορές να είχε «πληρώσει» κάνοντάς τους από ένα τατουάζ.

Το καλοκαίρι του 2023 τον επισκέφθηκαν για τατουάζ ακόμα δύο ανήλικες, στις οποίες πρότεινε ερωτική πράξη, χωρίς ωστόσο τελικά να πραγματοποιηθούν οι αρρωστημένες του ορέξεις καθώς τα κορίτσια αρνήθηκαν.

Όπως περιγράφεται στη σχετική δικογραφία, ο 55χρονος «για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, έφερε σε επαφή δύο ανήλικες με άλλον κατηγορούμενο ο οποίος τις μετέφερε σε πάρτι, εκτός Αθηνών, όπου εκεί συνευρέθηκαν ερωτικά, έναντι αμοιβής, με δύο άγνωστους άνδρες».

Ο φίλος του τατουατζή φέρεται να ήταν επίσης ένας από τους πελάτες που πραγματοποίησε ερωτικά ραντεβού με τουλάχιστον τέσσερις ανήλικες.

Όπως προεκυψε από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσες χρονικά ημερομηνίες, συναντήθηκε με τις ανήλικες σε προκαθορισμένα ερωτικά ραντεβού από την 25χρονη μαστοπό, είτε στο σπίτι του στην Αθήνα είτε σε γραφείο στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, δίνοντας από 200 έως 400 ευρώ περίπου.



654 συλλήψεις και 11.336 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τετραήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.

 



Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -57.965- άτομα και -44.579- οχήματα, ενώ

προσήχθησαν -1.859- άτομα,

συνελήφθησαν -654- άτομα για διάφορα αδικήματα,

βεβαιώθηκαν -11.336- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., –67– για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, –11– για ηχόμετρα, ενώ

ακινητοποιήθηκαν -60- οχήματα και κατασχέθηκαν -2-.

Επιπλέον, στην Αττική και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά -3.249- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα καθώς και -3- συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε ελέγχους αλκοτέστ προέκυψαν -195- θετικά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:


-1.012- για παράνομη στάθμευση,

  -281- για υπερβολική ταχύτητα,

  -272- για ταχογράφο,

  -214- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

    -87- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

    -78- για ΚΤΕΟ,

    –41– για παραβίαση σηματοδοτών,

    -31- για κίνηση σε λεωφορειόδρομο,

    -30- για ανασφάλιστο όχημα,

    -25- για δακτύλιο,

    -18- για χρήση κινητού τηλεφώνου,

      -8- για επικίνδυνους ελιγμούς και

-1.152- λοιπές παραβάσεις.

Επίσης, αφαιρέθηκαν -510- πινακίδες, -459- άδειες ικανότητας οδήγησης και

-380- άδειες κυκλοφορίας, ενώ επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν

-428- οχήματα.

Περαιτέρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τριήμερο από 15 έως 17 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ειδικές δράσεις με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Οι εν λόγω δράσεις επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και σημειώνονται περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών, ελέγχθησαν -885- άτομα, προσήχθησαν -6- και συνελήφθη -1- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την 16 και 17 Μαρτίου 2024 και συγκεκριμένα κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, πραγματοποιήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές δράσεις στο πλαίσιο των οποίων, ελέγχθησαν -1.848- άτομα και -1.260- οχήματα, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν -88- άτομα και προσήχθησαν -213- (σχετ. το από 18-03-2024 Δελτίο Τύπου).

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.



Ο Έντι Ράμα έδειξε για ακόμα μία φορά το ποιος είναι σπρώχνοντας γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

 


Σάλος στη γειτονική Αλβανία από την ενέργεια του προκλητικού Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου αλλά την έσπρωξε και στο πρόσωπο προκειμένου να αποχωρήσει, δείχνοντας για ακόμα μία φορά στην διεθνή κοινότητα το ποιος πραγματικά είναι.

Αποδέκτης της πρωτοφανούς ενέργειας ήταν η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα η οποία ρώτησε σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων. Μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα μιλούν για  για νέο ρεκόρ απειλών και εκβιασμών από τον πρωθυπουργό ενάντια σε κάθε ελεύθερη φωνή.

Η ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού στηλιτεύθηκε και από διεθνείς οργανώσεις με την Women In Journalism να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με την χειρονομία του.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.



Εισαγγελική παρέμβαση για την απόπειρα «πυρηνικού» ριφιφί

 



Χώροι πανεπιστήμιων αφύλακτοι, με κακοποιούς κάθε είδους, ειδικά αντιεξουσιαστές να αλωνίζουν σε όλους τους χώρους.

Το φιάσκο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας το πληρώνει σήμερα η κυβέρνηση και ευχόμαστε να μην ζήσουμε χειρότερο, και κινδυνέψουν τα παιδιά μας.

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για «απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο» σε χώρο του ΑΠΘ όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας.

Με εντολή προς τον εισαγγγελέα ποινικής δίωξης, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ.

Τα διερευνώμενα αδικήματα, σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, αφορούν τα εξής: διακεκριμένη φθορά πράγματος που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος, κοινώς επικίνδυνη βλάβη (κατά συναυτουργία) από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (κατά συναυτουργία).



Έκθεση GRECO: Δικαιώνει την κυβέρνηση και εκθέτει την αντιπολίτευση για την τυμβωρυχία των Τεμπών

 


Παρουσιάστηκε εχθές η έκθεση GRECO, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αλλάζει, μετασχηματίζεται και υιοθετεί τις παρατηρήσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, η οποία έρχεται τη στιγμή που η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει άθλια τυμβωρυχία, εργαλειοποιεί όπως κάνει και με άλλες τραγωδίες,  το έγκλημα στα Τέμπη. Διαστρευλώνει τα γεγονότα, και χρησιμοποιεί μιά μάνα που έχασε το παιδί της, την κ Καρυστιανού, εκμεταλλεύεται τον πόνο της, για να κάνει αντιπολίτευση και όχι για να αποδοθεί δήθεν δικαιοσύνη, γιατί αυτό είναι σε δεύτερη μοίρα ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) η οποία αξιολογεί την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή των συστάσεων που εκδόθηκαν για τη χώρα στην Έκθεση Αξιολόγησης Τέταρτου Γύρου το 2015, σχετικά με την πρόληψη της διαφθοράς βουλευτών, δικαστών και εισαγγελέων, έβγαλε το συμπέρασμα ότι είναι άκρως ενθαρρυντικό για τη χώρα μας, καθώς έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά ή έχει αντιμετωπίσει με ικανοποιητικό τρόπο δεκατρείς από τις δεκαεννέα συστάσεις που περιλαμβάνονται στην Έκθεση Αξιολόγησης Τέταρτου Γύρου. 

Από τις υπόλοιπες συστάσεις, πέντε έχουν εφαρμοστεί εν μέρει και μία δεν έχει εφαρμοστεί.

Παράλληλα επισημαίνει πως η επιλογή των περισσότερων δικαστών και εισαγγελέων σε ανώτερες θέσεις παραμένει ευθύνη της Κυβέρνησης, χωρίς καμία ανάμειξη των ομοτίμων στη διαδικασία, και ότι όχι έχει ληφθεί υπόψη ο τρόπος έναρξης της πειθαρχικής ποινής διώξεις κατά δικαστών και εισαγγελέων, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να διατηρεί αποκλειστική ευθύνη ως προς αυτό.

Όπως επισημαίνει ο Georghy Zhukov σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, ο επικεφαλής της Μονάδας για το Κράτος Δικαίου, καταρρίπτει το αφήγημα της ελληνικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι:

Παρακολούθησα με προσοχή την ομιλία της κας #Καρυστιανου στο ευρωκοινοβούλιο. Μια συγκινητική ομιλία μιας μάνας που έχασε το παιδί της και απαιτεί απόδοση δικαιοσύνης. 

Θεωρώ την ομιλία της βαθιά ειλικρινή και μη υποκινούμενη από πολιτικά ελατήρια.

Παρακολούθησα όμως και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δια στόματος του Επικεφαλής της Μονάδας για το Κράτος Δικαίου, ο οποίος επισήμανε αναλυτικά ότι: 

α) Η ευρωπαία εισαγγελέας ελέγχει αποκλειστικά εάν έχει γίνει ορθή χρήση των ευρωπαϊκών πόρων και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ έρευνα για το δυστύχημα.

β) Η διερεύνηση του ατυχήματος είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι της Κομισιόν.

γ) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει τους διαχρονικά αργούς ρυθμούς απόδοσης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα αλλά παραδέχεται ότι πλέον καταβάλλεται προσπάθεια μεταρρύθμισης με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και επιπλέον σημειώνει ότι έχει γίνει πρόοδος στη δίωξη της διαφθοράς τόσο σε επίπεδο διώξεων, όσο και σε επίπεδο καταδικαστικών αποφάσεων.

❗️Είναι προφανές ότι επιχειρείται η εργαλειοποίηση της τραγικής μάνας και επίσης επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου διαστρέβλωση ως προς τα περί κράτους δικαίου, προς άγρα ψήφων, ενόψει δύσκολων για την Αριστερά ευρωεκλογών. 

Η διαστρέβλωση είναι ίδιον του συγκεκριμένου χώρου. Είναι ανατριχιαστικό όμως, ότι η τακτική αυτή πατά επί πτωμάτων.



Ο βόθρος της Κουμουνδούρου που με Κασσελάκη βρωμάει περισσότερο επιτέθηκε στον Κυμπουρόπουλο

 


Ανώνυμα τρολ που ζουν στον βόθρο της υπόγας Κουμουνδούρου, έβαλαν στόχο τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο κρυμμένα πίσω από την ανωνυμία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ότι κακό ήθελε να κάνει χρησιμοποιούσε πότε τους κουκουλοφόρους να σπάνε και να καίνε, πότε τα ανώνυμα τρολ για σπιλώνουν υπολήψεις και να δημιουργούν καταστάσεις, και φυσικά να κάνουν τυμβωρυχία.

Το καλό είναι ότι ο Ελληνικός λαός τους έχει καταδικάσει και όσο περισσότερο δρουν με αυτό τον τρόπο θα ξεφτιλίζονται περισσότερο στον Ελληνικό λαό.

Όταν έχεις ένα αρχηγό κόμματος που πήγε στρατιώτης με το νεσεσέρ, να βγάζει την κακία του λέγοντας να ονομαστεί η γνωστή "Καλλιόπη" στον στρατό σε "Κούλη" θέλοντας να δείξει το χαμηλό του επίπεδο, τότε τι περιμένεις να κάνουν τα τρολ.

Θύμα τον σκ@τ@ν του βόθρου της Κουμουνδούρου που στόχος είχε γίνει και από τον ενορχηστρωτή των τρολ αρχιτραμπούκο Παύλο Πολάκη, αυτήν τη φορά ήταν ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας δέχεται αήθη συνεχή επίθεση γιατί «έκανε το λάθος» να «τολμήσει» να τοποθετηθεί (όπως δικαιούται τόσο ως πολιτικός αλλά και ως απλός πολίτης της χώρας) για την τραγωδία των Τεμπών στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Θυμίζουμε ότι το 2019 ο ακροαριστερός αρχιτραμπούκος Παύλος Πολάκης ένας εκ των συντονιστών των τρολ, επιτέθηκε χυδαία στον (υποψήφιο τότε) ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ντροπή» και «κρίμα» που ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος διορίστηκε στο ΕΣΥ ως ΑμεΑ.

Η τοποθέτηση Κυμπουρόπουλου :

«Ευχαριστούμε την κυρία Καρυστιανού και τον κύριο Ασλανίδη για την αναφορά και την παρουσία τους εδώ. Εκ προοιμίου, στέκομαι με απεριόριστο σεβασμό απέναντι στον πόνο σας και όλων των οικογενειών των θυμάτων. Αλλά και αυτών που επέζησαν και κουβαλάνε πολλά σωματικά και ψυχικά τραύματα. Κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει το δικαίωμα αναζήτησης της αλήθειας αλλά και να εκφράσετε την οδύνη και τον πόνο σας όπως τον νιώθετε. Από εδώ και πέρα, τον λόγο έχει, προφανώς, η Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και το δικαστικό σώμα. Και πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δεδομένης της σημασίας και της τραγικότητας της υπόθεσης. Θέλουμε να χυθεί φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για ευθύνες και παραλείψεις, όπου κι αν αυτές βρίσκονται. Και πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διευκολυνθεί η αναζήτηση της αλήθειας και η απόδοση της Δικαιοσύνης. Πρόσφατα, η Δικαιοσύνη όρισε και νέο πραγματογνώμονα. Αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη, μια τέτοια υπόθεση μας αφορά όλους και δεν πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο, καθώς αυτό δεν συμβάλλει προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, αναμένουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Να ρίξει φως στην υπόθεση. Αλλά και να αποτελέσει εφαλτήριο για να διασφαλίσουμε ασφαλείς σιδηροδρόμους στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας εδώ σήμερα». 

Και επειδή ο Κυμπουρόπουλος τόλμησε να τοποθετηθεί άνοιξε ο βόθρος και βγήκαν όλα τα σκ@τ@ που ξέρουν καλά απο τυμβωρυχία να τον βρίζουν και να του επιτίθενται.

Ξεκίνησε λοιπόν την γνωστή μονταζιέρα του βόθρου του διαδικτυακού συστήματος της υπόγας Κουμουνδούρου. Τους πείραξε ότι όσα είπε έρχεται σε αντίθεση με τα όσα λένε και τους χαλάει την τυμβωρυχία, γιατί θεωρούν ότι τα Τέμπη επιλεκτικά είναι κομματική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της δικαιοσύνης. Στήθηκε λοιπόν για άλλη μια φορά από τα γνωστά σκ@τ@ του 0,60 μια συντονισμένη εκστρατεία λάσπης εναντίον του διότι ζήτησε να υπάρξει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη που ερευνά την τραγωδία, αλλά και διότι υποστήριξε πως στην Ελλάδα υπάρχει κράτος Δικαίου.

Αυτός είναι ο βόθρος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την περίοδο με Στέφανο Κασσελάκη βρωμάει περισσότερο.