Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Κρύβει και εξαφανίζει τους μάρτυρες ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος του Τσίπρα στην σκευωρία


Ο εξαφανισμένος κουκουλοφόρος μάρτυρας, μόνο πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρας εγείρει στους Πολίτες και στα κόμματα της βουλής.

Ποιος θέλει να μην καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες; Μα φυσικά όσοι έστησαν την υπόθεση με την εμπλοκή πολιτικών.

Η εξαφάνιση του «Μάξιμου Σαράφη» για να αποφύγει την δια ζώσης κατάθεση οδηγεί τα μέλη της προανακριτικής στο συμπέρασμα ότι επιχειρεί να αποκρύψει την αλήθεια για τον τρόπο που στήθηκε η σκευωρία Novartis. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν το πρόσωπο που υπό την ανακριτική καθοδήγηση της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη μίλησε για τροχήλατες βαλίτσες και πολύχρωμα χαρτονομίσματα προς τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να σημειωθεί ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» αρνήθηκε να προσέλθει επικαλούμενος την απόφαση της προανακριτικής να απορρίψει το αίτημα του για κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του.

Σήμερα είναι η σειρά της «Αικατερίνης Κελέση» στην περίπτωση που ούτε και αυτή προσέλθει σστις 16:00 στην ΓΑΔΑ, εγείρει ζήτημα αποβολής τους απο το καθεστώς προστασίας μαρτύρων, της αναζήτησης τους και της προσαγωγής τους να καταθέσουν όσα τους είπανε να πούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάνω στο πανικό του γιατί πλησιάζει να αποκαλυφθεί και δικιά του εμπλοκή, προσπάθησε αισχρά να καλύψει τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», με ανάρτηση του στο facebook δείχνοντας το πόσο ένοχος είναι, και φοβούμενος ότι θα έχει που θα έχει την μοίρα του Παπαγγελόπουλου.

Η ανάρτησή του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook που δείχνει τον πανικό του ενόχου:

Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμάρα, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη.

Ευθύνες τεράστιες όμως έχει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, καθώς αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω απ' όλα στον Ελληνικό λαό.

Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου