Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο για να μην καταθέσουν οι μάρτυρες! Τι φοβούνται;;;;



Κάνουν τα πάντα οι Συριζαίοι για να κρύψουν τους μάρτυρες για να μην προσέλθουν να καταθέσουν.

Προκαλώντας την κοινωνία και το κοινό αίσθημα, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγαν στον Αρειο Πάγο, όπου υπέβαλαν αίτημα να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για ανάκληση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής, καθώς αναφέρουν ότι τυχόν αποκάλυψη της ταυτότητας τους θα τους θέσει σε κινδύνους.

Βέβαια δεν αναφέρουν ότι ο κίνδυνος είναι μόνο για τους σκευωρούς του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και για τον λόγο αυτό θέλουν να τους εξαφανίσουν.

Το ανώτατο δικαστήριο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Κ.Ο. Σπύρος Λάππας κατέθεσαν σχετική αναφορά.

Στην επιστολή αναφορά τους, η οποία υπογράφεται από όλους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ζητείται από τον ανώτατο εισαγγελέα να παρέμβει (να κρύψει και να εξαφανίσει τους μάρτυρες) για τη μη εκτέλεση του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά του προστατευομένου μάρτυρα με τις κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», αφού αυτή θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί από εισαγγελική αρχή. Το ίδιο ισχύει και για την μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», σε περίπτωση που όπως όλα δείχνουν ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας δήλωσε προκλητικά για να εξαφανίσει τους μάρτυρες ότι «ήρθαμε να αποδώσουμε έγγραφο διαμαρτυρίας ζητώντας την προστασία της νομιμότητας, την οποία παραβιάζει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Η προστασία των μαρτύρων και το ειδικό πρόγραμμα προστασίας που προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά δυστυχώς γίνεται απόπειρα αποκάλυψης του προσώπου τους για να αρχίσει η βιομηχανία των διώξεων σε βάρος τους.

Έχουμε απευθυνθεί σε όλα τα διεθνή όργανα και καταγγέλλουμε την συμπεριφορά της Επιτροπής. Εάν οι μάρτυρες αυτοί εξεταστούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που προβλέπει ο νόμος, είναι σίγουρη η καταδίκη της χώρας μας.


Εισαγγελικές πηγές: Νόμιμο το ένταλμα βίαιης προσαγωγής


Η έκδοση εντάλματος βιαίας προσαγωγής από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον προστατευόμενο μάρτυρα, που δεν προσήλθε χθες ενώπιον της, θεωρείται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές από τον Αρειο Πάγο, ως νόμιμη καθώς προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν όμως, ότι οι μάρτυρες που δεν προσέρχονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης δεν υπέχουν ποινικές ευθύνες, ενώ άφηναν ανοικτό τι θα γίνει με τυχόν αίτημα για αποχαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων, αν τέτοιο αίτημα υποβληθεί από την Προανακριτική Επιτροπή.

Πάντως, το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων που έχει προκαλέσει σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, οδήγησε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Αρειο Πάγο, όπου υπέβαλαν αίτημα να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για ανάκληση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής, καθώς αναφέρουν ότι τυχόν αποκάλυψη της ταυτότητας τους θα τους θέσει σε κινδύνους.

Το ανώτατο δικαστήριο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Κ.Ο. Σπύρος Λάππας κατέθεσαν σχετική αναφορά.

Στην επιστολή -αναφορά τους, η οποία υπογράφεται από όλους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ζητείται από τον ανώτατο εισαγγελέα να παρέμβει για τη μη εκτέλεση του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά του προστατευομένου μάρτυρα με τις κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», αφού αυτή θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί από εισαγγελική αρχή. Το ίδιο ισχύει και για την μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», σε περίπτωση που όπως όλα δείχνουν ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας δήλωσε ότι «ήρθαμε να αποδώσουμε έγγραφο διαμαρτυρίας ζητώντας την προστασία της νομιμότητας, την οποία παραβιάζει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Η προστασία των μαρτύρων και το ειδικό πρόγραμμα προστασίας που προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά δυστυχώς γίνεται απόπειρα αποκάλυψης του προσώπου τους για να αρχίσει η βιομηχανία των διώξεων σε βάρος τους.

Έχουμε απευθυνθεί σε όλα τα διεθνή όργανα και καταγγέλλουμε την συμπεριφορά της Επιτροπής. Εάν οι μάρτυρες αυτοί εξεταστούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που προβλέπει ο νόμος, είναι σίγουρη η καταδίκη της χώρας μας.

Παράλληλα, η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καταθέτει σήμερα ενώπιον του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση της Νοvartis.

Η εξέταση της τέως ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού κρίθηκε αναγκαία μετά την τελευταία κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος κατήγγειλε ότι η κ. Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου Ρασπούτιν, όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση τριών πολιτικών. 


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ



Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ελληνική αντιπροσωπεία από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καταγγέλλοντας την στάση του προεδρεύοντος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η αντιπροσωπεία ανέδειξε το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και επιχείρησε να ενημερώσει τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

«Ο Προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας» καταγγέλλει η ελληνική αντιπροσωπεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε κοινή δήλωση προέβησαν οι Βουλευτές μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των εργασιών της Κοινής Συνεδρίασης των Επιτροπών Πολιτικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ασφάλειας, Οικονομικών και Ασφάλειας, του Οργανισμού, που διεξάγονται στην έδρα του, στις Βρυξέλλες, κατά το διάστημα 17-19 Φεβρουαρίου 2020.

Η δήλωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας έχει ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ως Ελληνική Αντιπροσωπεία θέσαμε με έμφαση το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά από τοποθέτηση του Πρεσβευτή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αφ’ ενός ζητήσαμε να λάβουμε απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και αφ’ ετέρου επιδιώξαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας των λοιπών χωρών μελών του ΝΑΤΟ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και τους κινδύνους ανάφλεξης που προκαλούν στην περιοχή.

Αναδείξαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Τουρκία με τη συμφωνία της με τη Λιβύη συνειδητά παραβιάζει την αρχή του Διεθνούς Δικαίου ότι στον καθορισμό της ΑΟΖ λαμβάνονται υπ’ όψιν τα νησιά. Τονίσαμε δε ότι έχουμε ήδη δείγματα γραφής από την Άγκυρα, σε άλλο πεδίο, σχετικά με την πρακτική αξιοποίηση των νομικών της ακροβασιών: η Τουρκία ήδη διενεργεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου σε οικόπεδα που με διεθνή διαγωνισμό δόθηκαν για έρευνα σε πετρελαϊκές εταιρείες κρατών μελών του ΝΑΤΟ όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο Προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας.

Αφού έστω και διακοπτόμενοι ολοκληρώσαμε τις τοποθετήσεις μας, η Αντιπροσωπεία μας αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη στάση του Προεδρεύοντος.

Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτής Επικρατείας (Ν.Δ.)

Μανούσος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων (Ν.Δ.)

Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Πέλλας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας (Κίνημα Αλλαγής)».


Κακοποιοί στην Κω παράτησαν γαϊδουράκι μέσα σε λάσπες με δεμένα πόδια και πέθανε



Διαβάζουμε στο newpost.gr, ότι τραγικό θάνατο είχε ένα γαϊδουράκι στην Κω, που βρέθηκε μέσα σε λάσπες με δεμένα πόδια και τυλιγμένο με νάιλον.

Όπως ενημερώνει η οργάνωση «Cows of Kos» στο Facebook το γαϊδούρι εντοπίστηκε σε πολύ κακή κατάσταση και έφερε ανοιχτές πληγές στα πόδια.

«Το μόνο που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης ήταν να τοποθετήσει μία σακούλα σκουπιδιών γύρω από τον γάιδαρο. Ο γάιδαρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να κινηθεί καθόλου», τονίζεται.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση όταν βρέθηκε ο γάιδαρος, κλήθηκε η αστυνομία και ένας ιδιώτης κτηνίατρος για να αναλάβει τη θεραπεία του.

Παράλληλα, εθελοντές βοήθησαν το ζώο βγάζοντας το νάιλον από το σώμα του αλλά και τα σχοινιά από τα πόδια του.

Παρά τις προσπάθειες όμως όλων, το άτυχο ζώο άφησε την τελευταία του πνοή, ύστερα από την πολυήμερη ταλαιπωρία του μέσα στις λάσπες.

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση, το ξενοδοχείο, δίπλα στο οποίο βρέθηκε το εξαντλημένο ζώο, διαθέτει συνολικά τέσσερα γαϊδουράκια, τα οποία εκμεταλλεύεται η επιχείρηση για τη διασκέδαση των τουριστών το καλοκαίρι. Μόλις όμως τελειώσει η σεζόν, παραμένουν δεμένα σε ένα χώρο χωρίς προστασία και χωρίς καλό φαγητό, αναφέρει η οργάνωση.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στο νησί σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις.

Φωτογραφίες: Facebook Cows of Kos 







Όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζει και την «Αικατερίνη Κελέση» από μάρτυρα!!



Ραγδαίες εξελίξεις στην προανακριτική για την Novartis.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» παραμένει άφαντος και εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα που βγήκε στο facebook να τον υπερασπιστεί και να τον καλύψει. Το μεσημέρι της Τετάρτης έχει κληθεί σε κατάθεση η «Αικατερίνη Κελέση» αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ούτε αυτή θα δώσει το παρών, όπως μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος».

Αυτό εγείρει μεγάλο θέμα και πολλά ερωτηματικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και όλη η Ελλα΄δα αναρωτιέται γιατί τους κρύβουν; Τι θέλουν να κρύψουν;

Ο Σαράφης αναζητείται πλέον με ένταλμα βίαιης προσαγωγής και περιμένουμε 16:00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, την άλλη προστατευόμενη μάρτυρας με κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» η οποία έχει ήδη αρνηθεί την εξέτασή της.

Εάν δεν εμφανιστεί και αυτή η μάρτυρας τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Προκαταρκτικής εξέτασης επιβάλλεται να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», στην περίπτωση που παραμείνουν συνειδητά άφαντοι.

Να δημοσιευτούν τα ονόματα τους και να κληθούν να καταθέσουν.


O παπάς από τις Άγριες Μέλισσες οδηγεί Harley



Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό YOU, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ότι οι συνάδελφοί του στις «Άγριες Μέλισσες», του ΑΝΤ1, το αποκαλούν και ως easy rider.



Γιατί;

Γιατί όπως είπε "Ποτέ δεν έχω οδηγήσει στη ζωή μου αυτοκίνητο. Από μικρός οδηγούσα στη Ρόδο μηχανάκι, το πρώτο μου μάλιστα ήταν μια βέσπα. Όταν χρειαστεί για κάποιο ταξίδι θα δανειστώ από κάποιον φίλο μου αυτοκίνητο".


Δέν μαζεύονται οι Συριζαίοι Λιάκος : Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες



Για να μην αναρωτιέστε πώς γεμίσαμε λαθρομετανάστες και πρόσφυγες και τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτοί μας κυβερνούσαν και καλό θα ήταν να τον ψάξει κάποιος μήπως έχει καμιά ΜΚΟ;;;;;

Διαβάζουμε στην omadaalithias.gr

Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σύντροφος της πρώην Υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Ζορμπά, έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις απόψεις του.

 Αυτή τη φορά, με ανάρτησή του στο Facebook, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.

 Όπως έγραψε, αυτός είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσει η χώρα μας την πληθυσμιακή κατάρρευση.

"Εκείνο που θα πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πως θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πως θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων."

Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μια επική μωρία.
Η Ελλάδα όπως και τα Βαλκάνια βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο ...
Δείτε περισσότερα

329





Δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή ζητά η οικογένεια από την Συρία



Ο δικηγόρος της οικογένειας του 11 μηνών βρέφους προέτρεψε τον ιατροδικαστή Μπουζιάνη να ζητήσει συγγνώμη «αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε».

«Να βγεί ο Μπουζιάνης και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Αν το κάνει, θα σταματήσουμε αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε (…) με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας στον ΑΝΤ1.

Οι γονείς του βρέφους και οι φίλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εστάλη η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν έκαναν αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο σε κακοποίηση.

Στην έκθεσή του ιατροδικαστή  δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «σεξουαλική» και ενώ περιγράφει σημάδια κακοποίησης στο 11μηνο βρέφος, αποφεύγει να τα χαρακτηρίσει σεξουαλικά -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ιατροδικαστής σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες μίλησε για «πρωτόγνωρη σεξουαλική κακοποίηση στα ελληνικά χρονικά».

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες, αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις». Ο ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».


Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή στην Καβάλα! 4 καθηγητές παρόντες και δεν αντέδρασαν



Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή, αυτή τη φορά στην Καβάλα. Τον ξυλοδαρμό του μαθητή από δύο συμμαθητές του καταγγέλλει μέσω ανάρτησης του στο Facebook ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού.

Αναφέρεται επωνύμως στην επίθεση που δέχθηκε ο γιος του από δύο μαθητές μεγαλύτερης τάξης το πρωί της Τρίτης όπως αναφέρει το proininews.gr. και προς ενίσχυση των όσων λέει παρουσιάζει τα αποτελέσματα των εξετάσεων από γιατρούς του νοσοκομείου.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, τόνισε πως κατά τη διάρκεια του επίμαχου διαλείμματος, υπήρχαν στην αυλή 4 καθηγητές.

Ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες.




Κρύβει και εξαφανίζει τους μάρτυρες ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος του Τσίπρα στην σκευωρία


Ο εξαφανισμένος κουκουλοφόρος μάρτυρας, μόνο πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρας εγείρει στους Πολίτες και στα κόμματα της βουλής.

Ποιος θέλει να μην καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες; Μα φυσικά όσοι έστησαν την υπόθεση με την εμπλοκή πολιτικών.

Η εξαφάνιση του «Μάξιμου Σαράφη» για να αποφύγει την δια ζώσης κατάθεση οδηγεί τα μέλη της προανακριτικής στο συμπέρασμα ότι επιχειρεί να αποκρύψει την αλήθεια για τον τρόπο που στήθηκε η σκευωρία Novartis. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν το πρόσωπο που υπό την ανακριτική καθοδήγηση της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη μίλησε για τροχήλατες βαλίτσες και πολύχρωμα χαρτονομίσματα προς τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να σημειωθεί ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» αρνήθηκε να προσέλθει επικαλούμενος την απόφαση της προανακριτικής να απορρίψει το αίτημα του για κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του.

Σήμερα είναι η σειρά της «Αικατερίνης Κελέση» στην περίπτωση που ούτε και αυτή προσέλθει σστις 16:00 στην ΓΑΔΑ, εγείρει ζήτημα αποβολής τους απο το καθεστώς προστασίας μαρτύρων, της αναζήτησης τους και της προσαγωγής τους να καταθέσουν όσα τους είπανε να πούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάνω στο πανικό του γιατί πλησιάζει να αποκαλυφθεί και δικιά του εμπλοκή, προσπάθησε αισχρά να καλύψει τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», με ανάρτηση του στο facebook δείχνοντας το πόσο ένοχος είναι, και φοβούμενος ότι θα έχει που θα έχει την μοίρα του Παπαγγελόπουλου.

Η ανάρτησή του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook που δείχνει τον πανικό του ενόχου:

Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμάρα, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη.

Ευθύνες τεράστιες όμως έχει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, καθώς αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω απ' όλα στον Ελληνικό λαό.

Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης.


Στ. Πέτσας: Ευθεία παρέμβαση Τσίπρα στη λειτουργία της προανακριτικής



Απάντηση στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα, που, με ανάρτησή του στο Faecebook, καταλογίζει στην κυβέρνηση θεσμική εκτροπή στην υπόθεση Novartis, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως σημειώνει ο υπουργός, «βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει όχι μόνο σε ύβρεις, αλλά και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί εδώ και μέρες να μην επιτρέψει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ακριβώς εξετάστηκαν και από τον εισαγγελέα, καθώς και ο πανικός του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός παρακρατικού-παραδικαστικού κυκλώματος που εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία».

Και έκλεισε λέγοντας «ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει επίσης ότι όσα είπε περί ελέγχου των "αρμών της εξουσίας", είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο».


Τέλος ο εφιάλτης για εκατοντάδες επιβάτες του Diamond Princess



Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο με 542 επιβεβαιωμένα κρούσματα μετατράπηκε στη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης του COVID-19 πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, άρχισαν σήμερα να αποβιβάζονται από το σκάφος έπειτα από δεκατέσσερις ημέρες καραντίνας, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ την ίδια πληροφορία μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Αρνητικές εξετάσεις

Πρόκειται για επιβάτες οι εργαστηριακές εξετάσεις στα δείγματα των οποίων επέστρεψαν αρνητικές, δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του κοροναϊού και δεν είχαν επαφή με φορείς του. Πρόκειται για περίπου 500 ανθρώπους, που αποβιβάζονται σήμερα.

Η διαδικασία αποβίβασης των υπολοίπων θα έχει ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή και όσοι επιβάτες έχουν μολυνθεί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργό Υγείας

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα, την 3η Φεβρουαρίου.

Στα σπίτια τους
Για αυτούς που αποβιβάζονται, η κρουαζιέρα, που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, λαμβάνει αίσιο τέλος καθώς είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι ΗΠΑ επαναπάτρισαν με δύο ειδικές πτήσεις 300 υπηκόους τους τη Δευτέρα, ενώ έξι υπήκοοι Νότιας Κορέας και η σύζυγος του ενός, υπήκοος Ιαπωνίας, ταξίδεψαν σήμερα το πρωί στη Σεούλ με πτήση τσάρτερ.

Σύμφωνα με τον αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, περίπου 200 υπήκοοι Αυστραλίας θα επαναπατριστούν στο Ντάργουιν, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Με 3.711 επιβάτες

Όταν αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα, το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα από 56 χώρες και περιοχές.

Το πλήρωμα θα τεθεί εκ νέου σε καραντίνα αφού αποβιβαστεί ο τελευταίος επιβάτης.


Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


Το Brexit ανοίγει την πόρτα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα



Τι αναφέρεται στο άρθρο 32 του προσχεδίου διαπραγματεύσεων για την «επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παρανόμως από τις χώρες καταγωγής τους».

Θα μπορούσε η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα να αποτελέσει μια πτυχή των μελλοντικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο για την μετά Brexit εποχή;

Αυτό είναι το ερώτημα που έχει διατυπωθεί στις Βρυξέλλες μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου διαπραγματευόσουν ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο που κυκλοφόρησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς στο άρθρο 32, στην παράγραφο «α» αναφέρεται  ξεκάθαρα ότι «τα συμβαλλόμενα μέρη (σ.σ Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση) οφείλουν, σύμφωνα με τους κανόνες της Ενώσεως, να απευθύνουν διευκρινίσεις σχετικά με την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παρανόμως από τις χώρες καταγωγής τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η εν λόγω παράγραφος εντάχθηκε στο προσχέδιο των διαπραγματεύσεων μετά από πιέσεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Κύπρου, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται εάν αφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα ή σε άλλες αρχαιότητες και πολιτιστικά αγαθά που ενδέχεται να εντοπιστούν σε μεγάλους βρετανικούς οίκους δημοπρασιών.

Το σχέδιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΒ αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, ώστε τον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν οι διαπραγμάτευσις ανάμεσα στις δύο πλευρές που θα καθορίσουν τις σχέσεις τους μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Παρόλο που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η εν λόγω παράγραφος προστέθηκε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία το βρετανικό μουσείο υποστηρίζει ότι κατέχει νομίμως, οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εμπορική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ δεν περνούν μόνο από τις Βρυξέλλες αλλά από 27 άλλα κράτη - μέλη τα οποίοι μπορούν να θέσουν τους δικούς τους όρους. Συγκεκριμένα η Ισπανία θέτει νέες προϋποθέσεις για το Γιβραλτάρ, ενώ η Γαλλία ζητεί περισσότερες εγγυήσεις για την πολιτική αλιείας.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται περισσότερο πιθανό η εν λόγω παράγραφος να αφορά σε πολιτιστικά αγαθά που σχετίζονται με λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων και όχι στα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία, παρόλο που είναι ένα διαχρονικό αίτημα της Ελλάδας, δεν φαίνεται να σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου.


Βασίλης Δαλιάνης
Πηγή : protothema.gr


Σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης στη Νέα Σμύρνη με απειλή ροτβάιλερ



Νέα Σμύρνη: Ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε το σκυλί Ροτβάιλερ προκειμένου να ακινητοποιήσει και να εκφοβίσει την άτυχη κοπέλα

Νέα στοιχεία για τη σοκαριστική περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ανήλικης από 36χρονο Κούρδο στον αύλιο χώρο της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη φέρνει στη επιφάνεια το L&O.

Ο δράστης της επίθεσης, χρησιμοποίησε ένα σκυλί προκειμένου να ακινητοποιήσει και να εκφοβίσει την άτυχη κοπέλα, που στη θέα του μεγαλόσωμου ζώου έγινε πειθήνιο όργανο του 36χρονου.

Ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για κατοχή ναρκωτικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέλη φιλοζωικής οργάνωσης μετέβησαν στο τμήμα ασφάλειας Νέας Σμύρνης και πήραν το σκυλί, καθώς όπως είπε ο άνδρας, δεν ήταν δικό του.

Ο Κούρδος αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.


Πηγή : newsbomb.gr


Χειροπέδες σε διοικητική υπάλληλο του Νοσοκομείου Κιλκίς για "φακελάκι"



Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος διοικητικής υπαλλήλου δημόσιου νοσοκομείου της βόρειας Ελλάδας, για το αδίκημα της εμπορίας επιρροής-μεσάζοντες.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (17 Φεβρουαρίου 2020) κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού, που είχε απαιτήσει από ιδιώτη, για μεσολάβηση σε διοικητικής φύσης ζήτημα νοσηλευόμενου ασθενή.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Εξιχνιάστηκαν 25 κλοπές – διαρρήξεις από σουπερμάρκετ από μέλη εγκληματικής ομάδας



Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο 2 ημεδαπών και αλλοδαπού, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις από αλυσίδα σουπερμάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ ερευνάται η συμμέτοχη ενός ακόμη ημεδαπού.

Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, 25 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων από σουπερμάρκετ σε Πειραιά, Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Νίκαια, Παγκράτι, Ταύρο, Αμπελόκηπους, Πετρούπολη, Πέραμα, Χαϊδάρι, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο και Ίλιον.

Δυο μέλη της ομάδας (ημεδαπός και αλλοδαπός) συνελήφθησαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στον Πειραιά, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν έθραυσαν υαλοπίνακα σουπερμάρκετ και αφαίρεσαν είδη, κυρίως φιάλες ποτών, συνολικής αξίας 1.464 ευρώ.

Οι προαναφερόμενοι έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί κατά το παρελθόν περίπου 50 φορές για σωρεία υποθέσεων, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε ότι η δράση της εγκληματικής ομάδας προσδιορίζεται από τον Νοέμβριο του 2019.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσέγγιζαν σουπερμάρκετ, βραδινές, μεταμεσονύκτιες ή πρώτες πρωινές ώρες και εισερχόταν στο εσωτερικό τους παραβιάζοντας την είσοδο ή θρυμματίζοντας τον υαλοπίνακα της θύρας.

Ακολούθως αφαιρούσαν κυρίως φιάλες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες μετέφεραν με υφασμάτινες τσάντες, αθλητικούς σάκους, νάιλον σακούλες απορριμμάτων, ακόμα και σε σάκους μεταφοράς οικοδομικών υλικών.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. καταζητούμενος για το καρτέλ με τον ένα τόνο κοκαΐνης



Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, Έλληνας στενός συνεργάτης του αρχηγού κυκλώματος ναρκωτικών, που μετέφερε ναρκωτικά με ιστιοφόρο σκάφος από την Καραϊβική στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από μεγάλη επιχείρηση τον περασμένο Ιανουάριο είχαν συλληφθεί οκτώ αλλοδαποί, Αλβανοί και Αραβόφωνοι, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στον Αστακό 1.200 κιλά κοκαΐνης, καθώς και όπλα.

Ο Έλληνας, μέλος του κυκλώματος, εντοπίστηκε στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου εξετάζεται.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΔΕΗ: «Μπάχαλο» με τους λογαριασμούς ρεύματος - Τι συνέβη



Χωρίς υπαλλήλους φαίνεται ότι έχει μείνει η ΔΕΗ με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να μην έχουν λάβει εδώ και μήνες λογαριασμό για το ηλεκτρικό ρεύμα που έχουν καταναλώσει. Αποτέλεσμα; Η ΔΕΗ βάζει τους ίδιους καταναλωτές να μετράνε !

Καταναλωτές καταγγέλλουν στο in.gr ότι πήγαν σε υποκατάστημα της ΔΕΗ γιατί δεν τους έχει έρθει εδώ και μήνες ο λογαριασμός για το ρεύμα που έχουν καταναλώσει.

Στη σχετική ερώτηση γιατί δεν έχουν σταλεί ακόμη οι λογαριασμοί, ο υπάλληλος της ΔΕΗ αναφέρει: «Πηγαίνετε σπίτι σας, μετρήστε πόσο έχετε καταναλώσει και πηγαίνετε με τον αριθμό παροχής σας να τα καταθέσετε σε υποκατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ και σε τρεις με τέσσερις ημέρες θα σας έχει αποσταλεί ο λογαριασμός».

Οι καταναλωτές πάντως δεν προβαίνουν σε καμία κίνηση και αναμένουν να πάρει πρωτοβουλίες η ΔΕΗ.


Πηγή : pentapostagma.gr


2.000 οι νεκροί από τον Κορωνοϊό



2.000 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19, καθώς ο απολογισμός των θανάτων για την Τρίτη (18 Φεβρουαρίου) στην επαρχία Χουμπέι, ανήλθε σε 132, ενώ συνολικά στην Κίνα, οι νεκροί έφτασαν τους 136 σε μία ημέρα.




“Καπνός” ο προστατευόμενος μάρτυρας “Μάξιμος Σαράφης” τον ψάχνει η αστυνομία! Γιατί κρύβεται;;



Ο “Μάξιμος Σαράφης” προτίμησε να αποφύγει την εξέταση προκειμένου να μην αποκαλυφθούν στην επιτροπή τα πραγματικά του χαρακτηριστικά, και επιχειρεί να αποκρύψει την αλήθεια για τον τρόπο που στήθηκε η σκευωρία Novartis σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη στιγμή που εκδόθηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής οι αστυνομικοί τον έψαξαν στα τρία σπίτια που είχε δηλώσει.

Ένα σπίτι στα βόρεια προάστια, ένα στο κέντρο και ένα τρίτο σε άλλη περιοχή.

Η απόφαση για αυτοπρόσωπη και δια ζώσης εξέτασης των δύο προστατευόμενων ελήφθη με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής καθώς μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στην διατήρηση της κουκούλας για ανα κρύψουν αυτούς που έστησαν μαζί τους τις κατηγορίες για τους πολιτικούς. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ανοιχτό αφήνουν μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες!