Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Νέα Δημοκρατία : Η αποστράτευση ικανών αξιωματικών με σπουδαία εκπαίδευση και υψηλό κύρος πλήττει τις Ένοπλες ΔυνάμειςΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κομματικά κριτήρια και στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Μετά τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τη Δημόσια Διοίκηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απόπειρα πλήρους κομματικοποίησης του κράτους με τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις επικείμενες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Και μάλιστα λίγους, μόλις, μήνες πριν το τέλος της, σε μια προφανή προσπάθεια να διαμορφώσει τετελεσμένα.

Η αποστράτευση ικανών αξιωματικών με σπουδαία εκπαίδευση και υψηλό κύρος πλήττει τις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά σε μια ευαίσθητη περίοδο για την πατρίδα μας. 

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει το γεγονός και καταθέτει ερώτηση στον Υπουργό Άμυνας, ώστε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να δώσει απαντήσεις για τους λόγους αποστράτευσης ικανών Ελλήνων Αξιωματικών».

Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. κ. Β. Κικίλιας.

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2019


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Αποστολάκη
ΚΟΙΝ:   Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Ρήγα
         
ΘΕΜΑ: Κρίσεις της Ανώτατης Ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ)
              

Κύριε Υπουργέ,

Στις πρόσφατες κρίσεις της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
- Αποστρατεύτηκαν ικανότατα και άξια στελέχη, η εμπειρία των οποίων είναι απαραίτητη στις σημερινές γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, που υφίστανται στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος της χώρας μας.
- Τα κριτήρια επιλογής δεν ήταν αμιγώς αξιοκρατικά και σύμφωνα με τη στρατιωτική δεοντολογία, αλλά υπερίσχυσαν τα αντίστοιχα κομματικά κριτήρια και η ανάδειξη των ημετέρων στελεχών που «αποδέχονται» τις πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης, ειδικά στα εθνικά θέματα, όπως π.χ η πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών.
- Διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τη συνέχεια των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, με κομματικά χαρακτηριστικά και ανέλιξη των «ημετέρων» στελεχών, διαδικασία η οποία θεωρούμε ότι είναι πολύ επικίνδυνη στην ομαλή λειτουργία των ΕΔ.
- Δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη η δήλωση σας για υπερκομματική προσέγγιση στην εκτέλεση των καθηκόντων σας, ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά προτιμήσατε την άσκηση τους σύμφωνα με τις πολιτικές επιλογές της «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επειδή, η αξιοκρατία θα πρέπει διαχρονικά να αποτελεί το θεμέλιο λίθο στις κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθόσον το προσωπικό και το ηθικό του, αποτελούν τον κύριο πολλαπλασιαστή ισχύος τους,
Επειδή κρίνεται ως απαγορευτική, η κομματική προσέγγιση στην επιλογή της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων, 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

1. Οι πρόσφατες κρίσεις για την επιλογή της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ήταν δικής σας εισήγησης; 
2. Εάν ναι, η εισήγησή σας έγινε με αμιγώς στρατιωτικά κριτήρια ή είχε και κομματικά χαρακτηριστικά, κυρίως αυτά της αποδοχής των κυβερνητικών θέσεων στα εθνικά θέματα; 
3. Εάν όχι, με ποιου οργάνου την εισήγηση έγιναν;
4. Έχετε αναλογιστεί και προσμετρήσει τη ζημιά που προξενείτε στο ηθικό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, όταν η πολιτική τους ηγεσία στέλνει το μήνυμα ότι η ιεραρχική ανέλιξη εξαρτάται από τις κομματικές τους προτιμήσεις και όχι από την στρατιωτική τους αξία και ικανότητα;


Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α΄ ΑθηνώνΆλαλος ο Πολάκης για τα πλαστά πτυχία του εκλεκτού του διοικητή του Γενικού Κρατικού ΝικαίαςΆλαλος παραμένει για τρίτο 24ωρο ο κατά τα άλλα λαλίστατος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που κατακεραυνώνει τους πάντες σε ζητήματα διαφθοράς, αναφορικά με την αποκάλυψη του “ΘΕΜΑτος” για τα πλαστά πτυχία του εκλεκτού του διοικητή μέχρι πρότινος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Αν και ο κ. Πολάκης δεν έχει βρει ακόμα κάποια μαντινάδα για να σχολιάσει τα τυπικά προσόντα του κ. Δημήτρη Μπούτου, όπως αυτά περιγράφονται στο 29σελιδο πόρισμα-καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης(ΣΕΕΔΔ), θα έπρεπε να είχε πληροφορηθεί τουλάχιστον ότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του συγκεκριμένου διοικητή από στέλεχος του ίδιου νοσοκομείου για πλαστογράφηση της υπογραφής της! 

Ο κ. Μπούτος διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων»-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» με τριετή θητεία. Εως τότε ήταν διευθυντής της διοικητικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΙΟ”. Υστερα όμως από έρευνα του ΣΕΕΔΔ ζητείται η παραπομπή του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με το σχετικό πόρισμα να έχει διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφού αποκαλύφθηκε ότι οι 4 τίτλοι σπουδών, που περιλαμβάνονταν στο υπηρεσιακό βιογραφικό του, ήταν ανύπαρκτοι. 

Με βάση τα ευρήματα του ελέγχου, δεν βρέθηκαν οι 3 τίτλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που επικαλούνταν ο κ. Μπούτος. “Το ΕΚΠΑ, με έγγραφη απάντησή του γνωστοποίησε στο ΣΕΕΔΔ ότι δεν βρέθηκαν στο αρχείο των αντίστοιχων σχολών οι ως άνω τρεις επικαλούμενοι τίτλοι που φέρεται να έχουν εκδοθεί από το εν λόγω ΑΕΙ (Μεταπτυχιακό Οικονομικών Επιστημών, Πτυχίο Μαθηματικών και Πτυχίο Φιλοσοφίας)”! Επιπρόσθετα, για το διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Λέστερ του Λονδίνου, για το οποίο έλαβε βαθμολογικές και μισθολογικές προσαυξήσεις για 5 χρόνια, δεν υπήρχε “σχετική πράξη ισοτιμίας, ούτε κατατεθειμένη αίτηση με το όνομα Μπούτος Δημήτριος” στα αρχεία του ΔΟΑΤΑΠ. Οταν δε, του ζητήθηκε η προσκόμιση των ανωτέρων πτυχίων ο ίδιος έσπευσε να υποβάλει την παραίτησή του, την οποία ο κ. Πολάκης έκανε δεκτή την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Ως άτομο της “απολύτου εμπιστοσύνης” του κ. Πολάκη χαρακτήρισε τον κ. Μπούτο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων(ΠΟΕΔΗΝ): “Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας που εργαζόταν επί σειρά ετών ο Πολάκης και τελεί υπό την υψηλή προστασία του δεν μπορούσε να ορισθεί Διοικητής που δεν θα ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του. Και όμως ο εν λόγω Διοικητής παρέμεινε στο πόστο του πάνω από δύο χρόνια (Σεπτέμβριος 2016 – Δεκέμβριος 2018) αν και γνώριζαν ότι εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο”. 

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ έφερε στο φως ακόμα μία σοβαρή υπόθεση για τα έργα και τις ημέρες του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. “Ως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας έκανε πολλά. Πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000€ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών!!! Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία από την συνάδελφο. Γνωστοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο, τη Διοίκηση της ΥΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκαιας οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον Διοικητή. Ο τέως Διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την Προϊσταμένη εάν δεν σωπάσει. Παρέτεινε τη μίσθωση του κυλικείου με ανάθεση στον ίδιο επιχειρηματία έως το 2036 αν και η σύμβαση έληγε το 2020. Ο εν λόγω επιχειρηματίας χρωστάει στο Νοσοκομείο 350.000 ευρώ από μισθώματα τα οποία συμφώνησε με μία δωρεά 50.000 να συμψηφίσει. Στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρονται παρατυπίες και στο συνεργείο καθαρισμού. Ο Αν. Υπουργός Υγείας ψήφισε διάταξη Νόμου (Ν. 4461/28-3-2017 ΦΕΚ 38/ Τεύχος Α΄ άρθρο 34) για τους Διοικητές όταν παύονται των καθηκόντων τους να επιστρέφουν στη Διευθυντική θέση που κατείχαν. Ανήκουστο όλοι γνωρίζουν ότι ήταν φωτογραφία για τον εν λόγω Διοικητή”.

Με εμφανή αμηχανία για την αποκάλυψη κύκλοι του υπουργείου Υγείας σημείωναν ότι όταν έγινε γνωστό το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Μπούτου και κινήθηκε από τη διοίκηση του “ΘΡΙΑΣΙΟΥ” η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία αναφέροντας ότι “το υπουργείο Υγείας καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή και παροχή ασυλίας σε τέτοιου είδους φαινόμενα”. Από την πλευρά του, ο κ. Μπούτος, μιλώντας στο “ethnos.gr”, υποστήριξε αναφορικά με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ ότι “ούτε έχω πλαστά πτυχία, ούτε δήλωσα πλαστά πτυχία. Τα πτυχία μου είναι κατατεθειμένα στο φάκελο μου βάσει των οποίων εξελίχθηκα υπηρεσιακά και τα οποία έχουν ελεγχθεί. Δεν έχω εγώ τέτοια πτυχία που φέρομαι να έχω δηλώσει. Δεν τα έχω αποκτήσει ποτέ μου. Πως λοιπόν θα τα βεβαιώσει το Πανεπιστήμιο. Διότι ουδέποτε σπούδασα φιλοσοφία και μαθηματικά”.

Μανόλης Γαλάνης
Πηγή : protothema.gr


Δεκάδες κορίτσια υποβάλλονται σε σιδέρωμα στήθουςΗ αναβίωση μιας απαράδεκτης αφρικανικής πρακτικής, του «σιδερώματος» του στήθους των κοριτσιών, έχει κάνει την εμφάνιση της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν πια δεκάδες περιπτώσεις κοριτσιών στην ηλικία της προ-εφηβείας που υπέφεραν αυτή τη βάναυση διαδικασία κατά την οποία το στήθος «σιδερώνεται» με μία καυτή πέτρα, για να σταματήσει η ανάπτυξη του μαστού.

Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη διαδικασία συλλογής δεδομένων,  η οργάνωση Came Women and Girls Development Organisation εκτιμά ότι στη Βρετανία τουλάχιστον 1.000 κορίτσια έχουν βιώσει την τραυματική, σωματικά και ψυχικά, αυτή εμπειρία. Μάλιστα, δεν πρόκειται για κορίτσια που κατοικούν σε κάποια φαινομενικά συντηρητική κοινωνία, είναι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, από οικογένειες που εργάζονται και ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Η πρακτική αυτή, σε αντίθεση με την κλειτοριδεκτομή που δεν πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμβαίνει όντως στην Ευρωπαική αυτή χώρα και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι μητέρες, οι θείες και οι γιαγιάδες των νεαρών κοριτσιών θεωρώντας ότι πρέπει να τις προστατεύσουν από την ανεπιθύμητη ανδρική προσοχή και σεξουαλική παρενόχληση, εφαρμόζουν την παράδοση – βασανιστήριο. Χρησιμοποιούν μία καυτή πέτρα και την πιέζουν σε όλη την επιφάνεια του μαστού για να σταματήσουν την ανάπτυξη του. Εάν χρειαστεί επαναλαμβάνουν τη διαδικασία μία φορά τη βδομάδα, αναλόγως με την περίπτωση.

Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες και τα θύματα το θεωρούν ως κακοποίηση ανηλίκου, που μπορεί να οδηγήσει σε σωματικά και ψυχολογικά τραύματα, σοβαρές  λοιμώξεις, ανικανότητα να θηλάσουν, παραμορφώσεις και καρκίνο του μαστού. Τα Ηνωμένα Έθνη το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα πέντε παγκοσμίου επιπέδου εγκλήματα που σχετίζονται με την έμφυλη βία και δεν αναφέρονται.

Η αστυνομία δηλώνει ότι δεν έχει δεχθεί καταγγελίες για σχετικά περιστατικά, αλλά έχει υποψίες ότι μπορεί να συμβαίνουν. Η αναφορά των εγκλημάτων αυτών και η δράση της αστυνομίας είναι πια απαραίτητες καθώς πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και να αναγνωρισθεί για το τι είναι – δηλαδή κακοποίηση.


Πηγή : marieclaire.gr


Καμμένος: Η γιάφκα του ΣΥΡΙΖΑ καρατομεί αξιωματικούς
Καταγγελία Καμμένου για  «κρίσεις με πολιτικά και εκδικητικά κριτήρια στο στράτευμα», προσθέτοντας πως «η γιάφκα του ΣΥΡΙΖΑ καρατομεί αξιωματικούς».

Ο Πάνος Καμμενος έγραψε στο Twitter: «Δυστυχώς μετά από τέσσερα χρόνια δίκαιων κρίσεων στο στράτευμα, επανήλθαν οι κρίσεις με πολιτικά εκδικητικά κριτήρια.

Αξιοι ηγέτες όπως οι Αντιναύαρχοι Παυλόπουλος και Διακόπουλος και οι Αντιστράτηγοι Μανωλάκος και Μπίκος καρατομούνται από γιάφκα «Αντωνετσή – ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα. Ψηλά το κεφάλι».


Αλλαγή του ορισμού του βιασμού στην Ελλάδα ζητά η Διεθνής ΑμνηστίαΟ ελληνικός Ποινικός Κώδικας ορίζει ως βιασμό τη συνουσία, η οποία προκύπτει μετά από εξαναγκασμό με τη χρήση σωματικής βίας ή την απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου. Ο ορισμός αυτός, αναφέρει η οργάνωση, αγνοεί το γεγονός ότι πολλοί βιασμοί γίνονται χωρίς τη χρήση βίας, αλλά και χωρίς να έχει δοθεί ελεύθερη και εκούσια συναίνεση.

Την τροποποίηση του ορισμού του βιασμού και την αναθεώρηση του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα, ζητά στη νέα της εκστρατεία το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, ώστε αυτός να ορίζεται με βάση την απουσία συναίνεσης στη σεξουαλική πράξη και να είναι σύμφωνος με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα, η οργάνωση προχωρά στη συλλογή υπογραφών, ενώ στη συνέχεια θα σταλεί επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, με το σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας για τη σχετική νομοθεσία στις χώρες της ΕΕ, διαπιστώνεται ότι επικρατεί η ατιμωρησία, ενώ τα ίδια τα θύματα βιασμού είναι αυτά που τελικά κατηγορούνται αντί για το θύτη. Η ίδια κατάσταση καταγράφεται και στην Ελλάδα, μόνο που στη χώρα μας στη δημιουργία αυτής της πραγματικότητας συμβάλλει και ο νομικός ορισμός του βιασμού. 

Ο ελληνικός Ποινικός Κώδικας, και συγκεκριμένα το άρθρο 336, ορίζει ως βιασμό τη συνουσία, η οποία προκύπτει μετά από εξαναγκασμό με τη χρήση σωματικής βίας ή την απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου. Ο ορισμός αυτός, αναφέρει η οργάνωση, αγνοεί το γεγονός ότι πολλοί βιασμοί γίνονται χωρίς τη χρήση βίας, αλλά και χωρίς να έχει δοθεί ελεύθερη και εκούσια συναίνεση.

Η οργάνωση τονίζει ότι πολλές γυναίκες φοβούνται ή ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια και άλλες δεν καταγγέλλουν έναν βιασμό επειδή φοβούνται τον στιγματισμό και τη δημόσια διαπόμπευση, ενώ όσες τολμούν να μιλήσουν, κινδυνεύουν να μην γίνουν πιστευτές. Και συμπληρώνει σημειώνοντας ότι, μεταξύ πολλών άλλων εμποδίων, οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες και με απαρχαιωμένους νόμους που δεν αναγνωρίζουν μία απλή αλήθεια: Το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία στις είκοσι γυναίκες άνω των 15 ετών, δηλαδή, περίπου 9 εκατ. γυναίκες έχουν υποστεί βιασμό, ενώ μια στις δέκα γυναίκες έχει βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής βίας.

«Η αλλαγή της νομοθεσίας δεν θα εξαλείψει τους βιασμούς», σημειώνει η οργάνωση, «αλλά θα αποτελέσει σημαντικό σημείο εκκίνησης ενάντια στην ατιμωρησία του βιασμού και των τραγικών συνεπειών του. Θα αποτελέσει βήμα ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και την κατηγορία του θύματος, ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλει στην αλλαγή των κοινωνικών και ατομικών συμπεριφορών».

Το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός ... αλλά αυτό δεν αντανακλάται στον νόμο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Διεθνής Αμνηστία έχει αναλύσει τη νομοθεσία περί βιασμών σε 31 χώρες της Ευρώπης. Διαπιστώσαμε ότι μόνο 8 από τις 31 χώρες έχουν θεσπίσει τη νομοθεσία τους για τον βιασμό στη βάση της συναίνεσης.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν νομικά ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Η ατελής νομοθεσία και η επικίνδυνη κουλτούρα κατηγορίας των θυμάτων διαιωνίζουν την ατιμωρησία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τις 31 ευρωπαϊκές χώρες που καλύπτει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Γερμανία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία ορίζουν τον βιασμό ως σεξ χωρίς συναίνεση. Η Σουηδία άλλαξε τον ορισμό μόλις πέρσι, έπειτα από πολύχρονη εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων οργανώσεων.

Οι υπόλοιπες χώρες που αναφέρονται στην έρευνα και την έκθεση της Αμνηστίας είναι: Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Ελβετία. Όλες αυτές οι χώρες έχουν νομικούς ορισμούς του βιασμού με βάση τη βία, την απειλή βίας, τον εξαναγκασμό ή την αδυναμία του θύματος να αμυνθεί. Ανησυχητικό είναι ότι ορισμένες χώρες κατηγοριοποιούν το σεξ χωρίς συναίνεση ως ξεχωριστό, μικρότερο αδίκημα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους ανθρώπους ότι «ο πραγματικός βιασμός» εμφανίζεται μόνο όταν χρησιμοποιείται σωματική βία. Για παράδειγμα, στην Κροατία, η «σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση» φέρει μέγιστη ποινή πέντε ετών, σε αντίθεση με τον βιασμό που φέρει μέγιστη ποινή δέκα ετών.

Σε ορισμένες χώρες, οι νόμοι περί βιασμού και σεξουαλικής βίας εξακολουθούν να πλαισιώνονται από εγκλήματα που σχετίζονται με την «τιμή» ή την «ηθική», υποστηρίζοντας την ιδέα ότι η κοινωνία έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σώματα των γυναικών. Στη Μάλτα, για παράδειγμα, τα σεξουαλικά αδικήματα εμπίπτουν στο κεφάλαιο «εγκλήματα που επηρεάζουν την ομαλή τάξη των οικογενειών».Τι είναι η συναίνεση στο σεξ;

Για να κάνετε σεξ, πρέπει να ξέρετε ότι το άτομο που επιθυμείτε να κάνετε σεξ θέλει να κάνει σεξ μαζί σας.

Μερικοί ρωτούν αν πρέπει να υπογράψουν συμβόλαιο για να κάνουν σεξ. Η απάντηση είναι όχι.

Πρέπει απλά να επικοινωνούν με τον/την σύντροφό τους και να διασφαλίζουν ότι όλες οι σεξουαλικές δραστηριότητες που γίνονται συμβαίνουν με αμοιβαία συναίνεση.

Η σεξουαλική συναίνεση πρέπει να αποτελεί εθελοντική και ελεύθερη επιλογή για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Το να παραμείνεις σιωπηλός/ή ή να μην πεις όχι δεν είναι το ίδιο με τη συναίνεση.

Ένας γενικός κανόνας είναι: Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει αμφιβολία, σταματήστε.

Δεν είναι ντροπιαστικό να ρωτήσετε, και δεν πρέπει να προχωρήσετε εκτός αν το άλλο πρόσωπο συναινέσει.

Αν κάποιος/α κοιμάται ή είναι αναίσθητος/η, αυτό το άτομο δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής δραστηριότητας.

Το διάσημο αυτό βίντεο εξηγεί πολύ καλά τι είναι συναίνεση.

Ο βιασμός συχνά δεν καταγράφεται στην Ευρώπη

Ο βιασμός είναι μια μορφή σεξουαλικής βίας και μπορεί να έχει βαθιές συναισθηματικές, σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στο θύμα. Ο καθένας και η καθεμία, ανεξάρτητα από την ταυτότητα του φύλου του, μπορεί να είναι θύμα βιασμού. Ωστόσο, είναι ένα έγκλημα που επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Παρά τη σοβαρότητα της παραβίασης, ο βιασμός συχνά δεν καταγράφεται στην Ευρώπη. Ο φόβος του να μη γίνουν πιστευτές, η έλλειψη εμπιστοσύνης στο δικαστικό σύστημα ή το στίγμα που συνδέεται με αυτόν αποθαρρύνουν πάρα πολλές γυναίκες από την αναφορά βιασμού.

Όταν το αναφέρουν, οι πιθανότητες να εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο δικαστήριο είναι περιορισμένες. Συχνά, οι υποθέσεις καταρρίπτονται σε διάφορα στάδια της νομικής διαδικασίας, χωρίς ποτέ να οδηγούνται σε δίκη. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες δεν κρατούνται υπόλογοι για τις πράξεις τους.

Ειδικά στην Ελλάδα, η εκτεταμένη έλλειψη διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων για την έμφυλη βία και τον βιασμό δυσχεραίνει την κατανόηση της κλίμακας του προβλήματος και την αντιμετώπισή του. Ταυτόχρονα, τα στοιχεία που υπάρχουν δεν παρέχουν τη συνολική εικόνα, εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού καταγγελιών.

Οι επικίνδυνοι μύθοι και τα στερεότυπα σχετικά με το φύλο, σχετικά με το τι αποτελεί βιασμό και συναίνεση, είναι ευρέως διαδεδομένα, τόσο στα συστήματα δικαιοσύνης όσο και στις κοινωνίες στο σύνολό τους.


Πηγή: skai.gr


Δάνεια-μαμούθ χρωστά η Κουντουρά σε τράπεζες - Η εικονική μεταβίβαση περιουσίας στους γιους της και η αγωγή της EurobankΓια εικονική μεταβίβαση προσωπικών περιουσιακών της στοιχείων προκειμένου να γλιτώσει χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο από το 2004 κατηγορεί η Eurobank την υπουργό Τουρισμού, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη έπειτα από αγωγή που κατέθεσε εναντίον της η Eurobank.  

Η τράπεζα ζητά από την κυρία Κουντουρά μέσω της αγωγής που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να καταβάλει 321.258,89 ευρώ, πλέον συμβατικών τόκων υπερημερίας και κεφαλαιοποιημένων τόκων ανατοκιζόμενων ανά εξάμηνο, με το συνολικό ύψος της οφειλής να αγγίζει κατ’ εκτίμηση τις 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το protothema η αγωγή της Eurobank στρέφεται εναντίον της υπουργού, αλλά και των δύο γιων της, στους οποίους, σύμφωνα με την τράπεζα, μεταβίβασε τα περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της για το δάνειο που είχε πάρει η εκδοτική εταιρεία Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες, που ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της Σαράντη Παπαχριστόπουλο.

Η αγωγή

Η τράπεζα αναφέρει στην πολυσέλιδη αγωγή της ότι η κυρία Κουντουρά και οι δύο ενήλικοι σήμερα γιοι της υποχρεούνται να καταβάλουν το ποσό των 321.258,89 ευρώ μαζί με τους τόκους, τα έξοδα και τις λοιπές επιβαρύνσεις, συνολικού εκτιμώμενου ύψους περίπου 800.000 ευρώ, καθώς όταν εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής το 2015 κατά της εκδοτικής εταιρείας Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες για μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από το 2010, η υπουργός φρόντισε «κατά τον ύποπτο χρόνο», δηλαδή όσο καιρό δεν εξυπηρετούνταν το δάνειο, να μεταβιβάσει στα ανήλικα τότε παιδιά της τα περιουσιακά της στοιχεία.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η κυρία Κουντουρά μεταβίβασε στα ανήλικα τότε παιδιά της ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο-φιλέτο στην Κουρούτα του Νομού Ηλείας, η αντικειμενική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 202.835,18 ευρώ, καθώς και ένα αγροτεμάχιο στον Παρνασσό με αντικειμενική αξία 65.938,18 ευρώ, για το οποίο, σύμφωνα με μεσιτικούς κύκλους, πριν από έξι μήνες είχε βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, όμως λόγω της εμπλοκής με την τράπεζα η αγοραπωλησία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Την ίδια στιγμή στιγμή η ίδια εμφανίζεται να έχει στην πλάτη της, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή, τρία ακόμη δάνεια από την Εθνική Τράπεζα, με το υπόλοιπο των οφειλών της να ανέρχεται στα 854.775 ευρώ, έχοντας ωστόσο καταφέρει να εξασφαλίσει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση πληρώνοντας μηνιαία δόση μόλις 620 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% των ετήσιων τόκων των δανείων της.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 έγινε γνωστή η είδηση ότι το ζεύγος Παπαχριστόπουλου – Κουντουρά τα μαζεύει και φεύγει από την Ελλάδα μαζί με τα παιδιά τους. Σενάρια που κυκλοφορούσαν στην αγορά ανάφεραν ότι το ζεύγος εγκαταλείπει τη χώρα διότι πιέζεται αφόρητα από πιστωτές.

