Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Νέες αποκαλύψεις για τον φαιδρό Ραγκούση : Ουκρανή καθαρίστρια δούλευε ανασφάλιστη σε ξενοδοχείο της οικογένειας

 


Νέες αποκαλύψεις για τον φαιδρό Γιάννη Ραγκούση κάνει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», που προκλητικά καλύπτει ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τις αποκαλύψεις για την βίλα στην Πάρο που έχτισε με δάνειο για τρίτεκνους η - πρώην πλέον - σύζυγός του - και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, νέο θέμα εγείρει η αποκάλυψη των «Παραπολιτικών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχει μαρτυρία μιας εργαζόμενης καθαρίστριας σε ξενοδοχείο της οικογένειας του Γ. Ραγκούση. Η ουκρανικής καταγωγής εργαζόμενη καταγγέλλει ότι δούλευε ανασφάλιστη σε ξενοδοχείο της οικογένειας της πρώην συζύγου του και πως μεσολάβησε ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης για να «τακτοποιήσει» τον έλεγχο για την αδήλωτη εργασία της, που διαπιστώθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Πρόκεται για την μαρτυρία της Σβετλάνας Αργύρη η οποία σε ηχητικό που αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά» λέει ότι δεν ασφαλίστηκε από την πρώην σύζυγο του Γ. Ραγκούση κάτι που ανακάλυψε έλεγχος του ΣΔΟΕ. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει, την έδιωξε από το ξενοδοχείο καθώς έφαγε 10.000 ευρώ πρόστιμο.Τα «Παραπολιτικά» απαντούν στην προσπάθεια του Γ. Ραγκούση να αποπροσανατολίσει και να γλιτώσει  και σημειώνουν: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις απαντήσεις του κ. Γιάννη Ραγκούση και του πρώην κουνιάδου του Χρήστου Ρούσσου στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Π» σχετικά με τις καταγγελίες της κυρίας Αργύρη, η οποία μέσω της εφημερίδας κάνει λόγο για αδήλωτη εργασία στο ξενοδοχείο της οικογένειας της άλλοτε συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχήν να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο του δημοσιεύματος βασίζεται στην σοκαριστική είναι η αλήθεια μαρτυρία της κυρίας Σβετλάνα Αργύρη. Εκείνη είναι που αναφέρεται συνεχώς, όπως προκύπτει και από το ηχτικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουν τα parapolitika.gr στην «κυρία Κατερίνα (σ.σ. Ρούσσου)». Εμείς δεν έχουμε αλλάξει ούτε κόμμα από τα λεγόμενά της και παραθέτουμε στο ρεπορτάζ αυτούσιες τις συνομιλίες μας με την ίδια. Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι ο ίδιος ο αδελφός της κυρίας Κατερίνας Ρούσσου επιβεβαιώνει πλήρως την ύπαρξη και την «εργασιακή σχέση» της κυρίας Αργύρη με την επιχείρηση. Μάλιστα οι αναφορές που δικαιώνουν τους ισχυρισμούς της κυρίας Αργύρη δεν σταματούν εκεί, αφού αφενός ο κ. Ρούσσος δεν διαψεύδει το περιστατικό της καταγγελίας και αφετέρου επιβεβαιώνει τον χρόνο στον οποίο συνέβη.

Όσο για το αν ο κ. Ραγκούσης ήταν εν διαστάσει ή όχι με την αδελφή του από το 2012, ειλικρινώς θα μας επιτρέψει τόσο ο ίδιος ο κ. Ρούσσος, όσο και ο πρώην υπουργός μην λάβουμε υπόψιν τα κουτσομπολιά της Πάρου, αλλά τα επίσημα έγγραφα και την κοινή λογική. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου προχωρούσαν σε κοινή δήλωση πόθεν έσχες μέχρι και τη χρήση του 2018, για το νόμο, αλλά και κατ΄ επέκταση για την ίδια τη ζωή ήταν κανονικότατη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Και πάμε και παρακάτω. Βλέπετε δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο απολύτως αποκαλυπτικός για το πώς αντιλαμβάνονται στην εν λόγω επιχείρηση την έννοια της εργασίας χαρακτηρισμός της κ. Αργύρη ως…. υποψήφιας εργαζόμενης! Πρόκειται ασφαλώς για έναν όρο εντελώς… πρωτοεμφανιζόμενο για τα εγχώρια εργασιακά δεδομένα και ως εκ τούτου προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα. Άραγε ο βουλευτής της Αριστεράς και πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον αποδέχονται; Ναι ή όχι; Η απάντησή τους έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε, ότι από σήμερα οι εργοδότες που θέλουν να παραβιάσουν την εργατική νομοθεσία θα επικαλούνται την ορολογία που εισήγαγε ο άλλοτε κουνιάδος του Γιάννη Ραγκούση περί υποψήφιας εργαζόμενης. Έτσι για να δούμε πώς αντιλαμβάνεται την θεμελιώδη έννοια της εργασίας ένας βουλευτής μιας εργατικής εκλογικής περιφέρειας (Β’ Πειραιά) κι ένα αριστερό κόμμα που θεωρεί αξιακά αυτού του είδους τα ζητήματα.

Τέλος, μιας και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για να μην υπάρχει καμία…. αδιαφάνεια, ας μας απαντήσει: Εμφανιζόταν ή όχι στην ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας της πρώην συζύγου του; Γνώριζε ή όχι για τη λογική τύπου «υποψήφιας εργαζόμενης » με την οποία αντιμετώπιζε η εργοδοσία το προσωπικό; Παρενέβη ή όχι, αξιοποιώντας τις προσβάσεις του στην Πάρο, όπως ακούγεται να λέει ξεκάθαρα η κυρία Αργύρη, προκειμένου να τακτοποιηθεί ή να μπαλωθεί το όλο θέμα που προέκυψε με τον έλεγχο που επικαλείται η ίδια;

ΥΓ. Με μεγάλη χαρά να παραθέσουμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και στη Δικαιοσύνη, εφόσον ο κ. Ραγκούσης και οποιοσδήποτε άλλος το επιθυμεί…

Η ΝΔ, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αντέδρασε δηκτικά: «Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξιφουλκούν καθημερινά δήθεν για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδίως των αλλοδαπών εργαζομένων, είναι βαριά εκτεθειμένοι με τα καμώματα του τομεάρχη Διαφάνειας Γιάννη Ραγκούση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο Mr Villa της Πάρου - που προκάλεσε το πανελλήνιο με την προκλητικής χλιδής βίλα που νοικιάζει στο κοσμοπολίτικο νησί εμβαδού 450 τ.μ. με πισίνα και γήπεδο τένις έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα και την οποία προκλητικά κατασκεύασε με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ενώ ήταν Δήμαρχος Πάρου- αποκαλύπτεται σύμφωνα με μαρτυρία μιας εργαζόμενης καθαρίστριας ουκρανικής καταγωγής, ότι μεσολάβησε και «τακτοποίησε» τον έλεγχο για την αδήλωτη εργασία της, που η ίδια καταγγέλλει ότι διαπιστώθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο της οικογένειας της συζύγου του, όπου εργάζονταν ανασφάλιστη.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση παρά μόνο φθηνές δικαιολογίες, ενώ αποφεύγει συστηματικά να δηλώνει τα εισοδήματα του από τη συγκεκριμένη κατοικία από το πόθεν έσχες του κι εξακολουθεί να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ο προκλητικός κ. Ραγκούσης με χθεσινή του ανάρτηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά το συμβάν και κρύφτηκε πίσω από την αναφορά της ανάρτησης πρώην συγγενή του που ενώ επιβεβαιώνει την απασχόληση της εν λόγω εργαζόμενης στο οικογενειακό τους ξενοδοχείο στη Νάουσα της Πάρου, χρησιμοποιεί τον απαράδεκτο όρο της «υποψήφιας εργαζόμενης».

Τι σημαίνει «υποψήφια εργαζόμενη»; Υφίσταται ως νομικός όρος;

Μια «υποψήφια εργαζόμενη» μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς ο εργοδότης της να την ασφαλίζει όπως η ίδια ισχυρίζεται; Είναι συμβατή αυτή η πρακτική με την εργατική νομοθεσία ή αποτελεί σαφέστατη παραβίαση της;

Και για να είμαστε ξεκάθαροι. Αποδέχεται ο δήθεν φιλεργατικός κ. Τσίπρας ως πολιτική συμπεριφορά ένας βουλευτής του να «τακτοποιεί» το πρόστιμο που αποτέλεσε την αιτία να απολυθεί μια εργαζόμενη σύμφωνα με τα λεγόμενα της και μάλιστα χωρίς αποζημίωση και αφού προηγουμένως είχε δώσει τα χαρτιά της για να εργαστεί και το μοναδικό της αμάρτημα ήταν ότι δεν είπε ψέματα στους επιθεωρητές εργασίας που έκαναν τον έλεγχο που «τακτοποίησε» ο κ. Ραγκούσης, όπως της είχε ζητηθεί;

Ο κ. Ραγκούσης παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα». Ο κ.Τσίπρας θα συνεχίσει να τον καλύπτει, όπως κάνει μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα να κόπτεται δήθεν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων;» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.Δημοσκόπηση GPO : Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ. πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ

 


Δεν πιάνει καμία απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πιάνει κανένα ψέμα, δεν πιάνει κανένα στημένο σενάριο, ακούνε Τσίπρα και ξέρουν ότι είναι απατεώνας οι πολίτες!!

Η ΝΔ ανακάμπτει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ισχυρό προβάδισμα στην καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, αυτό καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν σήμερα, καταγράφει άνοιγμα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ της τάξεως του 4,8% στην πρόθεση ψήφου.

Η παράσταση νίκης, στην πρώτη θέση δείχνει διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ που δύσκολα ανατρέπεται και πρέπει να σημειωθεί πως δεν είχε ανατραπεί και στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την τραγωδία των Τεμπών. Όπως άλλωστε και το ποιοτικό στοιχείο που αφορά την καταλληλότητα και τις προτιμήσεις των πολιτών για τη θέση του πρωθυπουργού.
Μητσοτάκης : ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ που εκχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο υπερταμείο επιστρέφουν στο δημόσιο

 


Τη διαβεβαίωση ότι τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου μετά τις εκλογές, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ και οι δυο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το υπεραταμείο και θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νερό. «Οι δυο αυτές εταιρείες μετά τις εκλογές θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου και θα φύγουν από το υπερταμείο» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε με νόημα «Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Με αυτή του την δήλωση ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στην χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τα fake news και τις στημένες μουσικές διαδηλώσεις για δήθεν πώληση του νερού.Στον φυσικό του χώρο στην Νέα Σμύρνη θα μιλήσει σήμερα ο Τσίπρας στο “Παραμύθι με καφέ”


 

Είναι αποδεδειγμένο, δεδομένο και πιστοποιημένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης και πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας.

Κανένας πολιτικός αρχηγός στην ιστορία της χώρας δεν έχει πει τόσα ψέματα και δεν έχει εξαπατήσει τόσο στεγνά τους πολίτες.

Για να νιώθει άνετα ο Αλέξης Τσίπρας οι συνεργάτες του σήμερα επέλεξαν να μιλήσει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και που αλλού στο“Παραμύθι με καφέ” που τον χαρακτηρίζει και τον εκφράζει.

Είναι τόσο φαιδροί στον ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις άρχισε το δούλεμα και το κράξιμο για το σημείο της ομιλίας που ταυτίζεται με τον Τσίπρα, άλλαξαν την φωτογραφία, έβγαλαν το όνομα της καφετέριας και γελάει ο κόσμος μαζί τους.