Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Δραματικό SOS Ρέγκλινγκ: Οριακή η ρευστότητα για την Ελλάδα




Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την τελευταία εκταμίευση δόσης και έρχονται νέες πληρωμές τόνισε ο επικεφαλής του ESM

Καμπανάκι κινδύνου για άλλη μια φορά, θυμίζοντας ημέρες καλοκαιριού του 2015, για τη ρευστότητα στην Ελλάδα όσο δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σήμανε στη σημερινή συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Για άλλη μια φορά η κατάσταση με τη ρευστότητα στην Ελλάδα γίνεται οριακή» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την τελευταία εκταμίευση δόσης για την Ελλάδα και τονίζοντας ότι αντίθετα έρχονται νέες πληρωμές δόσεων.

«Εργαζόμαστε σκληρά με τους άλλους θεσμούς για να υπάρξει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης» συμπλήρωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Όσον αφορά το θέμα του χρέους, αφού επισήμανε ότι ο ESM είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, απέκλεισε το ονομαστικό κούρεμα και αναφέρθηκε σε επεκτάσεις είτε των ωριμάνσεων (σ.σ. πότε δηλαδή θα γίνουν οι πληρωμές) είτε της περιόδου χάριτος.


Πηγή : protothema.gr


Ανακοίνωση της Ν.Δ. για τα αποθεματικά των νοσοκομείων



Η κυβέρνηση ζήτησε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και η Νέα Δημοκρατία έβγαλε μια πολύ αιχμηρή ανακοίνωση η οποία λέει :

«Το κόστος της ‘’καθυστερημένης’’ διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα εκτινάχθηκε στα 5,5 δις ευρώ.  Την ίδια ώρα, συνεχίζει την  εσωτερική στάση πληρωμών που ξεκίνησε πέρυσι και τον αναγκαστικό δανεισμό, ‘’σκουπίζοντας’’ όλα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν απομείνει. Τελευταίο τους σημερινό ‘’θύμα’’, τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, που μεταφέρονται άρον – άρον  στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί».


Επιφυλάξεις από Λαγκάρντ για τα στοιχεία της Eurostat



Αίσθηση από δήλωση της Λαγκάρντ που εκφράζει επιφυλάξεις για τα στοιχεία της Eurostat. Εκανε λόγο για πρόοδο επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ προσερχόμενη στο Eurogroup. «Είμαι ικανοποιημένη με τα οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα, αλλά θα διερευνήσουμε αν αυτά είναι ακριβή» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι αποφασιστικής σημασίας. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε λόγο για πρόοδο επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. 

Ντάισελμπλουμ: Μην περιμένετε συμφωνία σήμερα

«Μην περιμένετε  κάποια συμφωνία σήμερα, θα κοιτάξουμε για το θέμα του χρέους αν η Ελλάδα παραμείνει προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Θα χρειαστούν χρόνια για να αντιμετωπιστούν ορισμένα θέματα της Ελλάδας» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

«Ας μην είμαστε σκληροί με τους Ελληνες, οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις παίρνουν χρόνο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ακούει «καλά νέα από την Αθήνα».  Χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας  στην ολλανδική τηλεόραση  είχε επισημάνει ότι «οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις φαίνεται πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση».

«Ελπίζω να υπάρξει πρόοδος γιατί κανείς δεν θέλει ένα ακόμη καυτό ελληνικό καλοκαίρι», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας, Αλεξ Στουμπ, αναγνωρίζοντας ότι είναι «δύσκολη» η νομοθέτηση έξτρα μέτρων.

Απάντηση Σόιμπλε σε Λαγκάρντ

Από την πλευρά του ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι δεν είναι απαισιόδοξος για μια συμφωνία σε εύθετο χρόνο και απαντώντας ουσιστικά στην Κρ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι τα στοιχεία για το έλλειμα της Ελλάδας που ανακοινώθηκαν δεν είναι απλώς ελληνικά στοιχεία, αλλά επικυρωμένα από τη Eurostat.

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει μιλήσει με την επικεφαλής του ΔΝΤ και πιστεύει ότι θα βρεθεί μια λύση για το θέμα, ενώ όσον αφορά το ελληνικό χρέος, είπε ότι δεν είναι θέμα πρώτης γραμμής.

Μοσκοβισί: Κατά τη γνώμη μου είμαστε κοντά σε συμφωνία

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε πως «θα συζητήσουμε το πρόγραμμα της Ελλάδας και μπορώ να σας πω ότι έγινε πολύ, πάρα πολύ πρόοδος στην Αθήνα. Κατά τη γνώμη μου είμαστε κοντά σε συμφωνία». 

Όπως είπε χρειάζεται ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που να είναι οικονομικά εφικτό και κοινωνικά δίκαιο. Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία είναι «εντός πεδιάς», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε ότι οι στόχοι για το 2018 που προβλέπονται στο Μνημόνιο πρέπει να πιαστούν.

Τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αφορούν το 2015 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο Πιερ Μοσκοβισί και επανέλαβε ότι η συμφωνία που είναι απαραίτητη είναι «κοντά». Αναφορικά με το χρέος και τις διαφορές με το ΔΝΤ είπε ότι θα γίνει η συζήτηση για το χρέος, αλλά τα πράγματα πρέπει να ακολουθούν τη σειρά τους. Σήμερα η συζήτηση αφορά την αξιολόγηση, είπε.

Στο Eurogroup με στόχο ένα νέο... Eurogroup

Mε στόχο μία θετική δήλωση που να αποτυπώνει ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος ώστε να οδηγήσει σε νέο έκτακτο Eurogroup στις αμέσως επόμενες ημέρες, και πιθανότατα έως την Μεγάλη Πέμπτη, η κυβέρνηση προσέρχεται στο σημερινό Eurogroup με το ισχυρό όπλο που της έδωσε και η Εurostat, με βλέμμα και στην έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Η σημερινή συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης με παρουσία και της Κριστίν Λαγκάρντ, λαμβάνει χώρα στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων δημοσιονομικών επιδόσεων της Ελλάδας το 2015 με το πρωτογενές πλεόνασμα να ξεπερνά κατά πολύ τον στόχο του προγράμματος ( 0,7% έναντι 0,25% πρωτογενές έλλειμμα) και της σύγκλησης την οποία κατέγραφαν στις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα σε αρκετά μέτωπα.

Εντωμεταξύ, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών παραμένουν στην Αθήνα για το κλείσιμο των ανοιχτών μετώπων. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι τριπλός: α) Να κλείσει τώρα η αξιολόγηση για τα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ για επίτευξη πλεονάσματος 3,5% το 2018, β) να συγκληθεί νέο Eurogroup στο οποίο θα επιτευχθεί συμφωνία η οποία γ) θα περιλαμβάνει σαφή δέσμευσή της ότι στον προϋπολογισμό του 2018 θα ενταχθούν νέα μέτρα μόνο εάν και εφόσον υπάρξει απόκλιση από τον στόχο για του 3,5%.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή του συνέντευξη και με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat, έστειλε τα μηνύματά του σε όλες τις πλευρές, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανάκαμψη και χρειάζεται ώθηση προς τα εμπρός και όχι σπρωξιά προς τα πίσω, πως μία χώρα με πλεόνασμα πάνω από τον στόχο δεν έχει ανάγκη από νέα έκτακτα μέτρα, αλλά «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η αναγκαία ελάφρυνση του χρέους».

Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει νέο μπαράζ επαφών προκειμένου να συγκληθεί το Eurogroup πριν το Πάσχα και αν υπάρξει πλήρης συμφωνία, ενώ χθες επικοινώνησε χθες με τους Φρανσουά Ολάντ, Μάρτιν Σουλτς και Πιερ Μοσχοβισί.

Σε ότι αφορά τις έως σήμερα διαπραγματεύσεις, πλην του ασφαλιστικού που φέρεται να έκλεισε με συμφωνία για αύξηση εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων, κατά μία μονάδα το 2016 και κατά μισή τα επόμενα δύο έτη τα υπόλοιπα αγκάθια παραμένουν. Στο φορολογικό το ΔΝΤ επιμένει σε μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα επίπεδα που προτείνει η κυβέρνησης, στο θέμα των κόκκινων δανείων η κυβέρνηση έχει ενστάσεις για την πώληση και των ενήμερων δανείων με τους όρους που θέτουν οι δανειστές, ενώ μεγάλη είναι η απόσταση σε ότι αφορά το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που επιχειρείται ίσως και σήμερα να οδεύσει στη Βουλή.




Πηγή: thetoc.gr


Χαστούκι από Eurogroup στην κυβέρνηση: Πρώτα θα ψηφίσετε τα έκτακτα μέτρα




Ψυχρολουσία του Eurogroup στην ελληνική κυβέρνηση, αφού ουσιαστικά ζητά τη δημιουργία ενός μηχανισμού έκτακτων μέτρων τα οποία θα ληφθούν σε περίπτωση ανάγκης, με ταχύτατες διαδικασίες. 

Ουσιαστικά, ζητά την υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί. 

Ντάισελμπλουμ: Θέλουμε ισχυρό πακέτο έκτακτων μέτρων που θα νομοθετηθεί εκ των προτέρων

«Η συνεργασία μεταξύ των Θεσμών και της Ελλάδας ήταν ισχυρή και παραγωγική. Πιστεύουμε ότι έγινε σημαντική πρόοδος και είμαστε κοντά σε συμφωνία για το ασφαλιστικό, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Μένουν κάποια θέματα, αλλά είμαστε πολύ κοντά.  Σήμερα εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα πάμε προς τα εμπρός. 

 Η δέσμη μέτρων πρέπει να περιλαμβάνει ένα προληπτικό πακέτο το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί εάν είναι απαραίτητο για να τηρηθεί οι στόχοι για το πλεόνασμα. Ο σχεδιασμός του χρειάζεται περαιτέρω εργασία, γύρω από το ποια θα είναι τα μέτρα αυτά και το τι θα προκαλέσουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup. 

Και συνέχισε: «Το πακέτο αυτό πρέπει να είναι ισχυρό, να νομοθετηθεί εκ των προτέρων και να έχει τα στοιχεία τα οποία θα το ενεργοποιήσουν. Η δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι ότι θέλει να δουλέψει παραγωγικά γι’ αυτό. Αν υπάρχει το πακέτο, το έκτακτο πακέτο και ο μηχανισμός ενεργοποιήσης, μπορούμε να έχουμε έκτακτο Eurogroup την επόμενη Πέμπτη. Δεν έχει κλείσει. Τότε θα έχουμε και σοβαρή συζήτηση για το χρέος». 

Ακόμη, ο επικεφαλής του Eurogroup προσέθεσ ότι οι ΥΠΟΙΚ θα έχουν ακόμη μια σοβαρή συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιβεβαίωσε ότι «δεν στηρίζουν όλοι οι ΥΠΟΙΚ το ονομαστικό κούρεμα του χρέους». 

Σε ερώτηση για το ύψος των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα, όσον αφορά αυτά που διαπραγματεύεται τώρα και τα άλλα που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο έκτακτης ανάγκης, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι τα μέτρα που μελετώνται τώρα πρέπει να φθάνουν το 3% του ΑΕΠ, σημειώνοντας ότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να φθάνουν το 2% του ΑΕΠ και θα είναι συμπληρωματικά του κύριου πακέτου.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα είπε ότι ήταν αρκετά καλά και ότι έτσι, υπάρχει λόγος για κάποια αισιοδοξία, αλλά, όπως εξήγησε, για να υπάρχει επιπλέον ασφάλεια και εμπιστοσύνη, τόσο με το Eurogroup όσο και με τους εξωτερικούς επενδυτές και τις αγορές, ψάχνουμε και αυτές τις δύο επιπλέον μονάδες.  

Οσον αφορά για το πώς θα υιοθετηθεί αυτό το προληπτικό πακέτο μέτρων, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι προκειμένου η δέσμη μέτρων να είναι αξιόπιστη θα πρέπει να νομοθετηθεί. «Τώρα ως προς το πώς αυτή θα σχεδιαστεί, το εάν θα πρέπει να νομοθετηθεί ένας μηχανισμός ή συγκεκριμένα μέτρα, είναι ακόμη υπό συζητήση». 

Λαγκάρντ: «Τίποτα δεν κλείνει αν δεν λήξουν όλα

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πολύ χαρούμενη καθώς το Ταμείο είχε την ισχυρή στήριξη των Ευρωπαίων στο θέμα των προληπτικών μέτρων. «Αυτά τα μέτρα θα καλύψουν τις απαιτήσεις που έχει το Ταμείο. Πρέπει να νομοθετηθούν, να είναι αξιόπιστα και να υπάρξει ο μηχανισμός με βάση τον οποίο θα ενεργοποιηθούν. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα και να δουλέψει. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες δυο μέρες, τόνισε». Επανέλαβε ακόμη ότι είναι σημαντικά για το ΔΝΤ τα μέτρα. 

Παράλληλα πρόσθεσε πως το ΔΝΤ επιμένει πως η λύση που θα πρέπει να δοθεί θα έχει δυο σκέλη, των μεταρρυθμίσεων και του χρέος. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως «τίποτα δεν κλείνει αν δεν λήξουν όλα».

Ερωτηθείς για το χρέος είπε ότι συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται κούρεμα αλλά απαιτείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους Συμφωνούμε όλοι ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σχετίζεται με την εφαρμογή του προγράμματος, είπε και πρόσθεσε ότι όταν υπολογίζουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να στοχεύουμε στην έξοδο της Ελλάδας στις αγοράς. Στόχος του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι να μπορεί να βγει στις αγορές και αυτός ο στόχος θα καθοδηγήσει τις αποφάσεις.

Τέλος, καλωσόρισε τα στοιχεία της Eurostat για την ελληνική οικονομία και είπε ότι αν είναι ακριβή  θα αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας, όπως είπε στη συνέντευξη μετά το Eurogroup.


Ντομπρόβσκις: Θα εξεταστούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας για να δοθεί η έγκριση του ΔΝΤ 

Τα έκτακτα μέτρα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προκειμένου να συμμετάσχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απομένει να εξεταστούν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα διαπιστώνει το Eurogroup σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ανέφερε ότι θα εξεταστούν τα επιπλέον μέτρα έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας για να εγκριθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ.


Κερέ: Εγινε πρόοδος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ σημείωσε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος και χαιρέτισε την προσπάθεια της Ελλάδας να προχωρήσει και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της.

Χαιρέτισε, επίσης, την πρόοδο που έχει γίνει στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως είπε, η ΕΚΤ στηρίζει τη συζήτηση για τα έκτακτα μέτρα, ενώ παράλληλα η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει τεχνικά τη συζήτηση για το θέμα της ελάφρυνσης τους χρέους.



Πηγή: iefimerida.gr 



Ελλάδα μπορείς, μπορείς να προκριθείς

του Πάνου Παπαγιαννόπουλου

Γίνεται μία εκδήλωση κάποιος λέει: "Θέλουμε να δείξουμε ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε"... 

Ανάβουμε τη φλόγα της Ολυμπιάδας τη ώρα που καμαρώνουμε που καίγεται η χώρα.. 

Σε κάποιο άλλο γκαλά, αφιέρωμα, συνέντευξη, κάποιος άλλος υποστηρίζει:" Η Ελλάδα θα τα καταφέρει".. 

Βαρυσήμαντες δηλώσεις διάσημων καλλιτεχνών και μη, πολιτικών και ανθρώπων των γραμμάτων:"Ελλάδα έχεις τη δύναμη να σωθείς"....

ΟΧΙ ρεε, δεν μπορώ, ΟΧΙ ρε δεν θέλω να τα καταφέρω... Τι σημαίνει "Μπορώ να σωθώ".. Τι σημαίνει" Ελλάδα μπορείς"?? .. Να καταφέρω ΤΙ?? Να σωθώ από ΤΙ?? Από την σκηνοθετημένη σας καταστροφή?? Από το ψέμα που με μάθατε να ζω?? Τι σημαίνει "Πατρίδα κουράγιο"?? Να κάνω υπομονή βλέποντας σας να καταστρέφετε την πατρίδα μου και τάχα μου να κάνω κουράγιο μέχρι να την" σώσετε"?? 

"Να αντέξουμε στην κρίση".. Όχι ρε δεν δέχομαι καμμία "Κρίση", και η μόνη μου φτώχεια είναι η αδυναμία μου να επιλέξω αληθινό κυβερνήτη για την χώρα μου... 

Να με σπρώχνεις στον γκρεμό και μετά να τρέχεις, ενώ κρεμιέμαι, και να μου φωνάζεις από κάτω "πήδα, εδώ είμαι εγώ, να σε σώσω".... 

"Να σταθούμε στα πόδια μας".. Όχι ρε δεν έχω γονατίσει.. Στα πόδια μου στεκόμουν πάντα, σε αυτά τα πόδια που ανυπομονούν να αρχίσουν τις κλωτσιές.. 

Μίλησε μου για τον ΦΠΑ, να αρχίσω να σου μιλάω για ΦΑΠΕΣ... 

" ΕΛΛΆΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣ... "Ελλάδα μπορείς, μπορείς να προδωθείς.. Μπορείς?? Ξανά??



Θέλεις βεβαίωση από το Παίδων για τα ΚΕΠΑ ένα μήνα και τυχερός θα είσαι!




Κώστας Βουκελάτος

Απαράδεκτη η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και όσο αφορά την περίθαλψη η οποία έχει υποβαθμιστεί σε εγκληματικά επίπεδα, αλλά και όσο αφορά τις διοικητικές υπηρεσίες.

Απόδειξη αυτής της άθλιας κατάστασης είναι η παρακάτω : 

Για μία απλή βεβαίωση της πάθησης του παιδιού σας από το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ώστε να περάσει από τα ΚΕΠΑ και να πιστοποιηθεί το ποσοστό αναπηρίας του μπορεί να φτάσει μέχρι και μήνας για να την πάρεις και να την καταθέσεις.


Αίτηση γονέα στα αρχεία του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού από 07.04.2016 για χορήγηση βεβαίωσης για διαβήτη τύπου Ι από τον θεράπων ιατρό του μικρού παιδιού του δεν έχει ακόμα χορηγηθεί στον αιτούντα εδώ και 15 ημέρες και ακόμα είναι άγνωστο πότε.



Δηλαδή για μία απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων 5 λεπτών με τα πόδια από Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου στους Αμπελόκηπους που βρίσκεται το Αγλαΐα Κυριακού μέχρι Μεσογείων 24 στους Αμπελόκηπους που εδρεύει το διαβητολογικό του νοσοκομείου η δακτυλογραφημένη επιστολή έχει κάνει μέχρι στιγμής 15 ημέρες να πάει και να γυρίσει στα αρχεία υπογεγραμμένη και ακόμα δεν ξέρει κανένας πόσο ακόμα.

Ακόμα χειρότερο είναι ότι τα αρχεία του νοσοκομείου βρίσκονται στο ισόγειο και ο όροφος που βρίσκονται οι γιατροί και οι θάλαμοι των διαβητικών ασθενών είναι στον τρίτο δηλαδή για μια υπογραφή τους χωρίζουν μερικά σκαλιά η ένα ασανσέρ δρόμος έτσι και είναι κουρασμένος ο υπάλληλος.

Τέσσερις φορές έχει πάρει τηλέφωνο ο αιτών και τον γιατρό και τα αρχεία και ο ένας έριχνε στον άλλο την ευθύνη για την καθυστέρηση.

Μιά άλλη δικαιολογία από υπάλληλο των αρχείων του νοσοκομείου με την οποία μίλησα και τελικά ερεύνησα και είναι βάσιμη, δηλαδή δεν την είπε απλά για να δικαιολογηθεί, είναι ότι δεν υπάρχει διοικητικό προσωπικό για να δακτυλογραφήσει τις βεβαιώσεις και να τις στείλει για υπογραφή στον γιατρό και αυτή την δουλειά την κάνει μόνο ένα άτομο. Φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα του αιτούντα ταλαίπωρου πολίτη αλλά της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία δεν έχει φροντίσει να συμβάλει στην οργάνωση για να αποφευχθούν τέτοιου είδους απαράδεκτες τριτοκοσμικές καθυστερήσεις.


Τελικά ο γιατρός φταίει, το διοικητικό προσωπικό φταίει, τα μαύρα χάλια της χώρας μας και η ανοργανωσιά των δημόσιων νοσοκομείων φταίνε σημασία έχει ότι ο πολίτης υποφέρει για να πάρει μια βεβαίωση ώστε να περάσει μετά από τον άλλο Γολγοθά των ΚΕΠΑ και της πρόνοιας.

Αυτό θα έπρεπε να έχει σταματήσει και οι βεβαιώσεις θα έπρεπε να εκδίδονται σε μία ημέρα ηλεκτρονικά διότι τα αρχεία υποτίθεται και θέλω να πιστεύω ότι είναι ηλεκτρονικά σε κάθε νοσοκομείο αλλά όλοι όπως πάντα αδιαφορούν γιατί δεν υπάρχει κανένας να οργανώσει αυτό το μπάχαλο.

Είμαι περίεργος να δω πότε επιτέλους θα πάρει την βεβαίωση ο αιτών και εύχομαι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δύο εβδομάδων καθυστέρηση και βλέπουμε για μια υπογραφή σε μια βεβαίωση να πάρει ένα τέλος γιατί ντροπιάζει όλους τους υπεύθυνους και το χειρότερο ταλαιπωρεί τους επί πολλών ετών ταλαιπωρημένους πολίτες και κανένας δεν σκέφτεται ότι η βεβαίωση ΑΜΕΑ για τα ΚΕΠΑ είναι μόνο η αρχή για την άνοδο του Γολγοθά των αιτούντων πιστοποίηση μέρες που έρχονται.


Τιμωρήθηκε για εγκατάλειψη σκύλου με ένα χρόνο φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ




Με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε κυνηγός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας γιατί εγκατέλειψε τον σκύλο του. 

Ο κυνηγός άφησε το σκύλο σε μια ερημιά ψηλά στο Κοντογόνι για να πεθάνει μόνος και αβοήθητος. Το ζώο όμως από ένστικτο ακολούθησε ένα ρέμα και έτσι έφτασε στο Βλαχόπουλο. Εκεί το βρήκε φιλόζωη που είχε κατέβει για αγροτικές δουλειές από την Αθήνα, το πήρε στο πατρικό της στο χωριό και του ξεκίνησε θεραπεία σε κτηνίατρο. Η εν λόγω γυναίκα ήταν αυτή που έκανε μήνυση στον κυνηγό για κακοποίηση ζώου, όταν αυτός βρήκε τυχαία το σκύλο και τον πήρε αφού ήταν πια υγιής.

Ο κυνηγός πάντως αρνήθηκε στην απολογία του ότι παράτησε το σκύλο του να πεθάνει και υποστήριξε ότι τον έχασε στο κυνήγι. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ήταν ένα πολύ καλό πουλόσκυλο και δεν ήθελε να το χάσει -μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, γύρισε στο βουνό για να το ψάξει και τις επόμενες ημέρες, ενώ άφησε και μια μπλούζα του για να βρει ο σκύλος τη μυρωδιά του.

Αυτό έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2012, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις η φιλόζωη που έσωσε το σκύλο, τον βρήκε το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου σε άθλια κατάσταση, άρρωστο και φοβερά αδυνατισμένο. Περίπου 10 μήνες μετά, κι αφού ο σκύλος είχε δυναμώσει και έκανε θεραπεία, ο κυνηγός τον είδε τυχαία να περιφέρεται στο Βλαχόπουλο.

Ρώτησε και βρήκε σε ποιο σπίτι τον έχουν και πήγε αποφασισμένος για να τον πάρει πίσω, όπως και έκανε. Η μηνύτρια όμως δεν το άφησε έτσι και τον κατήγγειλε στο Α.Τ. Πύλου, καταθέτοντας την μήνυση για κακοποίηση ζώου, ενώ ο εισαγγελέας αποφάσισε να της επιστραφεί ο σκύλος μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο. 

Την ενοχή του κυνηγού πρότεινε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας Μαρία Κωλέττη.



Πηγή


Σε ανατιμήσεις προϊόντων θα οδηγήσει η αύξηση του ΦΠΑ



Σε συμφωνία για την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% ήρθαν κυβέρνηση και δανειστές, ενώ ανοικτό είναι ακόμη το θέμα του αφορολόγητου ορίου. Στις συναντήσεις που γίνονται σήμερα με τους Θεσμούς φαίνεται να κλείδωσε η αύξηση που θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις εκατοντάδων προϊόντων και υπηρεσιών σε ποσοστό γύρω στο 3%.

Το νέο σοκ με την αύξηση προϊόντων και υπηρεσιών προκαλεί, όμως, και φόβο ότι θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή φέρνοντας αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά η κυβέρνηση.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε προϊόντα όπως:

Αλεύρι
Αλλαντικά
Αναψυκτικά
Καφές
Μακαρόνια
Μαρμελάδες
Παγωτά
Ρύζι
Σοκολάτες
Φρυγανιές
Χυμοί


Όπως εκτιμά η αγορά θα υπάρξουν αυξήσεις σε τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές κ.ά.).

Αναψυκτικά – χυμοί.
Εστίαση (ταβέρνες εστιατόρια) – catering.
Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί.
Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες.
Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών.
Ανθη – φυτά.
Αποχέτευση.
Ζωοτροφές για κατοικίδια.

Τον Ιούλιο έρχεται το δεύτερο κύμα αύξησης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, με την Κυβέρνηση να κάνει σκέψεις προκειμένου να απαλλάξει τα τέσσερα νησιά που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες από την αύξηση. Πρόκειται για τα νησιά: Λέσβος, Χίος, Κως και Σάμος.

Παράλληλα, θα αυξηθούν οι τιμές στον κλάδο εστίασης, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τα κόμιστρα των ταξί, ενώ συζητείται και η αύξηση του συντελεστή για περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες που σήμερα φορολογούνται με 6%.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν στα δημόσια ταμεία 400-500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλύψουν μέρος του δημοσιονομικού κενού, ύψους 1% του ΑΕΠ για την διετία 2017-2018, καθώς και το κενό που έχει αφήσει η εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από τον ΦΠΑ.


Το αφορολόγητο

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ στο θέμα του αφορολόγητου ορίου καθώς το Ταμείο επιθυμεί να μειωθεί το αφορολόγητο στις 8.182 ευρώ ενώ η κυβέρνηση δέχεται τη μείωσή του στις 9.091 ευρώ από 9.550 που είναι σήμερα, κάτι που περιέχεται και στο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει στο τραπέζι συμβιβαστική πρόταση από την πλευρά της Κομισιόν που προβλέπει τη σταδιακή μείωση του αφορολόγητου μέσα στην επόμενη τριετία

Η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής των θεσμών ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πολύωρη καθώς υπάρχει πρόγραμμα συναντήσεων ακόμη και ως τις 11 το βράδυ. Στις 3 το μεσημέρι υπάρχει συνάντηση για τα κόκκινα δάνεια και στις 5.30 με τον Γ. Κατρούγκαλο για τις επικουρικές συντάξεις.


Πηγή : businessnews.gr


Από που το πλεόνασμα; "Έφαγαν" τα μισά οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ




Χάθηκε η «μάχη» της καθημερινότητας απο τα μισά οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Η ανακοίνωση του ΟΓΑ για την μισή καταβολή της προκαταβολής για τα οικογενειακά επιδόματα 2016 έσκασε κυριολεκτικά σαν «βόμβα» σε 700.000 νοικοκυριά, αφού επιφύλασσε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη σε χιλιάδες οικογένειες που περιμένουν τα χρήματα αυτά για να κάνουν Πάσχα.

Η διοίκηση του ΟΓΑ βέβαια, έσπευσε να κάνει λόγο για περιορισμένη προσέλευση νέων φορολογικών δηλώσεων και Α21, πετώντας και το μπαλάκι στην απεργία των λογιστών. Επίσης, έγινε λόγος για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ύψους 8 εκατ ευρώ από την περσινή καταβολή επιδομάτων που γεννά το ερώτημα στο γιατί δεν μπορούν να απαιτηθούν από αυτούς που παρανόμως τα εισέπραξαν και η ανεπάρκεια του κράτους απλά δεν μπορεί να τα αναζητήσει πίσω, στέλνοντας τον λογαριασμό στο σύνολο των δικαιούχων στερώντας τους την δόση που για ορισμένους είναι ακόμη και ζήτημα επιβίωσης. 

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ που είναι εμφανής ότι «στάλθηκε» από το Υπουργείο Εργασίας, έκανε γνωστό ότι θα δοθεί μόνο το 50% της δόσης για οικογενειακά επιδόματα του α' τριμήνου 2016 την Παρασκευή 22/4 έδειξε ότι ήδη ο κρατικός «κορβανάς» αρχίζει και αδειάζει ενώ οι δικαιολογίες του Υπουργείου Εργασίας δεν φαίνονται πειστικές. 

Το ότι στα Ταμεία του Οργανισμού μπήκαν τα 70 εκατ ευρώ, από τα 140 εκατ ευρώ, που έπρεπε να καταβάλλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ελλείψει χρημάτων είναι ολοφάνερο,ενώ η «αποστολή» ευθυνών από τους κυβερνώντες σε μια επαγγελματική ομάδα ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη αφού και να μην γινόταν η αποχή ο ρυθμός και αριθμός υποβολής δηλώσεων δεν θα άλλαζε ριζικά. Δεν είναι όμως η μοναδική φορά που η κυβέρνηση σε κάτι τόσο καίριο για χιλιάδες οικογένειες το κρίνει δευτερεύων και προσπαθεί να το καλύψει με δικαιολογίες. 

Τον Οκτώβριο του 2015 οι χιλιάδες δικαιούχοι και πάλι ήταν τα θύματα της έλλειψης χρημάτων στα κρατικά ταμεία ενώ τότε ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος είχε επιρρίψει ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση, λόγω της διήμερης κατάληψης του υπουργείου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ. 

Τότε είχε πάει πίσω και η πίστωση της κάρτας σίτισης αφου η δόση των 2 δισ ευρώ είχε καθυστερήσει αφήνοντας σύξυλες χιλιάδες οικογένειες. Αν και πρώτη φορά «Αριστερά» η μάχη της καθημερινότητας και υποστήριξης του αδυνάτου φαίνεται ότι έχει χαθεί αφού η κυβέρνηση βλέπει ως εύκολα θύματα του ευάλωτους.



Πηγή : dikaiologitika.gr


Ο Ματ Ντέιμον πετάει... μολότοφ στην «πλατεία Συντάγματος» VIDEO




Το τρέιλερ της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον πράκτορα «Τζέισον Μπορν» περιλαμβάνει εκπληκτικά πλάνα από την πρωτεύουσα της Τενερίφης, Σάντα Κρουζ, που έχει μεταμορφωθεί σε... Αθήνα, εν μέσω επεισοδίων και συγκρούσεων αστυνομίας - διαδηλωτών

Η τελευταία ταινία της σειράς «Jason Bourne» με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον μπορεί να διαδραματίζεται στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τα γυρίσματά της έγιναν 3.832 χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα, στην Τενερίφη! 

Η πόλη είχε μεταμορφωθεί σε Αθήνα την περίοδο της κρίσης και στις καταιγιστικές σκηνές δράσης που βλέπουμε στο τρέιλερ, ο πρωταγωνιστής, Ματ Ντέιμον, εμφανίζεται να είναι παρών σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά την πορεία διαδηλωτών εναντίον της οικονομικής κρίσης. 

Το τρέιλερ αποκαλύπτει πως ο ρόλος της Ελλάδας στην πλοκή περιλαμβάνει σκηνές δράσης και σκηνές κομβικής σημασίας για το story του έργου. Δείχνει τον Μπορν να καταδιώκει και να καταδιώκεται, ενώ βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, και να χρησιμοποιεί μέχρι και μολότοφ.

Όλοι γνωρίζουμε βέβαια πώς ο Ματ Ντέιμον και το συνεργείο της ταινίας δεν ήρθαν ποτέ στην Αθήνα, αλλά επέλεξαν την Σάντα Κρουζ, που... μεταμορφώθηκε σε Αθήνα. Εάν, μάλιστα, κρίνει κανείς από το τρέιλερ, οι διαφορές ανάμεσα στην ελληνική πρωτεύουσα και σε αυτήν της Τενερίφης περιορίζονται σε λεπτομέρειες, που ελάχιστοι ίσως καταφέρουν να προσέξουν.

Εν μέσω μιας διαδήλωσης από αυτές που θυμίζουν το πολύ κοντινό παρελθόν, με το Σύνταγμα και χώρο πέριξ της Βουλής να φλέγεται, ο Ματ Ντέιμον μπερδεύεται με τους διαδηλωτές και πρωταγωνιστεί σε μια σκηνή δράσης, για την οποία ο σκηνοθέτης Πολ Γκρίνγκρας δήλωσε πολύ περήφανος.

«Είναι μια από αυτές τις σκηνές δράσης που μπορείς να δεις μόνο σε μια ταινία του Μπορν. Παντρεύει τη δράση με ένα πραγματικά έντονο, συναισθηματικά ειλικρινές νέο κεφάλαιο στην ιστορία του» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη φορά ο Ματ Ντέιμον συμμετέχει και στο σενάριο της ταινίας (μαζί με τον Πολ Γκρίνγκρας και τον Κρίστοφερ Ράους), ενώ μαζί του παίζουν ακόμη οι Τζόαν Αλεν, Τόμι Λι Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ, Ριζ Αχμέντ, Τζούλια Στάιλς και Αλίσια Βικάντερ.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιουλίου:




Πηγή : protothema.gr


Βαριές κατηγορίες κατά Πιτσιόρλα από Σκουρλέτη



Νέες διαστάσεις πήρε αργά το βράδυ της Πέμπτης, η υπόγεια διαμάχη που εκτυλίσσεται εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του διευθύνοντος συμβούλου τα ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα.

Μάλιστα η ένταση κορυφώθηκε, καθώς έπειτα από την επίθεση του Πάνου Σκουρλέτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υπήρξε έντονη φημολογία περί παραιτήσεως του κ. Πιτσιόρλα, κίνηση η οποία θα τίναζε στον αέρα την κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, την ώρα που σύμφωνα με όσα εκτιμά η κυβέρνηση «σχεδόν έχει κλείσει»

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι τυχαίο το σαφές μήνυμα στήριξης της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, το οποίο συνοδεύτηκε από  ηχηρό «άδειασμα» στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την «έκρηξη» Σκουρλέτη κατά του κ. Πιτσιόρλα και του ΤΑΙΠΕΔ, ότι δρα εκτός κυβερνητικής γραμμής, η κυρία Γεροβασίλη ήταν σαφής:

«Το ΤΑΙΠΕΔ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του» είπε για να προσθέσει, καλύπτοντας απολύτως τον κ. Πιτσιόρλα: «Τα στελέχη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης είχε απευθύνει βαρύτατες κατηγορίες κατά ΤΑΙΠΕΔ και του διευθύνοντος συμβούλου του κ. Πιτσιόρλα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε αυτό από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κ. Πιτσιόρλα, οποίος κατά την γνώμη μου κινείται σε ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης» είπε με έμφαση μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σκουρλέτης όμως έριξε λάδι στη φωτιά, υπαινισσόμενος μέχρι και χρηματισμό δημοσιογράφων από το Ταμείο. Στη συνέντευξη, σχολίασε ότι η κυβέρνηση «έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν, την τρόικα εσωτερικού», αποσαφηνίζοντας ότι δεν αναφέρεται «μόνο στους γνωστούς, στη ΝΔ και σε όσους την υποστηρίζουν» αλλά και σε «εξωθεσμικούς παράγοντες που υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση».

Δηλαδή; Κατηγόρησε συγκεκριμένα τον κ. Πιτσιόρλα ότι κινείται σε ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης. «Δεν μπορεί δηλαδή όταν εμείς συζητάμε για το νέο Ταμείο Αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από τη μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως» τόνισε.

Οταν ο κ. Χατζηνικολάου επισήμανε στον υπουργό ότι το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται είναι επιλογή της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Πρωθυπουργού, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «γίνονται και λάθη στις επιλογές αν εννοείτε αυτό» και διατήρησε το καταγγελτικό του ύφος κάνοντας για λόγο διαρροές από το ταμείο σε μέσα ενημέρωσης.

Βάσισε τον υπαινιγμό του στα «ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών σε όλες τις εφημερίδες», εξηγώντας ότι «έχουμε εμπειρία να ξέρουμε ότι καμιά φορά τροφοδοτούνται τα διάφορα δημοσιεύματα». Υστερα κλιμάκωσε την κριτική του λέγοντας ότι «το ΤΑΙΠΕΔ επειδή ακριβώς διαχειρίζεται και χρήματα, αυτές πάντοτε οι διαρροές έχουν ανάγκη και από οικονομική βοήθεια».

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ότι πιθανότατα θα θέσει αυτό το ζήτημα την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Απριλίου, αν γίνει Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Ο κ. Σκουρλέτης είναι το δεύτερο κυβερνητικό στέλεχος που δημοσίως διαφωνεί με τις επιλογές του Ταμείου. Πρόσφατα και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε επιτεθεί ευθέως κατά του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνοντας ότι διαφωνεί με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί. «Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον -το τονίζω αυτό- και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των εννέα ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανώς να νοσταλγεί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.


Πηγή : protagon.gr


Αυτός ήταν ο Prince!



Μια σύντομη αναφορά στην θαυμαστή καριέρα του πιο σπουδαίου Αμερικάνου μουσικού της δεκαετίας του '80 που δεν ξέφτισε ποτέ

Είναι σαν κάποιος να κάνει (κακή) φάρσα. Είναι λες και ξαφνικά κάποιος να έβαλε σκοπό να εξαφανίσει όλα τα είδωλα των παιδικών σου χρόνων για να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις άγαρμπα ότι είμαστε άπαντες θνητοί με κοινή μοίρα: το θάνατο. Ακόμα και αυτοί που κάποτε αποκαλούσες «θεούς» και πίστευες ότι θα ζήσουν για πάντα.  

Ο Prince ήταν ο πιο μεγάλος ποπ σταρ της δεκαετίας του ’80, ένας από τους πιο σημαντικούς Αμερικάνους μουσικούς των τελευταίων 40 χρόνων και μια ιδιοφυΐα -που, όπως όλες οι ιδιοφυΐες, δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ιδιαιτερότητά του και έχανε το μέτρο. Ένα χαρισματικό άτομο που έγραφε μουσική και στίχους, τραγουδούσε, έπαιζε όλα τα όργανα μόνος του, μάζευε γύρω του ταλαντούχους ανθρώπους που τον πλαισίωναν σε μια «μωβ αυλή» στα στούντιο της Paisley Park και δημιούργησε έναν ήχο που σημάδεψε τα ’80s με σπουδαίους δίσκους, συναυλίες-εμπειρίες και μέτριες ταινίες -που όμως σώζονταν από τη μουσική του.



Ο ήχος της Μινεάπολης δεν θα είχε υπάρξει χωρίς τον ίδιο και την «αυλή» του, και το μπαράζ των τεράστιων επιτυχιών που από το 1979 μέχρι και το 1995 εμφανίζονταν ασταμάτητα στους πίνακες επιτυχιών έφτιαξαν ξεχωριστό μουσικό είδος. Τι να πρωτοθυμηθείς από τις πρώιμες επιτυχίες του, το πρωτόγονο και σέξι I Wanna be Your Lover, το 1999/Little Red Corvette το διπλό single που ήταν η πρώτη επιτυχία του και εκτός Αμερικής, τις σαρωτικές επιτυχίες του Purple Rain που έγινε ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών (το soundtrack της ομώνυμης ταινίας που τον έκανε superstar). Το When Doves Cry, ένα από τα πιο ωραία ποπ τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. 

Η περίοδος μετά το Purple Rain ήταν η καλύτερη εποχή του δημιουργικά, και για είκοσι χρόνια δεν έπαψε ποτέ να βγάζει καλή μουσική, παρόλο που από ένα σημείο και έπειτα έμοιαζε να έχει αποτρελαθεί εντελώς. Κάποια στιγμή άλλαξε και το όνομά του και το αντικατέστησε με το σύμβολο της αγάπης και πριν από καναδυο χρόνια εξαφάνισε από το YouTube -και κάθε ιντερνετική πλατφόρμα- τα βίντεό του λες και προσπαθούσε να σβήσει κάθε ίχνος της ιστορίας του.    

Γεννήθηκε στη Μινεάπολη και άρχισε να γράφει τα δικά του κομμάτια όταν ήταν 7 χρονών. Στα 19 είχε φτιάξει με τον ξάδερφό του τους 94 East και ηχογραφούσαν μαζί τραγούδια. Το πρώτο άλμπουμ του ήταν το For You το 1978, ενώ το επόμενο άλμπουμ του που είχε τίτλο το όνομά του έγινε πλατινένιο βγάζοντας δυο μεγάλες επιτυχίες: Why You Wanna Treat Me So Bad?" και "I Wanna Be Your Lover". Με τα τρία επόμενα άλμπουμ του καθιέρωσε τον ήχο που έγινε στην πορεία χαρακτηριστικός και αναγνωρίσιμος, με ανδρόγυνα φωνητικά, φαλτσέτα, σόλα στην κιθάρα και στίχους με σεξουαλικά υπονοούμενα, σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό φανκ, ροκ και χορευτικής μουσικής που έφτασε στο απόγειο στο Purple Rain. To 1984 ονόμασε το συγκρότημά του The Revolution και μέσα σε μερικούς μήνες έγραψε τραγούδια και έκανε παραγωγή σε ένα σωρό ονόματα (με το όνομά του ή ψευδώνυμο) που σάρωναν τα τσαρτ.  Από την Sheena Easton, την Chaka Chan, την Sheila E, μέχρι τις Bangles η παρέλαση των χιτ στο «χαρέμι» που είχε πάντα γύρω του δεν είχε τελειωμό. Έγραψε ακόμα και την πιο μεγάλη επιτυχία της Shinead O’ Connor, το Nothing Compares 2U για έναν ξεχασμένο δίσκο των Family (ίσως την μόνη αποτυχημένη δουλειά του εκείνης της περιόδου).  

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Με το Around the World in a Day συνέχισε να σαρώνει με πιο ψυχεδελικούς ήχους, ενώ στο Parade (το σάουντρακ για μια κακή ταινία του, το Under the Cherry Moon) ανάμεσα στα άλλα έγραψε και ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια του, το Kiss. To αποκορύφωμά του δημιουργικά ήταν ένας διπλός δίσκος που ήταν γεμάτος πολιτικές αναφορές και κοινωνικά μηνύματα δίπλα σε έντονα σεξουαλικά τραγούδια, ένα αριστουργηματικό άλμπουμ που σημάδεψε το δεύτερο μισό των ’80s, το Sign O the Times. Το ομώνυμο κομμάτι και το The Cross συμπλήρωναν ερωτικούς ύμνους όπως το If I was Your Girlfriend και το I Could Never Take The Place of Your Man. Ακολούθησε το Lovesexy με το Alphabet Street και μετά το σάουντρακ του Batman με το οποίο αποχαιρέτησε ένδοξα μια χρυσή δεκαετία.

Από κει και πέρα έβγαλε αρκετές δουλειές με εξαιρετικές στιγμές και επίσης απίθανα singles αλλά τα ’90s δεν συγκρίνονται με την προηγούμενη δεκαετία σε κανένα επίπεδο. Με τους New Power Generation έχασε το μέτρο εντελώς, άρχισε να υπογράφει με ένα σύμβολο που δεν μπορούσε να προφέρει κανείς και ξεκίνησε να κυκλοφορεί απανωτά άλμπουμ για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε με την Warner Bros και να αποδεσμευτεί από την εταιρία. Από το 1994 μέχρι το 1996 κυκλοφόρησε πέντε δίσκους και το 1998 υπόγραψε στην Arista. Από το 2000 ξαναέγινε Prince, πετώντας το ακατανόμαστο σύμβολο. Από το 2000 μέχρι πέρσι κυκλοφόρησε 15 ακόμη δίσκους που απλά επιβεβαίωναν την ιδιοφυΐα του, αλλά με ελάχιστη (ή καθόλου) εμπορική επιτυχία.

Ανδρόγυνο, αμφιλεγόμενη φιγούρα, ένας γίγαντας 1,60 που στη σκηνή αποκτούσε τεράστιες διαστάσεις, με φήμες ότι μερικές από τις πιο ωραίες γυναίκες του σινεμά και της μουσικής είχαν υποκύψει στη γοητεία του (Kim Basinger, Madonna, Vanity, Sheila E., Carmen Electra, Susanna Hoffs, Anna Fantastic, Sherilyn Fenn, Susan Moonsie των Vanity 6, Apollonia 6), φανατικά χορτοφάγος, μάρτυρας του Ιεχωβά, με μια ακατανόητη εμμονή να μην υπάρχει η μουσική του ιντερνετικά και μια αδυναμία στις συντομογραφίες στους τίτλους και στα νούμερα.  

Παρόλο που οι δίσκοι του μετά τις αρχές των ’90s δεν ξαναπέρασαν σε τόσο μεγάλο κοινό δεν έμεινε ποτέ στην αφάνεια, ήταν πάντα πρωτοκλασάτο όνομα και όλοι ανυπομονούσαν για τις ζωντανές εμφανίσεις του, ο μύθος που έχτισε δεν ξέφτισε παρόλα τα καπρίτσια και τις τρέλες του, και ακόμα και όταν έφτανε στα όρια του γελοίου, παράβλεπες κάθε υπερβολή του. Για κάποιον μυστηριώδη λόγο ο Prince δεν έχασε ποτέ το star quality του, δεν έχασε ποτέ το σεβασμό των οπαδών του και έγινε το σημείο αναφοράς για δυο γενιές μουσικών, επηρεάζοντας όσο λίγοι τα νέα πράγματα. Αυτό ήταν και το πιο μεγάλο κατόρθωμά του. Ούτε οι 100 εκατομμύρια δίσκοι που έχει πουλήσει, ούτε όλα τα είδη βραβείων της μουσικής βιομηχανίας που έχει κερδίσει, ούτε οι αμέτρητες –κυριολεκτικά- επιτυχίες του. Σήμερα που έπεσε σαν κεραυνός η είδηση του θανάτου του, όσοι τον έζησαν την εποχή της δόξας του θα τον θυμούνται ως την πιο σημαντική μορφή της μουσικής που έβγαλε η Αμερική τις προηγούμενες δεκαετίες. Ξεχνώντας και τρέλες και καπρίτσια.  

Ήταν πραγματικά σπουδαίος.

Πηγή: lifo.gr


Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας 1.650.000 Έλληνες



Κάτω από το όριο ακραίας φτώχειας ζούσαν περίπου 1.650.000 Έλληνες το 2015, εκ των οποίων 647.000 προέρχονταν από οικογένειες με άνεργο «αρχηγό» και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν, χωρίς να δανειστούν, τα αναγκαία προς το ζην.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας της Ομάδας Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία, το ποσοστό ακραίας φτώχειας το 2015 στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 15,2%, ενώ το 2009 πριν η οικονομική κρίση δείξει τα σημάδια της, ήταν στο 2,2%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ποσοστό ακραίας φτώχειας διπλασιάστηκε την περίοδο 2011-2015.

Πιο ευάλωτες είναι οι οικογένειες με άνεργο «αρχηγό», αλλά και οι οικογένειες με παιδιά, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα βασικά αγαθά που απαιτούνται για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ από αυξημένο κίνδυνο ακραίας φτώχειας χαρακτηρίζονται και οικογένειες που ζουν σε πόλεις, αλλά και τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ενοικιαζόμενη κατοικία.
Ανεπηρέαστα από την οικονομική κρίση είναι τα νοικοκυριά με δύο εργαζόμενους, οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, τραπεζών, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ όσον αφορά στους ηλικιωμένους η κατάσταση είναι καλύτερη αν συγκριθεί με αυτή ανέργων οικογενειών με παιδιά.

Σύμφωνα με την ομάδα που έκανε την έρευνα, η αύξηση της φτώχειας οφείλεται στη μεγάλη άνοδο της ανεργίας, σε συνδυασμό με τα κενά του συστήματος κοινωνικής προστασίας.



Πηγή: cnn.gr





Ούτε μπαμπάκι δεν θα μείνει στα νοσοκομεία!



Εχθές το πρωί η κυβέρνηση πανηγύριζε για πλεόνασμα και το μεσημέρι ζητούσε τα αποθεματικά των νοσοκομείων και αυτό σε βάρος της υγείας και της περίθαλψης των ελλήνων πολιτών,

Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση αποφάσισε να μαζέψει τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων και τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει άλλες ανάγκες του κράτους γιατί πολύ απλά δεν έχει να πληρώσει.

Με έγγραφο, που διέρρευσε δίνεται εντολή μεταφοράς των χρημάτων εντός της ημέρας στην ΤτΕ, κίνηση στηριζόμενη σε απόφαση και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. Από την εντολή, όπως σημειώνει το έγγραφο, εξαιρούνται μόνο τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου 15ημέρου.



Τα χρήματα των νοσοκομείων που ζητάει η κυβέρνηση είναι απαραίτητα για την λειτουργία των νοσοκομείων και διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως μισθοί του επικουρικού προσωπικού και το κυριότερο για αγορά υλικών και φαρμάκων.