Το βέβαιο είναι ότι μετά την επιστροφή της από την πρόσφατη επίσκεψή της στην εξωτική Σανγκάη η κυρία Κουντουρά εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη. Ειδικά μετά την ερώτηση του κ. Πάνου Καμμένου στη Βουλή, μέσω της οποίας ζητά τον έλεγχο των δαπανών στο υπουργείο Τουρισμού.

Ζητούσε συνάντηση με τον Τσίπρα

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η κυρία Κουντουρά ζητούσε επίμονα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για το πολιτικό της μέλλον, δηλαδή για την είσοδό της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που εδώ και ημέρες δεν αποτελούσε πλέον καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους.Πηγή : politisonline.com


Αποφυλακίσεις και άδειες σε συντρόφους Συριζαίους τρομοκράτες λόγω Νόμου ΠαρασκευόπουλουΤο ένα έγκλημα πίσω από το άλλο σε βάρος της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, από την ακροαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα που ευνοεί τρομοκράτες και κακοποιούς συντρόφους της.

Μετά την άδεια του συντρόφου αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα και τις προκλητικές βόλτες του στο κέντρο της Αθήνας κατά την περίοδο των εορτών πέντε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς αποφυλακίστηκαν τους προηγούμενους μήνες κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου έγκλημα Παρασκευοπούλου- Κοντονή.

Οκτώ τρομοκράτες για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση έλαβαν ταυτόχρονα εορταστικές και τακτικές άδειες την περίοδο των Χριστουγέννων, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του ίδιου νόμου και σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως η τρομοκρατική Οργάνωση είχε χτυπήσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας ενώ σε προκήρυξή τους φέρονταν κατά του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος  ενώ απειλούσαν με νέα χτυπήματα.
Αθλιότητα! Απαγορεύτηκε εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Πολεμικό ΜουσείοΗ μία αθλιότητα πίσω από την άλλη σε αυτή την άμοιρη χώρα που λυμαίνεται η καθεστωτική ακροαριστερά!!

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες απαγόρευσε τη διοργάνωση προγραμματισμένης εκδήλωσης για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του International Hellenic Association.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 για σήμερα Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία είχε κλείσει την αίθουσα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση που εξέδωσε το International Hellenic Association «η εκδήλωση με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αναβάλλεται, κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, η εκδήλωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ θεωρείται ανεπιθύμητη».Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα απροστάτευτος ο πολίτηςΟδηγός λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο 701 (Καματερό-Ίλιον), ήρθε αντιμέτωπος με πέντε νεαρά άτομα, τα οποία αφού τον απείλησαν, του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο και το κράνος της μηχανής του, έσπασαν το μπροστινό υαλοπίνακα του οχήματος ενώ προκάλεσαν φθορές.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι και επικίνδυνοι. 

Ο οδηγός ειδοποίησε την Αστυνομία που έχει την πλήρη περιγραφή των νεαρών, όμως παρά τις αναζητήσεις δεν κατάφερε να τους εντοπίσει μέχρι και αυτή την ώρα με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.
Άγριο κράξιμο στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά ΚαφαντάρηΔεν τους αποδέχεται η κοινωνία, δεν τους θέλει η πλειοψηφία των πολιτών και έχουν γίνει το κόκκινο πανί για τους Έλληνες.

Μετά την εκχώρηση της Μακεδονίας με αποκλειστική δική τους ευθύνη των Συριζαίων και των 8 ξεπουλημένων η οργή και η αγανάκτηση είναι έκδηλη σε όλη την Ελλάδα.

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καφαντάρη κατά την παρουσία της σε εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, για την κοπή της βασιλόπιτας, έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών σπο αγανακτισμένους πολίτες.

Με Συριζαίικη ακροαριστερή ψυχραιμία, η αναίσθητη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, έτρωγε βασιλόπιτα.

 Η ίδια η Καφαντάρη  αποχώρησε από την αίθουσα με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, την οποία περίμεναν έξω από το κτίριο της Ένωσης.


Όπλα και λεφτά στις αναρτήσεις του 33χρονου που βρέθηκε νεκρός στον ΚορυδαλλόΦωτογραφίες αγνώστων να επιδεικνύουν όπλα. Εικόνες από το κελί του στην Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ( κυριαρχούν τα αλβανικά σύμβολα) όπου βρήκε τον θάνατο. Εικόνες, πιθανόν από το διαδίκτυο, με τεράστια χρηματικά ποσά. Φωτογραφίες με άλλα μέλη της αλβανικής μαφίας που χαρακτηρίζει «αδέλφια» του.


Αυτές είναι –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – ορισμένες από τις πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο του 33χρονου Αλβανού ποινικού που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή, στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Ο 33χρονος είχε εμπλακεί, με έμμεσο τρόπο, στην υπόθεση δολοφονίας το 2017 του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και θεωρείτο ότι συμμετείχε στην ευρύτερη ομάδα των Αλβανών φυσικών κι ηθικών αυτουργών της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για τον 18ο θάνατο στη συγκεκριμένη φυλακή , από το περασμένο καλοκαίρι. Με πολλά από αυτά τα τραγικά συμβάντα να αποδίδονται σε πόλεμο της αλβανικής μαφίας, σε χρήση ναρκωτικών, το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο ποτών και στις κακές συνθήκες διαβίωσης. 


Με τα αίτια του θανάτου του 33χρονου, που αποδόθηκαν αρχικώς σε χρήση ναρκωτικών, να μην έχουν διευκρινισθεί πλήρως από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σώμα του 33χρονου δεν βρέθηκαν ίχνη κτυπημάτων από μαχαίρι ή άλλο φονικό όργανο αλλά ούτε κι ίχνη ξυλοδαρμού.

Όπως ανέφερε στο «Βήμα» ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ Ηλίας Μπογιόκας «πρέπει να ερευνηθούν όλες οι πτυχές του συμβάντος και θα πρέπει να περιμένουμε τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες αρμόδιοι λειτουργοί δεν αποκλείουν προς το παρόν ακόμη και το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης ή άλλη αιτία θανάτου.

Ο 33χρονος ήταν αυτός που είχε φιλοξενήσει στο σπίτι που είχε ενοικιάσει στην Καλλιθέα τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας –τον Οκτώβριο του 2017 στην οδό Ασκληπιού– τους δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που ήταν επίσης αλβανικής καταγωγής.

Στην κατοικία αυτή βρέθηκαν όπλα κι εκρηκτικά αλλά και στολές αστυνομικών που πιθανόν χρησιμοποιούντο για αιματηρή απόδραση σε κάποια μεταγωγή μελών της αλβανικής μαφίας σε νοσοκομείο.

Με ψευδή επίκληση προβλήματος υγείας. Ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου φέρεται ότι ήταν τρείς άλλοι Αλβανοί κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που είχαν συλληφθεί για δολοφονίες , αιματηρές επιθέσεις σε νυκτερινά κέντρα, εκβιάσεις κλπ.

Επιπλέον το ίδιο σύστημα ποινικών συμμετείχε σε αιματηρές επιθέσεις στις φυλακές εναντίον άλλων κρατουμένων. Ενας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (σσ η δίκη για αυτή την ανθρωποκτονία είναι σε εξέλιξη), ο 36χρονος Αλμπερ Μπάκο δολοφονήθηκε με κτυπήματα από μαχαίρι, πριν από δέκα ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, μόλις έφθασε εκεί προερχόμενος από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού. Ως δράστης της δολοφονίας του φέρεται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου που διέμενε στο σπίτι του 33χρονου στην Καλλιθέα. Σε έναν κύκλο αιματηρών ενεργειών που δημιουργούν περαιτέρω υπόνοιες για τις αιτίες θανάτου , προ δύο ημερών και του συγκεκριμένου αλλοδαπού. Με παράλληλους φόβους ότι η αιματοχυσία θα συνεχισθεί.
Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : in.gr