Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, με αφορμή την επίσκεψη Ολαντ



«Πυρά» ανταλλάσσουν κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Ολάντ, τον προειδοποιεί πως «η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα», ζητώντας του, παράλληλα, να δώσει εξηγήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας παίζει και πάλι με τη φωτιά. Με όσα λέει δημιουργεί σύγχυση, αβεβαιότητα, ανησυχία«», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει:

«Μιλά για ''παρεμβάσεις ενάντια στην προοπτική επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος'', που “στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης”.

Μιλά για κινδύνους που ξεκινούν από την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και φτάνουν στη διαίρεση της Ευρώπης».

«Με όσα υπαινίσσεται δείχνει πως κάτι σοβαρό συμβαίνει και κάτι προετοιμάζει. Οφείλει να δώσει άμεσα καθαρές και υπεύθυνες εξηγήσεις. Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα Τσίπρα», καταλήγει.

Μαξίμου: Ας ασχοληθούν στη ΝΔ με την εικόνα που παρουσιάζουν

Αμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτρέποντας τη ΝΔ να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της ζητήματα.

«Φαίνεται ότι ο απόηχος της επίσκεψης Ολάντ, και τα θερμά του λόγια για την Ελλάδα και την Κυβέρνησή της, έφτασαν μέχρι την Μαδρίτη, όπου διεξάγεται ο τρέχων γύρος αντιπαράθεσης για την ηγεσία της ΝΔ», σχολιάζει η κυβέρνηση.

«Έτσι, αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να υπογράψει λευκά χαρτιά, αυτοί που καταψήφισαν από υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία τα μέτρα, αλλά δεν έχουν βγάλει άχνα για τους πλειστηριασμούς, κατηγορούν απόψε την κυβέρνηση ότι «παίζει με την φωτιά», υπονοώντας ότι διαπραγματεύεται στα αλήθεια. Κάτι που αυτοί ποτέ δεν διανοήθηκαν να κάνουν», προσθέτει και καταλήγει:

«Ας ασχοληθούν με την εικόνα που παρουσιάζουν, και ας αφήσουν στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός αυτό έχει αποφασίσει».



Πηγή:  iefimerida.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου