Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Κατηγορούμενη τρομοκράτη του «Επαναστατικού Αγώνα» ψάχνει η αστυνομία


Κατηγορούμενη για τον «Επαναστατικό Αγώνα», η οποία είχε προφυλακιστεί με τη Πώλα Ρούπα ως συνεργός της, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, αναζητεί τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία μαζί με την Αντιτρομοκρατική.

Η κατηγορούμενη είχε αποφυλακιστεί πέρυσι τον Ιούλιο λόγω παρέλευσης του 18μηνου, αφού δεν είχε προβλεφθεί να γίνει η δίκη της σύντομα.

Από χθες επικρατεί ανησυχία στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική διότι τις ημέρες αυτές έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσής της και δεν φαίνεται να παρουσιαστεί.


Συντάξεις: Εκκρεμούν πάνω από 200.000 αιτήσεις για εφάπαξ, κύριες και επικουρικές συντάξεις


Για «χειραγωγημένα» στοιχεία από τον ΕΦΚΑ μιλούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Mε μελανά χρώματα περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ταμεία, το παρόν και το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης υιοθετώντας την εκτίμηση ότι η μέση σύνταξη το 2070 θα διαμορφωθεί περίπου στο μισό της σημερινής.

Μιλώντας στο 34ο Συνέδριο της ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΠΟΠοπκ κ. Αντώνης Κουρούκλης προέβλεψε ότι η επαγγελματική ασφάλιση θα παραδοθεί πλέον και τυπικά σε ιδιωτικά εταιρικά σχήματα, ενώ ότι μείνει από το ΕΤΕΑΕΠ δυνητικά θα ενσωματωθεί στον ΕΦΚΑ.

«Χειραγωγημένα» και 'θολά” χαρακτηρίζουν οι συνδικαλιστές τα στατιστικά στοιχεία του ΕΦΚΑ για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις . Κάνουν λόγο για περίπου 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη , 87504 για επικουρική και 20614 για εφάπαξ. . Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους τονίζοντας ότι, οι αριθμοί των καθυστερούμενων συντάξεων τόσο στην επικουρική όσο και στο εφάπαξ είναι «πλασματικοί», αφού εκτός των άλλων δεκάδες χιλιάδες αιτήματα δεν εμφανίζονται επειδή εκκρεμεί η έκδοση της κύριας σύνταξης. Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται το Γενικό Λογιστήριο του κράτους καθώς ο αριθμός των υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά τα 2/3. Ο μέσος χρόνος διεκπεραίωσης μια σύνταξης δημοσίου υπαλλήλου είναι άγνωστος, ενώ αναφέρεται ότι μια απλή μεταβίβαση σύνταξης (θανάτου) απονέμεται τουλάχιστον ένα χρόνο μετά.

Οι συνδικαλιστές κατηγόρησαν τη σημερινή κυβέρνηση για “ μυθεύματα περί πλεονασμάτων” και για τη μνημονιακή δέσμευση που οδηγεί σε ατομικά μερίδια ,με την εθνική σύνταξη να παίζει το ρόλο του «φερετζέ».

Εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους με την πρόταση διαΝΕΟσις ( ΣΕΒ) για κατάργηση των εισφορών των εργαζόμενων (6,67% επί του μικτού μισθού)» και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αρχικά από 13,33% σε 12%.

Ωστόσο επικρίνουν και το σχέδιο της ΝΔ για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, δηλαδή από το 20% που είναι σήμερα η κύρια σύνταξη, να μειωθεί στο 15%, αναλογικά για εργοδότες και εργαζόμενους. Αυτή η πρωτοβουλία θα μειώσει το μη μισθολογικό κόστος των ελληνικών επιχειρήσεων που είναι ιδιαίτερα υψηλό και θα αυξηθεί το πραγματικό εισόδημα όλων των εργαζομένων με δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη και μακροχρόνια φροντίδα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ανέφεραν ότι η κριτική επιχορήγηση θα βαίνει συνεχώς μειούμενη ενώ από το 2026 και μετά η κρατική χρηματοδότηση θα κατευθύνεται αποκλειστικά στην κάλυψη της εθνικής σύνταξης.

Η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, μετά την κορύφωσή της το 2016 (17,3%), προβλέπεται να αποκλιμακωθεί ραγδαία και να διαμορφωθεί σε 10,6% του ΑΕΠ το 2070, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Δηλαδή, η μέση σύνταξη θα διαμορφωθεί περίπου στο μισό της σημερινής.

Στην πραγματικότητα τονίζεται στην εισήγηση ,η μοναδική συνταξιοδοτική παροχή ουσιαστικά θα ταυτίζεται με την εθνική σύνταξη αφού η νέα «αρχιτεκτονική» του συστήματος δηλαδή ο κεφαλαιοποιητικός του χαρακτήρας και ο δραστικός περιορισμός της εγγύησης των παροχών από το κράτος θα κυριαρχούν. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι καταργήθηκε το επιπλέον ποσό ύψους 1200 ευρώ που ελάμβαναν οι μηχανικοί του ΤΣΜΕΔΕ ενώ η προσαύξηση που ελάμβαναν οι γιατροί του ΤΣΑΥ καταργείται στο τέλος του 2019.


Πηγή : protothema.gr


Στα καλύτερα πανεπιστήμια έξι ελληνικά ΑΕΙ



Θετικό πρόσημο έχει για τα ελληνικά πανεπιστήμια η δημοσίευση του διεθνούς πίνακα κατάταξης «Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities». Μεταξύ 835 ΑΕΙ περιλαμβάνονται έξι ελληνικά πανεπιστήμια, εκ των οποίων δύο βελτίωσαν τη θέση τους, τρία παρέμειναν στα ίδια, και ένα υποχώρησε.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην κατάταξη του 2019 ανέβηκε στην 213η θέση από την 228η το 2018, και το ΑΠΘ από την 356η θέση βρέθηκε στην 363η θέση, παραμένοντας στην ίδια ομάδα ΑΕΙ. Λίγο βελτιώθηκε το Παν. Ιωαννίνων (από την ομάδα 501-600 πέρασε στην ομάδα 501-550), ενώ το Παν. Κρήτης και το ΕΜΠ παρέμειναν στην ίδια ομάδα (501-550 και 551-600 αντίστοιχα). Μόνο το Παν. Πατρών υποχώρησε από την ομάδα 651-700 στην ομάδα πανεπιστημίων 701-750.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παν. Αθηνών, η επιλογή των 835 πανεπιστημίων έγινε ύστερα από προαξιολόγηση 4.000 ΑΕΙ. Η τελική ένταξη στον πίνακα κατάταξης βασίστηκε στις πληροφορίες που προέρχονται από τους βασικούς δείκτες επιστήμης (Essential Science Indicators ESI). Η αξιολόγηση «Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities» στηρίζεται αποκλειστικά στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε ΑΕΙ, στην απήχηση που επιτυγχάνουν οι δημοσιευμένες εργασίες των μελών ΔΕΠ και ερευνητών του, καθώς και στην τελική ιδιαίτερη διάκριση και αναγνώριση που λαμβάνουν ως δημοσιεύσεις με υψηλή απήχηση. Η κατάταξη με βάση αυτές τις προδιαγραφές είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι δεν επηρεάζεται από τους πόρους που διατίθενται σε ερευνητικούς σκοπούς, από τις υποδομές εκπαίδευσης και τα μεμονωμένα επιτεύγματα μελών ΔΕΠ, αλλά από τη διαχρονική και υψηλού επιπέδου και συνέπειας επιστημονική έρευνα που πραγματοποιείται στα πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάταξη αυτή αξιολογεί την απόδοση επιστημονικών εργασιών με τους ακολουθούμενους δείκτες να έχουν σχεδιαστεί για να συγκρίνουν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε κάθε πανεπιστήμιο. Μελετώντας τις μακροπρόθεσμες επιδόσεις και τις βραχυπρόθεσμες ερευνητικές προσπάθειες, προσβλέπει στην παροχή μιας πιο αντικειμενικής αξιολόγησης, που θα μπορεί να συγκρίνει τις διαφορετικές ερευνητικές επιδόσεις των πανεπιστημίων παγκοσμίως.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


«Λεηλασία» στη μεσαία τάξη: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τα εισοδήματα την τελευταία τετραετία


Η λεγόμενη «μεσαία τάξη» η οποία φιγούραρε στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στα εισοδήματά της. Η κυβέρνηση την έβγαλε στο «απόσπασμα» και την λύγισε με τις συνεχόμενες φορο-καταιγίδες και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

«Οι Έλληνες της μεσαίας τάξης κουράστηκαν με τον Τσίπρα», ανέφερε πρόσφατα άρθρο των Financial Times. Η εφημερίδα με γλαφυρό τρόο σημείωσε ότι οι Έλληνες της μεσαίας τάξης «έχουν πληγεί σκληρά από τις απότομες αυξήσεις φόρων» με αποτέλεσμα να μην πείθονται από τη μικρή οικονομική ανάκαμψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι λύγισαν υπό το βάρος των φορολογικών μέτρων, από τους μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς και από την δέσμευση της ακίνητης περιουσίας τους.

Η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια τα μεσαία στρώματα της χώρας σε μια οικονομική εξαθλίωση. Η υπερφορολόγηση, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές τους εγκλώβισαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να «σηκώσουν» κεφάλι.

Μιλούν τα νούμερα
Τους αριθμούς της κρίσης και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης παρουσίασε ο αναλυτής Γιώργος Στρατόπουλος.

Τα στοιχεία, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, δείχνουν:

Με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα το 2008 ήταν δεύτερη στους 15 της ΕΕ
Το 2008 ο μέσος μισθός ήταν 25% μεγαλύτερος από τη μέση σύνταξη. Το 2017 είναι σχεδόν ίσος με τη μέση σύνταξη
Τα εισοδήματα από εργασία στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 40% την περίοδο της κρίσης 2008-2017
Το μέσο ετήσιο εισόδημα από μισθούς μειώθηκε την περίοδο αυτή κατά 31% και από 15.209 έφθασε στα 10.475 ευρώ
Το μέσο εισόδημα από συντάξεις μειώθηκε κατά 17%, από 12.128 στα 10.068 ευρώ
Κατά 32% μειώθηκε το μέσο εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων από 13.929 σε 9.540 ευρώ
Το σύνολο των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων από 98,1 δισ. ευρώ συρρικνώθηκε κατά 25% φθάνοντας τα 73,6 δισ. ευρώ
Τα εισοδήματα από ακίνητα από 8,6 δισ. ευρώ προσγειώθηκαν στα 6,2 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 28%
Κατά 36% μειώθηκαν τα εισοδήματα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, από 28,5 δισ. ευρώ σε 18,3 δισ. ευρώ, ενώ κατά 23% είναι οι απώλειες των εισοδημάτων για τους μισθωτούς της γενικής κυβέρνησης
Κατακόρυφη πτώση 68% κατέγραψαν τα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα και ατομικές επιχειρήσεις. Από 10,8 δισ. ευρώ που ανέρχονταν το 2008 κατέρρευσαν στα 3,4 δισ. ευρώ το 2017
Τα εισοδήματα από συντάξεις μειώθηκαν κατά 7% καθώς από 26,7 δισ. ευρώ έφθασαν στα 24,7 δισ. ευρώ
Κατά 54% μειώθηκε ο αριθμός των αυτοαπασχολουμένων. Από 773.000 που ήταν το 2008 το 2017 ήταν 354.000
Περισσότεροι από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες έκλεισαν τα βιβλία τους την περίοδο 2009 – 2017
Τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων είναι μιάμιση φορά περισσότερα από τα εισοδήματα των φορολογουμένων του ιδιωτικού τομέα
Περισσότερα από τα μισά έσοδα των φορολογουμένων καταβάλλονται από το κράτος για μισθούς και συντάξεις.
Τουλάχιστον το 56% των νοικοκυριών δικαιούνται επιδόματα βάσει εισοδηματικών κριτηρίων
Τα 2 από 3 ευρώ που δαπανά ο εργοδότης για την αμοιβή του εργαζομένου κατευθύνεται στα δημόσια ταμεία και 1 στα 3 μόνο καταλήγει στην τσέπη του εργαζομένου
Σε σύγκριση με το 2008 τα χαμηλά εισοδήματα επιβαρύνθηκαν λίγο, τα υψηλά αρκετά και στα μεσαία εισοδήματα η φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση διπλασιάστηκε
Ο μεγάλος χαμένος
Η μεσαία τάξη, η οποία πριν από τις εκλογές του 2015 πίστεψε τον Αλέξη Τσίπρα όταν υποσχόταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φοροελαφρύνσεις, ήρθε έπειτα από τέσσερα χρόνια να τιμωρήσει την κυβέρνησή του για την αθέτηση των υποσχέσεών της και τα ασήκωτα βάρη που σήκωσε στις πλάτες της στο διάστημα αυτό.

Η μεσαία τάξη ήταν ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας τετραετίας. Όταν η κυβέρνηση μοίραζε επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα, η μεσαία τάξη όχι μόνο έμεινε εκτός κάθε παροχής αλλά δεν είδε να λαμβάνεται ούτε ένα μέτρο για την επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων και δανειοληπτών.


Πηγή : in.gr


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε δεκάδες κλοπές οχημάτων σε Αττική και Αχαΐα


Συνελήφθησαν χθες 20/6/2019, στην Αχαΐα, στην Αττική και στην Βέροια Ημαθίας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 13 άνδρες, ηλικίας από 25 έως 48 ετών ετών, καθώς και μια 30χρονη.

Η σύλληψή των δραστών πραγματοποιήθηκε έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε Πατρών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφία διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Με τις ίδιες κατά περίπτωση κατηγορίες βαρύνονται ακόμη εννέα άτομα συνεργοί των δραστών τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πρόεκυψε ότι οι δράστες, από το έτος 2011 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό 48χρονο ημεδαπό που έχει συλληφθεί.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχθηκε στο πεδίο της συστηματικής διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και πιο συγκεκριμένα κλοπών αυτοκινήτων.





Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξιχνιάσθηκαν συνολικά (110) κλοπές αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν σε περιοχές κυρίως της Αχαΐας και της Αττικής, ενώ εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (70) κλεμμένα οχήματα, τα οποία θα επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στους κατόχους τους.

Ως προς την μεθοδολογία της δράσης, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφού διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων κυρίως μικρού κυβισμού , με καλή μεταπωλητική αξία, στην συνέχεια παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά τους και τα διέθεσαν προς πώληση (είτε αυτούσια είτε τμηματικά ως εξαρτήματα) σε άλλους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εγκληματική οργάνωση, είχε αναπτύξει «Δίκτυο Πελατών», φθάνοντας στο σημείο να διαπράττει κλοπές κατά παραγγελία, δηλαδή αφαιρούσαν συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων, κυρίως για να αντικαταστήσουν άλλα ιδίου τύπου που είχαν υποστεί βλάβες ή φθορές.

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις αναζητούσαν οχήματα που είχαν υποστεί βλάβες λόγω τροχαίου ατυχήματος, μέσω ιστοσελίδων αλλά και με φυσική παρουσία σε συνεργεία αυτοκινήτων, ακόμη και στο εξωτερικό, τα οποία αγόραζαν και στην συνέχεια τα εισήγαγαν στην Χώρα ,όπου τα ταξινομούσαν.

Έπειτα, είτε τοποθετούσαν ανταλλακτικά από τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε αυτά που είχαν βλάβη ,είτε πλαστογραφούσαν στους αριθμούς πλαισίου των κλεμμένων αυτοκινήτων, τους αριθμούς πλαισίου που είχαν τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα και τα παρουσίαζαν ως «νόμιμα».

Για να καλύπτουν οι δράστες τα ίχνη τους, σε περίπτωση αποσυναρμολόγησης οχημάτων, εξαφάνιζαν τα μέρη τα οποία περίσσευαν και μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των κλεμμένων αυτοκινήτων, τα οποία κατέστρεφαν σε διαλυτήρια μετάλλων.

Επίσης για να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, οι δράστες, αφού αφαιρούσαν τα οχήματα, τα εγκατέλειπαν για μικρό χρονικό διάστημα σε γειτονικές περιοχές και όταν εξασφάλιζαν ότι δεν είχαν αναζητηθεί μέσω συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS),τα μετέφεραν σε ελεγχόμενους χώρους και κυρίως σε τέσσερα συνεργεία αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί παρουσία δικαστικού λειτουργού, παρουσία δικαστικού λειτουργού σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων, βρήκαν και κατάσχεσαν:



(500) γραμμάρια κάνναβης και αναβολικά δισκία,
ένα πιστόλι,
(15) φυσίγγια πυροβόλου όπλου διάφορων διαμετρημάτων,
πλήθος παραποιημένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων καθώς επίσης διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για αυτό το σκοπό


Πολιτικοί στα αζήτητα όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ! Κουίκ : ο Αλέξης Τσίπρας είναι το "χρυσό χαρτί" αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα



Τελειωμένοι πολιτικά εκεί που έφτυναν τώρα γλύφουν νομίζοντας ότι θα επιβιώσουν.

Πριν λίγες ημέρες γεμάτος αγωνία ο Τέρνες Κουίκ φώναζε " είμαστε και εμείς εδώ", φοβούμενος ότι ο πολιτικά τελειωμένος δεν θα έχει πολιτικό μέλλον αύριο, λες και θα έχει μέλλον βάζοντας υποψήφιος με τον τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει ένα από τα νούμερα. «Το καθήκον μου δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, που τον θεωρώ πραγματικά τον αναγκαίο για την Ελλάδα πρωθυπουργό, με έκανε να μεταβάλω την όποια άποψή μου» υπογράμμισε,ο Τέρενς Κουίκ, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέλθει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Στήριξα σε δύσκολες στιγμές το να μην γκρεμιστεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Επίσης, είμαι από εκείνους που είχα με σαφήνεια δηλώσει ότι δεν μπορεί να γκρεμιστεί η κυβέρνηση Τσίπρα για να ανοίξουμε τον διάδρομο για να γυρίσουν πίσω και εκείνοι που ισοπέδωσαν οικονομικά την Ελλάδα, εκείνοι οι οποίοι μας οδήγησαν στα μνημόνια από τα οποία εμείς τουλάχιστον καταφέραμε μετά από εκείνο το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 όχι απλά να βγούμε, αλλά και να πάρουμε την ανηφόρα. Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το "χρυσό χαρτί" αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα και ο άνθρωπος ο οποίος μέσα σε όλα έχει κερδίσει και την αξιοπιστία των εταίρων μας σε όλα τα επίπεδα, αλλά έχει ανεβάσει και πολύ υψηλά και την αξιοπιστία της Ελλάδας μετά από αυτά τα οποία έχει κάνει σαν πρωθυπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αλλά δεν θα παραγνωρίσω και την προσφορά του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας που άνοιξαν οι τριμερείς, οι τετραμερείς, οι συνεργασίες μας μέσω Κύπρου μαζί με Αίγυπτο, μαζί με Ισραήλ. Νομίζω ότι, όπως ομολογούν και οι εταίροι μας είναι οι καλύτερες ποτέ σχέσεις που είχε η Ελλάδα δεκαετίες τώρα και με ΗΠΑ και με τη Ρωσία, γιατί είμαστε ανοιχτό βιβλίο. Η εξωτερική μας πολιτική είναι ένα ανοιχτό βιβλίο ώστε έντιμα να ξέρουν όλοι τι κάνουμε με όλους. Δεν κάνουμε τίποτα κάτω από το τραπέζι (...)».

Δεν συνεχίζουμε άλλο τον αφήνουμε στην κρίση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο δεν ανήκει.



Ι. Αγγελής: Δεν θα πάω φυλακή για την υπόθεση Novartis



«Δεν θα πάω φυλακή για την υπόθεση Novartis» δηλώνει o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής σε μία ακόμη αναφορά που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να καταθέσει για τις καταγγελίες του μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η νέα αναφορά Αγγελή:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΑΣΟΥΛΑ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ -ΑΙΤΗΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ
Ιωάννη ΑΓΓΕΛΗ, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Αξιότιμε κε Εισαγγελέα, 

Με την με αριθμό ΕΠ-ΕΣ: 878/11-6-2019 κλήση κατ΄ άρθρο 213 κπδ καλούμαι σήμερα Παρασκευή 21-6-2019,  προκειμένου να εξεταστώ ως μάρτυρας σε υπόθεση σχετικά με τις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου,  για τις οποίες διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με το άρθρο 35 κπδ. Την ποινική προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η κα Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, με βάση τις από  7-1-2019 και 21-2-2019  αναφορές μου, τις οποίες όμως είχε «ξεχάσει» στο συρτάρι της μέχρι και την Κυριακή 9-6-2019, οπότε έλαβε χώρα δημοσίευση αυτών (εν μέρει) σε εφημερίδα, με αποτέλεσμα «να βρεθεί αυτή εκτεθειμένη». Στη συνέχεια δε «θυμήθηκε» την ύπαρξη των εν λόγω αναφορών  και ανέθεσε σε Εσάς την διενέργεια ποινικής έρευνας με βάση το άρθρο 35 Π.Κ. και όχι το άρθρο 29 παρ. 4 κπδ, ως έδει, αφού η κύρια πράξη την οποία κατήγγειλα συνίστατο στο ότι, οι τρεις Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς είχαν προειλημμένη απόφαση να ασκήσουν (διά της προϊσταμένης των)  γύρω στις είκοσι (20) Δεκεμβρίου, ποινική δίωξη κατά   τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά.

Η παραγγελία μάλιστα την οποία διέταξε η κα Εισαγγελέας είναι  «διπλή», αφού θα ερευνήσετε «και όσα η Εισαγγελέας  Διαφθοράς  Ελένη   Τουλουπάκη, καταλογίζει στον κ. Αγγελή». Και ευλόγως διερωτώμαι: Με ποια νομική λογική η κα Εισαγγελέας Αρείου Πάγου   συνένωσε  τις καταγγελίες  του επόπτη της Εισαγγελίας διαφθοράς (δηλαδή τις δικές μου), με την υπερασπιστική γραμμή της από εμένα εποπτευομένης   και μάλιστα μόλις έλαβε δημοσιότητα η μη διερεύνηση των καταγγελιών μου; Μήπως για να «ενισχύσει» την δική της υπερασπιστική γραμμή (κατά το δόγμα ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»), όταν θα της ζητηθούν ποινικές ευθύνες, αφού:

α) ουδόλως  ερεύνησε όσα είχαν καταγγελθεί από εμένα; (πλην του θέματος της ‘διαρροής’ της συζήτησης στην Βιέννη), όταν μάλιστα οι περισσότερες πράξεις προέκυπταν από απλή επισκόπηση εγγράφων ,

β) απέκρυψε από το Δικαστικό Συμβούλιο, που ανανέωσε  την θητεία της προϊσταμένης του τμήματος διαφθοράς,  τα αναγραφόμενα στην από 21-2-2019 αναφορά μου, όπου ανέγραφα, ύστερα από αιτιολόγηση  (κατά λέξη)  ότι, «… η έρευνα μπορεί να ορθοποδήσει» μόνον  εάν  αντικατασταθεί, έστω και σ΄ αυτό το δικονομικό στάδιο έρευνας,  η κα Τουλουπάκη και οι ασχολούμενοι με την συγκεκριμένη έρευνα επίκουροι Εισαγγελείς, οι οποίοι επίσης κρίνονται (τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που υπήρξα επόπτης, ως ανεπαρκείς, κατά την έννοια του Ν. 1756/1988) …. »;

Όλα αυτά βέβαια, θα εκινούντο στην «σφαίρα της φαντασίας μου» εάν:
α) συγγενικό Σας πρόσωπο, δεν είχε διοριστεί (σύμφωνα  με δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία όμως δεν διαψεύσατε) προσφάτως  σε Δημόσια υπηρεσία, που εποπτεύεται «από τον ωσεί προϊστάμενο της  Εισαγγελίας  διαφθοράς» κ. Ρασπούτιν, με τις γνωστές παρεμβάσεις του στον χώρο της δικαιοσύνης και ιδίως στην υπόθεση NOVARTIS;
β) εάν δεν μου είχατε αποκρύψει στην ΕΠ-ΕΣ: 878/11-6-2019 κλήση που υπογράφεται από Εσάς, το γεγονός ότι, θα εξεταστώ και για αιτιάσεις, που περιλαμβάνονται σε αναφορά εναντίον μου, της από εμένα εποπτευομένης κατ άρθρο 45 Β ΠΔ ,  άρθρο 2 παρ. 2 ν. 4022/2011  και άρθρο 17 Α  παρ.  2Ν 2523 /1997,
γ) εάν δεν με  είχατε θεωρήσει  Εσείς ή η κα Εισαγγελέας Α.Π.  «ευθύς εξ αρχής» υπαίτιο των «διαρροών», και δεν είχατε προκαλέσει την πειθαρχική έρευνα εναντίον μου,
δ) εάν δεν γνώριζα «τα πράγματα εκ των ένδον».

Όλα τα παραπάνω με οδηγούν στην βεβαιότητα  περί εφαρμογής σε βάρος μου της «παλιάς – δοκιμασμένης πρακτικής της μαρτυριοποίησης του μελλοντικού κατηγορουμένου». Κατά συνέπεια ευλόγως μου δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενικότητα τόσο της έρευνας, όσο και της δικής Σας (προς το παρόν τουλάχιστον) αμεροληψίας, εν όψει μάλιστα  του γεγονότος ότι,  τόσο Εσείς, ως προανακριτικός υπάλληλος (άρθρο 35 ΠΔ),  όσο και η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχετε συμφέρον,  από την εξέλιξη της σχετικής ποινικής έρευνας.  Ευελπιστώ ότι, εν όψει των παραπάνω αιτιάσεών μου, θα επιδείξετε την δέουσα υπηρεσιακή ευαισθησία και θα  απέχετε για λόγους ευπρέπειας (αμφότεροι) αυτοβούλως από κάθε ενασχόλησή Σας με την παρούσα ποινική έρευνα,  σε αυτό το χρονικό σημείο.  Σε περίπτωση πάντως που δεν δηλώσετε αποχή για λόγους ευπρέπειας και προκειμένου να μην υπάρχει σε εμένα η υποψία για έλλειψη αντικειμενικής  και ανεπηρέαστης κρίσης, σχετικά με την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης,

ΑΙΤΟΥΜΑΙ και παρακαλώ:

Α) να μου επιδοθεί νέα νομότυπη κλήση και με υπογραφή γραμματέως (άρθρο 213 κπδ) και με πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε σχέση με τις ενσωματωμένες στην υπό έρευνα υπόθεση αιτιάσεις  της από εμένα εποπτευομένης,
Β) να μου έχετε γνωρίσει πριν από την νέα ημερομηνία κατάθεσής μου, εάν έχει διαβιβαστεί η  κατ΄ άρθρο 29 παρ. 4 παραγγελία μου προς τον κ. Εισαγγελέα  Εφετών Αθηνών, μετά την ανάκληση της  με αριθμό 25/4-5-2018 Διάταξή μου, ή αν έγινε δεκτή η αναφορά  που υπέβαλα στην κα Εισαγγελέα Α.Π. την 20-6-2019, να ανακαλέσει αυτεπαγγέλτως η ίδια την εν λόγω Διάταξη μου, εν όψει των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει μετά την αρχειοθέτηση της. Και τούτο διότι, πρέπει να γνωρίζω κατά τον χρόνο της κατάθεσής μου ως μάρτυρας, εάν η εποπτευομένη από εμένα (κατά τον χρόνο της εποπτείας μου στην Εισαγγελία διαφθοράς), ελέγχεται κατ΄  άρθρο 29 παρ. 4 κπδ,
Γ) Σε περίπτωση δε που  κρίνετε ότι δεν συντρέχει λόγος αποχής Σας, παρακαλώ να θεωρήσετε το έγγραφό μου αυτό ως αίτησή εξαίρεσής Σας (άρθρο 15 κπδ), αφού με την συνένωση των καταγγελιών μου ως επόπτη, με την εναντίον μου αναφορά της από εμένα εποπτευομένης και καταγγελλομένης, ουσιαστικώς με έχετε καταστήσει ως ύποπτο (άρθρο 31 κπδ), γεγονός που θεμελιώνει το δικαίωμα μου να υποβάλλω την παρούσα αίτηση εξαίρεσης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:
Και για να μην «παρεξηγηθώ»  με τα αιτήματα μου, ξεκάθαρα διευκρινίζω ότι: με την παρούσα αίτησή μου δεν επιθυμώ να αποφύγω την ένορκη  κατάθεση μου. Επιθυμώ όμως, όσα ενόρκως θα καταθέσω (που είναι πολλά και ενδιαφέροντα) να μην τύχουν της εκ του νόμου δικονομικής κρίσεως των ατόμων εκείνων,  που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την έκβαση της υπόθεσης.

Και επειδή στη ζωή μου (επαγγελματική και μη) έχω μάθει να λέω «τα σύκα – σύκα και τη σκάφη- σκάφη»  διευκρινίζω «έτι περαιτέρω» ότι:
α) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διέταξε την ύστατη στιγμή «την διπλή έρευνα» και η οποία βαρύνεται με την μη έρευνα των μέχρι τώρα από εμένα καταγγελλομένων, καθώς και με την απόκρυψη αυτών από το δικαστικό συμβούλιο, δεν έχει συμφέρον να «θεωρήσει» ότι  λέω ψέματα και άρα να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον μου. Της απομένει άλλη μορφή αμύνης πλην αυτής;
β) ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει ήδη διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου (ως μορφή αμύνης κατά την γνώμη μου, αφού γνωρίζει την αλήθεια) δεν έχει επίσης συμφέρον,  να θεωρήσει ότι «όσα θα καταθέσω είναι ψευδή»;
γ) για τον συνάδελφό μου και ομοιόβαθμό μου, ο οποίος ενεργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση ως προανακριτικός υπάλληλος, ευλόγως «δεν μπορώ να θεωρήσω ότι, ενεργεί προς εξόφληση γραμματίου», λόγω διορισμού συγγενικού του προσώπου;

Με  ακόμα πιο απλά λόγια, «για να το καταλάβει και η γιαγιά μου, που δεν ξέρει γράμματα»  (κατά την λαϊκή  φράση):

Προσωπικώς αγαπητέ συνάδελφε κε Δασούλα, δεν αμφισβητώ την εντιμότητά Σας (τουλάχιστον μέχρι τώρα). Αποδείξτε όμως και εμπράκτως αυτή. Δώστε μου   αναβολή μέχρι την 10-7-2019 για να έρθω να καταθέσω ενώπιον Σας την πραγματικότητα και να μην κριθούν όσα, θα καταθέσω από την νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης. Μόνον έτσι θα λάμψη η αλήθεια.

Επειδή θεωρώ ότι βρίσκομαι «σε κατάσταση ανάγκης» (κατά την νομική έννοια του όρου) και προκειμένου να υπερασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου, Σας επισυνάπτω και τις σχετικές αναφορές μου για την υπόθεση, καθώς και την ανάκληση της με αριθμό 25/4-5-2018 Διάταξης μου, προκειμένου να λάβετε πλήρη γνώση της διερευνούμενης από Εσάς υπόθεσης. Επιφυλάσσομαι δε να δώσω τα παραπάνω έγγραφα  στην δημοσιότητα, εάν εξακολουθήσει να εκτελείται «το Β΄ σχέδιο Ρασπούτιν», που είναι να «φορτωθώ» εγώ την ανικανότητα ή ακόμα και τον  δόλο κάποιων σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS.  Επαναλαμβάνω αυτό που από πολύ νωρίς είχα και δημοσίως διακηρύξει: ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS.


23η η Ελλάδα σε εντιμότητα στον κόσμο



Επιστήμονες άφησαν 17.000 πορτοφόλια στους δρόμους μεγάλων πόλεων για να ελέγξουν την εντιμότητα του κόσμου - Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε 40 χώρες - Στην 23η θέση της εντιμότητας η Ελλάδα.


Τι θα κάνατε αν βρίσκατε ένα πορτοφόλι με χρήματα στη μέση του δρόμου; Το πιθανότερο είναι ότι θα προσπαθούσατε να εντοπίσετε τον ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα για την εντιμότητα που συμπεριέλαβε την χώρα μας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 355 μεγάλες πόλεις, σε 40 χώρες του κόσμου. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ελβετία επισκέφθηκαν αυτές τις πόλεις την περίοδο 2013-2016, για να ελέγξουν την εντιμότητα των πολιτών τους.

Τί έκαναν; Σε κάθε πόλη άφηναν στους δρόμους διαφανή πορτοφόλια, που περιείχαν μία κάρτα με το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του «ιδιοκτήτη» τους και μία λίστα με ψώνια για σούπερ μάρκετ. Άλλα από αυτά περιείχαν επίσης ένα μικρό ποσό χρημάτων και άλλα όχι. Το ποσό των χρημάτων προσαρμοζόταν στην αγοραστική δύναμη κάθε χώρας.

Σε κάθε πόλη μοιράστηκαν κατά μέσον όρο 400 πορτοφόλια, τα οποία «βρήκαν» τυχαία οι ερευνητές. Ύστερα τα παρέδωσαν σε εργαζομένους δημόσιων χώρων, ζητώντας τους να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη τους διότι οι ίδιοι ήσαν «τουρίστες» και αδυνατούσαν να το κάνουν.

Οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν υπάλληλοι τραπεζών, ταχυδρομείων, ξενοδοχείων, χώρων πολιτισμού όπως τα μουσεία, καθώς και αστυνομικοί.

Αν περνούσαν 100 ημέρες χωρίς να δεχτούν οι ερευνητές τηλεφώνημα για το πορτοφόλι τους, θεωρούσαν πως είχε πια χαθεί.

Στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το πείραμα έλαβε χώρα μεταξύ 25 Απριλίου και 14 Μαΐου 2014. Οι ερευνητές επισκέφθηκαν την Αθήνα, τα Χανιά, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, σκορπώντας στο διάβα τους πορτοφόλια. Σχεδόν τα μισά από αυτά περιείχαν 9 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα όχι.

Αποτέλεσμα: Το σχεδόν 55% των εργαζομένων στους οποίους παραδόθηκαν τα πορτοφόλια, ήρθαν σε επαφή με τον «ιδιοκτήτη» τους για να τα επιστρέψουν.

Το ποσοστό αυτό φέρνει τη χώρα μας στην 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Και αυτό, διότι τα ποσοστά επιστροφής κυμαίνονταν από 14% έως 76%. Τα υψηλότερα ήταν σε Ελβετία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία. Τα χαμηλότερα σε Κίνα, Μαρόκο, Περού, Καζακστάν και Κένυα.

Η Ελλάδα είναι επίσης μία από τις 38 χώρες του κόσμου στις οποίες οι πολίτες σπεύδουν συχνότερα να επιστρέψουν τα ξένα πορτοφόλια όταν περιέχουν χρήματα.

Συνολικά, οι πιθανότητες επιστροφής των πορτοφολιών παγκοσμίως ήταν κατά μέσον όρο:

40% για τα πορτοφόλια χωρίς χρήματα
51% για εκείνα με λίγα χρήματα.
Περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερη εντιμότητα
Ωστόσο η έρευνα έδειξε ακόμα ότι η εντιμότητα των εργαζομένων αυξανόταν κατ’ αναλογίαν με το ποσό των χρημάτων.

Σε ένα πρόσθετο πείραμα, οι ερευνητές μοίρασαν και πορτοφόλια με περισσότερα χρήματα (83 ευρώ) σε εργαζομένους των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πολωνίας. Όπως διαπίστωσαν, το ποσοστό της επιστροφής ήταν:

46% για τα πορτοφόλια χωρίς χρήματα
61% για τα πορτοφόλια με λίγα χρήματα
72% για τα πορτοφόλια με πολλά χρήματα
Μάλιστα τα ποσοστά επιστροφής δεν φάνηκε να επηρεάζονται από το αν ένας χώρος εργασίας είχε κάμερα ή όχι.

Γιατί λοιπόν επιστρέφουμε τα πορτοφόλια; Οι ερευνητές ρώτησαν σχετικώς τους συμμετέχοντες σε ΗΠΑ, Βρετανία και Πολωνία και η απάντηση ήταν πως αν κρατούσαν τα χρήματα, θα ένιωθαν σαν να τα κλέβουν. Επιπλέον, όσο περισσότερα ήταν τα χρήματα στα πορτοφόλια, τόσο χειρότερα ένιωθαν.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science.


Πηγή : iatropedia.gr


Συνελήφθη 41χρονος με σωρεία ενταλμάτων σύλληψης και καταδικαστικών αποφάσεων για απάτες.



Μετά από 13 χρόνια που καταζητούνταν συνελήφθη από την Αστυνομία στο Κορωπί ο Γιάννης Πλατρίτης. Σε βάρος του 41χρονου σήμερα Πλατρίτη εκκρεμούσαν 48 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες από δικαστήρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Συνελήφθη, εχθές το πρωί στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν έξι  εντάλματα σύλληψης και σαράντα δύο  καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης εκατόν σαράντα εννέα  έτη και έξι  μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.000 ευρώ, για το αδίκημα της απάτης. 

Συνελήφθη επιπλέον 38χρονη ημεδαπή για υπόθαλψη εγκληματία.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σε βάρος τριών  επιπλέον ατόμων (δύο 39χρονοι ημεδαποί και 38χρονη ημεδαπή), για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 41χρονος από τον μήνα Νοεμβρίου του 2018, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλές τιμές. Τις συσκευές αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί.

Με αυτόν τον τρόπο εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του. Προς τούτο συνέδραμε και ο 39χρονος ημεδαπός που του πρότεινε πελάτες.

Οι όλο και αυξανόμενοι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς του έτερου 39χρονου ημεδαπού και της 38χρονης ημεδαπής. Με τον τρόπο αυτό εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών(μέθοδος πυραμίδα).

Από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 και μετά και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση τριάντα εννέα υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των 42.372,4 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, στους λογαριασμούς των δύο (2) συνεργών του, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Ντόρα : Παραδίδετε μία υπερχρεωμένη ΔΕΗ, έτοιμη να σκάσει




Σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τον Γιώργο Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε όλα που συζητήθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για τη νάρκη που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση που είναι η υπερχρεωμένη ΔΕΗ.

«Παραδίδετε μία υπερχρεωμένη ΔΕΗ, έτοιμη να σκάσει, με πολύ μικρότερη κεφαλαιοποίηση από αυτή που την παραλάβατε. Η ΔΕΗ θα είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση για την επόμενη κυβέρνηση, είναι μία νάρκη που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε η πρώην υπουργός φέρνοντας σε αμηχανία τον Γιώργο Σταθάκη που είναι ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για την κατάσταση στην ΔΕΗ. 


Νέες επιθέσεις με μολότοφ από συντρόφους αντιεξουσιαστές



Δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ έξω το Πολυτεχνείο στην οδό Τοσίτσα, σε επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν τις εννιά εχθές το βράδυ.

 20 με 25 νεαροί βγήκαν από το γκέτο κακοποιών Πολυτεχνείο που μόνο τον ρόλο του Πανεπιστήμιου δεν παίζει και έριξαν μολότοφ στα ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και για λίγη ώρα έκλεισε η οδός Πατησίων.

Ευτυχώς μετά τις εκλογές τελειώνει η ανεξέλεγκτη δράση των συντρόφων κακοποιών και η ανομία στο κέντρο της Αθήνας


Καταγγελίες για Ρασπούτιν : Αντί να προσκομίσει στοιχεία ζήτησε εξαίρεση ανωτάτων λειτουργών ο Αγγελής



Η νέα αναφορά που υπέβαλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής , λίγες μόλις ώρες πριν εμφανιστεί να καταθέσει ενόρκως και να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο των σοβαρότατων καταγγελιών τους για τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν, ισοδυναμεί με αίτηση εξαίρεσης τόσο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα ,ο οποίος διενεργεί την έρευνα , όσο και της εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου , η οποία έχει εκ του νόμου την εποπτεία όλων των ερευνών .

Η κίνηση αυτή του κ. Αγγελή , σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η  νέα αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Εφετών και όχι στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου και ο ίδιος υπηρετεί , προκάλεσε έκπληξη , καθώς  όλοι ανέμεναν μετά τις βαριές καταγγελίες που έχει διατυπώσει  για fast truck  διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis , θα εμφανιζόταν  στα αρμόδια όργανα  εισφέροντας στοιχεία  για να μην μένει καμία σκιά πάνω από την πολύκροτη υπόθεση της Novartis , σε σχέση με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Αντ’ αυτού όμως, και ενώ προηγουμένως είχε  διατυπώσει τη γνώμη ότι πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των τριών πολιτικών (Αντώνη Σαμαρά , Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ευάγγελου Βενιζέλου) που  ο ίδιος με διάταξή του είχε θέσει στο αρχείο ,με μία πολυσέλιδη αναφορά του ουσιαστικά θέτει ζήτημα εξαίρεσης τόσο του συναδέλφου του  ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τις δικές του καταγγελίες, όσο και της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

«Ευελπιστώ ότι, εν όψει των παραπάνω αιτιάσεών μου, θα επιδείξετε την δέουσα υπηρεσιακή ευαισθησία και θα  απέχετε για λόγους ευπρέπειας αμφότεροι αυτοβούλως από κάθε ενασχόλησή Σας με την παρούσα ποινική έρευνα,  σε αυτό το χρονικό σημείο, εν όψει των παραπάνω αιτιάσεών μου.

Σε περίπτωση πάντως και προκειμένου να μην υπάρχει σε εμένα η υποψία για έλλειψη αντικειμενικής και ανεπηρέαστης κρίσης, σχετικά με την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης,  παρακαλώ:

Α)να μου επιδοθεί νέα νομότυπη κλήση και με υπογραφή γραμματέως  και με πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε σχέση με τις ενσωματωμένες στην υπό έρευνα υπόθεση αιτιάσεις της από εμένα εποπτευομένης,

Β)να μου έχετε γνωρίσει πριν από την νέα ημερομηνία κατάθεσής μου, εάν έχει διαβιβαστεί η  κατ΄ άρθρο 29 παρ. 4 παραγγελία μου προς τον κ. Εισαγγελέα  Εφετών Αθηνών, μετά την ανάκληση της  με αριθμό 25/4-5-2018 Διάταξή μου, ή αν έγινε δεκτή η αναφορά  που υπέβαλα στην πρώτη από Εσάς σήμερα 20-6-2019, να ανακαλέσει αυτεπαγγέλτως η ίδια την εν λόγω Διάταξη μου, εν όψει των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει μετά την αρχειοθέτηση της,

Γ)Σε περίπτωση δε που  κρίνετε ότι δεν συντρέχει λόγος αποχής Σας, παρακαλώ να θεωρήσετε το έγγραφό μου αυτό ως αίτησή εξαίρεσής Σας (άρθρο 15 κπδ), αφού με την συνένωση των καταγγελιών μου ως επόπτη, με την εναντίον μου αναφορά της από εμένα εποπτευομένης και καταγγελλομένης, ουσιαστικώς με έχετε καταστήσει ως ύποπτο (άρθρο 31 κπδ), γεγονός που θεμελιώνει το δικαίωμα μου να υποβάλλω αίτηση εξαίρεσης».

Η αίτηση εξαίρεσης του κ. Αγγελή θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα.  Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η έρευνα  για τις εκατέρωθεν καταγγελίες του κ. Αγγελή και της κ. Τουλουπάκη  διαχωρίστηκε, μετά μάλιστα από σχετικό αίτημα του ίδιου του κ. Δασούλα  . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μεν κ. Δασούλας χειρίζεται την αναφορά του κ. Αγγελή για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς ,ενώ την αντίθετη αναφορά της Εισαγγελέως Διαφθοράς κατά του κ. Αγγελή χειρίζεται πλέον ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Μίνα Μουστάκα
ΤΑ ΝΕΑ