Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Πακιστανοί μαχαιρώθηκαν στα Πατήσια έξω από τον ΗΣΑΠ


 

Μαχαιρώματα μεταξύ Πακιστανών λαθρομεταναστών κακοποιών λίγο μετά τη μία το βράδυ στα Κάτω Πατήσια και συγκεκριμένα στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μία ομάδα αποτελούμενη από περίπου 30 κακοποιών λαθρομεταναστών, πακιστανικής καταγωγής, μαχαίρωσε άλλα άτομα στην πλατεία. Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς και η Αστυνομία. Οι πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για "πόλεμο" μεταξύ συμμοριών. Δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η κατάσταση των τραυματιών.



Εξιχνιάστηκε υπόθεση θανάτου 26χρονου ημεδαπού στην Κάλυμνο


 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων υπόθεση θανάτου 26χρονου ημεδαπού ο οποίος είχε καταλήξει την 2 Απριλίου 2021 στην Κάλυμνο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το πρωί (28 Ιουνίου 2021) στην Κάλυμνο τρεις ημεδαποί ηλικίας 23, 32 και 39 ετών, έπειτα από έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης μετά από συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων προέκυψαν προδικαστικά δεδομένα που προσδιόρισαν τους τρεις κατηγορούμενους ως υπαίτιους θανάτου του 26χρονου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.



Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τους εκπαιδευτικούς - Αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις



Την προσπάθεια της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστών που πρόσκεινται στα κόμματα της αντιπολίτευσης, να εξαπατήσουν, να παραπληροφορήσουν, και να τρομάξουν τους εκπαιδευτικούς για δήθεν απολύσεις, διέψευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από το Υπουργείο Παιδείας του «νέου, αναβαθμισμένου σχολείου» στο «Στρογγυλό σχολείο» Αγίου Δημητρίου Αττικής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έγιναν δέκτες των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών που είχαν συγκεντρωθεί απέξω.

«Κανένας δεν θα απολυθεί»

"Έτσι γίνεται στη Δημοκρατία αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί τους εκπαιδευτικούς η αξιολόγηση», σχολίασε σχετικά με τις διαμαρτυρίες ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε σχετικά, «Οι μαθητές συνέχεια αξιολογούνται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους εκπαιδευτικούς. Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, κανείς δεν θα απολυθεί. Στον κόσμο του 2021 δεν μπορούμε να συζητάμε εάν θα γίνει αξιολόγηση γιατί η αξιολόγηση που προωθούμε έχει και τον χαρακτήρα της επιβράβευσης"

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα λέγοντας "Η αξιολόγηση δεν έχει -και θα το ξαναπώ- τιμωρητικό χαρακτήρα. Κανείς δεν θα απολυθεί. Κανείς δεν θα χάσει το μισθό του. Εάν σε μία διαδικασία αξιολόγησης φανεί ότι επιδέχεται βελτίωσης, έχει έναν σκοπό και μόνο, να βοηθήσουμε δασκάλους και καθηγητές να γίνουν καλύτεροι. Και θα εξακολουθούμε αυτό να το λέμε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να σπάσουμε αυτές τις προκαταλήψεις που μπορεί να υπάρχουν. Νομίζω, όμως, ότι ουσιαστικά κρύβονται μόνο μέσα σε κούφια συνθήματα τα οποία σήμερα δεν έχουν καμία ουσία.

Δεν μπορούμε να λέμε όχι στην ιδέα της αξιολόγησης σήμερα γιατί μόνο μέσα από την αξιολόγηση γινόμαστε καλύτεροι. Μπορούμε να συζητήσουμε δημιουργικά -και θέλουμε να κάνουμε αυτό το διάλογο- για το πώς θα γίνει η αξιολόγηση. Ποια είναι τα καλύτερα εργαλεία, ποιος πρέπει να αξιολογεί. Πάντα κάποιος αξιολογεί. Αυτό είναι δεδομένο σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Η αξιολόγηση δεν έχει μόνο το χαρακτήρα του να βελτιώσουμε κάποιον ή κάποια που δεν αποδίδει καλά. Έχει και έναν ακόμα χαρακτήρα που τον θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Έχει το χαρακτήρα της επιβράβευσης. Ο δάσκαλος και ο καθηγητής ο οποίος ξεφεύγει από τα τετριμμένα, ο οποίος κάνει το κάτι παραπάνω πιστεύω ότι θέλει μια αναγνώριση ότι πράγματι δούλεψε πολύ σκληρά και προσέφερε κάτι περισσότερο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.



Οι πολίτες στην Ρουμανία αρνούνται να εμβολιαστούν


 

Απέτυχε η κυβέρνηση της Ρουμανίας να επικοινωνήσει με τους πολίτες της χώρας, και να ενημερώσει για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Η Ρουμανία συμφώνησε να πουλήσει 1,17 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στη Δανία, ανακοίνωσε απόψε η Κοπεγχάγη.

«Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συμφωνία επειδή η Ρουμανία αντιμετωπίζει χαμηλή υποστήριξη όσον αφορά τους εμβολιασμούς και κατά συνέπεια θέλει να πουλήσει τα επιπλέον εμβόλια που δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει», ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χόινικε.

Η Ρουμανία δυστυχώς δεν πέτυχε τον στόχο της, να εμβολιάσει 5 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Μαΐου και θεωρούνται οι πολίτες της υψηλής επικινδυνότητας.

Μόνο το ένα πέμπτο του πληθυσμού (4,47 εκατομμύρια) έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα. Οι επιφυλάξεις απέναντι στον εμβολιασμό αυξάνονται, αφενός λόγω της δυσπιστίας απέναντι στους κρατικούς θεσμούς και αφετέρου λόγω της παραπληροφόρησης που η κυβέρνηση της Ρουμανίας είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει.





Κτήνη Ρομά πήγαν να σκοτώσουν στο ξύλο ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εκ των τεσσάρων νεαρών δραστών έπειτα από καταδίωξη

Άλλο ένα   περιστατικό άγριας βαναυσότητας και μάλιστα εναντίον ενός ανήμπορου ηλικιωμένου συμπολίτη μας, φέρνει στο φως το protothema.gr. Συνέβη ξημερώματα Τρίτης, στην Αγία Παρασκευή. Τέσσερις Ρομά είχαν βάλει στο στόχαστρο την οικία ηλικιωμένου άνδρα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εισβάλουν. Την δεδομένη χρονική στιγμή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κοιμόταν και ξύπνησε όταν αντίκρισε μπροστά του, τους τέσσερις άνδρες. Οι αδίστακτοι Ρομά, ηλικίας 18-20 χρόνων, άρχισαν να γρονθοκοπούν τον έντρομο άνδρα, ζητώντας του να τους πει, που κρύβει τα λεφτά.

Ο ηλικιωμένος εκλιπαρούσε να σταματήσουν όμως εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές. Τις σπαρακτικές φωνές του άκουσε ένας γείτονας ο οποίος τηλεφώνησε στο 100.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο δυο ομάδες ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Ήταν τόσο άμεση η αντίδραση της αστυνομίας που οι Ρομά εντοπίστηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού, τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν και να συλλάβουν τον έναν εκ των τεσσάρων δραστών, ο οποίος είχε προσπαθήσει να κρυφτεί μέσα σε ένα σχολείο.

Οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε καταυλισμό Ρομά στον Γέρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για μέλη γνωστής στις Αρχές οικογένειας Ρομά με βαρύ παρελθόν στο έγκλημα, κυρίως σε ληστείες. Ο άτυχος ηλικιωμένος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας φέροντας τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι του.


Φρίξος Δρακοντίδης

Πηγή : protothema.gr



Εξαρθρώθηκε συμμορία Ρομά που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Κερατέα

 



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, συμμορία  που διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές από οικίες στην Κερατέα Αττικής.

Οι δράστες είναι τέσσερις Ρομά, δύο ανήλικα αγόρια 15 και 16 ετών και δύο γυναίκες 21 και 28 ετών, μέλη της ανωτέρω συμμορίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον από τα μέσα του τρέχοντος μηνός, έχοντας μεθοδική δράση και διακριτούς ρόλους.

Τα μέλη επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 28χρονης, μετέβαιναν μεσημβρινές και βραδινές ώρες στην περιοχή της Κερατέας αναζητώντας τις υποψήφιες οικίες προς διάρρηξη.

Ακολούθως οι ανήλικοι από κοινού με μια γυναίκα, εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με διαρρηκτικά εργαλεία και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Η έτερη γυναίκα παρέμεινε σε κοντινή απόσταση σε ρόλο τσιλιαδόρου.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας, εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών στην Κερατέα, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει το ποσό των -50.000- ευρώ.

Στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο της συμμορίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι-σουγιάς, συσκευή αφαίρεσης αντικλεπτικού μαγνήτη ενδυμάτων και ρουχισμός που φορούσαν τα μέλη κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών



Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση πυροσβεστών της ΕΜΑΚ που ζητούσαν να μην εμβολιαστούν


 

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Τμήματος Αναστολών απέρριψε για λόγους Δημοσίου συμφέροντος, την αίτηση πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και ζητούσαν την αναστολή εκτελέσεως της 28550 Φ 215.2/18.5.2021 πράξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του COVID-19.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή) με την υπ΄ αριθ. 133/2021 απόφαση του Τμήματος Αναστολών, απέρριψε την αίτηση των πυροσβεστών κρίνοντας ότι την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης «επέβαλαν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.)».

Μάλιστα, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας η λειτουργία της Ε.Μ.Α.Κ. «δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό covid-19».

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους λόγους που προέβαλαν οι πυροσβέστες.


Πηγή : protothema.gr



Μητσοτάκης : Οι προοπτικές της οικονομίας είναι εξαιρετικά θετικές - Ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα

 


Μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να μιμηθεί τις «επιχειρήσεις που έσπευσαν να συνταχθούν με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να επιβραβεύσει τους νέους οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το ποσό των 150 ευρώ, δίνοντας αντίστοιχες παροχές σε είδος που συνδέονται με τη δική τους δραστηριότητα», απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που ειχε το απόγευμα  με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Θα ενθάρρυνα περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν κάτι αντίστοιχο διότι είμαστε συμμέτοχοι σε μια μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν. Και, ναι, δεν είναι καθόλου κακό σε αυτή την προσπάθεια να χρησιμοποιούμε και τέτοια κίνητρα και όταν μάλιστα το βάρος επιμερίζεται μεταξύ του κρατικού προϋπολογισμού και των επιχειρήσεων θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί για να πετύχουμε αυτό το στόχο».


«Αυτή τη στιγμή στην χώρα μας οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αυτό το άλμα θα είναι ταυτόχρονα και ένα αναπτυξιακό άλμα» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός μιλώντας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. «Η ανάπτυξη η οποία θα έρθει τα επόμενα χρόνια είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια ανάπτυξη ισχυρή και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, εντός του 2022, θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας για να μπορέσουμε στην συνέχεια να αναπτυχθούμε πέρα και πάνω από τα μεγέθη στα οποία βρεθήκαμε όταν μας χτύπησε η πανδημία» τόνισε.


«Η πανδημία άλλαξε όλο τον χάρτη των δημοσιονομικών πολιτικών. Ανέδειξε την ανάγκη του κράτους να ξοδέψει σημαντικότατα ποσά στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, μας επέτρεψε να ξεφύγουμε από τον βραχνά των πρωτογενών πλεονασμάτων, έτσι όπως αυτά τα είχε διαπραγματευθεί η προηγούμενη Κυβέρνηση. Και η συζήτηση, βέβαια, η οποία θα ξεκινήσει στην Ευρώπη, για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο σταθερότητας μετά την πανδημία, σίγουρα θα λάβει υπόψη και τα μαθήματα από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε την πανδημία» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.


Μιλώντας για τα βήματα που έκανε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Ουδέποτε αναστείλαμε τις μεταρρυθμίσεις και βέβαια τώρα, καθώς η πανδημία τελειώνει, θα πατήσουμε περισσότερο γκάζι και όχι περισσότερο φρένο, έτσι ώστε οι μεταρρυθμίσεις ως δουλειά υποδομής για το νέο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο οραματιζόμαστε, να γίνουν πράξη μία ώρα αρχύτερα».


Καθώς συμπληρώνονται σε λίγες μέρες δύο χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, και με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα» που μπορεί να πετύχει η Ελλάδα «θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την προηγούμενη ανάπτυξη, με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία, με την αναγνώριση από το εξωτερικό ότι διαθέτει μία αξιόπιστη Κυβέρνηση και βέβαια όπως είπε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία θα μας επιτρέψουν να θεραπεύσουμε το μεγάλο ασθενή της ελληνικής οικονομίας, που δεν είναι  άλλος από το χάσμα επενδύσεων το οποίο μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη».


Μιλώντας για τα ζητήματα της Παιδείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ως σημαντική πρόκληση την απομάκρυνση από το στερεότυπο ότι μόνο με ένα πτυχίο πανεπιστημίου μπορείς να βρεις μια καλή δουλειά και να εξασφαλίσεις τελικά την επαγγελματική σου αποκατάσταση. «Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά της τεχνικής εκπαίδευσης, τους φοιτητές της τεχνικής εκπαίδευσης ως παιδιά ενός κατώτερου θεού. Είναι λάθος πρότυπο» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.





Μόνο ηλίθιοι και συνειδητά κακοποιοί πανηγυρίζουν επειδή τους παραπέμπουν να δικαστούν

 


Δεν υπάρχει προηγούμενο πολιτικού, να βρίσκεται προ της παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο, να του ασκείται ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και να μιλάει για «μέρα δικαίωσης» και να πανηγυρίζει εξοργίζοντας τους πολίτες που τον ακούν.

Τους πανηγυρισμούς του Νίκου Παππά που έδειξε ακόμα και σήμερα, ότι απέχει σοβαρότητας και αυτό που τον διακρίνει είναι η προκλητικότητα, ακολούθησε και ο Αλέξης Τσίπρας που ξεφτιλίστηκε και προκάλεσε το κοινό αίσθημα ακόμα μία φορά.

Το ότι ασκήθηκε δίωξη στον πιο στενό του συνεργάτη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και «δεν προέκυψαν σαφείς ενδείξεις για το αδίκημα της δωροληψίας» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι νίκη και δικαίωση, και με θράσος πανηγυρίζει.

Ο Νίκος Παππάς στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα με τις ψήφους της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και οι χθεσινοί πανηγυρισμοί Τσίπρα, Παππά και ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η Προανακριτική αποφάσισε την παραπομπή του, είναι πέρα πάσης λογικής και σοβαρότητας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα μόνο οργή στην κοινωνία προκάλεσε δείχνοντας την αναισθησία και την επικινδυνότητα αυτού του ανθρώπου : «Ανθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για τον Νίκο Παππά αποσύρεται υπό το φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η Δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι».

Μόνο εάν είσαι συνειδητά κακοποιός η δεν έχεις ακούσει το πόρισμα κάνεις τέτοια δήλωση όπως ο Νίκος Παππάς : «Είναι μια ημέρα δικαίωσης. Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας Προανακριτικής Επιτροπής, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Ηρθαν, προφανώς, σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς».

Οι πανηγυρισμοί των κ.κ. Παππά και Τσίπρα βασίζονται στο ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, το αδίκημα παράβασης καθήκοντος δεν τους ενδιαφέρει γιατί όλη την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μια παράβαση τους Συντάγματος και παράβαση καθήκοντος ήταν.

H Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση για τους προκλητικούς πανηγυρισμούς της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑ :  «Ο κ. Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός, σχεδόν πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ο στενότερος συνεργάτης του και κορυφαίος υπουργός του προτείνεται να παραπεμφθεί για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Αυτό που για κάθε πολιτικό κόμμα θα αποτελούσε στίγμα ο κ. Τσίπρας το προσπερνάει αδιάφορα. Είναι προφανής η αμηχανία και το πολιτικό αδιέξοδό του», αναφέρει χαρακτηριστικά, και καταλήγει για τον κ. Τσίπρα: «Καλύπτει τον “πρωταγωνιστή” των παρασκηνιακών διεργασιών του στημένου διαγωνισμού για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών το 2016 και συντάσσεται πλήρως με τον κ. Παππά, όπως έχει κάνει για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα. Το λόγο πλέον θα έχει η ελληνική Δικαιοσύνη τόσο για τον Νίκο Παππά όσο και για τους συνεργούς του».

Το αποδεικτικό υλικό για τις πράξεις και παραλείψεις του κ. Παππά είναι ξεκάθαρο και μόνο όποιος έχει διαπράξει το έγκλημα και οι συνεργοί του δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Τα στοιχεία για την εμπλοκή του στο στήσιμο των τηλεοπτικών αδειών και την παράβαση των καθηκόντων του είναι ακλόνητα. Πανηγυρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση επειδή αυτή τη στιγμή γίνεται πρόταση άσκησης ποινικής δίωξης για παράβαση καθηκόντων ενός υπουργού που έστησε ένα διαγωνισμό για να γίνει το ΣΥΡΙΖΑ τσάνελ. 



Επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

 


Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο Νέο Ψυχικό τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6/2021).

Το περιστατικό σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα στις 4 τα ξημερώματα.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Γίνονται έρευνες από κάμερες ασφαλείας σε σπίτια της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών.



Ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν ολλανδική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα

 



Το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά αεριωθούμενα παρενόχλησαν την ολλανδική φρεγάτα Evertsen στην Μαύρη θάλασσα, προβαίνοντας σε εικονικές επιθέσεις και παρεμβολές στα συστήματα επικοινωνίας.

Οι ρωσικές ενέργειες συνεχίστηκαν επί πέντε ώρες στις 24 Ιουνίου και «ήσαν αντίθετες με το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας.

Η φρεγάτα Evertsen έπλεε σε ανοιχτή θάλασσα στα διεθνή ύδατα, δήλωσε ο πλοίαρχος Τζορτζ Παστόορ. «Για αυτές τις επιθετικές ενέργειες δεν υπήρχε κανένας λόγος. Παρόλα αυτά οι εικονικές επιθέσεις συνεχίστηκαν για μερικές ώρες. Ήταν μια ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά στη θάλασσα», δήλωσε.

Σήμερα η εκτελούσα χρέη υπουργού Άμυνας της χώρας Ανκ Βεϊλεβέλντ Σχάουτεν δήλωσε ότι η Ολλανδία προτίθεται να συζητήσει με την Ρωσία το περιστατικό αυτό, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες δίχως άλλο αυξάνουν τις πιθανότητες να προκληθούν επικίνδυνα συμβάντα.



Φίδι στην Λαμία περίμενε σε νιπτήρα να του ανοίξουν την βρύση να δροσιστεί


 

Ο καύσωνας οδήγησε ένα φίδι το βράδυ της Δευτέρας (28/6), σε νιπτήρα αναζητώντας λίγη δροσιά.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή των Καλυβίων Λαμίας, το μεγάλο φίδι, είχε καταφύγει στην τουαλέτα του γύρω από τη βρύση, αναζητώντας λίγη δροσιά. Ο άνθρωπος βρήκε την ψυχραιμία και πήρε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έφτασε με τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να απομακρύνει τον απρόσκλητο, αλλά ακίνδυνο επισκέπτη, όπως επισήμαναν.



Το φίδι πιάστηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο φυσικό του περιβάλλον, για να συνεχίσει να είναι χρήσιμο για τις καλλιέργειες, απομακρύνοντας άλλα βλαβερά είδη.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με το Κέντρο Δηλητηριάσεων, στη χώρα μας μόνο 5 είδη, όλα οχιάς, είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, ενώ ακόμη δύο φίδια ο Σαπίτης με το Αγιόφιδο έχουν επίσης δηλητήριο, αλλά είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο.


 Πηγή: LamiaReport.gr



Προνόμια εμβολιασμένων

 


Δηλώσεις έκαναν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο υλοποίησης της σύστασης της Επιτροπής Βιοηθικής και σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, καθιερώνονται δύο τρόποι λειτουργίας ανοικτών και κλειστών επιχειρήσεων:

Α. Αμιγείς χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Β. Μικτοί χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και έπειτα) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Οι χώροι συναθροίσεων διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες:


Α. Κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ).


Β. Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα).


Γ. Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ).


Δ. Ανοικτά και κλειστά γήπεδα.

Α. Κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ)

Από 1η Ιουλίου για κινηματογράφους, από 15 Ιουλίου για τους υπόλοιπους

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς

Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μικτοί

Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους – υποχρεωτική χρήση μάσκας και αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Θέατρα και κινηματογράφοι με υποχρεωτική χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.


Β. Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα)

Από 1η Ιουλίου


Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς


Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.


Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μικτοί

Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη χωρητικότητας:

• 75% για χώρους έως 1.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

• 70% για χώρους έως 5.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

• 65% για χώρους έως 15.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας


Γ. Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ)

Από 1η Ιουλίου για τους υπαίθριους, από 15 Ιουλίου για τους κλειστούς


Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς

Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 60% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μικτοί

Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 25% της χωρητικότητάς τους – πρόσβαση κοινού με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Δ. Ανοικτά και κλειστά γήπεδα

Από 15 Ιουλίου

Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.





Η αντικειμενική αξία του ακινήτου μας με ένα κλικ

 


Τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή valuemaps.gov.gr, παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία του, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες σχετικές παραμέτρους.

Ο πολίτης με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο, χωρίς να απαιτείται η χρήση κωδικών για την είσοδο στην εφαρμογή, έχει πλέον τη δυνατότητα, αναγράφοντας μόνο τη διεύθυνση του ακινήτου ή τον ταχυδρομικό κώδικα, να αναζητά και να εντοπίζει με ακρίβεια τη ζώνη που τον ενδιαφέρει και να αντλεί όλη την πληροφόρηση, η οποία, μέχρι πρότινος, περιλαμβανόταν μόνο στους αντίστοιχους πίνακες και στα έγχαρτα αποσπάσματα χαρτών των προγενέστερων υπουργικών αποφάσεων καθορισμού των τιμών ζώνης.

Επίσης, χάρη στις πολλαπλές τεχνολογικά εξελιγμένες δυνατότητες της εφαρμογής, παρέχονται πρόσθετες δυνατότητες για:

Εμφάνιση όλων των τιμών σε ενιαίο χάρτη, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση αξιών περιοχών για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Αποτύπωση των ζωνών του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων με μοναδική κωδικοποίησή τους πάνω στον δορυφορικό χάρτη της Ελλάδος.

Υπολογισμό της τρέχουσας αντικειμενικής αξίας για ακίνητα εντός σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμού και εντός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων με εισαγωγή παραμέτρων υπολογισμού. Οι τιμές ζώνης, που έχουν αποτυπωθεί σε επίπεδο ζώνης, αφορούν την αξία νεόδμητου ακινήτου πρώτου ορόφου με πρόσοψη σε ένα δρόμο. Αναλογικά, μέσω της εφαρμογής αποτύπωσης των χαρακτηριστικών της κάθε κατοικίας (παλαιότητα, προσόψεις κ.λπ.), μπορεί ο κάθε πολίτης να υπολογίσει την τρέχουσα αντικειμενική αξία του ακινήτου του, επιλέγοντας την πρόσοψη και συμπληρώνοντας τα αναγκαία στοιχεία.

Πληροφόρηση, με το πάτημα ενός κουμπιού, σχετικά με το πώς θα διαμορφωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες από την 1η/1/2022.

Εντοπισμό ζώνης στον χάρτη με όλα τα ψηφιοποιημένα στοιχεία της και άμεσο προσδιορισμό των περιοχών εκτός σχεδίου ή εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων μέχρι την ένταξη τους.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ο εμπλουτισμός του συστήματος, τόσο με την ψηφιοποίηση των υπόλοιπων εντύπων προσδιορισμού αντικειμενικής αξίας ακινήτου όσο και με την εισαγωγή ψηφιοποιημένων δεδομένων, όπως των συντελεστών δόμησης της πολεοδομίας και των συντελεστών εμπορικότητας, ώστε να αυτοματοποιηθεί πλήρως ο υπολογισμός αξίας ακινήτων.



Οικονομική κατάσταση: καλύτερα απ’ ό,τι προέβλεπαν και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις

 



H οικονομική κατάσταση διαμορφώνεται καλύτερα απ’ ό,τι προέβλεπαν και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ΟΟΣΑ έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη και τα νέα δεδομένα  προεξοφλούν ταχεία ανάκαμψη. Επισημαίνεται ανάμεσα στα άλλα ότι:

Η χώρα μας  στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου, έχει καταγράψει την τρίτη καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση σε όρους Α.Ε.Π..

Η βιομηχανική παραγωγή κινείται ανοδικά. 

Οι προσδοκίες στη μεταποίηση ενισχύονται. 

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος «σκαρφάλωσε» περίπου στα προ-κορονοϊού επίπεδα.

Οι ιδιωτικές καταθέσεις έχουν αυξηθεί μέσα στην υγειονομική κρίση κατά  23 δισ. ευρώ.

Τα «κόκκινα» δάνεια μειώθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, κατά 24%.

Τα επιτόκια στα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου είναι αρνητικά, ενώ στα πενταετή και δεκαετή ομόλογα καταγράφουν ιστορικά χαμηλά.

Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με την  επέκταση της γενικής ρήτρας διαφυγής στο 2021 και το 2022, την επικείμενη έναρξη εφαρμογής του  Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και τη συνεχή βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας, θέτουν τις βάσεις για ισχυρή ανάπτυξη την επόμενη τετραετία και διαμορφώνουν συνθήκες για ένα εντελώς διαφορετικό δημοσιονομικό πλαίσιο.  

Με αυτά τα δεδομένα, καταρτίστηκε ήδη και κατατέθηκε στη Βουλή νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής στο οποίο προβλέπεται ανάπτυξη για φέτος στο 3,6%, για το 2022 στο 6,2%, και για τα επόμενα χρόνια στο 4% κατά μέσο όρο.

Στο μεταξύ,  υπογράφηκε την Παρασκευή μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ  και της  Lamda Development,  σύμβαση για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στην HELLINIKON GLOBAL I S.A., και καταβλήθηκε από τον επενδυτή η πρώτη δόση ύψους 300 εκατ. ευρώ  για την έναρξη του έργου στο Ελληνικό. Αρχίζει έτσι -όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός- η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα. Θα φτάσει τα 8 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών και 75.000 μετά την ολοκλήρωση και στην πλήρη ανάπτυξή της, ενώ θα έχει έως τότε συνεισφορά έως 2,4% στο Α.Ε.Π..