Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Μας κοροϊδεύει ασύστολα ο Τσίπρας ! Μόλις 6 μήνες ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά και όχι για όσο θα είναι πρωθυπουργόςΣε μια από τις συνηθισμένες εξαγγελίες που διαψεύδονται από την πραγματικότητα προέβη ο Αλέξης Τσίπρας για το ΦΠΑ στα νησιά που δεν έχει σταματήσει να κοροϊδεύει ασύστολα τους Έλληνες.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε άρον άρον το βράδυ της Παρασκευής, ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, Λέρο, Λέσβο, Κώ, Σάμο και Χίο θα παραμείνει μέχρι τέλος της χρόνιας, δηλαδή έως 31/12/2018 και όχι για όσο είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας εκτός και εάν οι εκλογές είναι τελικά προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2018 οπότε τελειώνει και το νούμερο του Τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Διαβάστε τον ΦΕΚ Αρ. Φύλλου A' 115/29.06.2018

ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

2. Την έκτακτη περίπτωση της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης αντιμετώπισης των συνεπειών του προσφυγικού σε νησιά του Αιγαίου με παράταση της προθεσμίας που προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Α΄ 248), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 74 του ν. 4509/2017 (Α΄ 201).

3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου,

αποφασίζουμε:

Άρθρο Πρώτο

Η παρ. 4 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Α΄ 248), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 74 του ν. 4509/2017 (Α΄ 201), αντικαθίσταται ως εξής: 

«4. Μέχρι 31.12.2018 για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, οι συντελεστές του φόρου μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), εφόσον πρόκειται για αγαθά τα οποία, κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός: 

α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά,
β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκατεστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκατεστημένο στα νησιά αυτά,
γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών,
δ) εισάγονται στα νησιά αυτά.

Η πιο πάνω μείωση των συντελεστών δεν ισχύει για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα.».

Άρθρο Δεύτερο

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2018

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πρωθυπουργός

ΑΛΕΞΙΟΣ Π. ΤΣΙΠΡΑΣ


Όπου τους πετύχουν τους κράζουν τα άκουσε και ο Φάμελος


Ακτιβιστές από τον Βόλο διέκοψαν την ομιλία του Φάμελου, διαμαρτυρόμενοι και τραγουδώντας σε ημερίδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της ανακύκλωσης.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου.

«Τραγουδιστά και με δυναμική παρέμβαση τα μέλη της Επιτροπής δεν επέτρεψαν στον υπουργό να προβεί σε μεγαλοστομίες περί ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας την ώρα που στην πόλη μας καίγονται μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και κυρίως πλαστικών από την Ιταλία στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η σημερινή κυβέρνηση. Οι χιλιάδες πολίτες του Βόλου έχουν ξεκάθαρα εκφραστεί και απαιτούν να σταματήσει η καύση σκουπιδιών για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Επιπλέον η καύση έχει αποδειχθεί ότι δρα αποτρεπτικά στην ανακύκλωση και ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια υγιούς διαχείρισης απορριμμάτων, όταν ξεκινάει η συζήτηση για την καύση.

Ο κ. Φάμελλος απέκλεισε τεχνηέντως τους πολίτες του Βόλου από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής πριν από ένα μήνα, αλλά δεν μπορεί να κρυφθεί. Μπορεί να αποφεύγει να έρθει στον Βόλο και να απαντήσει στα επιχειρήματα των φορέων και των πολιτών, αλλά όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό…

Κύριε Φάμελλε, κύριοι κυβερνητικοί βουλευτές της Μαγνησίας και όσοι προωθείτε την καύση σκουπιδιών και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και πολυεθνικών, δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εκτεθείτε στη βάσανο των επιχειρημάτων μας. Και τότε θα φανεί η αλήθεια για την καύση των σκουπιδιών και για το ποιος επέλεξε τον Βόλο για να γίνει ο αποτεφρωτήρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης» 


Νέα Δημοκρατία : «Το Βατερλώ της κ. Γεροβασίλη»Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή τις ανεπαρκείς απαντήσεις της κ. Γεροβασίλη στην Επίκαιρη Επερώτηση της Ν.Δ. για το ζήτημα των φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις Γραμματέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των Γενικών Γραμματέων, η κυβέρνηση δια της αρμόδιας Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις αλλά επέδειξε και πρωτοφανή περιφρόνηση προς την κορυφαία αυτή διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε να απαντήσει επί των ερωτημάτων μας τόσο για τις ίδιες τις προκηρύξεις όσο και για την αποδεδειγμένη αποστολή των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων σε τέσσερις Υπουργούς. Ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει την επαναπροκήρυξη 22 θέσεων, αφού αποδεικνύεται επίσημα πια ότι η διαδικασία έχει διαβληθεί και δημιουργεί ακυρωτέες πράξεις, επιμένει να διορίσει στις θέσεις αυτές τους ήδη προεπιλεγέντες κομματικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τα σημερινά λεγόμενα της κ. Υπουργού: η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει την απαράδεκτη και αναξιοκρατική αυτή διαδικασία -η οποία άλλωστε έχει ήδη απαξιωθεί ηθικά και νομικά- και ως αυριανή Κυβέρνηση της χώρας θα ακυρώσει όποιον διορισμό γίνει μέσω αυτής».


Ζάεφ για Σκοπιανό: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώθηκε η «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, εντός και εκτός συνόρων


Με τον Τσίπρα «δεν υπάρχουν εμπόδια στην επικοινωνία, έχουμε μια φιλία που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με διάφορους τρόπους σε κάθε χρονική στιγμή» δηλώνει στη DW ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Για πλήρη αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας κάνει λόγο σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle o Ζόραν Ζάεφ προσθέτοντας ότι με την ίδια συμφωνία «οι πολίτες της Ελλάδας έχουν λάβει αναγνώριση της ελληνικής κληρονομιάς από την αρχαία ιστορία».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου»

Παράλληλα δηλώνει για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μέσα από αυτήν τη διαδικασία έχουμε οικοδομήσει μια φιλία που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με διάφορους τρόπους σε κάθε χρονική στιγμή. Δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στην επικοινωνία μας».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξής του έχει ως εξής:

DW: Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης της ΕΕ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία. Η κυβέρνησή σας κάνει λόγο για ιστορική επιτυχία, αλλά οι επικριτές λένε ότι πρόκειται για ακόμη μια αναβολή και απογοήτευση για τη χώρα. Πώς κρίνετε εσείς την απόφαση;

Ζόραν Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη περιγραφή από το να πεις ότι είναι μια ιστορική απόφαση. Πήραμε την ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων: τον Ιούνιο του 2019. Μέχρι τότε, μαζί με τους φίλους και εταίρους μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εργαστούμε για να εκπληρώσουμε τα κριτήρια ή, με άλλα λόγια, για να υλοποιήσουμε τις φάσεις που προβλέπει η συμφωνία με την Ελλάδα και να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας να φθάσουμε τις προδιαγραφές της ΕΕ».

DW: Λιγότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα η κυβέρνησή σας υπέγραψε μια ιστορική συμφωνία με τη γειτονική Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας. Πόσο δυσκολεύει αυτή η υπό όρους πρόσκληση της ΕΕ τις προσπάθειές σας να πείσετε τους εθνικιστές και την αντιπολίτευση στη χώρα σας να στηρίξουν τη συμφωνία;

Ζόραν Ζάεφ: Παραμένω εξαιρετικά αφοσιωμένος στον σκοπό. Με όλα τα διαθέσιμα επιχειρήματα θα παρουσιάσω και θα αποδείξω ότι αυτή η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ιστορική και ότι η ημερομηνία που μας δόθηκε για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ήταν κάτι που αξίζαμε πλήρως και θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019. (…) Με όλες μου τις δυνάμεις παραμένω σταθερά και απόλυτα αφοσιωμένος στο να αποδείξω το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία με την Ελλάδα επιλύει το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, το οποίο απέτρεπε την εξέλιξή μας από την ανεξαρτησία μας (28 χρόνια πριν). Λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μια ταυτότητα για γενική χρήση. Οι πολιτικοί παράγοντες που δεν μπορούν να το δουν αυτό, δημιουργούν νέους διχασμούς. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν το χρειάζεται πλέον αυτό».

DW: Στην Ελλάδα υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στην αναγνώριση ενός «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας» ως μέρος της συμφωνίας. Τόσο ο κυβερνητικός εταίρος ΑΝΕΛ όσο και η αντιπολίτευση θέλουν να καταψηφίσουν τη συμφωνία στη βουλή. Σας ανησυχεί αυτό;

Ζόραν Ζάεφ: Το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες εναντιώνονται στη συμφωνία (…) δείχνει ότι έχει επιτευχθεί ένας καλός συμβιβασμός ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών. Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν λάβει πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και οι πολίτες της Ελλάδας έχουν λάβει αναγνώριση της ελληνικής κληρονομιάς από την αρχαία ιστορία. Τα κόμματα και στις δύο χώρες είχαν ευκαιρία να επιλύσουν αυτή τη διαμάχη επί δεκαετίες, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Αντιθέτως, μόνον ενίσχυαν τις διαφορές. Τώρα, αντιμέτωπα (σ.σ. τα κόμματα) με το γεγονός ότι μια λύση είναι εφικτή και ότι αυτή η λύση είναι αμοιβαία αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, επέλεξαν να την απορρίψουν αντί να δεχθούν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να προχωρήσουν προς τα εμπρός.

DW: Υπάρχουν σχέδια για νέες συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, αν μη τι άλλο ώστε να διατηρηθεί η διαδικασία επαναπροσέγγισης ανάμεσα στις δύο χώρες;

Ζόραν Ζάεφ: Τα ενδεχόμενα για νέες συναντήσεις είναι διαρκώς ανοικτά. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έχουμε οικοδομήσει μια φιλία που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με διάφορους τρόπους σε κάθε χρονική στιγμή. Δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στην επικοινωνία μας. 


Δείτε βίντεο:


Πηγή : protothema.gr


Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Τα κριτήρια και οι όροιΤους όρους και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής:

Κριτήρια

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής:

Εισοδηματικά κριτήρια

Το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα τους έξι τελευταίους μήνες, πριν από την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.
Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Σύνθεση νοικοκυριού-Εξαμηνιαίο εισόδημα

• Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 1.200 ευρώ
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 1.800 ευρώ
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 2.100 ευρώ
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη: 2.400 ευρώ
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη: 2.700 ευρώ
• Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη: 3.000 ευρώ.
• Για κάθε επιπλέον μέλος προστίθεται το εξαπλάσιο του αντίστοιχου εγγυημένου ποσού. Το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Περιουσιακά κριτήρια

α. Ακίνητη περιουσία:

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

β. Κινητή περιουσία:

Η αντικειμενική δαπάνη των επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.), Μικτής Χρήσης (Μ.Χ.) ή και των δικύκλων του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων, κτλ, όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια του κατωτέρω πίνακα για κάθε τύπο νοικοκυριού, μέχρι και το ποσό των 14.400 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Σύνθεση νοικοκυριού-όρια καταθέσεων/μετοχών, ομολόγων, κτλ

• Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 4.800
• Νοικοκυριό που αποτελείται από δύο ενήλικες ή μονογονεϊκό νοικοκυριό με ένα ανήλικο μέλος: 7.200
• Νοικοκυριό που αποτελείται από δύο ενήλικες και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκό νοικοκυριό με δύο ανήλικα μέλη: 8.400
• Νοικοκυριό που αποτελείται από τρεις ενήλικες ή δύο ενήλικες και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκό νοικοκυριό με τρία ανήλικα μέλη: 9.600
• Νοικοκυριό που αποτελείται από τρεις ενήλικες και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικες και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκό νοικοκυριό με τέσσερα ανήλικα μέλη: 10.800
• Νοικοκυριό που αποτελείται από τέσσερις ενήλικες ή δύο ενήλικες και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκό νοικοκυριό με πέντε ανήλικα μέλη: 12.000
• Νοικοκυριό που αποτελείται από τέσσερις ενήλικες και 1 ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικες και πέντε ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκό νοικοκυριό με έξι ανήλικα μέλη: 13.200
• Νοικοκυριό που αποτελείται από πέντε ενήλικες ή δύο ενήλικες και έξι ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκό νοικοκυριό με εφτά ανήλικα μέλη: 14.400.

γ. Περιουσιακό τεκμήριο:

Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), δεν μπορεί να υπερβαίνει, ετησίως, το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:
Ετήσιος τόκος = όριο καταθέσεων για κάθε τύπο νοικοκυριού * μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο /100
Ως έτος υπολογισμού του μέσου καταθετικού επιτοκίου ορίζεται εκείνο στο οποίο αντιστοιχεί η τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις νοικοκυριών, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος:

• Εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας.
• Δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής.
• Δηλώνουν δαπάνες για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.
• Δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτ/των, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βίαζαν ανήλικη εν γνώσει της μητέρας τηςΈναν εφιάλτη για περίπου δύο χρόνια έζησε ένα ανήλικο κορίτσι στην περιοχή της Νέαπολης στη Θεσσαλονίκη.

Την περίπτωση αποπλάνησης ανήλικου κοριτσιού εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, μεταξύ αυτών και η μητέρα της ανήλικης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αποπλάνηση παιδιών όπου η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, για βιασμό, για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Από τα τέλη του 2016, ένας 23χρονος σήμερα, προέβαινε κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης, σε διαμέρισμα στο οποίο διέμενε με την 45χρονη μητέρα του και τον 54χρονο σύντροφό της, εν γνώσει τους, καθώς και εν γνώσει της μητέρας της ανήλικης, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Thestival.gr


«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τις μεταρρυθμίσειςΑβεβαιότητα για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του χρέους και ανησυχία για τον κίνδυνο να αναστραφούν ή να μην εφαρμοστούν κάποιες μεταρρυθμίσεις, περιλαμβανομένης της μείωσης των συντάξεων το 2019 και του αφορολογήτου το 2020, εξέφρασε χθες το ΔΝΤ, ολοκληρώνοντας την αποστολή του στην Αθήνα, στο πλαίσιο του λεγόμενου «άρθρου 4».

Οπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Πίτερ Ντόλμαν, επικεφαλής της αποστολής, η εφαρμογή των δύο αυτών μεταρρυθμίσεων, της μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου, είναι σημαντική, καθώς θα στείλει σήμα σχετικά με το αν θα μείνει η κυβέρνηση στην οδό των μεταρρυθμίσεων στη μεταπρογραμματική περίοδο ή όχι.

Μάλιστα, παρά τις πρόσφατες συστηματικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών –ακόμη και του πρωθυπουργού– που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθούν οι μειώσεις στις συντάξεις, ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρα δεσμευθεί πως «το 2019 και το 2020 θα κάνουν ό,τι προβλέπεται». Το ΔΝΤ πιστεύει πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είπε, προσέθεσε. Διευκρίνισε, πάντως, ότι ο ρόλος του Ταμείου είναι συμβουλευτικός, επομένως δεν είναι αρμόδιο να «επιτρέψει» ή να απαγορεύσει την εφαρμογή κάποιου μέτρου.

Σχετικά, στην έκθεσή του, το Ταμείο προειδοποιεί ότι «οποιαδήποτε καθυστέρηση σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα υπέσκαπτε σε σημαντικό βαθμό την αξιοπιστία των παραδοχών των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, που έχουν συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους. Οι Αρχές πρέπει να είναι προσεκτικές αναφορικά με την υιοθέτηση μόνιμων επεκτατικών μέτρων πέρα από αυτά που έχουν ήδη νομοθετηθεί προκειμένου να αποφευχθεί η διακινδύνευση των δημοσιονομικών τους στόχων».

Εργασιακά

Ηχηρό καμπανάκι χτύπησε, εξάλλου, η αποστολή του Ταμείου και για τους κινδύνους που συνεπάγονται τα σχέδια της κυβέρνησης στα εργασιακά και στον κατώτατο μισθό. «Η νομοθεσία που θα εισαγάγει εκ νέου την επεκτασιμότητα και τους ευνοϊκότερους όρους των συλλογικών συμβάσεων», αναφέρει η δήλωση του προσωπικού, «αρχίζοντας από αργότερα φέτος, διακινδυνεύει να αναιρέσει όσα κερδήθηκαν. Το προσωπικό του Ταμείου παροτρύνει με σθένος τις Αρχές να μην αναστρέψουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Οποιαδήποτε προσαρμογή του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι συνετή και να εναρμονίζεται με κέρδη σε ανταγωνιστικότητα με στόχο να διατηρηθεί η δυναμική της ανάκτησης της απασχόλησης και να αποφευχθεί οποιαδήποτε απώλεια ανταγωνιστικότητας». Ο κ. Ντόλμαν κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδιά της αυτά.

Φιλόδοξες παραδοχές

Σχετικά με το χρέος, η δήλωση του προσωπικού του Ταμείου επισημαίνει ότι η ελάφρυνση που συμφωνήθηκε πρόσφατα «έχει βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τη βιωσιμότητά του μεσοπρόθεσμα, αλλά οι περισσότερες μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αβέβαιες». Ειδικότερα, το ΔΝΤ εκφράζει ανησυχία, καθώς θεωρεί πολύ φιλόδοξες τις παραδοχές για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων και θεωρεί ότι χωρίς περαιτέρω ελάφρυνση χρέους, δύσκολα θα διατηρηθεί η πρόσβαση στις αγορές μακροπρόθεσμα. Αντί για πρωτογενή πλεονάσματα 2,2% του ΑΕΠ μακροπρόθεσμα, θεωρεί ότι μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση θα ήταν το 1,5% του ΑΕΠ, επισημαίνοντας ότι πολύ λίγες χώρες πέτυχαν ιστορικά ακόμη και αυτόν τον πιο μετριοπαθή στόχο.

Η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους εκ μέρους του Ταμείου αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αρχές Αυγούστου, αφού εγκριθεί, στα τέλη Ιουλίου, από το Εκτελεστικό Συμβούλιο, η έκθεση του «άρθρου 4», που θα την εμπεριέχει.

Η δήλωση αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βγαίνει από την περίοδο του προγράμματος έχοντας εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό μακροοικονομικές ανισορροπίες και έχοντας εφαρμόσει μερικές σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ενώ η ανάπτυξη επέστρεψε και η ανεργία υποχωρεί (αν και είναι ακόμη υψηλή).

Σημειώνει ωστόσο ότι υπάρχουν κίνδυνοι, εξωτερικοί (επιβράδυνση της ανάπτυξης των εμπορικών εταίρων, περιοριστικές παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, αστάθεια στην περιοχή) και εγχώριοι (πολιτικό ημερολόγιο, μεταρρυθμιστική κόπωση).

Μείωση πληθυσμού

Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Ο κ. Ντόλμαν ανέφερε χαρακτηριστικά το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ανάγκη να αρθούν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, αλλά και τη γήρανση του πληθυσμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ταμείου, ο πληθυσμός θα μειώνεται με ρυθμό 1% ετησίως, κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη και επιβάλλει τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Για τις τράπεζες, διευκρίνισε ότι το Ταμείο αποδέχεται τα αποτελέσματα των στρες τεστ και δεν θέτει θέμα πρόσθετων κεφαλαίων (παλαιότερα υποστήριζε ότι θα χρειαστούν 10 δισ. ευρώ).

Τέλος, η δήλωση τονίζει την ανάγκη «η βελτίωση της διακυβέρνησης και της ανεξαρτησίας των δημοσίων θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της επαρκούς προστασίας των αξιωματούχων –όπως αυτών που είναι υπεύθυνοι για τις στατιστικές εκθέσεις–, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση των εμπιστοσύνης στα δημόσια οικονομικά και για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των δεδομένων».ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Nέα Δημοκρατία: Ο Σπίρτζης διορίζει γραμματέα Διεθνών Θεμάτων... χωρίς αγγλικά!


Για φωτογραφική προκήρυξη σε διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών για Διεθνή Θέματα, που είναι τόσο προκλητική αφού δεν απαιτείται η γνώση αγγλικής γλώσσας, κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία, τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για θέση στη Διεύθυνση Δράσεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Θεμάτων. 

H αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για ελληνική πρωτοτυπία αφού ο γραμματέας της Διεύθυνσης Δράσεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Θεμάτων δεν οφείλει να γνωρίζει καν αγγλικά, ενώ το αντικείμενο του αφορά διεθνή θέματα και η επικοινωνία του πρέπει να γίνεται κατεξοχήν με το εξωτερικό. 

Την αποκάλυψη έκανε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

«Θα καταθέσω για τα Πρακτικά μια προκήρυξη η οποία βγήκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα την έβγαλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης, με ημερομηνία 15/6/2018 και αφορά την πλήρωση των θέσεων δεκαεπτά Διευθύνσεων του Υπουργείου του. Αυτό, κυρία Υπουργέ, είναι ακριβώς το παράδειγμα μιας φωτογραφικής διακήρυξης. 

Προσέξτε, στο ίδιο Υπουργείο για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθύνσεων αν δει κανείς μία-μία τις θέσεις, υπάρχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια. Σε άλλες, για παράδειγμα, απαιτείται εμπειρία στη θέση του Προϊσταμένου δέκα ετών, σε κάποιες άλλες απαιτείται μόνο τριών ετών, σε κάποιες άλλες απαιτείται επτά ετών. Βλέπουμε σε κάποιες περιπτώσεις να απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος και σε κάποιες άλλες να μην απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος», 

«Να επαναλάβω τον τίτλο; «Διεύθυνση Δράσεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Θεμάτων» και δεν απαιτείται η γνώση αγγλικής γλώσσας ή ξένης γλώσσας γενικότερα».

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης ενώ στη συγκεκριμένη γραμματεία δεν απαιτείται η γνώση ξένης γλώσσας σε άλλες διευθύνσεις όπως για παράδειγμα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, στη Διεύθυνση Πολιτικής Ασφάλειας Υποδομών και Μεταφορών απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. «Δηλαδή, στο πιο εξωστρεφές Τμήμα του ίδιου Υπουργείου και δεν απαιτείται η ύπαρξη αγγλικής γλώσσας», τόνισε χαρακτηριστικά.


το διαβάσαμε στο protothema.gr


Συνελήφθη πρώην βουλευτής που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς με «πρωταγωνιστή» τον Ερντογάν

Πηγή: Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ο Ερέν Ερντέμ, απερχόμενος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, συνελήφθη σήμερα 29 Ιουνίου στην Άγκυρα με την κατηγορία ότι ανήκει σε «τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Με συνέλαβαν. Δεν ξέρω γιατί. Με συνέλαβε η αστυνομία μπροστά στο σπίτι μου», αναφέρει σε μήνυμα που απέστειλε στο Twitter κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Ερντέμ, απερχόμενος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Σύμφωνα με το Ανατολή, ο βουλευτής κατηγορείται ότι ανήκει σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» και οδηγήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή.

Ο απερχόμενος βουλευτής τελούσε ήδη υπό δίωξη κυρίως για παροχή «βοήθειας σε μια τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να είναι μέλος της» και κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 9,5 ως 22 ετών, συνεχίζει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κατηγορείται ότι δημοσιοποίησε, όταν ήταν επικεφαλής της εφημερίδας Karsi, ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που διέρρευσαν τον Δεκέμβριο του 2013 στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που είχε στόχο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν ήταν πρωθυπουργός, και συγγενείς του.

Οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν τις διαρροές αυτές «απόπειρα πραξικοπήματος», την οποία αποδίδουν στον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και μια 20ετία Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του.

Ο Ερντέμ συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης το οποίο εγείρει τον κίνδυνο φυγής του κατηγορούμενου.

Αυτός παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστή σήμερα το πρωί και ο εισαγγελέας ζήτησε να προφυλακιστεί, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter ο επίσης απερχόμενος βουλευτής του CHP Μπαρίς Γιαρκαντάς.

Ο 31χρονος Ερντέμ δεν ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές εξαπέλυσαν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση διώξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται πολλοί βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αλλά και άλλος ένας βουλευτής του CHP, ο Ενίς Μπερμπέρογλου, ο οποίος καταδικάστηκε κατηγορούμενος ότι έδωσε στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet απόρρητες πληροφορίες.


Πηγή : Cnn.gr


Με 14,1% διαφορά μπροστά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπησηΜε μεγάλη διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αναλυτικότερα :

Νέα Δημοκρατία 36,7%,
ΣΥΡΙΖΑ 22,6%,
Κίνημα Αλλαγής 9,9%, 
Χρυσή Αυγή 8%,
ΚΚΕ 6,8%,
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,2%,
ΑΝΕΛ εκτός βουλής 

Το 75% αξιολογούν αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης και σε ποσοστό 73% αξιολογούν επίσης αρνητικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Για την συμφωνία των Πρεσπών το 83% των πολιτών την αξιολογούν αρνητικά και μόνον το 14% την αξιολογούν θετικά. Συνέλαβαν το μέλος του Ρουβίκωνα που απείλησε ότι θα κάψει τον ΣΚΑΪΆμεσα ενήργησε η εισαγγελία που έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει στην σύλληψη του αρχηγικού μέλλους του Ρουβίκωνα που απείλησε να κάψει μαζί με τους συντρόφους του τον ΣΚΑΪ.
  
Το μεσημέρι της Παρασκευής 14:00 συνελήφθη ο 39χρονος, ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα έξω απο το σπίτι του στα Εξάρχεια.

Η ανάρτηση του στο facebook ανέφερε :  «Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα, αύριο, σε δέκα χρόνια, δεν ξέρω. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαϊδια του».

Ο 39χρονος κρατείτε και σήμερα θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα


Διόρισαν νομικό σύμβουλο στον ΕΦΚΑ του κινήματος “Δεν πληρώνω” που χρωστά στον ΕΦΚΑ 100.000€Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση που σε έξι μήνες ετοιμάζεται να κόψει για μια ακόμη φορά τις συντάξεις, βρήκε και τον κατάλληλο άνθρωπο για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ. 

Ο νέος διοικητής, διόρισε ως νομικό του σύμβουλο τον κ. Παναγιώτη Καραπούλια ο οποίος, όπως αποδεικνύεται, ανήκει στο κίνημα “Δεν πληρώνω”. 

Είναι δε απίστευτο και σε ποιον χρωστούσε 100.000 ευρώ ο κ. Καραπούλιας. Όσο και να φαίνεται αδιανόητο χρωστούσε και χρωστά αυτό το ποσό στον ΕΦΚΑ. 

Εύγε στην κυβέρνηση για τις επιλογές της». 


Θα γεμίσει την Ελλάδα μετανάστες ο Τσίπρας και πήρε μία αναστολή ΦΠΑ σε 5 νησιά για λίγο καιρόΔεν έγινε κατάργηση της αύξησης του ΦΠΑ στα 5 νησιά αλλά απλά μετάθεση και όποιος πανηγυρίζει είναι απλά θύμα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τον έχουν εύκολο του δίνουν αντίδωρα και ο Τσίπρας παίρνει καταστροφικές για την Ελλάδα και τους Έλληνες αποφάσεις.

Με το γνωστό τρόπο ακροαριστερής προπαγάνδας το κακό το σερβίρει για καλό και μάλιστα πανηγυρίζει ο αντρόπιαστος Αλέξης Τσίπρας λέγοντας την απόφαση για επιστροφή μεταναστών στην χώρα που δεν έχει πλέον που να τους βάλει «εξαιρετικά θετική εξέλιξη».

Την ώρα που έκανε για ακόμα μία φορά τον επιτυχημένο χαντακώνοντας την χώρα ο Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάριζε ότι Μαδρίτη και Αθήνα δέχθηκαν να «επαναπατριστούν» όσοι πρόσφυγες ζήτησαν άσυλο στις δύο αυτές χώρες, αλλά θα εντοπίζονται σε γερμανικό έδαφος και στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.

Μάλιστα επειδή ξανά ξεβρακώθηκε στους ξένους ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε και τους Έλληνες λέγοντας ότι το μέτρο θα ισχύει, για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα και κλείνοντας το μάτι στους Γερμανούς σε βάρος των Ελλήνων μήπως μπορέσουν αν τον κρατήσουν στην εξουσία λες και ψηφίζουν οι Γερμανοί.

Η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών, είναι η Λέσβο, η Χίο, η Σάμο, η Κω, και η Λέρο.

Το αισχρότερο όλων είναι ότι για ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας δεν προστάτεψε την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά κοίταξε να προστατευτεί ο ίδιος μήπως και κερδίσει χρόνο στην εξουσία, παίρνοντας φτωχά ανταλλάγματα και κάνοντας τα πανηγύρια επιτυχίας.

Με λίγα λόγια το ξεπούλημα της Μακεδονίας και οι επιστροφή μεταναστών στην χώρα έχει φτωχά ανταλλάγματα μήπως και δεν καταποντιστεί ο Τσίπρας στις εκλογές

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί αναστολής της αύξησης των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα πως όταν η κυβέρνηση υιοθετεί τις προτάσεις της Ν.Δ. αντί να την… αντιπολιτεύεται, μπορούν να προκύψουν και θετικά αποτελέσματα για την χώρα. Η Ν.Δ. χαιρετίζει την αναστολή της αύξησης του Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, κάτι που είχε προτείνει τρεις φορές με τροπολογία στη Βουλή και είχε απορρίψει η κυβέρνηση.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας αντί να κατασκευάζει εχθρούς ή να αναζητά συνενόχους για το Σκοπιανό, ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Ζάεφ απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων»
Γιουχάισαν και αποδοκίμασαν Μπουτάρη, Αχτσιόγλου, Παρασκευόπουλο για το ΜακεδονικόΔιαμαρτυρία για τη Μακεδονία πραγματοποίησαν έξω από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης πολίτες της βόρειας Ελλάδας.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παρασκευόπουλος που είναι ομιλητές στην εκδήλωση, έφτασαν στο Δημαρχείο λίγο πριν μαζευτούν όλοι οι διαδηλωτές και για να γλιτώσουν τον προπηλακισμό εισήλθαν από την πίσω πλευρά.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, 

Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επέτρεπαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο.