Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Απίστευτο η αντιτρομοκρατική βρήκε τούνελ και αντιαρματικά


Tούνελ και βαρύ οπλισμό, όπως αντιαρματικά, εντόπισε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που πραγματοποιείται από το πρωί στα Σεπόλια (οδός Αυλώνος) και στα Εξάρχεια (οδός Τζαβέλα). 

25 άτομα έχουν συλληφθεί, κουρδικής καταγωγής που σχετίζονται με δράση τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία. Εναντίον τους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Τουρκία. 


Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

 Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια.

 Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των (20) αλλοδαπών.

 Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.

 Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».




Αναστολή δρομολογίων μετρό και τραμ από Παρασκευή



Στην αναστολή των μεταμεσονύχτιων δρομολογίων στις γραμμές 2 και 3 του μετρό καθώς επίσης και των αντίστοιχων του τραμ προχωρεί η ΣΤΑΣΥ, από την Παρασκευή 20 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Τα τελευταία δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 θα αναχωρούν πλέον στις 00.20, ενώ οι επιβάτες πρέπει να θυμούνται ότι όσον αφορά το τραμ, λειτουργεί μόνο η γραμμή Βούλα - Κασομούλη.

Αναλυτικές πληροφορίες με τον επικαιροποιημένο πίνακα των δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς υπάρχουν στον ιστότοπο της ΣΤΑΣΥ στην ενότητα «ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ»


Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής



Την απόφαση να σταματήσουν όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα από το απόγευμα της Κυριακής πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την απόφαση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Κορωνοϊός: Έρχονται έλεγχοι κατ’ οίκον από 500 κινητά συνεργεία


Πεντακόσια κινητά συνεργεία με έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή, θα πραγματοποιούν 20 ελέγχους κατ’ οίκον ανά βάρδια σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύου κινητών μονάδων για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα ή/και πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και για την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19

Τι περιλαμβάνει η προκήρυξη

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δράση περιλαμβάνει ενδεικτικά:

Στελέχωση 500 κινητών συνεργείων λήψης δειγμάτων ανά την επικράτεια. Κάθε κινητό συνεργείο ενδεικτικά θα περιλαμβάνει 1 οδηγό και 1 νοσηλευτή και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια.
Μίσθωση έως 500 οχημάτων για τις μετακινήσεις των κινητών συνεργείων συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων.
Εξοπλισμό ατομικής προστασίας για τα μέλη των κινητών συνεργείων
Προμήθεια κιτ λήψης δειγμάτων
Προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των συμβάντων των κινητών συνεργείων
Παροχή καθοδήγησης σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών COVID-19 σε νέους επαγγελματίες υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και μελών κινητών μονάδων
Ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού κατ’ οίκον. Ενδεικτικά, περιλαμβάνει ενέργειες όπως: Στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου, επέκταση της υποδομής του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θεωρείται σκόπιμη:

α) η ελαχιστοποίηση της μετακίνησης του πληθυσμού και της προσφυγής των ατόμων που δεν έχουν νοσήσει στις Μονάδες Υγείας, ειδικά των ατόμων με «πιθανότητα κρούσματος», οι οποίοι μεταβαίνουν στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστούν για το νέο ιό. Τα άτομα πριν να επιβεβαιωθούν ως φορείς, μεταβαίνοντας στα νοσοκομεία αναφοράς ή τις δομές τηςπρωτοβάθμιας υγείας, αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού και προκαλούν συμφόρηση αλλά και κινδύνους μετάδοσης της μόλυνσης σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος υγείας (ΤΟΜΥ, Μονάδες ΠΦΥ και Νοσοκομεία) και

β) η ενίσχυση των υπηρεσιών φροντίδας των νοσούντων και κατ οίκον ειδικότερατων ατόμων με αδυναμία, μοναχικά άτομα νοσούντες κατ οίκονκ.α. και η εξατομικευμένη παροχή οδηγιών για την πρόληψη της τυχόν μετάδοσης της λοίμωξης στους οικείους/συγκατοίκους/στενές επαφές.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).


Πηγή


Έκτος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα



Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, τους έξι φτάνουν πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα.




Αυστριακοί στους Τούρκους: «Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα»


Μαζί με τους άνδρες των ελληνικών δυνάμεων στις Καστανιές επιχειρούν και οι επίλεκτοι της ομάδας «Cobra» που κατέφθασαν από την προηγούμενη εβδομάδα στον Εβρο με το ειδικό τεθωρακισμένο τους όχημα από την Αυστρία. 

Πρόκειται για την έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια της Αυστρίας, που έστειλε ο καγκελάριος Κουρτς από τους λίγους Eυρωπαίους ηγέτες που έχουν ταχθεί εξαρχής, χωρίς μισόλογα και δηλώσεις ίσων αποστάσεων, στο πλευρό της Ελλάδας έναντι του τουρκικού εκβιασμού στον Εβρο. Μαζί με τους Αυστριακούς ενεργούν και Πολωνοί αστυνομικοί εκτός των δυνάμεων της Frontex.

Την Τρίτη οι Αυστριακοί της «Cobra» ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, στην απέναντι πλευρά του φράχτη, με τους Τούρκους των ειδικών δυνάμεων του Ερντογάν. 

«Τι κάνετε εδώ; Δεν είναι η χώρα σας», τους ρώτησαν οι Τούρκοι που έχουν καταλάβει ότι έχασαν το παιχνίδι, 

«Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ήταν απάντηση που έδωσαν οι Αυστριακοί, στιχομυθία, που μετέφερε το protothema.gr. 

Σημαντική λεπτομέρεια, ότι στο μπράτσο τους, εκτός από το εθνόσημο της Αυστρίας, φέρουν το διακριτικό σήμα των (ελληνικών)






Σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων



Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. από σήμερα Πέμπτη 19/3/2020 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1000 ευρώ ανα πρόσωπο, ανεξαρτήτων τυχόν άλλων ευθυνών ιδίως ποινικών.

Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων.

Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για την μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων , μετάβαση σε ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία, μετάβαση στην τράπεζα, μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων , κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη, σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρων και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.




Ανησυχητική εξάπλωση στη Γερμανία - 12.300 κρούσματα και 28 νεκροί



Τα 12.300 έχουν φθάσει τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ οι ασθενείς που υπέκυψαν ανέρχονται σε 28. 

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ από την δική του πλευρά υπολογίζει τα κρούσματα σε 8.198 και τους νεκρούς σε 12.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας που αποδίδει η γερμανική κυβέρνηση στην κατάσταση ήταν το χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό διάγγελμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ – το πρώτο της 15ετους θητείας της.

Μέχρι τώρα, η Μέρκελ απέφευγε επιμελώς τις φορτισμένες εμφανίσεις, περιοριζόταν στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.

«Είναι σοβαρό, πάρτε το σοβαρά!», ήταν η δραματική της έκκληση προς τους πολίτες, ενώ η Γερμανία κατεβάζει σταδιακά τα «ρολά» απ’ άκρη σ’ άκρη.


Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την Τετάρτη όχι μόνο να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για απαγόρευση εισόδου πολιτών από τρίτες χώρες, αλλά και να την διευρύνει.

Από σήμερα, μόνο Γερμανοί ή έχοντες «κατεπείγοντα λόγο ταξιδιού» επιτρέπεται να μπαίνουν στην Γερμανία από την Αυστρία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο και την Δανία. Επιπλέον, όποιος προέρχεται από χώρα της ΕΕ, επιτρέπεται να προσγειωθεί σε γερμανικό αεροδρόμιο μόνον εφόσον συνεχίζει το ταξίδι προς την πατρίδα του.

«Θέλω εδώ και εβδομάδες να σπάσουμε την αλυσίδα της επιδημίας από το εξωτερικό προς την Γερμανία με δραστικά μέτρα. Είναι παράλογο να απαγορεύουμε στους ανθρώπους στην Γερμανία να πάνε στον κινηματογράφο και ταυτόχρονα να επιτρέπουμε να μπαινοβγαίνουν στην ΕΕ ταξιδιώτες από τις περιοχές υψηλού ρίσκου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και εξήγησε ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες έχουν ήδη ενημερωθεί, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε ότι δεν είναι ικανοποιημένος σε όλες τις περιπτώσεις από την ταχύτητα λήψης αποφάσεων από μέρους της ΕΕ και άλλων κρατών - μελών.

«Την καθυστερημένη πρόταση της Κομισιόν για κοινή στάση σε ό,τι αφορά τα σύνορα, εγώ την εφάρμοσα αμέσως στην Γερμανία. Τώρα είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί από όλους η συμφωνηθείσα απαγόρευση εισόδου, προκειμένου να υπάρχει ενιαία διαχείριση των συνόρων», πρότεινε ο κ. Ζεεχόφερ.

Εξαίρεση στις απαγορεύσεις προβλέπεται για εμπορεύματα και εργαζόμενους κυρίως στους τομείς της υγείας και κρίσιμων υποδομών. Χθες πάντως, για τρίτη συνεχή ημέρα, στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην Πολωνία υπήρχε μποτιλιάρισμα 60 χιλιομέτρων: φορτηγά παρέμειναν εκεί επί 20 ώρες.

Στο Βερολίνο, όπου άρχισε χθες η εφαρμογή της αναστολής της λειτουργίας των περισσότερων εμπορικών καταστημάτων, η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει περισσότερα από 130 καταστήματα, τα οποία συνέχιζαν να λειτουργούν ενώ δεν ανήκαν στις εξαιρέσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καταστηματάρχες έκλεισαν μόνοι τους τα καταστήματα, απλά με συζήτηση, δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Βερολίνο Άνγια Ντίρσκε και πρόσθεσε ότι κάποιοι απλώς δεν είχαν ενημερωθεί. Σε περιπτώσεις όμως όπως αυτή ενός μπαρ, που είχε σβήσει τα εξωτερικά φώτα και είχε αφήσει ανοιχτή πλαϊνή είσοδο, επιβλήθηκαν πρόστιμα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Εκνευρισμός για τα «κορόνα-πάρτι»

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντόρτμουντ Γκρέγκορ Λάνγκε προειδοποίησε να μην διοργανώνονται «κορόνα-πάρτι», όπως παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε πάρκα και άλλους ανοιχτούς χώρους, με δεκάδες νεαρούς.

«Ο ιός δεν καταλαβαίνει από διασκέδαση», δήλωσε ο κ. Λάνγκε και χαρακτήρισε όσους συμμετέχουν σε τέτοια πάρτι «ανεύθυνους».

Τα φημισμένα πάντως κλαμπ του Βερολίνου προσπαθούν αυτές τις μέρες, αν και κλειστά, να κρατούν τους πελάτες τους σε καλή διάθεση. «Όλοι χορεύουμε ενάντια στον κορωνοϊό», είναι το σύνθημα του προγράμματος μουσικής που θα παίζουν διάσημοι DJ's καθημερινά μέσω διαδικτύου.

Σε απομόνωση στο σπίτι του βρίσκεται ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος εξετάστηκε και για κορωνοϊό.

Χθες δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφία από «το γραφείο» του, στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει κρυολόγημα και ότι θα ενημερώσει όταν γνωρίζει περισσότερα. Σε καραντίνα βρίσκεται και ο κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ, μετά την διαπίστωση ότι ο πρέσβης του Ισραήλ στο Βερολίνο, με τον οποίο είχε συναντηθεί πρόσφατα, έχει προσβληθεί από τον ιό. Η πρεσβεία, ανακοινώθηκε, θα παραμείνει κλειστή.


Πηγή : cnn.gr


Κατασχεθέντα οχήματα στρατιωτικού τύπου εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. και πηγαίνουν Έβρο



Πρόκειται για τεθωρακισμένα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, τα οποία είχαν κατασχεθεί εδώ και πέντε χρόνια και σάπιζαν στις στις αποθήκες του τελωνείου Πειραιά.

Τα τεθωρακισμένα είναι πλήρως αξιόμαχα και αποφασίστηκε η αποδέσμευσή τους προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων μας. Τον Μάιο του 2015 το Λιμενικό Σώμα εντόπισε νότια της Κρήτης ένα φορτηγό πλοίο ονόματι Tychy, που στα αμπάρια του είχε κρυμμένα 16 στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα.


Οι ελληνικές αρχές, τηρώντας τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. περί απαγόρευσης μεταφοράς, προμήθειας ή πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη προχώρησε σε συντηρητική δέσμευση των τροχοφόρων και τα μετέφερε στις αποθήκες του ΣΤ' Τελωνείου Πειραιά.

Επρόκειτο για οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300 (αυτά δηλαδή που μεταβαίνουν τώρα στον Έβρο), πέντε θωρακισμένα τύπου Toyota Land Cruiser, δύο οχήματα BMW και ένα ακόμη μάρκας Mercedes. 



Τα MRAP Typhoon GSS-300 εντάθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, εκεί δηλαδή που υπάγονται επίσης οι διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης) και της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης), τα γνωστά ΜΑΤ. Έχουν μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα, βάρος 12,5 τόνους διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρουν 8 πλήρως εξοπλισμένους αστυνομικούς. Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση του οχήματος είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3.

Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του τα 1.000 χιλιόμετρα!

Και τα 8 οχήματα από εχθές βρίσκονται στον Έβρο ενισχύοντας τις ελληνικές και Ευρωπαϊκές δυνάμεις στα σύνορα.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέστειλε την λειτουργία όλων των εισπρακτικών εταιριών



Την αναστολή λειτουργίας όλων των εισπρακτικών εταιρειών από σήμερα Πέμπτη ανακοίνωσε σε εκπομπή του Blue Sky ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.


Ο υπουργός είπε πως από την Πέμπτη κλείνουν όλες οι εισπρακτικές εταιρείες, για το διάστημα που θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα για την επιδημία COVID-19, ενώ στο ίδιο μέτρο ενέταξε και τις εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων.

«Όσο διαρκεί αυτή η κρίση, δεν νοείται καμία όχληση σε πολίτη. Η οικονομία σταμάτησε και ως εκ τούτου, αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.


Από την επιδημία του κορωνοϊού έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας



Για «τρομακτική, χωρίς προηγούμενο» εικόνα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας για τις απολύσεις των τελευταίων 18 ημερών στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που φτάνουν τις 41.000.  

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, 18 του μηνός, έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία πριν το κλείσιμο του μήνα, τονίζοντας πως «οι επιχειρήσεις δεν έχουν βάλει λουκέτο, υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα διάστημα, έτσι πρέπει να το βλέπουμε» .

«Απαγορεύεται η απόλυση από σήμερα είπε ο υπουργός και δεν μπορούμε να έχουμε αναδρομική ισχύ στο μέτρο το συγκεκριμένο, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Ο υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι προϋπόθεση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης, αποτελεί η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και όσοι έχουν κάνει απολύσεις δεν θα λάβουν βοήθεια από τα μέτρα στήριξης.




Αστυνομικός δολοφόνησε τη γυναίκα του και τη φίλη της στην Κηφισιά



Αστυνομικός της Τροχαίας 35 ετών είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Αχαρνών 80 στην Κηφισιά, σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. 

Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο Smart όταν δέχθηκαν την επίθεση από τον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε κατά των γυναικών τουλάχιστον 10 φορές. Οι δύο γυναίκες ήταν βαριά τραυματισμένες αλλά στη συνέχεια έχασαν τη ζωή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι τσακωνόταν συνέχεια τον τελευταίο καιρό για την επιμέλεια των παιδιών τους και βρισκόταν σε διάσταση εδώ και τρία χρόνια περίπου. Η γυναίκα ζούσε με τα παιδιά της, ενώ η ευθύνη για τη διάλυση του γάμου φέρεται να βάρυνε τον αστυνομικό.