Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Δεν μπορεί να μην ξεφτιλιστεί ο Καρανίκας και ξαναχτύπησε

 



Όπως πάντα ανορθόγραφος και προκλητικός ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας ξαναχτύπησε για να ξεφτιλιστεί και πάλι.

Ο Καρανίκας έκανε δημοσίευση για την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στην συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Καρανίκας, όπως και η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν τελειώσει το σχολείο που τελείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου, που αντί να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό Επιδειξιομανή τον χαρακτήρισε επιδειξία γιατί όπως λέει... «επιδεικνύει τον πλούτο του».

Η Ελευθεριάδου επέμενε μάλιστα για τον χαρακτηρισμό ίσως επειδή η μόρφωση της δεν επιτρέπει να καταλάβει τις διαφορετικές έννοιες.

Ό,τι να'ναι . Δεν ξέρει και λέει ό,τι του γράφουνε οι λογογράφοι. Αλλά ...μας κυβερνάει. Ο Χριστούλης να μας φιλάει ένθεους και άθεους από την μαριονέτα #Μητσοτακης_ότι_ναναι
Εικόνα



Νέα χυδαιότητα Συριζαίων κατά της Μαρέβα Μητσοτάκη

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του μαζί με τα πληρωμένα τρόλς, το μόνο που προσφέρουν είναι fake news και λάσπη, μήπως κερδίζουν κάτι αφού δεν ανίκανοι να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησαν σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παρουσία της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην Καλαμάτα.

«Η χυδαιότητα κάποιων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οφείλουμε να σημειώσουμε λοιπόν ότι η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη δεν πήγε στην Καλαμάτα για εκδρομή, αλλά κατόπιν της προβλεπόμενης έγγραφης άδειας από την Πολιτική Προστασία, συνοδεύοντας στελέχη του οίκου Dior, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, που ήρθαν στη χώρα μας προκειμένου να ερευνήσουν, ύστερα από περιήγηση σε μουσεία, τη δυνατότητα η νέα τους collection το 2021 να έχει αναφορά στην Ελλάδα, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία. Το γεγονός αυτό, όπως αντιλαμβάνονται όλοι, θα αποτελέσει σημαντική προβολή για τη χώρα. Είναι επίσης γνωστό ότι η κυρία Μητσοτάκη ασχολείται συστηματικά με την προώθηση της ελληνικής χειροτεχνίας στον κόσμο, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την υλοποίηση της collection. Έλεος πια με τη μικροπρέπεια!» 



Εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ελλάδα εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός

 



Μία δρομολογημένη επένδυση στην Ελλάδα ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί καθώς σήμερα πέφτουν, παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπογραφές για την δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η συνεργασία θα υπογραφεί μεταξύ της Enterprise Greece και της Next.e.GO SE, και δρομολογεί την κατασκευή του εργοστασίου, που έρχεται να συμπληρώσει ένα «παζλ» επενδύσεων στην Ελλάδα, μετά το project της VW στην Αστυπάλαια, αλλά και τις επενδύσεις της Microsoft και της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Η Next e.go παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή χθες, η σημαντική αυτή επένδυση θα αφορά τον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση τη σχετική επιστολή θα υπογράψουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθηγητής Ulrich Hermann, ενώ θα παρίσταται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.




Αλλαγές στην εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 



Τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την ενίσχυση της ασφάλειας των ΑΕΙ, έθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως παρουσίασε τις προτάσεις του υπουργείου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την ενσωμάτωση σχολίων των πρυτάνεων στις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις, καθώς και την προετοιμασία περαιτέρω συζήτησης στη Σύνοδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι προτάσεις του υπουργείου σχετικά με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στηρίχθηκαν ομόφωνα από τους πρυτάνεις και θα συζητηθούν περαιτέρω στην επικείμενη Σύνοδό τους την ερχόμενη Παρασκευή. 

Όσον αφορά στις προτάσεις για την ενίσχυση της ασφαλείας στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με το υπουργείο συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα και ακούστηκαν ποικίλες απόψεις για πρακτικά ζητήματα, οι οποίες επίσης θα συζητηθούν στη Σύνοδο Πρυτάνεων.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι άξονες των δύο θεματικών.

Προτάσεις για αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 

* Θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του επιστημονικού πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το τμήμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο «διασφαλίζονται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις της επιτυχούς φοίτησης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών, ενισχύεται η αυτονομία των ΑΕΙ και η δυνατότητα κάθε τμήματος να διαμορφώσει το ακαδημαϊκό του προφίλ. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, «θωρακίζεται το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών, θωρακίζεται η βάση εισαγωγής από την ευκολία ή δυσκολία των θεμάτων και μειώνεται το ποσοστό μη ολοκλήρωσης των σπουδών».

* Διαδικασία εισαγωγής σε δύο φάσεις.

Φάση Α: Συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου με περιορισμένο αριθμό επιλογών (σε αντίθεση με τον απεριόριστο αριθμό που ισχύει σήμερα). Φάση Β: ακολουθεί την ανακοίνωση των επιτυχόντων της Φάσης Α, συμμετέχουν μόνον οι μη εισαχθέντες κατά την Φάση Α και οι επιλογές τους περιορίζονται σε όσα τμήματα απέμειναν κενές θέσεις από την Φάση Α.

Όπως σημείωσε το υπουργείο, τα παραπάνω προτείνονται ώστε να δοθεί «μεγαλύτερη έμφαση στην εκφρασμένη προτίμηση των υποψηφίων σε πανεπιστημιακό τμήμα εισαγωγής». Στόχος είναι «η ενθάρρυνση των συνειδητών επιλογών στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, η μείωση του αριθμού επιτυχόντων σε σχολή ‘τυχαίας’ επιλογής, η αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών με συμμετοχή φοιτητών που επιλέγουν στοχευμένα τα εν λόγω τμήματα, η μείωση της ανάγκης μετεγγραφών». Οι παραπάνω προτάσεις δεν επηρεάζουν «επ’ ουδενί» την προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις «καθώς οι αλλαγές δεν αφορούν τα προς εξέταση μαθήματα, την ύλη, ή οτιδήποτε αφορά στην προετοιμασία τους […] Αφορούν μόνο την κατάταξή τους στις σχολές προτίμησής τους, αφού έχουν ολοκληρώσει και τις εξετάσεις. Ανάμεσα στους στόχους, είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που παρατηρείται πολλά τελευταία χρόνια, με περιπτώσεις εξαιρετικά χαμηλών βάσεων εισαγωγής, που απειλούν με απαξίωση τις πανεπιστημιακές σπουδές και το κύρος των ελληνικών πανεπιστημίων, αλλά και τη φοιτητική πορεία των εισαχθέντων», αναφέρθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Προτάσεις σχετικά με την ασφάλεια στα ΑΕΙ 

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των πανεπιστημίων στηρίζεται στα εξής μέτρα:

* Σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, η οποία θα αποτελείται από αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας,

* Σύσταση δομών και διεύρυνση μέτρων ασφαλείας στον χώρο του πανεπιστημίου, όπως συστήματα ελεγχόμενης εισόδου,

* Ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού και ποινικού δικαίου, και θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στόχος, για το υπουργείο Παιδείας αποτελεί η «βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απρόσκοπτης διεξαγωγής έρευνας και διδασκαλίας».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Επίθεση από τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα στην διοικήτρια του Άγιου Σάββα

 



Συνθήματα έξω από το σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Όλγας Μπαλαούρα, έγραψαν το βράδυ της Τρίτης 15.12.2020 μέλη της συμμορίας αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα.

«Μπαλαούρα, κάτω τα ξερά σου από τους εργαζόμενους του Αγίου Σάββα» έγραψαν με μαύρη μπογιά τα μέλη του Ρουβίκωνα στην πόρτα του γκαράζ του σπιτιού της Όλγας Μπαλαούρα στο Γέρακα.



Ο Ρουβίκωνας ανέβασε φωτογραφία από το σύνθημα αλλά και κείμενο γιατί έκανε την «παρέμβαση» στο σπίτι της διοικήτριας του Αγίου Σάββα στο indymedia.





Απύθμενο θράσος Τσίπρα μιλάει στον Λοβέρδο κάνοντας τον αθώο

 


Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αλέξης Τσίπρας ήρθαν τετ α τετ στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και είχαν έναν εύγλωττο διάλογο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μετά την αποκάλυψη που κάνει στο βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας» ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι είχε αποφασίσει να... δείρει τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή, λόγω της στημένης απο τον ΣΥΡΙΖΑ υπόθεσης Novartis και την εμπλοκή του ονόματός του σε αυτήν από την κυβέρνηση Τσίπρα με εντολές Τσίπρα.



Η είδηση δεν είναι ότι οι δύο άντρες συναντήθηκαν στην βουλή, όπως είδηση δεν είναι το ότι ο Λοβέρδος δεν έδειρε τον Τσίπρα γιατί είναι κύριος, η είδηση είναι το απύθμενο θράσος του Αλέξη Τσίπρα, που τολμάει και μιλάει στον Λοβέρδο να έχει πει χωρίς ούτε μία συγνώμη.



Μητσοτάκης : Σε λίγες μέρες η συμφωνία για Rafale

 


Ο κ. Μητσοτάκης κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην βουλή προχώρησε, στην ανακοίνωση της υπογραφής τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα της συμφωνίας για την προμήθεια των 18 Rafale, τα οποία θ' αποκτηθούν από τη Γαλλία εντός του 2021. "Ποτέ άλλοτε ένα τόσο σύνθετο και σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν έχει εκτελεστεί τόσο σύντομα κι αποτελεσματικά", τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών, drones, η αναβάθμιση των F16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος 5ετίας.

Έκανε λόγο για "συγκεκριμένες προβλέψεις στο φετινό προϋπολογισμό, σχεδόν 5,5 δισ. για την Εθνική Άμυνα, αυξημένες κατά 57% σε σχέση με το 2019". Και κατηγόρησε πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ πως "δεν έχει θάρρος να ψηφίσει αυτά τα κονδύλια, δεν τα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ποια εξήγηση δίνετε γι' αυτό; Επικράτησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι αριστερές φωνές; Από τη μία πατριωτικός τσαμπουκάς κι από την άλλη αδράνεια ως προς τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων; Υποκριτικά δηλώνετε παρών και όμως είστε απών από το εθνικό μέτωπο; Πατριωτισμός με ξένα κόλλυβα λέγεται αυτό!" επισήμανε.




Συνεχίζει και στις φυλακές ο Πακιστανός που κακοποίησε την Μυρτώ να δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι

 



Πρωταγωνιστής σε περιστατικό βίας στις φυλακές Γρεβενών έγινε το κτήνος ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, που είχε κακοποιήσει άγρια τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη στην Πάρο, στις 23 Ιουλίου του 2012.

Ο Πακιστανός, μαζί με τρεις ομοεθνείς του κακοποιούς, εισέβαλε στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων και άρχισαν να τους χτυπούν βίαια.

Ο Πακιστανός από την συμπεριφορά του δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια ή ένδειξη σωφρονισμού, και τρομοκρατεί του συγκρατούμενους του στις φυλακές Γρεβενών. 

Το 2012 ο Αχμέτ Βακάς επιτέθηκε στη 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο, χτυπώντας βάναυσα με μια πέτρα στο κεφάλι. Αφού βίασε την αναίσθητη και  παραμορφωμένη από τα χτυπήματα Μυρτώ, την εγκατέλειψε σε μια λίμνη αίματος. Ο Αχμέτ Βακάς συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια, όπως επίσης και σε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.




Συνελήφθη γιος εφοπλιστή για την επίθεση με πυροβολισμό στο Περιστέρι

 



Γιος εφοπλιστή που είχε συμμετάσχει σε love reality, συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης για την επίθεση που έγινε νωρίτερα στο Περιστέρι, με θύμα έναν 32χρονο άντρα, αλβανικής καταγωγής.

Μαζί του, προσήχθη ένα ακόμη άτομο, γνωστό στις αρχές για την άγρια επίθεση το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από την μάντρα αυτοκινήτων, και από αυτό κατέβηκαν δύο άτομα, τα οποία χτύπησαν τον 32χρονο με σιδερογροθιά στο κεφάλι και τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα μετέβη στο νοσοκομείο μόνο του, ενώ η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από περιοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της οποίας αστυνομικοί εντόπισαν στο Χαϊδάρι αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι τα άτομα αυτά επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Περιστέρι.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Νέα ξεφτίλα Τσίπρα με καινούργιο fake news στην βουλή για να γελάει ο κόσμος

 


Δεν εννοούν να το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτός που έχουν αρχηγό, είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένα κατά συνείδηση στυγνός πολιτικός απατεώνας, και πολιτικά τελειωμένος αφού ο κόσμος γελάει πλέον μαζί του.

Ο Αλέξης Τσίπρας μην έχοντας να πει κάτι για να αντιπολιτευθεί μια σοβαρή κυβέρνηση, στήνει fake news και μετά ξεφτιλίζεται και δεν είναι η πρώτη φορά.

Επιχειρώντας εχθές στην βουλή να εγκαλέσει την κυβέρνηση ότι κόβει το ρεύμα σε πολίτες, επικαλέστηκε την περίπτωση... καραμπινάτου κακοπληρωτή

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, το παράδειγμα της αποκοπής ρεύματος σε πολίτη της Ροδόπης, που επικαλέστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στη βουλή για τον προϋπολογισμό, είναι απάτη: Πρόκειται για μουσουλμάνο που έφυγε από την ΔΕΗ με χρέος 9.000 ευρώ. Υστερα πήγε, διαδοχικά, σε δύο άλλες εταιρείες τις οποίες επίσης φέσωσε. Και, τελικά, η τρίτη -και όχι η ΔΕΗ- ζήτησε την αποκοπή. Και αφού φέσωσε τη ΔΕΗ, άλλαξε όνομα παροχής και ΑΦΜ και φέσωσε δυο ακόμη εταιρείες ηλεκτρικού οι οποίες και τον έβαλαν σε αποκοπή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με λίγα λόγια, αυτοί που έδωσαν στον Τσίπρα το fake news να το κάνει σημαία στην βουλή ξεφτίλισαν τον πρόεδρο τους και τον ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά.






Μητσοτάκης:Μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις ώς 80%

 



Όπως είπε ο πρωθυπουργός εχθές στην βουλή κατά την συζήτηση του προυπολογισμού, για όλες τις πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις, μειώνεται το ενοίκιο τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%. 

Το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες για να μην έχουν άλλες απώλειες, όπως είπε, και αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόλις το 20%. Επίσης, ανακοίνωσε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο και θα έχει κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο αφορά επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης, λιανεμπορίου, τουρισμού και αθλητισμού οι οποίες είναι κλειστές τον Δεκέμβριο με κρατική εντολή, άσχετα από το εάν το πρώτο δίμηνο του έτους επανέλθουν σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας ή όχι καθώς και τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο θα καταβάλλουν  μόνο το 20% του μηναίου μισθώματος και το δημόσιο θα έρθει να καλύψει το 60% του μηνιαίου μισθώματος στους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν θα φορολογηθούν για το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβουν από το κράτος.



Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Γ. Βούτση

 


Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Γιώργου Βούτση-Βογιατζή, ο οποίος συμμετείχε μαζί με άλλα άτομα στην επίθεση στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, στην οδό Αμερικής στο Κολωνάκι.

Ο Γ. Βούτσης-Βογιατζής, γιος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην προέδρου της βουλής, Νίκου Βούτση, προσήχθη μαζί με ακόμα ένα άτομο, με καταγωγή από την Ιταλία, και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Τελικά η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία της εξύβρισης και της απειλής.

Σήμερα Τετάρτη οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου έχει εξαγγελθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Οι δύο συλληφθέντες υπογράφουν κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και στο οποίο καταφέρονται εναντίον της κ. Νικολάου.



Επιχείρηση «Ελευθερία» η ονομασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα

 



Στην Ελλάδα άρχισαν οι προετοιμασίες των κρατικών αρχών για την έναρξη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού SARS-COV-2. 

Όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή το όνομα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ επιλέχθηκε για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού για να σηματοδοτήσει τον στόχο της, που είναι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να ελευθερωθούμε από τον κορωνοϊό.

Στήν εθνική εκστρατεία θα συμμετέχουν φαρμακοποιοί, ιδιώτες γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, επαγγελματίες υγείας του ΕΣΥ, και άλλοι.

Στόχος είναι να χτιστεί ένα ψηλό τείχος ανοσίας, δηλαδή να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού μέχρι το Πάσχα. 

1.018 δομές (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των πολιτών.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν, οι πολίτες, οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ανεξάρτητα από ηλικία. Απόλυτη προτεραιότητα δίδεται στους υγειονομικούς, τους επαγγελματίες υγείας, τους εργαζόμενους όλων των νοσοκομείων και των δομών υγείας, δημόσιων και ιδιωτικών. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άτομα που διαβιούν σε κλειστές δομές (οίκοι ευγηρίας, θεραπευτήρια χρόνιων νοσημάτων, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.). Ειδικές κινητές ομάδες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των ατόμων που διαβιούν σε κλειστές δομές καθώς και εκείνων που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες μετακίνησης.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι περίπου 850.000 εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο με την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού, εφόσον βάσει του ΑΜΚΑ τους -και ουσιαστικά του ιατρικού ιστορικού τους- κριθεί ότι ανήκουν στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και θα μπορούν να αποδεχθούν το ραντεβού απαντώντας στο σχετικό SMS ή e-mail.

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και πληκτρολογώντας τον ΑΜΚΑ θα μαθαίνουν πχ αν έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός του πολίτη ή θα μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό λαμβάνοντας άμεσα σε ψηφιακή μορφή όλες τις πληροφορίες και το σχετικό παραπεμπτικό. Ομοίως θα μπορούν να απευθύνονται στους φαρμακοποιούς τους οι πολίτες για να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο που θα οριστεί για να δηλώσουν ενδιαφέρον και να κλείσουν ραντεβού βάσει του τόπου κατοικίας τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει λοιπόν στις 27 χώρες-μέλη της, 300 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca και επιπλέον 100 εκατ. δόσεις από την ίδια εταιρεία σε δεύτερη φάση, από τις Pfizer/BioNTech 200 εκατ. δόσεις και επιπλέον 100 εκατ. σε δεύτερο χρόνο, από τη Moderna 80 εκατ. δόσεις και επιπλέον 80 εκατ. σε δεύτερο στάδιο, από την Johnson & Johnson 200 εκατ. δόσεις και άλλες 200 εκατ., ενώ από τις Sanofi/GSK 300 εκατ. δόσεις και την CureVac 225 εκατ. δόσεις.

Η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει 1.000.000 δόσεις του εμβολίου στις αρχές του 2021, που αντιστοιχούν στον εμβολιασμό 500.000 πολιτών. Ενώ όπως ανέφερε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για την στρατηγική του εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού, η χώρα μας θα λάβει συνολικά 25.000.000 δόσεις εμβολίων βάσει των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις προαναφερόμενες φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να καταστεί εφικτός ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού της χώρας.