Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τους εκπαιδευτικούς - Αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις



Την προσπάθεια της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστών που πρόσκεινται στα κόμματα της αντιπολίτευσης, να εξαπατήσουν, να παραπληροφορήσουν, και να τρομάξουν τους εκπαιδευτικούς για δήθεν απολύσεις, διέψευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από το Υπουργείο Παιδείας του «νέου, αναβαθμισμένου σχολείου» στο «Στρογγυλό σχολείο» Αγίου Δημητρίου Αττικής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έγιναν δέκτες των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών που είχαν συγκεντρωθεί απέξω.

«Κανένας δεν θα απολυθεί»

"Έτσι γίνεται στη Δημοκρατία αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί τους εκπαιδευτικούς η αξιολόγηση», σχολίασε σχετικά με τις διαμαρτυρίες ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε σχετικά, «Οι μαθητές συνέχεια αξιολογούνται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους εκπαιδευτικούς. Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, κανείς δεν θα απολυθεί. Στον κόσμο του 2021 δεν μπορούμε να συζητάμε εάν θα γίνει αξιολόγηση γιατί η αξιολόγηση που προωθούμε έχει και τον χαρακτήρα της επιβράβευσης"

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα λέγοντας "Η αξιολόγηση δεν έχει -και θα το ξαναπώ- τιμωρητικό χαρακτήρα. Κανείς δεν θα απολυθεί. Κανείς δεν θα χάσει το μισθό του. Εάν σε μία διαδικασία αξιολόγησης φανεί ότι επιδέχεται βελτίωσης, έχει έναν σκοπό και μόνο, να βοηθήσουμε δασκάλους και καθηγητές να γίνουν καλύτεροι. Και θα εξακολουθούμε αυτό να το λέμε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να σπάσουμε αυτές τις προκαταλήψεις που μπορεί να υπάρχουν. Νομίζω, όμως, ότι ουσιαστικά κρύβονται μόνο μέσα σε κούφια συνθήματα τα οποία σήμερα δεν έχουν καμία ουσία.

Δεν μπορούμε να λέμε όχι στην ιδέα της αξιολόγησης σήμερα γιατί μόνο μέσα από την αξιολόγηση γινόμαστε καλύτεροι. Μπορούμε να συζητήσουμε δημιουργικά -και θέλουμε να κάνουμε αυτό το διάλογο- για το πώς θα γίνει η αξιολόγηση. Ποια είναι τα καλύτερα εργαλεία, ποιος πρέπει να αξιολογεί. Πάντα κάποιος αξιολογεί. Αυτό είναι δεδομένο σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Η αξιολόγηση δεν έχει μόνο το χαρακτήρα του να βελτιώσουμε κάποιον ή κάποια που δεν αποδίδει καλά. Έχει και έναν ακόμα χαρακτήρα που τον θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Έχει το χαρακτήρα της επιβράβευσης. Ο δάσκαλος και ο καθηγητής ο οποίος ξεφεύγει από τα τετριμμένα, ο οποίος κάνει το κάτι παραπάνω πιστεύω ότι θέλει μια αναγνώριση ότι πράγματι δούλεψε πολύ σκληρά και προσέφερε κάτι περισσότερο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου