Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Πολέμιος της Άγκυρας ο νέος καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ

 


Από την θέση του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, ο  Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ , πολλές φορές έχει επιτεθεί στην Τουρκία. «Να ξυπνήσει η Γερμανία, η Τουρκία περιφρονεί και προκαλεί την Ευρώπη» είχε πει χαρακτηριστικά τον Αύγουστο του '20 ενώ είχε ζητήσει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Ταυτόχρονα, είχε ζητήσει εκ νέου την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την 'Αγκυρα, επισημαίνοντας ότι η συχνά επιθετική ρητορική της, δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Ένωσης.

Μιλώντας στην αυστριακή Βουλή, είχε δηλώσει πως δεν επιτρέπεται να αφήνουμε να μας εκβιάζει η Τουρκία αναφερόμενος στις απειλές που είχε εξαπολύσει η Άγκυρα, πως εάν υπάρξουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει στην Ευρώπη ακόμη περισσότερους οπαδούς του «Ισλαμικού Κράτους».




Ο Ράμσεϊ έφτιαξε σουβλάκια σε μαγαζί της Αθήνας


 

Το ταξίδι του Γκόρντον Ράμσεϊ στην Ελλάδα συνεχίζεται, παρέα με τον διάσημο Ιταλό σεφ Τζίνο ντ′ Ακάμπο και τον Γάλλο μετρ εστιατορίων, Φρεντ Σιριέ, γεμάτο ξεκαρδιστικές στιγμές.

Αφού επισκέφθηκαν την Κρήτη, την Σαντορίνη, την Σπάρτη και τα Μετέωρα, κατέληξαν στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα σε σουβλατζίδικο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, φτιάχνοντας σουβλάκια.





Συμμετοχή της Ελλάδας στην ιστορική φορολογική συμφωνία για τον 21ο αιώνα


 

Στις 8 Οκτωβρίου, οριστικοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Περιεκτικού Πλαισίου του ΟΟΣΑ η συμφωνία δύο πυλώνων που θα επιφέρει μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος και θα επιβάλει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών επιχειρήσεων από το 2023. Τα βασικά σημεία της νέας παγκόσμιας φορολογικής αρχιτεκτονικής, που διαμορφώθηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής, είχαν ήδη συμφωνηθεί την 1η Ιουλίου.

Η χώρα μας είναι μεταξύ των 136 χωρών, από τα 140 συνολικά μέλη του Περιεκτικού Πλαισίου BEPS των ΟΟΣΑ και G20, που στηρίζουν τη συμφωνία και εκπροσωπούν πάνω από 90% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Πλέον, τη συμφωνία στηρίζουν και όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της συμφωνίας είναι οι πολυεθνικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται τον φόρο που πράγματι τους αναλογεί.

Το πλαίσιο δύο Πυλώνων που προβλέπει η συμφωνία, επικαιροποιεί βασικά στοιχεία του  παγκόσμιου φορολογικού συστήματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της  ψηφιακής οικονομίας  και των νέων επιχειρηματικών μοντέλων  του 21ου  αιώνα  που επιτρέπουν τη μεταφορά κερδών σε δικαιοδοσίες με χαμηλή φορολόγηση:

Ο Πρώτος Πυλώνας προβλέπει σαφείς κανόνες για την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης ανά χώρα επί των κερδών των 100 μεγαλύτερων πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παγκοσμιοποιημένης ψηφιακής οικονομίας. Τα κέρδη που θα ανακατανεμηθούν στις χώρες υπολογίζονται σε τουλάχιστον 125 δισ. δολάρια.

Ο Δεύτερος Πυλώνας αποσκοπεί στην οριοθέτηση του φορολογικού ανταγωνισμού και στην προστασία της φορολογικής βάσης των χωρών και επιβάλλει στις πολυεθνικές επιχειρήσεις με έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως κατώτατο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή 15%. Τα ετήσια έσοδα για τις χώρες από την εφαρμογή του Δεύτερου Πυλώνα εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 150 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία, η οποία θα υλοποιηθεί το 2023, θα παρουσιαστεί στην προσεχή σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των G20, στις 13 Οκτωβρίου, στην Ουάσινγκτον και, στη συνέχεια, στα τέλη του μήνα στη Σύνοδο Κορυφής των G20.



Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες

 


Αυτοψία στα Βασιλικά και στην Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας, πραγματοποίησε το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση. Όπως τόνισε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές,

Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών.

Ήδη έχει δρομολογηθεί (σήμερα ή αύριο) μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Β. Έυβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές.

Σημειώνεται ότι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη βρίσκονται σε διασπορά, ενώ συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ και 7η ΕΜΑΚ με ομάδα Υποβρυχίων Διασώσεων και διασωστικές λέμβους, καθώς και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα.




Μέτρα 500 εκατ. ευρώ, «ασπίδα» στις ανατιμήσεις στην ενέργεια

 


Δέσμη μέτρων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που προκαλεί σημαντικό και αυξανόμενο βάρος στα νοικοκυριά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ειδικότερα:

Διπλασιάζεται η επιδότηση στην έκπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος έως το τέλος του έτους, με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 326 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα:

Η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου αυξάνεται από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα. Πρακτικά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 9 στα 18 ευρώ το μήνα.

Επιπλέον η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πρόσθετες εκπτώσεις για τις καταναλώσεις από 300 - 600 κιλοβατώρες το μήνα, πάνω από την έκπτωση 30 % που χορηγεί από τον Αύγουστο και απευθύνεται σύσταση στους εναλλακτικούς προμηθευτές να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 24 ευρώ το μήνα ώστε, να μη δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς.

Στο φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους προμηθευτές προκειμένου εκείνοι να την μετακυλίσουν στους οικιακούς καταναλωτές.

Επειδή η εξέλιξη της κρίσης έχει υπερβεί κάθε πρόβλεψη, εφόσον χρειαστεί, το ύψος των ενισχύσεων θα επανεκτιμηθεί μετά από 1-2 μήνες ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές.

Διευρύνονται τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα  ανώτατα όρια ετησίου εισοδήματος μέχρι τα οποία θα εγκρίνεται η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης διαμορφώνονται σε :

14.000 ευρώ από 12.000 ευρώ για τον άγαμο.

26.000 ευρώ από  24.000 ευρώ για μια οικογένεια με δύο παιδιά

29.000 ευρώ από 26.000 ευρώ για μια  οικογένεια με τρία παιδιά.

Με τα νέα δεδομένα:

Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται από 80 ευρώ σε 100 ευρώ.

Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ, από 650 ευρώ.

Παράλληλα, αλλάζουν και τα περιουσιακά κριτήρια καθώς :

Για τον άγαμο η αξία της ακίνητης περιουσίας αυξάνεται στα 180.000 ευρώ από 130.000

Για τους έγγαμους σε 300.000 ευρώ από 250.000 ευρώ που ίσχυε έως τώρα.

Το επίδομα θα χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα, εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.



Κάλεσμα για μέρισμα ανάπτυξης στους εργαζόμενους


 

Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Ελληνική Κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών:

Έχει έρθει και η ώρα της επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια της προάσπισης της ανταγωνιστικότητας να δει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική στήριξη του κόσμου της εργασίας, ως προς το εισόδημα, ως προς γενικότερες παροχές. Διότι αυτό θα είναι μια ευκαιρία να επιστραφεί ένα μέρισμα ανάπτυξης και να δημιουργηθούν και οι συνθήκες εκείνες για έναν καινούργιο, ευρύτερο κοινωνικό διάλογο με άλλα κριτήρια.

Εάν η κανονικότητα είναι η επανάληψη του παρελθόντος, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι. Δεν είναι εύκολο το out of the box thinking στη δική μας τη δουλειά, είναι όμως απολύτως απαραίτητο. Ξέρουμε ότι όταν πρέπει να κινηθούμε γρήγορα θα κάνουμε και λάθη. Αλλά το μεγαλύτερο λάθος το οποίο μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να μην πάρουμε ρίσκα. Και το ρίσκο εν προκειμένω είναι να μην συμβιβάζεσαι κατ’ ανάγκη με αυτό το οποίο βλέπεις ότι συμβαίνει σήμερα αλλά να κάνεις μία στοχευμένη και λογική πρόβλεψη γι’ αυτό το οποίο θα γίνει αύριο - μεθαύριο, αν θέλεις να είσαι έτοιμος για εκείνη την ημέρα, που είναι βέβαιο ότι θα έρθει πιο γρήγορα από ό,τι το περιμένεις.




Κακουργηματική συμπεριφορά του δασαρχείου άφησαν ελάφι 3 ημέρες να υποφέρει μέχρι να πεθάνει

 



Έπρεπε με συνοπτικές διαδικασίες αυτή την ώρα να έχουν παυθεί από την θέση τους όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι και άφησαν το ελάφι για 3 ημέρες να υποφέρει.

Ο νόμος είναι σαφέστατος και πρόκειται για κακοποίηση ζώου, αφού το δασαρχείο άφησε το ελάφι να υποφέρει μέσα στον δρόμο.

Το θέαμα ενός ταλαιπωρημένου ελαφιού, το οποίο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Πάρνηθα και επί τρεις μέρες ψυχορραγούσε στη μέση του δρόμου χωρίς να ασχοληθεί κανένας μόνο κακουργηματική πράξη μπορεί να θεωρηθεί και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ο Νίκος Λεφατζής ήταν εκείνος που εντόπισε το ταλαιπώρημενο ελάφι να υποφέρει απο τους πόνους. Όπως είπε ο ίδιος, μετά από πολύ κόπο κατάφερε να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, αλλά εκείνοι του είπαν πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και αυτή ήταν η φύση του.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί».

Ο κ. Λεφατζής στη συνέχεια επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ. Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ANIMA, η κ. Μαρία Γανωτή, ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι Εθνικός Δρυμός, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε εάν δεν μας πει το δασαρχείο», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, η κ. Γανωτή είπε πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια.

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει».

Στη συνέχεια ο κ. Λεφατζής κατήγγειλε πως όταν κάλεσε το δασαρχείο, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει τον δικό του κτηνίατρο.

Επίσης, κατήγγειλε απαράδεκτες συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου, οι οποίοι κράτησαν μία εξοργιστικά αδιάφορη στάση. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”», είπε ο κ. Λεφατζής.

Το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο επί τρεις ημέρες τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία.





Ο Τσίπρας όταν ήταν κυβέρνηση το 2019 έστησε δημοσκοπήσεις αλλά Κούρτς και παραμένει ατιμώρητος

 


Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχουν κοντή μνήμη και καθόλου IQ,  για να προφυλαχτούν από το να εκτεθούν, βγάζουν ανακοινώσεις που τους γυρνάνε μπούμερανγκ.

Επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ, πήγαν να συγκρίνουν τα σκάνδαλο στην Αυστρία με τον Κούρτς με δήθεν σκάνδαλο της κυβέρνησης στην Ελλάδα, εκθέτοντας τα έργα και ημέρες του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Κουρτς παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opion Poll"

Δεν πρέπει να μένει τίποτα αναπάντητο και άλλος πρέπει να φοβάται την τυχόν έρευνα για στημένες δημοσκοπήσεις!! Μετά που θα κρυφτεί ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Η Νέα Δημοκρατία υπενθύμησε στον ΣΥΡΙΖΑ, το σκάνδαλο Κούρτς ποιους θυμίζει.

Παραθέτοντας πρωτοσέλιδα και δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2019, η ΝΔ "φρεσκάρει τη μνήμη της Κουμουνδούρου" για "τότε που προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον δημοσκοπήσεις μαϊμού".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

Το μόνο που κάνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουρτς είναι να θυμίζει σε όλους τα έργα και τις ημέρες του την εποχή που κυβερνούσε. Τότε που προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ίδιο, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον "δημοσκοπήσεις μαϊμού".

- Ποιός δεν θυμάται μετρήσεις από ανύπαρκτες εταιρείες, που δημοσιεύονταν στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που εμφάνιζαν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2-2,5 μονάδες και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στο 8-10% μέχρι και λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Κι ύστερα ήρθαν τα αποτελέσματα! Αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν τα ευρήματα όλων των αναγνωρισμένων εταιρειών. Αλλά ακόμη και σήμερα συνεχίζει το ίδιο βιολί. Αλήθεια πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί τα αποτελέσματα και των τωρινών δημοσκοπήσεων, όταν ακόμη και στις μετρήσεις που δημοσιεύει στην Αυγή, δεν εμφανίζει ποτέ την πρόθεση ψήφου;

- Και δεν ήταν μόνο οι δημοσκοπήσεις "μαϊμού". Πρόσφατα στη Βουλή αποκαλύφθηκαν όλες οι μεθοδεύσεις για τους στημένους διαγωνισμούς με τα βοσκοτόπια, προκειμένου να φτιαχτεί ελεγχόμενο συστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και για τα 3 εκατομμύρια που μέσα από "υπόγειες" διαδρομές δόθηκαν για να εκδοθεί το "Documento".

Χρειάζεται μεγάλο θράσος λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθεί να βγει και τιμητής.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους λοιπόν στην Κουμουνδούρου, επισυνάπτουμε τα σχετικά πρωτοσέλιδα.








Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι και ο Ηλιόπουλος με την παραίτηση Κούρτς

 


Είναι τραγικό να παρακολουθείς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πανηγυρίζει για την παραίτηση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Να πανηγύριζαν οι Τούρκοι, που η Αυστρία και ο Κούρτς είναι εναντίον των προκλήσεων τους, λες λογικό, αλλά να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του ώστε να κάνει αντιπολίτευση για δήθεν σκάνδαλα, το λες και αντεθνική γελοιότητα.

Δυστυχώς για τους Τούρκους, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ηλιόπουλο, ο αντικαταστάτης του Κούρτς, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ είναι χειρότερος και σφοδρός πολέμιος της Τουρκίας. Και δυστυχώς για τους Συριζαίους, η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από τους ίδιους, ήταν βουτηγμένη στην διαφθορά και τα σκάνδαλα, και έχουν οδηγήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούμενους έτοιμους για ειδικά δικαστήρια, οι πολίτες γνωρίζουν και δεν ξεχνάνε τι σημαίνει αριστερά.

Τι ανακοίνωση έβγαλε ο προκλητικός Ηλιόπουλος μήπως γίνει και αυτός πρωτοσέλιδο στην Τουρκία.

Σχολιάζοντας τη απάντηση του κ. Οικονόμου στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την παραίτηση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τα καλύτερα έρχονται».

«Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την αντιγραφή μεθόδων Μητσοτάκη από τον εξαναγκασθέντα σε παραίτηση, πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Κουρτς, μαρτυρά πολύ μεγάλο πανικό. Και να φανταστείτε είμαστε ακόμη στην αρχή. Τα καλύτερα έπονται…» αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο, για τέτοια κατάντια μιλάμε.



Τρέμουν την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί και κάνουν απεργίες μήπως τους περάσει

 


Ποιος ικανός και επαρκής εκπαιδευτικός φοβάται την αξιολόγηση; Κανένας!! 

Φοβούνται την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί και πραγματοποιούνται σήμερα πορείες, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντιδρούν στην αξιολόγηση και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενώ στις πορείες το Συντονιστικό Οργάνου μαθητών έχει ανακοινώσει ότι θα πάρουν μέρος και μαθητές.

Η ΑΔΕΔΥ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο, από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, να πάνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Εφετείο Αθηνών.

Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης

Με την δικαστική απόφαση , που ανακοίνωσε η κ. Νίκη Κεραμέως μέσω Twitter, κρίνεται παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ, για τη Δευτέρα, μέσω της οποίας οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση

Η μετωπική σύγκρουση υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με αφορμή την αξιολόγηση ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα, όταν το υπουργείο έδωσε άμεση απάντηση στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταθέτοντας αντέφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για σήμερα , αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

«Προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης» είπε η υπουργός, μετά τη δικαστική απόφαση που εκδίκαστηκε χθες, με την μορφή του κατεπείγοντος και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν να κρίνει την απεργία των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, παράνομη.

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών είναι πλέον υποχρεωτική, με απόφαση της κ. Κεραμέως, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις των συνδικαλιστών, όπως και πέρυσι. Η αξιολόγηση αφορά 160.000 εκπαιδευτικούς και 15.000 σχολικές μονάδες. Επίσης θα υπάρχει αξιολόγηση του έργου και των στελεχών εκπαίδευσης και βεβαίως και των εκπαιδευτικών, με στόχο την επιβράβευση της προσπάθειας και τη βελτίωση της απόδοσης.

Η αξιολόγηση των στελεχών θα γίνεται τόσο με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια, όπως η εμπειρία, οι τίτλοι σπουδών, όσο και με τα ποιοτικά, ενώ η αξιολόγηση των νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών θα αποτυπώνει την εικόνα χωρίς σε καμία περίπτωση, όπως λέει το υπουργείο, να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τον εκπαιδευτικό, καθώς στόχος θα είναι η βελτίωσή τους. Κάθε εκπαιδευτικός θα αξιολογείται από δύο αξιολογητές σε σειρά κριτηρίων-δεικτών και με συνέντευξη, ενώ θα αξιολογούνται και οι μέθοδοι διδασκαλίας του στην τάξη.



Δικαιοσύνη για γέλια στην Αλβανία: Αυτοκτονία «βλέπει» το εισαγγελικό πόρισμα


 

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα των για γέλια Αλβανών εισαγγελέων για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου, ολοκληρώθηκε δήθεν η εισαγγελική έρευνα σχετικά με το θάνατο του και το προκλητικό πόρισμα της είναι ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ανεπίσημες πηγές και αναφέρουν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από την δικαστή, Σουέλα Ντάσι. 

Σε αυτή τη διαδικασία ήταν παρόντες και οι συγγενείς του θύματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις, δηλαδή την ιατροδικαστική εξέταση και τη βαλλιστική του όπλου.

Οι αλβανικές αρχές, προκλητικά υποστηρίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από κομάντος αστυνομικούς της RENEA, στο βουνό πάνω από το Βουλιαράτι και τον πυροβολούσαν συνέχεια.



Ψάχνουν την ταυτότητα του άνδρα που πυροβολήθηκε στην Κηφισιά


Τον αλλοδαπό άντρα πυροβόλησαν άγνωστοι στη γέφυρα Καλυφτάκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από σφαίρες στο πόδι και τον θώρακα.

Το θύμα είναι αλλοδαπός, αν και ακόμα οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να επιβεβαιώσουν πλήρως την ταυτότητά του.

Ο ίδιος εντοπίστηκε από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί με τη σειρά τους, με το που έφτασαν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ το οποίο και παρέλαβε τον άνδρα εν ζωή, αν και πολύ σοβαρά τραυματισμένο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Οι αστυνομικοί ερευνούν τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή για να διαπιστώσουν πως σημειώθηκε το συμβάν.



Αλλοδαποί μετανάστες ξυλοκόπησαν αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας

 


Μέρα μεσημέρι ξυλοκοπήθηκε ένας 42χρονος Αρχιφύλακας που υπηρετεί στην διεύθυνση Αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στο μάτι.

Όλα άρχισαν όταν ο αστυνομικός πάρκαρε υπηρεσιακό λεωφορείο σε κεντρικό δρόμο στη συνοικία της Αθήνας, για να παραλάβει άτομα από δομή φιλοξενίας.

Ένας 47χρονος επικίνδυνος μετανάστης, με καταγωγή από τη Συρία, ήθελε να παρκάρει παράνομα στο συγκεκριμένο σημείο. Αρχικά, επιτέθηκε φραστικά στον αστυνομικό και στη συνέχεια του επιτέθηκε. Άλλοι δύο αλλοδαποί ενεπλάκησαν.

Ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι συνέλαβαν τον 47χρονο αλλοδαπό και δεν γνωρίζουμε εάν συνελήφθησαν και οι συνεργοί του. 

Ο τραυματισμένος αστυνομικός μετέβη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.





Ιερώνυμος σε κληρικούς: Όποιος διαφωνεί να πάει σπίτι του, πάνω από όλα η υπακοή στην Εκκλησία

 


Αυστηρό μήνυμα προς όσους ιερείς δεν τηρούν τη γραμμή της Ιεράς Συνόδου, βάζοντας πάνω τις δικές τους θέσεις, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Κατά τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλινίκου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόσχεση που έδωσε ο νέος αρχιερέας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «πάνω από όλα είναι η υπακοή στην Εκκλησία και στη Σύνοδό της, διότι αυτή καθοδηγεί αυτό το σκάφος. Και σε αυτήν θα πειθαρχείς».

«Σεβόμαστε την ελευθερία σου και την ελευθερία του καθενός. Αλλά θα πρέπει να έρθει και να πει «πατέρα μου εγώ αυτό είμαι» και να αφήσει τα καθήκοντά του και να αποσυρθεί στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του και από εκεί να έχει τις θέσεις τις δικές του», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε σημείο της ομιλίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το orthodoxia.info, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ο ίδιος και μάλιστα από τόσο δημόσιο και επίσημο βήμα, την λέξη «αποτείχιση», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάλεσε όσους τοποθετούν τη βούλησή τους πάνω από αυτήν της Ιεράς Συνόδου να αποτειχιστούν και να ιδιωτεύσουν.

«Υπάρχει μία φράση, πολλοί βέβαια την ακούνε και ανατριχιάζουν και δεν τη θέλουν, υπάρχει όμως μια λέξη που κυριολεκτεί «αποτειχίζομαι»» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε «Αυτός λοιπόν που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει τη γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου έρχεται και λέει αυτά που έχω είναι δικά μου πιστεύματα, αλλά όμως οφείλω υπακοή στην Εκκλησία, επομένως σας δίνω ένα χαρτί και σας λέω αποτειχίζομαι και από δω και πέρα κάνω ιδιωτική ζωή κάνω αυτό που θέλω».

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου

«Δεν είναι όλα ρόδινα τα πράγματα. Υπάρχουν πολλά αγκάθια, υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Και οι αρχιερείς που διάβηκαν αυτόν τον δρόμο και τον περνούν γνωρίζουν από αυτές τις δυσκολίες που προέρχονται από έξω αλλά και δυστυχώς από μέσα από την Εκκλησία. Τότε τι γίνεται; Πού θα στραφείς; Ασφαλώς σε αυτόν που έδωσες τη ζωή σου. Και ύστερα, ανθρώπινα σε αυτό που υποσχέθηκες. Στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και επομένως δεν έχεις δικά σου βιώματα; Δεν έχεις δυνατότητα να αμφισβητήσεις κάτι, δεν είναι δυνατόν να έχεις κάτι προσωπικό που πιθανόν να έχεις ερωτηματικά από αυτά που ακούς; Έχεις το δικαίωμα αυτό. Αλλά πάνω από όλα είναι η υπακοή στην Εκκλησία και στη Σύνοδό της, διότι αυτή καθοδηγεί αυτό το σκάφος. Και σε αυτήν θα πειθαρχείς. Πιθανόν όμως η γνώμη σου να είναι ισχυρή, πιθανόν να είναι δυνατή.

Σεβόμαστε την ελευθερία σου και την ελευθερία του καθενός. Αλλά θα πρέπει να έρθει και να πει «πατέρα μου εγώ αυτό είμαι» και να αφήσει τα καθήκοντά του και να αποσυρθεί στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του και από εκεί να έχει τις θέσεις τις δικές του.

Υπάρχει μια φράση, που πολλοί την ακούνε και ανατριχιάζουν: αποτειχίζομαι. Αυτός, λοιπόν, που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει την γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου, έρχεται και λέει αυτά που είναι δικά μου πιστεύω, αλλά όμως οφείλω υπακοή στην Εκκλησία. Επομένως «σας δίνω ένα χαρτί και σας λέω αποτειχίζομαι και από δω και πέρα κάνω ιδιωτική ζωή, κάνω αυτό που θέλω». Η ενότητα της Εκκλησίας είναι πάνω από όλα γιατί στηρίζει την αληθινή πίστη. Αυτές οι σκέψεις πρέπει να επικρατούν και σε αυτούς που ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά του θυσιαστηρίου, αλλά και αυτούς που υπηρετούμε. Οι ανάγκες των καιρών μας, η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, η αποιερόποίηση των πάντων γύρω μας, είτε λέγεται οικογένεια, έγινε λέγεται νεότητα, είτε λέγεται παιδεία, είτε λέγεται στρατός.

Αυτή η μανία της αποιεροποιήσεως δεν απαντιέται, ούτε αντιμετωπίζεται με κανέναν άλλον τρόπο, παρά με την Πίστη μας, τις ρίζες μας, τη βάση μας. Μπορούμε να παρεκκλίνουμε μέσα μας. Δεν βιαζόμαστε. Υπακούμε στο θέλημα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας».


Πηγή



Νέα καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα

 



Καταδίωξη σημειώθηκε περίπου στις 5 π.μ. ξημερώματα Δευτέρας στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας.

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο.

Το αυτοκίνητο κινείτο ύποπτα στους δρόμους του Αγίου Παντελεήμονα παραβιάζοντας φανάρια, ενώ πήγαινε ανάποδα σε μονόδρομους.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν στη συμβολή των οδών Σκορδά και Παπαναστασίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο αποπειράθηκε να τους εμβολίσει. 

Τελικά κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό σε δύο ημέρες και δείχνει ότι η αστυνομία είναι συνέχεια σε εγρήγορση.