Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Nέα Δημοκρατία: Ο Σπίρτζης διορίζει γραμματέα Διεθνών Θεμάτων... χωρίς αγγλικά!


Για φωτογραφική προκήρυξη σε διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών για Διεθνή Θέματα, που είναι τόσο προκλητική αφού δεν απαιτείται η γνώση αγγλικής γλώσσας, κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία, τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για θέση στη Διεύθυνση Δράσεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Θεμάτων. 

H αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για ελληνική πρωτοτυπία αφού ο γραμματέας της Διεύθυνσης Δράσεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Θεμάτων δεν οφείλει να γνωρίζει καν αγγλικά, ενώ το αντικείμενο του αφορά διεθνή θέματα και η επικοινωνία του πρέπει να γίνεται κατεξοχήν με το εξωτερικό. 

Την αποκάλυψη έκανε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

«Θα καταθέσω για τα Πρακτικά μια προκήρυξη η οποία βγήκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα την έβγαλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης, με ημερομηνία 15/6/2018 και αφορά την πλήρωση των θέσεων δεκαεπτά Διευθύνσεων του Υπουργείου του. Αυτό, κυρία Υπουργέ, είναι ακριβώς το παράδειγμα μιας φωτογραφικής διακήρυξης. 

Προσέξτε, στο ίδιο Υπουργείο για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθύνσεων αν δει κανείς μία-μία τις θέσεις, υπάρχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια. Σε άλλες, για παράδειγμα, απαιτείται εμπειρία στη θέση του Προϊσταμένου δέκα ετών, σε κάποιες άλλες απαιτείται μόνο τριών ετών, σε κάποιες άλλες απαιτείται επτά ετών. Βλέπουμε σε κάποιες περιπτώσεις να απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος και σε κάποιες άλλες να μην απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος», 

«Να επαναλάβω τον τίτλο; «Διεύθυνση Δράσεων Εξωστρέφειας και Διεθνών Θεμάτων» και δεν απαιτείται η γνώση αγγλικής γλώσσας ή ξένης γλώσσας γενικότερα».

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης ενώ στη συγκεκριμένη γραμματεία δεν απαιτείται η γνώση ξένης γλώσσας σε άλλες διευθύνσεις όπως για παράδειγμα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, στη Διεύθυνση Πολιτικής Ασφάλειας Υποδομών και Μεταφορών απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. «Δηλαδή, στο πιο εξωστρεφές Τμήμα του ίδιου Υπουργείου και δεν απαιτείται η ύπαρξη αγγλικής γλώσσας», τόνισε χαρακτηριστικά.


το διαβάσαμε στο protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου