Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Εξαρθρώθηκε συμμορία Ρομά που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Κερατέα

 



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, συμμορία  που διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές από οικίες στην Κερατέα Αττικής.

Οι δράστες είναι τέσσερις Ρομά, δύο ανήλικα αγόρια 15 και 16 ετών και δύο γυναίκες 21 και 28 ετών, μέλη της ανωτέρω συμμορίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον από τα μέσα του τρέχοντος μηνός, έχοντας μεθοδική δράση και διακριτούς ρόλους.

Τα μέλη επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 28χρονης, μετέβαιναν μεσημβρινές και βραδινές ώρες στην περιοχή της Κερατέας αναζητώντας τις υποψήφιες οικίες προς διάρρηξη.

Ακολούθως οι ανήλικοι από κοινού με μια γυναίκα, εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με διαρρηκτικά εργαλεία και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Η έτερη γυναίκα παρέμεινε σε κοντινή απόσταση σε ρόλο τσιλιαδόρου.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας, εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών στην Κερατέα, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει το ποσό των -50.000- ευρώ.

Στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο της συμμορίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι-σουγιάς, συσκευή αφαίρεσης αντικλεπτικού μαγνήτη ενδυμάτων και ρουχισμός που φορούσαν τα μέλη κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου