Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Έτοιμος να κάνει σώου ο ανεύθυνος Αλέξης Τσίπρας μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη


Απαξιωμένος, προκλητικός και ανεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις άκουσε για διάγγελμα Μητσοτάκη, είπε να κάνει σώου δείχνοντας και πάλι πόσο ακατάλληλος είναι.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει σοβαρότητα και που πρέπει να κάνει αντιπολίτευση. Είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος στην Ευρώπη που εργαλειοποιεί την πανδημία για να κάνει αντιπολίτευση χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής.

Με ανάρτησή του μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστό πως αύριο μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού για την πανδημία θα παραχωρήσει και ο ίδιος δημόσιο μήνυμα σε όλα τα ΜΜΕ, δείχνοντας ότι δεν κρατιέται.

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», έγραψε. 






Ο πιο σκληρός της χούντας: Ο αδίστακτος αξιωματικός που έκανε την πιο στυγνή δολοφονία του Πολυτεχνείου

 


Από τους 23 πραξικοπηματίες που δικάστηκαν το καλοκαίρι του 1975, οι τρεις ηγέτες, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Παττακός και Νικόλαος Μακαρέζος, καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Σε δεκαέξι εξ’ αυτών επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη (στους τρεις ερήμην, καθώς είχαν διαφύγει), σε δύο 20 χρόνια φυλάκιση, ενώ άλλοι δύο αθωώθηκαν. Ο πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης Κωνσταντίνος Καραμανλής μετέτρεψε τη θανατική καταδίκη των τριών σε ισόβια.

Τρεις εκ των καταδικασθέντων πέθαναν στη φυλακή, ο αδελφός του Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνος, ο Μιχάλης Μπαλόπουλος και ο Οδυσσέας Αγγελής, που αυτοκτόνησε.

Όλοι οι υπόλοιποι, πλην τριών, απεβίωσαν στο σπίτι τους, έχοντας αποφυλακιστεί με αίτηση αποφυλακίσεως και κατ’ οίκον νοσηλείας «λόγω ανηκέστου βλάβης», ή έχοντας συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους, παράλληλα με την έκτιση 25ετούς ποινής φυλάκισης.

Από τους τρεις που δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του ποινικού κώδικα, ο ένας ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, που πέρασε τους 34 τελευταίους μήνες της ζωής του κρατούμενος στην εντατική του Λαϊκού Νοσοκομείου λόγω ασθένειας. Ο δεύτερος, ο «αόρατος δικτάτωρ», Δημήτρης Ιωαννίδης, που πέθανε τον Αύγουστο του 2010 από θερμοπληξία στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Και ο τρίτος ο πλέον αμετανόητος, ο Νίκος Ντερντιλής, ο οποίος αρνήθηκε να βγει από το κελί του ακόμα και για τη κηδεία του γιου του.

Επρόκειτο για τον πιο σκληρό και άκαμπτο αξιωματικό της χούντας , ο οποίος έδιωξε κακήν κακώς ακόμα και τον Παττακό όταν τον επισκέφτηκε για να του ζητήσει να κάνει χρήση των όρων αποφυλάκισης. Ο Ντερτιλής θεωρούσε πράξη προδοσίας την αντίστοιχη αίτηση για «ανήκεστη βλάβη», δεν αναγνώριζε τη δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. «Είναι πιθανότερο να πέσει μαύρο χιόνι, ο ήλιος να βγει από τη δύση παρά να υπογράψω εγώ ένα παρόμοιο χαρτί», είχε πει σε συνέντευξη του στον Τάσο Τέλλογλου.

Το καθεστώς της Μεταπολίτευσης, που θεωρούσε «παράνομο», επιχείρησε επανειλημμένα να διευκολύνει την αποφυλάκισή του για «λόγους υγείας». Ιδιαίτερα ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, είχε φτάσει στο σημείο να υποδεικνύει μέσω τρίτων στον Ντερτιλή να υπογράψει τη σχετική αίτηση προκειμένου να γίνει δυνατή η αποφυλάκισή του. Και το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού προσπάθησε επίμονα, για λόγους κοινωνικούς αλλά και υγείας, να διευκολύνει τη διακοπή της έκτισης της ποινής του.

«Το δικό μου αποφυλακιστήριο θα μου το καρφώσουν στο φέρετρο», απαντούσε. «Εγώ θα βγω από τη φυλακή με τους δικούς μου όρους, θα με δικαιώσουν, θα με αποκαταστήσουν και θα βγω με χορδές και τύμπανα. Δεν είμαι οπαδός της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Τους έχω γραμμένους κάτω από τις μπότες μου τις παλαιές. Από το 1974, μέχρι σήμερα, το δήλωσα εγγράφως ότι όλες οι κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν είναι παράνομες και δεν δέχομαι τις αποφάσεις τους».

Φυσικά το «μετά» δεν θα μπορούσε να είναι ξεκομμένο από το «πριν» στην ιδιαίτερη περίπτωση του θηριώδους στη σωματική διάπλαση και τυφλά αφοσιωμένου εθνικιστή. Βαθιά αντικομμουνιστής, πολέμησε στον Εμφύλιο ως εθελοντής λοχίας της Εθνοφυλακής και την ίδια περίοδο εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου το 1950 έγινε εκπαιδευτής. Ακολούθως πήρε μέρος ως εθελοντής στον πόλεμο της Κορέας, όπου και τιμήθηκε με παράσημο. Επιστρέφοντας από την Άπω Ανατολή, ταξίδεψε το 1964 με πλαστό διαβατήριο στην Κύπρο, με τον βαθμό του ταγματάρχη. Εκεί, τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, υπό τις διαταγές του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα («Διγενή»), πήρε μέρος σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης σε τουρκοκυπριακά χωριά κοντά στη Λεμεσό.

Ο Νικόλας Ντερτιλής δεξιά στη φωτογραφία


Στη μάχη της Μασούρας, το 1964, Τούρκοι πυροβολούν φάλαγγες της μονάδας του. Ο Ντερτιλής τους προειδοποιεί ότι τα αντίποινα θα είναι σκληρά. Λίγες ημέρες αργότερα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Επιτίθεται εφ’ όπλου λόγχη σε ένα οχυρωμένο από Τουρκοκύπριους χωριό και επιδίδεται σε εκκαθαρίσεις. Ο Γρίβας τον καλεί από τον ασύρματο να «υπάρξουν κάποια όρια» στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες του μεταχειρίζονται τους αμάχους. Εκνευρισμένος ο Ντερτιλής πυροβολεί τον ασύρματο. Δεκάδες άμαχοι θυσιάζονται στο βωμό της οργής του.

Τη βραδιά του πραξικοπήματος είχε επωμιστεί να «ελέγξει γρήγορα 28 στόχους» με το μηχανοκίνητο τάγμα που διοικούσε στην Αγία Παρασκευή. «Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες. Τέσσερις παρά δέκα το πρωί είχε τελειώσει η επιχείρηση… ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει», έλεγε με καμάρι για την κατάληψη μιας σειράς δημοσίων κτιρίων της Αθήνας, το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου.

Στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ο Ντερτιλής ευθύνεται για το πιο στυγνό έγκλημα κατά τη διάρκεια της επταετίας. Μία ημέρα μετά την εισβολή στο Πολυτεχνείο, η κατάσταση παρέμενε τεταμένη στην Πατησίων και τους γύρω δρόμους, με οδομαχίες, επεισόδια και συλλήψεις. Ο 20χρονος φοιτητής Μιχάλης Μυρογιάννης βρισκόταν στην περιοχή και προσπαθούσε να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον κυνηγούσαν. Παρών στο περιστατικό ήταν ο Ντερτιλής, ο οποίος όταν είδε τον Μυρογιάννη να ξεφεύγει, έβγαλε το περίστροφό του και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι.

Μετά την πτώση της χούντας, τέσσερεις ένοικοι της πολυκατοικίας της γωνίας Πατησίων και Στουρνάρη, όπου έπεσε νεκρός ο 20χρονος φοιτητής, κατέθεσαν ότι είχαν δει έναν αξιωματικό να βγαίνει από ένα τζιπ και να πυροβολεί τον νεαρό άνδρα δύο φορές. Ανάμεσα τους και ο θεατρικός συγγραφέας Μίμης Τραϊφόρος.

Ο Ντερτιλής το αρνήθηκε κατηγορηματικά και η κατάθεση που οδήγησε στην καταδίκη του, ήταν του οδηγού του τζιπ, στρατιώτη Αντώνης Αγριτέλης. Η μαρτυρία του ήταν σοκαριστική: «Παρετήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί. Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός. Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”».

Ο Αγριτέλης κατέθεσε και ότι ο Ντερτιλής συνέχισε τις εφόδους του στο κέντρο της Αθήνας, παρακινώντας αστυνομία και στρατό να ανοίξει πυρ. «Στην περιοχή του ΟΤΕ έβγαλε το περίστροφό του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω αν χτυπήθηκε κανείς. Έδινε διαταγές με το περίστροφο στο χέρι λέγοντας: “Βαράτε στο ψαχνό, πέντε παλιόπαιδα θα μας κάνουν ό,τι θέλουν;” Όταν κατέβηκε σε μια υπηρεσία της χωροφυλακής στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, οι χωροφύλακες έτρεξαν να τον υποδεχτούν. Αυτός όμως τους είπε, σαν να τους μάλωνε, “τι φοβάστε ρε; Βαράτε στο ψαχνό, εγώ έκανα την αρχή.” Τότε κατάλαβα ότι είχε μαθευτεί η πράξις του Ντερτιλή».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ντερτιλή δεν δέχτηκε τη μαρτυρία του Αγριτέλη και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ οδηγός του πελάτη του. Λίγο καιρό μετά το συμβάν ο οδηγός είχε εκδιωχθεί με δυσμενή μετάθεση στο Πολύκαστρο. Για να αποδείξει στο δικαστήριο ο Αγριτέλης ότι γνώριζε τον Ντερτιλή έδωσε δύο στοιχεία: «με έστελνε να του αγοράζω τσιγάρα Dunhill και να επισκευάζω τον αναπτήρα του, μάρκας Ronson σε ένα μαγαζί στην Βουκουρεστίου». Ο Στέλιος Λογοθέτης, στέλεχος τότε του ΚΚΕ και μετέπειτα δήμαρχος Νίκαιας και Πειραι, ήταν αυτός που εντόπισε το μαγαζί επισκευής των αναπτήρων και βρήκε απόδειξη επισκευής στο όνομα Νίκος Ντερτιλής!

Μετά από ακροαματική διαδικασία δυόμισι μηνών, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών απεφάνθη ότι ο Ντερτιλής είχε δολοφονήσει τον Μυρογιάννη με το υπηρεσιακό του περίστροφο, τον κήρυξε ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο γιος του Νίκου Ντερτιλή, Βασίλης, στρατιωτικός και αυτός, δεν ξέχασε ποτέ τον πατέρα του. Ακόμη κι όταν μετανάστευσε στο εξωτερικό, μετά από την αποστρατεία του, ερχόταν πολύ συχνά στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να τον επισκεφτεί. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον πείσει να βγει από τη φυλακή. Δεν το κατάφερε ούτε με το θάνατό του. Το 2010, όταν στη φυλακή είχαν μείνει μόνο αυτός και ο Ιωαννίδης (με τον οποίο δεν είχε καμία επαφή), ο Ντερτιλής εξακολουθούσε να γυμνάζεται καθημερινά στο κελί του, «παίρνοντας» κάμψεις και έστελνε γραπτή δήλωση του προς το Πρωτοδικείο Πειραιά-Τμήμα Βουλευμάτων ότι αρνείται να αποφυλακιστεί υπό οποιοδήποτε όρο «πλην εκείνου της απολύτου δικαιώσεως και αποκαταστάσεως του».

Αρνήθηκε να πάει ακόμα και στη κηδεία του γιου του, που απεβίωσε το Δεκέμβριο του 2012. Ένα μήνα αργότερα έφυγε και ο ίδιος από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών, έχοντας υποστεί οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Παρέμεινε έγκλειστος για 38 ολόκληρα χρόνια, πεπεισμένος ότι υπήρξε θύμα συνωμοσίας όλων των προδοτών του έθνους, συμπεριλαμβανομένων των πρώην συντρόφων του.


Πηγή:  menshouse.gr



ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: «Δεν έχουν σταματήσει οι απειλές και το κλίμα bullying»

 


Συνεχίζεται το κλίμα εκφοβισμού στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου πριν από λίγο καιρό είχαν σημειωθεί άγρια επεισόδια.

Μητέρα μαθητή στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κατήγγειλε πως εκτός από τη σωματική βία, οι μαθητές δέχονται καθημερινά λεκτική βία.  Συγκεκριμένα, οι μαθητές που είχαν τιμωρηθεί με αποβολή από το σχολείο λόγω των επεισοδίων στο ΕΠΑΛ, βρίσκονται ξανά στον χώρο, αυτή τη φορά σαν εξωσχολικοί.

«50 ημέρες μετά τα επεισόδια τα πράγματα παραμένουν ίδια. Μπορεί να απομακρύνθηκαν οι πρωτοαίτιοι μαθητές, αλλά δεν ξέρω πως τα παιδιά αυτά βρίσκονται σαν επισκέπτες μέσα στο σχολείο και εκφοβίζουν λεκτικά τους μαθητές και προσπαθούν να περάσουν αυτό το κλίμα εκφοβισμού σε όλο το σχολικό περιβάλλον», δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Η καταγγέλλουσα ήταν απότους λίγους γονείς που βρέθηκε στο σχολείο για να παρασταθεί στους μαθητές που δέχονταν επιθέσεις. «Οι απειλές συνεχίζονται. Οι μαθητές αυτοί που έκαναν τα επεισόδια μπορεί να αποβλήθηκαν, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο βρέθηκαν να είναι στο σχολείο. Υπάρχει ένα πέπλο ηρεμίας, αλλά τα φιδάκια που γεννήθηκαν εκεί μέσα κυκλοφορούν μέχρι αυτή τη στιγμή», είπε.


protothema



Ο Ρομά βίαζε 43χρονη και ο ιερέας κοίταγε τον βιασμό της

 


Απίστευτες προεκτάσεις σύμφωνα με το flashnews.gr λαμβάνει η υπόθεση ξυλοδαρμού μιας 34χρονης γυναίκας η οποία είχε παράλληλα καταγγείλει ότι είχε βιαστεί προ 8μηνου.

Η γυναίκα που είναι Πολωνέζα είχε καταγγείλει την περασμένη Κυριακή ότι είχε δεχτεί επίθεση ξυλοδαρμού από έναν 47χρονο Έλληνα - ο οποίος και είχε συλληφθεί άμεσα - και έναν Βούλγαρο - ο οποίος αναζητείται. Μάλιστα, την ίδια μέρα η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι πριν από 8 μήνες είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 47χρονο, αλλά τότε δεν το είχε καταγγείλει.

Ερευνώντας την υπόθεση οι αστυνομικές αρχές, άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης,  που δυστυχώς πηγαίνει αρκετά πίσω και έχει απίστευτο παρασκήνιο.

Ο 47χρονος που τη χτύπησε και κατηγορείται ότι τη βίασε είναι ένας πρώην ιερέας στον νομό Χανίων, ο οποίος έχει καθαιρεθεί. Ο πρώην παπάς φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την Πολωνέζα. Κάποια στιγμή χώρισαν και τότε ο πρώην παπάς την κάλεσε σε ένα μέρος για να λύσουν τα της σχέσης τους και τις διαφορές τους. Αυτό συνέβη πριν από 8 μήνες. Όταν εκείνη πήγε στον χώρο που της είχε πει ο 47χρονος, εκείνος την κλείδωσε και φώναξε και έναν άλλο νεαρό, ανήλικο, ο οποίος κατ' εντολή του πρώην παπά και παρουσία του, τη βίασε. 

Από την έρευνα της ασφάλειας Χανίων, ο ανήλικος που φέρεται να τη βίασε ταυτοποιήθηκε άμεσα από την αστυνομία. Πρόκειται για έναν 17χρονο Ρομά. 

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό σε βάρος του πρώην ιερέα και του ανήλικου.

Να σημειωθεί ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 47χρονος είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του την κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τοπική κοινωνία είχε θορυβηθεί από τη δράση του και τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που καθαιρέθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι μια Μεγάλη Παρασκευή, όσο ακόμα ήταν ιερέας, άφησε την Ακολουθία στη μέση και είχε φύγει μαζί με την Πολωνέζα με το αυτοκίνητο, με το οποίο μάλιστα είχαν και τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος, καθώς δεν βρίσκονται οι δυο τους σε νηφάλια κατάσταση.



Με αναρρωτικές άδειες από τον… Αύγουστο αρνητής γιατρός στην Πάτρα

 


Σύμφωνα με το gnomip.gr, το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαϊας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο κάνοντας αναφορά που κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση διευθυντή σε Κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για γιατρό του Γενικού Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ο οποίος εδώ και 2,5 μήνες απουσιάζει από το πόστο του.

Το Σωματείο ζητά, μετά από την πρόσφατη, 3η κατά σειρά, αναρρωτική άδεια, που έλαβε ο διευθυντής της Κλινικής, έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες , του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε χθες το πρωί προς την Εισαγγελία του Α.Π., ο συγκεκριμένος γιατρός έλαβε αναρρωτική άδεια λίγο πριν από την 1/9/2021, πριν τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας. Έκτοτε, όπως καταγγέλλεται ότι «ο… λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του».

Όπως είναι γνωστό, όλοι οι ιατροί του ΕΣΥ που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Για το θέμα, την παρέμβαση του Συλλόγου Ειδικευόμενων στον Άρειο Πάγο, έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και η 6η Υ.Πε.

Στην περιφέρεια της Αχαΐας πάνω από 350 υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται σε αναστολή.

Σύμφωνα με την Ε.Ι.Ν.Α., σήμερα τα κενά και οι ελλείψεις ιατρών, με τις κενές οργανικές θέσεις ειδικών και ειδικευόμενων, στα νοσοκομεία της Αχαϊας, να φτάνουν τα 341.




Ξεφτίλα Τσίπρα - Ο Ακάρ επικαλείται τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στην ελληνική κυβέρνηση

 



Nέα επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις ισχυρές συμμαχίες που έχει καταφέρει, εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ επικαλούμενος θέσεις που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κρίνοντας απ’ αυτά που που έχουν πει ανοικτά μέλη του κόμματος του Τσίπρα με βάση και αυτά που εμείς είπαμε, οι επιθετικές κινήσεις και ενέργειες της νυν ελληνικής κυβέρνησης προκαλούν ανησυχία στον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό εγκαταλείψτε τη λογική αυτή κι αυτές τις ενέργειες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του υπουργείου του για το ερχόμενο έτος στην αρμόδια επιτροπή της Τουρκικής Βουλής.

Ο ανθελληνισμός του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται επικίνδυνος και κάνει κακό στην χώρα, δεν ενδιαφέρει κανένα στέλεχος του κόμματος το πόσο κακό κάνουν οι δηλώσεις τους στην Ελλάδα. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας άλλο κόμμα να εκφράζει τόσο ανθελληνικές θέσεις που να τις χρησιμοποιεί προς όφελος της η Τουρκία!!!




Αριστεροί φασίστες αποφασίζουν και διατάζουν ποιος θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο

 


Αυτή η φασιστική νοοτροπία ακροαριστερών και αριστερών, αποφασίζουμε και διατάζουμε, ποιος θα μπεί στο χώρο του Πολυτεχνείου και καταθέσει στεφάνι, αμαυρώνει την μνήμη του Πολυτεχνείου, και μόνο κατά του φασισμού δεν είναι.

Αντιπροσωπεία της Βουλής βρέθηκε το πρωί στην είσοδο του Πολυτεχνείου ωστόσο ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές που βρισκόταν εκεί, φασιστικά αμαυρώνοντας το νόημα του Πολυτεχνείου δεν τους επέτρεψαν να περάσουν.

Ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές, στην κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου δεν επέτρεψαν, επειδή αποφασίζουνε και διατάζουν, την είσοδο στους βουλευτές της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και στον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η αντιπροσωπεία της Βουλής βρέθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί στην είσοδο του Πολυτεχνείου ωστόσο οι ακροαριστεροί και αριστεροί που βρισκόταν εκεί δεν τους επέτρεψαν να περάσουν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω η χούντα από την Ελλάδα».

Με λίγα λόγια ενεργώντας φασιστικά, οι ακροαριστεροί και αριστεροί, φώναζαν «έξω η χούντα από την Ελλάδα», ντροπιάζοντας την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου.



Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρώην υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης αποχώρησαν, ενώ ένας από τους αριστερούς φασίστες που δεν πρέπει να είναι ούτε φοιτητής,  πέταξε και το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών, που έγραφε Διακοινοβουλευτική Επιτροπή.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Αθανασίου είπε:

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».







Η Μέρκελ αποδεικνύει ότι της αρέσουν τα καθεστώτα και οι καθεστωτικοί ηγέτες

 


Η Ανγκελα Μέρκελ όχι μόνο επικοινώνησε με τον Αλεξάνταρ Λουκασένκο τον τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης, αλλά θα το ξανακάνει. Αυτό είπε ο ίδιος ο Λουκασένκο, ο οποίος δήλωσε ότι θα έχει και μια δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με την απερχόμενη καγκελάριο της Γερμανίας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκελα Μέρκελ, τα βρίσκει με καθεστώτα και καθεστωτικούς ηγέτες. Το παράδειγμα Ερντογάν το ξέρουμε όλοι μας και το πώς η Μέρκελ πρόδωσε Ευρώπη και Ελλάδα για να ικανοποιήσει την Τουρκία. Είχε μυριστεί και τον Τσίπρα ότι έχει στόφα καθεστωτικού ηγέτη, όταν κυβερνούσε, και γιαυτό είχε έντονες συνομιλίες μαζί του τον είχε του χεριού της, τον έκανε ότι ήθελε!! Το είδαμε αυτό με το ξεπούλημα της Μακεδονίας στα Σκόπια, το οποίο έκανε εύκολα ο Τσίπρας με τις ευχές Μέρκελ.

Η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είπε να συνεχίσει να δείχνει την συμπάθεια της στα καθεστώτα, και επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Η απερχόμενη καγκελάριος ήταν η πρώτη δυτική ηγέτης που επικοινώνησε με το Λευκορώσο πρόεδρο μετά την αμφιλεγόμενη νίκη του στις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2020 και προκάλεσε την κριτική των Πρασίνων.

Ο εκπρόσωπος της ΚΟ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Όμιντ Νούριπουρ, κάνει λόγο για «ολέθριο μήνυμα»: Αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί του η κ. Μέρκελ αναγνώρισε «εκ των πραγμάτων» (de facto) την εκλογή του Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε το πρωί στη γερμανική ραδιοφωνία (Deutschlandfunk).

Η συνομιλία που διήρκησε σχεδόν μια ώρα οι δύο πολιτικοί μίλησαν σύμφωνα με γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, για την κατάσταση που επικρατεί «στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προπαντός για την αναγκαιότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί». Λουκασένκο και Μέρκελ συμφωνήσαν να μείνουν επ' αυτού σε επαφή.




Γυναίκα στην Πάτρα έβαλε στόχο άλλη γυναίκα για να της κάνει κακό


 

Σύμφωνα με το pelop.gr, μια γυναίκα στην Πάτρα έχει βάλει στο στόχαστρο άλλη γυναίκα και θέλει να της κάνει κακό. 

Για το κακό που θα της κάνει, φρόντισε να την προειδοποιήσει με δύο γράμματα που κατέληξαν όμως σε λάθος παραλήπτη. 

Μέσα σε αυτά τα δύο γράμματα συμπύκνωσε το άσβεστο μίσος που αισθάνεται για εκείνη. Δύο γράμματα που πλέον βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, δύο γράμματα με παραλήπτες τους γονείς νεαρής γυναίκας σε περιοχή της βόρειας Πάτρας, με προσβλητικό και απειλητικό περιεχόμενο για μια κοπέλα, απασχολούν ήδη τις αστυνομικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γράμματα αυτά, «προειδοποιεί» τους γονείς της κοπέλας για τις προθέσεις της.

Ωστόσο, η αποστολέας δεν γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν το σπίτι της κοπέλας και έριξε τα γράμματα στο γραμματοκιβώτιο παρακείμενης οικίας, που διαθέτει κάμερες ασφαλείας! Ο γείτονας παρέδωσε τα γράμματα στους κανονικούς παραλήπτες, όπως επίσης και υλικό της κάμερας, σύμφωνα με το οποίο η αποστολέας έδρασε και τις δύο φορές χαράματα για να μην γίνει αντιληπτή.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της ποινικής διερεύνησης γιατί βάσιμα εικάζεται ότι η δράστης, που νόμιζε ότι θα παραμείνει άγνωστη, εκδήλωνε με τα γραφόμενά της την πρόθεσή της να κάνει κακό στη νεαρή γυναίκα! 

Σύμφωνα με το pelop.gr, οι γονείς της κοπέλας υποστηρίζουν ότι την έχουν αναγνωρίσει από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες.

Οι λόγοι που η αποστολέας τρέφει μίσος για τη νεαρή γυναίκα δεν έχουν γίνει επί του παρόντος γνωστοί.



Μαφιόζικο χτύπημα σε βενζινάδικο στην Νίκαια

 


Κατέληξε ο ένας από τους δύο τραυματίες που δέχθηκαν πυροβολισμούς σε πρατήριο καυσίμων στη Νίκαια.

Ο νεκρός, σύμφωνα με πληροφορορίες της ΕΛ.ΑΣ., είναι ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου. 

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Οι άγνωστοι κακοποιοί άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Νίκαιας.

Ειδικότερα έξω από το πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στη Θηβών 181 πέρασε αμάξι πυροβολώντας τους δύο υπαλλήλους του πρατηρίου.

Το αμάξι τράπηκε σε φυγή και αργότερα βρέθηκε καμμένο κοντά στη Λεωφόρο Κηφισού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για μαφιόζικο χτύπημα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.



Αλβανοί Ρομά κακοποιοί πυροβόλησαν κακοποιό Ρομά αντίπαλης συμμορίας στο Κορωπί

 


Πυροβολισμοί έπεσαν εχθές το πρωί, έξω από ΚΕΠ στο Κορωπί. 

Σύμφωνα με  πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο αδέλφια Αλβανοί Ρομά κακοποιοί,  αντίπαλης συμμορίας.

Ο ένας άνδρας Ρομά σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής βρισκόταν μέσα σε ένα ασημί όχημα, και  πυροβόλησε άλλο άτομο, επίσης Ρομά που βρισκόταν σε ένα λευκό όχημα.

Ο Δήμαρχος της περιοχής κατήγγειλε επίσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι το περιστατικό οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών συμμοριών Ρομά αλβανικής καταγωγής για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών!

Είπε ότι προειδοποιεί την αστυνομία για μια δεκαετία χωρίς να εισακούγεται! Ο ίδιος έριξε το φταίξιμο στην ελληνική νομοθεσία που δεν επιτρέπει τη δραστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας…



Συζήτηση η αναμνηστική δόση να γίνεται σε πέντε μήνες και όχι σε έξι

 


Συζητήσεις σε επιστημονικό και κυβερνητικό επίπεδο καταγράφονται για την περαιτέρω θωράκιση του τείχους ανοσίας της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου. 

Η επίσπευση της τρίτης δόσης απασχολεί τους ειδικούς, που παρατηρούν ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ηλικίας άνω των 65 χρόνων στην πλειονότητα τους που εμβολιάστηκαν τους πρώτους μήνες του έτους και που εκδηλώνουν σοβαρή μορφή της νόσου covid-19 καταγράφει μικρή αύξηση. 

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις επιστημονικές μελέτες για τη μείωση της προστασίας που παρέχει το εμβόλιο με την πάροδο του χρόνου, ιδίως μετά το εξάμηνο.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει, να μειωθεί το χρονικό διάστημα που είχε τεθεί ως ελάχιστο μεταξύ της δεύτερης δόσης και της αναμνηστικής, δηλαδή οι έξι μήνες στους πέντε, ώστε να θωρακίζονται νωρίτερα ομάδες πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η απόφαση που ανακοίνωσε προχθές ο αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία γενικός γραμματέας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ότι από μεθαύριο, Παρασκευή, θα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης δύο εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση. Έτσι θα κερδίζεται πολύτιμος χρόνος και με τον έγκαιρο προγραμματισμό το ραντεβού για την τρίτη δόση θα κλείνεται ακριβώς στους έξι μήνες και όχι αργότερα. 



Συνάντηση Μητσοτάκη-Τζόνσον: Επιστροφή των Γλυπτών ζήτησε ο πρωθυπουργός

 


Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του Boris Johnson. Οι δυο ηγέτες προέβησαν σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και συζήτησαν τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Johnson για την Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP26 και για τις προσπάθειές του να υπάρξει αποτέλεσμα σε ένα θέμα κρίσιμο και εξαιρετικά περίπλοκο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον κ. Johnson το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σημειώνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ικανοποίηση του δίκαιου ελληνικού αιτήματος και την αποκατάσταση του μνημείου στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχεια του διαλόγου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. για το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία και υπογράμμιαε την ανάγκη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου στα πλαίσια των δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που απορρέουν από τη Συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για διάλογο για τον οποίο η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη, με την προϋπόθεση τήρησης του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας, και του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Ως προς την Κύπρο, ο κ. Πρωθυπουργός υπογράμμισε την αδιαλλαξία και επιθετικότητα που εξακολουθεί να επιδεικνύει η Άγκυρα, με νέες παράνομες, προκλητικές ενέργειες και απειλές, στα Βαρώσια και τις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε πως η ακύρωση των παράνομων τουρκικών μεθοδεύσεων στα Βαρώσια, αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την ευόδωση των, υπό την αιγίδα του ΓΓΗΕ, προσπαθειών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Kατά την έναρξη της συνάντησης έγινε ο παρακάτω διάλογος:

Boris Johnson: Είναι χαρά μου που υποδέχομαι και πάλι τον φίλο μου Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Εργαζόμασταν επί πολύ καιρό ώστε να γίνει αυτή η επίσκεψη. Και η σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ μεγάλης σημασίας για εμένα, για εμάς.

Φέτος γιορτάζουμε τη 200ή επέτειο από την ιστορική έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, με την υποστήριξή μας, το 1821.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 1821, τότε ξεκίνησαν όλα, μολονότι φάνταζε σχεδόν αδύνατο.

Boris Johnson: Μολονότι φάνταζε σχεδόν αδύνατο, με τη στήριξη του Λόρδου Βύρωνα και άλλων. Είναι υπέροχο που σε βλέπω.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε, σχετικά με τις πολύ ισχυρές διμερείς μας σχέσεις. Αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας ένα πραγματικό φιλέλληνα.

Boris Johnson: Ένα πραγματικό φιλέλληνα. Θα ήθελα επίσης να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ Κυριάκο για την ηγετική στάση που επέδειξες στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια και σε εσένα Boris. Ήταν ένα πολύ πολύπλοκο project αλλά τελικά είμαστε ευχαριστημένοι.

Boris Johnson: Επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το αίτημα που διατύπωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός προς τον Βρετανό ομόλογό του για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με τον Μπόρις Τζόνσον να εκφράζει την γνωστή και πάγια βρετανική θέση. 

«Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα. Θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως. Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το αίτημα για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε συζήτησή του με τους Έλληνες δημοσιογράφους, που καλύπτουν την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε, δε, πως «δεν είναι κατά βάση ζήτημα μόνο νομικό, είναι πρωτίστως ζήτημα αξιακό και πολιτικό», ενώ διαβεβαίωσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό μας».






18,8 εκατ. ευρώ σε 31 δήμους από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

 



Χρηματοδοτήσεις ύψους 2,45 εκατ. ευρώ θα λάβουν δέκα δήμοι από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου, οι δήμοι Παιονίας, Δράμας, Ζίτσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κορίνθου, Καβάλας, Βέροιας, Λαρισαίων και Χαϊδαρίου θα επιδοτηθούν για έργα υποδομών, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι βάσει των τοπικών αναγκών.

Ο Δήμος Παιονίας θα χρηματοδοτηθεί για υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης-Πολυκάστρου-Νέας Καβάλας (360.000 ευρώ),

ο Δήμος Δράμας για ανάπλαση του αύλειου χώρου δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου (135.000 ευρώ),

ο Δήμος Ζίτσας για επισκευή πεζοδρομίων και οδοφωτισμό τμήματος της εθνικούς οδού Ιωαννίνων-Κονίτσης (150.000 ευρώ),

ο Δήμος Αλεξάνδρειας για ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου συνεδριακού κέντρου Αλεξάνδρειας και τοποθέτηση οργάνων σε δύο παιδικές χαρές (205.000 ευρώ),

ο Δήμος Κατερίνης για ανάπλαση πάρκου Ευαγγελικών και τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης (105.000 ευρώ),

ο Δήμος Κορίνθου για βελτίωση υποδομών πλησίον της ανοιχτής δομής (210.000 ευρώ),

ο Δήμος Καβάλας για διάνοιξη δευτερεύοντα κύριου οδικού άξονα στην περιοχή Περιγιαλίου (350.000 ευρώ),

ο Δήμος Βέροιας για αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας (170.000 ευρώ),

ο Δήμος Λαρισαίων για ανάπλαση οικισμών περιοχής κέντρου φιλοξενίας Κουτσόχερου (550.000 ευρώ),

ο Δήμος Χαϊδαρίου για τη λειτουργική αναβάθμιση κοινόχρηστων στην περιοχή 'Ανω Αφαίας (220.000 ευρώ).

Συνολικά, έχουν διατεθεί μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης 18.792.741,07 ευρώ σε 31 δήμους ανά την επικράτεια για 60 έργα συνολικά.



Πολύ μεγάλη η πρόοδος στο ζήτημα της μείωσης των εκκρεμών συντάξεων

 



Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο ζήτημα της μείωσης των εκκρεμών συντάξεων είναι πολύ μεγάλη για να περάσει απαρατήρητη. Σταδιακά, ο μηνιαίος αριθμός απονομών κυρίων συντάξεων αυξήθηκε και από τις 10 χιλιάδες που ήταν το 2019 έχει πλησιάσει τις 20 χιλιάδες, ενώ στόχος μας είναι τους επόμενους μήνες να φτάσει τις 30 χιλιάδες. Σαν αποτέλεσμα, παρά τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων συνταξιοδότησης των τελευταίων μηνών, ο αριθμός των κυρίων εκκρεμών συντάξεων (εκτός διεθνών) έχει μειωθεί από σχεδόν 170 χιλιάδες που ήταν το καλοκαίρι του 2019 - συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ανακαλύπτονται ακόμα και σήμερα “ξεχασμένες” σε ντουλάπες, συρτάρια και σάκους χωρίς καταχώρηση και αριθμό πρωτοκόλλου - σε λίγο πάνω από 120 χιλιάδες σήμερα. Δηλαδή είχαμε μείωση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων κατά περίπου 45-50 χιλιάδες.


Σε ορισμένα πρώην ταμεία η αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων είναι θεαματική:

Στο πρώην ΤΣΑΥ μέσα σε ενάμιση χρόνο εκκαθαρίστηκε πάνω από το 95% των περίπου 3.000 εκκρεμών συντάξεων για το διάστημα 2016-2020.

Στο πρώην ΤΑΝ οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονταν σε σχεδόν 2500 ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τις 700.

Στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ ενώ το 2019 εκδίδονταν λιγότερο από 100 συντάξεις το μήνα, σήμερα ο μέσος όρος αποφάσεων είναι 250.

Στο ΝΑΤ, η μέση μηνιαία ωρίμανση τους τελευταίους μήνες είναι 410 συνταξιοδοτικές υποθέσεις το μήνα ενώ την προηγούμενη τριετία δεν ξεπερνούσε τις 190 υποθέσεις τον μήνα.

Έπιασαν δουλειά στον e-ΕΦΚΑ, οι πρώτοι 179 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι και θα μπορούν να επιλέγονται από τους ασφαλισμένους, για να αναλάβουν την ταχεία έκδοση της σύνταξής τους. Σε πρώτη φάση, οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι μπορούν να αναλάβουν μόνο νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ, που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.

Παράλληλα, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης-πιστοποίησης των επόμενων στη σειρά προτεραιότητας 1.200 λογιστών και δικηγόρων.

Επίκειται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις τόσο εκείνων του 2ου κύκλου όσο και εκείνων του 1ου κύκλου που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.




Δίνουμε έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης

 


Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα -όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης- παραμένει επιβαρυμένη και το Ε.Σ.Υ. εξακολουθεί να δέχεται αυξημένη πίεση. 

Διαπιστώνεται από επιστημονικές έρευνες ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης  κάθε περιοχής, τόσο με τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο και με την συσχετιζόμενη με τον κορονοϊό θνητότητα. Όπως ήδη επισημαίνεται από έρευνες που έγιναν τόσο στη χώρα μας και στο εξωτερικό, αλλά και από τα στοιχεία που παίρνουμε συνεχώς από τα νοσοκομεία μας, μόνο ένας στους δέκα  που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ. είναι πλήρως εμβολιασμένος.  Και από αυτούς το 94% έχουν σοβαρό υποκείμενο νόσημα. 

Πρέπει να τονιστεί ότι παρά τα περισσότερα κρούσματα που έχουμε φέτος, έχουμε λιγότερες  νοσηλείες  σε σχέση με πέρυσι που είχαμε πολύ λιγότερα κρούσματα. Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και ότι το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι το αποτελεσματικότερο όπλο που έχουμε απέναντι στον ιό, ιδίως  απέναντι στη σοβαρή νόσηση.

Με αυτά τα δεδομένα, δίνουμε έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, τόσο για την πρώτη δόση για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, όσο και για την 3η δόση για όσους έχουν κάνει τον εμβολιασμό τους και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που είναι από 60 ετών και πάνω, αλλά και για όλο τον πληθυσμό, όπως επεσήμανα και πριν. Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε την μέριμνα για εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, αλλά και τους εκτεταμένους ελέγχους για την τήρησή τους.

Και φυσικά κάθε μέρα συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. γιατί εκεί τούτη την ώρα δίνεται η μεγάλη μάχη. Στο πλαίσιο αυτό:

Στη διάθεση των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας σήμερα βρίσκονται 1.277 κλίνες Μ.Ε.Θ. σε σχέση με τις 557 που υπήρχαν το 2019. 

Επίσης, όπως έγινε στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, έτσι και τώρα, η Κυβέρνηση προχωρά σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την νοσηλεία  non-Covid, αλλά και Covid περιστατικών. Ήδη, 11 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Κοζάνη έχουν διαθέσει για τη νοσηλεία Covid περιστατικών πάνω από 400 κλίνες, έχουν διαθέσει 231 απλές κλίνες για non Covid περιστατικά, ενώ όπως είπα και σε προηγούμενη ενημέρωση, το σύνολο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στη διάθεση του Ε.Σ.Υ..

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά το Σύστημα Υγείας. Σήμερα το βράδυ αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα της κίνησης αυτής, τις απαντήσεις από τους Ιατρικούς συλλόγους στην κατεύθυνση αυτή. Ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο και ξεκινά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις η διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ..

Παράλληλα, βρίσκονται στη διάθεση της χώρας μας, μετά από την έγκριση από τον ΕΜΑ, μονοκλωνικά φάρμακα που θα χορηγηθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα όπως οι ειδικοί εγκρίνουν από το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι 12/11 εγκρίθηκαν και 12/11 η χώρα μας είχε στη διάθεσή της 2.000 τέτοιου είδους φάρμακα. Κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι οι συνθήκες επιβάλλουν, για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία από τον κορονοϊό. Η στρατηγική μας είναι δυναμική και πλήρως ανταποκρινόμενη στα επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα. 




Κοινή Ευρωπαϊκή υποχρέωση η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

 


Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»:

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες μιας νέας υβριδικής απειλής: της εργαλειοποίησης των μεταναστών ως μέσου άσκησης πολιτικής πίεσης. Κάθε μέρα χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στην ΕΕ μέσω της Λευκορωσίας…

Το δράμα αυτό εκτυλίσσεται στη βάση ενός σεναρίου, προσεκτικά ενορχηστρωμένου, που έχει στόχο να χρησιμοποιήσει αυτούς τους ανθρώπους ως εργαλείο υβριδικής αποσταθεροποίησης. Έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει πίεση και να διχάσει τα δημοκρατικά έθνη της ΕΕ ώστε να υποχωρήσουν έναντι του Alexander Lukashenko. …

Ο Πρόεδρος Lukashenko αντλεί έμπνευση από μία στρατηγική που έχει ήδη δοκιμαστεί και η οποία έσπειρε το χάος και τη δυστυχία στα σύνορα της Ευρώπης. Τον Μάρτιο του 2020, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς έγγραφα ταυτοποίησης κατέφθασαν μαζικά στα χερσαία σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. …

Η Ευρώπη δεν πρέπει να υποχωρήσει και θα πρέπει να πει «αρκετά». Η εργαλειοποίηση των μεταναστών θα χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά εις βάρος της Ευρώπης όσο οι χώρες της ΕΕ δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν δύο κομβικής σημασίας αδυναμίες: την έλλειψη μιας δίκαιης, συνεκτικής, αποτελεσματικής και σταθερής Ευρωπαϊκής πολιτικής. …

Τα έθνη που προστατεύουν τα σύνορα της ΕΕ δεν μπορεί να αφεθούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. …

Ενώ οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσανατολίζονται στη σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει εκτός από τις ad-hoc λύσεις να θέσουμε σε λειτουργία και σταθερούς μηχανισμούς, με διάρκεια, που θα παρεμποδίζουν την επανάληψη αντίστοιχων καταστάσεων στο μέλλον. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, δεν είναι μόνο ευθύνη των εθνικών αρχών. Είναι μια κοινή Ευρωπαϊκή υποχρέωση η οποία βρίσκεται στη βάση της κοινής μας ασφάλειας. …