Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ποτέ


Κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στην ομιλία του :  «η δημόσια σφαίρα έχει επιβαρυνθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εντός και εκτός χώρας. Αρνητικά δεδομένα συσσωρεύει η συμφωνία των Πρεσπών. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Και αυτά, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου. Είναι πρωτοφανές να διερευνά η Δικαιοσύνη τις αλληλοκατηγορίες δύο υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο».

Και σημείωσε: «Όταν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση θα δούμε αν ο κ. Καμμένος φύγει από τη πόρτα ή το παράθυρο».

Η ΝΔ, δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί ποτέ η συμφωνία είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έλθει στην Βουλή. 




Νέα Δημοκρατία: Ένα Σύνταγμα - Δύο προτάσεις oι βασικές διαφορές των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ


Τις βασικές διαφορές των προτάσεων για τις αλλαγές του Συντάγματος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κωδικοποίησε και παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία

Ένα Σύνταγμα - Δύο προτάσεις

ΣΥΡΙΖΑ:
Στασιμότητα.
Γραφειοκρατία.
Εμπόδια στην ανάπτυξη.

ΝΔ:
Ασφαλές φορολογικό περιβάλλον.
Κίνητρα για επενδύσεις.
Υποχρεωτικά ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί.
Κανένας φόρος με αναδρομική ισχύ.
Αναθεώρηση του Συντάγματος με μεγαλύτερη ευελιξία.


ΣΥΡΙΖΑ:
Συγκεντρωτισμός.
Ισοπέδωση.
Πελατειακό κράτος.

ΝΔ:
Κανόνες διαφάνειας,
λογοδοσίας,
αξιολόγησης και αξιοκρατίας σε όλο το Δημόσιο.
Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με αυτοτελείς πόρους.

ΣΥΡΙΖΑ:
Ευτελισμός των θεσμών.
Επιβολή της απλής αναλογικής για τη θεσμοποίηση της ακυβερνησίας.
Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με…9 ψηφοφορίες.

ΝΔ:
Σταθερός εκλογικός κύκλος.
Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες αν δεν εκλεγεί από τη βουλή μετά από δύο ψηφοφορίες.

ΣΥΡΙΖΑ:
Ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος παντού.
Διαιώνιση πολυνομίας και κακονομίας.

ΝΔ:
Συνταγματική απλοποίηση της νομοθεσίας.
Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και πλήρης απεξάρτηση της από την κυβέρνηση.
Ανεξάρτητη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΣΥΡΙΖΑ:
Ιδεοληψία που κρατά τη χώρα στο παρελθόν.

ΝΔ:
Ενίσχυση της αυτονομίας των Δημοσίων ΑΕΙ.
Ιδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Εξορθολογισμός της περιβαλλοντικής προστασίας.
Πολιτικές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.


Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη υπάλληλος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ



Δημοτικός υπάλληλος αποσπασμένος στο γραφείο του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαφιλίππου ήταν ο 58χρονος που είχε συλληφθεί στις 10 Οκτωβρίου στο σπίτι του, σε ένα χωριό της Καβάλας με μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης! Ο βουλευτής δεν είχε ιδέα για τις παράνομες «δουλειές» του.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν κάνει έρευνα στην κατοικία του 58χρονου και είχαν ανακαλύψει μία νάιλον σακούλα απορριμμάτων που ήταν γεμάτη με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τριών κιλών και 740 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 

Όπως αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα «Πρωινή», ο συλληφθείς εργαζόταν καθημερινά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας όπου στεγάζονται τα γραφεία και των τριών βουλευτών. 

Μόλις ο κ. Παπαφιλίππου πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί, διέκοψε αυτόματα την απόσπαση του 58χρονου, ο οποίος ωστόσο έχει επανέλθει στις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο κ. Παπαφιλίππου που ρωτήθηκε χθες σχετικά παραδέχθηκε το γεγονός. Ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό κι όπως είπε «…μόλις έμαθα τι είχε συμβεί έπραξα το αυτονόητο».

Σταμάτησε την απόσπαση του.


Πηγή : omadaalithias.gr


Θα κάνει ότι δείχνει έμφαση στην ανάπτυξη η τελειωμένη κυβέρνηση Τσίπρα



Τώρα στο τέλος της κυβέρνησης του ο Τσίπρας και κατόπιν εορτής, αφού δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στην ελληνική οικονομία θα κάνει ότι δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και ότι έχει σχέδιο.

Και να ήξερε πώς να το κάνει μπορείς να πεις εντάξει έστω και στο τέλος, αλλά δεν ξέρει, είναι ανίκανος, έχει ανίκανη κυβέρνηση, ανίκανα στελέχη, οπότε ότι και πει είναι να είχαμε να λέγαμε. 

Για να κάνει ότι δουλεύει η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθώντας να εξαπατήσει όπως κάνει πάντα, θα εξαγγείλει νομοθετικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, που είχαν εξαγγελθεί εδώ και δύο - τρία χρόνια, και δεν έκανε κανένας λόγω ανεπάρκειας τίποτα. 

Παράλληλα το υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης προωθεί 8 νομοσχέδια, προσπαθώντας έτσι να ρίξει στάχτη στα μάτια, κοροιδεύοντας ότι έχει αναπτυξιακό σχέδιο.

Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο και όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε.



Προφυλακίστηκαν έξι από τους δράστες της επίθεσης σε αστυνομικούς



Στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν, οδηγήθηκαν εχθές Δευτέρα οι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες Ρομά, που είχαν συλληφθεί μετά από την επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των αστυνομικών.

Στις απολογίες τους έκαναν ότι δεν ήξεραν και υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι ίδιοι που πραγματοποίησαν την επίθεση άλλα άλλοι Ρομά από τον καταυλισμό.

Το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας είχε επιχειρήσει να ελέγχει άτομα που επέβαιναν σε ένα κόκκινο Citroen Saxo, όταν ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας τους αστυνομικούς που το καταδίωκαν στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την οδό Πειραιώς στου Ρέντη, όπου υπάρχει καταυλισμός Ρομά και τους επιτέθηκαν με πέτρες.




Νέα Δημοκρατία : Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Κοτζιά

«Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος. Θα το επαναλάβουμε: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».




Ο κύβος ερρίφθη: Η κυβέρνηση τινάζει το πολιτικό σύστημα με δικαστικό τσουνάμι


Με το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν» ξεκίνησε το δικαστικό τσουνάμι που είχε προαναγγείλει και ο Παύλος Πολάκης, με σκοπό την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Σε μυστική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε τις προηγούμενες ημέρες η σκληρή γραμμή μέχρι τέλους. Σε αντίθεση με όσους έλεγαν ότι δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές σε ακραίο σκηνικό πόλωσης, τελικά επικράτησε η λογική «τα κάνουμε όλα Κούγκι και πάμε με το δίλημμα: Με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ή με εμάς τους αδιάφθορούς».

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος για το «Ερρίκος Ντυνάν» είναι η αρχή μιας δικαστικής περιπέτειας στην οποία μπαίνει η χώρα με συνεχείς επικλήσεις σκανδάλων και με μια διαρκή σκανδαλολογία που ξεκινά από το χώρο της Υγείας και θα μεταφερθεί και σε άλλες υποθέσεις.

Δικαστικοί κύκλοι που μίλησαν στο «Βήμα της Κυριακής διατύπωναν τους ξεκάθαρους φόβους τους για «το κύμα που μπορούν να προκαλέσουν οι πολιτικοί ογκόλιθοι στη λίμνη της Δικαιοσύνης, η οποία επιβάλλεται να παραμένει ήρεμη», ενώ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι «ο δικαστικός χρόνος μετράει πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι ο πολιτικός και οποιαδήποτε πίεση για εξελίξεις ίσως αποβεί ολέθρια για τους ίδιους τους θεσμούς». Πλείστοι όσοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, και μάλιστα από διαφορετικά επίπεδά της, χαρακτηρίζουν ως «μοιραία» τη συνθήκη υπό την οποία εξετάζονται οι υποθέσεις αυτές, με κυρίαρχο πολιτικά το «δόγμα Πολάκη», αλλά και τις καταγγελίες από κύκλους τής τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου για την ύπαρξη ωμών παρεμβάσεων στο έργο εισαγγελικών λειτουργών από τον αποκαλούμενο ως «Ρασπούτιν».

Το πρώτο πόρισμα
Τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη στοχοποιεί η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν. Ωστόσο, αποφεύγοντας τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, δεν κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες, αλλά τονίζει ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί αδικήματα.

Όμως, η υπόθεση είναι ήδη στη Δικαιοσύνη αφού με την έρευνα αυτή οδηγήθηκε στη φυλακή ο Α. Μαρτίνης. Προφανώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών βασιζόμενη σε ενδείξεις που η ίδια θεωρεί σοβαρές και με στόχο να πλήξει πολιτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, για τον Ανδρέα Λοβέρδο υποστηρίζουν στο πόρισμα ότι με όσα κατέθεσε, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί δια πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε.

Παράλληλα, στα συμπεράσματά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι, αναφορικώς με τη σύμβαση της 4-7-2012 για εγγραφή πλασματικού ενεχύρου επί του συνόλου του εξοπλισμού του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι η εν λόγω σύμβαση ήταν εξόχως καταχρηστική, αλλά και αχρείαστη, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι το συνολικό χρέος του Κ.Ι.Ε.Ν. έναντι της «Cyprus Popular Bank Public CO LTD» ήταν απολύτως ασφαλισμένο από το 2006 και το 2007 με τις προσημειώσεις υποθήκης και με την ενεχύραση και εκχώρηση των απαιτήσεων του Κ.Ι.Ε.Ν. έναντι του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Η Εξεταστική Επιτροπή έχει τη γνώμη ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που το Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. προσήλθε στην υπογραφή της καταχρηστικής και αχρείαστης αυτής συμβάσεως πλασματικού ενεχύρου, δια της οποίας η «Cyprus Popular Bank Public CO LTD» ήλεγξε πλήρως την «ομάδα περιουσίας» του Κ.Ι.Ε.Ν., καθιστώντας αυτό παντελώς ευάλωτο και χωρίς νομικές άμυνες έναντι των γνωστών επιδιώξεων του Α. Βγενόπουλου.

Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ’ αρ. 232/18-22014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν.

Πάντως, οι εμπλεκόμενοι ήδη κάνουν λόγο για πολιτική σκευωρία και μιλούν για σαθρό πόρισμα το οποίο δεν μπορεί να σταθεί πουθενά.

Οι άλλες υποθέσεις που έπονται
Μετά το «Ερρίκος Ντυνάν» σειρά παίρνουν και τα άλλα «δικαστικά δράματα». Όπως αναφέρει το «Βήμα», η υπόθεση Novartis φέρεται έτοιμη να διεκδικήσει τα φώτα της δημοσιότητας, με τις εξελίξεις κυριολεκτικά «ante portas», και το ενδιαφέρον ασφαλώς να στρέφεται πρωτίστως σε ό,τι αφορά τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Αλλαγή φρουράς και «μικρή Novarts»

Λεπτομέρεια ουσιώδης, του δικαστικού «παρασκηνίου», η οποία ωστόσο δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή, είναι η αλλαγή φρουράς ως προς τον εποπτεύοντα το έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής είναι ο διάδοχος του επίσης αντεισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρη Παπαγεωργίου, η σχετική θητεία του οποίου έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου· ως εκ τούτου, η τύχη των μηνυτήριων αναφορών – εγκλήσεων σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι καταθέσεις των οποίων τόσες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, βρίσκεται στα χέρια του κ. Αγγελή.

Λίαν σημαντική θεωρείται και η εξέλιξη της υπόθεσης που είναι γνωστή ως «μικρή Novartis» και η οποία εκδικάστηκε μόλις την Παρασκευή από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της δικογραφίας αυτής είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία υπαλλήλου στον άλλοτε αντιπρόεδρο της Novartis Hellas Kωνσταντίνο Φρουζή, βασικό κατηγορούμενο και στην κεντρική υπόθεση, αλλά σε και δυο γιατρούς – ζευγάρι – για δωροληψία υπαλλήλου.

«Ωριμες» θεωρούν έγκυρες πηγές και κάποιες από τις δικογραφίες που αφορούν το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Εισαγγελία Διαφθοράς χειρίζεται καιρό τώρα σχετικούς φακέλους, μεταξύ άλλων για την Τράπεζα Πειραιώς και την Τράπεζα Αττικής, παράμετρος που κάνει τις ίδιες πηγές να εκτιμούν ως σημαντική την πιθανότητα να τεθούν ανοικτά και αυτοί πάνω στο τραπέζι.

Ειδικά ως προς τις τράπεζες, δεκάδες είναι εξάλλου τα στελέχη (πενήντα από την Εθνική Τράπεζα και την πρώην Αγροτική) που – μαζί και με δέκα πολιτικά πρόσωπα – καταθέτουν υπομνήματα, βρίσκονται δηλαδή σε φάση ανωμοτί εξηγήσεων, ως ύποπτα, στο πλαίσιο της έρευνας της Οικονομικής Εισαγγελίας για τα δάνεια των κομμάτων, έρευνα που θεωρείται ότι πατάει σε σαθρό έδαφος λόγω και του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Ουδείς γνωρίζει την έκβαση της υπόθεσης Παπαευαγγέλου ως προς το real estate και τους κινέζους επενδυτές σε ό,τι αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ωστόσο γεγονός ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς, υπό τη Μαριάννα Ψαρουδάκη, έχουν ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα με ανακριτικές πράξεις – συλλέγονται έγγραφα και εξετάζονται μάρτυρες. Φάκελοι όπως τα Panama Papers και τα Paradise Papers κρίνεται ότι έχουν ακόμη δουλειά για να βγάλουν το – όποιο – λαβράκι, οπότε τίθεται εν αμφιβόλω το αν θα έχουν την τιμητική τους κατά τους προσεχείς προεκλογικούς μήνες.


Πηγή : in.gr


Βίντεο-ντοκουμέντο της «Κ»: Καρέ-καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία του Γ. Μακρή στη Βούλα



Το οπτικό υλικό από τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα, το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ».

Όπως προκύπτει από το βίντεο η ένοπλη επίθεση την περασμένη Τετάρτη έγινε τη στιγμή που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω. Είχε μόλις καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο δολοφόνος πλησίασε –τρέχοντας– το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα. Ο δολοφόνος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια. Προκύπτει ακόμα ότι ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα, ώστε η επίθεση εναντίον του 46χρονου να μη γίνει άμεσα αντιληπτή από περίοικους.

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, εκείνος τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο Γ. Μακρής δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 -4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε.




Προκλητική η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων: Ζητά να κοπεί το Μακεδονία ξακουστή από τις παρελάσεις!



Είχαμε τους ακροαριστερούς και αριστερούς Συριζαίους εθνομηδενιστές στην Ελλάδα που τιμωρούν παιδιά επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή», τώρα τους ακολουθούν και οι Σκοπιανοί απαιτώντας να καταργηθεί το τραγούδι από τις παρελάσεις.

Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, προκαλεί και με θράσος που της έδωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ζητά από τους Έλληνες να σταματήσουν να τραγουδούν στις παρελάσεις το «Μακεδονία ξακουστή».

Το ρεπορτάζ έδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, με την Σκοπιανη υπουργό να δηλώνει πώς τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, και έκανε λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια. Η συμφωνία των Πρεσπών είπε η Σεκερίνσκα είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια.

Είπε επίσης με θράσος ξεχωρίζοντας την Ελλάδα από την δήθεν δικιά τους «Μακεδονία» : «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία. Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία».






Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη μήνυση Κοτζιά – Εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης



Με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, πρόκειται να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθούν όσο αναφέρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς για όσα λέχθηκαν ή δημοσιεύτηκαν σχετικά με την παραίτηση του, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η κυρία Δημητρίου με την παραγγελία της συσχέτισε στη δικογραφία και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει  ότι ο κ. Πάνος Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος, την οποία προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη.

Με την εντολή της κυρίας Δημητρίου δηλαδή τίθενται επί τάπητος όλα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό Συμβούλιο και είτε αναφέρθηκαν από τον ίδιο τον κ. Κοτζιά, είτε δημοσιοποιήθηκαν από ρεπορτάζ του Τύπου. Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή και σε αυτή ο κ. Κοτζιάς, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, με τον κ. Κοτζιά να αξιολογεί, ως συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρος και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών.

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατέθεσε ο ε.α. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών και προέδρου της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκου Κοτζιά, σχετικά με την υπόθεση της αποκάλυψης των κυβερνητικών σχεδίων για ανακήρυξη της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Ο κ. Σταμάτης αποδίδει στον πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι παραβίασε κρατικά μυστικά-απόρρητα και εξέθεσε τη χώρα σε κίνδυνο αντιποίνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμάτης υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών  παραβίασε τα άρθρα 141 και 146 του Ποινικού Κώδικα, τα οποία εντάσσονται στο κεφάλαιο «περί προδοσίας της χώρας». Η παραβίαση των άρθρων αυτών επιφέρει συνολική ποινή κάθειρξης μέχρι 13 ετών.

Ειδικότερα, το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει την καταδίκη όποιων με πρόθεση και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτουν το Ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους του σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτουν σε κίνδυνο διατάραξης των φιλικών σχέσεων του Ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος. Από την άλλη, το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει την καταδίκη όποιων με πρόθεση και παράνομα παραδίδουν ή αφήνουν να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας  επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση.Για την στοιχειοθέτηση των εγκλήματος αυτών απαιτείται η  παράδοση ή ανακοίνωση σε άλλον ή αναμετάδοση μυστικών του κράτους, δημοσίως  ή δια του Τύπου.Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο κ. Κοτζιάς με την δημόσια και δια του Τύπου «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, ανακοίνωση «των μυστικών κυβερνητικών σχεδίων» της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια «τορπίλισε, μια θαρραλέα επιτελική και εθνική προσπάθεια για επέκταση των εθνικά χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. σε μέρος της Ελληνικής επικράτειας».

Παράλληλα, η ανακοίνωση αυτή του τέως ΥΠΕΞ, σημειώνει ο μηνυτής, επέφερε «έναρξη αντιπαραθέσεων- διενέξεων με το γειτονικό κράτος, διατάραξη των φιλικών σχέσεων και εξέθεσε το Ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων» και υπογραμμίζει είναι «άγνωστος ο λόγος που ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και έκαψε μία σωστή προσέγγιση και προσπάθεια, η οποία μόνο αιφνιδιαστικά επιβάλλεται και όχι κατόπιν διαπραγμάτευσης».Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του κ. Κοτζιά, ήταν η Τουρκία να κάνει λόγο για casus belli για όλη της θαλάσσια περιοχή της Ελληνικής Επικρατείας.


Πηγή : newsit.gr


Το αδιαχώρητο στην συγκέντρωση του Κώστα Μπακογιάννη για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του



“Ελάτε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά…”

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με πλήθος κόσμου να τον αποθεώνει στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Peiraios 117 Academy» στο Γκάζι.


Το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Κώστα Μπακογιάννη είναι: «Ξεκινάμε μαζί, για να φέρουμε τα κάτω πάνω». Ο κ. Μπακογιάννης έδωσε έμφαση στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών, αναφερόμενος, όμως, και στις κατηγορίες που δέχεται ο Δήμος Αθηναίων.



«Είναι απόφαση ζωής. Ξέρω ότι η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι υπέρτατη τιμή. Να αφιερωθώ με όλο μου το είναι κυρίως για να δείξουμε όλοι μα όλοι στα παιδιά μας ότι η Αθήνα μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο τα σπίτια τους και τα σχολεία τους αλλά και τα όνειρα τους» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης. 

Τονίζοντας πως η «Αθήνα δεν είναι γενική και αφηρημένη έννοια, είναι οι άνθρωποι της».