Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Κάηκε η Χαβάη, στάχτη ιστορική πόλη, 36 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

 


Σκηνές απόλυτης καταστροφής σε μια ειδυλλιακή, ιστορική πόλη της Χαβάης κατέγραψε ο φακός μετά τη μαζική πυρκαγιά που αποτέφρωσε τα πάντα στο πέρασμα της στο τουριστικό θέρετρο Maui.

Tριάντα έξι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων στη νήσο Μάουι της Χαβάης από την πυρκαγιά που αποτέφρωσε την πόλη Λαχέινα, όπου ντόπιοι και τουρίστες πήδηξαν στον ωκεανό για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, σπίτια και καταστήματα έγιναν στάχτη, ενώ κατέρρευσε το τηλεφωνικό δίκτυο.

Κάπου 4.000 τουρίστες φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί στο Μάουι μέσα στην απόγνωσή τους να φύγουν προτού επεκταθούν κι άλλο οι φωτιές, ενώ τρεις πυρκαγιές μαίνονται και στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης.






Η Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει τα κατεχόμενα


 

Η Ρωσία του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το κομμάτι της Κύπρου που βρίσκεται υπό κατοχή από τους Τούρκους, ανοίγοντας προξενείο.

Η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο θα αρχίσει σύντομα να παρέχει προξενικές υπηρεσίες "στο βόρειο τμήμα του νησιού", όπως αναφέρονται τα κατεχόμενα σε τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS από τη Λευκωσία, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της πρεσβείας.

"Θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λευκωσίας στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η εργασία θα διεξάγεται σε τακτική βάση", δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος σημείωσε ότι "πρόκειται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των ρωσικών Αρχών προς τους πολίτες τους που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου".

Σε δεύτερο τηλεγράφημά του από τη Λευκωσία το πρακτορείο TASS μεταφέρει δήλωση του πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μουράτ Ζιάζικοφ, ότι "η απόφαση αυτή, η οποία έχει ωριμάσει εδώ και καιρό, δεν έχει ουδεμία πολιτική χροιά", αλλά κατά τη γνώμη του Ρώσου διπλωμάτη "υπαγορεύεται αποκλειστικά από ανθρωπιστικούς λόγους, από τη φροντίδα για τους Ρώσους συμπατριώτες μας, που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου".

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS, περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι πολίτες ζουν σήμερα στα κατεχόμενα.

"Υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη και προφανώς υπάρχουν πολλοί Ρώσοι. Ειδικά μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας, υπήρξαν και αυτοί που έφυγαν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προσπάθειες για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια, αν και δεν είναι σίγουρο. Το πού και πώς θα ανοίξει (σ.σ. το προξενικό γραφείο) δεν είναι ακόμη γνωστό" δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ στο CNN Turk για την απόφαση της Ρωσίας να ανοίξει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι οι Ρώσοι τηρούσαν μια μικρή απόσταση από τη "Βόρεια Κύπρο", αλλά οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και ορισμένα εμπάργκο που εφαρμόστηκαν εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας λειτούργησαν αποτελεσματικά σε αυτή την απόφαση της Μόσχας. "Αυτή τη στιγμή δεν μας αναγνωρίζουν ακόμα, αλλά στο πεδίο υπάρχουν δύο ξεχωριστές κυβερνήσεις και δύο ξεχωριστά κράτη. Αν είναι να υπάρξει λύση στην Κύπρο, αυτή θα είναι με δύο ξεχωριστά κυρίαρχα κράτη" προσέθεσε.

Όπως είπε "τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν γραφεία εδώ. Η "Νότια Κύπρος” και η Ρωσία έχουν καλές σχέσεις και οι δύο έχουν ορθόδοξη πίστη. (Οι Ρώσοι) τήρησαν μια μικρή απόσταση από τη "Βόρεια Κύπρο”, αλλά οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και ορισμένα εμπάργκο που εφαρμόστηκαν εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας λειτούργησαν αποτελεσματικά σε αυτή την απόφαση της Ρωσίας".

Γραφείο θα ανοίξει η Ρωσία στα κατεχόμενα για να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στους Ρώσους πολίτες, δήλωσε ο "υπεξ" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι "η Ρωσία ανοίγει προξενείο".

Σύμφωνα με δήλωση του Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στην κρατική TRT Haber, "αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ και έναν χρόνο. Η Ρωσία θέλει να ανοίξει ένα γραφείο και να παρέχει προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην τδβκ. Αυτό συζητείται να είναι ως γραφείο. Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι η Ρωσία αναγνώρισε την τδβκ” είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.



Ο φονικός οπλισμός των Κροατών κακοποιών που σκότωσαν τον Μιχάλη

 



Μαχαίρια, στειλιάρια, μεταλλικές ράβδους, πέτρες και καπνογόνα είναι μερικά από τα φονικά όπλα που χρησιμοποίησαν οι Κροάτες κακοποιοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ κατά την επιδρομή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, με συνέπεια τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη. 

Οι Κροάτες κακοποιοί στα σύνορα όποτε έτυχε να τους γίνει έλεγχος, δεν έφεραν μαζί τους τον οπλισμό αυτό, τον οποίο πιθανότατα προμηθεύτηκαν από τους Έλληνες «συνδέσμους» τους πριν ξεκινήσουν την πορεία τους προς την OPAP Arena. 

Τις φωτογραφίες εξασφάλισε το protothema.gr







Έρευνα του δικηγορικού συλλόγου της Κροατίας για την χυδαία ανάρτηση Κάρατζιτς για τους οπαδούς της ΑΕΚ

 


Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση του Ντάβοριν Κάρατζιτς στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων έγραψε πως «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια».

Μάλιστα, ο δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys» σε αρκετές δίκες και είναι δηλωμένος οπαδός της Ντινάμο Ζάγκρεμπ υποστήριξε πως γεγονότα συνέβησαν τελείως διαφορετικά και σε καμία περίπτωση δεν διαδραματίστηκαν, όπως τα περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης.



Η μεγαλύτερη κροατική ιστοσελίδα (INDEX) επικοινώνησε με τον Κροατικό Δικηγορικό Σύλλογο για το αν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του Κάρατζιτς και ενημέρωσε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να παρθούν οι ορθότερες αποφάσεις.

«Σχετικά με την ερώτησή σας για τις αναρτήσεις του Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρου στο Ζάγκρεμπ, ο οποίος στο προφίλ του στο Facebook αναφέρθηκε στη σύγκρουση μεταξύ οπαδών των συλλόγων της Ντιναμό και της ΑΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Εισαγγελία του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου έχει σχηματίσει επίσημα πειθαρχική έρευνα, βάσει των διατάξεων του Καταστατικού του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου. Θα διεξαχθούν έρευνες κατά του διορισμένου δικηγόρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν λόγοι για τη λήψη απόφασης για κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας.

Οι πειθαρχικές διαδικασίες ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου ορίζονται από τις διατάξεις του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο και το καταστατικό του δικηγορικού συλλόγου της Κροατίας και στις πειθαρχικές διαδικασίες, βάσει των διατάξεων του άρθρου 76 του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο. Εφαρμόζονται, παράλληλα, οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Νόμου για την Ποινική Δικονομία», ήταν η απάντηση του δικηγορικού συλλόγου Κροατίας.


Πηγή




Ο αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας θα ηγηθεί των ερευνών στην ΕΛ.ΑΣ. για το φιάσκο


 

Συνολικά 15 με 20 αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά μέχρι την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών αναμένεται να εξεταστούν για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη ανέφεραν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

​Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

“Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της Νέας Φιλαδέλφειας είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛΑΣ να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών” επισημαίνουν οι πηγές του υπουργείου σχετικά με την εσωτερική έρευνα που ξεκίνησε.

Όπως έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ξεκίνησε, και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζεται από τις πηγές του υπουργείου.




Συνελήφθη αξιωματικός των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

 


Αξιωματικός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων συνελήφθη νωρίτερα σήμερα για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία. Ο Τόμας Χ. εργαζόταν στο γραφείο Προμηθειών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εξοπλισμών, Πληροφορικής και Χρήσης της Bundeswehr, αρμόδιο για τον εξοπλισμό των γερμανικών δυνάμεων και θεωρείται ότι ήδη τον Μάιο επικοινώνησε κατ' επανάληψη με τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και με το ρωσικό Γενικό Προξενείο στη Βόννη - «με δική του πρωτοβουλία» - και προσέφερε τη συνεργασία του.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι παρέδωσε στη ρωσική πλευρά πληροφορίες στις οποίες είχε πρόσβαση λόγω της θέσης του στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Απώτερος σκοπός ήταν η διαβίβαση των πληροφοριών στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι έρευνες διεξήχθησαν σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και σε βάρος του αξιωματικού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στις 27 Ιουλίου. Στις 9 Αυγούστου ο Τόμας Χ. οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή και βρίσκεται πλέον υπό κράτηση. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.


Πηγή



Νεκρός από πυρά πρακτόρων του FBI άνδρας που απειλούσε τον Μπάιντεν

 



Αιματηρή κατάληξη είχε έφοδος του FBI σε σπίτι της πόλης Πρόβο στη Γιούτα των ΗΠΑ για τη σύλληψη υπόπτου που είχε διατυπώσει απειλές κατά του προέδρου Μπάιντεν, της αντιπροέδρου Χάρις και υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Ο άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τις αρχές.

Το γραφείο του FBI στο Σολτ Λέικ Σίτι ανακοίνωσε πως το επεισόδιο σημειώθηκε όταν πράκτορες, με ένταλμα σύλληψης του υπόπτου, έκαναν έφοδο στο σπίτι.




Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Κρεγκ Ρόμπερτσον είχε διατυπώσει απειλές κατά της ζωής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, της αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις, του υπουργού Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ και του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ – ο οποίος ηγήθηκε δικαστικής έρευνας σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε πως σε ανάρτηση που έκανε στις 6 Αυγούστου ο Ρόμπερτσον έγραφε: «Μαθαίνω πως ο Μπάιντεν έρχεται στη Γιούτα», συμπληρώνοντας πως «καθάριζε» το M24 (σ.σ. τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή της Ρέμιγκτον), συνοδεύοντας το μήνυμα με φωτογραφία στην οποία πόζαρε με στρατιωτική παραλλαγή.

Σε παλαιότερη ανάρτησή του, ο Ρόμπερτσον έγραφε ότι θα πήγαινε στη Νέα Υόρκη «για να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου, να εξολοθρεύσω τον Μπραγκ».

Η πολιτικά υποκινούμενη βία παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, με το Reuters να υπογραμμίζει σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες πως η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1970.


















Δολοφονήθηκε υποψήφιος πρόεδρος του Ισημερινού

 


Ένας υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Ισημερινού έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ο 59χρονος Fernando Villavicencio, μέλος της εθνοσυνέλευσης της χώρας, δέχθηκε επίθεση καθώς αποχωρούσε από την εκδήλωση στη βόρεια πόλη Κίτο την Τετάρτη.

Ένα μέλος της προεκλογικής του ομάδας δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Villavicencio έμπαινε σε ένα αυτοκίνητο όταν ένας άνδρας βγήκε μπροστά και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Δείτε τη στιγμή που ο Fernando Villavicencio βγαίνει από το προεκλογικό κέντρο και δέχεται καταιγισμό πυρών

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Villavicencio, 59 ετών, πυροβολήθηκε τρεις φορές.

Ο ύποπτος,  χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με προσωπικό ασφαλείας, συνελήφθη και μεταφέρθηκε, βαριά τραυματισμένος, στη μονάδα [σ.σ. της γενικής εισαγγελίας] στο Κίτο. Το προσωπικό ασθενοφόρου της πυροσβεστικής διαπίστωσε τον θάνατό του, η αστυνομία προχωρά στην αποκομιδή του πτώματος.

Άλλοι εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους υποψήφια για το κοινοβούλιο και δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στην επίθεση, πρόσθεσε η εισαγγελία.

Το Movimiento Construye, το κόμμα του εκλιπόντα, ανέφερε πως τα γραφεία του στην πρωτεύουσα υπέστησαν επίθεση ενόπλων, χωριστό συμβάν.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Fernando Villavicencio κατατασσόταν στη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου, συγκέντρωνε από 7,5 ως 13%, πίσω από τη δικηγόρο Λουίσα Γκονσάλες (26,6%), την υποψήφια της παράταξης του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα.







Με μηνύματα και «app» θα υπενθυμίζει η Εφορία στους οφειλέτες τις υποχρεώσεις τους

 


Με μηνύματα ή και application στο κινητό τηλέφωνο του οφειλέτη, η ΑΑΔΕ θα ειδοποιεί τον φορολογούμενο ότι πλησιάζει η λήξη της διορίας πληρωμής των φόρων του.

Αυτή η εφαρμογή θα είναι χρήσιμη (κάτι σαν ημερολόγιο ή υπενθυμιστής εργασιών «τύπου» Google ή Outlook), και θα θυμίζει στον φορολογούμενο να μη ξεχάσει τα «ραντεβού» και τις υποχρεώσεις του, που πλησιάζουν να λήξουν προς την εφορία.

Το μέτρο είναι απλό και στηρίζεται στα εξής βασικά στοιχεία:

· Επισήμως 4 εκατομμύρια οφειλέτες (σχεδόν η μισή Ελλάδα δηλαδή) χρωστούν συνολικά 105 δισ. ευρώ στην Εφορία, αλλά ο 1 στους 2 χρωστάει πολύ λιγότερα και από 500 ευρώ. Ίσως, όχι γιατί δεν τα έχει ή επειδή αδυνατεί να τα βρει, αλλά ενδεχομένως, διότι μπορεί και να ξεχνά ή να αγνοεί και την ύπαρξή τους ακόμα!

· Τα 2.000.000 ΑΦΜ με που χρωστούν, αλλά δεν πληρώνουν 500 ευρώ και κάτω, έχουν απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία όλοι μαζί, μόλις… 0,3 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 105 δισ. ευρώ που φτάνουν επισήμως όλα τα χρέη προς την εφορία.

· Μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι μάλιστα (1 στους 8 από τα 4 εκατ. οφειλέτες) χρωστούν κάτω… και από 50 ευρώ, παρότι μάλιστα η Εφορία έχει ήδη διαγράψει και «χαρίσει χρέη» κάτω από 5 ευρώ σε πάνω από 200.000 ΑΦΜ, επειδή αυτό συνέφερε περισσότερο το δημόσιο, από το να τους κυνηγάει να πληρώσουν φραγκοδίφραγκα. Όλοι αυτοί μαζί οι 500.000 οφειλέτες «του πενηντάρικου» και κάτω, χρωστούν συνολικά… 9 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή από 8 ευρώ ο καθένας, κατά μέσο όρο.



Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα σε 104 συλληφθέντες


 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στα 104 άτομα που έχουν συλληφθεί και συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, με συνέπεια και μία δολοφονία, αυτήν του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η δίωξη που απήγγειλε στους κατηγορούμενους ο Εισαγγελέας αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο, όμως, προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Οι συλληφθέντες, πλην ενός, κροατικής καταγωγής, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ύστερα από την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους. Υπενθυμίζεται πως σήμερα στον εισαγγελέα -πλην του νοσηλευόμενου- παρουσιάστηκαν 97 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Βόσνιος.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξη (κακούργημα) και κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή φωτοβολίδων.