Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο Τζιτζικώστας αντί να ασχολείται με την χώρα ασχολείται με την Ντόρα




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Δυστυχώς οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας έχουν αφήσει την χώρα να σπαράζει στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ η οποία παίρνει ανεξέλεγκτη τα χειρότερα μέτρα της πενταετίας και αντί να κάνουν αντιπολίτευση προσπαθούν να υποβιβάσουν ο ένας τον άλλο και παράλληλα να τα βάλουν με στελέχη που δεν μπορεί να τα φτάσει η πορεία τους μέχρι τώρα  ούτε στην μέση.

Διάβασα κατάπληκτος σε ένα άρθρο ότι : "Ο Τζιτζικώστας αποκαλύπτει τους “βυζαντινισμούς” Ντόρας-Μεϊμαράκη - Πως η Ντόρα έκοψε την υποψηφιότητα Κυριάκου για την Αντιπροεδρία του ΕΛΚ"

Προσωπικά είχα δεχθεί την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα με χαρά χωρίς να εξετάζω το γεγονός ότι δεν είναι κοινοβουλευτικός και εδώ υπάρχει μεγάλο θέμα για την πορεία του κόμματος στην μάχη της αντιπολίτευσης και γιατί τον είχα ένα από τα σοβαρά στελέχη της παράταξης, αλλά στην πορεία και μέσα από τον τρόπο που έχει διαλέξει να πορευθεί για την αρχηγία χάνω πάσα ιδέα για αυτό που είχα στο μυαλό μου.

Δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος αρχηγός που με απογοητεύει και εμένα και πολλά στελέχη της Ν.Δ. στην ίδια γραμμή είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και αυτός στα διαλείμματα κάνει και λίγο αντιπολίτευση!! Κοιτάμε την καρέκλα και όχι την χώρα κύριοι!!! Αυτό βγαίνει και περνάει στον κόσμο και αυτό είναι αλήθεια ότι και να σας λένε οι σύμβουλοι σας.

Διαβάζω λοιπόν το άρθρο με την συνέντευξη και τις δηλώσεις Τζιτζικώστα και λυπάμαι στεναχωριέμαι που δεν έχουν την αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης στην χώρα και για τα πρόσωπα που πρέπει να αντιπροσωπεύουν τα κόμματα και ειδικά την Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Λέει λοιπόν :

«Η αστοχία της ηγεσίας της ΝΔ με την απώλεια της αντιπροεδρίας του ΕΛΚ οφείλεται ακριβώς στο ότι αυτή η επιλογή σχετίζεται με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και τις συμφωνίες πίσω από κλειστά γραφεία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας καρφώνοντας εμμέσως τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε, τονίζοντας πως αναφορικά με την επιλογή του προσώπου «προτάθηκε ένα πρόσωπο χωρίς να έχει περάσει από καμιά διαδικασία έγκρισης, το οποίο τελικά αποσύρθηκε» αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα είπε πως «η παράταξη είχε και έχει ικανά στελέχη που θα μπορούσαν να ψηφιστούν, όπως η κ. Γιαννάκου, ο κ. Κεφαλογιάννης, ακόμα και ο κ. Μητσοτάκης που αρχικά ήταν η πρώτη τοποθέτηση ότι θα ήταν αυτός αντιπρόεδρος στο ΕΛΚ».

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι «έτσι έχασε ο Ελληνισμός, μιας και οι Κύπριοι έκαναν πίσω στη δική τους πρόταση για να μην εμποδίσουν τη δική μας». 

Παράλληλα διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν παραβρέθηκε στο επίσημο δείπνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολάντ κάποιο πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα στη ΝΔ αλλά ένας απλός βουλευτής αναφερόμενος ξανά στην Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το τελευταίο μου κάνει εντύπωση γιατί αναρωτιέται ο Απόστολος;

Αναρωτιέσαι Απόστολε γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη παραβρέθηκε στο επίσημο δείπνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολάντ;

Αλήθεια αναρωτιέσαι;

Άμα δεν έχεις την ικανότητα και την αντίληψη να καταλάβεις γιατί τότε γιατί υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.;

Δυστυχώς φαίνεται ότι η χώρα περνάει σε δεύτερη μοίρα από ορισμένους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ. πρώτα η καρέκλα και αυτό τυφλώνει και δεν προσφέρει και δεν δείχνει αρχηγική ικανότητα για να επιβιώσει η Ν.Δ. και για να γλυτώσει η χώρα από μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

Σοβαρά τώρα Απόστολε δεν κατάλαβες και μου κάνει εντύπωση γιατί παραβρέθηκε στο γεύμα η Ντόρα;;;;


Τραγικός επίλογος στην υπόθεση της αγνοούμενης στο Καματερό





Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο από την Πέμπτη στο Κατερό, όταν λόγω της σφοδρότατης κακοκαρίας που έπληξε τη δυτική Αττική, το Ι.Χ. που οδηγούσε έπεσε στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Η σορός της εντοπίστηκε στην περιοχή της Φρεατίδας. Ο συζυγός της έχει ειδοποιηθεί για την αναγνώριση.


Newsroom ΔΟΛ


Η «αποχαιρετιστήρια» ανάρτηση που έκανε ο Ολάντ στο Instagram -Φεύγοντας από την Ελλάδα




Με μία φωτογραφία του με τον Αλέξη Τσίπρα και μία βαθυστόχαστη ανάρτηση αποχαιρέτισε ο Φρανσουά Ολάντ την Ελλάδα.

Λίγο πριν αποχωρίσει από τη χώρα μας, έπειτα από τη διήμερη επίσκεψή του, ο Γάλλος πρόεδρος δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφία της θερμής χειραψίας του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, στη βουλή.

«Δημοκρατία είναι να απευθύνεσαι στην ευφυΐα των πολιτών, και όχι να διεγείρεις τους φόβους τους», έγραψε ο Ολάντ στην ανάρτηση.




Πηγή:  iefimerida.gr


Άρθρο του Στάθη -enikos.gr για τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα και τους γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ




(Αυτο)κριτική

Του Στάθη – enikos.gr

Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν.

 Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα.
Θα αναφερθώ μόνον σε ένα απ’ τα χίλια που έλεγε ο κ. Τσίπρας, πριν να αρχίσει κι αυτός να αραδιάζει τα χίλια ένα παραμύθια της Χαλιμάς.

Ελεγε: «Η λέξη ισοδύναμα έχει εισαχθεί απ’ την τρόικα. Οταν αναζητούνε ισοδύναμα, εννοούν ισοδύναμους πόνους».

Τώρα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ομιλούν στα πάνελ και από του βήματος της Βουλής για τους εν λόγω πόνους -τα ισοδύναμα- ως να πρόκειται για φάρμακα που θεραπεύουν πάσα λύπη και στεναγμό, ως να πρόκειται για παραμυθία αυτών των ίδιων, ώστε να αντέξουν τον αυτοδιασυρμό τους.

Εσχατοι των Κλαζομενίων και υπομείονες των Αβδηριτών.

Δεν έχει, όμως, πλέον καμία σημασία να υπενθυμίζει κανείς στον κ. Τσίπρα τι έλεγε και τι λέει.

Το έργο έχει προχωρήσει, βρισκόμαστε σε μια νέα σελίδα. Κι αυτή, επίσης, σπανίως εμφανίζεται στην Ιστορία, εις όσα αφορούν τουλάχιστον την παρουσία της Αριστεράς διεθνώς.

Σπανίως κόμματα της Αριστεράς έχουν περιπαίξει τη λογική, έχουν ατιμάσει την ηθική κι έχουν διασύρει την ιδεολογία τους όσον ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, απ’ όταν ο ίδιος κι όσοι τον ακολούθησαν πέρασαν κάτω απ’ τα καυδιανά δίκρανα της υποταγής.

Σπανίως οι ηττημένοι ηττώνται μέσα τους και οι ήρωες μεταμορφώνονται σε ρεμάλια, όπως έγινε με πολλούς από τους Σέρβους μετά τον πόλεμο που έχασαν.

Η Αριστερά, σε όλες της τις εκδοχές, εκφράζει την ταξική αντίθεση με τη Δεξιά, σε όλες της επίσης τις εκδοχές.

Ποτέ άλλοτε, ή σπανίως, ένα κόμμα της Αριστεράς δεν έχει διασύρει τόσο πολύ και τόσο, σαν έτοιμο από καιρό, αυτήν την αντίθεση.

Και μαζί της και τον εαυτόν του.

Οι γενίτσαροι ήταν αθώοι. Τους άρπαζαν μωρά οι Οθωμανοί και τους ανάθρεφαν τέρατα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απέμεινε δεν αποτελείται από γενίτσαρους.

Αυτοί που αυτομόλησαν στη δεξιά πολιτική δεν ήταν αρπαγμένα μωρά, αλλά ενήλικες που ανάλωσαν -αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι και οι καλύτεροι- τη ζωή τους στρατευμένοι στις ιδέες, στα ιδανικά και στον τρόπο της Αριστεράς.

Που ως τώρα δεν ήταν ποτέ η χλεύη της Δεξιάς.

Μα δεν αυτομόλησαν, θα έλεγε κανείς, υποχώρησαν για να ανασυνταχθούν και να πολεμήσουν την επόμενη μέρα. Μάλιστα. Πώς πολεμάνε; Λέγοντας όσα κατήγγειλαν; Πράττοντας όσα απέρριπταν; Ή, μήπως, δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο που οι ίδιοι υπέγραψαν και μαζί με όλες τις εκδοχές της Δεξιάς υπερψήφισαν; Ή, μήπως, δεν γνωρίζουν ότι τα περί ισοδύναμων είναι φούμαρα, καθώς ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε – ή, μάλλον, ούτε καν φούμαρα, αλλά «πόνοι»;

Σε τι ελπίζουν; Σε ένα λέγε-λέγε-λέγε, ό, τι μείνει κι όπου βγάλει; Τόσο μπορούν; Πέστε μου ένα (αριθμός 1) μέτρο, που έφεραν ως αντιστάθμισμα στα εγκληματικά μέτρα που δέχθηκαν να επιβάλουν. Ενα! Ούτε ένα. Ενώ αντιθέτως βροχή, βροχή φωτιάς κι Αρμαγεδδών, οι διαταγές που εκτελούν.

Κι επιπλέον διαπράττουν το αίσχιστο: φορτώνουν στον λαό τον φόνο του εαυτού του.

«Μας ψηφίσατε, δεν μας ψηφίσατε»,; ερωτούν ξεδιάντροπα εκείνους που φόβισαν, εκείνους που εξαπάτησαν.

Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός για να έχουμε υπερπρωθυπουργό τον κ. Μάαρτεν Φέρβεϊ ή όποιον άλλο γκαουλάιτερ μας στείλει το Βερολίνο.

Σπανίως μια μετάλλαξη λαμβάνει σάρκα και οστά σε τέτοιο βάθος και με τέτοια ταχύτητα.

Ο κ. Τσίπρας μιμείται πλέον τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, με όλο και πιο ανατριχιαστικό τρόπο.

Ομιλεί με τη σύνταξη του Ανδρέα, τις παύσεις του Ανδρέα, τη στίξη του Ανδρέα.

Και το πιο ανατριχιαστικό, όλο και πιο έντονα πια η φωνή του θυμίζει τη φωνή του Ανδρέα.

Ανατριχιαστικό, αλλά αναμενόμενο, διότι όσο πιο κούφιος είναι ο μίμος, τόσο πιο έντονη ακούγεται η ηχώς του ινδάλματός του.

Σπανίως ένας πολιτικός έχει μιμηθεί τόσους πολλούς και τόσα πολλά.

Ο κ. Τσίπρας μιμείται την πολιτική Σαμαρά, τους τρόπους του Βενιζέλου και το στιλ του Ανδρέα.

Τον μόνον που δεν μιμείται ο κ. Τσίπρας είναι τον σύντροφο Τσίπρα που πιστέψαμε, που βοηθήσαμε, που αγαπήσαμε.

Η ντροπή που βαραίνει πολλούς από εμάς για όλο αυτό είναι το ελάχιστο.

Η οδύνη, όμως, που βοηθήσαμε να βαραίνει σήμερα, απ’ όλο αυτό, κόσμο και κοσμάκη είναι ανεξιλέωτη…


Πηγή


Κι όμως... εισάγουμε -ακριβό- αίμα από την Ελβετία!



Λόγω κακής οργάνωσης του συστήματος υγείας - Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, καταβάλλεται το ποσό των 972.000 ελβετικών φράγκων (πάνω από 900.000 ευρώ) στην Ελβετία, για αποστολή 5.400 ασκών αίματος.

Με εισαγωγές μονάδων (ασκών) αίματος προσπαθεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει τις ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών καθώς και όλων όσοι χρειάζονται αίμα στο πλαίσιο της νοσηλείας τους.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, καταβάλλεται το ποσό των 972.000 ελβετικών φράγκων (πάνω από 900.000 ευρώ) στην Ελβετία, από όπου γίνεται η εισαγωγή, για αποστολή 5.400 ασκών αίματος. Άλλα 9.794,40 ελβετικά φράγκα (περίπου 9.000 ευρώ) δίνονται για  την κάλυψη των μεταφορικών  εξόδων  της αεροπορικής εταιρείας από την Ελβετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), η εθνική «δεξαμενή» αίματος χρειάζεται για να έχει επάρκεια και να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού περίπου 650.000 μονάδες ετησίως. Λιγότερο, όμως, από το 50% των ασκών αίματος προέρχεται από τους εθελοντές αιμοδότες.

Περίπου οι μισές (300.000 μονάδες) προέρχονται από τους λεγόμενους δότες αναπλήρωσης, δηλαδή συγγενείς ασθενών ενώ περίπου  25.000 μονάδες εισάγονται από την Ελβετία με μεγάλο κόστος. Άλλες τόσες ωστόσο εκτιμάται ότι καταστρέφονται εξ αιτίας της κακής οργάνωσης του συστήματος αιμοδοσίας.

Έκκληση από τον Σύλλογο πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Πρόσφατα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν την εθελοντική αιμοδοσία και να βοηθήσουν το σύστημα δίνοντας αίμα, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Θύματα» των ελλείψεων σε αίμα είναι πρωτίστως οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία αλλά και όλοι όσοι νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα, πχ τραυματίες, χειρουργικά περιστατικά κα.



Πηγή : protothema.gr


Πού είναι ο Γλέζος τώρα; Στον ΦΠΑ;




Φθηνοί! Απολύτως φθηνοί! Περιφέρατε τον Γλέζο ως σημαία σε κάθε σας αναμέτρηση. Φωτογραφηθήκατε δίπλα του, κορδώνοντας τα νιάτα σας δίπλα στα δικά του ντουζένια. Και κείνος γέμιζε πλατείες ενάντια σε παγκόσμιες αδικίες. Έφτασε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να βγάζει λόγους για εχθρούς. Και ‘σείς καμαρώνατε το «σύμβολο».

Κι αν ο εχθρός είναι μέσα; Προσπαθώντας ν΄ αλλάξεις τον κόσμο καμιά φορά ξεχνάς τον εαυτό σου απέξω. Ανεβάζετε τον ΦΠΑ στα γηροκομεία. Φθηνοί! Απολύτως φθηνοί! Τι τους περάσατε τους απόκληρους της ζωής; Γλέζους; Να φτάνει το τσεκ στον λογαριασμό τους ανελλιπώς; Να σ΄ ακολουθεί μια ηρωική πράξη των νιάτων σου όλη σου τη ζωή και να μην αποσβένεται, ως φόρος τιμής της πατρίδας, με κανένα ποσόν; Αντέχετε να κοιτάξετε στα μάτια ένα γερόντι γηροκομείου; Να δεις στο βλέμμα την ανημπόρια να σκάει σαν το λάδι στο καντήλι. Να τζιτζιρίζει. Ως πού θα φτάσετε; Να δεις την ντροπή να πονάει σε κάθε αλλαγή pamper. Σε κάθε ατύχημα χωρίς pamper;

Να δεις τη ζήλια σε κάθε επίσκεψη που δέχεται ο διπλανός και για σένα κανείς; Να δεις τη ματαιότητα; Να δεις την αγωνία; Ν΄ ακούσεις φράσεις, μαχαιριές «Βάλε μου δυο φτερά στην πλάτη να φύγω», «Μόνο χώρο πιάνω, πια. Δεν αντέχω άλλο να ζω». Να ζυγίσεις σώματα βαρίδια. Όσο μικραίνει ο άνθρωπος, όσα κιλά φεύγουν από πάνω του, τόσο και πιο πολύ βαραίνει. Μεγάλο βάρος η ψυχή του ανθρώπου όταν δεν αντέχει πια να λογαριαστεί. Κι άλλο τόσο η συνείδηση όταν θεωρεί ότι γίνεται βάρος. Ο εαυτός σου απόκληρος έχει το πιο μεγάλο βάρος. Φθηνοί! Απολύτως φθηνοί! Έχετε σκεφτεί σε πόσα συναισθήματα τσαλαβουτάει η συνείδηση του τέκνου να πάρει αυτή την απόφαση για τον γονιό του; Νομίζετε χομπίστες είναι τα παιδιά που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις; Σε μια χώρα που ως πράξη ρίχνει όλο το ανάθεμα και χρησιμοποιεί λέξεις όπως «εγκατάλειψη»; Πίσω από κάθε ηλικιωμένο άνθρωπο σε οίκο ευγηρίας υπάρχει μια τραγικά λεπτεπίλεπτη ισορροπία των πάντων. Ιδίως των οικονομικών δυνατοτήτων. Ως πού θα φτάσετε; Πού πήγε η ανθρωπιά σας, πού πήγε η αγωνία σας για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου; Φθηνοί!  

Υ.Γ.: Στον αξιοθρήνητο προβληματισμό σας, αύξηση ΦΠΑ στο μοσχάρι ή στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκ του αποτελέσματος είδαμε ότι δικαιώθηκε το μοσχάρι. Αλήθεια, σε τούτη την αύξηση του ΦΠΑ τι ακριβώς ζυγίσατε; Τι είχε αντίβαρο η αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία; Να υποθέσω το γουρούνι;



Ρέα Βιτάλη

Φωτό : Nikos Libertas / SOOC
Πηγή : protagon.gr


Το Gamato έβγαλε ανακοίνωση για τα λεφτά που βγάζει



Τι απαντά μέσω facebook το site που έκλεισε..

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για τα χρήματα που κέρδιζε κάθε μέρα το Gamato, το οποίο έκλεισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα κέρδη της γνωστής ιστοσελίδας gamatotv.com που παρείχε παράνομα δωρεάν θέαση κινηματογραφικών ταινιών τελευταίας κυκλοφορίας αναζητούν πλέον οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έγραψε χθες ο Ελεύθερος Τύπος οι αστυνομικοί ακολουθούν τη ροή του χρήματος από τράπεζα της Ιρλανδίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαχειριστών της, σε Ελλάδα, Αγγλία και Ολλανδία.

Οι αστυνομικοί επιδίδονται σε ένα αδιάκοπο… Follow the money διαπιστώνοντας το αστρονομικό νούμερο των 930.000 προβολών την ημέρα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τους διαφυγόντες φόρους και ΦΠΑ, που φθάνουν τα 230.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά για τους δικαιούχους ανέρχεται σε 465.000.000 ευρώ.

Όπως έγραφε η εφημερίδα, οι διαχειριστές της γνωστής ιστοσελίδας, το κλείσιμο της οποίας πριν από 2,5 χρόνια είχε προκαλέσει… διαδήλωση στο Σύνταγμα, υποχρέωναν τον χρήστη πριν την ταινία, να δει υποχρεωτικά 2-3 διαφημίσεις του Youtube ή της Google, διάρκειας 1 λεπτού. Ουσιαστικά υπήρχαν 930.000 κλικ ημερησίως σε αυτές τις διαφημίσεις, με τα κέρδη να υπολογίζονται από 100.000 έως 200.000 ημερησίως.

Το πρωί της Παρασκευής το Gamato απάντησε μέσω facebook για τα χρήματα. «Έκπληκτος ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις. Είναι εντυπωσιακό το πώς τοποθετούν τα πράγματα και χάνεται η αλήθεια. Στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε!

Με όσα ακολούθησαν τις τελευταίες ώρες, θα ήθελα να πώ σε εκείνους που τα τοποθετούν όπως θέλουν:

Το Gamato ιδρύθυκε στις 6 Ιουλίου του 2010. Άρχισε να βγάζει χρήματα τον Νοέμβριο του 2014, τα κέρδη μέχρι και σήμερα, δεν έχουν ξεπεράσει τα 25 χιλιάδες ευρώ.

Δεν είχαμε 9.300.000 προβολές/λινκς ή όπως αλλιώς το εννοούν την ημέρα, είχαμε 250.000 προβολές την ημέρα... δεν είμαστε τόρεντ site όπως αναφέρουν κάποιοι... δεν έχουμε καμμιά σχέση με το gamato.info... δεν βγάζουμε 200.000 ημερησίως.

Παρακαλώ αυτούς που τοποθετούν τα πράγματα όπως θέλουν, να μάθουν πρώτα τι είναι το online streaming και τα links, και να μην λένε πράγματα της φαντασίας τους. Γελοιοποιήστε απο μόνοι σας», ανέφερε το μήνυμα.




Πηγή : newsbeast.gr


Σκηνές αποκάλυψης στην Ύδρα..(Εικόνες-Βίντεο)



«Έβλεπα το μαγαζί μου να καταστρέφεται, αλλά ήταν αδύνατο να πλησιάσω» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τους χειμάρρους..                

Σκηνές αποκάλυψης έζησε σήμερα το νησί της Ύδρας που βρέθηκε στο έλεος την κακοκαιρίας με τα στενά και το λιμάνι να μοιάζουν με ορμητικούς χείμαρρους.

Ένας από τους καταστηματάρχες που είδε την περιουσία του να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά, περιέγραψε τις απίστευτες σκηνές που έζησε:

«Έχω κάτσει σε απέναντι μαγαζί γιατί δεν μπορώ να φτάσω στο δικό μου. Το βλέπω να καταστρέφεται, αλλά είναι αδύνατο να φτάσω. Ο μόνος τρόπος για να καταφέρω να πάω απέναντι είναι να πάω κολυμπώντας από το λιμάνι», δήλωσε ο κος Μελαχροινός, μιλώντας στο Piraeuspress.gr.

Στην ερώτηση αν μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος της καταστροφής η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Έχουν καταστραφεί 4 καφετέριες στο λιμάνι κι άλλα μαγαζιά πιο πάνω, η καταστροφή είναι σίγουρα πάνω από 3 με 4 εκατ. ευρώ».

Ο κος Μελαχροινός ανέφερε πως η καταστροφή είναι τεράστια και πως κρίνεται απαραίτητη η βοήθεια της περιφέρειας και όχι μόνο, για να μπορέσει το νησί να ξανασταθεί στα πόδια του.

Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή αποφάσισε να παρέμβει αφού καλπάσει η κακοκαιρία. Μέχρι τότε κάτοικοι και καταστηματάρχες θα παραμείνουν στο έλεος της με μόνο βοηθό ένα κλιμάκιο της πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τους χειμάρρους που σάρωσαν την Ύδρα...




Πηγή : piraeuspress.gr, eglimatikotita.gr


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ - Τα ψυχιατρεία του Βερολίνου γεμίζουν από τους Ελληνες μετανάστες της κρίσης



Στα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας της δημοτικής κλινικής Humboldt στη συνοικία Wittenau του Βερολίνου παρακολουθούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότεροι από 600 Ελληνες ασθενείς.

Τρεις στους τέσσερις είναι άνθρωποι που μετανάστευσαν στη Γερμανία μετά το 2010. Κυνηγημένοι από την άγρια κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αναζήτησαν εκεί μια καλύτερη τύχη, όχι όμως πάντοτε επιτυχώς:
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μένουν άνεργοι για καιρό ή υφίστανται άγρια εκμετάλλευση δουλεύοντας αδήλωτοι, με εξευτελιστικές αμοιβές, υπό άθλιες συνθήκες που ενίοτε αγγίζουν τα όρια της σύγχρονης δουλείας.

Κάποιοι μέσα από αυτές τις διαδρομές καταλήγουν εξαντλημένοι να αναζητούν τον εαυτό τους στα αντικαταθλιπτικά και στην ψυχανάλυση. Με το θέμα ασχολήθηκε πρόσφατα και η Deutsche Welle.

Οι Ελληνες ασθενείς αποτελούν το 15% όσων επισκέπτονται τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας ΙΙ του Humboldt, τα οποία δέχονται σχεδόν τους μισούς ψυχικά ασθενείς ολόκληρου του Βερολίνου...

Από την επαρχία

Προέρχονται κυρίως από την ελληνική επαρχία, έχουν χαμηλή μόρφωση και είναι ανειδίκευτοι, όμως ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετοί με σημαντικούς τίτλους σπουδών. Οπως εξηγεί μιλώντας στο «Εθνος» η κ. Δέσποινα Παπαδημητράτου, ψυχολόγος στα εξωτερικά ιατρεία ΙΙ, οι Ελληνες ασθενείς εμφανίζουν προβλήματα όμοια με ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους μια εμπόλεμη χώρα.

Oι εγκαταστάσεις των Εξωτερικών Ιατρείων του Humboldt στο Βερολίνο

«Είναι η ίδια εικόνα που παρουσιάζουν πρόσφυγες πολέμου. Πάσχουν από μετατραυματικό σύνδρομο το οποίο εκφράζεται με κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού και νευρώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι έχουν υποστεί μια εξαναγκαστική μετανάστευση, το αισθάνονται ως βίαιο ξεριζωμό από την πατρίδα, έρχονται στη Γερμανία με μαύρη καρδιά όχι ως αποτέλεσμα επιλογής. Είναι τόσο σπρωγμένοι από την ανάγκη που πολλοί δεν έχουν καν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη μετανάστευση. Ερχονται χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα και αντιμετωπίζουν ρατσισμό».

Τα χρόνια της κρίσης τα ψυχικά προβλήματα των Ελλήνων έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα, εξηγεί η κ. Παπαδημητράτου. «Οσοι έχουν την τύχη να βρουν εργασία δεν συναντούν ρόδινες συνθήκες. Τον τελευταίο χρόνο που έγινε ντόρος για την Ελλάδα λόγω των πολιτικών εξελίξεων, οι περισσότεροι έζησαν ρατσιστικά σχόλια. Ασθενής που εργάζεται σε νοσοκομείο μού έχει πει πως όταν χτυπούσε το τηλέφωνό του του έλεγαν: ''Μην το σηκώσεις, είναι ο Τσίπρας να σου ζητήσει λεφτά'' ή ''είναι ο Βαρουφάκης'' και γελούσαν. Αλλοι που εργάζονται σε επιχειρήσεις τούς λένε το καλοκαίρι: ''Γιατί να πας στην Ελλάδα; Εδώ βγάζεις τα λεφτά σου, θα πας στην Ελλάδα να τα χαλάσεις;''. Φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους, σκύβουν το κεφάλι και καταπίνουν όσα τους κάνουν δυστυχισμένους. Οταν σου συμβαίνει αυτό, από ένα σημείο και μετά αποκτάς παρανοϊκές ιδέες ότι όλοι σε κοιτούν περίεργα...».

Την ίδια αντιμετώπιση συναντούν ενίοτε και σε κρατικούς φορείς. «Σε μια υπηρεσία αντίστοιχη του ΟΑΕΔ, η οποία παρέχει ένα κοινωνικό βοήθημα, όταν οι μετανάστες δεν καταλαβαίνουν κάτι, κάποιοι υπάλληλοι τους λένε ''καλά είσαι έναν χρόνο εδώ και δεν ξέρεις να μιλήσεις;'' και άλλα σχόλια. Γενικά έχουν την αντίληψη ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες και ότι έρχονται να εκμεταλλευτούν το γερμανικό κράτος.

Ενάμισι ευρώ για μία ώρα

Τους στέλνουν σε δουλειές για 1,5 ευρώ την ώρα, ώστε να συμπληρώσουν έναν μισθό αντί να τους στείλουν να μάθουν τη γλώσσα για προσαρμογή, δεν δέχονται τα πιστοποιητικά των γιατρών ότι είναι άρρωστοι, ενώ κάποιοι παίρνουν βαριά αντικαταθλιπτικά και αδυνατούν να ξυπνούν στις έξι το πρωί για δουλειά. Η κατάσταση έχει αλλάξει βέβαια και στη Γερμανία μετά από μία πενταετία κρίσης. Οι πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, καλοπληρωμένες δουλειές δεν υπάρχουν, οι μισθοί μειώθηκαν και οι άνθρωποι αναγκάζονται να το αποδεχτούν.
«Σε κάποια ελληνικά εστιατόρια οι νέοι μετανάστες αναγκάζονται δουλεύουν με ελάχιστα χρήματα, απάνθρωπες συνθήκες, σε κάποιες περιπτώσεις τούς κρατούν τα διαβατήρια...», προσθέτει. «Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση, τα προβλήματα στην Ελλάδα εξακολουθούν να τρέχουν. Τα χρέη συνεχίζονται, κινδυνεύουν να τους πάρουν τα σπίτια, πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι. Το βάρος είναι πλέον διπλό: στα προβλήματα της Ελλάδας προστίθενται τώρα και τα προβλήματα της Γερμανίας...».

Αγωνία για τις δομές ψυχικής στήριξης

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους είναι τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας ΙΙ της κλινικής Humboldt, τα οποία παρέχουν αξιόλογο έργο σε ανθρώπους που πιέζονται ψυχικά από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
«Επειδή σκοπός αυτών των εξωτερικών ιατρείων είναι να βοηθήσουμε κυρίως μετανάστες, έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση δυσφορίας γύρω μας και γίνονται κινήσεις για τη συγχώνευση των ιατρείων μας με τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας Ι, κάτι που ουσιαστικά συνεπάγεται διακοπή λειτουργίας», λέει η κ. Παπαδημητράτου.

«Εχουμε ζητήσει παράταση ενός έτους μέχρι να διαμορφωθεί ένα νέο κτίριο το οποίο πρόκειται να μας φιλοξενήσει και ελπίζω ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί γιατί υπάρχει κινητοποίηση. Οι ασθενείς που παρακολουθούμε ανησυχούν πάρα πολύ για το τι θα γίνει, ρωτούν "πού θα βρω υποστήριξη, τι θα κάνω, πού θα πάω". Η αλλαγή προσώπων παίζει σημαντικό ρόλο, κανένας μας δεν ανοίγεται αμέσως για να πει τα προσωπικά του, μας πήρε καιρό για να δουν ότι είμαστε με το μέρος τους και να αρχίσουν να μιλάνε», συμπληρώνει και συνεχίζει:

«Εδώ έχουμε διαφορετικές εθνικότητες που όμως κάθονται τόσο αρμονικά μαζί, περιμένουν τη σειρά τους, τους οργανώνουμε κάποια grill fest στον κήπο μας, έρχονται, παίζουν μουσική, κοινωνικοποιούνται, σκοπός μας είναι να καταλάβουν ότι έχουν κοινά συμφέροντα και κοινά προβλήματα. Εχουμε και μία κουζίνα και δίνουμε την ευκαιρία να πάρουν πρωινό όλοι μαζί. Κάθονται 15-20 άτομα σε ένα τραπέζι και συζητούν και 4-5 ώρες. Είναι τόσο ευγνώμονες που θέλουν οπωσδήποτε να μας βοηθήσουν, να σκουπίσουν τον χώρο ή κάτι άλλο. Είναι άνθρωποι που προσπαθούν να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους. Ορισμένες φορές μάλιστα καλούμε ολόκληρη την οικογένεια για συνεδρία, γιατί και πολλά παιδιά μεταναστών αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Επίσημα μας απαγορεύεται να τα βλέπουμε γιατί δεν πληρωνόμαστε γι' αυτά, όμως κάτι τέτοιο λίγο μας ενδιαφέρει...».

Εξυπηρετούνται 4.000 ασθενείς
Τα εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγείας ΙΙ του Humboldt περιθάλπουν συνολικά 4.000 ασθενείς, όταν όλα τα αντίστοιχα εξωτερικά ιατρεία του Βερολίνου -16 τον αριθμό- παρακολουθούν 10.000 άτομα. Τα Ιατρεία II του Humboldt επισκέπτονται κυρίως ασθενείς ξένων εθνικοτήτων.
Εκτός από τους Ελληνες, υπολογίζονται 400 Τούρκοι, 1.600 Ρώσοι και σε μικρότερα ποσοστά μετανάστες από τη Γιουγκοσλαβία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και Γερμανοί. Στα ιατρεία εργάζονται 40 άτομα, διαφορετικών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων οκτώ Ελληνες γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Διευθυντής της Ιατρείων Ψυχικής Υγείας ΙΙ είναι ο νευρολόγος ψυχίατρος Werner Friedrich Platz, ένας από τους πιο διακεκριμένους εμπειρογνώμονες ιατροδικαστές της Γερμανίας, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τη χώρα μας λόγω της ελληνικής καταγωγής της συζύγου του. Μάλιστα, ο ίδιος λειτουργεί ορισμένους μήνες του χρόνου και ιατρείο στην Πάτρα.


Κατερίνα Ροββά
Πηγή: ethnos.gr


«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, με αφορμή την επίσκεψη Ολαντ



«Πυρά» ανταλλάσσουν κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Ολάντ, τον προειδοποιεί πως «η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα», ζητώντας του, παράλληλα, να δώσει εξηγήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας παίζει και πάλι με τη φωτιά. Με όσα λέει δημιουργεί σύγχυση, αβεβαιότητα, ανησυχία«», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει:

«Μιλά για ''παρεμβάσεις ενάντια στην προοπτική επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος'', που “στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης”.

Μιλά για κινδύνους που ξεκινούν από την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και φτάνουν στη διαίρεση της Ευρώπης».

«Με όσα υπαινίσσεται δείχνει πως κάτι σοβαρό συμβαίνει και κάτι προετοιμάζει. Οφείλει να δώσει άμεσα καθαρές και υπεύθυνες εξηγήσεις. Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα Τσίπρα», καταλήγει.

Μαξίμου: Ας ασχοληθούν στη ΝΔ με την εικόνα που παρουσιάζουν

Αμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτρέποντας τη ΝΔ να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της ζητήματα.

«Φαίνεται ότι ο απόηχος της επίσκεψης Ολάντ, και τα θερμά του λόγια για την Ελλάδα και την Κυβέρνησή της, έφτασαν μέχρι την Μαδρίτη, όπου διεξάγεται ο τρέχων γύρος αντιπαράθεσης για την ηγεσία της ΝΔ», σχολιάζει η κυβέρνηση.

«Έτσι, αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να υπογράψει λευκά χαρτιά, αυτοί που καταψήφισαν από υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία τα μέτρα, αλλά δεν έχουν βγάλει άχνα για τους πλειστηριασμούς, κατηγορούν απόψε την κυβέρνηση ότι «παίζει με την φωτιά», υπονοώντας ότι διαπραγματεύεται στα αλήθεια. Κάτι που αυτοί ποτέ δεν διανοήθηκαν να κάνουν», προσθέτει και καταλήγει:

«Ας ασχοληθούν με την εικόνα που παρουσιάζουν, και ας αφήσουν στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός αυτό έχει αποφασίσει».



Πηγή:  iefimerida.gr






Επιτροπή Πόθεν Εσχες: Περαιτέρω έλεγχος για Φλαμπουράρη και Σταθάκη



Ερωτήματα ως προς την πορεία ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών ανέδειξε η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της Βουλής, η οποία δρομολόγησε επίσης περαιτέρω έλεγχο των υποθέσεων που αφορούν τους υπουργούς Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη και Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη, καθώς και άλλους περίπου 60 νυν και πρώην βουλευτές.

Τα ερωτήματα αφορούν: Πρώτον, πότε έληξε η συμφωνία ανάθεσης του ελεγκτικού έργου στους ορκωτούς λογιστές, καθώς σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής, κ. Γ. Βαρεμένο, πρόκειται τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπογραφεί νέα. Δεύτερον, γιατί επί προεδρίας της Βουλής της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταγράφηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στις υπό την κ. Χαραλαμπίδου συνεδριάσεις της επιτροπής.

Οσον αφορά τις περιπτώσεις των δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση: Για τον μεν κ. Σταθάκη, ο οποίος φέρεται να μην έχει δηλώσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, ζητήθηκε ο έλεγχος του κατά πόσον έχει φορολογηθεί αυτό το ποσό, το οποίο όντως δεν υπάρχει σε μία ετήσια δήλωσή του και εμφανίζεται σε επόμενη. Ο κ. Βαρεμένος σχετικά με το θέμα της μη αρχικής δήλωσης σημείωσε ότι πράγματι υπάρχει παράλειψη.

Ο ισολογισμός

Για το ζήτημα του κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος εμφανίζεται ως μέτοχος σε ιδιωτική εταιρεία, δόθηκε, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, εντολή να προσκομιστεί, μεταξύ άλλων, ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας στην οποία συμμετείχε, καθώς ως γνωστόν τις τελευταίες ημέρες υπήρξε δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ. Χ. Θεοχάρη περί ύπαρξης «μαύρων ταμείων» στην εν λόγω επιχείρηση.

Ενδιαφέρον είναι ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής -και πλέον εν αναμονή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ- στην αίθουσα της ολομέλειας, εθεάθησαν ο κ. Φλαμπουράρης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Βαρεμένος να έχουν ολιγόλεπτη συζήτηση.

Για τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Π. Χαϊκάλη φαίνεται να εγκαταλείπεται, μετά και από επικοινωνία με την Κύπρο, η διάσταση της «εξωχώριας εταιρείας» και αναζητείται αν το ποσό των 30.000 ευρώ που εμφανίζεται σε ένα παραστατικό, έχει δηλωθεί και φορολογηθεί. Με την περίπτωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Μητρόπουλου απλώς σημειώθηκε, βάσει της ίδιας πληροφόρησης, ότι αναμένονται νέα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, στους οποίους παραπέμφθηκε η υπόθεση.

Ο κ. Βαρεμένος, σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι υπάρχουν επίσης άλλες περίπου 50 με 60 υποθέσεις νυν και πρώην βουλευτών, για την οικονομική χρήση 2012, επί των οποίων κρίνεται αναγκαίο να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις ή να δοθούν συμπληρωματικά στοιχεία από τους υπόχρεους και για τον σκοπό αυτό θα δεχθούν από την επιτροπή επιστολές ώστε εντός 10ημέρου να τα παράσχουν στην υπηρεσία. Παράλληλα, σημείωσε πως προτεραιότητα δίδεται στην προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία δημοσιοποίησης -με προφανώς μεγάλη καθυστέρηση- των δηλώσεων «πόθεν έσχες» 2013 (χρήση 2012).



Πηγή : kathimerini.gr


Μην ξεχάσετε σήμερα το βράδυ αλλάζει η ώρα



Μια επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε με την επιστροφή στην κανονική ώρα από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Με τη λήξη της θερινής ώρας, οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω στις 04.00 ώστε να δείχνουν 03:00.


Αριθμός - ρεκόρ άφιξης προσφύγων στην Ελλάδα



Ο αριθμός αφίξεων των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε στις 48.000 σε διάστημα μόλις πέντε ημερών έως τις 21 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου στις 681.000, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση.

«Παρά τις επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες, περίπου 48.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, με περίπου 9.600 άτομα την ημέρα να διασχίζουν τη θάλασσα κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες», ανέφερε ο ΔΟΜ, κάνοντας λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων που έχει καταγραφεί σε διάστημα μιας εβδομάδας αυτό το χρόνο.

Η Μυτιλήνη συνεχίζει να δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όπου κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες έφτασαν στο νησί 27.276 πρόσφυγες.

Το ίδιο διάστημα στην Χίο έφτασαν 9.750 πρόσφυγες, ενώ σημειώνεται πως ενώ το νησί υποδεχόταν περίπου 300 πρόσφυγες την ημέρα κατά την αιχμή του καλοκαιριού, ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα το νησί βρέθηκε αντιμέτωπο με 2.000 αφίξεις την ημέρα.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, ο αριθμός των θανάτων προσφύγων στη θάλασσα αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Παράλληλα, ο περιφερειακός συντονιστής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αμίν Αουάντ, δήλωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις και οι εντεινόμενες μάχες γύρω από το Χαλέπι στη Συρία προκάλεσαν μια "δυναμική εκτοπισμού", με περίπου 30.000 εκτοπισμένους, αλλά δεν επέφεραν τόσο την προσφυγική έξοδο από την χώρα.

Τόνισε πως ο αριθμός των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της Συρίας παρουσίασε πτώση από 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους στα 6,3 εκατομμύρια, μια μείωση που μπορεί να αποδοθεί στις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, καθώς και στο γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καταμετρηθεί.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real


Νέος νόμος στη Βουλή με μνημονιακά μέτρα - φωτιά



Εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αλλά και ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Με ένα ακόμη «μνημονιακό» νομοσχέδιο το οποίο προγραμματίζεται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και τη Δευτέρα, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις εκκρεμότητες που απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο με τα 49 προαπαιτούμενα.

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για ένα νομοσχέδιο «εξπρές» με το οποίο θα διορθωθούν «λάθη και παραλείψεις τόσο του μνημονιακού νόμου του Αυγούστου όσο και του νόμου για τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή». Οι «διορθώσεις» φαίνεται να προέκυψαν κατά την τριήμερη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να «ξεσκονίσουν» τον νέο νόμο των 49 προαπαιτούμενων και να εντοπίσουν ελλείψεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο που αναμένεται να φτάσει στη Βουλή τη Δευτέρα, θα περιλαμβάνει διατάξεις για την «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ».

Ανοικτό είναι όμως ακόμη το αν θα προχωρήσει η διάταξη για τη μείωση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση από το 23%. Παρά το γεγονός ότι το θέμα επείγει η κυβέρνηση, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο να ρίξει τον συντελεστή στο 13% για τα ιδιωτικά σχολεία και στο 6% για τα φροντιστήρια. Το βασικότερο πρόβλημα είναι η «δημοσιονομική τρύπα» η οποία θα πρέπει να καλυφθεί. Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να εντοπίσει τα «ισοδύναμα» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Εκτός από το νομοσχέδιο της Δευτέρας που θα είναι το 3ο μνημονιακό μετά αυτό του Αυγούστου, αλλά και του νόμου της προηγούμενης εβδομάδας, καταβάλλεται προσπάθεια μέσα στην επόμενη εβδομάδα να σταλεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως επίσης για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έτσι, η επόμενη εβδομάδα θα είναι γεμάτη από… νομικά κείμενα καθώς πέραν των δύο νομοσχεδίων προωθούνται σειρά υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων. Στόχος, η εκταμίευση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Από χθες βέβαια, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη εκκρεμότητα. Όχι μόνο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση αλλά και με το θέμα της κύριας κατοικίας. Το ζήτημα των εισοδηματικών ορίων αλλά και της αξίας της πρώτης κατοικίας που θα προστατεύεται από τον πλειστηριασμό έχει αναχθεί πλέον σε πολιτικό ζήτημα. Δεν αποκλείεται λοιπόν, το όλο θέμα να «μεταφερθεί» στο 2ο πακέτο με τα προαπαιτούμενα και να αντιμετωπιστεί με τα άλλα καυτά θέματα του Νοεμβρίου όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εν τω μεταξύ θα έχει μεσολαβήσει και το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.



Πηγή : thetoc.gr


Διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ζητεί η Κομισιόν



Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές σχετικά με πιθανές τροποποοιήσεις στην εφαρμογή του καινούγιου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες , δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίκα Μπράιτχαρντ κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια, η Επιτροπή αναμένει κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με συγκεκριμένα στοιχεία του νομοθετικού σχεδίου, τα οποία δε θέλησε να κατονομάσει. Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εθνικών αρχών και των αρμόδιων κοινοτικών αρχών, κατέληξε η εκπρόσωπος.

Τέλος, ερωτηθείσα για τις εξελίξεις για την υπόθεση Σαββαΐδου και για το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν έχει αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο όπως μετά την παύση του προηγουμενου ΓΓ Δημοσίων Εσόδων από την προηγούμενη κυβέρνηση, η Αν. Μπράιτχαρντ αρκέστηκε να δηλώσει πως η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ωστόσο δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο σε αυτή τη φάση.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real


Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 96-89



Ο Σπανούλης δεν... έκλεψε με τρίποντο το ματς στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Μπουρούσης έκανε «όργια» (28π.) και η Λαμποράλ Κούτσα στην παράταση (96-89) υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην 1η φετινή ήττα στην Eυρωλίγκα!

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε τα πάντα στο παρκέ της Fernando Buesa Arena και με ρεκόρ καριέρας (28π. και 44 ranking) χάρισε τη νίκη στην Λαμποράλ Κούτσα επί του Ολυμπιακού με 96-89.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη του ήττα σε πέντε επίσημα ματς και προβλημάτισε για μία ακόμη φορά με την απόδοσή του και την άθλια άμυνά του. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Ματ Λοτζέσκι ο οποίος με 28 πόντους έκαεν προσωπικό ρεκόρ πόντων.

Η Λαμποράλ Κούτσα έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να έχει υπέρ της ένα μόνιμο προβάδισμα γύρω στους 10 πόντους. Οι Πειραιώτες έπαιζαν άμυνα με τα... μάτια και οι Βάσκοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο. Με 7/12 τρίποντα και τον Γιάννη Μπουρούση να έχει 13 πόντους, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 48-39.

Θα περίμενε κανείς από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μπουν στο τρίτο δεκάλεπτο αποφασισμένοι, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Μπορεί ο Λοτζέσκι να μείωσε με τρίποντο σε 50-44, αλλά με ένα 7-0 σερί σε περίπου 70'' οι Βάσκοι βρέθηκαν στο +13 (57-44). Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν αυτός που κράτησε τον Ολυμπιακό και με κάποια εύκολα καλάθια η διαφορά έπεσε στους 4 (67-63, 30').

Στα πρώτα 5 λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου η άμυνα του Ολυμπιακού επέτρεψε μόλις δύο πόντους (βολές του Μπουρούση) και μέσω αυτής ήρθε το προσπέρασμα στο σκορ (72-73, 36'). Δύο λάθη έδωσαν ισάριθμα lay up στους γηπεδούχους και η Λαμποράλ προηγήθηκε 77-72 (38'). Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν πει την τελεθυταία τους κουβέντα, αρχικά με δύο τρίποντα (Μάντζαρης και Λοτζέσκι) ισοφάρισαν και ο Σπανούλης έχασε την ευκαιρία που είχε να χαρίσει τη νίκη στην κανονική διάρκεια του ματς.

Το τρίποντο του Μάικ Τζέιμς από το κέντρο σωστά κρίθηκε εκπρόθεσμο και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπο οι Βάσκοι βρήκαν δύο σουτ τριών πόντων, ο Ολυμπιακός έκανε ισάριθμα λάθη και η Λαμποράλ Κούτσα πανηγύρισε τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν για γέλια. Όποιος παίκτης της Λαμποράλ ήθελε μπορούσε να σκοράρει. Οι Βάσκοι είχαν 50% (13/26) στα τρίποντα, αλλά σημαντικότερο... είχαν ψυχραιμία στην παράταση.


Ο Ολυμπιακός πήρε 20 επιθετικά ριμπάουντ (12 οι γηπεδούχοι), αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε το ματς της ζωής του. Ο Έλληνας διεθνής σε 32:49 είχε 28 πόντους (6/11δ., 2/3τρ., 10/13β.,), 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα και κανένα λάθος! Ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ranking (44).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Βασίλης Σπανούλης δε βοήθησε τον Ολυμπιακό όσο έπρεπε. Ο αρχηγός του σε 34:00 είχε 11 πόντους με άσχημα όμως στατιστικά (3/10δ., 0/5τρ., 5/5β.), 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 λάθη και δέχτηκε 3 κοψίματα. Επίσης πήρε μία ανορθόδοξη επιλογή (και ως προς τον τρόπο και ως προς το χρόνο) στο τέλος του 40λεπτου σε σουτ που θα χάριζε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο εύστοχα τρίποντα των γηπεδούχων στο ξεκίνημα της παράτασης. Ειδικά το δεύτερο του Κοζέρ.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Λαμποράλ κρατά τη νίκη, την απόδοσή της, τα 13 τρίποντα και φυσικά την απόδοση του Γιάννη Μπουρούση.

Ο Ολυμπιακός μόνο την αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό με... βαριά καρδιά.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι τα 20 χαμένα ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός την άθλια άμυνα η οποία υποτίθεται είναι και το καλό στοιχείο του.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 48-39, 69-63, 80-80, (παρ.) 96-89



Πηγή : gazzetta.gr



Χάσμα χωρίζει κυβέρνηση και δανειστές για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια



Απειλείται με εμπλοκή η πρώτη αξιολόγηση - Τι ζητά το κουαρτέτο και τι διαμηνύει το κυβερνητικό επιτελείο

Με εκκρεμότητες και το χάσμα να παραμένει στα κόκκινα δάνεια ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες επαφές του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών. Το κουαρτέτο ζητά να εξαιρεθεί από το καθεστώς προστασίας του νόμου Κατσέλη το 70% των δανειοληπτών, απειλώντας με εμπλοκή στην διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, αφού το θέμα των κόκκινων δανείων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των υποχρεώσεων της χώρας.

Από την κυβέρνηση τονίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ο δρόμος μαζικών πλειστηριασμών, με τον Αλέξη Τσίπρα να διαμηνύει χθες στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο πως «η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε αρένα πλειστηριασμών». Από την πλευρά του, ο κ. Ολάντ εμφανίστηκε ως «γεφυροποιός» και σύμμαχος στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο, χαρακτήρισε τους πλειστηριασμούς «μια νέα απειλή για τις ελληνικές οικογένειες».

Τι ζητά το κουαρτέτο

Η εμπλοκή έχει επέλθει στο ποσό το οποίο θα αποτελεί το όριο προστασίας των δανειοληπτών, καθώς η ελληνική πλευρά ζητά προστασία από πλειστηριασμούς για κατοικίες αντικειμενικής αξίας μέχρι και 200.000 ευρώ, ενώ είχε ξεκινήσει από τις 300.000 για άγαμο συν 50.000 για έγγαμο και 25.000 για κάθε παιδί ως τρία παιδιά. Το κριτήριο για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα προσδιορίζεται στα 35.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή καλύπτει το 72,3% των κόκκινων δανειοληπτών.

Από την άλλη πλευρά οι πιστωτές ζητούν αντικειμενική αξία ακινήτου από 70.000 ως 120.000 ευρω, ετήσιο εισόδημα ως 8.180 ευρω για άγαμο, 13.917 για έγγαμο και 3.350 για κάθε παιδί ως τρία παιδιά. Η πρόταση αυτή καλύπτει από το 17,3% εως το 40% των δανειοληπτών.

Τσακαλώτος: Μεγάλο αγκάθι ο νόμος Κατσέλη, υπάρχουν διαφορές

Για «μικρά ζητήματα που είναι προς επίλυση για να τελειώσουν τα πρώτα προαπαιτούμενα» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Ερωτηθείς για το ποια είναι αυτά τα ζητήματα, διευκρίνισε: «Λίγο η ενέργεια, λίγο η φορολογία και άλλα. Είναι, όμως, όλα αντιμετωπίσιμα. Υπάρχει, ωστόσο, ένα θέμα που είναι πιο “μεγάλο αγκάθι”. Αυτό για το νόμο Κατσέλη, όπου έχουμε κάποια πρόοδο σε ένα-δύο σημεία, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές».

Εξηγώντας το πρόβλημα που υπάρχει με τον νόμο Κατσέλη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δέχεται να είναι πιο αυστηρό το κόστος σε όποιον μπει στον νόμο Κατσέλη, ενώ εκκρεμεί το για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει το νέο νομοσχέδιο, κάτι για το οποίο, όπως είπε, «μπορούμε να είμαστε πιο ευέλικτοι». Ωστόσο, όπως σημείωσε, στα κριτήρια υπάρχει μεγάλη διαφορά. «Είτε στα οικονομικά, είτε στην αξία του σπιτιού. Εκεί ακόμη υπάρχει διαφορά», παραδέχθηκε.

Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε πάντως πως δεν ισχύει ότι δεν υπάρχει καμία προσέγγιση με τους Θεσμούς, ενώ ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι το σχετικό νομοσχέδιο μπορεί να πάει στα δεύτερα προαπαιτούμενα, απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό. Όταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει τι μπορεί να γίνει».

Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει στο αν είναι πιθανή η έγκριση εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. για την επόμενη εβδομάδα ή όχι, ενώ για τον ΦΠΑ δήλωσε: «Είναι από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον».



Πηγή : newsbeast.gr